32. kolo
24.04.2010 15:30 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

1. FC Norimberk - Borussia Dortmund 2:3

Dortmund zvládl přestřelku na hřišti Norimberku a drží se v závěsu za Leverkusenem, zatímco pro FCN zůstává situace stále vážná. Vestfálsko bude opětovat především Lucase Barriose, který před utkáním prohlašoval, že se po čtyřzápasové odmlce znovu trefí, a jak slíbil, tak také splnil.

Úvod zápasu ani zdaleka nenasvědčoval tomu, že by mělo být k vidění pět branek. Oběma týmům se nedařila tvorba hry, nepřesností bylo k vidění přehršel stejně jako faulů. Ve 25. minutě nedovoleně zastavil u postranní čáry domácí Pinola Blaszczykowského a mohl být rád, že i za následné protesty neviděl krátce po sobě dvě žluté karty. Trest ale přišel dvě minuty nato sám, přímý kop totiž rozehrál Sahin a na zadní tyči přesně hlavičkoval volný Barrios - 0:1.

Odpověď na sebe ale dlouho nenechala čekat, i Norimberk vsítil gól ze své první vážnější příležitosti. Ve 30. minutě našel Diekmeier dlouhým míčem Frantze, jenž se prosadil přes tři bránící hráče a i koncovku zvládl na výbornou - 1:1. Do přestávky mohl otočit skóre domácí kanonýr Bunjaku, jenže jeho hlavička se neuchytila, stejně jako na druhé straně pokus Blaszczykowského.

Do druhé půle poslal Klopp Hajnala místo Bendera a tím svůj ansámbl zofenzivnil, lepší byli ale Frankové. Po pěkné kombinaci se dostal k zakončení Choupo-Moting, ale Weidenfeller se střelou z otočky překvapit nenechal. Hned vzápětí mohlo jít do vedení BVB, hlavičku Subotiće ale Schäfer dokázal vyškrábnout do nebezpečí ještě před brankovou čárou. V 63. minutě byl ale již i on bezmocný a byli u toho znovu Sahin s Barriosem - prve jmenovaný skvěle nahrál a kanonýr si znovu poradil - 1:2.

Do té doby aktivnější Norimberk branka vyvedla z rovnováhy a nyní to byli hosté, kdo měl zápas pevně v rukou. Šanci navýšit skóre nejprve nevyužil Valdéz, v 78. minutě ale Sahinovu střelu Schäfer vyrazil jen k Barriosovi a ten míč nadvakrát dostal do sítě - 1:3. Šest minut nato ovšem domácí zadělali na drama, když si střídající Eigler prsama zpracoval míč a následně ho napálil k levé tyči - 2:3. Ve zbývajících minutách ale již "Der Club" nic zázračného nevymyslel a všechny body se tak stěhují do Dortmundu.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele