21. kolo
11.02.2024 17:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Kevin Akpoguma u míče (© AFP)

Zlepšené výkony Kolína stačily v Hoffenheimu pouze na bod, domácí spasil Kramarič

Hráči Hoffenheimu remizovali ve 21. kole Bundesligy s Kolínem nad Rýnem 1:1. Úvodní branku vstřelil v 79. minutě z přímého kopu Max Finkgräfe. Pro náctiletého obránce to byla premiérová trefa v nejvyšší německé soutěži. V nastaveném čase však srovnal střelou od tyče Andrej Kramarič. Domácí tak nevyhráli už sedmý ligový zápas v řadě, Kozlové se zase přiblížili nesestupové 15. příčce na pět bodů. Za modrobílé odehrál Pavel Kadeřábek 67 minut. David Jurásek nastoupil na trávník v 82. minutě.

Hoffenheim byl na začátku sezony zejména díky výkonům ze hřišť soupeřů překvapením Bundesligy, už od listopadu ho však trápil výrazný pokles formy. Od té doby vyhrál jediný soutěžní zápas, a to ten domácí s Bochumí ze začátku prosince. Nabytý bodový polštář ale znamenal, že ho ani tato výsledková mizérie neposunula mimo horní polovinu tabulky, naopak Kolín byl navzdory skalpu Frankfurtu na barážové 16. příčce.

Zápas byl zprvu opatrný z obou stran. V první zajímavější šanci se ocitl přibližně po čtvrthodině hry Ihlas Bebou, jenže rychlý útočník netrefil prostor mezi třemi tyčemi. Po skvělém presinku dostal dobrou přihrávku Wout Weghorst, střelu vytáhlého Nizozemce ovšem zlikvidoval Marvin Schwäbe. O jediný další náznak příležitosti hostů v první polovině se zasloužil mladý bek Finkgräfe, nicméně po jeho průniku přišla nepřesná finální přihrávka, a tak Oliver Baumann zůstal v tomto případě bez práce. Ke konci poločasu měl další možnost skórovat Weghorst, tentokrát z otočky přestřelil.

Ani v Hoffenheimu se utkání neobešlo bez protestu fanoušků, kteří na trávník krátce po přestávce házeli jablka v rámci protestu proti německé fotbalové asociaci. Zajímavou příležitost měl v 55. minutě Bebou, který se po parádní otočce trefil pouze do místa, kde byl připraven Schwäbe. Největší šanci měl o necelých 10 minut později Robert Skov, ránu specialisty na standardní situace však jeden z obránců na poslední chvíli zablokoval. Diváci se nakonec gólu dočkali, a to po famózním přímém kopu mladíka, jenž si prošel akademií Dortmundu nebo Mönchengladbachu, Finkgräfeho, pro kterého to byl jeho vůbec první přesný zásah v německé nejvyšší soutěži. V nastaveném čase ale vyrovnávací branku vstřelil střídající Kramarič, a body se tak dělily.

Kolín tak bodoval potřetí v řadě, což pro něj byla v boji o záchranu velmi důležitá zpráva. V příštím kole na jeho stadion přijedou 16. února Brémy, Hoffenheim o den později přivítá Union Berlín.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele