31. kolo
13.04.2012 20:30 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

Pohárový souboj ovládl Stuttgart. Naděje Brém se rozplývá

Švábský celek potvrdil výbornou formu a naprosto s přehledem rozebral nejistý Werder Brémy, jenž vinou hrubých chyb v obraně na bodový zisk ani pomýšlet nemohl. VfB si tak pojistilo páté místo, na svého protivníka už má sedmibodový náskok.

Thomas Schaaf zůstal věrný úspěšnému modelu z utkání proti Gladbachu, Naldo tak obsluhoval střed pole, zatímco defenzivní čtyřka za ním byla opět velice poslepovaná. To se od prvních minut ukázalo, jako velký problém: Wiese nejdříve podskočil rohový kop, Sokratis balón odvrátil jen ke Schieberovi, ten ho ale z těžké pozice už nedokázal usměrnit mezi tři tyče. Devátá minuta poté nabídla další velké zaváhání, tentokráte dvojice Schmitz - Sokratis, celou situaci ale nakonec rozhřešil Wiese. Brémy se za úvodních deset minut takřka nedostaly do hry.

Chvíli nato však už tohle tvrzení neplatilo. Marin se ve středu pole zbavil hned několika protihráčů a potom utaženou střelou zpoza vápna řádně protáhl do té doby odpočívajícího Ulreicha. Stuttgart se nadále držel na míči, obklopoval soupeřovu svatyni, povětšinou ale hrozil jen neškodnými pokusy ze střední vzdálenosti. Ve 25. minutě tak nečekaně udeřilo na opačné straně: Pizarro pokračoval v akci i po Molinarově pádu, Marin následně poslal na zadní tyč parádní bochánek, který přetavil v devátou branku v sezóně Rosenberg - 0:1.

Švábská snaha ale dostala po půlhodině hry zaslouženou odměnu. Skvěle hrající Molinaro přiťukl do středu Gentnerovi, jenž neváhal a míč parádní ranou uklidil nechytatelně do sítě - 1:1. Ještě do půle byla mince definitivně na domácí straně: Hajnalův roh si na malém vápně našel hlavu Niedermeiera, toho sice zastavil reflex Wieseho, vyražený balón ale dopravil na místo určení pohotový Harnik - 2:1.

Po změně stran se pokračovalo v nastoupeném trendu. Netrvalo dlouho a bylo definitivně jasno, po dalším Hajnalově centru od rohového praporku se dostal míč až na malé vápno k Harnikovi, který ho bezpečně dopravil na místo určení - 3:1. Další minuty se nic zajímavého nedělo: Švábi jenom hlídali nabytý náskok, zatímco hosté se těžko dostávali přes půlku a téměř neměli balón v držení. Ulreich se opět musel položit na zem až po hodině hry, kdy ho otestoval střídající Trybull. Brémský zmar potom nejlépe dokumentoval Naldo, jenž pálil snad z dobrých 40 metrů. Skóre uzavřel po Sakaiově volném přímém kopu minutu před koncem hlavičkující Cacau - 4:1.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Sotuen

2,5 over

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele