Bundesliga - souhrn 31. kola

13.04.2012, 22:25, aktualizováno 15.04.2012, 19:23
Komentáře a souhrny
Dortmund vyhrál derby na Schalke a již v příštím kole by mohl slavit titul, Bayern totiž ztratil s Mainzem. Bez branek se hrálo i ve Freiburgu. Tři body získaly Gladbach, Stuttgart a HSV. Hertha veze bod z Leverkusenu, Augsburg uspěl ve Wolfsburgu, další porážku utrpěl Lautern...

SC Freiburg - TSG Hoffenheim 0:0

15.04.2012 17:30

Góly: -

V intenzivní partii s Hoffenheimem propásl Freiburg možnost zajistit si v předstihu jistotu setrvání mezi německou klubovou elitou i pro příští rok. V prvním poločase šli domácí dravě pro první branku, po změně stran převzalo iniciativu TSG. Avšak ani hosté nebyli s to zvrátit vývoj utkání na svou stranu a výrazněji tak promluvit do boje o Evropskou ligu.

Ačkoliv skrápěl trávník Mage Solar Stadionu vydatný déšť, nepostrádal poslední zápas jednatřicátého kola tempo. Mokrý povrch výrazně ztěžoval všem aktérům utkání kontrolu balonu a souvislých akcí se kvůli nepřesným přihrávkám příliš nedostávalo. Nicméně obě mužstva dokázala plnit své taktické pokyny, s postupujícími minutami prvního dějství to však byli přece jen domácí borci, kdo začal tvrdit muziku. SC poprvé vážně zahrozilo v šestnácté minutě, avšak bývalý hráč Freiburgu Williams dokázal nadvakrát zabránit nejhoršímu. Streichovi svěřenci měli i nadále čím dál více ze hry, domácí mohli udeřit po slibném Caligiuriho sólu nebo Freisově nebezpečné ráně.

Sport-Club neustále přikládal pod kotlem, což nutilo hráče ze severního Bádenska stále svědomitěji bránit. Skutečně vyloženou šanci si však během úvodních pětačtyřiceti minut nedokázala Streichova ekipa vytvořit. Každopádně domácí zanechali v první půli mnohem lepší dojem nežli TSG, jehož fotbalisté se probili pouze do jedné vážnější příležitosti ke skórování. Tu měl v devětatřicáté minutě po nádherném Rudyho pasu za obranu na svědomí Beck, avšak mladý kapitán z jedenácti metrů zcela minul.

Markus Babbel zřejmě musel o přestávce svému týmu výrazně domluvit, protože od úvodu druhého dějství nikdo na stadionu hosty nepoznával. Najednou to byli oni, kdo získal nad soupeřem převahu. TSG se vysunulo více dopředu a aktivním presingem napadalo rozehrávky Freiburgu. Hosté byli stále více jistější na balonu a měli více ze hry - pravda, kromě Babelovy dalekonosné rány těsně nad břevno naprosto bez jakéhokoliv hmatatelnějšího účinku.

Že jsou domácí také na hřišti, připomněl po sedmdesáti minutách hry Caliguiri: nejprve nechal po Freisově sólu vyniknout gólmana Starkeho, následně sám zkoušel pálit z ostrého úhlu na hoffenheimskou svatyni, avšak trefil jenom brankovou konstrukci. Ke konci zápasu bylo z projevu obou týmu patrné, že se ani domácí, ani hosté nespokojí s jedním bodem. Pohledných a zajímavých akcí však bylo jako šafránu - o největší rozruch se ve čtyřiaosmdesáté minutě postaral Williams, jenž ze vzdálenosti osmi metrů zamířil k potěšení domácích diváků jen do boční sítě. Oba týmy si tak nadále drží příznivou sérii bez porážky.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - 1. FC Köln 3:0

15.04.2012 15:30

Góly: 19. Juan Arango, 53. Tony Jantschke, 55. Marco Reus

Ani změna trenéra Köln ze zimního spánku neprobrala, Borussia Mönchengladbach potvrdila, že se jí proti rivalovi v posledních zápasech daří a po delší odmlce si zase může vychutnat radost z výhry. Na druhém břehu se situace přiostřuje...

Domácí začali po několika nepovedených zápasech aktivně a od první minuty drželi Kozly pod tlakem, netrvalo dlouho a přetížená defenzivní vozba začala kolabovat. Třetí minuta přinesla Daemsův přesný centr na zadní stranu pokutového území, kde se do balónu pravačkou z voleje opřel Hanke, jeho ránu ovšem dokázal vytěsnit skvělým zákrokem Rensing! Odpověď si vzal na starost Podolski, dělovku však nedokázal usměrnit do prostoru branky. To ale bylo od Kölnu na dlouhé minuty všechno, čím se mohl chlubit - hra se nadále odvíjela pod taktovkou Borussie, jež si přesnými rychlými přihrávkami šikovně vytvářela volné prostory.

Kýžená odměna potom do Borussia-Parku dorazila v 19. minutě: Arango rozehrál standardku přes zeď k bližší tyči, Rensing neměl šanci na balón dosáhnout - 1:0. A parádní představení Hříbat rozhodně ne a ne skončit... Hanke našel v pokutovém území Reuse, ten si zpracoval na prsou, chytrým zakončením ale na Rensinga ještě nevyzrál. Pojistka mohla přijít také pět minut před pauzou, naivní chybu Serena mohl potrestat Hanke - tváří v tvář proti Rensingovi ale neuspěl.

Po celých pětačtyřicet minut prakticky neškodní hosté začali po obrátce přece jen s větším nasazením a agresivitou. Největší možnost byla k vidění po rohovém kopu Clemense, ani jeden se závarů se však nedokázal dotáhnout do úspěšného konce. Naproti tomu se trestalo na opačné straně: Reus rozehrál standardku přesně na hlavu střídajícího Jantschkeho (nahradil zraněného Neustädtera), Rensing ještě dokázal jeho hlavičku ztlumit, ale v cestě do sítě už ji nezabránil - 2:0. V 55. minutě navíc Reus udělal z dvojice Geromel - Sereno fackovací panáky a podél Rensinga zvýšil na 3:0. Naděje Kölnu tak vzaly za své hodně brzy.

Nic však nenasvědčovalo tomu, že by měla být kanonáda die Fohlen u konce, naopak. Arango si hned dvakrát vyměnil míč s Reusem, tak vyšachovali kompletně celou defenzivu Kozlů, prve jmenovaný už poté ale na strážce hostující svatyně recept nenašel. Hříbata, jakoby se konečně vrátila k fotbalu, jenž byl z jejich strany k vidění několik týdnů zpátky, a svým pojetím neskutečně bavil... Další střelu Aranga zablokoval pro změnu Brečko. Poslední slovo si vzal z malého vápna hlavičkující Brouwers, ten ovšem narazil na skvělý reflex Rensinga.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - 1. FSV Mainz 05 0:0

14.04.2012 18:30

Góly: -

FC Bayern odepsal letošní ligovou soutěž, když ve svém domácím utkání s FSV neodpověděl na vítězství Dortmundu nad Schalke 04. Tím se rozestup mezi prvními dvěma týmy tabulky zvětšil na osm bodů, což Bayernu dává tři kola před koncem ligy již pramalé šance na získání mistrovského titulu.

Málo platné, ale trpká porážka od BVB v předešlém kole připravila hráče bavorského klubu o elán a potřebné nasazení, které bylo proti obvykle dobře hrajícímu Mainzu tolik potřebné. A snad už měli mnozí borci FCB v hlavě semifinálový duel v Lize mistrů. To byla voda na mlýn svěřenců trenéra Tuchela, kteří by závěr letošní ligy nejraději přečkali v klidném středu tabulky. Toho se zřejmě "Die Nullfünfer" po sobotní remíze s mnichovským favoritem dočkají.

Remízový stav se rodil za podmínek, jež nemohly nezaujatého diváka (a možná nejen jeho) přivést do fotbalového varu. Bayern od začátku kontroloval hru, avšak s přibývajícími odehranými minutami získávali jistotu i hosté. Domácí se snažili o variabilní hru, Robben s Alabou si často měnili strany, avšak pro rozhodující útok chybělo hráčům v rudých dresech větší tempo. Míč tím pádem putoval z pravé strany hřiště k levé a zase zpět, do hostující šestnáctky ale zavítal jen zřídka. Bránící se hráči FSV bez problému odráželi ofenzivní pokusy domácích, ve hře dopředu sami nepředvedli téměř nic.

Po celý první poločas se toho v Allianz Aréně příliš zajímavého nestalo, největší rozruch byl až od třiačtyřicáté minuty, kdy Tymoščuk trefil po rohovém kopu ze své dorážky brankovou konstrukci. O minutu později se o zábavu postarali dva ze tří Müllerů na hřišti. Ten první, Thomas Müller, oslovil krásným centrem za mohučskou obranu Oliče, ten druhý, Heinz Müller, nedostatečně umístěné zakončení zcela volného Chorvata vytěsnil a zajistil tak poločasový stav 0:0.

Málokdo by si na začátku druhého dějství vsadil na to, že právě tento stav skóre vydrží až do závěrečného hvizdu. Přitom tomu krátce po změně stran nic nenasvědčovalo, jelikož si domácí během prvních deseti minut připravili více gólových příležitostí než za celý první poločas. V rozmezí tří minut se ve slibných šancích objevili postupně Ribéry, Tymoščuk a Thomas Müller, nikdo z nich však z nadějné pozice gólu nedocílil. Nicméně, šance a zajímavé okamžiky byly k vidění skutečně jen na jedné straně hřiště. Zatímco Mainz na své ofenzivní snažení rezignoval, stahovali se domácí hráči čím dál blíže bráně FSV.

Ofenzívě Bayernu nenapomohlo ani následné nasazení ostrostřelce Maria Gómeze. Hosté se očividně spokojili s bodem a nadále plnili obranné povinnosti především tím, že zahušťovali prostor před vlastním vápnem. Krátce před koncem utkání se domácí nadechli k poslednímu zoufalému tlaku. V šestaosmdesáté minutě pálil těsně vedle levé tyče Robben, o dvě minuty později prověřil pozornost Heinze Müllera svou střelou Kroos. Pak už hlavní sudí zplna hrdla zadul do své píšťalky a všichni zúčastnění měli doslova po šichtě.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - Borussia Dortmund 1:2

14.04.2012 15:30

Góly: 9. Jefferson Farfán - 17. Łukasz Piszczek, 63. Sebastian Kehl

Pouhé tři dny po výhře nad Bayernem dokázala Borussia Dortmund přehrát i úhlavního rivala S04 a má tak po roce opět výrazným způsobem nakročeno k Meisterschale! BVB stejně jako Mnichovany zdolalo, případně neprohrálo se Schalke v lize už čtyřikrát a opět tak potvrdilo, že se umí připravit a koncentrovat na klíčová utkání.

Naprosto podle očekávání se hrál od prvního okamžiku z obou stran ve skvělé atmosféře otevřený ofenzivní fotbal nahoru dolu. Hned v první minutě vyslal Lewandowski ke zteči Bendera, ovšem na Unnerstalla tvrdou ranou z vápna recept nenašel. Königsblauen odpověděli záhy: Farfánův roh měl adresáta na přední tyči v Papadopoulosovi, ten však v tísni branku netrefil. Připomněl se také nový muž v domácí sestavě Fuchs, jeho standardka si ale našla cestu pouze a jen do připravené zdi. Také Jones nechtěl zůstat pozadu, jeho snahu ovšem na hranici pravidel zastavil všemi způsoby Piszczek.

Huub Stevens dal svým ovečkám evidentně jasné pokyny, neboť agresivita a včasný přístup měly na hru Schalke jen a jen pozitivní vliv. Borussen přidělávaly největší problémy standardní situace a pak hlavně ty z levé strany, jež měl na starost Christian Fuchs. A právě to se ukázalo jako velký handicap: Fuchs rozehrál další roh, balón sice na zadní tyči odvrátil Hummels, ale jenom k Farfánovi, jenž i díky jemné teči Kagawy parádní ranou otevřel skóre - 1:0.

Domácí mužstvo bylo při chuti. Hummels namazal Raúlovi, ten ovšem z velké dálky na Weidenfellera recept nenašel. Vzápětí se do své první šance nachomýtl také Lewandowski, střelou z úhlu ale branku netrefil. Sedmnáctá minuta pak měla na svědomí vyrovnání: takřka totožná situace jako při brance na druhé straně, avšak s tím rozdílem, že se do role střelce obsadil Piszczek a mičuda skončil přilepený u pravé tyče Unnerstallovy branky - 1:1. Čtyři minuty nato utekl po pravé straně Kuba, Großkreutz však hlavičkoval jenom do připraveného strážce gelsenkirchenské svatyně. Potom se hra na dobrých deset minut zklidnila.

Až po půlhodině se připomněla polská spojka Kuba - Piszczek, přičemž jejich snahu uzavíral Kagawa, netradičně hlavou však Unnerstallovi velké potíže nepřidělal. Poslední minuty před odchodem zpět do kabin patřili zase pro změnu S04. Hráči Königsblauen se nejdříve po souboji ve vápně Schmelzera s Huntelaarem dožadovali pokutového kopu, ale sudí Gräfe nechal pokračovat ve hře. Huntelaar pak z těžké pozice hlavičkoval o fous nepřesně.

Ani přestávka nezpůsobila změnu, dirigentská taktovka i nadále dřímala v domácích rukou. Další roh znamenal opětovnou příležitost pro Papadopoulose, tentokráte však mladý obránce hlavičkoval jen do připraveného Weidenfellera. V 54. minutě našel skvěle hrající Fuchs přesným centrem ve vápně Huntelaara, ten ale z těžké pozice volejem branku vysoko přestřelil. Do třetice šance Königsblauen, Draxler ale na Weidenfellera z úhlu nevyzrál. Poté se začalo kormidlo mírně přetáčet na stranu BVB, které Kehlovým příchodem přece jen zpevnilo střed pole, což se postupem času začínalo projevovat.

Po hodině hry pálil z dobré pozice Großkreutz, ani nadvakrát však neuspěl. Ještě v téže minutě však Metzelder nešťastně tečoval rohový kop, balón se následně ocitl u Kehla, jenž ho už z bezprostřední blízkosti musel dopravit na místo určení - 1:2. Definitivně jasno mohlo být z následného protiútoku, Kuba ale na Unnerstalla nevyzrál. Die Knappen začal docházet dech, což bylo patrné zejména hlavně v pohybu a nasazení, Dortmundu se tak otevíraly do té doby neobjevené prostory... To bylo vidět při rohu Gündogana (které do té chvíle domácí bezpečně pokrývali), po němž ale hlavička Santany mířila nad břevno.

Závěrečná čtvrthodina už byla výhradně v režii Borussie, která již na trávníku kralovala, držela balón a dokonce mohla přidat třetí branku - Perišić ovšem z úhlu nemohl Unnerstalla překvapit. Schalke už si ani z posledního zoufalého náporu nic nevytvořilo, a tak protahuje své ligové čekání na výhru v rámci derby už na čtyři utkání.

Více informací k zápasu

Hamburger SV - Hannover 96 1:0

14.04.2012 15:30

Góly: 12. Heung-min Son

Hodně důležitý krok k záchraně se dnes povedlo udělat fotbalistům Hamburku. Proti Hannoveru převedli bojovný výkon, který jim přinesl nesmírně důležitou výhru 1:0. Minimálně do neděle, kdy hraje Köln v Mönchengladbachu, tak činí jejich náskok na sestupové pásmo pět bodů.

Hamburk už od samotného začátku působil o poznání aktivněji, a proto nebylo žádným překvapením, když se ve dvanácté minutě ujal vedení. Heung-Min Son efektivně obešel zkušeného obránce Stevena Cherundola a svou pozemní střelu poslal nechytatelně k tyčce. Hned vzápětí mohl vedení domácích navýšit Marcel Jansen, jenže v jasné tutovce pouze nastřelil rameno brankáře Zielera.

Zahrozit dokázal v 30. minutě také stoper Heiko Westermann, který po rohovém kopu orazítkoval břevno. Jediná výraznější šance hostů v prvním poločase přišla sedm minut před přestávkou, kdy se Rausch zbavil bránícího Mancienneho a z hranice velkého vápna pálil jen pár centimetrů vedle.

Po změně stran hráli hosté o poznání aktivněji a častokrát dokázali dostat Hamburk pod výrazný tlak, i přesto si ale nevypracovali žádnou skutečnou gólovku. Nejnebezpečněji vypadala dalekonosná Rauschova rána z přímého kopu, která proletěla těsně okolo tyčky.

To HSV gólmana Zielera několikrát hodně nepříjemně zaměstnalo. Činit se musel především v 55. minutě, kdy byl přinucen likvidovat nepříjemnou střelu Berga z ostrého úhlu. Další důležitý zákrok pak vytáhl znovu o dvacet minut později proti pokusu Sona. Korejský mladík to zkoušel také v samotném závěru, ale ani tentokrát Zielera překonat nedokázal.

Více informací k zápasu

1. FC Kaiserslautern - 1. FC Norimberk 0:2

14.04.2012 15:30

Góly: 43. Daniel Didavi, 73. Tomáš Pekhart

Noční můra, převtělená v čekání na kýžené tři body, v podání Lauternu dále pokračuje - tentokráte si po vyrovnaném průběhu odváží výhru efektivnější Norimberk. Frankové se díky tomu mohou už snad definitivně uklidnit.

Der Club měl od samého začátku na Betzenbergu více ze hry, držel soupeře pod tlakem a vytvářel si jednu šanci za druhou. Hodně aktivní byl zejména pravý bek Timothy Chandler, jenž byl namočený hned ve dvou nebezpečných akcích, střílel také Pekhart, ale také on nedokázal správně seřídit svoje mířidla. Po dvaceti minutách se však taktovky chopil Lautern a měl také několik nadějných možností, zejména aktivní Sukuta-Pasu vzbuzoval pro obranu Franků neustálou hrozbu, ale v rozhodující chvíli stejně jako hlavičkující Abel neuspěl.

Po půlhodině hry nabíralo tempo z obou stran na obrátkách, hra se přelévala ze strany na stranu. To nejlépe dokumentovala 35. minuta: Schäfer musel zneškodnit ránu Fortounise, hned potom však na druhou stranu rozjel rychlý protiútok, na jehož konci byla nepřesná střela Maka. Těsně před pauzou už však z podobné situace udeřilo - Didavi za pomoci Frantze dopravil balón z hranice vápna skvělou ranou k tyči - 0:1.

Nedoléčený kapitán Tiffert se už do druhé půle nepodíval, jeho místo zaujal Petsos. A byl to právě on, kdo si po Makově akci vstřelil málem vlastní gól - děkovat může obětavému Sippelovi. Jinak se ovšem nic podstatného nedělo: FCK bojovalo povětšinou samo se sebou, naproti tomu Norimberk byl hlavně v ústraní. To se mu však nemuselo vymstít. Nejdříve hlavičkoval po standardce znovu Abel, potom se o slovo přihlásil střídající Wagner, ani jeden z nich ale na strážce bavorské svatyně nevyzrál! Konečné rozhodnutí padlo po akci Didaviho v 73. minutě, kdy zvýšil Pekhart už na 0:2.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - FC Augsburg 1:2

14.04.2012 15:30

Góly: 27. Patrick Helmes - 13. Torsten Oehrl, 88. Sebastian Langkamp

Naděje Wolfsburgu na účast v evropských pohárech se zřejmě definitivně rozplynula, postarali se o to hráči sebevědomého nováčka z Augsburgu. Pro švábský klub je to teprve druhá venkovní výhra v sezóně (!).

Felix Magath mohl pro důležité klání znovu počítat i s uzdraveným Patrickem Helmesem, jenž v derby na hřišti Hannoveru nebyl k dispozici. Ovšem ani to Vlkům v úvodu nebylo nic platné - dirigentská hůl trčela v bavorských rukou: Werner rozehrával z dobré pozice volný přímý kop, Benaglio musel ukázat parádní zákrok, aby kulatý nesmysl vytlačil mimo tři tyče. Z následného rohu pak Langkamp hlavou na branku nezacílil. VfL reagovalo hned v osmé minutě, Vieirinha oslovil Mandžukiče, ten však nedokázal Jentzsche překonat. O pět minut později chyboval Madlung, jehož dostal Oehrl pod tlak a pak snadno do odkryté branky zakončil - 0:1.

Domácí po inkasované brance znatelně přidali a dostali obranu FCA pod velký tlak, postupně zkoušeli štěstí hlavičkující Russ, Madlung, jenž si stoupnul ke standardce a do třetice taktéž hlavou Mandžukić, avšak neúspěšně. Augsburské kouzlo tak nakonec prorazil ve 27. minutě, po spolupráci s chorvatským kolegou z útoku Helmes - 1:1. Otočit skóre mohl následně sám Mandžukić, ale tváří v tvář na strážce hostující svatyně recept nenašel.

Po obrátce se Augsburg zatáhl s jediným cílem - uchránit bod. Naproti tomu koncernové mužstvo se také do útočení příliš nehnalo, povážlivě totiž vázla souhra a spolupráce ve středové linii. To trvalo až do 61. minuty, kdy z ničeho nic zahrozil po Vieirinhově nabídce Sio (který o poločase nahradil Jiráčka), ale mířil vedle branky. Hned nato trefil Mandžukić tyč Jentzschovy branky. Portugalský tvůrce hry do zakončení pozval i Poláka, ten ale ztroskotal na skvělém Jentzschovi. Dlouhé minuty neškodné FCA se pak dostalo na koníčka po standardce a zakončení Langkampa tři minuty před koncem - 1:2. Oehrl už v další šanci neuspěl.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - Hertha BSC 3:3

14.04.2012 15:30

Góly: 44. André Schürrle, 51. Stefan Kießling, 84. Stefan Kießling - 63. Pierre-Michel Lasogga, 71. Tunay Torun, 77. Tunay Torun

Hertha se nevzdává. Ani ve hře v oslabení, ani po dvoubrankovém manku se berlínským borcům nepodlomila kolena a z BayArény odvážejí alespoň jeden bod. Leverkusen mohl po zápase hovořit spíše o štěstí, na druhou stranu je třeba mu připsat k dobru schopnost maximálně využít minimum nabídnutých šancí.

Hosté vstupovali do zápasu spíše s obrannou taktikou, ale díky pasivitě domácího celku se ve druhé polovině první pětačtyřicetiminutovky dostali do dvou velmi slibných gólových příležitostí. Avšak jak v prvém, tak i ve druhém případě nedokázal Ben-Hatira přibližně ze vzdálenosti sedmi metrů trefit třemi tyčemi vymezený prostor. O to mrzutější pak tedy byla branka, kterou si na své konto připsal domácí André Schürrle. Psala se již čtyřiačtyřicátá minuta, když německý reprezentant dokázal nejlepším možným způsobem naložit s Barnettovým pasem z levé strany do pokutového území.

To, co si hosté o přestávkové pauze předsevzali do druhého dějství, vzalo jistě rychle za své, když po pouhých šesti minutách hry skórovali domácí borci podruhé. Simon Rolfes dokázal svou povedenou přihrávkou najít Stefana Kießlinga. Na tuto rychlou souhru nedokázala obrana "Staré dámy" včas zareagovat a tak mohl útočník Werkself rozradostnit ochozy stadionu podruhé. Stále však bylo pro Herthu dost času odpovědět a hosté skutečně drželi modrobílý prapor vysoko. Na dvoubrankové manko výborně zareagoval trenér Rehhagel, když do hry poslal duo Torun - Lasogga.

Střídání přineslo své plody. Již po pár minutách na hřišti se Lasoggovi podařilo hlavou snížit gólový stav a po této brance vystupňovali hosté své tempo ještě více. Ofenzivní snažení Modrobílých přerušila v pětašedesáté minutě další nepříjemná okolnost. Tou byla Kobiašviliho červená karta a následný pokutový kop. Proti Rolfesovi, jenž se k penaltě postavil, se však svým zákrokem blýskl brankář Kraft. Navzdory "hře o desíti" dokázali hosté stav utkání otočit - o obě branky se navíc postaral vystřídavší Torun. Nejprve vyrovnal po Rukavytsyově přihrávce zleva do vápna, za šest minut dokázal ve spolupráci s aktivním Raffaelem ranou ze šestnácti metrů potrestat Barnettův trestuhodný pas dozadu.

Opojné vedení Hertě vydrželo do čtyřiaosmdesáté minuty, když Kießling hlavou zužitkoval Castrův přímý kop. Na stavu 3:3 se do závěrečného hvizdu sudího Weinera nic nezměnilo. Po divoké přestřelce se tak Bayer 04 usadil na šesté pozici s čtyřbodovou ztrátou na Stuttgart, berlínskému mančaftu nebyla senzace přána, a tak musí Rehhagelův tým se smutnýma očima pohlížet na úspěchy Hamburku a Augsburgu.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - Werder Brémy 4:1

13.04.2012 20:30

Góly: 37. Christian Gentner, 45. Martin Harnik, 53. Martin Harnik, 89. Cacau - 25. Markus Rosenberg

Švábský celek potvrdil výbornou formu a naprosto s přehledem rozebral nejistý Werder Brémy, jenž vinou hrubých chyb v obraně na bodový zisk ani pomýšlet nemohl. VfB si tak pojistilo páté místo, na svého protivníka už má sedmibodový náskok.

Thomas Schaaf zůstal věrný úspěšnému modelu z utkání proti Gladbachu, Naldo tak obsluhoval střed pole, zatímco defenzivní čtyřka za ním byla opět velice poslepovaná. To se od prvních minut ukázalo, jako velký problém: Wiese nejdříve podskočil rohový kop, Sokratis balón odvrátil jen ke Schieberovi, ten ho ale z těžké pozice už nedokázal usměrnit mezi tři tyče. Devátá minuta poté nabídla další velké zaváhání, tentokráte dvojice Schmitz - Sokratis, celou situaci ale nakonec rozhřešil Wiese. Brémy se za úvodních deset minut takřka nedostaly do hry.

Chvíli nato však už tohle tvrzení neplatilo. Marin se ve středu pole zbavil hned několika protihráčů a potom utaženou střelou zpoza vápna řádně protáhl do té doby odpočívajícího Ulreicha. Stuttgart se nadále držel na míči, obklopoval soupeřovu svatyni, povětšinou ale hrozil jen neškodnými pokusy ze střední vzdálenosti. Ve 25. minutě tak nečekaně udeřilo na opačné straně: Pizarro pokračoval v akci i po Molinarově pádu, Marin následně poslal na zadní tyč parádní bochánek, který přetavil v devátou branku v sezóně Rosenberg - 0:1.

Švábská snaha ale dostala po půlhodině hry zaslouženou odměnu. Skvěle hrající Molinaro přiťukl do středu Gentnerovi, jenž neváhal a míč parádní ranou uklidil nechytatelně do sítě - 1:1. Ještě do půle byla mince definitivně na domácí straně: Hajnalův roh si na malém vápně našel hlavu Niedermeiera, toho sice zastavil reflex Wieseho, vyražený balón ale dopravil na místo určení pohotový Harnik - 2:1.

Po změně stran se pokračovalo v nastoupeném trendu. Netrvalo dlouho a bylo definitivně jasno, po dalším Hajnalově centru od rohového praporku se dostal míč až na malé vápno k Harnikovi, který ho bezpečně dopravil na místo určení - 3:1. Další minuty se nic zajímavého nedělo: Švábi jenom hlídali nabytý náskok, zatímco hosté se těžko dostávali přes půlku a téměř neměli balón v držení. Ulreich se opět musel položit na zem až po hodině hry, kdy ho otestoval střídající Trybull. Brémský zmar potom nejlépe dokumentoval Naldo, jenž pálil snad z dobrých 40 metrů. Skóre uzavřel po Sakaiově volném přímém kopu minutu před koncem hlavičkující Cacau - 4:1.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Borussia Dortmund31226369:2372
2.Bayern Mnichov31204769:2064
3.Schalke 04311831066:4157
4.Borussia Mönchengladbach31168746:2256
5.VfB Stuttgart311471059:4149
6.Bayer Leverkusen311291046:4345
7.Hannover 96311111939:4344
8.Werder Brémy311191145:5042
9.TSG Hoffenheim3110111038:4041
10.VfL Wolfsburg311241542:5640
11.1. FC Norimberk311151533:4238
12.1. FSV Mainz 05319101247:4837
13.SC Freiburg31991341:5636
14.Hamburger SV318101334:5534
15.FC Augsburg317121234:4833
16.1. FC Köln31851836:6629
17.Hertha BSC316101534:5728
18.1. FC Kaiserslautern313111719:4620

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (113)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Krásně Stuttgart

Reagovat
Krausio_Real_M

za nick

Reagovat
smazaný uživatel

dufam že Gladbachu neunikne predkolo LM lebo Stuttgart neprijemne dobieha

Reagovat
jv

Vzhledem k losu už by si to měla Hříbata pohlídat, první čtyři místa už se snad nezmění.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

OK. lebo ja som velmi zvedavy ako to pojde gladbachu v poharovej europe

Reagovat
jv

No. Rozhodně nejsi sám.

Reagovat
smazaný uživatel

dortmund jasná prohra a zbytek jsou týmy které hrajou o záchranu tudíž to zas tak jasné není

Reagovat
jv

Kdyby to takhle fungovalo...

Reagovat
Shevchenko

Porazí Kolín a jsou tam.

Reagovat
smazaný uživatel

neuveritelna forma, zaslouzili by si LM a Ibisevic byl genialni posilou

Reagovat
FC Porto FC

Harnik

Reagovat
smazaný uživatel

Gladbach je mi fakt sympatickej, ale sakra pome Köln.. LM je LM :) sorry Arne :)

Reagovat
smazaný uživatel

po našom góle som už veril že predsa len, avšak nakoniec som nasratý že sme ten gól dali, dal mi len lacnú nádej a zlý spánok. Kde sú naše veľké časy a Harnik sme boli sprostý že sme takého hráča pustili mohol byť dvojzáprah rakúsky Arnautovič-Harnik ale v tých dobách nič nehral Martin ale forma prišla s vekom proste

Reagovat
JozkokozleJ

"Lacna nadej" je naprosto vystizne slovne spojenie. Videl som prvy polcas a bohuzial to bolo zo strany Brem slabe a hoc ani VfB nehral nejak vyborne, bola len otazka casu, kedy im to padne...

Snad Gladbach uhaji stvrtu poziciu. Musi ju potvrdit uz hned zajtra proti Kölnu!

Reagovat
smazaný uživatel

samozřejmě jsem si zapomněl vsadit na Harnika jako střelce

Reagovat
slovaňáák

Žádná škoda, stejně bys akorát jen vyhrál.

Reagovat
herbage

Brémy

Reagovat
herbage

tři góly ze standardek, to je moc. A když takhle dostlai tři od Hannoveru, tak jsem si myslel, jak dobře to mají sehrané

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund má neuvěřitelnej tým. Jestli urdží tým tak příští rok budou hodně silný i v LM. Mají vynikajícího trenéra a mladej tým, kterej sbíral zkušenosti a ted jsou fakt top tým

Reagovat
stas87

ak budu hrat tak ako letos tak su bez sance,s tymu futbalom co hraju v BL v europe neuspeju,to si dufam klopp uvedomi a nastavi taktiku tak aby to nebolo naivne

Reagovat
jv

Jde uspět i tak.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak hrál Jiráček? Co to že tak brzo střídal?

Reagovat
jv

Podle všeho sis odpověděl sám.

Reagovat
penepi

MEISTEEEEEEEEEER!!

Reagovat
JozkokozleJ

Hertha jednym slovom: škoda.

Uz ked viedla Hertha 3:2 a tri extremne dolezite body boli na streche, tak skutocnost, ze nakoniec ostal iba jeden, je trosku sklamanim. Raffael mohol rozhodnut... No nastval odpiskany faul na Ortegu, po ktorom Leverkusen vyrovnal. To bolo ako za starych cias, kedy uradoval Deco. Predkopne loptu, hlava na rameno, dotkne sa hlavou protihraca a nohy akoby mu niekto podtal... Skoda, skoda. Hoc je tiez pravda, ze vyrazne smrdela i druha penalta.

Reagovat
Arne

Nevím, jestli být zklamaný nebo rád za to, jak se zvedli... Já jsem po gólu na 2:0 vypnul stream a šel se dívat na derby, nechtěl jsem si ničit nervy. Pak už jsem to sledoval jen z diskuse, co to píšete.

Teď jen doufat, že zase nepřijde domácí zaváhání... Tentokrát by to už znamenalo konečnou.

Reagovat
JozkokozleJ

Je skvele, ze dokazali otocit, ze sa nevzdali... Ale iba bod je sklamanie. I vzhladom na sposob otocenia a vyhru Augsburgu... Bod je proste v sucasnej situacii malo (samozrejme v 55. minute by som ho bral ako Bozi dar). Kazdopadne hraci vyzerali po zapase spokojni, ba ked uz vyprsal i nadstaveny cas, Hertha kopala roh a namiesto toho, aby to Raffael kopol do ohna, Lasogga zbehol k nemu a rozohrali to "nakratko" a poskakovali nad loptou okolo praporku... nad cim som sa trosku podivoval, ze este neskusili zlomit zapas vo svoj prospech.

Ak s Freiburgom museli..., tak v zapase s K´lauternom musi pod hracmi Herthy horiet trava. Tam sa jednoducho niet o com bavit.

Reagovat
stas87

tak napada ma ze hraci nevedeli o stave vo wolsfburgu,mysleli si ze je to remiza cize z tohto pohladu je to pochopitelne...akurat pozeram zostrih wolfsburg-augsburg,madlung nastreli oehrla kristova noho,proti herthe je fakt vsetko,mandzukic trafil zrdku...

Reagovat
JozkokozleJ

I keby Augsburg prehral (prehraval a hraci Herthy o tom vedeli), aj tak bod v zasade nic neriesi. Navyse i Torun po zapase povedal, ze s remizou je spokojny.

Reagovat
stas87

no,nevidel som to,asi len poslednych 10 minut,rozhodujuce podla mna bolo ako siel raffael zo strany sam na branku,nabiehal mu spoluhrac ale on to zobral na seba,zbytocne...mohlo to byt 2:4 a hertha by teraz brala 3 body,navyse v 10 hracoch augsburg ma doma schalke,vonku gladbach a doma hsv,uprimne si myslim ze augsburg dnesnou vyhrou utiekol tak na 70% barazi a je to len medzi herthou a kolinom,bohuzial

Reagovat
JozkokozleJ

Vyzera to tak.

Augsburg sa nemusi pozerat na los, oni su na jar schopni porazit kazdeho. Kridla im pracuju naramne a vezu sa na euforickej vlne. Uz by bolo pre mna dost velkym prekvapenim, ak by sa po 34. kole ocitli medzi poslednou trojkou.

Reagovat
stas87

je pekne ze sa zdvihli ale o rok spadnu,s tym co hrali na jesen nemaju sancu,na ten spodek som tipoval lautern,augsburg a o baraz si to mala rozdat hertha a freiburg,no nakoniec to dopadlo uplne inak...verim tomu ze keby hertha mala v kadri hraca typu salihovica,proste playmakera tak by mala o tie 4 ci 5 bodov viac,s tak upracovanym hernym prejavom sa branky strielaju tazko

Reagovat
jv

S tím co hráli na podzim ne, ale s tím co hrají teď jo. Bellinghausen sice odejde, ale Kooa budou chtít udržet, Hosogaie bych typoval, že taky, je tam Baier, Oehrl, Langkamp, Jentzsch, ty budou, za předpokladu, že se udrží pod Luhukayem kousat i dál.

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Já taky za stavu 2:0 vypnuto, ale z jiného důvodu - jel jsem pryč. Ráno se ale nestačím divit...bod dobrý a důležitý, ještě jej potvrdit proti Lauternu.

Reagovat
blaugrana

Sad news.... Livorno midfielder Piermario Morosini collapsed and died during his side's Serie B meeting with Pescara at the Stadio Adriatico on Saturday.

Tak toto je už moc.

Reagovat
smazaný uživatel

Co je na tom moc? Lidi maj holt ve zvyku umírat. Takových tragédií, kdy umře mladý člověk, se odehrává denně velké množství, jen o téhle si zrovna přečteš.

Reagovat
blaugrana

Omg. Ja sa bavím o tragédiách na futbalových ihriskách.

Reagovat
smazaný uživatel

To mi došlo, jen nechápu, co je na tom moc.

Reagovat
blaugrana

Že sa to už deje nejako moc často? Asi preto.

Reagovat
smazaný uživatel

A vyvozuješ z toho nějaký závěr s širší platností?

Reagovat
blaugrana

Ser na to.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

mne spíš zaráží toto: "Podle italských médií se nemohla sanitka dlouho dostat na trávník, protože cestu blokovalo auto dopravní policie."

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

stasi - HSV

Reagovat
stas87

mal si pravdu,ja cakal od hannoveru minimalne bod,s formou aku ma hsv doma to nebolo nerealne

Reagovat
FC Porto FC

Další titul pro BVB

Reagovat
stas87

aky je vlastne rekord v pocte bodov majstra v BL?77 bayernu?

Reagovat
smazaný uživatel

98/99 měl Bayern i 78, takže těch 77 to nebude

Reagovat
stas87

jj,mas pravdu,ale v 2 bodom systeme za vyhru mal bayern v sezone 71-72 a 72-73 celkovo 79 bodov cize toto je absolutny rekord BL

Reagovat
One-Real

Vysvetli mi nekdo, proc kurva nehraje Gomez ?

Reagovat
stas87

preco by mal hrat ked titul je prec a v utorok ich caka real?a na LM sa v zvysku sezony budu sustredit viacej

Reagovat
One-Real

lebo som na nej stavil

Reagovat
stas87

jaj tipujem ze ho tam jupp strci na poslednych 20 minut

Reagovat
One-Real

no uz je to fuk, Zilina doma neporazi Trencin

Reagovat
stas87

AS fandim aj mna to prekvapilo ze zilina neporazila trencin....

Reagovat
smazaný uživatel

tak dokonce 30

Reagovat
smazaný uživatel

Ten první gól za BVB dával Sven Bender a ne Pisczek

Reagovat
smazaný uživatel

ne, dal ho Lukasz

Reagovat
jv

Nemůžeš Eurosportu všechno sežrat, tohle je u nich klasika, navíc i oni se potom opravili.

Reagovat
blaugrana

OT: Pozerám, že hodne ľudí tu tipuje. Aj ja som, ale zatiaľ nie moc úspešne. Ak sú tu pravidelní výhercovia, koľko vám to už hodilo?

Reagovat
smazaný uživatel

v skutočnosti 95 % ludi pravidelne prehrava preto maju stavkove take obrovske zisky

Reagovat
smazaný uživatel

přišlo mi to, jako by se hráči ještě nesrovnali s prohrou v Dortmundu v úterý to budeme mít hodně těžký

Reagovat
Darren Fletcher

bayern majstrom nebude. krasne

Reagovat
Tomanatura

heit is so an schena tog, la la lala la.

Reagovat
Arne

Po solnohradsku?

Reagovat
smazaný uživatel

Panebože. Dortmund v posledních dvou zápasech horší - 6 bodů. Bayern v posledních dvou zápasech lepší - 1 bod.

Reagovat
blaugrana

No ak boli doma proti bayernu horší, tak ja už potom neviem.

Reagovat
smazaný uživatel

neřekl bych, že jsme byli dneska lepší

Reagovat
jv

Reagovat
havrys99

První z TOP lig, kde už je rozhodnuto A v Německu zcela zaslouženě

Reagovat
smazaný uživatel

V Anglii taky.

Reagovat
smazaný uživatel

ááno titul je blízko ešte jedno víťazstvo a potom pohár

Reagovat
smazaný uživatel

hm Borussia slušný válec

Reagovat
fantomas

Son.

Reagovat
Kepy_FCB
Reagovat
penepi

To je v prdeli s tým Nemeckom.

Reagovat
Arne

Reagovat
jv

Parádní.

Reagovat
Rišan

Bayern zase začíná pokulhávat, nerad bych aby to přenesl do LM, mohl by pak dostat od Realu ponižující výprask, protože Neuer nemůže vychytat vše.

Reagovat
Arne

Ještě že tak... Jsem čekal senzační výhru FC, která by byla pro nás asi konečnou, takhle to vypadá mnohem lépe. Köln má snad doma Stuttgart, venku Freiburg a doma Bayern, my doma FCK, venku S04 a pak doma Hoffe. Dejme tomu čtyři body by měly stačit, šest by bodů by se rovnalo takřka jistý baráži.

Augsburg už nedoženeme... Za tu bojovnost si záchranu určitě zaslouží, ale jakým způsobem přišli k bodům včera, to jsem nestačil kroutit hlavou. Šance tak 8:1 a výsledek 1:2, ta Madlungova věc nemá obdoby. HSV to taky zvládlo a z něj bychom si měli vzít příklad - jak doma 96ky přejelo (výsledek ještě víc matoucí než ten z Wolfsburgu), jak ho hnali fanoušci, atd...

Reagovat
jv

Freiburg dneska ale zase vůbec ne špatnej výkon, spíše naopak. Hráli minimálně vyrovnaný utkání, Freis se tam vážně našel - dneska byl zase takřka u všeho podstatnýho, spolu s Caligiurim teda (ten to vzepětí táhne spolu s Makiadim). SCF si tu záchranu taky jako FCA zaslouží...

Naproti tomu Köln je asi hotovej, podepsal si dneska nad sebou ortel - nevěřím, že by v těch zbývajících zápasech dokázal vybojovat víc jak tři body, tím pádem se nemůže dostat (za předpokladu, že to Hertha dotáhne) ani na baráž. Odtud by se pak dalo pořídit hned několik zajímavých posil (Riether, Jajalo, Clemens, Nova, atd..).

Reagovat
Arne

Tak zkušený útočník typu Novy by se hodil, jemu by změna ovzduší taky očividně pomohla... Na druhou stranu pokud FC sestoupí, tak bych byl rád, aby klíčový hráče udrželi (Geromel půjde, ať už to dopadne jakkoliv, to je mi skoro jasný), peníze za Poldiho dobře investovali a hned byli zpátky.

Oni mají šanci se odrazit ode dna, začít budovat něco nového... Pokud by přišel na post manažera Rettig, přesvědčili Schaefera k pokračování a na tom vrchu vedení klubu udělali trochu pořádek, šli by rychle zpátky.

Pokud to potká nás, tak z druhýho sestupu v takto krátké době se těžko vzpamatujeme. I když Gegenbauer prý má v kapse nějakýho sponzora za deset milionů, takže by to finančně nebyla úplná katastrofa, ale celkový následky by byly horší než loni.

Reagovat
jv

Přesně. Každopádně snad to dotáhnete alespoň na tu baráž. Budu držet palce.

Reagovat
smazaný uživatel

ako hral Guédé ?

Reagovat
JozkokozleJ

V utorok proti Herthe na pozicii AM a hral dobre. Jeho typicky poctivy vykon - bojoval, ziskaval lopty, no vedel i podrzat a dobre prihrat. Dnes proti Hoffenheimu (videl som len prvych 30 minut) hral prave kridlo. Tam bol trosku utopeny, bolo vidiet, ze to nie je jeho post. Kazdopadne je vidiet, ze si Streicha ziskal a ze mu veri.

Reagovat
jv

Z toho, co jsem viděl, tak mi tam trochu zapadnul, takovej nevýraznej výkon.

Reagovat
smazaný uživatel

s tim včerejškem a s losem si myslim, že by se baráž měla uhrát, ale budou to ještě nervy....

Reagovat
Arne

To teda... Ale nějak se na příští zápasy těším, mám z toho najednou dobrý pocit.

Hele, jel bys na ten zápas s Kaiserslauternem (pokud bude o co hrát) a případně na baráž? (otázka platí i pro Jožka, další herthanery a další rozumný fanoušky )

Reagovat
JozkokozleJ

V hlave mam zlahka predbezne nastavenu ucast na zapase proti Hoffenheimu. Na baraz som zatial ani nepomyslel resp. ani si neuvedomil, ze tu (dufajme) bude moznost tejto nadstavby. To by som urcite bral... hoc to bude zrejme pocas pracovneho tyzdna, vsak?

Reagovat
Arne

Já myslel taky Hoffenheim, viz. ten dodatek v závorce... Tuhle sobotu na Lautern taky nepojedu, i když je možný, že to bude klíčovější než ten Hoffe.

Baráž je v pátek 11. 5. u bundesligisty, odveta 15. 5. v úterý v Düsseldorfu, Paderbornu nebo na Millerntoru.

Reagovat
JozkokozleJ

Baraz v piatok, to by sa teoreticky i dalo (lepsie nez uprostred tyzdna). Kazdopadne, ak Hoffenheim vyjde, budem rad, ak spojime sily.

Reagovat
stas87

na domaci zapas baraze,ak teda hertha tu baraz uhra by som siel,to nie je problem v soboru spat s orangeways?a bez pasu

Reagovat
smazaný uživatel

baráž určitě nedám, poslední kolo nevim ještě

Reagovat
Arne

Tak je to jinak... 12. 5. je v Berlíně Pokalfinale, takže pokud se do baráže dostaneme opravdu my, bude se první zápas hrát už ve středu 9. 5.

Reagovat
smazaný uživatel

to bych asi taky nedal

Reagovat
smazaný uživatel

Lautern je na mě moc brzo, ale o baráži bych i přemýšlel no. Rozhodující slovo ale budou mít finance no

Reagovat
Arne

Myslel jsem Hoffe, prostě poslední kolo... Když tak dej vědět, dáme dohromady bandu.

Reagovat
bart_ik

Gladbach!!!

Reagovat
Pipo123

Páni čo ten Breno ? v hladáčiku Lazia, čítal som že Lazio sa pýtalo na neho a Bayern ujistil Lazio iba v tom že do konca sezóny nebude kvôli zraneniu hrať + má údajne depresie a podpálil si barák... je to stále len večný talent alebo by mohol byť posila do základu Lazia ? respektívne aká by mohla byť jeho cena ?

Reagovat
Arne

Cena 0,00 €, končí mu smlouva... Plat nemám tušení, ale asi to nebude nic extra.

Byl by to docela risk, ale už i v BL jednou dokázal (v Norimberku), že na to vážně má... Potřebuje "jen" důvěru a aby mu prostředí sedlo. Nevím moc, jak na tom jste se stopery, ale jistý základ by tam asi neměl, co?

Reagovat
Arne

(ta moje otázka zní debilně, resp. je debilní... když se ptáš na hráče a já, jestli by mohl do základu )

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
JozkokozleJ

Dalo by sa to uzavriet tym, ze za predpokladu, ze by bol Breno v dobrom psychickom a fyzickom stave, urcite by mal na to hrat v Laziu zaklad.

Reagovat
Pipo123

No práveže hladá sa stopér do základu, jediný kto má istotu v základe je Dias, Biava má už 34 a už to nie je ono, potom Stankevicius je tragéd a Diakite tiež, nikto nemá na základ, preto sa hľadá nutne niekto. A do základu to bude, preto by ma zaujímalo či by na to mal ak by stabilne hrával, šancu by isto dostal a jeho partákom by bol brazílčan

Reagovat
jv

Tak on Dias taky není zrovna mladík... Podle mě by k sobě tihle dva zrovna moc neseděli, nevím - Diase nemám nasledovanýho, takže nemůžu moc soudit, tohle je jenom můj dojem. Navíc Breno je, jak píše willi furt na marodce.

Reagovat
smazaný uživatel

to je taky druhy balotelli kríženy s tevezom

http://preskoc.cz/7e6

http://preskoc.cz/ayf

Reagovat
smazaný uživatel

když ho koupíte, tak získáte hráče na dva zápasy v sezoně, jinak bude v nemocnici

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele