32. kolo
24.04.2010 18:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Werder Brémy - 1. FC Köln 1:0

Až gólem z penalty v nastavení udolal Werder Brémy hosty z Kölnu a díky tomu se udržel o skóre před Leverkusenem na třetí příčce. Hosté byli favoritovi zdatným soupeřem a navíc je nesčetněkrát podržel náhradní brankář Kessler, přesto odjíždějí z Weserstadionu s prázdnou.

1. FC nastoupilo v hansovním městě velmi koncentrovaně, pozorně bránilo a neumožňovalo Werderu žádné ofenzivní manévry. Brémští ale pochopitelně měli převahu a pokoušeli se o zakončení, Özilůvova střela a dvě sóla Marina ale měly k úspěchu poměrně daleko. Na druhé straně Kozlové zahrozili dvěma standardkami a poté také kontry, Podolskému s Novakovićem ale chyběla preciznost v zakončení.

Před odchodem do kabin se oběma týmům naskytla velká šance na vedoucí gól. Na straně domácích jí měl Pizarro, jenže na Kesslera si nepřišel, na opačném konci hřiště zase Podolski nezachoval chladnou hlavu a nevyužil situaci, kdy byl před Wiesem zcela osamocen.

Po obrátce Brémy navýšily tlak a Köln již nebránil tak suverénně jako v prvním dějství. Branku na hlavě měl Pizarro, ovšem mířil mimo, Naldův přímý kop stejně jako skvělý pas Pizarra na Almeidu dokázal vyřešit pozorný Kessler. Ten se pak vyznamenal ještě jednou, v 60. minutě v něm našel svého mistra Marin a deset minut nato málem slavili hosté - Ehret nacentroval na Novakoviće a ten trefil břevno.

Werder reagoval silnou ofenzivní bouří, jenže branky nedokázal docílit ze svého výčtu šancí Pizarro, nadvakrát v koncovce pohořel Almeida a recept na Kesslera nenašel ani Özil. Hostující hráz nakonec byla prolomena až v poslední minutě a bránící Geromel vyrazil míč na branové čáře rukou. Vyfasoval za to pochopitelně červenou a v první nastavené minutě penaltu v pohodě proměnil Frings, díky čemuž má jeho tým stále nejlepší karty v boji o Ligu mistrů.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele