Bundesliga - preview 31. kola

13.04.2012, 08:22, aktualizováno 15.04.2012, 08:56
Previews
Mönchengladbach hraje proti Kölnu a v případě výhry se na jediný bod dotáhne na třetí Schalke, hosté se budou snažit polepšit si v boji o záchranu. Ve druhém nedělním utkání přivítá Freiburg Hoffenheim.
Borussia Mönchengladbach - 1. FC Köln  (neděle 15:30)
Pakliže sobotní bundesligovou scénu pohltilo vestfálské derby, tu nedělní dozajista ovládne porýnské mezi Mönchengladbachem a Kölnem. Půjde o souboj dvou odlišných světů - Borussia hraje o poháry, zatímco Kozli o život!

Svěřenci Luciena Favreho se v týdnu konečně dokázali vrátit na úspěšnou vlnu, jež se až na ojedinělé vzepětí v BayAreně z jejich podání v posledních týdnech vytratila... Ona remíza na Weserstadionu by se mohla zdát jako ztráta (zvláště, když hosté díky Hankemu dokázali dvěma brankami otočit vývoj na svou stranu a ještě ke všemu hráli hodinovou přesilovku), ovšem pro do té chvíle sterilní Hříbata má i tak hodnotu.

Následující utkání proti Kölnu by mohlo Borussii vrátit zpátky na scestí jménem Liga mistrů, kterou by si v následující sezóně v Dolním Porýní rádi zkusili. "V lize je každý zápas obtížný, bez ohledu na to, proti jakému soupeři hrajete. Musíme opět předvést nejlepší možný výkon, abychom mohli myslet na úspěch," nepochybuje švýcarský taktik. Ten se musí obejít akorát bez Marxe, otazník pak visí nad startem Jantschkeho.

Tradiční rival z nedalekého Kölnu si prochází těžkým obdobím - snad nejsložitějším za několik let - to je v případě 1. FC, jenž se poslední léta takřka pravidelně pohybuje mezi 1. a 2. Bundesligou, co říct. A tím, kdo by měl po konci Staleho Solbakkena vyvést z nejhoršího, není nikdo jiný než starý známý Frank Schaefer. "Ani sekundu jsem nad touto nabídkou neváhal. Pokud jde o město, fanoušky, klub, nikdy bych si to poté nemohl odpustit," přiznal rodák z Kölnu.

Žádná procházka ho však s rozloženým týmem v posledních čtyřech kolech nečeká, po derby přichází utkání se Stuttgartem, duel na MAGE SOLAR Stadionu a vše uzavírá zápas s Bayernem. Ovšem něčím podobným už si Schaefer prošel i v minulé sezóně... "Nemůžeme nic slíbit, avšak naším cílem bude pro Köln ligu udržet," vyhlásil Schäfer, jenž zároveň "omilostnil" hříšníky. Vyjma těch dlouhodobě zraněných je mimo hru pouze nemocný Jemal.
M'gladbach - pravděpodobná sestava:
ter Stegen - Jantschke, Stranzl, Dante, Daems - Nordtveit, Neustädter - Herrmann, Arango - Reus, Hanke
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Rensing - Brečko, Geromel, McKenna, Eichner - Jajalo, Lanig, Riether, Peszko - Novaković, Podolski
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.44 - 4.50 - 6.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SC Freiburg - TSG Hoffenheim  (neděle 17:30)
Po výprasku na půdě FCB Mnichov v 25. kole by zřejmě nikoho v táboře TSG nenapadlo, že by mohl Hoffenheim v závěrečné fázi sezóny pomýšlet na účast v evropském poháru. Po přesvědčivých výkonech v posledních zápasech však není Evropská liga Babbelově týmu zas tak tolik vzdálená. Další překážkou na cestě za senzačním výsledkem sinsheimkého klubu je rozjetý SC Freiburg.

V současné době je velmi obtížné ve Freiburgu uspět. Narazil zde mnichovský Bayern, všechny body zde odevzdalo Schalke. Trenér domácího celku Streich si je však dobře vědom, že se na Mage Solar Stadionu v neděli představí probuzení a sebevědomí borci ze severního Bádenska, kteří v předešlém zápase skalpovali trápící se Hamburger SV. "Hoffenheim je momentálně jedním z nejlepších mančaftů ligy," vysekl Streich poklonu svému následujícímu soupeři.

Domácí se vedle dříve zraněných Schustera, Bartha, Putsily a Brandstettera budou muset nově obejít bez Mensura Mujdzy - krajní obránce si v Berlíně přivodil natržení svalových vláken. Do boje proti Hoffenheimu rovněž nezasáhne ani slovenský reprezentant Erik Jendřišek, jenž si podobné zranění jako Mujdza přivodil již před odjezdem k zápasu s Herthou BSC. Po odpykání trestu za žluté karty se naopak dveře do základní sestavy otevírají Cedrickovi Makiadimu, ten se však o účast v zahajovací jedenáctce bude muset poprat s Malijcem Dembélém, jenž se dobře prezentoval na Olympijském stadionu.

Hoffenheimský trenér Markus Babbel přijíždí v této sezóně do Freiburgu již podruhé, v prvním případě hostoval na freiburském stadionu ještě coby coach berlínské Herthy. TSG ve středu svým vítězstvím nad Hamburkem ukončilo 172 dnů dlouhé čekání na výhru před vlastním publikem. To nic nemění na skutečnosti, že se Hoffenheim mnohem lépe cítí na cizích trávnících. Ještě před duelem s HSV nechtěl Babbel nic slyšet o možnosti zapojit se do zápolení o evropskou soutěž, po získání čtyřiceti bodů však již volil jiná slova: "Nacházíme se v komfortní situaci. Sice stále nemáme boj o pohárovou Evropu ve vlastních rukách, můžeme ale ze zadní pozice vytvářet tlak na naše konkurenty a tím je trochu znervóznit," vyjádřil se optimisticky trenér.

S jakým mančaftem však Babbel vyrukuje na SCF, je prozatím ve hvězdách. "Anglický týden" si v táboře Hoffenheimu vyžádal své oběti. Před partií se Sportovním klubem je s otazníkem start hned trojice důležitých hráčů - těmi jsou Schipplock, Salihovič a Vorsah. Druhou šanci by tak mohl dostat trenérův skoro-jmenovec Ryan Babel. Do utkání jistě nezasáhne vykartovaný Tobias Weis, jehož zřejmě nahradí Daniel Williams.
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Baumann - Sorg, Ginter, Diagne, Hinkel - Makiadi, Flum - Schmid, D. Caligiuri - Dembelé - Freis
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Starke - Beck, Vestergaard, Compper, Johnson - Rudy, Williams - Vukčevič, Salihovič, Roberto Firmino - Schipplock
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.30 - 3.40 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Schalke 04 - Borussia Dortmund  (sobota 15:30)
Sobotní bundesligové menu si pro sebe zarezervovalo vestfálské derby ve Veltins Areně, kam zamíří nedaleký Dortmund. Jeden z největších a pro mnoho zasvěcených nejvýznamnější bundesligový mač stejně jako na podzim nabízí souboj o ty nejvyšší pozice, přičemž Borussia může udělat výrazný krok za obhajobou prvenství.

Nebude to však mít vůbec snadné. Schalke sice v týdnu nezvládlo utkání v Norimberku (hosté byli na EasyCredit Stadionu naprosto neškodní), minulý víkend ale prokázalo své kvality proti H96, jenž si na cestu odvezl rovnou tři branky. Konečně domácí bilanci mají die Knappen naprosto famózní (12-1-2), je se ziskem třiceti sedmi bodů řadí v této statistice na třetí místo, hned za Bayern a právě Borussen, kteří mají o dva, respektive bod navrch.

Modrobílí ovšem mají úhlavnímu rivalovi co oplácet: BVB před více než rokem a půl mělo na Schalke jasně navrch a nakonec utkání po zásluze ovládlo - vysoko 1:3! Horníci tak mají co vylepšovat, avšak na něco podobného v tuto chvíli nemyslí. "Jsme až třetí v pořadí, a tak to zůstane," zdůraznil Huub Stevens. "Pro dosažení tohoto cíle však musíme do konce sezóny, na své konto určité body přidat," dodal. "Nechceme se zapojovat do nějaké honičky! Zaměřujeme se pouze na udržení třetího místa - každý z nás chce hrát v příští sezóně Ligu mistrů," přidal Benedikt Höwedes.

Právě kapitán Höwedes by se měl po zranění a nemoci konečně vrátit po několika týdnech směrem základní sestava. "Ten den, kdy jsme hráli v Norimberku, jsem onemocněl. Ale naštěstí to trvalo pouze jeden den," informoval. Něco podobného platí také pro další oporu Christiana Fuchse, na jehož místě se v posledních zápasech ukázal Sergio Escudero. Mimo hru zůstává dvojice Fährmann - Hildebrand.

Schwarzgelb potkají během krátké chvíle postupně nejlepší celky jarní části (Stuttgart, Vlci, Bayern, Schalke a Mönchengladbach), více než polovinu z tohoto výčtu tak už mají svěřenci Jürgena Kloppa úspěšně za sebou. Nervy drásající remízu se Šváby vystřídaly tři body z Volkswagen Areny, vše pak umocnila zasloužená a nesmírně cenná výhra nad Bayernem, díky které si BVB drží na čele tabulky vitální šestibodový náskok - čtyři kola před koncem!

Důležitější zápas ovšem mají dortmundští teprve před sebou - celkově už 140. vestfálské derby má pro fanoušky obou táborů speciální význam. "Všechno mluví pro to, aby se mohlo odehrát velké utkání," prohlásil Klopp, zároveň ale také neskrýval potřebný respekt. "Schalke je na vysoké úrovni. Je obtížné odolávat jejich ofenzivní kvalitě, přitom ovšem mají všechny stránky v rovnováze. Bude nezbytné ukázat stejnou koncentraci, jako ve středu proti Bayernu," nabádá hostující mág, který má na lavičce BVB se Schalke mírně negativní bilanci, jíž by rád co nejdříve vyrovnal - do téhle mety chybí bývalému kouči Mainzu jedna výhra.

Leckdo už začal Dortmundu po výhře nad Bayernem přisuzovat obhajobu loňského titulu, tyto řeči se však ve Vestfálsku nenosí. "Byl to důležitý krok, směrem od našich pronásledovatelů," uvedl sportovní ředitel Michael Zorc. "Ještě nás čeká dlouhá cesta, před námi je spousta práce," je přesvědčen Mats Hummels, jehož slova opodstatňuje generální ředitel Hans-Joachim Watzke. "S 69 body se mistry nestaneme,".

Velkou nepříjemností je pro hosty neúčast Nevena Subotiče, jenž si ve středu způsobil zranění lýtka, jeho místo tak zaujme čerstvě uschopněný Felipe Santana. "Naštěstí je už deset dní zpátky v plné přípravě," řekl Klopp. Určité problémy hlásil po úterním tréninku také Mario Götze, což byl také důvod, proč byl proti Bayernu jen na tribuně - jeho případný start je pořád nejistý.
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Unnerstall - Höwedes, Papadopoulos, Matip, Fuchs - J. Jones, Holtby - Farfán, Raúl, Draxler - Huntelaar
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Weidenfeller - Piszczek, Felipe Santana, Hummels, Schmelzer - Gündogan, S. Bender - Blaszczykowski, Kagawa, Großkreutz - Lewandowski
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.20 - 3.40 - 2.20
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Hamburger SV - Hannover 96  (sobota 15:30)
Hráčům Hamburku se stále nedaří podle představ, a proto okupují až čtrnáctou pozici s pouhým dvoubodovým náskokem na pásmo sestupu. Proti Hannoveru tak budou muset jít za vítězstvím, jinak riskují velké problémy.

Po výhře nad Kaiserslauternem a remíze s Leverkusenem to vypadalo, že se začíná Hamburk konečně zvedat, v minulém kole ale jeho sebevědomí utrpělo další tvrdou ránu. Po bídném výkonu musel na půdě Hoffenheimu skousnout debakl 0:4. Trenér Thorsten Fink tak měl pochopitelně svým svěřencům co vytýkat, zároveň se ale snažil, aby na nepovedené vystoupení rychle zapomněli.

"Budu se snažit hráče znovu motivovat, předat jim svou energii. V sobotu všichni uvidí mužstvo, které se chce za každou cenu vyhnout sestupu," slibuje mladý lodivod z přístavního města. K dispozici ale rozhodně nebude mít kompletní tým. Zranění na hřiště nepustí Slobodana Rajkoviće a Dennise Diekmeiera, pod disciplinárním trestem se naopak nachází útočník José Paolo Guerrero.

Nadcházející zápas bude nesmírně důležitý taktéž pro Hannover. V boji o příčky zaručující Evropskou ligu si nemůže dovolit mnoho ztrát, takže proti Hamburku pochopitelně půjde za třemi body. "Na papíře jsme sice favority, ale bude to velmi obtížné, protože HSV musí vyhrát," myslí si trenér Hannoveru Mirko Slomka. "Musíme soupeře donutit dělat chyby a potom jich využít," dodal.

Hannoveru se v posledních venkovních zápasech vůbec nedařilo. Na vítězství mimo svůj stadión čeká už pět kol v řadě. Na jeho obranu je ale nutné zmínit, že los k němu nebyl zrovna příznivý, jelikož čelil těžkým soupeřům v podobě například Bayernu, Schalke nebo Dortmundu. Tentokrát má sice mnohem větší šanci na úspěch, kouč Slomka se ale musí vypořádat hned se třemi nepříjemnými absencemi. Mimo hru jsou Lars Stindl, Mame Biram Diouf a Mohammed Abdellaoue.
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Drobný - Bruma, Mancienne, Westermann, Aogo - Kačar, Jarolím - Iličević, Jansen - Petrić, Berg.
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Zieler - Cherundolo, Eggimann, Haggui, Pander - Pinto - Schmiedebach, Stoppelkamp, Rausch - Ya Konan, Schlaudraff.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.38 - 3.40 - 2.88
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
1. FC Kaiserslautern - 1. FC Norimberk  (sobota 15:30)
Naděje Kaiserslauternu na udržení bundesligové příslušnosti už se dají počítat pouze do teoretické roviny, proti Norimberku však chtějí na Betzenbergu konečně zažít tříbodovou radost. Frankové se mohou definitivně posunout mimo zónu ohrožení.

Rudí ďáblové stále čekají dlouhé měsíce na kýžené vítězství, nepovedlo se to ani v BayAreně, čtyři kola před koncem se tak záchrana FCK rovná čiré senzaci, přesto se ovšem v domácím táboře stále nechtějí vzdávat předčasně a rádi by fanouškům po dlouhé době nabídli tříbodovou radost. "Je povinností nás i fanoušků dostat ze sebe v posledních čtyřech zápasech všechno. Chceme naplno bodovat," řekl trenér Krassimir Balakov.

Pomalu, ale jistě už se však začíná ve Falcku přemýšlet o nevyhnutelném - opětovné účasti o patro níže, tedy ve 2. Bundeslize. "Chci postavit tým, který se nebojí hrát fotbal. Mužstvo, jež nebude mít strach hrát ofenzivně, nebojí se soupeře a vytváří si dostatek brankových příležitostí. Nemůže chybět ani disciplína," hledí do budoucna bulharský kouč, jenž do boje vyšle stejnou sestavu jako na Bayeru.

Der Club dokázal po sérii čtyř porážek v řadě zabrat a z posledních dvou zápasů vytěžil solidní čtyři body (remíza na MAGE SOLAR Stadionu a cenná výhra nad Schalke), anglický týden by tak FCN rádo zakončilo vítězně, čímž by si zřejmě už definitivně pojistilo prvoligovou místenku. "Bylo by skvělé, kdyby se nám povedlo sebrat tři body, ale není to pro nás v tuto chvíli rozhodující," vypočítává kouč Dieter Hecking.

Ani v hostujícím táboře nemají, co se týká absencí, rozhodně na růžích ustláno (Kaiserslautern má stále vinou různých problémů devět hráčů, jež by mohli takřka všichni atakovat základní sestavu). Bavorský celek se musí, kromě dlouhodobě zraněných Hlouška s Essweinem, obejít bez Eiglera, na pravý kraj obrany by se naopak měl po disciplinárním trestu vrátit Markus Feulner.
1. FC Kaiserslautern - pravděpodobná sestava:
Sippel - Petsos, Abel, Yahia, Bugera - Kirch - Derstroff, De Wit, Fortounis, Sahan - Sukuta-Pasu
1. FC Norimberk - pravděpodobná sestava:
R. Schäfer - Feulner, Wollscheid, Maroh, Pinola - Balitsch, Simons - Chandler, Didavi, Mak - Pekhart
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.20 - 3.25 - 2.25
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
VfL Wolfsburg - FC Augsburg  (sobota 15:30)
Trochu stranou hlavního dění se odehraje v sobotním odpoledni utkání ve Wolfsburgu, kde domácí Vlci přivítají Augsburg. Oba celky mají shodně po dvou porážkách co napravovat - hraje se o poháry, respektive holý život.

Koncernový celek se užuž drápal na místa zaručující cestu do pohárové Evropy, poslední dva zápasy se však Magathovým svěřencům nevydařily: "vlčí hrad" nejprve vykradl mistrovský Dortmund, to se může ještě omluvit, ale následná porážka v dolnosaském derby je pro fanoušky VfL nemyslitelná, je tak co napravovat. "Musíme nyní dát fanouškům po dvou porážkách zase tři body," burcuje zkušený kormidelník.

Snadný úkol ovšem na die Wölfe nečeká, což houževnatý nováček ukázal už v podzimním duelu, ve kterém favorizovaného protivníka na svém stadionu dvěma brankami udolal. "Sami jsme viděli, nemůžeme nikoho podceňovat. FCA mělo opravdu špatný start do sezóny, ale od té doby své výkony stabilizovalo a drží se mimo ohrožené vody," pochválil soupeře Magath. Ten musí řešit výpadek Felipeho, jenž pyká za žluté karty.

Také Augsburg své poslední dvě vystoupení nezvládl, jak při porážce v Allianz Areně, tak proti VfB ovšem zanechali hráči skromného klubu velice pozitivní dojem - mrzet je tak může akorát nula na bodovém kontě. "Byli jsme v posledních dvou zápasech nespokojeni s bodovým ziskem, ale ne s týmovým výkonem. Pokud se nám podaří navázat na poslední výjezdy, budeme bodovat," je přesvědčen Luhukay.

Zranění stehna nepustí ještě do hry Stephana Haina. Další ofenzivní hráč Thorsten Oehrl by ale měl být konečně po měsíčním výpadku připraven, stejně tak jako Koo, jenž v Augsburgu hostuje zrovna z VfL.
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Benaglio - Hasebe, Russ, Madlung, Rodríguez - Polák, Jiráček - Dejagah, M. Schäfer - Helmes, Mandžukić
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Jentzsch - Verhaegh, Sankoh, S. Langkamp, Ostrzolek - Baier, Hosogai - M. Ndjeng, Koo, Bellinghausen - Rafael
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.91 - 3.40 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bayer Leverkusen - Hertha BSC  (sobota 15:30)
Noví trenéři Hyypiä s Lewandowskim si rozhodně nemohou stěžovat na los, který Bayeru 04 v jejich trenérském rozjezdu nejprve přidělil poslední Kaiserslautern a následně předposlední Herthu BSC. Prvně jmenovaný soupeř se také stal dle očekávání snadným soustem, to však již nemusí platit v případě berlínského klubu, který na rozdíl od Kaiserslauternu zdaleka nemusí házet flintu do žita - Hertha má záchranné břehy stále na dohled.

Ostatně i Werkself nebere v případě sobotního zápasu nic jiného než vítězství, tři body jsou totiž nutné v boji o Evropskou ligu. Týmový šéf Hyypiä si je dobře vědom, že to proti "Staré dámě" nebude procházka růžovou zahradou. "Berlínští hráči disponují velkou individuální kvalitou a jsou nebezpeční, když je jim ponecháno více prostoru," vysvětloval Fin, jenž se na tiskové konferenci rovněž nezdráhal vyjádřit svou kritiku ohledně některých herních aspektů svého týmu v odehraném vítězném utkání proti Lauternu. "Oproti středečnímu zápasu musíme zítra několik věcí zlepšit. Především musíme působit kompaktnějším dojmem a lépe využívat naše gólové příležitosti," přemítal Hyypiä.

Vedle šéf-trenéra vyjádřil svůj respekt k následujícímu soupeři i Stefan Reinartz: "Hertha je přece jen o dost jiný kalibr nežli Lautern." Zejména na venkovních trávnících dokážou Modrobílí kousat. Z cest po prvoligových hřištích si Berlínští domů přivezli patnáct bodů, tedy o tři více, než kolik vydolovali před domácím publikem. A ještě jedna statistika: Stefan Kießling již dokázal skórovat proti všem aktuálním bundesligovým týmům - až na Herthu BSC.

Do boje proti Herthtě nezasáhne v domácím dresu Renato Augusto, jenž se potýká se zraněním stehna. Dobrou náhradou by mohl být Michael Ortega, jenž Augusta vystřídal již v utkání s FCK. Otázkou je, zda-li do klání proti klubu z hlavního města zasáhne Michael Ballack. "Michael má nadále problémy se svalem. O jeho nasazení do kádru se rozhodneme na poslední chvíli," prozradil Hyypiä. Bayeru jistě nepomůžou Lars Bender, Sidney Sam a Daniel Schwaab.

V berlínském týmu zavládlo po porážce s Freiburgem velké zklamání a hrozba pádu do nižší soutěže nabývá reálných obrysů. Úkolem trenéra Rehhagela, po jehož příchodu získali Modrobílí sedm bodů, je nyní pozvednout hráče především po mentální stránce. "V hlavě se vám toho odehrává skutečně dost, když jste na dně a víte, že si již nemůžete dovolit další chybu," ví zkušený trenér. Aby jeho svěřenci dokázali obrat o body aktuálně šestý tým ligové tabulky, budou si muset Berlínští rozpomenout na takticky zvládnuté utkání s Gladbachem.

Na veledůležitou misi do Severního Porýní se nevydá nešťastník posledního domácího utkání Roman Hubník, jenž si natrhl vaz v kotníku. Za českého reprezentanta by tak mohl na pozici středového obránce zaskočit Peter Niemeyer. Chybět také bude vykartovaný Patrick Ebert. Na cestě do Leverkusenu bude svůj tým doprovázet 1.500 věrných fanoušků Herthy. Nejen těm slíbil zkušený Levan Kobiashvili jediné: "Dáme do toho úplně všechno".
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Leno - Castro, M. Friedrich, Toprak, Kadlec - Reinartz, Rolfes, Ortega, Ballack, Schürrle - Kießling
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Kraft - Lell, Niemeyer, Bastians, Kobiashvili - Ottl, Perdedaj - Rukavytsya, Raffael, Ben-Hatira - Ramos
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.57 - 4.00 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Bayern Mnichov - 1. FSV Mainz 05  (sobota 18:30)
V předešlém kole utrpěl FC Bayern po dlouhé době porážku, bylo to však ve veledůležitém a prestižním klání s Borussií Dortmund. Výkony 1. FSV jsou v odvetné fázi jako na houpačce, nicméně "Die Nullfünfer" se pohybují v ligové tabulce v bezpečné vzdálenosti od pásma sestupu. Do jednatřicátého kola však s velkými očekáváními vstupovat nemohou, FCB bude stále bojovat o všechny disponibilní body.

Nicméně "Karnevalový klub", jak se 1. FSV také přezdívá, dobře ví, jak chutná vítězství nad nejslavnějším německým týmem - v prvním vzájemném měření sil letošní sezóny obrali Tuchelovi svěřenci Bavory na své půdě o všechny body a mohučský celek dosáhl na vítězství rovněž ve svém posledním představení v Allianz-Aréně.

Ačkoliv se hráči FCB musí jako profesionálové přeorientovat na utkání s Mainzem, je jasné, že hořká pachuť z ostře sledovaného klání dvou prvních týmů tabulky jen tak nevymizí. Po skončení utkání na Westfalenstadionu neskrývali hráči Bayernu svou frustraci a negativní náladu podtrhl svými slovy i předseda představenstva klubu Karl-Heinz Rummenigge: "Soupeři se gratuluje k titulu ve chvíli, až když jej matematicky nikdo nepřipraví o mistrovský pohár. Ale obávám se, že Borussii již v cestě za ligovým titulem nikdo nezabrání." Bayernu tak hrozí, že nedosáhne na talířovitou trofej, které v Německu neřekne nikdo jinak než " die Meisterschale", ve druhé sezóně v řadě. To se Bavorům naposledy "podařilo" v letech 1995-96. A byla to tehdy právě dortmundská Borussia, kdo bavorský klub o trofej dvakrát za sebou připravil.

Bavoři mají jen dva dny na to, aby se z těsné porážky od BVB sebrali. "Dva dny je dostatečná doba, abychom se s tímto zklamáním srovnali a mohli tak do dalšího utkání vyrazit s elánem," ujišťoval trenér Heynckes. Toho může aspoň těšit skutečnost, že si v zápase ve Vestfálsku nikdo z jeho hráčů nepřivodil vážnější zranění. Chybět tak budou dlouhodobě absentující van Byuten a Breno.

V sobotu se v Mnichově odehraje jubilejní osmisté utkání Bayernu před domácím publikem. V oněch předešlých 799 vystoupeních mohli mnichovští fanoušci oslavovat vítězství hned v 585 případech, porážek bylo 77. Sobotní fotbalový večer v Allianz-Aréně by navíc neměl dle statistik přinést nudnou podívanou. V průměru padly v utkáních mezi Bayernem a Mainzem 4,3 branky na zápas, přičemž v soubojích těchto dvou celků nikdy nepadly méně než tři góly.

Trenér 1. FSV Tuchel vstupuje do partie s Mnichovany s pozitivní osobní bilancí s tímto soupeřem. V dosavadních pěti bundesligových utkáních dokázaly "Die Nullfünfer" pod Tuchelovou taktovkou tři vyhrát. Trenér hostů si je však vědom toho, že se jeho tým postaví proti soupeři, jenž mohučský celek převyšuje ve všech ohledech. Podle Tuchelových slov budou muset jeho svěřenci hrát zodpovědně v obraně, rychle přistupovat k balonu a především disponovat určitou dávkou štěstí.

Ohledně absencí dělají Tuchelovi mírné starosti jen Marcel Risse s Bo Svenssonem - oba tito borci chybí na trénincích mužstva již delší dobu. V Risseho případě je důvodem zotavování po zranění kolene, Svensson musí po dlouhodobém výpadku absolvovat kondiční tréninky. Ostatní hráči jsou trenérovi, jenž bude opět do poslední chvíle tajit složení zahajovací jedenáctky, plně k dispozici. Stejně jako ve vítězném utkání s Kölnem by tak mohl celých devadesát minut absolvovat i český reprezentant Zdeněk Pospěch.
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Lahm, Boateng, Badstuber, Alaba - Tymoščuk, Schweinsteiger - T. Müller, Kroos, Ribéry - Olič
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Wetklo - Bungert, Kirchhoff, Noveski, Zabavnik - Baumgartlinger, Polanski, Soto - Ivanschitz - Szalai, Allagui
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.29 - 6.00 - 8.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
VfB Stuttgart - Werder Brémy  (pátek 20:30)
Bundesliga si ani v anglickém týdnu neodpustila tradiční páteční předehrávku, jež nám ukáže přímý souboj o pohárové příčky, konkrétně Evropskou ligu - hlavními protagonisty budou, kromě Švábů a brémského Werderu diváci ve vyprodané Mercedes-Benz Areně.

Celek ze švábské metropole chytil v posledních týdnech výbornou formu a peláší nezadržitelně pod evropské kotviště. Zatímco ostatní čekatelé na první "šestku" čač od času zaváhají, tak Stuttgart má v tomto ohledu téměř bezchybný zápis (osm utkání bez porážky a z toho rovnou tři čtvrtiny výher). Právě aktuální forma a střelecká potence (dvojice Harnik - Ibišević za jaro zaznamenala již pěkných sedmnáct branek), se přiklánějí na domácí stranu.

Případné vítězství by poté stuttgartským nejen pojistilo evropské poháry, ale zároveň by už hýčkali na svého konkurenta sedmibodový náskok - tři kola od konce! "Tento zápas může naši výchozí pozici ještě více upevnit, kdo by na něco podobného před třemi měsíci pomyslel... Kdybychom si vybojovali možnost startu v Evropské lize, bylo by to pěkné zakončení této sezóny," pronesl Bruno Labbadia.

Na opačné straně zažívají po zimní přestávce naprosto opačné pocity: Brémy opět mimo jiné platí za nekončící seznam marodů, když se k tomu potom ruku v ruce přidají s občasnými záblesky problémy, jak v ofenzivní, tak i obranné části, může být současné bodové konto severského mužstva ještě moc dobrá vizitka. "Musíme nadále vycházet z morálky a bojového ducha, jež byli z naší strany k vidění proti Gladbachu," nabádá Markus Rosenberg.

Jak už bylo řečeno, tak suverénně největší brzdou zelenobílých je až nebývalý počet zraněných nebo vykartovaných hráčů. O tom koneckonců snad nejlépe ze všech vypovídá poslední utkání v Borussia-Parku, po kterém nejsou schopni hrát, jak vyloučený Boenisch, tak mladíček Hartherz, ten si však na zranění přišel až v týdnu, po souboji s Felixem Kroosem. VfB kromě Boulahrouze nebude k dispozici potrestaný Kuzmanović.
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Ulreich - Sakai, Tasci, Niedermeier, Molinaro - Kvist, Gentner - Harnik, Hajnal, Schieber - Ibišević
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Wiese - Ignjovski, Affolter, Sokratis, Schmitz - Naldo - Fritz, Junuzović - Marin - Pizarro, Rosenberg
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.73 - 4.00 - 4.33
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Borussia Dortmund30216367:2269
2.Bayern Mnichov30203769:2063
3.Schalke 0430183965:3957
4.Borussia Mönchengladbach30158743:2253
5.VfB Stuttgart301371055:4046
6.Bayer Leverkusen301281043:4044
7.Hannover 96301111839:4244
8.Werder Brémy301191044:4642
9.TSG Hoffenheim3010101038:4040
10.VfL Wolfsburg301241441:5440
11.1. FSV Mainz 0530991247:4836
12.1. FC Norimberk301051531:4235
13.SC Freiburg30981341:5635
14.Hamburger SV307101333:5531
15.FC Augsburg306121232:4730
16.1. FC Köln30851736:6329
17.Hertha BSC30691531:5427
18.1. FC Kaiserslautern303111619:4420
Přehled vysílání zápasů Bundesligy na české verzi Eurosportu 2
pátek 20:30Werder Brémy - VfB Stuttgart
sobota 15:30Schalke 04 - Borussia Dortmund
sobota 18:30Bayern Mnichov - 1. FSV Mainz
neděle 15:30Borussia Mönchengladbach - 1. FC Köln
neděle 17:30SC Freiburg - TSG Hoffenheim

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (179)

Přidat komentář
smazaný uživatel

jéééééééééé, SGD s Fortunou hrají až v pondělí. To byl další zápas, který sem chtěl vidět, kdyby to bylo na víkend

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.supporters.cz/clanek/on-tour-tsv-munchen-1860/4004.html?nevyplneno=9&jmeno=&popis=

Ty jo, to je taky souhrn jako prase. Už jen zapomněli napsat, kam šli na záchod... :)

Reagovat
smazaný uživatel

oni mají družbu s TSV? brrr

Reagovat
smazaný uživatel

oni jako skupina asi jo Jinak je to bráno tak, že pár jedinců ze Sparty se přátelí s pár lidma z TSV, žádná ofiko družba. Něco podobného má pak pár chulošů ACS přátelství s Widzewem

Reagovat
Darren Fletcher

nahodou je to fajn

Reagovat
santini

ten stuttgart dnes asi v pohode.. dal by som over 2 góly na domácich, keďže obrana hostí je v zložení...v akom je

Reagovat
stas87

tak pohary uz asi neklapnu navyse,los poslednych kol je pre nas dost nepriaznivy...skoda,asi ta EL padne na vfb,hannover a bayer,aj ked namiesto bayeru by som to prial viacej hoffe

tip na dnesok 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

přeješ poháry víc Hoffe než Bayeru a přitom ta vesnice má o dva body míň než Werder, který tím pádem má větší šanci na tu EL. Takže ti teď nějak moc nerozumím

Reagovat
stas87

za herny prejav mne sa proste viac paci hoffe nez bayer,ide len o tuto sezonu,werder v tomto ohlade zabijaju remizy a hoffe ma narozdiel od werderu podstatne lahsi los,zamotal som sa do toho

Reagovat
smazaný uživatel

no jo, los může mít těžkej ale vše se odehrává na hřišti a nezapomeň, míč je kulatý a jak už tehdy pan pospíchal pronesl a to "fotbal nemá logiku". Proto se může stát cokoliv. Já taky věřím, že v pondělí s Libercem uhrajem minimálně bod

Reagovat
stas87

ok,ten bod baniku vobec nie je nerealny,liberec na tom nebude moc dobre ked v priamom suboji dostal na hubu a hra baniku uz nie je tak zla,narozdiel od bohemky mne sa bbayer tuto sezonu vobec nepaci,od barcelony su v riti,cele to tam je nejake cudne a mne hoffe vobec nevadi,zvykol som si na nich v BL,a su asi 3 ci 4 najstarsi klub v nemecku takze o tom to vobec nie je

Reagovat
smazaný uživatel

tady spíš narážím na to, že tvůj oblíbený tým má k pohárům blíž než Hoffe a přesto jim nevěříš a odkazuješ na los atd. Tady prostě musíš věřit a fandit a nekoukat na to, s kým hrají, jakou mají formu, jestli se dobře vyspí či jestli hráč mají kvalitní stolici.

Reagovat
stas87

na werderu lezi deka,treba v koline hraci vedeli ze na nich kolin vleti,bude hrat agresivne a bod bol zlaty...ak na to tak pozeram tak wiese uz nas opustil,claudio mozno a nez sa stresovat ci vobec uhrame poharov tak ich radsej obetovat,v lete zobrat hracov ktory u nas budu chciet hrat a nebudu to podminovat hranim EL ten kader sa buduje a to chce cas,ja uz werderu do zvysnych kol moc neverim,dneska vobec lebo vfb sa dari v poslednej dobe,okrem bayernu vsetci superi ktory proti nam budu hrat maju este motivaciu,keby zraneny hraci boli zdravi tak samozrejme nepochybujem ze este sanca je ale proste nemame hraca typu ekiciho ktory smerom do utoku nieco vymysli,ostavaju len standartky alebo brejky samozrejme ze fandim aj nadalej ale vidim to realisticky,keby sa zopar remizovych zapasov vyhralo tak je davno klud...

Reagovat
smazaný uživatel

u nás je to samé, že kdyby se pár remízových zápasu vyhrálo, tak jsme v klidu zachráněni. Ale i tak furt věřím... To mi trochu od tebe příjde jako alibismus, že to bude bez pohárů atd. Fandím do posledního kole, ne?

Reagovat
stas87

jasne ze fandim ale ten tim nema tolko individualit a nedokaze vyhrane zapasy vyhrat,ked si pozres zalohu tak je vylozene priemerna...tie pohary su myslene tak ze teraz ked nie je jasne ake posily prijdu a kolko bude peniazi tak tuto sezonu obetovat,dat sancu nasim mladikom a jednoznacny ciel-pohare vyhlasit o rok,dost hracov hra o pohare vobec poprvy krat a je to proste znat

Reagovat
smazaný uživatel

no, já si myslím o tom svoje ale už nemám moc času se tady vypisovat, musím jít budovat socialismus, tak práci čest, arbeit macht frei a jebač Bayern

Reagovat
stas87

mna to caka za nejake 2 a pol hodiny,dneska hra werder aj furth a neuvidim ani jedno daj pak vediet ako to dopadlo cest praci!!!

Reagovat
smazaný uživatel

já jedu po práci k ženě a na víkend mám jiné plány než sledovat fotbal. Tak bohužel, tady ti asi kámo moc nepomůžu

Reagovat
stas87

jasne uzi si to

Reagovat
smazaný uživatel

moc dlho som sa z vedenia netesil

Reagovat
blaugrana

Snívalo sa mi, že dnes brázdim esport.sk a tam bol výsle Schalke 0:3 Dortmund.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JozkokozleJ

Prilis okaty product placement

Reagovat
santini

zaujímavý, šťavnatý, príjemný, ba až šokujúci kurz na Norimberk... dať, či nedať? to je otázka ale tak za @2,40 do toho asi idem...

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, že to dneska kvůli Spartě neuvidím, snad BVB vyhraje . Večer si aspoň pustím záznam, myslím si, že gól dají ze standartky, protože jejich bránění má Schalke fakt špatný.

Reagovat
jv

Kašli na Spartu.

Ale my je zase nemáme moc úspěšný... Takže to vyjde nastejno.

Reagovat
smazaný uživatel

HSV dneska vyhra

Reagovat
stas87

tazko,aj ked nebude hrat diouf aj abdellaoue tak je hannover schopny vyhrat

Reagovat
smazaný uživatel

Metze kapitán?

Reagovat
jv

Reagovat
stas87

hele,moze teoreticky byt nahrada za farfana pukki?ten jeho post dokaze zahrat nie?

Reagovat
smazaný uživatel

GOOOOOOOOOOL

Reagovat
smazaný uživatel

No to je fuk, jsem zrovna reagoval

Asi takhle. Teoreticky jo, prakticky ne Spíš bych ho viděl na dvojčlenný hrot a nebo podhrot. Na křídlo dobrý třeba na střídání

Reagovat
Arne

Teoreticky jo, ale jedna jedna podle mě nejsou... Spíš by mohl hrát falešnýho útočníka jako třeba Harnik ve Stuttgartu.

Reagovat
jv

Reagovat
Lovec

Podělí se někdo o SopCast link na Dortmund? Děkuju

Reagovat
smazaný uživatel

Channel - 129421

Reagovat
jv

Tohle mělo jít po zemi na zadní, škoda.

Reagovat
Arne

Nemá někdo odkaz na Herthu? To si člověk platí bwin a ESPlayer k tomu a nejde ani hovno.

Reagovat
JozkokozleJ

Je to pekne na hovno... i mne blbne ten ESplayer.

Mal som paradny link na SkyBL, ale uz ho vypli, tak teraz toto:

http://www.realtvsport.com/channel-5.php

Reagovat
Arne

Ono se rozjelo tohle, takže v pohodě... http://atdhenet.tv/45934/watch-bayer-leverkusen-vs-hertha-berlin

Ale nedá se na to koukat. to vůbec.

Reagovat
JozkokozleJ

Dobre tak. Keby sa na to malo dat pozerat, tak by to bolo zrejme pricinenim Leverkusenu... takto zatial nic nehrozi

Reagovat
Arne

Zase tam byla jedna taková ta prvopoločasová šance... Tentokrát žádný vykopávání z čáry, ale Ben to v pádu o kousek netrefil.

Reagovat
smazaný uživatel

I teď ta druhá... škoda, že netrefil líp...

Reagovat
Arne

Hm, a do šatny tohle... To už je neskutečný.

Reagovat
JozkokozleJ

...a prisiel trest, dvakrat v priebehu minuty tam nechal Lell vela priestoru Schurrlemu... a ten tam fukol svoj tradicny.

Reagovat
smazaný uživatel

A tohle jako bylo co? Jak tam tak může projít mezi nima?

Reagovat
JozkokozleJ

Kuzele.

Reagovat
JozkokozleJ
Reagovat
smazaný uživatel

Pokud ještě pořád sháníš, tak http://www.lshunter.tv/streams/1/lshro1.html

Reagovat
Arne

Díky, mě furt jede ten můj... Sice bez komentáře, ale ono je to někdy lepší.

Reagovat
Arne

Hmm, pěknej fík.

Reagovat
slovaňáák

Ale ne..

Reagovat
smazaný uživatel

krásně to trefil Farfan

Reagovat
smazaný uživatel

tak to bylo tečovaný :)

Reagovat
smazaný uživatel

tak Dortmund mel dostat cervenou.. nevim jak to mohl nepisknout..

ale aspon Farfan

Reagovat
smazaný uživatel

No tak to červená nebyla ani náhodou

Reagovat
smazaný uživatel

pokud nebyl posledni tak ne, tak zlutou, ale zcela jasne mu zezadu prislapnul nohu..

Reagovat
jv

Reagovat
slovaňáák

Reagovat
smazaný uživatel

Schalke

Reagovat
REPLIKATOR

Nebýt teči tak ho Weidenfeller chytí

Reagovat
stas87

kuba sakra,ja pomaly asi zmenim nazor na poliakov a myslim si ze dokazu postupit zo skupiny :)

Reagovat
stas87

lukasz

Reagovat
smazaný uživatel

nevis jestli jim hral zaklad ten hrac z Kolina co se ozral a byl vyrazenej? Peszko? a jeste jeden mam dojem?

Reagovat
stas87

wasilewski z anderlechtu,no..rozhranie lavicky a zakladu,jeden kraj v podobe kuby je jasny,o ten druhy je bitka medzi mierzejwskim,rybusom a pezskom,za predpokladu ze stred je obraniak-polanski ci dudka-obraniak,v zostave polska sa neda vyznat,szmuda podla mna ani este nenasiel idealnu zostavu co je znepokujuce pred eurom

Reagovat
jv

Tak Wasilewski asi určo ne, tak má monopol Lukasz. Na ten levej kraj zálohy bych právě favorizoval Mierzejewskiho, ten bude asi dostávat přednost, zvlášť po tomhle...

Reagovat
slovaňáák

Toooooor

Reagovat
REPLIKATOR

Piszczek

Reagovat
jv

JOO!

Reagovat
smazaný uživatel

peknej gol, peknej zapas opravuju, nadhernej gol

Bundesliga je na tyhle zapasy top liga

Reagovat
smazaný uživatel

přesně, tyhle zápasy mají přesně to co se mně nejvíc líbí a to tempo, atmosféru (kulisu)

Reagovat
herbage

hm, zápasy Borussi se vyplatí sledovat. Zatím derby se vším všudy

Reagovat
blaugrana

Omg. Ten pískot. To normálne reže uši.

Reagovat
stas87

to som zazil v koline v zapase s herthou,fakt sila

Reagovat
Arne

Reagovat
herbage

jako fanoušek Barcelony bys měl být zvyklý, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
blaugrana

Keby to bol obyčajný pískot, tak nepoviem, ale ono to mutuje do nejakého divného zvuku, z ktorého mňa ide rozjebať.

Reagovat
herbage

V Lewandowskim jsem se ohromně spletl, je vážně výborný i v mezihře. To co Borussii ubral odchod Nuriho, to kompenzuje vepředu právě Lewa

Reagovat
stas87

no,tych par ludi co ho sledovalo v lechu by ti povedalo ze uz v poznani to bol komplexny utocnik so vsetkym co moderny futbal pozaduje na post jedineho utocnika na moj vkus je malo produktivny

Reagovat
jv

Nejsi sám.

Lewa má oproti Lucasovi lepší mezihru, hraje víc týmově... Zase pořád (už to hodně zlepšil) zaostává v zakončení a pohybu ve vápně, ale to se dá pořád vylepšovat, takže má před sebou i v tomhle velký potenciál k růstu.

Reagovat
smazaný uživatel

Metze by mohl rozhodnout

Reagovat
herbage

to by vám fanoušci Borussie zbořili stadión

Reagovat
stas87

mensie OT:nasledujuce 3 kola 3.ligy mozu priniest baraz a pripadny postup do 2.BL regensburgu los maju dobry,klucovy zapas ich caka o tyzden doma s chemnitzom,ak ho vyhraju a k tomu o zostup bojujuci oberhausen a jenu tak baraz bude ista

Reagovat
jv

Co jsem tak letmo koukal na kádr - museli by hodně posílit, aby nebyli za otloukánky, to je jistota, navíc jim odchází klíčový hráč a kapitán Tobias Schweinsteiger do rezervy Bayernu...

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím no. Docela rád bych viděl nějaký lepší záběr na ten souboj ve vápně. Čisté se mi to nezdálo

Reagovat
smazaný uživatel

oba tahali za dres, těžko říct, kdo začal, ale asi by nebylo spravedlivé nařídit penaltu

Reagovat
jv

Reagovat
herbage

taky bych rád viděl opakovačku

Reagovat
smazaný uživatel

Po tom obdrženém golu všichni hrajou nadoraz. To se mi líbí, že v takových zápasech se nic nevypouští

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
herbage

Reagovat
herbage

Kuba zatím fakt s přehledem, na druhé straně Farfán rovněž. Byla by škoda, kdyby Bundesliga o tyhle dva hráče přišla

Reagovat
smazaný uživatel

(ale zas Kuby je na lavičce škoda a těžko říct, jestli by ho BVB prodalo - ale teoreticky by mohl jít do Gladbachu )

Reagovat
herbage

prý má zájem Liverpool, tak uvidíme. Na lávku by nemusel, protože jestli odejde Shinji, tak Götze půjde na podhrot. A nebo kdyby Shinji zůstal, tak holt to bude Klopp více točit

Reagovat
smazaný uživatel

já bych to spíš viděl na trio Großkreutz - Reus - Götze v případě odchodu Shinjiho

Reagovat
smazaný uživatel

No Reus spíš na křídlo a Götze na AM

Reagovat
herbage

taky si myslím

Reagovat
herbage

jak to vypadá u vás Raúlem a Farfánem? Zůstanou oba, jen jeden nebo ani jeden?

Reagovat
smazaný uživatel

Zatím jsem spíš skeptický. Ve Farfána už skoro nedoufám, u Raúla si pořád myslím, že by nakonec zůstat mohl, ale to těžko říct, když to nezáleží tak úplně na něm

Reagovat
smazaný uživatel

já spíš myslel, že ho nechají na podhrotu, tak jak to bylo celkem často v Gladbachu

Reagovat
jv

Reagovat
herbage

ale Shinji musí zůstat. Nemohl bych ho vidět v dresu MU, natož Chelsea

Reagovat
jv

Tak. Ale MU má asi vážně zájem... Všechno tomu napovídá, snad opadne.

Reagovat
jv

To je dlouhodobá spekulace, nic víc bych v tom neviděl.

Shinji snad neodejde, ManUtd by ho snad jediný mohl zlákat, ale věřím, že i on zůstane, alespoň další rok. Bude se točit, to je fakt, navíc to bude potřeba...

Reagovat
jv

To asi ne. Ale v souvislosti s Hříbaty se hodně spekuluce o Felipem Santanovi, toho by byla ohromná škoda, když se bude brát v úvahu, že jeden z dvojice Mats - Neven třeba časem bude chtít změnu... Navíc, kdyby měl na jeho místo dorazit Kirchhoff, tak mě trefí, snad se tak nestane.

Velikánskej boj je o toho Xhaku z Basileje - vede právě Gladbach, ale zájem má taky HSV (finance) a poslední dobou situaci vyhlížíme snad i my. Do Borussie by ale padnul jako prdel na hrnec, navíc by měl jistotu základu.

Reagovat
smazaný uživatel

jenže Xhaka je i na seznamu United, Liverpoolu a Bayernu (ikdyž "jen" na seznamu teoretických posil)

Reagovat
jv

Tam by nehrál, byl by proti sobě, kdyby tam šel.

Reagovat
herbage

Jinak Raúl to pěkně při tom přečíslení zadrbal, z 3 na 2 musí být více, než nepodařený lob z 30 metrů. Při další chybě Piszczeka zase hasil Hummels a odkopem našel Lewu, který šel sám. Přitom kdyby to neodkopl, byl by z toho nejspíš gól v síti Borussie

Reagovat
herbage

proč mají hráči na rukávech černé pásky?

Reagovat
smazaný uživatel

Umřel Manfred Orzessek, bývalý brankář Schalke

Reagovat
herbage

díky

Reagovat
herbage

nemáte podobný popěvek jako Hertha? Přijde mi, že je to stejná melodie

Reagovat
smazaný uživatel

Který máš namysli? Celkově se popěvky občas opakují po různých týmech

Reagovat
herbage

takový ten: něco něco něco, Hertha BSC (zpívaný)

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to fakt teď nevím

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Ale tak to asi není stejné ne? Já si ten Herthy nepamatuju

Reagovat
smazaný uživatel

já taky ne a tenhle mám spojenej spíš s Kodaní, ale sedělo by to (celkově mne teď nenapadá žádný chorál Herthy )

Reagovat
herbage

jo, přesně ten Nakonec můj popis byl přesný

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

100. pro dnešní výhru S04

Reagovat
smazaný uživatel

Já tipoval remízu, ale výhra by samozřejmě byla lepší. A rozhodně to není nemožné

Reagovat
smazaný uživatel

ta výhra by nechala vzplanout plamínek naděje na titul Bayernu no (už nevěřím, jen křečovitě doufám )

Reagovat
smazaný uživatel

Já myslím, že už jste si to prohráli Trochu jsem spoléhal, že nejdřív vyhrajete a pak vám pomůžem

Reagovat
smazaný uživatel

jjn, jinak mne ale mrzí, že když vyhrajete, tak utečete moc Gladbachu, u kterého bych chtěl, aby šel do LM přímo, protože to v kvalifikaci o LM bude mít dost těžký

Reagovat
smazaný uživatel

Já se kvalifikace docela bojím, od té doby, co jsme dostali Atlético

Reagovat
stas87

gotoku sakai,odkial ho stuttgart zobral?celkom sa mi paci ako hra

Reagovat
herbage

Shinjimu to dneska nějak nejde

Reagovat
jv

Přijde Mario.

Reagovat
stas87

hunter to musi dat

Reagovat
smazaný uživatel

No to bylo teda dost těžké. Nebyl v úplně ideální pozici aby to dával z první

Reagovat
stas87

jj,potom z opakovacky ano

Reagovat
smazaný uživatel

Jones Na to už od něj nejsem zvyklý

Reagovat
herbage

já už myslel, že je to Holtby

Reagovat
JozkokozleJ

Lasogga

Reagovat
stas87

kobi?

Reagovat
JozkokozleJ

Mal tam ruku na utocnikovi... ale zeby zatiahol, to som nevidel... co bola ale chyba kamery, nie toho, ze by faul (ne)bol. Kazdopadne Kraft paradne.

Reagovat
stas87

nesmierne krute pre domaci....snad ich to nezrazi dole a dortmund nebude brejkovat a nevyhra treba 5:1

Reagovat
slovaňáák

Seb

Reagovat
smazaný uživatel

No to je komický gol

Reagovat
herbage

Kehl má zase více štěstí než rozumu

Reagovat
slovaňáák

Reagovat
REPLIKATOR

Dortmund už vyhraje

Reagovat
JozkokozleJ

cvaj co cvaj

Reagovat
smazaný uživatel

Sakra zasraná Hertha

Reagovat
stas87

hertha tak este aby vlci dali gol na 2:1

Reagovat
JozkokozleJ

cvaj co draj

Reagovat
stas87

kurva co to tam je?

Reagovat
smazaný uživatel

Néééé. Hm tak trhám tiketek.

Reagovat
smazaný uživatel

Paní , Hertha teda jede, dokonce v 10

Reagovat
madridcan

Od buducej sezony zacnem bundesligu sledovat pravidelnejsie V TV Schalke a na notebooku Leverkusen a zatial maximalna spokojnost

Reagovat
jv

O dost přicházíš.

Reagovat
smazaný uživatel

Torun

Reagovat
smazaný uživatel

No ale tohle teda trefit měl... Fakt zoufalá produktivita...

Reagovat
stas87

raffael mal prihrat a poistka 3 bodov by bola jasna

Reagovat
smazaný uživatel

Zdá se mi, že nás docela sráží, ti co by nás měli držet - Raúl s Hunterem.

Reagovat
Kaze

Snad dneska uvidíme Götzeho

Reagovat
madridcan

Neviem ci by som nedal cervenu

Reagovat
smazaný uživatel

Nedivím se Jonesovi, že je frustrovaný. Řekl bych náš nejlepší hráč

Reagovat
stas87

augsburg to snad nie je pravda

Reagovat
smazaný uživatel

Pekhart

Reagovat
blaugrana

BvB!

Reagovat
Darren Fletcher

Reagovat
smazaný uživatel

Didavi

Reagovat
herbage

Nádherný zápas, i kdžy by mu více slušela asi remíza. Schalke si stejně jako zápase s Bilbaem může za prohru samo, šancí měli dost a nehráli vůbec špatně, i když ten tlak v závěru nepřišel. Z Borussie se mi dnes nejvíce líbil Gündogan, který tu taktovku po Nurim začíná přebírat. Z Schalke hrál dobře Jones, i když koledoval si celý zápas o vyloučení a pak Farfán s Fuchsem. Fuchs mohl mít dvě asistence, ale Hunterovi to tam dneska nepadalo

Reagovat
smazaný uživatel

Farfán taky neměl k červené daleko...

...a čekal jsem teda, že Jonesovi nebo Großkreutzovi rupnou nervy, ale nakonec se udrželi

Reagovat
jv

Fuchs těch asistencí mohl mít i daleko víc, ty centry mu vycházely parádně.

Reagovat
smazaný uživatel

No, tak to jsem tedy dneska zvedava... Uprimne, ve vitezstvi zrovna neverim (zvlast, kdyz jim asi bude chybet Poldi), ale doufam, ze alespon jeden bodik vykresou. A pokud ne, tak alespon at hrajou dustojne a podari se jim alespon jednou vystrelit na branu, ne jako s Mainzem :-P

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Vcera sem v centru Prahy videl klubovy bus Chemnitzeru FC. Ze by nejaky pratelak ?

Reagovat
JozkokozleJ

Ked som videl M´gladbach na nejakom prednom mieste v rebricku drzania lopty medzi europskymi klubmi, celkom ma to prekvapilo, lebo u nich mam vzite protiutoky. Prvy polcas ale dal odpoved, ze sa da zvladnut oboje. Drzanie lopty (obrancovia si to medzi sebou posuvaju s defezivnymi zaloznikmi) a v momente, ked sa niekde otvori trosku priestor zautocia bleskovo ako had.

A nechapem ako moze tak skuseny hrac ako Lanig urobit meter pred sestnastkou taky hlupy faul.

Reagovat
jv

Lanig je řezník, ten je tímhle známý... Akorát bylo jasně vidět rozdíl ve složení obou záloh - Gladbach hlavně ofenziva, do který se dokáže zapojit i dvojice Neustädter - Nordtveit, zatímco Kozli jenom obrana (ale, ono se při těch krajích ani nejde divit).

Reagovat
smazaný uživatel

ou, ou, ou... tak to je vazne konec. Jeste ze musim jit na beachvolejbal a nemusim na to koukat do konce

Reagovat
JozkokozleJ

Ozaj vyzera Köln rozobrane. Prve tri minuty ukazali par peknych narazaciek, az som s udivom pozeral... ale tri minuty je malo. Odvtedy nic.

Reagovat
JozkokozleJ

Uuuu... Reus paradny gol... prebalit oboch stoperov, to je drzost

Reagovat
jv

To nemělo sebemenší chybu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele