Bundesliga - souhrn 3. kola

12.09.2014, 22:23, aktualizováno 14.09.2014, 19:22
Komentáře a souhrny
Bayern naplnil roli favorita a v tradičním souboji porazil Stuttgart, tři body má rovněž Dortmund, jenž udolal Freiburg. Mönchengladbach roznesl Schalke. Už v pátek remizoval Leverkusen s Brémami, v nedělních zápasech Augsburg odvezl body z Frankfurtu a Hannover si poradil s Hamburgem...

Hannover 96 - Hamburger SV 2:0

14.09.2014 17:30

Góly: 13. Leon Andreasen, 24. Artur Sobiech

Fotbalisté Hannoveru potvrdili úlohu favorita v duelu s Hamburkem a díky dvěma brankám v úvodní polovině prvního poločasu získali další tři body do tabulky. Po třech kolech tak mají na kontě sedm bodů a jsou na třetím místě, za Leverkusenem a Bayernem jsou pouze o skóre. Hamburk naopak prohloubil svou krizi a s jedním bodem se krčí na posledním místě. Hostům nepomohl český krajánek Petr Jiráček, který nastoupil v 60. minutě.

Utkání nebylo příliš bohaté na vyložené příležitosti a domácí po dvou rychlých brankách kontrolovali průběh hry, do zakončení se následně příliš netlačili. Úvodní branku utkání vstřelil po necelé čtvrthodině hry Leon Andreasen z první vážnější akce zápasu. Po centru z levé strany na zadní tyč přeskočil obránce a zamířil ke vzdálenější tyči, kam míč krásně zapadl. Český brankář Jaroslav Drobný byl naprosto bez šance a nemohl udělat nic.

Přesně v polovině prvního poločasu to skvěle udělal Joselu, seběhl si do pokutového území a na hranici toho brankového přihrával před branku, kde se do zakončení dostal Artur Sobiech, jenž zblízka překonal bezmocného Drobného. Hamburk poprvé zahrozil až deset minut před přestávkou, kdy se po skvělém pasu za obranu zjevil v ideální pozici Holtby, jenže se zakončením se unáhlil a napálil jen před sebou stojícího Marcela.

Po změně stran byli hosté v ofenzívě naprosto neškodní a brankáře Zielera prakticky nezaměstnali. Tempo hry se zpomalilo a Hannover pouze čekal na rychlé brejky, které mu však příliš nevycházely. Hosté neproměnili svou největší možnost zápasu v 90. minutě. Po centru z pravé strany hlavičkoval na zadní tyči Green, jenže trefil pouze břevno a dorážející Lasogga před prázdnou brankou na balón nakonec nedosáhl.

Hannover po celý zápas působil velmi zkušeným dojmem a do boje o slušné umístění se s ním zatím rozhodně musí počítat. V příštím kole zavítá na půdu nováčka z Paderbornu a i v tomto souboji bude favoritem na další vítězství, Hamburk se pokusí prolomit sérii špatných výsledků doma proti mistrovskému Bayernu Mnichov.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - FC Augsburg 0:1

14.09.2014 15:30

Góly: 49. Raúl Bobadilla

Jediná úspěšná rána Raúla Bobadilly stačila Augsburgu k ukořistění překvapivé výhry na půdě Frankfurtu. Svěřenci Markuse Weinzierla se tak odlepili od tabulkového dna a připravili silnému soupeři první porážku v sezoně.

Že to bude mít na Eintrachtu těžké, musel Weinzierl vědět od začátku; to však rozhodně neznamená, že by se této výzvy zalekl, naopak. Se Saschou Möldersem a Raúlem Bobadillou v útoku a Halilem Altintopem za nimi vyběhli augsburští do zápasu s ofenzivní taktikou, která jim ve 3. kole zajistila šokující bod s Dortmundem. A také dnes se jejich přístup od začátku vyplácel, zejména díky Möldersovi, v úvodních 20 minutách nejlepšímu muži na hřišti.

Přesto však první velká šance proběhla na druhé straně - rána Takashiho Inuie však byla odkloněna na roh. Frankfurt se následně dožadoval penalty po údajném faulu na Václava Kadlece, hrálo se ale dál. Český útočník pokoušel štěstí také nepovedenou ránou zdálky a efektní patičkou po Seferovićově pasu; to už domácí podle očekávání přebírali iniciativu.

Augsburg se však nikdy nesnížil k pouhému bránění a další šanci měl Bobadilla, s jehož pokusem si musel poradit gólman Kevin Trapp. Argentinský útočník pak dokonce dostal míč do branky, byl však v ofsajdovém postavení; první půli z jeho strany uzavřela ještě jedna nepříjemná střela a Trappův zákrok. Poslední akci úvodního dějství si v podobě nepodařené hlavičky připsal Ragnar Klavan.

Po změně stran nastoupili hosté snad ještě ofenzivněji a proti Tobiasi Wernerovi musel opět zasahovat pohotový domácí gólman (nevyšla ani dorážka, kterou z brankové čáry odklízel Constant Djakpa). Frankfurtu se v defenzivě příliš nedařilo, což se následně potvrdilo u jediné gólové akce zápasu - Bobadilla vtrhl do vápna, vypálil nekompromisně k zadní tyči a od ní se míč odrazil do sítě.

V závěru se mezi domácími příznivci začal ozývat pískot, to když další velkou šanci zahodili Altintop s Wernerem. Kouč Eintrachtu Thomas Schaaf ve snaze zvrátit vývoj utkání vyslal na trávník Alexandera Meiera, což fanoušci sice ocenili, ale Augsburg si už cenné vítězství pohlídal. Dokonce ještě prostřednictvím Wernera nastřelil jednu tyčku.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - Schalke 04 4:1

13.09.2014 18:30

Góly: 17. André Hahn, 50. André Hahn, 56. Max Kruse, 79. Raffael - 52. Eric Choupo-Moting (pen.)

Borussia Mönchengladbach si snadno poradila se Schalke, kde mají před duelem Ligy mistrů rozhodně o čem přemýšlet.

"Hříbata jsou nejnebezpečnější, když se balon nachází na jejich vlastní polovině." Právě tato skutečnost se nyní nese celým fotbalovým Německem. Trenér Lucien Favre, jenž převzal Gladbach v roce 2011, sází v ofenzivě především na rychlé protiútoky, což se potvrdilo i tentokrát. A vypadá to, že letní úprk Juana Aranga do mexické Tijuany by nemusel být pro klub až tak znatelný.

Trvalo to jen něco málo přes čtvrt hodiny, kdy domácí příznivci v Borussia-Parku mohli poprvé jásat. Kevin-Prince Boateng ztratil u vápna Borussie míč a než se rozkoukal, třepetal se ten kulatý předmět v síti jeho spoluhráče Ralfa Fährmanna. Od obránců přišel dlouhý pas na Andrého Hahna, který měl před sebou moře prostoru, a tak si to nekompromisně namířil k brance soupeře a chladnokrevně zavěsil - 1:0.

Na další gól se čekalo do druhého poločasu. Nejprve mohl přijít na pořad dne ten vyrovnávací, nicméně v situaci jeden na jednoho vychytal brankář Yann Sommer kamerunského útočníka Maxima Choupo-Motinga. Hned v zápětí rozehrával do vápna Max Kruse přímý kop, na který si naskočil opět Hahn a hlavou i zakončil, díky čemuž vstřelil svůj druhý gól v zápase a druhý gól po letním přestupu z Augsburgu.

Dvoubrankové vedení však nevydrželo ani dvě minuty. Martin Stranzl totiž zahrál rukou ve vlastním pokutovém území a nařízenou penaltu proměnil Maxim Choupo-Moting - 2:1. Jenže čtyři minuty poté už bylo zase všechno jinak. Raffael si ve středovém kruhu všiml nabíhajícího Kruseho, jemuž také adresoval dokonale přesnou přihrávku. Kruse pak s míčem popoběhl kousíček do vápna a střelou na vzdálenější tyč překonal Fährmanna potřetí.

Nikoliv však naposledy, protože v 79. minutě se skóre měnilo ještě jednou. Tehdy si za obranu zaběhl střídající Patrick Herrmann. Jeho přihrávku Hrgotovi sice Christian Clemens vystihl, jenže balon jaksi nechal nadále bez povšimnutí, takže jej mohl od značky pokutového kopu vcelku pohodlně uklidit do branky dobíhající Raffael - 4:1. Jak uvedeno, Jens Keller má před Ligou mistrů hodně o čem přemýšlet, zatímco Favre a spol. se už jistě těší na utkání s Villarrealem, kterým vstoupí do Evropské ligy.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - SC Freiburg 3:1

13.09.2014 15:30

Góly: 34. Shinji Kagawa, 41. Adrián Ramos, 78. Pierre-Emerick Aubameyang - 90. Oliver Sorg

Borussia Dortmund naplnila statistiku a před vlastními fanoušky si bez větších problémů poradila s Freiburgem, jenž tedy nadále čeká na plný bodový zisk. Jednu trefu za BVB zaznamenal i navrátilec Shinji Kagawa.

Bádenský celek začal nebojácně. Uběhla sotva minuta hry, když natáhl Mehmedi, ovšem z úhlu na strážce dortmundské svatyně recept nenašel. Jinak to však byli domácí, kdo diktoval tempo hry. O odpověď se postaral Großkreutz, ale branku o fous netrefil.

SCF se soustředilo zejména na pevnou defenzivu a rychlé kontry, ani to mu však nebylo nic platné. Po půlhodině hry rozjel rychlou kombinační akci Kagawa, jenž nastartoval Großkreutze, který následně před brankou oslovil Ramose, a rázem to bylo 1:0. Od tohoto momentu měla domácí ekipa jasně navrch. Zvýšit náskok mohli postupně Großkreutz, Ramos a Mchitarjan, ani jeden z nich však neuspěl.

Tak jako tak ještě Dortmund do pauzy opět skóroval. Další oku lahodící kombinaci tentokráte rozjel Gro§kreutz, Ramos následně hledal nabíhajícího Mchitarjana, ten však na mičudu nedosáhl, ale díky tomu mohl zakončovat Kagawa, jenž bez větších potíží zavěsil - 2:0. A to mohlo být pro Borussen ještě lépe, Jojić však vymezený prostor třemi tyčemi hledal marně.

Po obrátce BVB snížilo tempo hry, přesto si vytvářelo nadějné možnosti. Ramos ani Mchitarjan však zvýšit vedení nedokázali. Druhá strana byla až překvapivě bez nějaké ofenzivní invence, pouze hlavou to zkoušel Schmid, ale na Weidenfellera si přijít nemohl. Postupně se do hry podívali Ciro Immobile a Pierre-Emerick Aubameyang, kteří okamžitě zadělávali freiburské obraně na velké problémy. První z nich sice na Bürkiho nevyzrál, gabonský expres se však o chvíli později nemýlil - 3:0.

Nakonec se však dočkala i hostující strana. Těsně před konečným hvizdem natáhl z vápna Sorg a také za přispění Durma snížil na 3:1. Jednalo se o první zásah Freiburgu v sezóně.

Více informací k zápasu

SC Paderborn - 1. FC Köln 0:0

13.09.2014 15:30

Góly: -

Nováčkovský souboj vítěze nepoznal. V Benteler-Areně totiž nepadl ani jeden gól.

To znamená, že jak Paderborn, tak Köln zůstávají po třech zápasech neporaženi. Zvláště u prvního zmíněného celku je to poměrně velké překvapení. Vždyť co by za podobnou statistiku dali třeba ve Stuttgartu nebo v Schalke? Domácí možná přesto budou mrzet některé neproměněné šance, kterých si vytvořili více než soupeř.

Všechno odstartoval po deseti minutách hry střelou do boční sítě Elias Kachunga. Poté musel Timo Horn v rychlém sledu zasahovat proti dvěma dobrým pokusům Moritze Stoppelkampa. Kolínský brankář prožívá skvostný úvod sezony, jelikož ani ve třetím kole ještě neinkasoval. Vynikající reflexy předvedl i proti voleji Kachungy, kterému nechala obrana hostujícího celku až příliš prostoru.

S další šancí přispěchal opět Stoppelkamp, jenže v dobré pozici netrefil branku. Pak jako by obě strany začínaly být čím dál více spokojeni s bezbrankovou remízou. Hru příliš neoživily ani nové tváře. Snad s výjimkou Osaka, který měl přitom za sebou čtvrteční dvanáctihodinový let z Japonska. Nicméně také on si na případný gól bude muset počkat minimálně do duelu proti Borussii Mönchengladbach, zatímco Paderborn pocestuje k náročnému utkání do mnichovské Allianz Areny.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - 1. FSV Mainz 05 1:3

13.09.2014 15:30

Góly: 86. Ronny (pen.) - 36. Shinji Okazaki, 70. Sami Allagui, 90. Shinji Okazaki

Trenér domácích měl před zápasem s Mohučí velký respekt z útočníka Samiho Allaguie, kterého před sezonou poslal na hostování. A ejhle, tuniský reprezentant vstřelil vítězný gól a rozhodl o druhé prohře celku z hlavního města Německa!

Zápas na Olympijském stadionu, na kterém se v roce 2006 hrálo finále mistrovství světa, měl však ještě jednoho hrdinu - japonského střelce Shinjiho Okazakiho, který se stal co do počtu vstřelených branek nejúspěšnějším vyslancem "Země vycházejícího Slunce" v Bundeslize, přičemž na jeho kontě se nyní nachází osmadvacet přesných zásahů (doposud vedoucí Yasuhiko Okudera jich nasbíral o dva méně).

Proti Mohuči se prosadil dvakrát. Poprvé v 36. minutě, když obrana domácích nejprve odvrátila autové vhazování do vápna, nicméně balon okamžitě přiletěl zpět a do branky se jej pokusil nadvakrát dopravit Koo Ja-Cheol. Thomas Kraft jej napoprvé nezachytil, a poté vyrazil pouze k Okazakimu, který zhruba od značky pokutového kopu vystřelil přesně do protipohybu právě se přemísťujícího brankáře - 0:1.

Ve zbývajících devíti minutách první půle prakticky nebyly k vidění zajímavé šance. A tak není divu, že příznivci domácích dali před odchodem hráčů do kabin hlasitě najevo, co si o výsledku a předvedené hře myslí. Hertha se na začátku druhé půle polepšila a více držela míč, jenže proti pevné mohučské obraně to měla nesmírně složité.

Zato hosté opět udeřili. Po nádherné rychlé akci se jim podařilo rozebrat obranu Herthy, přičemž v závěru si do vápna naběhl Júnior Diaz a poslal přesnou přízemní přihrávku napříč malým vápnem na zadní tyč, kde číhal Allagui, pro kterého nebyl ale vůbec žádný problém trefit odkrytou svatyni - 0:2. V ten moment bylo odehráno necelých sedmdesát minut hry.

Čtvrt hodiny poté dostal berlínský klub příležitost vrátit se do zápasu, protože, Änis Ben Hatira trefil v pokutovém území ruku Nika Bungerta a kopala se penalta, kterou se štěstím proměnil Brazilec Ronny - 1:2. To vše čtyři minuty před koncem řádné hrací doby. Hertha tedy vycítila příležitost, jenže Mohuč si dokázala vyčíhnout ten správný moment k tomu, aby rozhodla o svém vítězství.

Po rychlém brejku se dostali za obranu Yunus Malli a Shinji Okazaki, který měl po dokonale načasované přihrávce velice snadnou úlohu - trefit odkrytou branku. A protože se mu to povedlo, veze 1. FSV Mainz 05 domů zaslouženou výhru 3:1. Podaří se Okazakimu a spol. zopakovat stejný výkon i za týden proti Dortmundu?

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - VfL Wolfsburg 1:1

13.09.2014 15:30

Góly: 56. Anthony Modeste - 89. Ivica Olić

Dlouho to po trefě francouzského forvarda Anthony Modesteho vypadalo, že Hoffenheim v domácím utkání s Wolfsburgem pobere všechny tři body; nakonec se však musí spokojit pouze s jedním. Minutu před koncem řádné hrací doby o tom vyrovnávacím gólem rozhodl Ivica Olić.

Bylo to zábavných 90 minut, a dá se říci, že remíza je nakonec zaslouženým výsledkem. Domácí měli silnější začátky obou poločasů, Wolfsburg však pokaždé dokázal vyrovnat herní obraz a nakonec i skóre. Už po osmi minutách se málem poprvé prosadil Salihović, Diego Benaglio v hostující bráně však odolal. Velkých šancí bylo v úvodních minutách pomálu; zmínku snad zaslouží pouze Szalaiova nebezpečná hlavička ze 14. minuty.

Wolfsburg si první šanci připsal po brejku, Caligiuri však minul. Důležitější nicméně je, že tato povedená akce Vlky po vlažném úvodu konečně probrala; najednou působili mnohem živějším dojmem a De Bruyne donutil domácího gólmana Baumanna k pohotovému zákroku. Obrana Hoffenheimu se následně musela mít na pozoru i před Malandou a Arnoldem, nicméně odolala.

Šance pokračovaly i po změně stran. Domácí už se museli obejít bez zraněného Salihoviće, kterého nahradil Elyounoussi, to jim však na důrazu neubralo a Szalai s Firminem se dostali blízko k prolomení bezbrankového stavu. O chvíli později už se skóre konečně měnilo - odražený míč se dostal ve vápně k Modestemu, který nezaváhal a propálil bezmocného Benaglia.

Na 2:0 mohl prakticky okamžitě zvyšovat Rudy, švýcarský gólman si však s jeho střelou zdálky poradil; sám Modeste poté v 58. minutě zahodil další dobrou příležitost. Zhruba po hodině hry se však začal herní obraz opět obracet - stejně jako v první půli. Wolfsburg pomalu přebíral iniciativu a De Bruyne zahodil v 64. minutě stoprocentní šanci na vyrovnání; narazil si s Olićem, ale poté z vynikající pozice pálil příliš vysoko. O šest minut později se do brány těsně nevešla Knocheho hlavička.

Vyrovnávací gól však byl do velké míry otázkou štěstí. Pět minut před koncem se totiž domácím zranil Bičakčić, ale jelikož už měli vyčerpána všechna střídání, musel zůstat na hřišti a posunul se ze své obranné pozice do útoku. Absence jednoho muže vzadu pak v 89. minutě rozhodla - přes De Bruyneho a Caligiuriho se míč dostal až na hranici malého vápna k Olićovi, který potvrdil svůj střelecký instinkt přesnou ránou k bližší tyči. V nastaveném čase mohl ještě dokonal obrat Naldo, ale Baumann si s jeho ránou poradil. V hektickém závěru pak byl ještě po druhé žluté kartě vyloučen Guilavogui a Jung musel zasahovat na brankové čáře, ale skóre už se nezměnilo.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - VfB Stuttgart 2:0

13.09.2014 15:30

Góly: 27. Mario Götze, 85. Franck Ribéry

Bayern už zase vítězí. V dnešním zápase bez problémů porazil trápící se Stuttgart 2:0 a ideálně se tak připravil na zahajovací duel Ligy mistrů s Manchesterem City. Vedoucí gól vsítil po půlhodině hry Mario Götze, v závěru pak triumf pojistil navrátilec Franck Ribéry.

Jedinou smutnou zprávou pro úřadujícího šampiona tak je opětovné zranění Holgera Badstubera, který nejspíš o středeční duel s City přijde. Kouč Pep Guardiola jej v sestavě upřednostnil před novou posilou Mehdim Benatiou; Badstuber tak v obraně doplnil Jeromeho Boatenga s Dantem, na pozici defenzivního záložníka pak vše jistil Xabi Alonso.

Právě Alonso byl také nejaktivnějším mužem na hřišti v úvodních fázích zápasu; Stuttgart místy vypadal, že se ho ani neúčastní, útočil jen velmi zřídkavě a většinu času strávil pozorováním míče na soupeřových kopačkách a čekáním na úder. Na druhou stranu, Bayern se svojí viditelnou převahou dlouho neuměl naložit; až po 15 minutách hry zaznamenal první nebezpečnou střelu Mario Götze. Neuspěl však, stejně jako o chvíli později po Boatengově pasu hlavičkující Thomas Müller.

Hosté se uvedli neúspěšnou hlavičkou Antonia Rüdigera, jinak však držel otěže utkání pevně v rukou Bayern. Brzy se to projevilo i na skóre - po přímém kopu na levé straně hřiště se míč dostal ke Götzemu, který napřáhl a propálil skrumáž před Svenem Ulreichem (Lewandowski se ještě snažil zasáhnout míč patičkou, nikomu se jej však už tečovat nepodařilo).

Všechno vypadalo pro Bayern ideálně, tedy do chvíle, než těšně před poločasem musel opustit hřiště nešťastník Badstuber. Nahradil jej Gianluca Gaudino a šampion se vrátil k rozestavení se čtyřmi obránci. Po obrátce se Stuttgart herně výrazně zlepšil a dokonce sahal po vyrovnání, když se Rüdiger v 63. minutě ocitl tváří v tvář Neuerovi; se svojí šancí ale dobře naložit nedokázal.

Na druhé straně mohlo být rozhodnuto o deset minut poté - tečovaná střela Xabiho Alonsa minula bezmocného Ulreicha a odrazila se od brankové konstrukce přímo na kopačky Lewandowského, který napálil pravou tyč. Polský útočník se tak nakonec musel proměnit ze střelce v asistenta - to po jeho nahrávce Ribéry (při svém prvním zápase nové sezony) napálil míč přesně mezi Ulreichovy nohy.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - Werder Brémy 3:3

12.09.2014 20:30

Góly: 17. Tin Jedvaj, 63. Hakan Çalhanoğlu, 73. Heung-min Son - 45. Fin Bartels, 60. Franco Di Santo, 86. Sebastian Prödl

Fotbalisté Leverkusenu nedokázali potvrdit úlohu favorita v domácím prostředí s Werderem Brémy a po přestřelce nakonec uhráli bod po remíze 3:3. V utkání sice hned dvakrát vedli, jenže nakonec brankou čtyři minuty před koncem přišli o tříbodový zisk. V Bundeslize se prozatím udrželi na prvním místě se ziskem sedmi bodů, Brémy po třetí remíze v řadě poskočili v tuto chvíli na osmé místo.

Domácí výběr se dostal do vedení hned ze své první vážnější akce krátce po čtvrthodině hry, kdy po krásné přihrávce přes celou šířku hřiště převzal balón Tin Jedvaj a vypálil na přední tyč, jeho rána se poté odrazila od horní tyčky a zapadla do branky. V polovině úvodního poločasu mohl Leverkusen navýšit svůj náskok, ovšem Bellarabi na brankáře Wolfa nevyzrál a ani dorážející Kießling hostujícího strážce zblízka nepřekonal.

Po půl hodině hry byl blízko brance znovu Bellarabi po krásné zasekávačce, avšak zblízka trefil jen hruď brankáře Wolfa. V 35. minutě se do vápna dostal Levin Öztunali a krásnou střelou napálil břevno hostující svatyně. Werder dokázal srovnat z ničeho nic v poslední minutě utkání. Po pasu z levé strany ponechal rozhodčí po faulu ve středu hřiště výhodu a unikající Fin Bartels trefil přesně mezeru mezi brankářem Lenem a tyčkou.

Ve druhém poločase šancí ubylo a Werder se dostal do vedení znovu z ničeho nic přesně po hodině hry. Po přihrávce Januzoviče z levé strany se dostal k míči Franco di Santo, počkal se zakončením a uklidil balón pod brankářem Lenem do sítě. O tři minuty později vyrovnal z přímého volného kopu Hakan Çalhanoğlu a zakroutil míč k přední tyč, brankář Wolf se po míči natahoval marně.

O minutu později mohl hosty opět postat do vedení Selke, jenže ten sám před Lenem nezamířil přesně a nepochopitelně trefil jen nohou domácího gólmana. Bayer se dostal do vedení necelých dvacet minut před koncem, kdy se po přihrávce z pravé strany od Jedvaje krásně zbavil protihráče na hranici pokutového území a skákavou střelou k přední tyči překonal bezmocného Wolfa.

Rozhodující moment utkání byl nakonec v tomto divokém duelu k vidění v 86. minutě. Po centru z pravé strany od Busche a následné prodloužené hlavičce na zadní tyč trefil balón z voleje parádně Sebastian Prödl a nasměroval ho naprosto přesně k tyči, Leno byl krátký. Ve zbývajícím průběhu se žádný tým do tlaku už nedostal a utkání tak skončilo nerozhodným výsledkem.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bayer Leverkusen32109:57
2.Bayern Mnichov32105:27
3.Hannover 9632104:17
4.Borussia Dortmund32016:56
5.SC Paderborn31205:25
 Borussia Mönchengladbach31205:25
7.1. FSV Mainz 0531205:35
8.TSG Hoffenheim31204:25
9.1. FC Köln31202:05
10.Eintracht Frankfurt31113:34
11.Werder Brémy30306:63
12.FC Augsburg31023:53
13.VfL Wolfsburg30214:52
14.SC Freiburg30121:41
15.Hertha BSC30125:91
16.Schalke 0430123:71
17.VfB Stuttgart30121:51
18.Hamburger SV30120:51

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (101)

Přidat komentář
bayern987

Brémy.

Reagovat
smazaný uživatel

Brémy dneska pěkný. Sice bylo i trochu štěstí, ale co Ale sluší se dodat, že být toho štěstí i trochu víc, tak by to byla dneska výhra

Reagovat
Werkrider

Niekedy proste o 8 tried lepší tým remizuje. Skvelá reklama na Bundesligu, ale Werkself mali vyhrať tak 8:3...

Reagovat
smazaný uživatel

To zas ne, ve druhém poločase měly více šancí Brémy.

Reagovat
Werkrider

Sorry tak na šance 16:4 Len o mal jeden zákrok zo 4 šancí, ešte niečo?

Reagovat
smazaný uživatel

Jen Hajrovic tam zazdil několik tutovek, to že neumí pořádně zakončit je věc druhá.

Reagovat
db18

...ani připravit, ten přetažený centr, když tam byl hráč skoro sám před bránou byl taky dost zbytečný

Reagovat
smazaný uživatel

Hajrovič bol dosť mimo tých pár minút čo tam pobehoval

Reagovat
smazaný uživatel

Asi nie. To sa len tak zdalo z toho záveru..... Ale neskutočný zápas fantázia

Reagovat
smazaný uživatel

S takovou obranou se o titul hrát nedá.

Reagovat
smazaný uživatel

Leverkusen hraje túto sezónu najatraktívnejšie zápasy, proti Herthe aj dnes reklama na futbal a reklama na BL, úplna fantázia. Po polčase to mohlo byť tak 6:0, Brémy nulové ako po októberfeste. V 2.polčase ale Brémy zahrali dobre protiútoky a Leverkusen už nemal až tak veľa šancí, ale stále to bolo v pohode na víťazstvo proste to posrali dnes Bayer. Tieto body môžu chýbať v boji o titul, čož sa mi teraz ešte stále asi väčšina vysmeje, ale ja to proste tak vidím už od štartu sezóny. Ale z toho zápasu som šokovaný proste waaaaau, kde sú tie nudné piatkové predohrávky bez gólov? Haha toto je Bundesliga!

Reagovat
smazaný uživatel

Páteční Bundesnuda.

Reagovat
bayern987

Pro tupce bych prosil do závorky - ironie. Díky.

Reagovat
stas87

SVW no skoda ze prepasnem kvoli robote taky mac..do kedy ten zapas bude dostupny na ESplayeru?nezvyknem tam pozeravat zapasy,vdaka za odpoved

Reagovat
smazaný uživatel

dakujem vam krasne farmaceuti .. 120e tiket vdaka usiel .. asi som vas precenil s tym hendikepom ale taky je sport aspon zajtra bvb dozenie stratu

Reagovat
smazaný uživatel

Inak na Leverkusen aj parádna atmosféra od domácich, ide to tam hore celkovo

Reagovat
smazaný uživatel

Aj tak budeme majstri! Bayer Forever!

Reagovat
Pasha

Tak robte niečo s trojicou Spahič - Toprak - Boenisch. Potom môžete uvažovať o titule.

Reagovat
JozkokozleJ

Co do defenzivy, by som z tohoto vyctu urcite nevynechaval Jedvaja. V druhom polcase Bremy kontrovali zväcsa po jeho strane. Ale nemozno zjednodusene hadzat vinu za inkasovane goly iba na obrancov (ano, chyby robili), ale pri tak ofenzivnom prejave muzstva to maju obrancovia o dost tazsie, nez pri defenzive autobus.

Reagovat
smazaný uživatel

Budúci zápas bude hrať Donati :) To mi ver

Reagovat
db18

A Jedvaj stopera?

Reagovat
Pasha

Jedvaja nechať na RB, z toho chalaniska bude v budúcnosti výborný krajňas

Reagovat
Werkrider

Boenisch bol najslabší článok tymu, na tom sa zhodneme.

Reagovat
Pasha

Bez debaty, ten chlap akoby nevedel, že je LB a nie CB. Som rozčarovaný.

Reagovat
smazaný uživatel

hlp

Reagovat
smazaný uživatel

Jedvaj sa bude posúvať ako Bale, o pár ročkov na krídle v útoku. Neskutočne ofenzívne hraje na ten jeho vek

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba by byl na stoperovi ještě lepší, vyvážel to středem jako Lucio třeba. Ale hlavně aŤ se nám tam rozehraje. Zatím slušný výkony i když včera škoda remízy.

Reagovat
JozkokozleJ

A vie vobec niekto podmienky spätneho odkupu? Zatial som to nikde nenasiel a mam za to, ze to nie je tak jednoduchy spätny odkup ako v pripade Carvajala.

Reagovat
smazaný uživatel

čísla se nezveřejnily, nicméně je tam na dvouletý hostování s opcí, ke kterýmu má Řím protiopci, odpoledne někde vyhrabu oficiální komuniké, když mi to připomeneš

Reagovat
db18

Je to dvouleté hostování bez opce - ale Bayer bude mít předkupní právo.

Reagovat
smazaný uživatel

zdroj?

Reagovat
db18

tak nějak všechny zdroje, které o tom přestupu uváděli trochu více

mimo jiné v tom teda byl i Bild

Reagovat
Arne

Docela zmar dneska, zase mi přišlo, že dostaneme gól snad z každý soupeřovy šance... Na prohře s Werderem byla aspoň pozitivní hra, dneska ani to ne. Snad výkon Brookse, dneska mi přišel jako Hummelsova kopie.

Freiburg, Wolfsburg, Augsburg, no už to bude chtít body. Zatím to nevypadá zrovna růžově.

Reagovat
stas87

si uberas aj ten jeden jediny bod co mate premyslal som nad tym ze si zapnem zapas v Berline a nakoniec v Sinsheime celkom nuda a asi aj strata casu

uz su vidiet nejake prvky Hjulmandovej hry?proti Hannoveru to bola take nijake..bez napadu,az krcovite..dneska zahrali lepsie?

Reagovat
Arne

Tak bod z toho zápasu sice máme, ale stejně jsme ten zápas prohráli. Prohráli 2:2.

Dneska jsem pořádně viděl jen druhou půli, v té první mi nešel ES2 a streamy se šíleně sekaly... Bylo to takový nijaký z obou stran, akorát Mainz byl efektivnější a pak do otevřený obrany se mu už hrálo dobře.

Reagovat
stas87

no ale je dobre ze Mainz nebude hrat o zachranu aj ked teraz vyhrali na vas ukor

z tych troch zapasov by boli 4 body dobre,9 golov za tri kola je ale velke cislo

btw. Gisdol sa nebal posadit Vollanda chlapcovi asi naprsalo do nosa..

Reagovat
db18

Volland je po zranění

Reagovat
stas87

aha,som nevedel este to chce ale cas kym zapadne Szalai ktory zatial nie je moc vidiet,dneska ho zatienil Modeste

Reagovat
smazaný uživatel

tak nejak cítim, v tejto fante moc bodov nenazbieram Benatia nič, Volland nič moc

Reagovat
db18

Jedvaj... Bellarabi... Calhanoglu hrál blbě, ale dal gól

a tvůj soupeř má na lavičce skoro jenom zraněný hráče a Draxler asi nestihne bodování

Reagovat
db18

...tak blbě koukam, tvůj soupeř dával sestavu s týdením předstihem

Reagovat
smazaný uživatel

uvidím no

Každopádne čo vravíš na zápas? Badstubera za Gaudina som nepochopil, plus Robben nám velmi chýba. Keď prišiel Franck, hneď to bolo cítiť.

Reagovat
db18

Zápas příšerný, čekal jsem spíš Benatiu - tohle docela vypadalo, že Pep neví, v jakém rozestavení hrát

Málo kdo běhal, míče odevzdávali buď pomalu/pozdě nebo vůbec než přišel Ribéry tak jsem Bernata vůbec neviděl - všechno za něj musel tahat Alaba a takový hráč stál 10 milionů...

Reagovat
smazaný uživatel

miesto Bernata mohol byť kludne David a v strede pri Alonsovi Rode. Ale Pep je Pep no.

Benatiu som čakal namiesto Danteho v základe, ten kaktus sa mi nejako prestal páčiť

Plus Maria by som posadil. A čo ma ešte sralo bolo to, jak sa strašne hrali s loptou, furt nejaké ponúkanie sa namiesto zakončovania.

Ale čo, hlavne že sa vyhralo.

Reagovat
db18

Reagovat
db18

...ještě, že jsem zapomněl na Höwiho, to by bylo bodů

Už takhle se bojím známky pro Fährmanna

Reagovat
božský John

Ja to vidim tak, ze baier dneska musi hrat jak maradona, abych mel nejaky body . A misto lustenbergera jsem mel dat durma, chjoo

Reagovat
Arne

No pokud bereme naši momentální situaci a vaši kvalitu kádru, tak bych byl radši, kdyby Mainz o záchranu hrál. Zatím je ale moc brzy na nějaký velký soudy.

Reagovat
JozkokozleJ

Prvy polcas to bolo co sa ofenzivy tyka este horsie, nez v tom druhom. Zdvihol to az prichod Ronnyho, ktory jediny podrzal/udrzal loptu na superovej polovici. S Niemeyerom, hoc nehral vylozene zle (dokonca dvakrat dal presne dlhu loptu), hra nemoze vyzera dobre. Navyse Hegeler strateny, Skjelbred tiez malo v hre, kridla nedostavali lopty... No ani Mainz nic nepredviedol. Iba premenil svoje jedine sance.

Reagovat
Arne

Niemeyera zpět v základu nechápu, navíc on to ještě někde okomentoval nějak v tom smyslu, že to je pro něj zadostiučinění... Schelle mi taky přišel neviditelný, mně by takhle nahoře v sestavě nevadil, když hrajeme s top 6 ligy, ale doma proti Mainu, kdy potřebujeme vyhrát, bych očekával, že tam nastoupí Ronny.

Reagovat
JozkokozleJ

Stastie, ze slovo "zadostiucineni" je mimo moju nemecku slovnu zasobu, pretoze keby som to cital, tak vypenim V prvom polcase boli najkreativnejsi hraci na pozicii stopera. Verim, ze dnesna zostava bola akasi prechodna ako vysledok, ze nebol cas na utrasenie kadra po prestupaku a repre prestavke.

Reagovat
smazaný uživatel

Ronny prej nebyl ještě připravenej po tom zranění

Reagovat
db18

Co je vlastně se Stockerem? Nějak se mi nechce věřit, že by to bylo jen tím, že byl na MS, když Kalou přišel ke konci přestupáku a dneska už hrál...

Reagovat
Arne

Nevím, taky by mě to zajímalo... Snad to není něčím na ten způsob, že by to na tréninku flinkal.

Reagovat
JozkokozleJ

Navyse na jeho miesto sa tlaci este Haraguchi (myslel som, ze je pre dnesok uz fit), tak som zvedavy, pretoze je pravda, ze uz to vyzera, ze je v tom nieco ine.

Reagovat
smazaný uživatel

hrozný

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Do příchodu Ribéryho to byla hrůza... nechápu ani to, že Badstubera střídal Gaudino a ne Benatia

Jestli takhle líně budeme hrát i v LM, tak to bude jasný zápas pro City

Reagovat
db18

...a Rüdiger byl dneska výborný, takhle jsem ho zatím ještě zahrát neviděl

Reagovat
smazaný uživatel

Ešteže nepremenil tie štandartky, ktoré leteli na neho.

Reagovat
AndR

Výkon Bayernu by byl dobrý, pokud by se to rozebralo po jednotlivcích, ale jako tým to vůbec nefungovalo. Špatný pohyb, nenabízení se, předávání odpovědnosti Xabimu, strašně pod možnostma Bayernu.

Ono to ovšem odjakživa bez Ribéryho a Robbena stojí za prd a Bayern bez nich často ztrácel body a hrál špatně, takže bych tak úplně nemaloval čerta na zeď. Podobný hráč této dvojce tam není. Hráli to Bernat, Müller, Lahm, možná Götze. Bernat nebyl špatný, ale nedává finální fázi, takže v součtu nula. Götze pracuje s míčem pomalu, Müller má zvláštní styl, který se nedá srovnat s Ribérym a Robbenem, Lahm není záložník, ale obránce.

Jinak za vyzdvihnutí stojí Boateng, který si drží ten standard, který nastavil na MS. Nebýt při bránění standartek mimo, tak by byl opravdu opora. Snad si sednou s Benatiou, s ním by se měly i ty standartky zlepšit.

Reagovat
smazaný uživatel

ono by to slo aj bez nich, ale to by guardiola nesmel klamat pri prichode o tom, ze nebude robit ziadne velke zmeny..povedal, ze s tímom je spokojny a potrebuje uz len thiaga..

hovoril ze sa mu paci akym sposobom muzstvo hra a preto nema dovod menit zabehany 4-2-3-1..

co tu mame po roku? z bayernu 2013 zostal na svojej pozicii snad len Neuer..nezmyselne prestupy typu lewandovski, goetze, thiago, reina, bernat ..nezmyselne zasahy do herneho systemu a zbytocne zmeny pozicii ..4-2-3-1 je stvoreny pre nemecke muzstva a hlavne pre muzstvo ktoreho gro tvori reprezentaciu..dvaja DM su idealnym riesenim lebo vytvaraju prevahu nad stredom pola.. zaroven dokazu poskytovat priestor na utocenie krajnych bekov, kedze ich zastupuju pri utoceni..nepamatam sa presne, ale bayern dostal v tej sezone cca 20 golov co vyjadruje akym sposobom tím branil..a dokazali hrat dobre aj bez riberyho a robena..

teraz?nepamatam si kedy hrali dobry zapas..

Reagovat
JozkokozleJ

Ramos

Reagovat
smazaný uživatel

ten Kagawa celkom dobry, taky hrac by sa nam zisiel..

Reagovat
smazaný uživatel

první gol vymyslel a druhý sám přidal. Akorát už v 60, minutě ho chytaly křeče. V BL je to prostě jiné tempo no...

Reagovat
smazaný uživatel

skor to bude tym, ze uz si ani nepamäta, ekdy hral naposledy 60. minut v lige

Reagovat
minoLFC

Kagawa sa už z tej ManU depky dostal

Reagovat
wikingskrin

Kluci co ten Kalas ? :/ Dneska ani na střídačce :/ Další promrhaný talent ?

Reagovat
smazaný uživatel

Nemá na to. Kdyby se vrátil do SL, byl by lehčí nadprůměr.

Reagovat
Bayern +

To bola katastrofa. Striedanie Gaudino za Holgera ok, stejne bol Stuttgart neškodný, Xabiho som v zadnej línii chcel vidieť a Gianluca je proste borec.

O to horšie, že sa nerozohral Mehdi a dať ho rovno na Agűera, no neviem neviem...

Reagovat
smazaný uživatel

Včera ďalší 6-gólový zápas, paráda, akurát to malo skončiť ako pred týždňom v Berlíne, zbytočne stratené 2 body, ale už to muselo prísť...Napriek tomu by som pred sezónou bral 7 bodov z prvých troch zápasov všetkými desiatimi...

Herne je to paráda, po posledných dvoch mdlých sezónach hrá Leverkusen najlepší futbal snáď od 2002 a zápasy neskutočne bavia, síce si myslím, že titul znovu utečie a tento rok to bude druhé miesto, ak však ale budú predvádzať tento futbal tak budem maximálne spokojný aj s tým

Reagovat
stas87

Felix jede po 6 kolach ma bilanciu 0-1-5 a skore 3:13 necakal som ze hned zautoci na postup ale ze budu na padaka je sok,on neprezije zimu

Reagovat
monty25

Před gólem Schalke se mi sekl stream a potom už jsem to radši vzdal a díval se na Liverpool (což bylo z bláta do louže)... Tu dnešní sestavu jsem vůbec nepochopil. Tipuju (a doufám), že Keller nepřežije podzim. Čím dřív, tím líp.

Reagovat
bayern987

Kagawa Okazaki Ribéry

Reagovat
smazaný uživatel

Schalke bylo naprosto příšerný, takhle dostanou slušnou nakládačku ve středu od Blues. Kellera by měli vykopnout.

Reagovat
bobis21

Gladbach dnes skvělý, příští rok to vidím na evropu

Reagovat
bobis21

myslím LM ...

Reagovat
smazaný uživatel

Kľudne aj tento rok, na 4.miesto som mal viacerých adeptov ale Schalke a Wolfsburg zatiaľ nepresvedčili, ale je len začiatok sezóny.

Reagovat
Bayernista18

S momentální formou Chelsea a Costy a děravý defenzívě Schalke to vidim na pořádnej debakl.

Reagovat
db18

...to samé u nás s City

Reagovat
Bayernista18

Tak mi sice nehrajem poslední dobou nejlíp, ale se Schalke se to nedá srovnat, ale i tak se toho docela bojim ve středu, doufám že nebude hrát Bernat a Pep vymyslí nějakou dobrou sestavu a že se na to bude dát dívat, hlavně nedělat zbytečný chyby a neztrácet míč, bránění rychlejch brejků neni zrovna naše parketa.

Reagovat
db18

Holger musí s utrženým svalem na operaci a bude opět chybět delší dobu

A to Pep nechtěl kupovat stopera...

Reagovat
db18

...ty články mi sem dáváte naschvál!

Reagovat
Kenneth

HSV

Reagovat
Ferguson6

Skoda citronov na nich.

Reagovat
smazaný uživatel

Veh ven

Reagovat
db18

Reagovat
Posledni Kovboj

Frankfurt dnes prohrál s Augsburgem 0:1, vše ale mohlo být jinak, kdyby v úvodu utkání odpískal rozhodčí Manuel Gräfe pokutový kop po faulu Dominika Kohra na Václava Kadlece. "Pan Gräfe ke mě přišel a omluvil se za to. Říkal, že to byla jasná penalta. Líbí se mi, že se k tomu takhle jasně postavil," uvedl po zápase frankfurtský kouč Thomas Schaaf

Reagovat
HSV1887

Mirko Slomka, in HH sagt man Tschüß!

Já už fakt kurva nevim, co nám pomůže.. Magath?!

Reagovat
stas87

ten ide v podobnom style ako Slomka a sucasny stav veci mi maximalne vyhovuje

Reagovat
HSV1887

Hele máte jen o dva body víc než my, takže taky si nemůžete moc vyskakovat. Ale tak sezona je furt na začátku.. Slomka prej končí a měl by přijít Tuchel.

Reagovat
stas87

ja viem len podpichuje trosku to snad nie toho som sa obaval,on Beiersdorfer bude mat s Heidelom dobre vztahy ked dohodol Müllera za 5 mega,snad sa nedohodnu a Mainz Tuchela nepusti,radsej by som ho videl v Schalke

Reagovat
db18

Než se Schalke rozhoupe k uvolnění Kellera, tak možná bude Tuchel zase k mání

Reagovat
smazaný uživatel

Slomka má vraj ešte dva zápasy dôveru, no budúce dve kolá sú proti Bayernu a Mönchengladbachu.

Reagovat
db18

S Bayernem může jenom vyhrát... hrát hned proti Gladbachu, tak má před sebou poslední zápas

Reagovat
HSV1887

Nemá nic, prej už vyletěl, píšou na Bildu.

Reagovat
db18

A Kicker taky

Reagovat
HSV1887

Klub to ještě nepotvrdil, ale když už to píše tolik médií, tak je to jasný..

Reagovat
db18

Prý byli nějaké spory uvnitř mužstva (o tom už si tu možná ty nedávno psal...)

Při tom utkání jsem si řikal, že změna brankáře často předcházela vyhazovu - možná i tady byla jedním z důvodů, proč to začalo uvnitř kabiny skřípat...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele