21. kolo
10.02.2024 15:30 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Radost hráčů Heidenheimu (© AFP)

Dvouměsíční série neporazitelnosti nováčka přetrvala i po souboji s Brémami

Fotbalisté Heidenheimu zvítězili ve 21. kole Bundesligy na půdě Brém 2:1. Nováčka soutěže nasměroval k dalšímu bodovému zisku už ve 12. minutě Lennard Maloney, jemuž naservíroval míč od rohového praporku Jan-Niklas Beste, který jen pár okamžiků nato sám navýšil vedení. Hostující celek tedy prodloužil svou sérii neporazitelnosti již na osm zápasů, zatímco Werder prohrál poprvé po dvou měsících.

Hráči Brém byli stále ve skvělé náladě, jelikož se po triumfu nad Mohučí udrželi na třízápasové vítězné vlně, ve které dokázali porazit i silný Bayern. Na výborné výkony chtěli zelenobílí navázat proti Heidenheimu, jenž však v lize již sedmkrát v řadě neprohrál. Poslední čtyři klání sice vyústily v remízu, i s tím ale musel být nováček soutěže spokojený, jelikož obral o body například Dortmund nebo Hoffenheim.

Jako lavina do utkání vletěl Jens Stage. Dánský záložník utekl hostující defenzivě a úspěšně obešel Kevina Müllera, zakončení mu však nevyšlo, neboť z úhlu trefil pouze boční síť. Z první vstřelené branky se nakonec radovali hráči Heidenheimu. Beste rozehrál ve 12. minutě rohový kop přesně na hlavu Maloneyho, jehož hlavička i přes snahu jednoho z obránců propadla za záda Michaela Zetterera. O pár minut později utekl po straně Eren Dinkci, jehož střelecký pokus gólman pouze zpomalil, a tak Beste neměl problém doklepnout míč do odkrytého prostoru mezi třemi tyčemi. Vzápětí ovšem zelenobílí snížili, když se Romano Schmid prosadil hlavou po náběhu do vápna.

Brémy vstupovaly do druhé půle s jednogólovým mankem, o jehož smazání se snažily od samého úvodu poločasu. Držení míče a kroužení s ním okolo soupeřova vápna však Werder k vyrovnání nikterak nedostávalo. Až v 73. minutě se v šestnáctce uvolnil Schmid, jehož však pohotovým zákrokem zastavil Müller. O pár minut později zpoza vápna tvrdě pálil Senne Lynen, ovšem i s touto pumelicí si hostující brankář poradil. Bundesligový nováček následně přežil i závěrečný tlak soupeře bez výrazných problémů.

Brémy se tak na vítězné vlně neudržely a s Heidenheimem nezískaly ani bod. V následujícím kole se 16. února střetnou s Kolínem, celek z Bádenska-Württembersk změří o den později síly s Leverkusenem.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Matoušek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele