32. kolo
24.04.2010 15:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Hertha BSC - Schalke 04 0:1

V Berlíně to dlouho vypadalo, že se Hertha se Schalke rozejde smírně, což by nikomu nepomohlo. V závěru však hosté nakonec kýžené branky docílili a dvě kola před koncem se bodově dotáhli na stále ještě vedoucí Bayern. Na druhé straně je již jasné, že hlavní město příští rok uvidí jen druhou ligu.

Oba týmy šly do utkání s vědomím, že ho musejí za každou cenu vyhrát, přesto asi málokoho překvapilo, že se zpočátku jen vyčkávalo. Až zhruba po čtvrthodině vyslal vstříc Neuerovi první pozdrav Kačar, a ačkoliv hostujícího brankáře příliš neohrozil, odstartoval tím pětiminutovku slušných šancí. V šestnácté minutě Gekas přihrál doprava Ramosovi, jenž mu míč vrátil do pokutového území, řecký útočník ale z voleje vysoko přestřelil.

Dvě minuty nato se poprvé ozvali i hosté. Kuranyiho tentokrát neměl na starosti Friedrich, ale Piszczek, jenž náběh a výskok vysokého kanonýra nezachytil a mohl být rád, že ten hlavičkoval vedle. O chvilku později to Kuranyi zkoušel tentokrát pravačkou, jenže nastřelil právě Piszczeka. Po těchto chvilkách vzrušení zápas opět zabředl do nudy a zhruba 60 tisíc fanoušků tak dlouho sledovalo převážně bezbřehý boj mezi oběma šestnáctkami.

Po obrátce již Königsblauen zatopili pod kotlem a hned ve 49. minutě mohli vést. Farfán prostrčil míč Hao Junminovi, jeho zakončení ale perfektně vyrazil Drobný. O pár minut později hosté předvedli rychlý kontr a Farfán hledal před brankou Kuranyiho, ten ale na míč těsně nedosáhl. Hra se oproti první půli radikálně otevřela, za domácí tým utekl Ramos a snažil se technicky zakončit, jenže jeho pokus růžek branky minul.

V 67. minutě měli Berlíňané obrovskou šanci, když Raffael připravil palebnou pozici Cícerovi, jenže za překonaného Neuera zaskočil Bordon a dorážející Gekas mířil vedle. Řecký útočník měl šanci na reparát pár minut nato, po centru skvělého Raffaela ale ztrostkotal na fantastické reakci Neuera. Branka nakonec přece jen padla, tři minuty před koncem nacentroval Sanchez na Farfána, jeho hlavičku sice Drobný stačil vyrazit, dorážející Westermann ale již pověsil balon pod břevno a odstartoval hostující radost.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele