Bundesliga - souhrn 21. kola: Leverkusen přehrál Bayern

09.02., 22:36, aktualizováno 11.02., 19:27
Komentáře a souhrny
Josip Stanišić (© AFP)

Leverkusen udělal další krok směrem k zisku titulu, když protáhl svou neporazitelnost a doma nedal moc šancí Bayernu. Odměnou mu je pětibodový náskok. Stuttgart zdolal Mohuč a upevnil si průběžnou třetí příčku. Hoffenheim v neděli nepotvrdil dobrou bilanci s Kolínem nad Rýnem a pouze remizoval.

TSG Hoffenheim - 1. FC Köln 1:1

11.02.2024 17:30

Góly: 90+4. Andrej Kramarić - 79. Max Finkgräfe

Hráči Hoffenheimu remizovali ve 21. kole Bundesligy s Kolínem nad Rýnem 1:1. Úvodní branku vstřelil v 79. minutě z přímého kopu Max Finkgräfe. Pro náctiletého obránce to byla premiérová trefa v nejvyšší německé soutěži. V nastaveném čase však srovnal střelou od tyče Andrej Kramarič. Domácí tak nevyhráli už sedmý ligový zápas v řadě, Kozlové se zase přiblížili nesestupové 15. příčce na pět bodů. Za modrobílé odehrál Pavel Kadeřábek 67 minut. David Jurásek nastoupil na trávník v 82. minutě.

Hoffenheim byl na začátku sezony zejména díky výkonům ze hřišť soupeřů překvapením Bundesligy, už od listopadu ho však trápil výrazný pokles formy. Od té doby vyhrál jediný soutěžní zápas, a to ten domácí s Bochumí ze začátku prosince. Nabytý bodový polštář ale znamenal, že ho ani tato výsledková mizérie neposunula mimo horní polovinu tabulky, naopak Kolín byl navzdory skalpu Frankfurtu na barážové 16. příčce.

Zápas byl zprvu opatrný z obou stran. V první zajímavější šanci se ocitl přibližně po čtvrthodině hry Ihlas Bebou, jenže rychlý útočník netrefil prostor mezi třemi tyčemi. Po skvělém presinku dostal dobrou přihrávku Wout Weghorst, střelu vytáhlého Nizozemce ovšem zlikvidoval Marvin Schwäbe. O jediný další náznak příležitosti hostů v první polovině se zasloužil mladý bek Finkgräfe, nicméně po jeho průniku přišla nepřesná finální přihrávka, a tak Oliver Baumann zůstal v tomto případě bez práce. Ke konci poločasu měl další možnost skórovat Weghorst, tentokrát z otočky přestřelil.

Ani v Hoffenheimu se utkání neobešlo bez protestu fanoušků, kteří na trávník krátce po přestávce házeli jablka v rámci protestu proti německé fotbalové asociaci. Zajímavou příležitost měl v 55. minutě Bebou, který se po parádní otočce trefil pouze do místa, kde byl připraven Schwäbe. Největší šanci měl o necelých 10 minut později Robert Skov, ránu specialisty na standardní situace však jeden z obránců na poslední chvíli zablokoval. Diváci se nakonec gólu dočkali, a to po famózním přímém kopu mladíka, jenž si prošel akademií Dortmundu nebo Mönchengladbachu, Finkgräfeho, pro kterého to byl jeho vůbec první přesný zásah v německé nejvyšší soutěži. V nastaveném čase ale vyrovnávací branku vstřelil střídající Kramarič, a body se tak dělily.

Kolín tak bodoval potřetí v řadě, což pro něj byla v boji o záchranu velmi důležitá zpráva. V příštím kole na jeho stadion přijedou 16. února Brémy, Hoffenheim o den později přivítá Union Berlín.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - 1. FSV Mainz 05 3:1

11.02.2024 15:30

Góly: 45+2. Maximilian Mittelstädt, 45+4. Jamie Leweling, 73. Deniz Undav - 76. Ludovic Ajorque

Stuttgart porazil ve 21. kole Bundesligy na vlastní půdě Mohuč 3:1. Trápící se Carnival Club odolával Švábům dlouho i díky tomu, že sudí musel na několik minut přerušit hru kvůli pokračujícím protestům německých fanoušků proti tamní fotbalové asociaci. V nastavení prvního poločasu však domácí dvakrát rychle po sobě udeřili zásluhou Pascala Stenzela, jenž zaznamenal u obou branek asistenci. K neporazitelnosti před vlastními fanoušky, která trvá už osm soutěžních klání, příspěl svou 14. trefou v letošním ročníku i kanonýr Deniz Undav, čímž pomohl upevnit postavení svého týmu na třetím místě v tabulce.

Hráči Stuttgartu se sice znovu museli vypořádat s absencí Silase, těšit je ale mohl návrat Serhoua Guirassyho. I bez těchto afrických es však útok Švábů rozhodně nezahálel. Domácí celek totiž v posledních třech soutěžních duelech nastřílel 10 branek. O takové produktivitě se mohlo Mohuči jen zdát, jelikož Die Nullfünfer v žádném střetnutí od začátku listopadu nedali více než jeden gól a krčili se na sestupových pozicích.

Stuttgart po rychlém šoku, kdy hosté nastřelili tyč, převzal otěže hry. Po chvíli byl však zastaven, neboť sudí přerušil na několik minut hru kvůli fanouškům, kteří začali v rámci protestu na trávník házet předměty. Domácí se po pauze propracovali k výraznějšímu zakončení. Pumelice Atakana Karazora proletěla těsně vedle pravé tyče. Vypadalo to, že první půle skončí bez branek. V nastavení ovšem zpoza malého vápna vypálil Maximilian Mittelstädt a rozradostnil fanoušky. Vzápětí po náběhu do šestnáctky udeřil po dobrém zpracování ranou z velké blízkosti Jamie Leweling, jehož přesným centrem našel Stenzel, který zaznamenal dvě asistence během necelých tří minut.

Aktivní Leweling táhl Stuttgart za vítězstvím i ve druhé půli. Po pár minutách mohl navýšit vedení, když se procpal k odraženému balonu, ale Robin Zentner zachránil situaci rychlým přesunem k zemi. Navrátivší Guirassy o sobě dal vědět v 70. minutě, kdy se uvolnil a vypálil. Gólmana však nepřekonal. Pojistku přidal Undav, jehož projektil zpoza vápna zapadl přesně k tyči. Čestný zásah zaznamenali hosté v 76. minutě. Ludovic Ajorque se sice srazil se spoluhráčem, ani to mu ovšem nezabránilo, aby hlavou překonal Bredlowa.

Domácí celek potvrdil velmi dobrou formu a vybojoval vítězství. Stuttgart bude moci přidat další body 17. února na stadionu Darmstadtu, Mohuč ve stejný den přivítá Augsburg.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - Bayern Mnichov 3:0

10.02.2024 18:30

Góly: 18. Josip Stanišić, 50. Alex Grimaldo, 90+5. Jeremie Frimpong

Fotbalisté Bayeru Leverkusen přesvědčivým způsobem ovládli nejočekávanější duel jarní části Bundesligy, když v jejím 21. kole zdolali mnichovský Bayern 3:0, čímž si na svého rivala vytvořili už pětibodový náskok. První a nakonec i rozhodující ránu zasadil bavorskému gigantovi jeho kmenový hráč Josip Stanišič, jenž do Leverkusenu zamířil v létě na roční hostování. Dost možná klíčovou výhru v boji o titul pak po změně stran stvrdil ve výtečné formě hrající Alejandro Grimaldo. Na hřišti se z Čechů představil chvíli před závěrečným hvizdem Adam Hložek.

Od léta byl sice hlavní útočnou zbraní hostů Harry Kane, trochu v ústraní ale dosáhl na významný milník jiný muž. Když totiž Bavoři naposledy otočili duel s neoblíbeným Mönchengladbachem, Thomas Müller se radoval už z 500. soutěžní výhry v dresu Bayernu, což se dosud nikomu nepovedlo. Legenda klubu byla ve svých předchozích 15 sezonách zvyklá bojovat o titul zejména s Dortmundem, v té 16. však Die Roten vyzval dosud neporažený Leverkusen, jenž vstupoval do utkání s dvoubodovým náskokem.

Do utkání vstoupili lépe svěřenci Xabiho Alonsa. Prudká přihrávka Roberta Andricha z levé strany projela skrz malé vápno a dostala se až k volnému Stanišičovi, který balon dopravil do odkryté brány. Domácí celek si připravil velké šance i o chvíli později. Nejprve zakončoval Nathan Tella pouze do připraveného Manuela Neuera, následnou dorážku Floriana Wirtze zablokovala obrana Bayernu. Vylepšení náskoku Leverkusenu měl na kopačce Amine Adli, jenž se po chybě hostující obrany dostal do samostatného úniku. Na poslední chvíli ho však doběhl Dayot Upamecano a míč mu ukopl.

Mnichovští proti dobře hrajícímu Bayeru působili bezzubě a pět minut po výměně stran znovu kapitulovali. Tentokrát se po přesné kombinaci ocitl sám před Neuerem Grimaldo a svou pumelici namířil nechytatelně nad rameno německého gólmana. Farmaceuti měli utkání pevně pod kontrolou, a dokonce mohli své vedení navýšit na rozdíl třídy po pokusu Jeremieho Frimponga. Překvapivá rána nizozemského reprezentanta prosvištěla těsně kolem levé tyče. Tentýž hráč se pak ještě v závěru utkání dostal k přízemní střele, kterou ke smůle domácího celku pouze rozezvučel bližší tyč. Leverkusen se třetího zásahu nakonec přece jen dočkal, jelikož se v poslední minutě nastavení prosadil právě Frimpong.

Šlágr celého bundesligového jara tak skončil tříbodovou radostí Leverkusenu. Ten se v příštím kole představí 17. února na půdě Heidenheimu, Bayern bude hrát o den později v Bochumi.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - SV Darmstadt 0:0

10.02.2024 15:30

Góly: -

Darmstadt vybojoval na stadionu Borussie Mönchengladbach remízu 0:0. Fanouškovskými protesty rozkouskované utkání nabídlo oboustranné tápání v ofenzivě, které bylo patrné zejména na straně hostů, kterým se nedařilo vytvářet prakticky žádné příležitosti. O poznání blíže měli ke vstřelení rozhodující branky domácí, jenže ani oni při absenci zraněného Tomáše Čvančary cestu ke gólu nenašli. Hříbata tak nevyhrála již čtvrtý zápas v řadě, poslední celek tabulky pak čeká na tříbodový zisk už více než čtyři měsíce.

Hráči Mönchengladbachu neměli v posledních týdnech v lize vůbec jednoduchý los. To se projevilo na třech ztrátách v řadě, přičemž ale remíza s dosud neporaženým Leverkusenem se dala považovat za skvělý úspěch. Tentokrát se však od Hříbat očekávalo vítězství, jelikož doma přivítala poslední Darmstadt, jenž získal všechny tři body naposledy 7. října.

Ačkoliv začali hosté aktivněji, v 16. minutě mohl otevřít skóre Gladbach. Franck Honorat běžel z mírného úhlu nikým nenapadán přímo na branku, jeho zakončení na přední tyč bylo ale velmi nepřesné. Pokus hostujícího Emira Kariče z 25. minuty byl o poznání nebezpečnější, Rakušanova skrytá střela se však pouze otřela o boční síť. Domácím fotbalistům pomohla už tradiční pauza kvůli protestu německých fanoušků. V první minutě dlouhého nastavení si na signál z rohového kopu naběhl Maximilian Wöber, zakončení z první však nezvládl nejlépe. O chvíli později mohl do odkryté branky dorážet Jordan Siebatcheu, ve snaze netrefit obránce však přestřelil.

Tentokrát to byli domácí, kdo zachytil začátek poločasu, první ohrožení branky však přišlo až v 63. minutě. Nejprve Florian Neuhaus střelou z hranice vápna protáhl Marcela Schuhena, který musel po následném rohu zasahovat i proti dorážce Honorata ze stejné vzdálenosti. Oba týmy se snažily zlomit bezgólový stav především střelami z dálky, které buď končily mimo branku, nebo bezpečně v rukou brankářů. V 76. minutě zahrál Mönchengladbach výjimečně zahrál útok až do vápna a vytvořil si největší šanci utkání. Patrick Herrmann ale před prázdnou branku těsně nedosáhl na přihrávku Nathana Ngoumoua.

Gladbach tak papírové předpoklady nenaplnil a doma získal jen bod. Obě mužstva sehrají další ligový zápas 17. února. Borussia se střetne s Lipskem, Darmstadt změří síly se Stuttgartem.

Více informací k zápasu

Union Berlín - VfL Wolfsburg 1:0

10.02.2024 15:30

Góly: 45+25. Danilho Doekhi

Union Berlín ve 21. kole Bundesligy přehrál Wolfsburg 1:0. Jediným gólovým zápisem se prezentoval sváteční střelec Danilho Doekhi, který se prosadil hlavou na konci neskutečně dlouhého nastavení první půle - v 70. minutě. I přes tento kuriózní moment však byla k vidění spíše odvrácená stránka fotbalu. Fanouškovský protest totiž přerušil a enormně protáhl celé utkání a chvíli to vypadalo, že kvůli tenisovým míčkům na trávníku bude střetnutí ukončeno. Alex Král hrál v základu domácích, naproti tomu Václav Černý se na hřiště podíval až v závěru.

Celek z Berlína nadále doplácel na tragickou sérii devíti porážek trvající od začátku září až do poloviny listopadu, a tak ho ani zlepšené výkony posledních týdnů nezbavily starostí o udržení prvoligové příslušnosti. V duelu s Wolfsburgem, který zatím ve všech zápasech roku 2024 remizoval, už na lavičku Berlíňanů opět usedl kouč Nenad Bjelica, po jehož facce Leroyi Sanému dokonce někteří fanoušci volali po jeho odvolání.

Vlci nastoupili na domácí fotbalisty hned od počátku a domácí obrana musela hned v šesté minutě hasit nebezpečný závar před brankou. Die Eisernen mohli odpovědět prakticky ihned, nicméně Kevin Volland netrefil z voleje ani prostor branky. Tempo hry postupně poměrně dost upadlo. Nejprve se srazili hlavami dva protihráči a museli být ošetřeni. Po chvíli diváci navíc v rámci protestu naházeli na plochu tenisové míčky, kvůli čemuž bylo utkání přerušeno. Wolfsburg měl opět velmi briskní nástup, když Jonas Wind pronikl po levé straně až před bránu, jeho krajan Frederik Rönnow však byl připraven. Gólovou tečku za prvním poločasem přece jen napsal v 70. minutě po nevídaném nastavení domácí Doekhi.

Tempo hry bylo po návratu z kabin jen o málo lepší než po většinu první půle. Hráči obou celků byli viditelně rozhození a klání navíc kouskovaly drobné fauly. Po hodině hry měl na hlavě srovnání aktivní Wind, nicméně jeho pokus zlikvidoval tygřím skokem pozorný Rönnow. S nepříznivým stavem pro Wolfsburg nakonec neudělal nic ani reprezentant Černý, který na hřiště přišel v 74. minutě.

Zlepšenou formu Unionu tak reflektovala už třetí domácí výhra v řadě. V příštím kole se představí 17. února na půdě Hoffenheimu, Wolfsburg tentýž den přivítá Dortmund.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - VfL Bochum 1:1

10.02.2024 15:30

Góly: 14. Omar Marmoush - 17. Moritz Broschinski

Eintracht Frankfurt nedokázal ve 21. kole německé Bundesligy porazit Bochum, se kterou pouze remizoval 1:1. Vše podstatné se přitom odehrálo již v úvodní dvacetiminutovce duelu, v níž nejprve otevřel skóre domácí Omar Marmoush, na kterého jen o pár chvil později odpověděl na druhé straně Moritz Broschinski. Pro egyptského střelce Orlů šlo o první přesný zásah po návratu z Afrického poháru národů a útočník hostů zase vůbec poprvé skóroval ve dvou po sobě jdoucích zápasech německé nejvyšší soutěže.

Bochum v předešlém kole sahala po vítězství, v nastaveném čase však její sen o třech bodech zničil z penalty skórující Ermedin Demirovič. VfL se tak stále nedařilo přiblížit se klidnějším pozicím v horní polovině tabulky, na nichž se pohyboval Frankfurt. Ten ovšem v minulém zápase ukázal, že umí s celky ze spodní části tabulky také prohrát, když selhal na hřišti Kolína nad Rýnem.

První vážnou šanci si ve 13. minutě vypracovala Bochum. Po šťastném odrazu se k míči ve vápně dostal Matúš Bero, z otočky jej ale netrefil přesně. Vzápětí na druhé straně udeřil Marmoush, když se po přesné přihrávce Farése Chaïbiho elegantně vyhnul gólmanovi a zakončil do prázdné branky. Modrobílí si to však nenechali líbit a v 17. minutě srovnali stav utkání, když Broschinski zakončil svou individuální akci tečovanou střelou zpoza vápna. Otočit vývoj utkání chtěl ve 27. minutě Kevin Stöger, jenže jeho rána těsně minula bližší tyč.

Chvíli po startu druhé půle se dostal ke střele ve vápně Marmoush, své ráně dal ale příliš velkou razanci a zamířil jen nad branku Manuela Riemanna. V 57. minutě si centr v šestnáctce našel William Pacho, ten ovšem přihrávku neočekával a ve skvělé pozici se od něj míč odrazil mimo tři tyče. Bochum držela nerozhodný stav i poté, co střídající Hugo Ekitike nedokázal zblízka propálit obranný val hostů. Na opačné straně hřiště mohl Broschinski v 82. minutě vstřelit svou druhou branku zápasu, Jens Grahl ale nepustil balon za svá záda.

Frankfurt tak doma vybojoval alespoň bod. V dalším kole se 18. února střetne s Freiburgem, Bochum se ve stejný den utká s Bayernem.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - 1. FC Heidenheim 1:2

10.02.2024 15:30

Góly: 19. Romano Schmid - 12. Lennard Maloney, 18. Jan-Niklas Beste

Fotbalisté Heidenheimu zvítězili ve 21. kole Bundesligy na půdě Brém 2:1. Nováčka soutěže nasměroval k dalšímu bodovému zisku už ve 12. minutě Lennard Maloney, jemuž naservíroval míč od rohového praporku Jan-Niklas Beste, který jen pár okamžiků nato sám navýšil vedení. Hostující celek tedy prodloužil svou sérii neporazitelnosti již na osm zápasů, zatímco Werder prohrál poprvé po dvou měsících.

Hráči Brém byli stále ve skvělé náladě, jelikož se po triumfu nad Mohučí udrželi na třízápasové vítězné vlně, ve které dokázali porazit i silný Bayern. Na výborné výkony chtěli zelenobílí navázat proti Heidenheimu, jenž však v lize již sedmkrát v řadě neprohrál. Poslední čtyři klání sice vyústily v remízu, i s tím ale musel být nováček soutěže spokojený, jelikož obral o body například Dortmund nebo Hoffenheim.

Jako lavina do utkání vletěl Jens Stage. Dánský záložník utekl hostující defenzivě a úspěšně obešel Kevina Müllera, zakončení mu však nevyšlo, neboť z úhlu trefil pouze boční síť. Z první vstřelené branky se nakonec radovali hráči Heidenheimu. Beste rozehrál ve 12. minutě rohový kop přesně na hlavu Maloneyho, jehož hlavička i přes snahu jednoho z obránců propadla za záda Michaela Zetterera. O pár minut později utekl po straně Eren Dinkci, jehož střelecký pokus gólman pouze zpomalil, a tak Beste neměl problém doklepnout míč do odkrytého prostoru mezi třemi tyčemi. Vzápětí ovšem zelenobílí snížili, když se Romano Schmid prosadil hlavou po náběhu do vápna.

Brémy vstupovaly do druhé půle s jednogólovým mankem, o jehož smazání se snažily od samého úvodu poločasu. Držení míče a kroužení s ním okolo soupeřova vápna však Werder k vyrovnání nikterak nedostávalo. Až v 73. minutě se v šestnáctce uvolnil Schmid, jehož však pohotovým zákrokem zastavil Müller. O pár minut později zpoza vápna tvrdě pálil Senne Lynen, ovšem i s touto pumelicí si hostující brankář poradil. Bundesligový nováček následně přežil i závěrečný tlak soupeře bez výrazných problémů.

Brémy se tak na vítězné vlně neudržely a s Heidenheimem nezískaly ani bod. V následujícím kole se 16. února střetnou s Kolínem, celek z Bádenska-Württembersk změří o den později síly s Leverkusenem.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - RB Lipsko 2:2

10.02.2024 15:30

Góly: 35. Phillip Tietz, 60. Ermedin Demirović - 39. Loïs Openda, 52. Benjamin Šeško

Fotbalisté Lipska remizovali ve 21. kole Bundesligy na hřišti Augsburgu 2:2. Gólově bohatý duel načal ve 35. minutě Phillip Tietz, nicméně hostům se ještě do pauzy podařilo vyrovnat a krátce po změně stran po trefě Benjamina Šeška i jít do vedení. S tím se však nesmířil domácí kanonýr Ermedin Demirovič, který svou 12. ligovou brankou v probíhající sezoně zajistil po hodině hry bavorskému klubu alespoň bod.

Lipsko utnulo v předešlém kole sérii proher, když zvítězilo na hřišti Unionu Berlín. K úspěchu týmu ze Saska znovu přispěl Loïs Openda, který skóroval ve třetím duelu po sobě. Na svého kanonýra ovšem spoléhal také Augsburg. Demirovič po dvou trefách proti Bayernu zařídil v Bochumi svému celku bod a v tabulce střelců uzavíral nejlepší pětku.

Býci mohli roli favorita poprvé potvrdit v 18. minutě, kdy krátce po rohovém kopu přiletěl do pokutového území další centr, jenž Willi Orbán vrátil před bránu. Na nadýchaný oblouček si skvěle naskočil Dani Olmo, jehož razantní a dobře umístěnou hlavičku musel z brankové čáry vyškrábnout Finn Dahmen. Německý brankář si posléze poradil i s přízemním pokusem, který na jeho bránu vyslal Xaver Schlager. Nevyužité příležitosti mrzely Lipsko o to víc, když v 35. minutě jako první udeřil Augsburg. Konkrétně to byl Tietz, jehož dorážka zapadla ke vzdálenější tyči. Vedení však bavorskému týmu nevydrželo ani čtyři minuty. David Raum posadil centr přímo na hlavu Opendy a ten se hlavičkou nemýlil.

Stejným způsobem se v 52. minutě prosadil i jeho spoluhráč z útoku Šeško. Mladý Slovinec si nejvýše naskočil na centr, který do vápna vyslal Olmo a přesným zakončením hlavou pokořil Dahmena. Ani Lipsko se ovšem dlouho z náskoku neradovalo. Demirovič si totiž po hodině hry na hranici šestnáctky poradil se dvěma obránci, navedl si balon ideálně na střed hřiště a následný projektil zastavila až síť. Hosté měli v 81. minutě obrovskou možnost, jak překlopit utkání na svoji stranu. Po faulu Dahmena byla nařízena penalta, kterou Openda i díky dobrému odhadu německého brankáře neproměnil.

Augsburg tak s Lipskem remizoval. V dalším kole Bavory čeká souboj 17. února v Mohuči, Die Roten Bullen se ve stejný den utkají s Gladbachem.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - SC Freiburg 3:0

09.02.2024 20:30

Góly: 16. Donyell Malen, 45+7. Donyell Malen, 87. Niclas Füllkrug

Dortmund zvítězil ve 21. kole Bundesligy před vlastními fanoušky nad Freiburgem 3:0. Skóre otevřel v 16. minutě krásným gólem pod břevno Donyell Malen. Po několikaminutových protestech proti vstupu zahraničních investorů do německého fotbalu využil nizozemský rychlík dlouhého nastavení prvního poločasu a ještě před odchodem do kabin vedení zvýšil. Bývalý útočník PSV či Arsenalu ale nebyl jediný, kdo v zápase zazářil, jelikož obě přesné trefy mu na zlatém podnose naservíroval jeho ofenzivní kolega a zároveň střelec třetí branky Niclas Füllkrug.

Borussii v minulém kole scházely opory základní sestavy a na její hře i konečném výsledku to bylo znát. V Heidenheimu toho svěřenci Edina Terziče mnoho nevymysleli a po rekordních 146 zápasech v řadě se tak stalo, že na konci bundesligového utkání BVB svítily na tabuli dvě nuly. Předešlý duel nevyšel ani Freiburgu, který ztratil naději na body už po hrůzných 18 minutách hry.

O první zajímavé momenty se postaral nizozemský šikula Malen, jenž pohledným zakončením nůžkami prověřil gólmana Noaha Atubolua. O chvíli později se již 25letý útočník nemýlil, když si ve vápně připravil balon na pravačku a tvrdou střelou vymetl šibenici. Další ranou pro Freiburg bylo zranění Manuela Guldeho, který se zařadil na marodku k dalším dvěma stoperům bádenského celku.

Poté fanoušci Borussie duel na několik minut přerušili, když na protest proti německé asociaci naházeli na trávník čokoládové mince a tenisáky. Zejména kvůli tomu se nastavovalo dlouhých 12 minut, v nichž si vzal po skvělé práci Füllkruga hlavní slovo opět Malen, na jehož křižnou střelu na vzdálenější tyč Atubolu nedosáhl.

Německý gólman s nigerijskými kořeny měl napilno i krátce po startu druhé půle, kdy jej pokusem zpoza vápna pořádně protáhl Jamie Bynoe-Gittens. Dortmund na trávníku dominoval a zanedlouho si Füllkrug vytvořil po svižné kombinaci další tutovku, kterou opět zažehnal reflexivním zákrokem Atubolu.

Brankář Freiburgu se stal jednoznačným hrdinou druhého dějství, protože se zaskvěl fantastickým skokem i proti hlavičce Marca Reuse. Při dělovce Iana Maatsena mu zase pomohla tyč. Hosté přežili řadu příležitostí BVB, přesto nakonec ještě jednou inkasovali, když přesně zamířil hlavičkující Füllkrug.

Dortmund tak vyhrál i druhý domácí duel v tomto kalendářním roce. V dalším kole se utká 17. února s Wolfsburgem, Freiburg se o den později střetne s Frankfurtem.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Bayer Leverkusen
21
17
4
0
55 : 14
55
2
Bayern Mnichov
21
16
2
3
59 : 22
50
3
VfB Stuttgart
21
14
1
6
49 : 27
43
4
Borussia Dortmund
21
11
7
3
43 : 26
40
5
RB Lipsko
21
11
4
6
46 : 28
37
6
Eintracht Frankfurt
21
8
8
5
31 : 25
32
7
SC Freiburg
21
8
4
9
26 : 37
28
8
TSG Hoffenheim
21
7
6
8
38 : 40
27
9
1. FC Heidenheim
21
7
6
8
30 : 36
27
10
Werder Brémy
21
7
5
9
30 : 34
26
11
FC Augsburg
21
5
8
8
31 : 39
23
12
VfL Wolfsburg
21
6
5
10
25 : 33
23
13
Borussia Mönchengladbach
21
5
7
9
36 : 41
22
14
VfL Bochum
21
4
10
7
23 : 39
22
15
Union Berlín
21
6
3
12
20 : 35
21
16
1. FC Köln
21
3
7
11
15 : 35
16
17
1. FSV Mainz 05
21
1
9
11
16 : 35
12
18
SV Darmstadt
21
2
6
13
22 : 49
12

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (263)

Přidat komentář
fenixLFC

Vyhodte uz toho Roseho

Reagovat
Rudnevs

Len nech ho tam nechaju co najdlhsie...

Reagovat
$dolar$

Reagovat
oli9

Leverkusen paráda. Bayern nepustil absolutně k ničemu...

Grimaldo a Stanisič perfektní výkony

Reagovat
Jkb

Xhaka to tam odběhal, Hincapié výbornej

Reagovat
MoonKnight

Náhodou Hincapieho a Wirtze chce hodně LFC, mohli by jít rovnou s Xabim v balíčku.

Reagovat
Seydou Doumbia

Hincanpie, Pinpong, Grimaldo, Palacios, Wirtz Tapsoba do Bayernu prosím

Reagovat
Werkrider

To můžou rovnou jen přejmenovat kluby ne?

Reagovat
Seydou Doumbia

To zas ne, potřebujem i ten stadion a Kimmicha s Musialou

Reagovat
Sigma Olomouc

Kanea nechcete? A Diera ?

Reagovat
Seydou Doumbia

Anglány ze Spurs už ne, díky

Reagovat
Sigma Olomouc

Alespoň je vidět, že Leverkusen je lepší než Bayern, když fanoušek Bayernu chce půlku týmu a ještě vynechá Boniface a Taha

Reagovat
Manik...

Reagovat
Manik...

Reagovat
Sigma Olomouc

Je pravda, že všichni tito hráči do dvou let odejdou

Reagovat
Sigma Olomouc

Dnes všichni super

Reagovat
Rudnevs

Komerčný či nekomerčný klub, emócie ako po treťom góle Leverkusenu sú za mňa to, čo robia futbal futbalom a tých sme za posledných 10 rokov nadvlády Bayernu nevideli.

Reagovat
Bayern +

Vlani v Kölne nič?

Reagovat
Rudnevs

To je slabota… Chýba tam príbeh. Tím, ktorý vyhráva každý rok, vyhrá titul znova pričom to už chvilku vyzeralo, že nevyhrá. To je ako keby v Kobre 11 nakoniec zvíťazili zlodeji aut a únoscovia.

Reagovat
Seydou Doumbia

Vždy vyhraje Simír a samozřejmě to nikdo na začátku nečeká...

Reagovat
Jason_

Reagovat
Bayern +

Reagovat
vladino10

...A keď zabili andreho na malte... toma v tom detskom domove...chrisa v Holandsku v továrni...haaaa?

Reagovat
Rudnevs

Plakal som ako malý chalan pri každom z tých dielov. Paradoxne pomaly jediný z tých čias, ktorý prežil, zomrel v reálnom živote.

Pokiaľ sa nemýlim, André (ne)zomrel na Mallorce

Reagovat
vladino10

ja iba pri tomovi. Andreho (áno na malorke) som videl až niekedy vo vyššom veku, ale ako decko som evidoval kobru až od čias toma

Vtedy bol môj obľúbený, postupom času sa mi ale začali páčiť také tie temnejsie kobry - s alexom, chrisom alebo aj teraz s vicky aj keď to už nie je úplne ono

Reagovat
Rudnevs

Pravda, pri Andrém ja vlastne taktiež nie, lebo som to videl až ako starší a najmä až po 2013 epizóde, čiže celkovo som tým mal ovplyvnený aj názor na Andrého Ale smrť Toma bolela najviac, to bol strašne dobrý chlapík a v detstve môj veľký vzor spolu s Janom. Najmä mi tie smrti často prišli veľmi zbytočné. Pri pohľade na to, čo všetko prežili, sa mi nechcelo zrazu veriť, že sú naozaj mrtvi. Častokrát to bolo pri niečom, kde som to proste ani reálne nečakal. Napríklad u Chrisa v Holandsku.

S Vicky ma to už moc nebavilo, už to proste nebolo ono, ale Chris aj Alex boli skvelí Som rád, že to opakujú doteraz v TV. Nadčasový seriál

Reagovat
Mastný Chobot

Nezomrel Tom v člne po zasahu harpunou?

Reagovat
Rudnevs

To bol André. A udajne ho následne vylovil nejaky miestny rybár, takže sa vrátil ešte v jednej epizóde tuším v 2013 a následne zomrel definitívne v horách v Rakúsku.

Reagovat
Manik...

V té epizodě?

Reagovat
Rudnevs

Jj, to bol nejaka dvojdielna epizoda. A André sa vrátil už tak trochu ako záporák, hoc zachránil Semira, išlo mu iba o pomstu a pridal sa v podstate na “zlú stranu”. Na konci zomrel už definitívne.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Gunner14

Dier v základu Bayernu

Reagovat
Interista_4ever

Tak on tam přišel, aby měl Kane s kým procvičovat ájinu..

Reagovat
Gunner14

jediný vysvětlení

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Bakary3

Tak na tu Kanea angličtinu stačí základní Duolingo, ne?

Reagovat
Rudnevs

Pre Diera angličtina ani nie je prvý jazyk

Reagovat
fenixLFC

tuchel je strasny traged co on z bayernu spravil za sezonu a pol je neskutocne. ten rozdiel medzi obomi v nasadeni, priprave na zapas, v kombinacii bol az neuveritelny. bayern realne vyzerlai ako zmes hracov co sa videla prvykrat az pred zapasom.

doteraz som bol pol na pol komu priat titul, na jednu stranu to chce zmenu a leverkusen by si ho zasluzil, najma aby xabi odchadzal s titulom nemeckeho majstra. na stranu druhu by to chcelo, aby Kane uz konecne ziskal nejaku trofej. ale to by nesmel hrat pod tymto saboterom ale po dnesku nech to vyhra leverkusen, tuchela konecne vyhodia a kane ziska nejaku trofej dalsi rok

Reagovat
Bayern +

Daj si tú námahu a pusti si vlaňajší zápas v CHL Bayern - PSG, daj si kávu a hneď za tým si pusti reprízu dnešného zápasu. Sa pobavis.

Reagovat
MoonKnight

Neblázni, to si ještě sedne, chce to čas ty jsi úplně zapomněl na to, že Tuchel tady napravuje tu hroznou paseku co tu napáchal Flick a Negels, chce to čas

Reagovat
Jardman

Příští rok treble s nejakym pořádným koucem

Reagovat
Seydou Doumbia

Šabim ?

Reagovat
MoonKnight

Xabi totálně zničil Tuchela. Je připraven na LFC.

Reagovat
oli9

tak Tuchela já si myslím, že kterýkoli zápas i ten dnešní bych líp odkoučoval i já .. jelikož tam nebylo nic, hra špatná, žádný nápad ani emoce... Já bych nějak poskládal sestavu , pak bych borce třebas motivoval že budou mít 4 dny volno a myslím si, že bych nedopadl hůř a hráli by líp..

Reagovat
EL Gringo

Reagovat
Breze

Xabi pekne do Bayernu alebo Realu

Reagovat
eder

Do Bayernu? To by nesměl mít všech pět pohromadě...

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak byl by to logicky a postupný krok a největší krok na jistotu. Pokud půjde do Live tak navazuje na nejlepšího kouče klubu za poslední 15 let, tam se těžko dá uspět. Real má taky vysoko svůj standart a v Bayernu to horší pod ním nebude.

Reagovat
eder

Chci věřit tomu , že Xabi je charakter a přijme výzvu, než aby jako přizdisráč pragmaticky trénoval klub, který vyhrává v decéniu devět titulů z deseti...

Reagovat
Rudnevs

Pokiaľ Xabi pojde do Bayernu, tak je to asi konečná pre Bundesligu. To by snáď nespravil. To by ma seriózne nasralo viac než Götze v 2013.

Reagovat
Heresy

Xabi chce trenovat bayern , real , live a co ted zabijaku ?

Reagovat
Talker

No ono jít teď do Bayernu... Nesleduju to podrobně, ale neproměnila se jim tam kompletně struktura vedení, k tomu se tam protočilo od odchodu Guardioly X manažerů a posledního talentovaného kouče vykopli po roce a půl.

Reagovat
Seydou Doumbia

Naše vedení se musí zamyset a vytáhnout hlavu z prdele no. Tam je to poslední dobou vedené špatně, proto by bylo super kdyby letos Leve vyhrálo titul a oni se tam vzpamatovali. Není to dokonalý tým, ale měl by největší šanci tam uspět z těch tři týmu (Baya, Live, Real)

Reagovat
Rich

Do Bayernu by měl jít německý trenér a ideálně o něco starší. Teď nic ve zlém vůči Alonsovi, ale dlouhodobě v Bayernu to mladým trenérům nejde...

Reagovat
Sigma Olomouc

Real Madrid

Reagovat
Bayern +

Tuchel von!

Reagovat
Mönchengladbach

Štístko Harry

Reagovat
Jkb

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
kilobyte

Tak aspoň, ze vyhrál superpohár. Ou. Tak si spraví chuť v poháru. Ou. Tak ještě je tady LM.

Reagovat
djwenca

až se vrátí Boniface, tak bude Schick útočník číslo 4

Reagovat
Seydou Doumbia

adli sice gol nedal ale hodí se do toho systému více než šiké

Reagovat
Sigma Olomouc

Kromě zápasu s Bochumí mi nepřišel moc dobrý, takže se tomu ani moc nedivím.

Reagovat
Bakary3

To jsou dost ukvapené závěry, nedalo se čekat, že po x měsících zdravotních problémů bude hned válet jak předtím.

Na druhou stranu, pro některý kluby by to mohla být dobrá příležitost ho teď se slevou přivést, třeba za 25-30m eur možná?

Někdo v Anglii by s tím neměl problém, já bych ho i do Arsenalu asi bral ale ten teď takový přestupy moc nedělá

Reagovat
Kepy_FCB

Utnout hegemonii bavorských vepříků už je tak 7-8 let na čase ale zrovna ten farmaceutický paklub

Reagovat
Seydou Doumbia

lepší než labilní BVB

Reagovat
Interista_4ever

Reagovat
F.o.X.i.K

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
$dolar$

Reagovat
Rudnevs

Za mňa najlepší možný premožiteľ Bayernu, keď už to teda nemôže byť Schalke.

Reagovat
Jason_

Son cynik máločo ma prekvapí ale toto ma prekvapilo, 3:0 eéch.

Reagovat
Nickname 9

Ok, uznávám, Tuchel je tragéd. Dlouhou dobu jsem ho zastával, ale abysme v takhle důležitém zápase předvedli takový výkon, to je nepřijatelné. Absolutně nedokázal tým připravit, namotivovat. Měl na to na rozdíl od Leverkusenu týden (!!!) a neudělal vůbec nic. A aby v největším zápasu sezóny zkoušel poprvé v sezoně absolutně novej systém . Doufám, že odejde co nejdřív a vezme s sebou aspoň půlku hráčů, jejichž nasazení je taky strašný.

Reagovat
Seydou Doumbia

Koho by si chtěl aby sebou vzal? Já doufám že si to vyžere až do dna a zůstane do konce sezony a ne že ho vyhodí a nepůjde na jeho triko ten prohraný titul. V Pesgay ho taky vyhodili a každý psal jak Poče neudělal titul, ale sezonu rozehrál Tyšl.

Reagovat
Nickname 9

Doufám, že přijde Jupp do konce sezony. Pak asi Xabi. A pryč doufám půjdou tihle: Gnabry, Goretzka, Sané, Dier, De ligt. Nevadil by mi ani odchod Comana a Daviese.

Reagovat
Rudnevs

Zrovna Sané je asi najlepší hráč Bayernu. A Gnabry je zranený, ten za to tiež moc nemôže.

Reagovat
Nickname 9

To ale jen dokumentuje v čem jsme. Nedal gól už 18 zápasů. Sice má všechny předpoklady k tomu být nejlepší, ale co z toho když ani nepřihraje na 2 metry. Nemluvě o jeho proměňování šancí.

Reagovat
Bayern +

Teraz nie, ale aj keď bol zdravý tak hral kravskú piču. Si vezmi, že tá jeho top top Covid sezóna bola už v 19/20, a odvtedy sa jej ani len nepriblížil. Už je rok 2024.

Reagovat
PP

Sané nejlepší hráč Bayernu? To Bayern klesl tak hluboko? Pro mě je Sané prototyp hráče "více škody než užitku". Má skvělé parametry i schopnosti, ale díky jeho nulové herní inteligenci bude u mě v partě s Dembelem či Ballotelim. Prostě je to hlupák a jeho řešení finálky je v 9 z 10 případů tragické.

Reagovat
andrew96

Úplně mimo teda.

Reagovat
Seydou Doumbia

Jupp ne prosím, nechme dědu v zaslouženém důchodu, to mu za ty nervy nestojí. Zase se vracet a neustále nás zachranovat z brindy a kazit si důchod kvůli blbému fotbalu. Šabi by mi nevadil.

Saného nechat to je jeden z naších nejlepších hráčů a jeden z mála rozdílových. De Ligt na to taky má jen musí být zdravý, Comana nechat, zbytek může odejít. Nemůžeme příjít o 3 křídla najednou a pak nám zbyde akorát Tel a Zaragoza, to není FM. Gnabry měl odejít dokud měl hodnotu no, ten už tam delší dobu nemá co dělat.

Reagovat
Bayern +

Reagovat
Rich

Jenom ne Jupp, je to starý pán a ať odpočívá a šetří se... To, co si Bayern způsobil, ač tedy stále díky Kahnovi a Brazzovi, tak ať si to vyžere... Buď hned přivést Flicka a nebo s Tuchelem do konce sezóny...

Reagovat
smazaný uživatel

A kdo by vám tam potom hrál? Vyhodíš Gnabryho, Saného a Comana, tedy tři top evropské hráče, byť třeba s poklesem formy a na křídle ti bude hrát Zaragoza?

Reagovat
Nickname 9

Doufám v celkovou přestavbu. To co jsem napsal je samozřejmě nemožné. Jenom už mě nebaví sledovat hráče, kteří to mají na salámu a hrají dobře od srpna do října.

Reagovat
Rich

Já ti vlastně rozumím, ty v nich nevidíš srdcaře jako byl Robben a Ribery, ale jeden z nich, co jsi psal, tak je srdcař, Coman, ač se to u něj nezdá, tak prostě má snahu, u něj je problém se zraněními... Ale mě upřímně vadí v poslední době Musiala, nevím, jakým právem si on může myslet, že je superstar... Nic zatím ještě nedokázal a nutno říct, že tuto sezónu nic nepředvádí... Nepřihraje a zbytečně je pomalý...

Reagovat
Nickname 9

Coman taky letos nic nepředvedl, i když on je asi nejmenší problém. Musiala vypadá jak když hraje fifu v realitě, 5 kliček navíc a nepřihrávat.

Reagovat
Seydou Doumbia

musi tak hraje celou kariéru, zbytečně přidržuje míč a neví kdy střílet a kdy přihrát, ale rozhodování na hřišti se dá vypilovat ještě

Reagovat
Rich

Coman není problémem Bayernu, to je Sané a Musiala, kteří musí furt hrát a nedej bože, když jsou na lavičce... Trenér má mít koule a dát šanci Telovi a Zaragozovi... Teď mi tady někdo namítne, vždyť Tel nemá formu... A co by od něj někdo čekal? Vždyť nedostává šanci vůbec od první minuty...

Reagovat
Kocour Klapuška

Tvl, a kdo by tam jako zůstal?

Reagovat
vladino10

Bouna Sarr

Reagovat
Heresy

A co je vic

Reagovat
andrew96

Reagovat
SpartaOvenka

Reagovat
Jardman

Co takhle Hoeneß? Já myslím, že to by dávalo smysl, s průměrným Stuttgartem hraje dobrej fotbal.

Reagovat
Müllered

Nejslabší soupeř Bayeru na jaře. Sestava úplně na random, Kane snad nedostal od spoluhráčů za celé jaro ani jeden pořádný míč, proti Augsburgu a Gladbachu mu nahrávali protihráči, Hoffe si nevybavuji. A nejlepší byl Manu v závěru, kterému to už bylo úplně jedno...

Tak a teď Lazio, útok na treble ponížení?

Reagovat
Seydou Doumbia

Lazio věřím že tenhle Bayern ještě vyřadí, však to je jen Lazio.

Reagovat
Nieuwendyk

Lazio vám rádo to ponížení připraví

Reagovat
Seydou Doumbia

Věřím, ale oni nejsou pro nás hrozba. Počkáme na nějaký větší tým.

Reagovat
Jordi Alba

Bayern potřebuje v LM Barcelonu aby ss zas nastartoval.

Reagovat
Jordi Alba

*se

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
vladino10

Tuchel on Stanišić scoring against Bayern while he’s on loan to Leverkusen.

“In England there's a nice rule where when you loan a player out, they can't play against you. For me that makes more sense”.

“The rule unfortunately doesn't exist in Germany”.

To je frajer

Reagovat
Rudnevs

V Nemecku je taký meme “Lisa aus Australien” o tínedžerke Lise, ktorá sa vrátila z (krátkeho) pobytu v Austrálii a aby bola zaujímavá, zrazu už zabúda nemecky, hovorí anglické slovíčka a za každým musí spomenúť, že u nich v Austrálii by sa toto nestalo a podobne.

Presne takto sa správa Tuchel po návrate z PL

Reagovat
kilobyte

Lendl: "Tezko se mi mluví cesky."

Reagovat
Edgar Davids

Reagovat
PP

Reagovat
Uwe háže buly

Takhle se chova většina puberťáků a adolescentů i u nas hlavně s těma anglickýma slovíčkama

Reagovat
Hachim Mastour

má pravdu

Reagovat
Rich

Obrovský respekt Bayeru, hraji lehký fotbal, na který se dá koukat, jako fanouškovi Bayernu je mi hořko, ale ne z toho, že titul vyhraje Leverkusen, ale z toho, jak Bayern hraje... TT dá experimentální sestavu, která se úplně rozsype... Za první poločas tři střely na bránu, kde jsou ty časy, kdy Bayern drtil soupeře a za první poločas 15 střel? Šílený... Alonso je frajer, Bayern potřebuje facku, pod TT to nefunguje, a nevím, zdali by se něco změnilo, kdyby TT vyhodili... Jediný Flick by ho mohl nahradit, ale otázka, zdali by šel do Bayernu pomoct, po tom, jak se chovali... Prosím jenom ne Dona Juppa, ať odpočívá a šetří se.

Jsem zvědavý, kam Alonso zamíří, zajímavý by bylo, kdyby si vzal za projekt Barcelonu, i když hrál za Real, tak třeba by mu to sedlo.

Reagovat
eder

Podle mne jiná možnost než LFC nebo Real pro Xabiho neexistuje.

Reagovat
Rudnevs

Nikde nie je napísané, že tréner musí trénovať len svoje bývalé kluby

Reagovat
fenixLFC

to nie je o tom ze su to byvale kluby ale o tom ze vela inych moznosti kam by mal ist a polepsit si ani nema. do bayernu by to bolo zvlastne (a aj to je byvaly klub), chelsea a barcelona za tie nervy nestoja a je tam nulova trpezlivost vzhladom na podmienky (plus u barcelony aj pravdepodobne rivalita). tym uz mas vlastne vylucene vsetko v nemecku, anglicku a spanielsku, do talianska nema dovod ist. takze ano, realne ma tak tri moznosti s tym ze v jednej kouca teraz predlzili

Reagovat
Rudnevs

Taktiez moze zatial ostat v Leverkusene. Ma dobre sance vo vsetkych sutaziach a pripadne by tam bol za boha. Nevravim, ze tam ma ostat dozivotne, ale odchadzat po takejto sezone by bola skoda. Okrem ineho, Real si este ponecha Carla a Bayern by bol obrovska zrada. Ani nie tak po fanusikovskej, ale skôr po sportovej stranke. Sorry, ale ja to proste tak beriem, po takejto sezone sa to inak brat hadam ani neda. Xabi mi nepride ten typ. Liverpool je tiez v podstate vyzva. Emery ci Moyes by mohli hovorit svoje. Ja by som mu radil este chvilku ostat.

Reagovat
smazaný uživatel

Navíc k Bayernu podle mě nemá takový vztah jako k Liverpoolu nebo Realu, přece jenom tam v podstatě dohrával kariéru, přišel tam "výměnou" za Kroose...

Reagovat
vladino10

Reagovat
Seydou Doumbia

On z Leverkusenu právě že odejít musí. Příští rok s tím týmem může dopadnout jedině hůř než letos, lépe už těžko. Pokud letos dá titul tak příští rok může maximálně obhájit a to se těžko povede. A LM asi nevyhraje, příjde vyprodej a Leverkusen zase bude hrát 2-4 flek v lize. Bylo by hezky kdyby zůstal další 3 roky třeba, ale to by Leve musel mít ambice do toho investovat a stát se top světovým klubem jako Arsenal třeba. A ty možnosti tam nejsou.

Reagovat
vladino10

kapitán by nemal byt ten co z lode utečie ako prvy

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak sebou rovnou může do Bayernu tři hráče vzít, at jich odchází více najednou.

Reagovat
fenixLFC

ja suhlasim s tym ze by liverpool bol prenho mozno az privelka vyzva a tiez mam z par veci obavy. na druhu stranu ma v liverpoole kader s ktorym sa da hrat o top priecky, vypredaj moc nehrozi a moze si zacat budovat klub aj v zazemi atd. tak ako tak ale nedava prenho zmysel v leverkusene zostavat. ked by vyhral titul tak uz tam viac nema co dokazat.

Reagovat
vladino10

Presne, čudujem sa, že klopp ostal v liverpoole po víťazstve v LM a PL. Už tam nemal čo dokázať.

Reagovat
fenixLFC

cakal kto pride s tymto nezmyslom klopp bojoval o dalsie trofeje na vsetkych frontoch, to sa s leverkusenom nestane. LM s nim nevyhra a bayern ligu bude zas dominovat pod akymkolvek schopnejsim trenerom.

Reagovat
vladino10

Ja som takisto čakal kedy príde nejaký jasnovidec s nezmyslom ako sa niekde, kde ma trener pokope skvelý káder nedá už nič dokázať. Nesklamal si. Absolútne netušíš co bude, nevieš kto/kedy odíde, pokojne sa môže stať, že to ešte sezónu podržia pokope.

Btw, vieš, že Klopp vyhral ligu s BVB 2 sezóny po sebe a dokonca s nimi bol aj vo finále LM?

Ak si nevedel, tak uz vieš.

Reagovat
fenixLFC

samozrejme ze som to vedel. a co sa stalo po danych vyhrach? jednoducho mu bayern a dalsie kluby vykupili najlepsich hracov. a to je ten rozdiel a to co sa stane aj s leverkusenom. na rozdiel od liverpoolu, realu alebo bayernu (ako destinacii, ktore sa najcastejsie spajaju) mu po uspechu jendoducho ten tim rozoberu bohatsie kluby a leverkusen s tym nebude mat co spravit a bude musiet hladat znovu a znovu hracov s ktorymi to utiahne. a to je jednoduche nemozne proti bayernu.

ja neviem co ta zas irituje, to ze som si dovolil povedat ze je viac ako ocakavatelne ze po sezone pojde do lepsieho? na rozdiel od rudnevsa neverim, ze bude mat kader na to aby mal dobre sance vo vsetkych sutaziach. prave naopak a s dalsou sezonou kde pride o par hracov a najma bude hrat kvalitnejsiu sutaz (LM namiesto EL) bude situacia este tazsia

a ad k schopnejsiemu trenerovi- ancelotti mal o tri body viac. a najvacsi rozdiel je v tom ze ako kovac, tak ancelotti dokazali v klucovych momentoch najvacsieho konkurenta v boji o titul porazit. to tuchel nedokazal. a vazne veris ze teraz bayern do konca sezony ziska 33 (ako s kovacom) alebo 32 bodov (ako s ancelottim) z 39 moznych?

Reagovat
vladino10

No vedel, keď som ti to povedal, tak už si vedel

Celá pointa mala byť to, že veta "ak vyhrá titul už nemá co dokazat" je hlúposť- napr. presne ten dortmund to udržal pokope 3 sezóny a skoro počas nich vyhral LM. Takže otázka "no ale co sa stalo potom" nie je úplne k veci.

Pokiaľ ide o káder na budúcu sezónu- co im chýba? Vypadli im dvaja stopéri na afcon, nikto si nič nevšimol. Frimpong pálil aj nemožné proti gladbachu, tak ho zaskočil proti darmstadtu Tella - drbol 2 góly. Silou tohto leverkusenu je to, že každý výpadok dokázali nahradiť a nech naskočil hocikto, tak hral dobre.

Pre mňa by bola športová tragédia keby si tu LM spolu neskúsia zahrat.

Reagovat
fenixLFC

ano, pretoze bez teba som to samozrejme nevedel, nevedel som to ani predtym ako som cital kloppovu biografiu

dortmund ho pokope neudrzal tie tri sezony, ved im postupne odchadzali klucovi hraci. a ten vypredaj u leverkusenu sa da cakat este vacsi kedze financne najsilnejsie kluby su este silnejsie. frimpong s wirtzom pravdepodobne odidu uz toto leto, otazka je ci aj niektory zo stoperov atd atd.

co sa tyka kadru na buducu sezonu tak ten rozdiel medzi LM a EL je obrovsky. ten zaklad mozu mat vyborny ale hracov do rotacie nie. jasne, stacia na EL a tym umoznia oddychnut si tomu zakladu v pripade potreby, ale s LM by musel zaklad hrat ovela ovela viac, s tym by prichadzali dalsie zranenia atd. jasne, je to spekulacia, ale ten kader nie je kvalitou dost siroky.ale na tom sa asi nezhodneme. tak ako tak neverim ze ten kader vydrzi pokope a zahra si LM spolu.

a k tomu schopnejsiemu trenerovi- nechcem upierat leverkusenu ani trochu zasluh, to ani nahodou. ale ked ku kadru ktory dominuje x rokov pridas najlepsieho hrotaka na svete a kazdy rok world class posily tak by jeden cakal ze budu lepsi a lepsi, nie ze sa budu porovnavat s minulymi rokmi a budu na rovnakej urovni. inymi slovami lepsi trener by z toho kadru dostal este podstatne viac

Reagovat
vladino10

1) tak som ti to.rad vysvetlil

2) "dortmund ho neudržal pokope 3 sezóny" - udržali to tak, že vyhrali double, 2x ligu a hrali finále LM. Môžeš kontrovat, že odišiel Sahin, ale...keď tvrdíš, že už v leverkusene nemá čo dosiahnuť, tak opakujem- dortmund to 3 sezony držal tak, že vyhral ligy, pohár a hral finále LM.

3) "frimpong s wirtzom odídu už toto leto" - tak to vieš viac ako Wirtzov tatko, ktorý sa vyjadruje, že chcú ešte rok v leverkusene potiahnuť.

4) už som sa vyjadril, vypadol im palacios, tapsoba, kossonou, boniface, adli... A ďalej hrali svoju hru a vyhrávali zápasy, jediný kto ozaj bolel bol boniface, zvyšok nahradili s graciou. Včera nehral Hofmann ani Pimpong - opäť nevadilo. Co tam xabi dá, to funguje.

5) prepošlem koment od Rudyho. Oba tímy sú v TOP 6 historickej bodovej tabuľky po 20. kole. Bayern je stále silný ako sviňa, akurát Leverkusen je holt silnejší. Leverkusen je tuším dokonca bodovo tuším tretí najlepší tím celej histórie BL po 20. kole.

Reagovat
fenixLFC

3, pretoze ked nieco podobne prehlasuje tak to znamena ze sa nic nemoze zmenit. pointa je ale v tom ze cely kader neudrzia

4, znova- je rozdiel ked hras EL, kde mozes staviat becko, cim setris aj svojich hlavnych hracov ktori potom maju viac casu na regeneraciu nez ked hras LM kde potrebujes bud podstatne kvalitnejsiu lavicku alebo tvojich hracov caka viac zapasov a dlhsie vypadky. realne ich zacali zranenia klucovych hracov zacali kosit az teraz, drivvu vacsinu sezony im z toho zakladu nikto moc nechybal, maximalne jeden hrac na par zapasov. to je nieco co pri nabitejsom programe udrzis tazko a to ze, ich nahrady zvladnu zahrat jeden dva zapasy na tom nic nemeni

5, pokojne preposlem koment co je hned pod tym s najhorsimi statistikami za poslednych 11 rokov

Reagovat
vladino10

3) lenže ty tvrdíš, že je veľmi pravdepodobné, že hráč co tvrdí aj s agentom, že neodíde, tak odíde

Tak ak to tvrdí, tak to je stále možné, ale nie pravdepodobne. V tom je rozdiel. Odchod napr. pimponga by ich oslabil, ale zvládli by to.

4) na mesiac im vypadlo kopec hráčov na afcon. Lavickari to zvladli v pohode. S rozumným posilnením to môžu zvládnuť.

5) jedna z tých štatistík co tam je bude fake, obe naraz možné nie je verím rudnevsovi lebo mi to vyhovuje.

Reagovat
vladino10

5) no teraz dole čítaj rudnevs dole zasadil rozhodujúci uder

Reagovat
vladino10

A ešte k tomu schopnejsuemu trenerovi- píšeš, že so schopnejsim trénerom bayern tu ligu určite budúcu sezónu vyhrá. Cele co som chcel povedať bolo to, že tento Leverkusen by podkuril bayernu aj v iných sezónach ako tejto. Toto nie je iba o slabom bayerne, toto je aj o silnom leverkusene.

Reagovat
Rudnevs

Oba tímy sú v TOP 6 historickej bodovej tabuľky po 20. kole. Bayern je stále silný ako sviňa, akurát Leverkusen je holt silnejší. Leverkusen je tuším dokonca bodovo tuším tretí najlepší tím celej histórie BL po 20. kole.

Reagovat
Seydou Doumbia

Bayern není tak silný jak si možná myslíš, hodně věcí klame. Za tu dobu co je Tyšl v Bayernu ve všech soutěžích má Bayern za posledních 11 let :

1) nejnižší průměr získaných bodů na zápas

2) nejnižší průměr vstřelených gólů na zápas

3) nejvyšší průměr obdržených gólů na zápas

Nagelsmann nevypadl z poháru z 3 nebo 4 ligovým týmem.

Nejnižší průměr vstřelených golu s Kejnem, třeba Nage držel průměr vstřelecnýh branek výše i bez utočníka

Nejvyšší průměr obdržených golu po koupi 50 milionového Kima

Reagovat
vladino10

Nagelsmann nevypadl z poháru z 3 nebo 4 ligovým týmem.

Ale flickovi sa to podarilo ci?

Reagovat
Rudnevs

To mi úplne nesedí s tou mojou štastikou Jedine že by do toho toľko ovplyvňovali tie zápasy ligy majstrov a pohára.

Reagovat
vladino10

No ja by som pocitovo veril skôr rudymu, nepríde mi to, že by bayern až toľko strácal. Akurát sa na to nedá pozerať, ale nejaak sa to na vyhru vacsinou tuto sezónu dotiahlo

Reagovat
Seydou Doumbia

kámo určitě si v těch statistikách neyvymyšlejí když se to dnes dá všude dohledat ta pravda tyšl je tragéd

Reagovat
vladino10

Však ale vidíš, že to čo tvrdí rudy nejde dokopy s tým co tvrdíš ty

Reagovat
Seydou Doumbia

fakta nelžou, on má názor, já mám čísla

Reagovat
Rudnevs

Ja mám taktiež čísla.

https://www.instagram.com/p/C3FpnGUK4c-/?utm_source=ig_web_button_share_sheet&igsh=MzRlODBiNWFlZA==

Obe štatistiky sú pravdivé, ale moja je pre preukázanie pravdy v diskusii relevantnejšia, kedže debata bola o tom, či Leverkusen vyhráva len pre to, že Bayern nemá poriadneho trénera.

Reagovat
Seydou Doumbia

To co je relativnější a co ne to už mi přjde jako poměřování penisu. Debata je o všem co se Tuchela týká. Výhry a body letos má ale to je tak vše. Obrana v kundě po koupi Kima, utok v hajzlu po koupi Kejna. Za mě na to nemá a vždy okolo něj byl až nesmyslně přehnaný hype, to je můj názor.

Reagovat
Rudnevs

To ano, ale tam sa ráta aj minulý rok (Tuchel toho dosť postrácal hned na začiatku, čo vlastne dalo šancu BVB) a aj iné zápasy. Čiste túto sezónu a čiste Bundesliga to nie je taká tragédia. Tým chcem povedať, že Leverkusen vedie vdaka svojej sile a nie vdaka neschopnosti Bayernu.

Reagovat
Seydou Doumbia

Když už si v Live tak nemáš moc důvod se posouvat někam výš, si v top klubu a snažíš se tam udržet co nejdéle. A Live je určitě lepší než MU nebo Chelsea kde to je sice utopie že by tam šel, ale tam by nedostal žádný čas něco budovat dlouhodobě, protože se tam čekají vsledky hned. Live fans a tak mi příjdou trpělivější a nečekám že by s vámi hrál střed ligy. Přesto mi nejlepší příjde trasa Leve-Baya a pak Live nebo Real

Reagovat
Hubas1221

Tak zrovna v Chelsea by teď čas dostal, stačí se podívat kolik času dostal Potter,ten by za minulého vedení letěl daleko dřív. Ale je fakt,že víc trpělivosti by s ním měli v Liverpoolu. Jinak do Chelsea pokud by chtěl jít tak je buď blázen a nebo má rád extra výzvy s tím kádrem co tam máme je teď strašně těžké pracovat. Teď s Aston Villou snad nejlepší výkon sezóny,ale je to je jeden zápas, další může být zase hrůza,jako už několikrát v sezóně,jejich výkony jsou jak na houpačce..

Reagovat
vladino10

K schopnejsiemu trénerovi- skus pozrieť koľko bodov mal bayern v tejto fáze sezóny napr pod ancelottim alebo kovacom. A porovnať to s dnešným leverkusenom. Mne sa nechce.

Reagovat
Seydou Doumbia

2.12 bodu na zápas ma tuchel letos v bayernu ve všech soutěžích...kovac 2.26 (18/19), nage 2.31 (21/23), heynkes 2.49 (17/18), flíček 2.51 (19/21)...ančelotiho jsem nenašel

Reagovat
vladino10

chcel som tým povedať to, že tento leverkusen by narobil problémy aj iným trénerom, nie len tuchelballu

Reagovat
Seydou Doumbia

jo tak to potom hej

Reagovat
Seydou Doumbia

ankeloty 2.28.

Reagovat
Well

Já našel 2,25 a Pepek 2,38.

Reagovat
O.Giroud

Dosť mu to skomplikoval odchod Kloppa, inak by bola tutovka, že tam ešte ostane lebo Real by si na neho ešte rok počkal. Takže LFC asi bude na neho tlačiť a možno aj Real aby si ho nenechali utiecť ak tam je o jeho ten záujem.

Reagovat
Bayern +

Nechápem v čom by bol v jeho prípade Bayern zvláštny?

Reagovat
Rudnevs

Z morálneho hladiska... celú sezónu bojuje proti Bayernu o titul a potom tam pojde? Hned vzápätí?

Reagovat
Bayern +

Tak v tomto súhlasím. Ale napr. Götzemu ani Hummelsovi to nerobilo problém.

Reagovat
Uwe háže buly

To je něco jinýho.

Reagovat
O.Giroud

Bayern by bol momentálne zvláštny no, to už radšej pokračovať a spraviť z Leverkusenu zdatného konkurenta Bayernu.

Reagovat
Rich

Jak píše Rudnevs, není to pravidlo a mě přijde, že Barca by pro Xabiho byla výzva a projekt jako v Leverkusenu... Však se na to koukni z tohoto hlediska, Leverkusen během sezony vyhodil trenéra a nahradil ho Alonsem, který tým naprosto zvedl a dokázal s ním už hodně... Defacto Bayern nedokázal Leverkusen ani jednou ho porazit, ale celkově myslím, že prostě Alonsa lákají takové projekty...

Reagovat
eder

Jasně, nikdy neříkej nikdy. Ale Xabi, tak jak jsem ho poznal, není pragmatický zlatokop a neumím si moc představit, že by v Anglii trénoval napřílklad ManU nebo Everton stejně tak, jako ve Španělsku Barcelonu. A co se týče Bayernu, on teď bude mít CV nejspíš vyšperkováno tím, že v budeslize dokázal porazit právě Bayern, tudíž moc nedává logiku, proč by jej měl chtít trénovat...

Reagovat
Werkrider

Bayern měl 1 střelu na bránu za celý zápas, ne 3 za poločas.

Reagovat
insane

Z Hložka se stal takovej Minčev Leverkusenu.

Reagovat
nevolno

Reagovat
Spasitel

Krásny výkon Bayer vidieť, že ked vsadí na kvalitných hráčov a nie na prehypovaného Šicka s Hlozom tak im to ide aj proti top tímu.

Reagovat
PP

sice ani jeden z nich prakticky nehrál, ale máš splněno si kopnout do Českých hráčů, osle..

Reagovat
Nuno čomes

No však právě proto, tak to myslí

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rudnevs

Aby som bol uprimny, aj mne toto napadlo pri zápase. Schick a Hložek sú obaja strašne z formy a nesedí im systém zrovna v dobe, keď ich Bayer najviac potreboval. Alonso urobil správne, že to tentokrát poskladal ináč.

Reagovat
Hasan Šáš

Ta sestava Bayeru byla strašně pokakaná, na hrotu křídlo, na křídle halfbek a na halfbeku stoper. Pak se ti do sestavy nevejde ani Hoffman nebo Pimpong. Až budou hrát s Karlsruhe, tak bude sestava zase uplně jiná. Jinak Schick je totál z formy, tam není co řešit, Hložek jí má naopak slušnou, ale přes Wirtze/Adliho/Hoffmanna bude sbírat leda hovínka. Jediná jeho šance je vyčutat si pozici hrotu č. 1, protože konkurence komického Schicka a kopyta z Betisu je rešitelná.

Reagovat
Rudnevs

S Karlsruhe si zrejme tak skoro nezahrajú... Na to, že ich máš v obľúbených, bolo by fajn vedieť, akú ligu hrajú.

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak on ten Amin Adli na tom hrotu vypadal líp než kdyby tam byl Šiké čili on tu pozici nějak zastat může. I to kopyto z Betisu má za poslední 3,4 sezony více golu jak Šik, ale to byl spíš takový panic buy no.

Reagovat
Hasan Šáš

Jo, zahrát to může v pár zápasech, ale proti betonářům (což je v Bundeslize tak 14 týmů) by bylo vhodnější mít na hrotu spíš hroťáka. Za mě Hložek, střídaný v 65. minutě Betisákem. Schick už mi nepasuje nikam a po sezóně Fenerbahce.

Reagovat
Seydou Doumbia

Fenerbahce to je přesně tým pro něj i podle koncepce Fener by tam seděl

Reagovat
doshcz

Reagovat
PP

mě to nevadí že zaslouženě sedí, jen je vytahovat po takovém zápase mi přijde na silu no. Neviděl jsem jediný komentář, který by Xabiho za něco takového kritizoval.

Mě to mrzí jen z hlediska repre no..

Reagovat
Rudnevs

To určite, ten prvý koment bol nasilu a formou, akou sa to nerobí. Hoc obsahovo žiaľ pravdivý.

Reagovat
nevolno

Kane chtěl konečně něco vyhrát tak šel do Bayernu. A ono nic.

Reagovat
Nuno čomes

Je to mazec jdeš do ligy, kde mas mít jasný titul a konečně něco vyhrát.. a jsi venku z poháru a v lize to spis nevypadá

Reagovat
Jordi Alba

Superpohár je sice úplně zbytečná trofej, ale určitě bych nezapomínal na to, že je tam Lipsko taky přejelo.

Reagovat
Seydou Doumbia

poslední roky se celkem často děje že nás frankfurt, lipsko, gladbach ponižují, letos už i leverkusen

Reagovat
Seydou Doumbia

takže vyhraje LM no

Reagovat
Manik...

Musí do PSG

Reagovat
Uwe háže buly

Teď se pár lidí v Lille zaradovalo.

Reagovat
Seydou Doumbia

V Pesgay nevyhrál ten komik ani ligu

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Bayern +

Reagovat
janinho

tak on tomu bude z celeho kadra asi posledny na vine, vsakano...

Reagovat
JackDaniels.

vie mi niekto povedať prečo nenastúpili od začiatku Kimmich, Guerreiro, Muller ani De Ligt? V takto dôležitom zápase?

Reagovat
Nickname 9

Kimmich byl zraněnej tam to ještě trochu chápu. Ale u těch ostatních tří tomu absolutně nerozumím

Reagovat
Bayern +

Reagovat
Rich

Na tohle nedokáže odpovědět nikdo... Muller nehraje téměř skoro žádný zápas od začátku... Boye na levé straně nedával smysl, stejně jako Mazraoui, když se tam točili... Ale to je Tuchel prostě, má své oblíbence, viz. Kim a Upamecano... A Pavlovič dostal šanci, protože poslední zápasy byl super, ale nevím, postavit ho proti Leverkusenu, tak to je síla... Prostě Tuchelovina...

Reagovat
Uwe háže buly

A Kim je taky tak špatný jako Upamecano? Bayern už pravidelně nesleduju.

Reagovat
Seydou Doumbia

Rozhodně Kim Čong Un zaostává za lonskou top sezonou v Neapoli, za mě zklamání...

Reagovat
Nikikrew

Mozno prekvapivy koment ako gooner, ale ja Kaenovi tu trofej velmi prajem. Taky hrac si nezasluzi karieru bez poharov, to jednoducho nejde.

Reagovat
Hachim Mastour

Ja to píšem tiež dlhodobo

Reagovat
Seydou Doumbia

to není překvapivý, fans arsrenalu jsou v pohodě lidi

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
Čenda

Reagovat
O.Giroud

ale pár si ich dosť uletelo

Reagovat
Seydou Doumbia

jak to myslíš?

Reagovat
insane

Tak jako i když se letos senzačně podaří Leverkusenu přerušit sérii titulů Bayernu, stejně (a asi o to víc) se dá víc než předpokládat, že si Bayern titul vezme zpátky zase příští rok.

Leverkusen má teď skvěle poskládanej tým a je v laufu, přičemž mu do karet hrajou maličkosti. Jenže když ten titul udělají, minimálně 2-3 tahouni jim přes léto odejdou za lepším a soupeři na ně taky budou hrát už trošku jinak. A pak budou zase zpátky na úrovni Dortmundu a Lipska, který jsou za současnýho modelu odsouzení koukat na záda Bayernu, kterej má proti zbytku ligy úplně jiný finanční možnosti.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Nikikrew

Mozu, ale je to len teoria. Ako podla mna Kane urcite nieco vyhra v Nemecku, ale tie posmesky uz zacinaju byt hodne trapne

Reagovat
Kixi Syhimour

nicméně bát se podle mě nemusí, vyhraje si to za rok

Reagovat
Čenda

Reagovat
Giovanni

Leverkusen je na čele Bundesligy a má našlapnuté na titul hlavne zásluhou toho, že Bayern nezvláda tlak, ktorý je obrovsky, aj vďaka častým zraneniam kľučových hráčov a zlým koučovaním Tuchela, aj včerajšia zostava a samotná taktika sú toho dôkazom, pred štartom nového ročnika Bundesligy bol na titulke magazínu Kicker nádpis: " Alle gegen Bayern" Ich súperi vo vzajomných zápasoch podávajú extremné výkony aby ukradli aspoň bodik, je to veľmi náročne hrať každý zápas proti mužstvam, ktoré v zonach brania na svojej polovici a vyslovene sa spoliehajú na ďaleký odkop a následny brejk do odkrytej obrany, ktorú ma FCB momentálne často dieravú tak ako nikdy v minulosti. To ma za následok blamáže prehratých zápasov vo Frankfurte, doma s Werderom či pohárova prehra v Saarbrückene...Leverkusen toho umne využiva svojou kreatívnou hrou podopretou kvalitnou obranou a neskutočným kusiskom šťastia, dobre vieme, že niekoľko zápasov zlomil vo svoj prospech v posledných minútach alebo v nadstavenom čase..no a namiesto toho šťastia FCB strieľa do konštrukcie brány, túto sezonu už sa im to podarilo 16x...Nechcem týmto prispevkom znižovať zaslužené dočastne prvé miesto a 5 bodovy náskok Bayeru ale len poukázať na súvistlosti v boji o titul zvlášť keď si spomeniete na vystižné slova Tomáša Pospíchala, že " Fotbal nemá logiku" preto už dnes tvrdiť, že Bayern neobháji titul je viac ako odvážne, v minulosti bolo aj horšie a nakoniec aj tak sa tešili v Mníchove, FCB bol, je aj dlho bude vždy najlepší, ostatok sú len také ojedinele epizody, ktoré tvoria úžastnú historiu Bundesligy ( Wolfsburg,Leverkusen,Dortmund)

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
godwood

Reagovat
Hachim Mastour

Tuchela by som ešte nevyhodil, pretože dokáže vyčarovať LM

Reagovat
Seydou Doumbia

nedokáže na to má moc silný tým

Reagovat
Bastaron

Reagovat
Ladas321

Jestli Bayern ten titul nedá, tak to musí být Kane asi prokletý.

Reagovat
GusHansen

Umi někdo německy? Co říkal Mulller v pozapasovem rozhovoru? Vypadal, ze je tam asi všechny seřeže v kabině

Reagovat
Rudnevs

Nepovedal v podstate nič zleho, vyzeral nasrate, ale celkom inteligentná reč.

Chýba mu väčšia inteligencia v hre, väčšia variabilita, kľudne aj nejaky nákop, nech idú do rizika, aj kebyže to skončí v aute, tak potom môžu vyhrať loptu znovu po vhadzovaní.. stále lepšie než si len posúvať loptu z bodu A do bodu B a z bodu B do dobu C. Bayer si proste ide zahrať futbal, aj keď sa napríklad Grimaldo ocitne na opačnej strane nič sa nedeje, Bayern takto hrá na tréningoch, ale na zápase nie.

Potom sa ho moderátor spýtal, prečo sú hráči zviazaní taktikou a či je to vina Tuchela. Müller povedal, že nechce viniť nikoho. Hráči na ihrisku majú dostatočný formát na to, aby mali aj sami o sebe hernú inteligenciu, neleží to na trénerovi.

Reagovat
Kryptos_

Reagovat
Hubas1221

Bundesligu nesleduju,ale tenhle zápas mě zajímal,tak jsem si ho pustil a Bayern byl absolutně marnej. Takhle špatnej Bayern jsem ještě neviděl. Leverkusen je předčil ve všem,hráli energicky a celkově skvělej sympatickej výkon. Myslím,že po sezoně bude mít Xabi hodně nabídek,ale tak nějak si myslím,že to vezme po Kloppovi v Liverpoolu .

Reagovat
eder

Reagovat
Scofield

Tuchel zhorel,horí a bude horieť až do konca sezoný, Dufám že ho nevyhodia a nechajú ho si to žožrať až do poslednej minutky. To čo urobil z Bayernu za 1,5 sezoný je hotova katastrofa. Tak rozbité nefukčné mužstvo od obrany až po útok je priam nereálne. Neveril som včera vlastným očiam čo to zostalo z Bayernu. Ziadná vašen ziadna DNA Bayernu, zostava absolutne mimo. Muller, Kimmich, De Light, Gurreiro na lavičke a mladý Boey ktorý nema absolutne ziadne skusenosti, neni zohratý s muzstvom ešte mimo svojej pozicie, Je to vyzitka Trenerá, Dostal Kima za 50M Kane za 100M a on za 1,5 sezoný vybudoval najslabší Bayern za poslednych 10 rokov. Zhorí na každom fronte Liga, Pohar aj LM toto mužstvo nemá taktiku, nemá kvalitu a už proti Laziu tak psychicky rozbité mužstvo môže mat problemy. V dalšom kole v LM aj keby postupili cez Lazio je konečná!

Xabi Alonso absolutne zaslužené idę po titul v Bundeslige

Reagovat
Hubas1221

Xabi je sympaťák,hodně mu ten titul přeju a hlavně jsem zvědavej na jeho další kroky v kariéře,zatím vypadá slibně,ale je to zatím jen jedna sezóna a už se to nemusí opakovat i když mu bych ty úspěchy přál. A pokud jde o Bayern,připomínal mi ty poslední zápasy Chelsea pod Tuchelem,kde nebylo nic,jen přihrávky a pak nic navíc..

Reagovat
vladino10

Ako/prečo ste vlastne vyhrali tu LM?

Som to moc nesledoval

Reagovat
fenixLFC

tak chelsea bola v tej sezone defenzivne hodne schopna. drhlo to ale v utoku (v lige mali az 8. najhorsi utok, top 4 uhrali len vdaka totalnemu kolapsu leicesteru v zavere. ). co je v dlhodobej sutazi celkom problem, ale pre vyradovacku realne velmi dobra sprava no

Reagovat
Hachim Mastour

tuchel ten káder nerozbil Michael

Reagovat
Bastaron

Reagovat
Scofield

Maš pravdu on ho nerozbil. Ten kader bol každým rokom horši a horši.Ale dostał prostriedky a Kanę a ked máš taký kader a ideš trenovat Bayern tak máš mužstvo posúvať dopredu. A on za rok a pol urobil výrazne kroky dozadu.

Reagovat
vladino10

Nie je to zatiaľ ani rok

Reagovat
Hachim Mastour

fulham v poslednej chvili zastavil prestup Palhinhu

Reagovat
Martin9719

Já vám dám další zwei Minuten! Nedali by jste góla ani kdyby jste dostali dalších 20! Rozhodčí ve 2. BL opět komik. Dohráváno bez kapitánské pásky na straně Herthy když vyloučený Niederlechner ji měl na ruce a ani neopustil hřiště. Nějaký člen týmu Fürthu pobíhající neustále kolem laviček a řvoucí na sudí.

Jinak dnes padlý hrdina Marc-Oliver Kempf MOTM. Klemens konečně zpět v sestavě. Premiéra 18letého Tima Hoffmana. Reese mohl být lepší, ale odehrál si svoje. Defenziva v rozehrávce bez Leistnera úplně na jiné úrovni. S tím lazaretem co jsme dnes měli je to solidní skalp. #SGFBSC

Reagovat
Rudnevs

Gratulujem a v mene HSV dakujem za pozastavenie Greutheru

Reagovat
Martin9719

Děkujeme. Body jsme už potřebovali hlavně my, protože bychom se snadno mohli dostat do boje o záchranu. Jsem rád že jsme taky trochu zamotali i boj o postup. Když se přinese do sestavy trochu mládí (Klemens, Palko), Marton nehraje uprostřed zálohy tak je to u nás úplně jiný fotbal i odzadu. Dnes zklamal asi pouze Winkler a škoda další červené pro Floriana.

Reagovat
Rudnevs

Pokiaľ by sa rozhodovalo čiste podľa formy a výkonnosti tejto sezóny, tak na EURO ako krajní obranci idú Tom Rothe a Maxi Mittelstädt Povedal by to niekto pred rokom?

Reagovat
Jardman

Němci jsou stejně hodně slabí.

Reagovat
Martin9719

Před rokem byl Mittelstädt pro Herthu asi to co Plattenhardt Hoeneß skvělá práce.

Reagovat
andrew96

Raum už se taky zvedl, Gosens jde rovněž zase nahoru.

Reagovat
Martin9719

Raum by pro mě byl číslo 1. Možná tam ale bude hrát Havertz.

Reagovat
vladino10

Pri tom ako maju Nemci naslapany stred poľa na rb za mňa patrí kimmich. Alebo teda havertz

Reagovat
$dolar$

08:12

Sky: Hamburk se rozloučí s Walterem

Hamburk v pátek podlehl 3:4 Hannoveru a třetí domácí porážka v řadě bude podle informací Sky znamenat konec trenéra Tima Waltera. Pokud se tato zpráva potvrdí, mohl by uvolněné místo zaujmout Steffen Baumgart, který do konce roku vedl 1. FC Köln.

transfermarkt.de

Heureka, ten už tam 2 roky být nemá.

Reagovat
Rudnevs

Nepovedal by som to až takto, stále má nejake zásluhy a vybudoval kvalitné základy, ale povedzme, že v súčasnosti je to správne rozhodnutie.

Reagovat
O.Giroud

Myslíš, že pod novým trénerom sa nejak obmení zostava? Videl som, že teraz nechytal Heuer

Reagovat
Rudnevs

Hej, Heuer sa asi vráti späť, kedže Raab skôr sklamal než prekvapil. Inak ťažko povedať, možno nejak skúsi zmeniť obranu, trebárs vyndať Ramosa a miesto neho Hadzikadunič, ked sa vráti po treste. Ale samozrejme to sa nedá ani tak úplne predpokladať, záleží aj aký typ trénera príde. Ale nejake veľké systémové zmeny nečakám, očakávam, že sa bude stavať na Walterových základoch akurát s tým, že obrana bude pevnejšia a hra nebude taký vabank, trochu by to chcelo ustáliť.

Reagovat
O.Giroud

hej ťažko predpokladať keď ešte nie je oznámený ani nový tréner, skôr to mal formulovať tak, že koho by si zo základnej zostavy dal preč

Reagovat
Rudnevs

Tak v tom pripade, ako vravím, Ramos a Raab, aspoň zo zostavy proti Hannoveru. A smerom dopredu Reisa by som tam vtesnal miesto niekoho.

Udajne nový tréner by mohol byť Raphael Wicky z YB. HSV sa o neho pokúša. Ten to hrá trošku ináč, ten hrá s diamantom vpredu, čiže to by sa tá ofenzíva musela postaviť znovu trochu inak.

Reagovat
Martin9719

To je otázka jak by do systému zapadnul Dompe nebo Jatta.

Reagovat
Rudnevs

No Dompého by bola škoda, on by na tej trénerskej zmene mohol dosť prerobiť…

Reagovat
Martin9719

Je vždycky otázka zda nový trenér se nepřizpůsobí tomu co má, než aby se snažil za každou cenu hrát svůj styl. HSV je v tom 4-3-3 strašně silné kombinačně, za mě je třeba v tom rozestavení pokračovat a dodržovat pravidlo bezpečného útoku. Ne žádný hurá totální fotbal.

Reagovat
Martin9719

Baumgart by to vytáhl konečně.

Reagovat
Rudnevs

Ten to ale podľa všetkého nebude...

Reagovat
O.Giroud

Mourinho?

Reagovat
Rudnevs

To by bolo zaujímavé Som celkom jeho fanúšik. Každopádne momentálne, ako píšem vyššie, kandidát číslo jedna je Raphael Wicky.

Reagovat
Martin9719

To si myslím, že nemusí být vůbec špatné, byť s Baumgartem bych čekal zaručený postup.

Reagovat
Rudnevs

Taktiež by som radšej Baumgarta, to by bola väčšia istota. Wicky je asi tiež zaujímavá voľba, trošku niečo neopozerané, v Basileji aj v YB solídna robota, avšak nič prevratné. Asi to nie je úplne zle, ale zatiaľ by som z toho nebol v eufórii. Hoc je to samozrejme sympaťák a bývalý hráč.

Reagovat
Martin9719

Já to beru spíš právě z pohledu toho co by HSV potřebovalo. Klid, sebevědomí, personu na lavičce což by podle mě Baumgart splnil.

Reagovat
andrew96

HSV pod ním mělo konečně nějakou tvář.

Reagovat
Jardman

Co byste řekli na to, kdyby to po sezóně přebral Sebastian Hoeneß? Ve Stuttgartu odvádí opravdu dobrou práci a tenhle projekt, kterej nevyšel za Nagelsmanna, tedy mladý kouč na dloihá léta, by mohl klapnout u něj. Určitě k Bayernu má velice blízko.

Reagovat
Rudnevs

Zaujímavá myšlienka, ale zaujímalo by ma ako by sa popasoval z druhou sezónou vo VfB, teraz sú rozbehnutí, všetko im tak nejak vychádza. Bol by som zvedavý, či by to vedel zopakovať. Inak je to stále len jedna dobrá sezóna.

Navyše, ked trénuješ klub, v ktorom má tvoj strýko tak obrovský vplyv, občas môžu nastať strety záujmov či nepomer moci v klube.

Reagovat
Martin9719

Otázka zda je připravený na úplně jiný tlak který by ho čekal v Bayernu. Mohl by taky dopadnout jako např. Kovač.

Reagovat
Jardman

Nebo Julián

Reagovat
Bandita_Harry

Musí to byť strašná rana pre Bayern

Reagovat
Bandita_Harry

Co viac si mohli fanúšikovia Baterku priať viac ako dvanásty titul v rade, na túto sezónu sa bude spomínať s ľútosťou ešte mnoho rokov, tričká s potlačou Deutscher meister 34 2024 - 40 2033 skončia na skládke niekde v Afrike. Prajem ich táboru veľa síl na preklenutie tohto ťažkého obdobia. YNWA

Reagovat
Bandita_Harry

* Bayernu

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Heresy

a co az jurgen pujde do bayernu to te mrdne co? a je to hodne realne ty jelito z yNvA

Reagovat
Bandita_Harry

Klidek, asi som pichol do živého Nič strašné sa snáď nedeje. Jurgenovi prajem aby bol úspešný kamkoľvek pôjde

Reagovat
Heresy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele