4. kolo
28.08.2011 17:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Schalke 04 - Borussia Mönchengladbach 1:0

Utkání ve Veltins Areně nakonec i s notnou dávkou štěstí ovládli domácí, kteří si tak na své konto připisují další tři body a dostávají se tak na úroveň vedoucí dvojice Bayern - Werder. Hříbata naopak utrpěla první porážku, ale i přesto zůstávají za vedoucí trojicí v těsném závěsu.

Hosté do utkání vstoupili bez zbytečné bázně a byli to právě oni, kdo mohl otevřít skóre. Psala se šestá minuta, přímý volný kop rozehrával Arango, ale Fährmanna z klidu nevyvedl, to by se dalo spíše říct o divácích na protější tribuně. To už ovšem neplatilo o dvě minuty později. Reus pronikl s míčem z pravé strany do vápna, následně ještě přihrál lépe postavenému Arangovi, ten ale na výborně reagujícího Fährmanna nevyzrál.

A do třetice příležitost Gladbachu, tentokrát se po Arangově rohu dostal k hlavičce Neustädter, branku ale netrefil. Potom se konečně osmělilo i Königsblauen, ale Huntelaar nedokázal po Fuchsově nabídce míč usměrnit mezi tři tyče. To se povedlo o chvíli později Papadopoulosovi, s jeho hlavičkou ale nemohl mít ter Stegen výraznější problémy. Ofenzivní podívaná pokračovala, po Reusově přihrávce na Fährmanna nevyzrál Hanke.

Ve 26. minutě pak měl po akci mladíčka Draxlera na noze gól Raúl, ani on však branku netrefil. To samé předvedl za pár minut i Fuchs, a když už konečně dokázal Höwedes po rohovém kopu zacílit přesně, tak ter Stegena zastoupil na brankové čáře Bobadilla a hlavou balón odklidil do bezpečí. Otevřít skóre pak mohl po Reusově rohu hlavičkující Hanke, ale z obtížné pozice nemířil přesně, ten samý hráč pak těsně před odchodem do šaten pálil zpoza vápna opět nepřesně.

Po změně stran se hra Schalke, jak je již koneckonců poslední dobou zvykem výrazně zvedla. Výsledkem byla po Farfánově uvolnění šance Raúla, ten ovšem z hranice penalty trefil jen dobře pozičně postaveného Jantschkeho. Vzápětí zkoušel štěstí Draxler, ale ter Stegen byl opět bezchybný. Potom se znovu osmělili i hosté. Hankeho ránu však zablokoval Matip, z následného rohového kopu potom hlavičkoval Dante slabě a Fährmann tam měl snadnou práci.

Po hodině hry pak Bobadilla ustál souboj s Höwedesem, následně posunul míč dopředu Reusovi, ten sice obešel Fährmanna, ale potom už nedokázal z úhlu usměrnit míč do branky. V 65. minutě pak domácí udeřili. Farfán rozehrál standardní situaci, centr ještě prodloužil Papadopoulos s Huntelaarem až na malé vápno k Raúlovi, který sice nadvakrát, ale přece jen dostal balón do sítě - 1:0.

Hříbata chtěla okamžitě odpovědět. Roh rozehrál Reus, k hlavičce se dostal Hanke, Fährmanna se mu ale překonat nepodařilo. Otevřený fotbal pokračoval i nadále. Holtbyho ránu si ter Stegen pohlídal a hned rozjel rychlý protiútok, na jehož konci stál po přihrávce střídajícího de Camarga aktivní Reus, ani jemu se však na strážce domácí svatyně vyzrát nepovedlo. Poslední příležitost ke srovnání měl Nordtveit, trefil ale přímo prostor, kde stál připravený Fährmann.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

over

Reagovat
smazaný uživatel

válec válcuje

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele