Bundesliga - souhrn 32. kola

23.04.2010, 22:25, aktualizováno 25.04.2010, 19:21
Komentáře a souhrny
Hoffenheim v neděli odstřelil Hamburk. Schalke vyhrálo na půdě Herthy a bodově se dotáhlo na vedoucí Bayern, který jenom remizoval v Gladbachu. Leverkusen porazil Hannover, ale po výhře nad Kolínem gólem z poslední minuty se před něj dostal Werder. O bod za nimi je Dortmund. V boji o evropské poháry si znovu polepšil Stuttgart...

SC Freiburg - VfL Wolfsburg 1:0

25.04.2010 17:30

Góly: 38. Cédric Makiadi

Freiburg v poslední době výrazně zlepšil výsledky na svém Badenova-Stadionu a díky tomu má poměrně dobré vyhlídky na setrvání v bundeslize. Dnešek nebyl výjimkou, nováček brankou Makiadiho porazil mistrovský Wolfsburg, který poprvé po 21 ligových zápasech neskóroval a nyní již má jistotu, že poháry bude příští sezónu pouze sledovat v televizi.

Domácí kouč Dutt dal důvěru do puntíku stejné sestavě, která naposledy udolala Norimberk, a zpočátku si musel mnout ruce. Jeho tým začal mnohem lépe a favority z Dolního Saska přehrával, byť na pořádnou šanci čekal poměrně dlouho. Před hostujícím brankou bylo poprvé živo ve 23. minutě, kdy po Mujdžově centru předskočil Flum Madlunga a donutil Benaglia ke skvělému zákroku.

Vlkům velmi pasivní hra ovlivněná absencí špílmachra Misimoviće dlouho stačila k držení bezbrankového výsledku, ke konci poločasu ale freiburský tlak gradoval. S Makiadiho střelou si poradil Benaglio a Jäger těsně minul, ve 38. minutě ale již na tribunách propuklo nadšení. Schuster posunul míč na střed Makiadimu, který z dobrých 25 metrů pozemi vystřelil a Benaglio míč mimo tři tyče vytěsnit nesvedl - 1:0.

Po změně stran se úplně obrátila i hra obou týmů. SC se zatáhlo a VfL převzalo otěže zápasu, přičemž za zvýšení aktivity mohlo být odměněno již v 60. minutě, ale Grafite v zakončení selhal. Brazilský útočník měl šanci na reparát osm minut nato, tentokrát ale branku přestřelil. Obrázek hry se neměnil, v 85. minutě ale pohrdl poslední šancí na vyrovnávací gól Gentner a domácí tak zaznamenali důležité tři body, díky nimž mají nyní stejný náskok na sestupové pozice.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - Hamburger SV 5:1

25.04.2010 15:30

Góly: 2. Vedad Ibišević, 11. Vedad Ibišević, 31. Chinedu Obasi, 72. Chinedu Obasi, 76. Sejad Salihović - 65. Robert Tesche

HSV dostalo pětigólovou lekci v Sinsheimu, korunovalo tím svoji jarní mizérii a při současné formě Stuttgartu může na pohárové umístění definitivně zapomenout. To Hoffenheim již delší dobu nemá o co hrát, výhrou 5:1 si ale notně vylepšil náladu; vždyť tři body bral po dvouměsíční odmlce.

Oba celky nastoupily na trávník za zvuků vuzel, nechvalně proslulých afrických trubek, čímž domácí fanoušci jen potvrdili svoji taktéž nedobrou pověst. Vuzely se znovu na plné pecky ozvaly hned ve druhé minutě, dvě katastrofální chyby při rozehrávce totiž vyrobili Pitroipa s Mathijsenem, čímž darovali samostatný únik Ibiševićovi a ten s povděkem prostřelil Rosta - 1:0. Mírně favorizovaní hosté byli naprosto mimo a trvalo jen dalších devět minut, než inkasovali podruhé. Beck z pravé strany bez obtěžování centroval a Ibišević se prosadil tentokráte hlavou - 2:0.

Loňský nováček měl i nadále nad zápasem jasnou nadvládu a mohl si dovolit na chvilku povolit, přesto hostující brankář Rost musel být neustále v pozoru. Třetí branka tak přišla "až" ve 31. minutě poté, co se po levé straně prohnal Eichner a přihrál na malé vápno, kde míč v pádu poslal do sítě Obasi - 3:0. Posléze už i HSV začalo přece jen hrát a deset minut bylo i lepším týmem, jenže ve snížení svoji převahu nepřetavilo, protože Trochowského ránu vyrazil pozorný Haas.

Po změně stran byla k vidění rozháraná hra, která ale přinášela šance na obou stranách. V 51. minutě poslal před branku Beck centr, střídající Rozehnal ale prakticky jen připravil palebnou pozici Ibiševićovi a mohl být rád, že domácí kanonýr trefil tyčku. Na druhé straně vybojoval míč agilní Trochowski a nabídl tutovku Petrićovi, ten ale neměl den a míč vůbec netrefil. Čestný gól nakonec HSV dalo v 65. minutě, kdy Tesche z ničeho nic vypálil a jeho parádní rána překvapila v neposlední řadě i Haase - 3:1.

Následně měl další dvě dobré příležitosti Petrić, ale pouze potvrhl dnešní zoufalost hostí. To domácí na tom byli jinak, Vukčević vyslal do samostatného úniku Obasiho a ten přízemní střelou překonal Rosta počtvrté - 4:1. V 76. minutě už veterán v hostující svatyni soptil naplno a pár nehezkých slov si musel vyslechnout i kapitán HSV Jarolím. Jeho tým nechal Rosta znovu na holičkách, Ibišević oslovil krajana Salihoviće a ten zvýšil už na 5:1. Aby toho pro HSV nebylo málo, minutu před koncem byl vyloučen střídající mladík Arslan, další branku ale již hosté nedostali.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - 1. FC Köln 1:0

24.04.2010 18:30

Góly: 90. Torsten Frings (pen.)

Až gólem z penalty v nastavení udolal Werder Brémy hosty z Kölnu a díky tomu se udržel o skóre před Leverkusenem na třetí příčce. Hosté byli favoritovi zdatným soupeřem a navíc je nesčetněkrát podržel náhradní brankář Kessler, přesto odjíždějí z Weserstadionu s prázdnou.

1. FC nastoupilo v hansovním městě velmi koncentrovaně, pozorně bránilo a neumožňovalo Werderu žádné ofenzivní manévry. Brémští ale pochopitelně měli převahu a pokoušeli se o zakončení, Özilůvova střela a dvě sóla Marina ale měly k úspěchu poměrně daleko. Na druhé straně Kozlové zahrozili dvěma standardkami a poté také kontry, Podolskému s Novakovićem ale chyběla preciznost v zakončení.

Před odchodem do kabin se oběma týmům naskytla velká šance na vedoucí gól. Na straně domácích jí měl Pizarro, jenže na Kesslera si nepřišel, na opačném konci hřiště zase Podolski nezachoval chladnou hlavu a nevyužil situaci, kdy byl před Wiesem zcela osamocen.

Po obrátce Brémy navýšily tlak a Köln již nebránil tak suverénně jako v prvním dějství. Branku na hlavě měl Pizarro, ovšem mířil mimo, Naldův přímý kop stejně jako skvělý pas Pizarra na Almeidu dokázal vyřešit pozorný Kessler. Ten se pak vyznamenal ještě jednou, v 60. minutě v něm našel svého mistra Marin a deset minut nato málem slavili hosté - Ehret nacentroval na Novakoviće a ten trefil břevno.

Werder reagoval silnou ofenzivní bouří, jenže branky nedokázal docílit ze svého výčtu šancí Pizarro, nadvakrát v koncovce pohořel Almeida a recept na Kesslera nenašel ani Özil. Hostující hráz nakonec byla prolomena až v poslední minutě a bránící Geromel vyrazil míč na branové čáře rukou. Vyfasoval za to pochopitelně červenou a v první nastavené minutě penaltu v pohodě proměnil Frings, díky čemuž má jeho tým stále nejlepší karty v boji o Ligu mistrů.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - Eintracht Frankfurt 3:3

24.04.2010 15:30

Góly: 45. Aristide Bancé, 56. Jan Šimák, 86. Aristide Bancé - 14. Alexander Meier, 20. Alexander Meier, 62. Ümit Korkmaz

Rhein-Main Derby ovládlo gólové šílenství. Mainz po se po prvních 25 ospalých minutách probral a dokázal srovnat. Gólové přestřelky se zúčastnili i čeští záložníci Jan Šimák a Ivan Trojan.

Ačkoliv tomu konečný výsledek neodpovídá, oba týmy začaly velmi defenzivním fotbalem, pokus Bancého ze sedmé minuty tak byla výjimka. Avšak Frankfurtu se nakonec ve třinácté minutě podařilo dokonale zaskočit všechny přítomné na stadionu prvním gólem. Ochs vybojoval míč, Korkmaz jej dlouze nakopl a Alex Meier jej umístil za záda Heinze Müllera.

To však nebylo vše. Ve dvacáté minutě předvedl katastrofální zkrat Noveski, když si neporozuměl se Svenssonem. Meier se jich ani tentokrát dvakrát ptát nemusel a jednoduše ze sedmnácti metrů prostřelil Müllera. Pro celý Bruchweg to byl šok, vždyť hosté vedli po pouhých dvaceti minutách už o dvě branky.

Odpověď teď byla na domácích. Ještě předtím ale Meier v 26. minutě mohl završit rychlý hattrick, místo toho ale vynikl domácí brankář Müller. Mainz se pak dokázal probrat zhruba až po půlhodině hry. Nikolov putoval naprázdno za vysokým míčem a jen díky Russovi Bancé jeho chybu nepotrestal.

Reprezentant Burkiny-Faso se ale ještě před odchodem do kabin dočkal. V první minutě nastavení Bancé ze třiceti metrů napřáhl z přímého volného kopu a jeho střelu nešťastně tečoval do vlastní sítě ve zdi stojící Korkmaz. Do kabin se tak šlo za přívětivějšího stavu pro Frankfurt.

Po návratu ze šaten byli podle očekávání aktivnější domácí. Bancé svou další šanci neproměnil v 48. minutě, na což odpověděl ojedinělou šancí Frankfurtu Meier o tři minuty později. Domácím se pak za pět minut podařilo srovnat. Polanského centr na Bancého byl příliš vysoký, což nevadilo Janu Šimákovi, který krásnou ranou do pravého dolního rohu srovnal.

Krátce na to si však hosté své vedené vzali zpět. Korkmaz dostal v 62. minutě až příliš volného prostoru a z pětadvaceti metrů se trefil neomylně přesně do pravého dolního rohu Müllerovy branky. Eintracht se pak očekávaně zatáhl do defenzivy. Přesto ale vítězství v regionálním derby nezískal. Ivan Trojan nahradil na hřišti nevýrazného Ivanschitze a v 86. minutě pohodlně našel hlavu svého spoluhráče Bancého, jenž sečetl a podtrhl účet nejgólovějšího utkání sobotního dopoledne.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - Schalke 04 0:1

24.04.2010 15:30

Góly: 87. Heiko Westermann

V Berlíně to dlouho vypadalo, že se Hertha se Schalke rozejde smírně, což by nikomu nepomohlo. V závěru však hosté nakonec kýžené branky docílili a dvě kola před koncem se bodově dotáhli na stále ještě vedoucí Bayern. Na druhé straně je již jasné, že hlavní město příští rok uvidí jen druhou ligu.

Oba týmy šly do utkání s vědomím, že ho musejí za každou cenu vyhrát, přesto asi málokoho překvapilo, že se zpočátku jen vyčkávalo. Až zhruba po čtvrthodině vyslal vstříc Neuerovi první pozdrav Kačar, a ačkoliv hostujícího brankáře příliš neohrozil, odstartoval tím pětiminutovku slušných šancí. V šestnácté minutě Gekas přihrál doprava Ramosovi, jenž mu míč vrátil do pokutového území, řecký útočník ale z voleje vysoko přestřelil.

Dvě minuty nato se poprvé ozvali i hosté. Kuranyiho tentokrát neměl na starosti Friedrich, ale Piszczek, jenž náběh a výskok vysokého kanonýra nezachytil a mohl být rád, že ten hlavičkoval vedle. O chvilku později to Kuranyi zkoušel tentokrát pravačkou, jenže nastřelil právě Piszczeka. Po těchto chvilkách vzrušení zápas opět zabředl do nudy a zhruba 60 tisíc fanoušků tak dlouho sledovalo převážně bezbřehý boj mezi oběma šestnáctkami.

Po obrátce již Königsblauen zatopili pod kotlem a hned ve 49. minutě mohli vést. Farfán prostrčil míč Hao Junminovi, jeho zakončení ale perfektně vyrazil Drobný. O pár minut později hosté předvedli rychlý kontr a Farfán hledal před brankou Kuranyiho, ten ale na míč těsně nedosáhl. Hra se oproti první půli radikálně otevřela, za domácí tým utekl Ramos a snažil se technicky zakončit, jenže jeho pokus růžek branky minul.

V 67. minutě měli Berlíňané obrovskou šanci, když Raffael připravil palebnou pozici Cícerovi, jenže za překonaného Neuera zaskočil Bordon a dorážející Gekas mířil vedle. Řecký útočník měl šanci na reparát pár minut nato, po centru skvělého Raffaela ale ztrostkotal na fantastické reakci Neuera. Branka nakonec přece jen padla, tři minuty před koncem nacentroval Sanchez na Farfána, jeho hlavičku sice Drobný stačil vyrazit, dorážející Westermann ale již pověsil balon pod břevno a odstartoval hostující radost.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - Hannover 96 3:0

24.04.2010 15:30

Góly: 26. Stefan Kießling, 64. Burak Kaplan, 88. Stefan Kießling (pen.)

Leverkusen ještě boj o předkolo Ligy mistrů nevzdal. Dokázal to dnes na domácím hřišti proti Hannoveru 96, jenž se po tříbrankovém přídělu dost možná potopil o soutěž níž.

Přestože měli lepší začátek utkání mnohem lepší domácí, do první příležitosti se dostali až ve čtrnácté minutě, kdy Kroosův přízemní centr na malé vápno nedokázal do Fromlowitzovy branky dopravit Bender. Brankář hostí jej pak zezadu ještě podrazil, nicméně penalta se nepískala.

Leverkusen se však první branky dočkal o dvanáct minut později. Při enormním tlaku vyslal nováček v sestavě Kaplan přihrávku za Schulze s Hagguiem na Kiesslinga, jenž už si s padajícím Fromlowitzem poradil. Hosté se na inkasovaný gól pokusili odpovědět po půlhodině hry, Balitschův průnik za obranu a následný faul Hyypiäi na něj však nijak oceněn nebyl, Hankeho dorážku zase zblokoval Friedrich.

Bayer nezačal druhý poločas takovým náporem jako ten první a mohl za to již po deseti minutách pykat. Hyypiä svou tečí po Balitschově ráně z úhlu nadělal mladíčkovi Gieferovi v domácí svatyni mnoho problémů, se kterými si ale nakonec zástupce zraněného Reného Adlera poradil. Hannover pak i v následujících minutách farmaceutikům pořádně zatápěl, nejčastěji po jejich levé straně, kterou nepříliš dobře hájil český obránce Michal Kadlec.

Při jednom z přetížení středu hřiště odcentroval do pokutového území Cherundolo a jen s velkým štěstím si jeho centr do branky nesrazil domácí kapitán Friedrich. Z následného rohu ale těžil právě Leverkusen. Kroos totiž ihned po odraženém míči jej vyvezl za půlku, pak přenesl hru na druhou stranu, kde si jej rozběhnutý Burak Kaplan třikrát pokopl a zakončil ke vzdálenější tyči Fromlowitzovy branky.

Hannover své zbraně však neskládal, naopak byl o něco aktivnější. Brugginkova hlavička v 73. minutě však mířila vedle. Největší naději na kontaktní gól ale pohřbil v 82. minutě Mike Hanke, jediný hrot Hannoveru v utkání, a to když jeho střelu z malého vápna reflexivně vyrazil Giefer.

Mladíček v brance porýnského klubu i ve svém druhém letošním startu čisté konto udržel. To se však nepovedlo Florianu Fromlowitzovi na druhé straně, který ještě v 88. minutě inkasoval z penalty, kterou po faulu Eggimanna na Kroose proměnil Stefan Kiessling.

Více informací k zápasu

1. FC Norimberk - Borussia Dortmund 2:3

24.04.2010 15:30

Góly: 30. Mike Frantz, 84. Christian Eigler - 27. Lucas Barrios, 60. Lucas Barrios, 78. Lucas Barrios

Dortmund zvládl přestřelku na hřišti Norimberku a drží se v závěsu za Leverkusenem, zatímco pro FCN zůstává situace stále vážná. Vestfálsko bude opětovat především Lucase Barriose, který před utkáním prohlašoval, že se po čtyřzápasové odmlce znovu trefí, a jak slíbil, tak také splnil.

Úvod zápasu ani zdaleka nenasvědčoval tomu, že by mělo být k vidění pět branek. Oběma týmům se nedařila tvorba hry, nepřesností bylo k vidění přehršel stejně jako faulů. Ve 25. minutě nedovoleně zastavil u postranní čáry domácí Pinola Blaszczykowského a mohl být rád, že i za následné protesty neviděl krátce po sobě dvě žluté karty. Trest ale přišel dvě minuty nato sám, přímý kop totiž rozehrál Sahin a na zadní tyči přesně hlavičkoval volný Barrios - 0:1.

Odpověď na sebe ale dlouho nenechala čekat, i Norimberk vsítil gól ze své první vážnější příležitosti. Ve 30. minutě našel Diekmeier dlouhým míčem Frantze, jenž se prosadil přes tři bránící hráče a i koncovku zvládl na výbornou - 1:1. Do přestávky mohl otočit skóre domácí kanonýr Bunjaku, jenže jeho hlavička se neuchytila, stejně jako na druhé straně pokus Blaszczykowského.

Do druhé půle poslal Klopp Hajnala místo Bendera a tím svůj ansámbl zofenzivnil, lepší byli ale Frankové. Po pěkné kombinaci se dostal k zakončení Choupo-Moting, ale Weidenfeller se střelou z otočky překvapit nenechal. Hned vzápětí mohlo jít do vedení BVB, hlavičku Subotiće ale Schäfer dokázal vyškrábnout do nebezpečí ještě před brankovou čárou. V 63. minutě byl ale již i on bezmocný a byli u toho znovu Sahin s Barriosem - prve jmenovaný skvěle nahrál a kanonýr si znovu poradil - 1:2.

Do té doby aktivnější Norimberk branka vyvedla z rovnováhy a nyní to byli hosté, kdo měl zápas pevně v rukou. Šanci navýšit skóre nejprve nevyužil Valdéz, v 78. minutě ale Sahinovu střelu Schäfer vyrazil jen k Barriosovi a ten míč nadvakrát dostal do sítě - 1:3. Šest minut nato ovšem domácí zadělali na drama, když si střídající Eigler prsama zpracoval míč a následně ho napálil k levé tyči - 2:3. Ve zbývajících minutách ale již "Der Club" nic zázračného nevymyslel a všechny body se tak stěhují do Dortmundu.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - Bayern Mnichov 1:1

24.04.2010 15:30

Góly: 60. Marco Reus - 73. Miroslav Klose

Bayern Mnichov utrpěl menší porážku v boji o titul. Zaváhání v Mönchengladbachu asi čekal opravdu jen málokdo, avšak Bavoři zde mohli být rádi i za remízu 1:1. Vyrovnávající Miroslav Klose tak splatil důvěru v něj vloženou a udržel svůj tým na špici tabulky.

Hosté začali utkání jako vždy sebevědomě, s trochou nadsázky by se dalo říci, že začali tam, kde proti Lyonu skončili. První šanci utkání měl na svědomí v sedmé minutě Schweinsteiger, jeho nepodařený pokus ale byl pro Baillyho pouze testem bdělosti.

Domácí na to odpověděli už za dvě minuty, Reus ale Demichelisovu chybu na šestnáctce nepotrestal. Borussia přestala být ustrašená a začala s Bayernem hrát vyrovnanou partii. Tu na svou stranu nepřevážili jak Bobaddila v osmnácté, tak ani Ribéry v šestnácté a následně i dvacáté šesté minutě.

Jinak první poločas příliš fotbalových momentů nepřinesl. Oba týmy hrály svou takticky důslednou hru dokonale. V 38. minutě se sice do své první vážnější příležitosti propracoval Robben, nicméně se dostal až moc blízko k Baillymu a poločasový stav tak nezměnil.

Louis van Gaal na lavičce hostí na rozdíl od Michaela Frontzecka, jenž si střídání nechal na závěrečných deset minut, musel střídat už po poločase. Zraněného Demichelise vystřídal Contento, což znamenalo přesunutí Badstubera do stoperské dvojice za van Buytenem. Střídání nebylo však jediným, co Bayern provedl v druhé půli jako první - sám se totiž opět vypracoval do další šance, Oliće však vychytal Bailly.

Gladbach po hluché pasáži hry správně vycítil, že má v tomto utkání na více než jeden bod.. Po kombinaci Bradleyho s Bobaddillou dostal míč do šestnáctky Marco Reus, s míčem byl rychlejší než Contento a z patnácti metrů po hodině hry překonal Butta do jeho pravého rohu. Naděje Gladbachu ještě více zesílily, když v 64. minutě odkulhal van Buyten ze hřiště a nahradil jej Tymoščuk. Bayernu se tak kompletně rozpadla stoperská dvojice, k čemuž ještě chyběl po celé utkání kvůli desáté žluté kartě van Bommel.

Van Gaal neměl na co čekat a nevýrazného mladíka Müllera nahradil Klosem. Gladbach byl po prvním gólu namlsaný, Arango s Bobadillou však druhou branku nepřidali. Proto přišel trest - Lahm měl na své straně dostatek prostoru k odcentrování a proto v 73. minutě pohodlně našel hlavu Kloseho, jenž vyrovnal na konečných 1:1.

Více informací k zápasu

VfL Bochum - VfB Stuttgart 0:2

23.04.2010 20:30

Góly: 14. Cacau, 18. Ciprian Marica

Stuttgart potvrdil svoji obrovskou pohodu a pošesté za sebou zvítězil, dneska pro něj výraznější překážku neznamenal tým Bochumi. Zatímco VfB si vítězstvím 2:0 pomohlo v boji o poháry a nyní má dokonce šanci na Ligu mistrů, domácí celek se může již zítra propadnout do sestupových vod.

Bochum šla do utkání s cílem nechat zapomenout na bezkrevný výkon z Kölnu, jenže proti silným Švábům si hlavně v úvodu vůbec neškrtla. Už v šesté minutě se ke střele zpoza vápna dostal Cacau, jeho levačce ale scházela přesnost s tvrdostí a Heerwagen tak mohl míč vyrazit. Hosté ale dostáli své pověsti znovu o osm minut později a tentokrát již vedli. Khedira s Maricou vybojovali míč pro Gebharta, který z pravé strany nacentroval před branku, kde se balon odrazil ke Cacauovi a ten jej poněkud krkolomně dostal do odkryté branky - 0:1.

Porúřané ještě inkasovanou branku nestačili strávit a už se míč v jejich síti třepetal podruhé. Probíhala teprve osmnáctá minuta, když Cacau přebral Khedirovu přihrávku a obratem vyslal do samostatného úniku Maricu, který se odprostil od nervů a uklidil míč k bližší tyči - 0:2. Bochum potřebovala na vzpamatování pár minut a až po půlhodině hry poprvé ohrozila Lehmanna, střela Fuchse z druhé vlny ale mířila mimo tři tyče.

Po změně stran se od domácích očekávala snaha rychle se vrátit do zápasu, místo toho ale Stuttgart dále kontroloval průběh hry a měl i dvě dobré příležitosti, jenže Gebhart a Cacau s nimi tentokrát nenaložili ideálně. Na druhé straně to byl pouze znovu Fuchs, kdo se snažil narušit Lehmannův poklidný večer, jenže jeho přímý kop opět nebyl přesný a brankářský veterán tak nemusel v celém utkání řešit jedinou přímou střelu. Švábové se nikam nehnali, pouze v závěru měl příležitost upravit na třígólový rozdíl Kuzmanović - šanci sice nevyužil, dnes ho to ale trápit nemusí.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bayern Mnichov321810466:2964
2.Schalke 0432197653:2964
3.Werder Brémy32169768:3957
4.Bayer Leverkusen321512563:3657
5.Borussia Dortmund32168852:3856
6.VfB Stuttgart32158948:3853
7.Hamburger SV321212851:4048
8.VfL Wolfsburg321371260:5646
9.Eintracht Frankfurt3212101045:4946
10.1. FSV Mainz 05321291134:4045
11.TSG Hoffenheim321081441:4038
12.Borussia Mönchengladbach321081441:5338
13.1. FC Köln329101331:3937
14.SC Freiburg32871730:5631
15.1. FC Norimberk32771831:5428
16.VfL Bochum326101632:5828
17.Hannover 9632761934:6627
18.Hertha BSC32581932:5223

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (174)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Stuttgart jede na titul

Reagovat
Liquid

lepší jak 3.již nemůže být

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
smazaný uživatel

Leda lejno

Reagovat
smazaný uživatel

vsadil jsem dvojčičku, kurs mi připadal celkem velký na tu formu VfB...

Reagovat
irik

GroßGross .

Reagovat
smazaný uživatel

to je válec!!! Holohlavej přízrak pekelně zvednul VFB výkon!!!

Reagovat
fantomas

Škoda že Bayer takle odpadl...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

dobrá práce, velmi dobrá práce!

Reagovat
smazaný uživatel

jen at bochum spadne, nesnasim ten tym

Reagovat
smazaný uživatel

Lucas Barrios to je zabiják!

Reagovat
Arne

Jj, a umí držet slovo... Teď se nějakej ten zápas netrefil a včera říkal do Bildu, že tentokrát už to prolomí.

Reagovat
jv

Tak hlavně ho teď musíme udržet, aby to nedopadlo jako s Petričem.

Reagovat
Arne

To snad ne, tehdy jste byli v úplně jiné pozici.

Reagovat
jv

Tak ono to asi taky bude záležet na tom, jestli udržíme pohárový místa, protože ze zadu ještě útočí Stuttgart, kterej má lehkej los.

Reagovat
Lorcan

Reagovat
Arne

Ještě že to nebyla remíza, to bych už fakt...

Reagovat
jv

Tak je to blbý, že tě to takhle říkám, ale aspoň víš, na čem seš.

Reagovat
Pipo123

snad padne Bochum a BvB sa dostane do LM

Reagovat
jv

Bylo by to fajn, ale Bayer už si to asi pohlídá.

Reagovat
kubys

Zapomínáš na Brémy

Reagovat
jv

No ale Werder jede příští týden ještě do Gelsenkirchenu a potom hostí HSV, takže v těchto zápasech by mohl něco ztratit, ale důležitým předpokladem bude to, aby mi jsme uspěli v obou zbývajících zápasech, to jak proti Vlkům, tak i ve Freiburgu.

Reagovat
Pipo123

neverím tomu v poslednom kole zakopnú na pôde Gladbachu

Reagovat
jv

Tak škoda, že jsme ten zápas dneska nestihnul, ale musim makat na prezentaci k ročníkovej práci.Už podle toho výsledku to ale musel bejt zajímavej zápas, jsme rád, že se znovu po delší odmlce prosadil Lucas , a že jsme vyhráli.Jinak líto mi je Herthy , která už asi teď definitivně sestoupí, protože Leverkusen i Bayern mají o co hrát až do konce.

Reagovat
smazaný uživatel

badstuber a pranjic nepatria do zakladu to co dnes predvadzali bolo neviem to ani nazvat a demichelis tak isto katastrofa...som rad ze mirko dal gola dufam ze na posledne zapasy sezony ho bude castejsie trener vyuzivat lebo dokazal ze stale nato ma ....velka skoda ze sme nevyhrali ale koncom zapasu som bol rad aj za bodik za predpokladu ze schalke remizuje ale nestalo sa tak....mali sme s aspoliehat sami na seba ako povedal nerlinger pred zapasom ...ale inak klobuk dole pred obranou gladbachu

Reagovat
smazaný uživatel

Začo Badstuber ? ved musel zmeniť post a dohrať to s Tymoščukom,

Pranjič dnes slabšie, ale aj tak tam nemal koho dať, lebo Tymoščuka sa nedočkáme v strede

Demichelis začo ? Nehral zle a za to že sa zranil ho viniť nemôžeš, podobne ako Van Buytena.

Skôr si mal skritizovať Mullera, ktorý hral katastrofálne, Robbenovi to nepadlo ale to nič, Ribery tiež nič moc zľava.

A neviem čo máš furt s Klosem, dnes síce gól dal, ale dúfam že posledné dve kolá bude útok Gomez, Olič, lebo toto je dosť marné

Reagovat
smazaný uživatel

na mullera som zabudol to bola aj skoda slov dnes na jeho adresu...a tie demichelisove prihravky to je fakt sila ked prihrava buttovi len tak ako na treningu radsej nech to zajebe do autu ako hentak prihrat domov...a na buytena som nic nehovoril...a gomez-olic hmm moc im to nejde spolu urcite by som uprednostnil kloseho pred gomezom v utoku...a k badsuberovi este, tak urcite sa mi viac pozdava contento ako badstuber ale to je moc nazor ktory nic nemeni...

Reagovat
Tomanatura

Když nad tím tak přemýšlím, tak Hertha to měla loni rozehrané stejně, jako Leverkusen a v závěru taky takto odpadla. Že by příští rok Leverkusen spadnul/hrál o sestup?

Reagovat
jv

Tak to snad ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

To určitě ne, ti jestli přivedou někoho zkušeného nebo nebudou mít celou sezónu mimo Rolfese, tak budou hrát znovu o titul, kvality kádrů jsou neporovnatelný.

Reagovat
jv

Sakra na Rolfese jsem úplně zapoměl, to je určitě jedna z příčin jejich jarního úpadku, navíc jim hodně dlouho chyběli Augusto s Helmesem, kterej se i po tom co se vrátil nedokázal dostat do formy.

Reagovat
Tomanatura

Tak to byla jen taková připomínka, že jo.

Reagovat
smazaný uživatel

co rozhoduje při rovnosti bodů?

Reagovat
smazaný uživatel

vzajomny zapas,potom skore...a to je všetko v prospech Bayernu šetko šetko mame vo vlastnych rukach doma Bochum a von hertha..Vyhrame oba sme majstri.kdež to SChalke hra z Bremami a Mainzom....FC BAYERN!

Reagovat
smazaný uživatel

jo už to tak vypadá že to bayern ukope, ale možné je všechno poslední kola budou určitě hodně zajímavá

Reagovat
Arne

Zase bych se až tak neradoval... Vem si rok 99, Leverkusen hrál poslední kolo v Hachingu a ten taky neměl hrát vůbec o co, i když teda nebyl sestupující, ale ve středu tabulky. Zadarmo nic nedostanete!

Reagovat
smazaný uživatel

no snáď Werder v Gelsenkirchene neprehrá ! tým pádom nemusíme vyhrať u vás

Reagovat
smazaný uživatel

První je skóre, až pak vzájemný zápas

Reagovat
smazaný uživatel

Ale no zas tolko kritiky preboha ako keby sme 3-0 prehrali....Určite sme nepodali naš naj vykon,ale tak netreba to stou kritikou prehanat zasa..Sme stale prví a to je to najdoležitejšie

Reagovat
smazaný uživatel

Crisov štart proti FCB je otazny.tak dalšia strata po Toulalanovi...ale v utorok Klose na hrot a Muller na lavičku!

Reagovat
smazaný uživatel

suhlasim s klosem

Reagovat
smazaný uživatel

Gomez

Reagovat
smazaný uživatel

ale no nejeduj sa

Reagovat
smazaný uživatel

ani náhodou, pretože červenú kartu dostal Ribery, hrať nebude ani Pranjič, tak koho iného ako Mullera by dal na ľavú zálohu ? - nikoho no a v útoku určite Olič a jeden z dvojice Gomez, Klose - inak to nevidím

stred už konečne Basti - van Bommel

Reagovat
smazaný uživatel

zo vsetkym suhlasim co si napisal, ale ja len tvrdim ze bolo by lepsie keby hral olic-klose a ako si povedal muller na lavej strane namiesto riberiho

Reagovat
smazaný uživatel

nalevo Robben nebo Bastian - střed Tymo a Bommel... hrot: Klose - Gómez

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

nie nie stav sa že bude ako ja vravím

Reagovat
smazaný uživatel

rad sa s tebou stavim

Reagovat
stas87

OT:hodil by sa lewandowski do rozostavenia a stylu hry werderu?popripade do ineho nemeckeho timu zo spicky?

Reagovat
smazaný uživatel

On de z Lechu do Němec?

Reagovat
stas87

no poveda sa o zaujmu werderu...uvidime kolko si lech povie ja myslim ze toto leto ho lech pusti holt peniaze....dufam ze ak pusti roba nepusti aj stilica ci pezska....a dnes sa mi velmi pacil arboleda

Reagovat
smazaný uživatel

neviděl sem to, sem to prospal, sem byl zníčenej jak cyp

Reagovat
stas87

o nic si neprisiel wisle stacil bod a dopredu moc nehrala....nakoniec mohol rozohdnut krivets ale po centru zo strany tusim od ganczarcyka mu to nesadlo a trafil uplne vedla mozno chcel este prihrat robovi pred branku...kolejorz nesklamali akurat mala wisla zavrety stadion a hralo sa na cracovii

Reagovat
smazaný uživatel

já se divil, že zase nehrajou doma, původně se mělo hrát v Sosnowci ale když dodělali přestavbu stadionu dřívě, tak hrajou doma :)

Reagovat
jv

Já jsem zase slyšel, že o něho máme zájem mi.

Reagovat
stas87

no na przegalde bolo pisane o werderu a vraj uz ho sleduju dlhsie...ste ochotny zaplatit za neho 3-4 mega?a hodil by sa vam?

Reagovat
jv

Tak ocotni by jsme asi byli, když o něj máme dlouhodobej zájem, on už u nás mohl dávno být, ale v létě to údajně ztroskotalo na financích, ale nakonec přišel za 4,2 mil. eur Barrios. Tak v současnej situaci nevím, v tomhle útočném složení nám to celkem klape, navíc na svou šanci čekají mladíci Le Tallec a Spiedermann, což jsou mládežnický reprezentanti svých zemí. Ale tak ono se o tom asi znovu začalo spekulovat kvůli tomu, že se dlouhodobě zranil Zidan a navíc Valdéz začal přemýšlet o odchodu.

Reagovat
jv

*ochotni

Reagovat
stas87

a typovo by vam zapadol do muzstva?ma dobru hru hlavou a je pomerne aj dost rychly a aj napada neni to kopyto co by cakalo vo vapne ako koller

Reagovat
jv

Tak on je považován za velkej talent, takže by se hodil určitě, uvidíme, kde nakonec skončí.

Reagovat
smazaný uživatel

ochotní asi nejste, protože s hráčem je to už prý domluvené, ale vázně dohoda s klubem...

Reagovat
jv

A na čem to vázne, na financích?Ostatně na těch to ztroskotalo už v létě.

Reagovat
jv

A na čem to vázne, na financích?Ostatně na těch to ztroskotalo už v létě.

Reagovat
smazaný uživatel

prý ano, ale tak pokud se dostanete přes předkolo LM do EL tak by to mělo být ve vaší moci (protože za to prý bude prémie 5 mil. €)

Reagovat
jv

Tak uvidíme, sice by nebyl marnej, ale 5 mil. eur bych za něj asi nedal.

Reagovat
Arne

Já si furt nedovedu představit, jak klub z BL dává za Poláka pět milionů.

Reagovat
jv

Podle mě je to taky přemrštěná cena, ale tak proč by si jí nenasadili, když je o něj zájem.

Reagovat
Arne

Já toho hráče nikdy neviděl, takže fakt nevím, ale dávat takový částky je v BL zvykem dávat třeba za Holanďany, ale za Poláky ne, ti tam nemaji žádnou lobby.

Reagovat
jv

Ale zase speciálně u nás mají celkem dobrej zvuk, Smolarek se uvedl výborně a prošlapal jim u nás cestičku, potom přišel Kuba a taky zapadl, i když oba dva přišli za nižší částky.

Reagovat
Arne

To je fakt, tohle by tu vyšší cenu jaksi umožňovalo... Necháme se překvapit, každopádně pokud chcete být na špičce dlouhodobě, tak Barrios nestačí.

Reagovat
jv

Tak souhlasím, ale já vkládám velkou důvěru do mladíka Le Talleca, kterej k nám přišel v létě z Rennes, navíc je to dlouhodobě mládežnickej reprezentant Francie.Ale ten potřebuje ještě čas.

Každopádně reference na něj jdou dobrý, takže bych se jeho příchodu nebránil.

Reagovat
Arne

To bych chtělo, aby mu Klopp taky dával trochu důvěry, třeba na posledních minut. Pokud se nepletu, tak si zatím ani nečuchl. Pamatuju si, že tam na pár minut poslal Hühnemeiera nebo nějak tak, ale to ani nevím, co je za post.

Reagovat
smazaný uživatel

párkrát si čutnul, ale od Kickeru má průměr 4,33 (4 hodnocené zápasy + 5 minut proti Bayernu)

a v III. lize má zatím dva góly za 8 zápasů (z toho 7 hodnocených: 3,43) takže ještě asi opravdu potřebuje čas...

Reagovat
Arne

No vidíš to, já jsem ho fakt nezaznamenal, a to jsem na zápas s Frankfurtem, kde odehrál 76 minut, většinu času sledoval... Já ho hodně zaznamenával ve výčtu zraněných, tím se asi mnohé vysvětluje.

Jinak včera jsem viděl sestřih zápasu BVB II - Osnabrück. Docela zajímavej pohled, na Südtribune ani noha, kotel Borussie tak dvacetičlenej a naopak VfL mělo za brankou skoro plno.

Reagovat
smazaný uživatel

(jinak já jsem si to vyhledal na Kickeru, jelikož jsem si špatně přečetl předchozí příspěvek a teď jsem to měl po ruce no v utkání s Bayernem jsem také nezaznamenal, že by vyběhl na hřiště)

Reagovat
jv

Tak já ty návštěvy na třetí lize nějak podrobně nesleduju, ale asi to není nic velkolepýho no.

Reagovat
Arne

Jj, ono na tyhle rezervy se nechodí asi nikde.

Reagovat
jv

Reagovat
jv

Tak on byl teď navíc zraněnej, je to ale ročník 90, takže mu musíme dát ještě trochu času.

Reagovat
smazaný uživatel

jj, teď, když BvB II. sestoupilo, tak to bude mít asi o něco lehčí alespoň v té rezervě a postupem času snad bude dostávat i více šancí v áčku...

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

bude to velkou poptávkou...

...ten kluk má průměr blízko 0,5 gólu na zápas (kromě repre) a v roce 2009 byl nominován na cenu nejlepšího polského fotbalistu roku (prohrál s jeho jmenovcem Mariuszem) a momentálně je nejlepším střelcem polské Ekkstraklasy...

Reagovat
jv

Taky bude záležet na tom, jestli ho nevifoukne někdo z PL, ale Poláci mají do BL přece jen blíž, tam se prosazujou dlouhodobě.

Reagovat
smazaný uživatel

jj, snad (z PL vím akorát o jistém zájmu Blackburnu, ale těm by mohl stačit Kalinic - pak ještě Werder a prý také Bayer, takže nejspíš bude záležet na tom, kdo se dostane do té LM )

Reagovat
Arne

Ono už i minulý léto se o něm mluvilo, i my jsme ho prý chtěli a Ramos byl jen záložním řešením, ale pět milionů, pro nás samozřejmě utopie.

Reagovat
smazaný uživatel

kvůli tomu tkaé sešlo z Barriose ne?

Reagovat
Arne

Jj, DH u něj vyjednal prej i jakousi předsmlouvu, ale ty peníze pak prostě nebyly, jak se nepostoupilo do LM.

Reagovat
jv

Ale tak Ramos taky nehraje špatně, je v něm velkej potenciál.

Reagovat
smazaný uživatel

Willi, irik, neviete ako sú na tom po dnešku naši stopéri ? O aké zranenia sa jedná ?

Reagovat
smazaný uživatel

oba maj zraněný lýtko, ale prý nic extra vážnýho

Reagovat
smazaný uživatel

v případě rovnosti, asi vzájemnej zápas co ? na hovno.....

Reagovat
smazaný uživatel

je to jedno, i skóre máte nedosiahnuteľné na nás

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

frings mi zachranil tiket, grazie Torsten

Reagovat
smazaný uživatel

BvB chcem späť žltočiernych v LM

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jv

Reagovat
Xavi8

Reagovat
rufus

Reagovat
jv

Tak už je to oficiální Lautern se vrací do BL.

Reagovat
Arne

Já na závěr koukal a bylo mi divný, že tam zpívají "Nie mehr zweite Liga" - u FSV by to bylo k podivu a Augsburg jistotu nemá... Samozřejmě, že tam bylo asi 500 fandů FCK, zkrátka borci.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jv

Lautern do BL patří, ať už z pohledu historie, ale hlavně má super fandy.

Reagovat
Xavi8

Reagovat
Arne

Dvě pěkný videa...

Duel o budoucnost Lauternu před dvěma lety a atmosféra při zápase Dynamo - Jena.

http://www.youtube.com/watch?v=pylfS9uMqfk

http://www.youtube.com/watch?v=m-HGsELBZqc

Reagovat
jv

Tak ten 50-ti tisícovej kotel v Lauternu, to je něco neskutečnýho, tam ti fanoušci s tím klubem opravdu žijou.V tom zápase vlastně Kolnu už o nic nešlo, ten měl jistej postup, ale stejně, takhle se má bojovat o záchranu.

Mimochodem mě zaujalo, jak se za ty dva roky vypracoval Jendrišek, v tom zápase ¨ještě jenom střídal, ale od další sezóny dostal od Prašnikara důvěru a vytvořil spolu s Lakičem smrtící duo, jen škoda, že jim ten postup nevišel už loni.No a teď se o něj už zajíma Schalke, ale snad prodlouží a zůstane.

Reagovat
Arne

Tehdy tam byl Milan Šašić, pleteš si to s Prašnikarem z Cottbusu... Jinak tehdy to bylo dost v prdeli, manažerské pozice se ujal Kuntz a trenérské právě Šašić, a i když to zvedli, tak šest kol před koncem měli ztrátu osm bodů na záchranu. Nakonec to teda zvládli, ale bylo to o nervy. Tenkrát Sippel někde snad v Jeně nebo Aue zbytečně vyběhl, zavinil penaltu a připravil FCK o výhru, a já už myslel, že je to špatný. Ještě že ten Köln týden předtím porazil Mainz a neměl už o co hrát, jinak kdoví, jak by to vypadalo.

Reagovat
jv

Jo byl to Šašič, ten se mi tam zrovna loni líbil, provedl tam pořádnou čistku a přivedl si svý hráče, který tvoří základ současnýho mužstva, mj. od nás Amedika, Lakiče, Bílka.

Tak co si pamatuju, tak oni už měli do BL nakročeno loni, v zimě byli na druhém místě, jenže potom se jim úplně nepovedla ta druhá část sezóny, hlavně teda ten závěr.

Reagovat
jv

Jo byl to Šašič, ten se mi tam zrovna loni líbil, provedl tam pořádnou čistku a přivedl si svý hráče, který tvoří základ současnýho mužstva, mj. od nás Amedika, Lakiče, Bílka.

Tak co si pamatuju, tak oni už měli do BL nakročeno loni, v zimě byli na druhém místě, jenže potom se jim úplně nepovedla ta druhá část sezóny, hlavně teda ten závěr.

Reagovat
Arne

Jj, ten Amedick si to tam docela dává, je hodně nebezpečnej při standardkách... U vás to sice bylo šílený a s Kovačem, končícím Wörnsem a Brzenskou tvořil nejhorší stopery, co v BVB pamatuju. Toho Bílka si přivedl, ale pak si nějak nesedli a měli nějakej problém, až Kurz na něj začal pořádně vsázet. Lakić je takovej dobrej náhradník, stále žádnej zázrak.

Reagovat
jv

Jo Amedick tam hraje výborně, dává tam i docela dost branek, mě se u nás tehdy s těch stoperů co si napsal nejlepší, ale tam to bylo v tom, že Worns s Kovačem hráli, i když se jim nedařilo a dostávali laciný góly, zkrátka to byla ta nejhorší možná kombinace, protože oba dva už byli za zeniten a nestačili především rychlostně. Ten Bílek se s ním loni asi nějak pohádal a byl dokonce na čas vyřazenej z týmu, ale teď konečně dostal šanci a ukázal co v něm je, otázka je, bude-li to stačit na BL?Jinak Lakič byl loni i celkem produktivní, jenže potom se zranil, oni k Jendriškovi přivedli krajana Nemce a protože jim to klapalo, tak už se natrvalo do základu nevrátil.

Jinak teď jsem se dočet o tom, že Rosický se chce v létě vrátit do BL, prej o něj máme zájem mi a Stuttgart, ale je to potřeba brát s velkou rezervou, přecejen je to sport.cz, já osobně tomu nevěřím, přijde mi to nereálný.

Reagovat
smazaný uživatel

v Německu to šíří BILD a v Anglii se to zrodilo v Mirroru, takže by to chtělo podstatně větší rezervu no

Reagovat
jv

Reagovat
Arne

Jj, taky jsem to zaznamenal, uvidíme... Moc šancí bych tomu ale nedával.

Reagovat
jv

Jo, já tomu taky nevěřím, ale bylo by to super, byl by to takovej návrat ztracenýho syna.

Reagovat
Arne

Jj, taky bych ho rád viděl zpět... Mimoto, doufám, že se Feulner bude stěhovat do Berlína.

Reagovat
jv

Tak tomu bych to i přál, u nás nehraje i díky tomu jeho zranění, jinak je to ale solidní záložník, kterej Vám dost pomůže, jestli k Vám přestoupí.

Reagovat
Arne

Ono zatím je to jen takový přání, jak moje, tak docela dost lidí na TM, co jsem koukal... Mě by se líbil docela i Rangelov, ten by si podle mě druhou ligu dával v pohodě, a Saglik, v Paderbornu hraje hodně dobře a Wolfsburg ho chtít nebude.

Reagovat
jv

Tak Rangelov, kdyby dostal víc šancí, tak by byl platnej i v 1. BL, Saglik ten letos táhne Paderborn v podstatě sám, ten by byl výbornej.

Reagovat
Arne

Jj, navíc on prokázal kvality i loni na podzim ve Wolfsburgu... Akorát je to trochu horká hlava, těžko říct, jestli by mu berlínské prostředí sedělo. Musel by zkrotnout, ale přínosem by mohl být.

Reagovat
jv

Tak ono taky záleží na tom, kdo Vás bude trénovat, podle toho se asi budou odvíjet ty odchody a příchody.

Reagovat
Arne

HSV si to slušně dává, ti si k pohárům fakt nečuchnou... Leda by tu EL vyhráli, ale nejsem si jist, zda by to bylo jako před pěti lety s Liverpoolem v LM.

Reagovat
smazaný uživatel

Mathijsenovi to nějak nejde jsem zvědavej, jestli pojede na MS nebo jestli by jeho místo náhodou nezabral Brouwers

Reagovat
Arne

Co se týče výkonů v BL, tak by to nebylo od věci.

Koukáš na to? Já to zapal teď o pauze a mám pocit, že jim do Kraichgau nakoupili ty vuzely.

Reagovat
smazaný uživatel

nekoukám, pomalu se chystám na intr, tak jsem si projel textový přenos a všiml jsem si, že první gól šel přes něho...

Reagovat
jv

Jinak, když tady píšeš o tom intru, tak mě zítra čeká praktická, přesněji prezentace ročníkový práce, no moc velkou radost z toho nemám.

Reagovat
Arne

Pokud umíš okecávat, tak se neboj... Já moc přes mluvení nejsem ( ), tak jsem to měl normálně eko+účko+korespondence.

Reagovat
jv

No okecávat celkem umým, ale když tam bude ta komise + přihlížející žáci, no asi to nebude moc příjemný. Jinak ty už máš praktickou za sebou?

Reagovat
Arne

Jj, právě teď ve středu jsme to dělali... Já ekonomický příklady (mzdy, výrobní kapacity, daně) celkem zvládám, účetnictví jsem se dny předtím docela drtil a dopis jsem nějak napsal, tam snad problém nebude.

Jinak já ty pocity znám, nerad mluvím i před třídou, když jsem zkoušenej, proto jsem se taky projektu obloukem vyhejbal... Přeju hodně štěstí, ale snad ho potřebovat nebudeš.

Reagovat
jv

Díky, snad to dopadne dobře, snad když začnu mluvit, tak ze mě ta tréma spadne.Jinak písemný z ČJ jsme psali před týdnem, psal jsem vypravování, protože nebylo moc na výběr, ale snad to nebude nejhorší. Ale docela ti závidím, že už to máš za sebou, docela se těším na to, až to ze mě spadne.

Reagovat
Arne

Já se těším, až bude po ústní, to bude pořádný uvolnění... Já písemku z ČJ docela podělal, my to máte koncipovaný trochu jinak a téma je něco z literatury nebo tak, já dostal Máchu a byl jsem nametenej.

Reagovat
jv

Tak u nás je ta písemka z ČJ koncipovaná jako slohovka, např. úvaha, vypravování, fejeton a tak, potom jsme si na začátku roku vybrali téma ročníkový práce,(mimochodem vybral jsem si úplně špatně ) kterou jsme na konci března odevzdali v tištěný podobě a teď z toho máme ještě tu prezentaci.No a pak v květnu máme ústní.

Tak ono je to asi na každý škole koncipovaný trochu jinak, já jsem třeba na strojní průmce.

Reagovat
Arne

My jsme si formu praktické mohli vybrat - buď ta klasická písemka nebo projet... ČJ hodně mají tímto způsobem, že si člověk vybere jeden útvar a jede - na naší škole to taky je tak, kromě nás - lycea... My máme čtyři kratší oddíly dělaný v duchu jednoho tématu, no. Je to asi trochu náročnější, zase ale když poděláš jednu část, naženeš to v další.

Reagovat
jv

Jo lyceáni to u nás mají koncipovaný na podobný úrovni, objektivně to mají asi trochu náročnější no.

Reagovat
Arne

Ono oboje má své klady a zápory... Navíc je to individuální, já třeba bych asi měl problém sepsat něco tak dlouhýho, jinýmu to potíže nedělá. Ale jsem rád, že to mám za sebou, teď jen abych z toho neměl za plnej počet a budu spokojen.

Reagovat
jv

Tak to doufáme oba v to samý.

Reagovat
Godwinson

vypravování je to nejlehčí, co existuje, toho se netřeba bát :))

Reagovat
Arne

Přesně.

Reagovat
Godwinson

objektivně však taková úvaha se tomu dost přibližuje, což je asi nejčastější práce :) celkově, písemná je taková pohodička, na druhou stranu, s odstupem je to celé jedna velká fraška :)

Reagovat
jv

S odstupem asi jo, ale teď mi to jako fraška nepřijde.

Reagovat
Godwinson

s odstupem času, věř, že tohle si budeš říkat ten večer, kterým to skončíš .. ono hodně se toho napovídá, člověk toho dost slyší, ale dá se říct, že mě to i jako celek zklamalo :)) na druhou stranu, na každý škole to asi vypadá jinak, takže tak :)

Reagovat
Arne

Spousta lidí pak zpětně říká, že je to fraška, ale věř, že z našeho pohledu to takhle předem nevypadá ani náhodou. Ale jako jo, pokud se na to člověk úplně nevykašle, tak to nějak udělá. Já si říkám, že odmaturovali už větší blbci než já.

Reagovat
jv

Reagovat
Godwinson

to je pravda

teď si vem, že by to byla maturita státní, to by byla ještě větší sranda, tady se přeci jen alespoň něco naučit člověk musí :)

Reagovat
jv

Souhlas, proto jsem si ho taky vybral.

Reagovat
jv

Reagovat
Arne

To si nedělám srandu, i komentátor mi to potvrdil - ono jsou to opravdu ony. To prostě jen dokresluje tu image Hoffenheimu... Snad to přivezou příští týden do Frankfurtu, jim to tam rozdupou.

Jinak Tesche "Sonntagschuss"

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jv

Reagovat
jv

Sice HSV podrobně nesleduju, ale co vidím ze sestřihů, tak je alespoň v BL marnej celej tým, ne jenom Mathijsen, kterej byl vždy oporou.Nějak si nedovedu představit, že by teď vedle sebe hráli Mathijhsen a Rozehnal. V HSV to zkrátka nějak skřípe, navíc ty nekončící zranění a nakonec, jestli nevyhrajou EL, tak tam zase skončí trenér.

Reagovat
jv

To HSV je fakt marný, to už asi Bruno neustojí, i když ve čtvrtek asi ještě dostane šanci to alespoň částečně napravit.

Reagovat
Arne

Jestli nepostoupí, tak je jasnej... Zajímavý by ale bylo, kdyby EL vyhrál, co by pak Hoffmann vymyslel - takovej historickej úspěch kontra ligové zoufalství.

Reagovat
jv

Mě tam Bruno zkrátka nesedí, mě se tam líbil Jol nebo ještě před ním Huub Stevens.Podle mě tu EL nevyhrajou, protože na Fulhamu se nevyhrává a když postoupí, tak je čeká Atlétiko nebo Liverpool.

Reagovat
Arne

Zase je to ale jiná soutěž... Tím nechci říct, že je méně kvalitní než BL, ale týmy často hrají v lize špatně a poháry dobře, viz. loni Werder či letos právě HSV nebo to Atlético.

Reagovat
jv

Jo to jo, HSV to ale přeju, už jenom kvůli koeficientům, prestiži atd.No a navíc se finále hraje v HSV Nordbank Areně, takže jim to přeju.

Reagovat
jv
Reagovat
Arne

Vypadá to na pěkný licitování, ale co, je teprve duben, času mají habaděj.

Reagovat
jv

Reagovat
stas87

no lech si minimalne tie 4 mega povie ked to vytiahnu na 5,5 ci 6 budem spokojny....a dost ma lech prekvapil ze kupil krivetse bate v lm docela zaziaril a cudujem sa ze skoncil v lechu a nie nekde na zapade

Reagovat
jv

5,5 až 6 mil. eur, to je asi trochu moc, aniž bych chtěl nějak snižovat jeho kvality, tolik ti za Poláka jentak žádný klub v BL nedá a to speciálně u nás mají Poláci dobrý jméno, viz. Smolarek nebo Kuba.

Reagovat
stas87

tak lech je dobre zaisteny klub este rok si ho mozu nechat a aj v to verim teraz som cital ze o neho vraj ma zaujem aj marseille tak uvidime....

Reagovat
smazaný uživatel

mohli by, ale pro hráče a pro Polsko to dobré rozhodně nebude...

Reagovat
stas87

preco nie?zasa bude hrat poharov to bude aj v bvb mohla b ho zlakat lm ak sa tam bvb dostane ale myslim zrovna on sa ponahlat z polska nebude....preco zle pre polsko?radsej hrat este rok ekstraklasu ako niekde sedet na lavicke....

Reagovat
smazaný uživatel

řekl bych, že když příjde tak by mohl odejít Valdez, který hraje poměrně často, takže poháry + liga ... asi si zahraje více než v Polsku a hlavně na lepší úrovni + bude lépe trénovat... pro něj to může být jenom krok vpřed... Polsko mu zachvíli bude malé

Reagovat
jv

Reagovat
Godwinson

no, takhle jsem chtěl vidět Hoffenheim hrát celou sezónu ... a co z toho :))

Reagovat
jv

On se snad nakonec ten Freiburg zachrání na úkor Herthy nebo Hannoveru, to je smutný.

Reagovat
Arne

Už to tak vypadá, no... Ale zase jsou tam o hodně kratší dobu než Bochum, ta je sestupovou prioritou.

Já hlavně přeju Hannoveru, zbytek je mi celkem jedno. 96 mají doma Gladbach a ten by udělat mohli, ten totiž venku moc neboduje. Poslední kolo bude vražedný, Hannover hraje v Bochumi.

Přál bych si 17. Bochum a 16. klidně ten Norimberk, ať si to rozdá s Augsburgem. Díky kriplovi Schäferovi se mi zprotivil a jejich sestup by mi nijak nevadil, zvlášť když je to potenciální výjezd na Herthu.

Reagovat
smazaný uživatel

v prvom rade sa musí udržať "Der Club" ostatné je mi jedno

Reagovat
smazaný uživatel

FCN by měl sestoupit... má tým poskládanej z hostovaček a proto je málo perspektivní...

Reagovat
jv

Souhlas, když už ne Hertha, tak aspoň ten Hannover se musí zachránit, los mají celkem schůdnej, ale formu nic moc, navíc ty jejich zranění.Ale aspoň tu baráž snad vybojujou.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele