4. kolo
27.08.2011 15:30 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

SC Freiburg - VfL Wolfsburg 3:0

Freiburg zaslouženě přehrál Vlky z Wolfsburgu a připisuje si tak na své konto premiérové tři body v letošní sezóně. VfL se naopak po nadějném úvodu začíná tabulkou povážlivě propadat.

Domácí byli od úvodu aktivnější. První příležitost pak přišla v desáté minutě, Benaglio vyrazil rohový kop přímo k nohám Fluma, ten ale z hranice penaltového puntíku nedokázal nabízené šance využít. Další možnost k otevření skóre pak měl ve 24. minutě Cissé, z vápna ale napálil pouze pravou tyč Benagliovy branky. Hned o minutu později zahrozili rovněž hosté. Ochs prošel s míčem po pravé straně, z následného centru ale hlavičkoval Mandžukić nepřesně.

Po půlhodině hry se pak SCF ujal zaslouženého vedení. Standardku z hloubi pole rozehrál Schuster, Benaglio zaváhal, mezi stopery se k hlavičce prosadil Barth, jenž se z osmi metrů nemýlil - 1:0. Za dalších deset minut našel Cissé v ideální střelecké pozici Jendrišeka, který se tak prosadil poprvé v letošní sezóně - 2:0. V závěru prvního dějství mohl ještě navýšit vedení sám Cissé, ale branku o pár centimetrů minul.

Felix Magath o přestávce na nepříznivý stav zareagoval střídáním, místo Josuého se na trávník podíval další útočník Lakić. Tolik kýženou změnu v obraze hry to ovšem nepřineslo. Velkou možnost měl po Schäferově zaváhání Reisinger, v tísni ale branku trefit nedokázal. Další příležitost měl Jendrišek, tentokráte se ale vyznamenal Benaglio. Třetí šanci v krátkém časovém sledu pak měl po Bastiansově centru hlavičkující Makiadi, ani on však nemířil do prostoru ohraničeného třemi tyčemi.

V padesáté šesté minutě pak měl na hlavě po volném přímém kopu Ochse snížení Kyrgiakos, trefil ale pouze boční síť. To se ukázalo jako rozhodující moment celého utkání. O tři minuty později totiž napřáhl z 14 metrů Makiadi a trefil nechytatelně pravý horní roh Benagliovy branky - 3:0. Cissé pak měl další dvě velice dobré příležitosti, ale nedokázal s nimi dobře naložit, i tak se ale může SCF radovat, poprvé v letošní sezóně totiž zabodoval naplno.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1 3

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
paver

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

dišoooooo konečne gól

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele