21. kolo
10.02.2024 15:30 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Ermedin Demirovič (© AFP)

Poločasem orámovaný obrat Lipska odmítl zvěčnit Demirovič

Fotbalisté Lipska remizovali ve 21. kole Bundesligy na hřišti Augsburgu 2:2. Gólově bohatý duel načal ve 35. minutě Phillip Tietz, nicméně hostům se ještě do pauzy podařilo vyrovnat a krátce po změně stran po trefě Benjamina Šeška i jít do vedení. S tím se však nesmířil domácí kanonýr Ermedin Demirovič, který svou 12. ligovou brankou v probíhající sezoně zajistil po hodině hry bavorskému klubu alespoň bod.

Lipsko utnulo v předešlém kole sérii proher, když zvítězilo na hřišti Unionu Berlín. K úspěchu týmu ze Saska znovu přispěl Loïs Openda, který skóroval ve třetím duelu po sobě. Na svého kanonýra ovšem spoléhal také Augsburg. Demirovič po dvou trefách proti Bayernu zařídil v Bochumi svému celku bod a v tabulce střelců uzavíral nejlepší pětku.

Býci mohli roli favorita poprvé potvrdit v 18. minutě, kdy krátce po rohovém kopu přiletěl do pokutového území další centr, jenž Willi Orbán vrátil před bránu. Na nadýchaný oblouček si skvěle naskočil Dani Olmo, jehož razantní a dobře umístěnou hlavičku musel z brankové čáry vyškrábnout Finn Dahmen. Německý brankář si posléze poradil i s přízemním pokusem, který na jeho bránu vyslal Xaver Schlager. Nevyužité příležitosti mrzely Lipsko o to víc, když v 35. minutě jako první udeřil Augsburg. Konkrétně to byl Tietz, jehož dorážka zapadla ke vzdálenější tyči. Vedení však bavorskému týmu nevydrželo ani čtyři minuty. David Raum posadil centr přímo na hlavu Opendy a ten se hlavičkou nemýlil.

Stejným způsobem se v 52. minutě prosadil i jeho spoluhráč z útoku Šeško. Mladý Slovinec si nejvýše naskočil na centr, který do vápna vyslal Olmo a přesným zakončením hlavou pokořil Dahmena. Ani Lipsko se ovšem dlouho z náskoku neradovalo. Demirovič si totiž po hodině hry na hranici šestnáctky poradil se dvěma obránci, navedl si balon ideálně na střed hřiště a následný projektil zastavila až síť. Hosté měli v 81. minutě obrovskou možnost, jak překlopit utkání na svoji stranu. Po faulu Dahmena byla nařízena penalta, kterou Openda i díky dobrému odhadu německého brankáře neproměnil.

Augsburg tak s Lipskem remizoval. V dalším kole Bavory čeká souboj 17. února v Mohuči, Die Roten Bullen se ve stejný den utkají s Gladbachem.

Autor: Livesport.cz / Šimon Juračka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele