21. kolo
10.02.2024 15:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Borussia-Park (© AFP)

Mönchengladbach se bezgólovou remízou s Darmstadtem utvrdil ve vzájemné mizérii

Darmstadt vybojoval na stadionu Borussie Mönchengladbach remízu 0:0. Fanouškovskými protesty rozkouskované utkání nabídlo oboustranné tápání v ofenzivě, které bylo patrné zejména na straně hostů, kterým se nedařilo vytvářet prakticky žádné příležitosti. O poznání blíže měli ke vstřelení rozhodující branky domácí, jenže ani oni při absenci zraněného Tomáše Čvančary cestu ke gólu nenašli. Hříbata tak nevyhrála již čtvrtý zápas v řadě, poslední celek tabulky pak čeká na tříbodový zisk už více než čtyři měsíce.

Hráči Mönchengladbachu neměli v posledních týdnech v lize vůbec jednoduchý los. To se projevilo na třech ztrátách v řadě, přičemž ale remíza s dosud neporaženým Leverkusenem se dala považovat za skvělý úspěch. Tentokrát se však od Hříbat očekávalo vítězství, jelikož doma přivítala poslední Darmstadt, jenž získal všechny tři body naposledy 7. října.

Ačkoliv začali hosté aktivněji, v 16. minutě mohl otevřít skóre Gladbach. Franck Honorat běžel z mírného úhlu nikým nenapadán přímo na branku, jeho zakončení na přední tyč bylo ale velmi nepřesné. Pokus hostujícího Emira Kariče z 25. minuty byl o poznání nebezpečnější, Rakušanova skrytá střela se však pouze otřela o boční síť. Domácím fotbalistům pomohla už tradiční pauza kvůli protestu německých fanoušků. V první minutě dlouhého nastavení si na signál z rohového kopu naběhl Maximilian Wöber, zakončení z první však nezvládl nejlépe. O chvíli později mohl do odkryté branky dorážet Jordan Siebatcheu, ve snaze netrefit obránce však přestřelil.

Tentokrát to byli domácí, kdo zachytil začátek poločasu, první ohrožení branky však přišlo až v 63. minutě. Nejprve Florian Neuhaus střelou z hranice vápna protáhl Marcela Schuhena, který musel po následném rohu zasahovat i proti dorážce Honorata ze stejné vzdálenosti. Oba týmy se snažily zlomit bezgólový stav především střelami z dálky, které buď končily mimo branku, nebo bezpečně v rukou brankářů. V 76. minutě zahrál Mönchengladbach výjimečně zahrál útok až do vápna a vytvořil si největší šanci utkání. Patrick Herrmann ale před prázdnou branku těsně nedosáhl na přihrávku Nathana Ngoumoua.

Gladbach tak papírové předpoklady nenaplnil a doma získal jen bod. Obě mužstva sehrají další ligový zápas 17. února. Borussia se střetne s Lipskem, Darmstadt změří síly se Stuttgartem.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Barták

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele