Bundesliga - preview 21. kola: Stuttgart hodlá potvrdit formu

09.02., 08:37, aktualizováno 11.02., 08:57
Previews
Serhou Guirassy (© AFP)

Stuttgart nepolevuje ani ve druhé polovině sezony, tentokráte hostí Mainz a může si pojistit třetí příčku tabulky. Hoffenheim bude měřit síly s 1. FC Köln.

VfB Stuttgart - 1. FSV Mainz 05

neděle 15:30

Stuttgartu se vstup do Bundesligy po vánočních svátcích nezdařil podle představ, po dvou porážkách v řadě však znovu nasadil dobré tempo a urval dvě vítězství za sebou. Rozhodně si vůbec špatně nepočínal ani naposledy v DFB-Pokalu. Byť padl, aktuálnímu ligovému lídrovi z Leverkusenu statečně vzdoroval. Svou zlepšenou formu nyní hodlá potvrdit proti Mohuči.

Mančaft trenéra Jana Siewerta má zcela opačné starosti než klub z Bádenska-Württemberska, jeho se týkají výhradně boje o záchranu. Ani středeční dohrávka proti Unionu nic nezměnila na tom, že hosté získali na své konto za celý tento ročník jedinou výhru. A poprat se o další zrovna v tomto zápase bude zajisté představovat velký problém. Stuttgart totiž letos platí za jednoho z těch nejlepších, které může německá nejvyšší soutěž nabídnout.

Je každopádně otázkou, jak se domácí vzpamatují po náročném klání v Německém poháru. "To utkání nebylo těžké jen z fyzického hlediska. Museli jsme ten neúspěch skousávat ještě pár dní, což bylo složité z toho psychického,” přiznával domácí stratég Sebastian Hoeness. "Pátek a sobotu už ovšem potřebujeme plně využít k tomu, abychom se připravili na Mohuč. Úterní duel už musíme hodit za hlavu, je třeba se už soustředit pouze na neděli. Náš soupeř vykazuje slušné statistiky, je obtížné si proti němu tvořit gólové šance. Také vyhrává spoustu osobních soubojů, hraje tvrdě, a to vše ve velké intenzitě,” varoval.

VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Nübel - Vagnoman, Anton, Rouault, Mittelstädt - Karazor, Stiller - Millot, Undav, Führich - Guirassy

1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Zentner - Widmer, van den Berg, Caci, Mwene - Barreiro, Krauss - Amiri - Burkardt, Ngankam - Ajorque

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.55 - 4.38 - 6.34

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - 1. FC Köln

neděle 17:30

Před týdnem získal Kolín nad Rýnem svoje třetí vítězství v této sezóně na ligové scéně. Pro svěřence trenéra Tima Schultze může být tohle velká vzpruha nejen před nynějším utkáním v Sinsheimu, ale i do budoucích týdnů. Pro hosty každopádně bude důležité, aby teď na úspěch navázali proti Hoffenheimu. Musejí co nejdříve uvěřit tomu, že dokážou bodovat pravidelně.

Stabilita výkonnosti je pro boj o záchranu mnohdy tím nejdůležitějším aspektem, který může rozhodovat o sestupu či udržení. Die Geissböcke přitom od startu ročníku právě takto určitě nepůsobili. Třeba ani jednou neuměli vyhrát dvakrát po sobě. A bezpochyby by tak velmi rádi tuhle nelichotivou statistiku obrátili k lepšímu právě teď, ačkoli je jejich soupeř z různých důvodů pasovaný do role favorita.

Není se čemu divit, Hoffenhiem do této chvíle vykazoval z dlouhodobého hlediska lepší výsledky. Drží se kolem míst zaručující pohárovou Evropu, kvalifikace na evropskou frontu je jeho cílem. I mančaft kouče Pellegrina Matarazza, stejně jako výběr ze Severního Porýní-Vestfálska, bude silně motivovaný, aby uzmul tříbodový rezultát. Obzvláště, když na něj vyrukuje po papírové stránce přívětivý oponent.

Domácí se totiž po slibném startu do sezóny jaksi zasekli. Ne že by zapisovali jednu porážku za sebou, jenže skolit své soky je od listopadu velkým problémem. Z posledních dvanácti duelů, včetně toho v DFB-Pokalu, porazili pouze v prosinci Bochum. Alespoň mají vůči Kolínu nad Rýnem velmi pozitivní vzájemnou bilanci, což je jistě dobrý příslib pro tohle měření sil. Od října roku 2015 padli Die Kraichgauer s Effzeh na poli Bundesligy jen jednou z předchozích patnácti případů! "My v té sérii chceme pokračovat. Nesmíme ovšem zapomenout na to, že každý zápas začíná od nuly,” říkal hoffenheimský stratég.

TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Kadeřábek, Kabak, Akpoguma, Jurásek - Grillitsch - Stach, Prömel - Kramarič - Weghorst, Beier

1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Schwäbe - Schmitz, Hübers, Chabot, Finkgräfe - Huseinbasic, Martel - Alidou, Kainz, Ljubicic - Thielmann

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.74 - 4.12 - 4.71

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - SV Darmstadt

sobota 15:30

Hříbata zatím předvádějí nestabilní výkony, takže ideálně potřebují duel, který by jim vyšel. Střetnutí s posledním celkem bundesligové tabulky se tváří takovým býti. Nicméně hráči z Borussia-Parku určitě raději ani nechtějí domýšlet, co by se stalo, kdyby ho náhodou nezvládli podle svých představ.

Na druhou stranu, klid na kopačky může přinést fakt, že klub, ve kterém působí aktuálně zraněný Tomáš Čvančara, má v domácím prostředí o poznání lepší bilanci, než na stadionech soupeřů. Kromě českého reprezentanta se na trávník nepodívá ani Jonas Omlin, tudíž místo mezi třemi tyčemi bude opět patřit Moritzi Nicolasovi, jenž před týdnem proti obhájci titulu třikrát kapituloval.

"Darmstadt je nepříjemný protivník. Praktikuje styl hry, který nám nevyhovuje. Hrají agresivně a jsou důrazní v osobních soubojích. Musíme být výborně připravení jak po fyzické, tak po psychické stránce. A přehrát Darmstadt svými fotbalovými dovednostmi," vysvětloval hodně diplomaticky Gerardo Seoane, jenž v Bundeslize vedl už Bayer Leverkusen.

"Gladbach má po fyzické stránce opravdu výborně připravené hráče, takže nás nečeká nic snadného. Myslím, že v jejich případě by nehrálo roli, ani kdyby v týdnu odehráli celý pohárový zápas. Nicméně pozorně jsem nakoukával jejich předchozí partie, takže věřím, že se nám podaří uhrát dobrý výsledek," prohlásil naopak Švýcarův protějšek Torsten Lieberknecht.

Tato partie svede dohromady jediné dva mančafty, jejichž obrany inkasovaly více než 40 branek. Ostatně první vzájemný střet jich v září přinesl dohromady šest, tři na každé straně barikády. Na straně die Lilien se o tu třetí postaral Tim Starke, který proti Borussii odehraje svůj stý duel v dresu hesenského klubu.

Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Nicolas - Scally, Elvedi, Wöber, Netz - Neuhaus, Weigl, Koné - Honorat, Jordan, Pléa

SV Darmstadt - pravděpodobná sestava:
Schuhen - Bader, Zimmermann, Maglica, Karic - Franjic, Holland - Skarke, Justvan, Holtmann - Pfeiffer

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.64 - 4.14 - 5.54

Tip EuroFotbal.cz: 10

Více informací k zápasu

Union Berlín - VfL Wolfsburg

sobota 15:30

Vlci na sedmé bundesligové vítězství čekají už bezmála dva měsíce. Zrovna berlínský celek je jedním z těch, který už dokázali v této sezoně porazit. Navíc to vypadá, že krize, jaká stála místo Urse Fischera, stále nebyla stoprocentně zažehnána.

Před týdnem se v závěru prvního poločasu utkání s Mohučí nastavovalo bezmála patnáct minut, což stačilo k tomu, aby padly obě branky zápasu. Za Union skórovat Robin Gosens, jenž by v základní sestavě neměl chybět ani tentokrát. Ostatně jako Kevin Volland či Alex Král. Naopak nikdo z kvarteta Jannik Haberer, Kevin Vogt, Christopher Trimmel a Josip Juranović se nedostal ani na lavičku náhradníků, přičemž s výjimkou třetího jmenovaného je to zásluhou karetního trestu.

"Stejně jako ve všech předchozích případech, také tentokrát se pochopitelně těšíme na zápas před vlastními fanoušky a fanynkami. Doma jsme se doposud prezentovali ve velmi dobrém světle a podařilo se nám uhrát dobré výsledky. Samozřejmě doufáme, že i nejbližší sobota bude dnem, kdy zůstanou všechny body doma," nechal se slyšet Nenad Bjelica.

Chorvatský lodivod si je maximálně vědom toho, že jeho tým zatím venku příliš důvodů k radosti neměl. Hned třináct z celkových osmnácti bodů se povedlo vydolovat na Stadion an der Alten Försterei, kde Union s Wolfsburgem mezi elitou ještě neprohrál. Od roku 2020 tam působí Robin Knoche, který předtím strávil celých patnáct roků právě v městě proslulé automobilky Volkswagen, kde slavil zisk DFB-Pokalu i Superpokalu.

VfL může těšit, že se poprvé od kalendářního roku 2015 přihodilo, že ve čtyřech úvodních kolech Rückrunde neprohráli, jenže zároveň ani nevyhráli. A Niko Kovać ví, že ani tentokrát nedostane jeho skvadra nic zadarmo, zvlášť když v ní dál chybí Koen Casteels (za něhož jest Pavao Pervan určitě adekvátní náhradou), Patrick Wimmer, Lukas Nmecha a Tiago Tomás, jenž si po přesunu ze Stuttgartu na nové prostředí stejně obtížněji zvykal.

"Rozhodně to nebude lehký duel. Pokaždé, když hrajeme na an der Alten Försterei, je to hodně intenzivní. Fanoušci vždycky ženou svůj tým dopředu. V minulosti jsme tam odehráli vyrovnaná utkání utkání a nejinak tomu pravděpodobně bude i tentokrát. Klíčové bude proměňovat šance, které si vytvoříme," nechal se slyšet Kovać, který během hráčské kariéry působil v dresu konkurenční Herthy.

Union Berlín - pravděpodobná sestava:
Rønnow - Doekhi, Knoche, Leite - Roussillon, Král, Khedira, Schäfer, Gosens - Volland, Vertessen

VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Pervan - Maehle, Bornauw, Jenz, Rogério - Svanberg, Arnold - Černý, Wind, Majer - Behrens

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.33 - 3.30 - 3.38

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - VfL Bochum

sobota 15:30

Frankfurt se usadil na šestém místě bundesligové tabulky, pořád ale nemůže zůstat v klidu. Především v domácím prostředí hodlá pravidelně sbírat body. Podaří se mu to proti Bochumi, která je ve venkovních zápasech poměrně neškodná?

Frankfurtští "Orli" vstoupili do kalendářního roku 2024 slušně, před týdnem ovšem klopýtli na hřišti Kölnu, jenž přitom hraje o záchranu v nejvyšší soutěži. V sobotu tak bude mít Eintracht co napravovat. "Chceme ukázat, že jsme odhodláni vyhrát. Hned od začátku musíme rozproudit publikum," vzkázal na tiskové konferenci trenér SGE Dino Toppmöller.

Zatímco Frankfurt by se rád opět kvalifikoval do pohárové Evropy, Bochumi postačí, pokud se na konci sezóny umístí mimo sestupové pozici. Prozatím k tomuto cílí zdárně kráčí, a to především díky výsledkům na vlastním hřišti. Mimo domácí Ruhrstadion to mančaftu z Porúří tolik nejde. I tak chce v Hesensku zabojovat o body. "Tým je odvážný a přesvědčen o cestě, po níž jdeme," burcoval kouč VfL Thomas Letsch.

Na seznamu zraněných hráčů eviduje Bochum brankáře Michaela Essera a obránce Mohammeda Tolbu. Pomoct VfL už naopak může japonský záložník Takuma Asano, jenž se vrátil z Asijského poháru. Frankfurt o víkendu nevyužije zadáky Tutu s Nielsem Nkoukouem - oba si totiž musí odpykat disciplinární trest poté, co v Kölnu viděli červenou kartu. Nejisté jsou starty pravého beka Aurélia Buty i útočníka Saši Kalajdžiće, neboť jejich partnerky v brzké době očekávají narození potomka.

Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Trapp - Buta (Smolčić), Koch, Pacho, Max - Skhiri - Larsson, Götze - Marmoush, Chaïbi - Kalajdžić (Ekitiké)

VfL Bochum - pravděpodobná sestava:
Riemann - Oermann, Ordec, K. Schlotterbeck, Bernardo - Losilla, Osterhage - Asano, Bero, Stöger - Broschinski

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.79 - 3.86 - 4.73

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Werder Brémy - 1. FC Heidenheim

sobota 15:30

Výsledky z posledních zápasů tentokrát spíše favorizují celek z města nad řekou Vezerou. Ovšem není pochyb, že nikdo ze spoluhráčů Jiřího Pavlenky si nedovolí ligového nováčka vzhledem k jeho dosavadním výkonům podcenit.

Bohužel, český brankář před několika týdny ztratil trenérovu důvěru, takže přednost znovu mezi třemi tyčemi dostane Michael Zetterer. Mimo hru však zůstávají Leonardo Bittencourt, Leon Opitz, Amos Pieper, Miloš Veljković a Mitchell Weiser. Kmenovým hráčem Werderu zůstává Eren Dinkci, jenž ovšem hostuje od minulého roku v Heidenheimu a při prvním vzájemném klání sestřelil soupeře při výhře 4:2 dvěma góly.

Na dálku tedy jistě sleduje aktuální rozpoložení svých někdejších spoluhráčů, kteří se po nečekané a o to cennější výhře nad Bayernem odrazili k dalším dvěma vítězstvím, konkrétně nad Freiburgem a o minulém víkendu nad Mohučí. "V domácím prostředí jsme zatím odehráli dobré zápasy. Diváci nám hodně pomáhají. Jsem si jistý, že tomu tak bude i tentokrát a rozhodně je nechceme zklamat," nechal se slyšet Ole Werner.

"Brémy v sedmi utkáních po sobě neprohráli, zrovna jako my. Určitě bude napínavé sledovat, komu se tuhle sérii podaří prodloužit. Už několik týdnů jsou v dobré formě, zvláště co se domácího prostředí týče," hodnotil padesátiletý Frank Schmidt, jenž na lavičku klubu z Bádensko-Württemberska usednul bezprostředně po skončení hráčské kariéry v roce 2007.

Z jeho svěřenců nebudou moct zasáhnout do tohoto duelu Janeš, Keller, Thomalla a Quenai. Naopak se může stát, že defenziva bude čelit Skellymu Alverovi, jenž je se dvěma metry a stejným počtem centimetrů nejvyšším hráčem, jaký nastoupil v Bundeslize po odchodu Jana Kollera v roce 2008. Nicméně hosté nepochybně udělají všechno pro to, aby počet jejich porážek zůstal na osmi.

Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Zetterer - Stark, Friedl, Jung - Agu, Schmid, Lynen, Stage, Deman - Njinmah, Ducksch

1. FC Heidenheim - pravděpodobná sestava:
Müller - Traoré, Mainka, Gimber, Föhrenbach - Beck, Maloney, Schöppner - Dinkçi, Kleindienst, Beste

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.84 - 3.84 - 4.42

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

FC Augsburg - RB Lipsko

sobota 15:30

Byl to pro Lipsko krušný leden. Saský celek se s tímhle měsícem nevypořádal vůbec dobře a po třech porážkách v řadě hodně oslabil své postavení na předních pozicích. Zkraje února se mu ale podařilo kratší sérii neúspěchů utnout v duelu s Unionem a rád by na vítězství navázal také v Augsburgu. Ten se drží ve středu tabulky a chová bezpečný odstup od pásma sestupu.

Po vánočních svátcích nepodstupovali svěřenci trenéra Jesse Thorupa jednoduchý los, hlavně se asi úplně netěšili na Leverkusen a Bayern, tedy co se papírových kvalit těchto soupeřů týče. Výsledkově se jim v obou těchto případech nezadařilo, nicméně nepadli žádným zásadním rozdílem. A v kláních, ve kterých byl zisk bodů pravděpodobnější, tedy v těch na půdách Mönchengladbachu a Bochumi, tam Augsburg uspěl.

Die Roten Bullen v Bavorsku v předešlých dvou vzájemných zápasech pouze remizovali. A hostující lodivod Marco Rose si uvědomuje, že vyhrát ve WWK Aréně nepředstavuje nikdy snadný úkol, jakkoli je teď jeho mančaft pasovaný do role favorita. "Utkání s Augsburgem jsou vždy velkou výzvou, zejména pak na jeho hřišti. Má fantastické fanoušky. Tohle víme už léta,” říkal. "V sobotu budeme potřebovat podat stoprocentní výkon, abychom to zvládli, možná budeme muset vynaložit ještě větší úsilí.”

Hodně se Rosemu ulevilo po minulém týdnu. Lipsko opravdu zabředávalo do nelehké doby, skalp berlínského soka mu na každý pád pomohl získat ztracené sebevědomí zpět. "Nálada byla dobrá, nic jsme však nepřeháněli,” krotil emoce po jedné vlaštovce. Jak se říká, ta jaro nedělá. "Po těžké porážce ve Stuttgartu jsme se rozhodli, že se budeme soustředit hlavně na konečné skóre. Drželi jsme ve složité fázi při sobě a zůstali jsme extrémně koncentrovaní,” těšilo ho předchozí vystoupení.

FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Dahmen - Mbabu, Gouweleeuw, Uduokhai, Iago - Jakič - Maier, Rexhbecaj - Vargas - P. Tietz, Demirovič

RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Gulácsi - Henrichs, Klostermann, Orbán, Raum - Kampl, X. Schlager - Dani Olmo, Simons - Šeško, Openda

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.52 - 4.44 - 1.72

Tip EuroFotbal.cz: 10

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - Bayern Mnichov

sobota 18:30

Bayern versus Dortmund? Nikoliv. Oproti zvyklostem z posledních let neodehrají Mnichované největší zápas jarní části ročníku proti BVB. Představí se sice na západě Německa, avšak v Leverkusenu. Právě "Werkself" totiž vévodí bundesligové tabulce. A pokud SVB v sobotu neprohraje, setrvá na čele i nadále.

Před očekávaným šlágrem má Leverkusen na Bayern k dobru dva body. Jak tento náskok uhájit? Mohl by se například uchýlit k tuhé defenzivě. To ovšem není jeho styl. A ostatně ani od jeho sobotního soupeře z Bavorska nelze očekávat příliš opatrný přístup. "Když nás vidím, vím, na co máme a jakou kvalitu má Leverkusen, tak to nevypadá, že by to mělo skončit 0:0," přitakal i kouč Bayernu Thomas Tuchel.

Není pochyb o tom, že v Leverkusenu na sebe narazí momentálně nejlepší dva týmy nejvyšší německé soutěže. Domácí vyzyvatelé nasázeli za 20 odehraných bundesligových kol 52 gólů, Mnichované dokonce ještě o sedm víc. V tomto směru se na oba celky žádný jiný nechytá. A platí to též při zkoumání statistiky inkasovaných branek. Za brankáři SVB se síť vlnila jen 14krát, Bavoři zase inkasovali pouze 19 gólů.

A pak jsou tu samozřejmě body - 52 versus 50. Třetí Stuttgart má na svém kontě o dvanáct, respektive deset méně. Je tedy skutečně nabíledni, že v BayAreně na sebe narazí to nejlepší, co Bundesliga momentálně nabízí. "Zítra máme mít možnost na našem stadionu zažít jedinečnou atmosféru. Je to něco výjimečného i pro naše hráče. Vychutnáváme si tento okamžik," prohlásil na páteční tiskové konferenci trenér Leverkusenu Xabi Alonso.

Domácí Bayer přistupuje k nadcházejícímu duelu s pokorou. Dobře ví, že změří síly s naprostým hegemonem německé klubové kopané, jenž na bundesligovém trůnu neohroženě kraluje posledních 11 let. "Potřebujeme téměř dokonalý výkon, abychom obstáli proti tak silnému soupeři. Jsme si zcela vědomi, že to bude velká výzva," řekl Alonso.

Leverkusen se každopádně jeví jako odvážný vyzyvatel. A jestliže v sobotu zvítězí, svůj náskok v tabulce navýší. Nic takového Bayern dopustit jistě nehodlá, byť nějaký čas na nápravu by případně ještě měl. "Sice je v sezóně ještě brzy, ale pořád to bereme jako výjimečný zápas a výjimečnou příležitost vyložit karty na stůl," uvedl Tuchel.

Podobně to vidí též Alonso, jenž na tiskové konferenci prozdradil, že bránu SVB bude na úkor Matěje Kováře tentokrát hájit Lukas Hradecky. Jinak ovšem Bayeru nepomůže stoper Odilon Kossounou, který jakožto reprezentant Pobřeží slonoviny zůstává na Africkém poháru národů. Kvůli zranění do utkání nezasáhnou na delší dobu indisponovaný nejlepší střelec Werkself Victor Boniface, středopolař Ezequiel Palacios ani obránce Arthur.

Bayern v poslední době evidoval poměrně dost marodů. Nejnověji vypadl levý bek Alphonso Davies, jenž tak na seznamu zraněných doplnil křídelníky Kingsleye Comana se Sergem Gnabrym, univerzála Konrada Laimera, pravého zadáka Bounu Sarra a náhradního gólmana Daniela Peretze. K tomu není jistý start brankářské jedničky Manuela Neuera a teprve se uvidí, zda jej nebude muset zastoupit Sven Ulreich. Do tréninku se však vrátili stopeř Min-jae Kim s Dayotem Upamecanem i záložník Joshua Kimmich. Zmíněná trojce se tedy v Leverkusenu může na trávníku objevit.

Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Hradecky - Tapsoba, Tah, Hincapié - Frimpong, Xhaka, Andrich, Grimaldo - Hofmann, Schick, Wirtz

Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Mazraoui, Upamecano, Dier, Guerreiro - Pavlović (Kimmich), Goretzka - Sané, T. Müller, Musiala - Kane

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.40 - 3.55 - 3.04

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - SC Freiburg

pátek 20:30

Dortmund sice v kalendářním roce 2024 dál čeká na přemožitele, nicméně poslední soutěžní utkání fanoušky Borussie rozhodně moc nepotěšilo. Na remízu z Heidenheimu budou chtít "Schwarzgelben" zapomenout úspěchem nad Freiburgem, který by ovšem po dvou porážkách v řadě rovněž rád zabral.

Za čtyři zápasy po zimní přestávce inkasoval Dortmund jediný gól, jenž si navíc vsítil sám. Před týdnem ale sám vyšel naprázdno, přičemž v Heidenheimu si skórovat ani nezasloužil. Borussia tak pouze remizovala, k tomu u svých příznivců vyvolala nepřesvědčivým výkonem rozpaky. V tabulce Bundesligy každopádně zůstává na čtvrtém místě.

Úsilí předvedené ve 20. kole už Schwarzgelben nehodlají zopakovat. "S hrou i výsledkem v Heidenheimu jsme byli všichni nespokojeni. Můžeme a musíme hrát mnohem lepší fotbal, abychom dosáhli našich cílů," uvědomuje si kouč BVB Edin Terzic.

Ani Freiburgu poslední soutěžní střetnutí nevyšlo. "Breisgauer" nezvládli souboj s regionálním rivalem ze Stuttgartu, od něhož inkasovali celkem třikrát, přičemž sami rozvlnili síť pouze jednou. Mančaft z podhůří Černého lesa tak ve čtyřech duelech po Novém roce přemohl pouze Hoffenheim, kvůli čemuž se mu v tabulce nedaří posunout ze sedmé pozice někam výš.

Proti Stuttgartu doplatili hráči SCF na špatný vstup do zápasu - během prvních sedmi minut inkasovali hned dvakrát. V Dortmundu něco podobného nechtějí dopustit. "Nemůžete se tím příliš zabývat, jinak vás to může rozhodit. Teď je to však problém," uznal trenér Freiburgu Christian Streich.

Týden stará seance se stuttgartským VfB přinesla alespoň jednu dobrou zprávu. Po dlouhém zranění se na trávníku objevil levý bek Breisgauer Christian Günter, jenž může nastoupit i v dortmundském Westfalenstadionu. Streich má k dispozici také záložníka Ritsua Doana, který poslední týdny strávil s japonskou reprezentací na Asijském poháru. V minulém kole se ovšem nechal vyloučit jiný středopolař Merlin Röhl a proti BVB si kvůli disciplinárnímu trestu za obdržení červené karty nezahraje. Chybět bude rovněž čerstvě zraněný stoper Matthias Ginter, jenž tak na marodce doplnil dlouhodobě absentující obránce Philippa Lienharta s Kennethem Schmidtem i forvarda Daniela-Kofiho Kyereha.

Borussia v Heidenheimu bojovala s řadou absencí, nyní je však zdravotní stav hráčů BVB mnohem lepší. Brankář Gregor Kobel i záložníci Julian Brandt s Marcem Reusem jsou již fit, z klíčových hráčů je tak nejistý pouze start křídelníka Jadona Sancha. Ještě nějakou dobu bude marodit středopolař Felix Nmecha, útočník Sébastien Haller zase zůstává na Africkém poháru národů, kde jej v dresu Pobřeží slonoviny čeká finále.

Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Kobel - M. Wolf, Hummels, N. Schlotterbeck, Maatsen - Sabitzer, Can - Malen, Brandt, Reus - Füllkrug

SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Atubolu - Kübler, Sildillia, Gulde, Makengo - Eggestein, Höfler - Sallai, Höler, Grifo - Gregoritsch

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.48 - 5.03 - 6.28

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Bayer Leverkusen
20
16
4
0
52 : 14
52
2
Bayern Mnichov
20
16
2
2
59 : 19
50
3
VfB Stuttgart
20
13
1
6
46 : 26
40
4
Borussia Dortmund
20
10
7
3
40 : 26
37
5
RB Lipsko
20
11
3
6
44 : 26
36
6
Eintracht Frankfurt
20
8
7
5
30 : 24
31
7
SC Freiburg
20
8
4
8
26 : 34
28
8
TSG Hoffenheim
20
7
5
8
37 : 39
26
9
Werder Brémy
20
7
5
8
29 : 32
26
10
1. FC Heidenheim
20
6
6
8
28 : 35
24
11
VfL Wolfsburg
20
6
5
9
25 : 32
23
12
FC Augsburg
20
5
7
8
29 : 37
22
13
Borussia Mönchengladbach
20
5
6
9
36 : 41
21
14
VfL Bochum
20
4
9
7
22 : 38
21
15
Union Berlín
20
5
3
12
19 : 35
18
16
1. FC Köln
20
3
6
11
14 : 34
15
17
1. FSV Mainz 05
20
1
9
10
15 : 32
12
18
SV Darmstadt
20
2
5
13
22 : 49
11

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (215)

Přidat komentář
andrew96

Meunier v Dortmundu: 3 a půl roku se snaží být vůbec nějak platný.

Meunier první zápas za Trabzonspor: https://twitter.com/AIiBVB/status/1755632196704948275.

Reagovat
Rudnevs

Už aj BVB začína dostať klasický syndrom Schalke a HSV. Akonáhle hráč odíde, zázračne sa naučí hrať futbal. Ako povedal niekto v komentoch, v drese BVB by takýto center Meuniera smeroval niekam na tribúnu.

Reagovat
andrew96

Někdo si dal tu práci a vytvořil sestřih akcí Meuniera za BVB. A pár centrů opravdu letělo na tribunu (vedle obligátního trefení prvního hráče).

Reagovat
Seydou Doumbia

pro Denise Udav se (Undav) na Euru...pro mě to je přesně ten jednoturnajový hráč, který by mohl být platný

Reagovat
vladino10

Daniel Guiza

Reagovat
Rudnevs

Dneska okrem iného aj Hamburg - Hannover, pravý piatkový topspiel

Reagovat
Breze

Reagovat
Martin9719

Nutno podotknout, že páteční zápasy HSV mají všechno.

Reagovat
Rudnevs

Ako som aj sám napísal na Twitteri, majú všetko okrem okrem šťastného konca pre HSV. Takto sa hrať už nedá, nedá sa to večne zvaľovať len na individuálne chyby. Ten káder má kvalitu, je zohraný.. od istej doby už tá zodpovednosť je predsa len aj na trénerovi. A hrať takýto vabank za stavu 3:3 bez jedného hráča je čistý amaterizmus. Myslím si, že momentálne by zmena trénera fakt neuškodila. Je to jediná šanca, ako zachrániť sezónu.

K fans.. samozrejme je to trochu otravné, ale ono to otravné aj byť má, to je tá pointa. A očividne kreativite sa medze nekladú, zámky od bicykla na bránkach tu ešte neboli. Ako s niečim takým vôbec môžu ísť fans na štadión? To isté pryo.. ako to tam vôbec prepašujú? Ked som bol na štadióne ja, organizátori mi zobrali aj power banku, lebo že to môže byť nebezpečné

Reagovat
Martin9719

No já jsem ten zápas opět neviděl, protože jsem si myslel, že se Karlsruhe opakovat nebude tak jsem dělal něco jinýho. Ta sehranost je tam velká, nevím proč třeba nechytal Fernandes, když to byl na Olympstadionu základní stavební kámen co se týče rozehrávky. Tímhle si to HSV už zase totálně komplikuje a schyluje se k další pohromě jménem baráž. Pokud by se tam udržel Köln (jakože u těch posledních 3 týmů úplně velký pohyb mezi sebou nečekám) tak by měli asi větší naděje než minulé sezony. Jako když se dívám na ty výsledky tak se divím co tam Walter ještě dělá. Kiel, Paderborn, KSC, H96. Mezitím Pokal a derby s Pauli taky rozhodně nebylo přesvědčivé.

Otravné to samozřejmě být má, protože pouze pokřiky už nikdo nebere vážně a DFL kdyžtak mě oprav na to mlčí. Myslím si že to klidně může zajít i do fáze že se prostě některý zápas nedohraje. Ono toho materiálu na házení je dost, ani včera na BVB podle mě všechno nevyčerpali. Na Olympstadionu teď taky prohledávali víc než před rokem. Týpek chtěl i rozepnout bundu a vyndat věci z kapes. V kapsách jsem měl ovladač na bránu z práce a takový blbosti. Taky jsem si říkal jestli mi to nesebere. Ale zapalovače a cigarety většinou nechávají, což je zajímavý.

Reagovat
Rudnevs

Momentalne to s HSV nevidím ani na baráž, ale proste na štvrté miesto. Pri takejto hre to na postup nebude. Fürth, Kiel aj St. Pauli vidím pred nami. Údajne sa ale začína konečne rokovať o Walterovi, to by mohlo kartami zamiešať. Nech sa na mňa nikto nehnevá, ale po toľkých rokoch a s týmto kádrom to už musí byť postup.

Ten transparent proti Kindovi, kde na neho bolo akože namierené, je možno trošku krutý, ale pokiaľ to ostane len pri transparente ako pri obraznom prirovnaní, tak to zas taká katastrofa nie je, to tu nebolo prvý ani poslednýkrát. K nejakym vyslovene osobným vyhrážkam zabitím snáď už neprijde. Ja som si vždy vravel, ako si trebárs môžu na štadión zobrať napríklad pyro. Veď tá kontrola aspoň na mňa bola zvyčajne celkom prísna. To v tom kotli majú proste “svojich ľudí” ako kontrolorov alebo to niekam ukryju alebo ako to tam dostanú?

Reagovat
Martin9719

Nemyslím si, že Kiel by byl lepší než současné HSV. Bylo vidět např. s Eintrachtem, že to rozhodně nebylo ono a snadno jsou schopni se dostat do křeče a papírová (ne)kvalita se pak ukáže. Fürth má solidně našlápnuto, ale hlavní problém vidím v tom že hodili laso i právě H96 kteří už byli z boje o baráž prakticky odepsaní. Spíš mě teď trochu straší situace na opačným konci kam padáme i my. 4 zápasy bez výhry v lize + 5. zápas Pokal s Lauternem. Ať už 4 zápasy vyhraješ po sobě nebo prohraješ tak tě to vždy buď vystřelí směrem k baráži nebo naopak dolů a to je náš případ momentálně.

Na Olympstadionu tam někdo přinesl další tašku z hopíky zhruba v půlce přerušení a šel jakoby až z venku. Mohli mu to tam schovat stánkaři, protože na Olympstadionu jsou stánky s klubovými předměty a různými jídelními uvnitř kolem tribun za pokladnou a ti nevím jak se kontrolují. A během zápasu by se ten týpek ven ze stadionu a dovnitř nedostal. Takže jsem to tipoval na tohle. Podplacení těch co pouští dovnitř si myslím že tam funguje, ale tak aby to probíhalo skrytě, určitě tam nikoho nepustí s pyro když by to nesl v krabici v ruce aby to viděla i policie a všichni. Ale jsou to jen moje domněnky.

Reagovat
Rudnevs

Tak zas na Eintracht pozor. Oni sú formovo najsilnejší tím z ligy, proti nim by vyzeral zle momentálne skoro každý. Ako fanúšika Schalke ma to samozrejme sere.

Reagovat
Rudnevs

Inak ten Raab chytal vraj kvôli výkonnosti. Minulé zápasy som moc nesledoval, takže neviem posúdiť, ale udajne mal Heuer Fernandes nejaku slabšiu chvilku a Raab sa ukazoval v dobrom svetle, tak tam Walter dal jeho. Očividne, nie moc správne rozhodnutie.

Reagovat
Martin9719

Je pravda, že vyrazil špatně tu střelu Reeseho, ale jinak to byl prakticky 3. stoper a šlo mu to výborně takže bych nečekal že ho v dalším zápase vymění.

Reagovat
Breze

Myslim, ze Raab tam bol este ten mensi problem.

Reagovat
Rudnevs

David Zima, chýbaš nám!

Ak Walter ustojí aj toto, tak si HSV samo kope hrob…

Reagovat
Breze

No Ambrosius sa ho ocividne snaží zbaviť

Reagovat
JackBlack

Dneska pustit Bayer - Bayern nebo Real - Girona?

Reagovat
Seydou Doumbia

Komu věříš že má větší šanci na titul? Já osobně Leverkusen. Real je moc stabilní tým a tyto velké zápasy kde jde o hodně většinou zvládá, Baya je nalomený a Leverkusen navíc je doma. Tohle nemá kam, jasný duel bundesligy.

Reagovat
Rudnevs

Ja tam úprimne moc veľké šance nevidím. Leverkusen hrá v posledných zápasoch strašne. Bayern síce tiež ale u nich “strašne” stále stačí na to, aby dominovali zvyšku ligy.

Reagovat
Seydou Doumbia

Tyšl je Tyšl, podle mě ještě i Baya bude ztrácet body. Co ty a Denis Udav se a Euro? Bral by si ho jako já?

Reagovat
Sigma Olomouc

Já bych Undava bral

Reagovat
Seydou Doumbia

Reagovat
Rudnevs

Neni o čom, lepšieho útočníka Nemecko nemá.

Reagovat
andrew96

Füllkrug.

Reagovat
Seydou Doumbia

12+8 za 2200 minut, Udav se 14+5 za 1400 minut v horším týmu

Reagovat
vladino10

Ta hra dortmundu ale hrotom celkovo moc nepraje by som povedal.

Za mňa je hlúposť Niclasa nebrať, je to za dlhé roky posledný útočník ktorý keď za repre naskočil, tak hrozil. Ak tak nech idú obaja/nech sa v príprave na turnaj ukáže kto je lepší.

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak já nepsal aby ho nebrali, jen reaguju na to že německé lepšího útočníka než Udav se nemá...taky bych bral oba

Reagovat
Rudnevs

Momentálne Undav > Füllkrug, ako píše Seydou Doumbia. Undav je túto sezónu fakt top, musím však uznať, že teraz Füllkrugovi to konečne tiež začína strieľať. Asi by som ich zobral oboch.

Reagovat
Martin9719

Jednoznačně oba a na stopera konečně i Waldi Anton.

Reagovat
Sigma Olomouc

Určitě oba.

Reagovat
andrew96

Jasně, já to myslel žertem (proto to opožděné emoji), sám si z něj v BVB dělám srandu.

Reagovat
Bayern +

Prečo sa vynecháva Pascal Gross? V Brightone je to vraj uplna topka.

Reagovat
Rudnevs

Však to neni útočník

Reagovat
Bayern +

Ja to myslím všeobecne. V PL ma fakt skvele výkony a nemyslím si, že na jeho poste boli v repre doposiaľ neviem aké megahviezdy v megaforme, že by si nezaslúžil nomináciu.

Reagovat
andrew96

A ani se nevynechává, v repre začal v poslední době nastupovat.

Reagovat
Bayern +

Hej, len v Brightone už takto hrá 3-4 roky no

Reagovat
Bayern +

Reagovat
andrew96

*

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
andrew96

Strašně? To zas prr. Soupeře pořád mačkají. Strašně hraje Dortmund, který není schopen protivníka zatlačit.

Navíc obrana Bayernu vypadá jako průchoďák, pokud tedy nebudou Kim/Upamecano fit.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sigma Olomouc

Bayer 0-3 Bayern

Reagovat
johnn

2:1

Reagovat
Sigma Olomouc

Komu fandíš ty?

Reagovat
oli9

Ten Benes, v Hamburku vypadá jako zajímavý hráč. Myslíte, ze po něm sáhne někdo z BL příští sezónu?

Reagovat
Martin9719

Pokud si tu 1. BL samá nezahraje s HSV..

Reagovat
Seydou Doumbia

to je dost scifi scénař

Reagovat
Rudnevs

Buď BL alebo tím z nejakej inej ligy. Ak HSV ani teraz nepostúpi, už sa im to zrejme začne rozpadať.

Reagovat
Breze

Snad ho niekto vezme do BL, tuto sezonu hra naozaj paradne.

Reagovat
Coutinho10

btw co říkáte na tuto novinku, jestli jste jí zaznamenali, že konferenční přenos se chystá i v BL ? Za mě můžu potvrdit, že v PL sleduju pravidelně a je to top

V případě fotbalové Bundesligy bude provozovatel nabízet tzv. konferenční přenos, který znají diváci i z vysílání stanice CANAL+ Sport, věnované anglické fotbalové Premier League. Smyslem konferenčního přenosu je nabízet průběžné přenosy z trávníků podle vývoje utkání a situace. Divák tak nepřijde o žádný moment ze souběžně hraných zápasů.

https://www.parabola.cz/clanky/7656/ns5-a-ns6-nabidnou-i-konferencni-prenosy-bundesligy-zapasy-ligue-1-formule-1-motogp/

Reagovat
smazaný uživatel

Mohli by to tak udělat i s CL.

Reagovat
Coutinho10

jak jsem to četl, taky mě to hned napadlo a myslím si, že to je celkem reálný a zvlášť, když co jsem někde četl, jak bude vypadat ten hrací plán, ty časy zápasů, tak to bude o dost víc zápasů v jeden čas, takže o dost zápasů bys jinak přišel, takže doufejme, že to tak bude i v LM

Reagovat
andrew96

Mně to vyhovuje jen když tomu nevěnuju takovou pozornost a mám zápasy puštěné jako podkres (Konferenz na německém Sky funguje už dlouho). Jinak si raději vyberu konkrétní zápas, ať z toho něco mám.

Ale jako rozšíření možností supr.

Reagovat
Coutinho10

j, záleží na konkrétních zápasech...pokud nutně chci vidět celý zápas, tak to je složitější, ale pokud tam vyloženě není top 1 zápas, tak vždy lepší mít přehled o všech a ne pouze o jednom

Reagovat
andrew96

Přehled máš ale pouze o výsledku a zajímavých momentech, nikoliv o průběhu hry a výkonu jednotlivých hráčů. Proto mně přijde smysluplnější se soustředit na jeden zápas a u dalších kontrolovat livescore, případně není problém pak vidět někde sestřih.

Takže jak říkám, za mě jedině jako podkres k jiné činnosti, vlastně jako rádio.

Reagovat
Rudnevs

Na toto sa celkom teším, na Sky som Konferenz vždy mával rád

Inak, taká otázka, pokiaľ už mám Nova Sport 3 a Nova Sport 4 v balíčku, myslíte, že mi tam pribudne aj 5 a 6? Alebo si zas kvôli tomu musím kupovať drahší balíček?

Reagovat
Martin9719

Jo myslím že se bude něco platit.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Coutinho10

záleží i u koho viz můj koment níže....nebyl bych ale takovej pesimista

Reagovat
Martin9719

No já nemám už O2 ale Magentu

Reagovat
Coutinho10

tak u nich netusím, no uvidíš, ale měli by mít oba programy si myslim

Reagovat
Martin9719

No otázka co tam budou dávat, 2. BL tam předpokládám stejně nedají, mohli by dávat víc 1. BL alespoň jinak mi to asi moc nevadí, víc toho stejně nestíhám.

Reagovat
Coutinho10

j to, si taky myslím, že třeba u LM nedávají všechny zápasy jako třeba dřív dávala O2TV Sport, když to měla 3-4 sezóny nazpět, tak všechny zápasy byly v multidimenzi a jelikož Novasport má pouze 2 programy na LM a 2 zápasy jsou na Premier Sport, tak ne všechno ze skupin bylo vysílaný, tak toto by se mohlo nejen u LM, ale i BL zlepšit stejně jako třeba Skylink nabízí živě všechny zápasy z kola

Reagovat
Coutinho10

záleží, jakýho máš poskytovatele, třeba u O2TV bych zdražení neočekával, bylo nedávno a někteří jiný poskytovalé např. Skylink myslím budou mít jenom jeden z těch nových Nova Sportů

takže nemyslím si, že by to bylo nějak extra v jiných balíčkách, ale samozřejmě každý poskytovatel si to může udělat, jak chce....uvidíme asi brzo, když spuštění je na konci měsíce, tak brzo by mělo být jasno, pokud ještě není, jak si to jaký poskytovatel nastaví

Reagovat
Seydou Doumbia

Tipy na dnes? Za mě 2:2, Palacios a Bonifejs jsou citelné ztráty pro domácí, my sice máme hromadu zraněných, ale je to rozdělené do více postu a máme nějaké náhrady, věřím v neprohru Baya...ale zas Tuchel je Tuchel

Reagovat
Nickname 9

1:3

Reagovat
Breze

2:2

Reagovat
oli9

2:1

Reagovat
Sigma Olomouc

0:3

Reagovat
Rudnevs

1:1 alebo 1:3

Reagovat
Bayern +

3:1

Reagovat
Müllered

Dier místo De Ligta a hra na tři stopery, která není moc vyzkoušená, ok.

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Celkově ta sestava... co to Tuchel s tím Bayernem dělá

Reagovat
Breze

Tuchel sa len chce pochvalit, kolko ma teraz stoperov.

Reagovat
Breze

Ten Mazraoui nalavo je tiez dobry ulet

Reagovat
Nickname 9

Reagovat
Breze

Neuer - Upamecano, Dier, Kim - Boey, Pavlovic, Goretzka, Mazraoui - Sane, Kane, Musiala

Reagovat
bayern987

Tohle mu nemůže projít, po zápase letí.

Reagovat
Breze

Lavicka: Aznou, Choupo, de Ligt, Guerreiro, Kimmich, Muller, Tel, Ulreich, Zvonarek

Reagovat
vladino10

Dier > De Ligt

Reagovat
oli9

Schick očekávaně lavka. Uvidíme jestli se vůbec dostane do hry

Reagovat
Sigma Olomouc

Snad ne

Reagovat
Breze

Hradecky - Tapsoba, Tah, Hincapie - Stanisic, Xhaka, Andrich, Grimaldo - Tella, Adli, Wirtz

Reagovat
Breze

Lavicka: Fosu-Mensah, Frimpong, Hlozek, Hofmann, Iglesias, Kovar, Mbamba, Puerta, Schick

Reagovat
Dreisam

Nepadajúci stream poprosím, ďakujem.

Reagovat
Kocour Klapuška

o2tv.cz

Reagovat
Acquanni

https://bikesports.live/lol/roro-dutch-z8/

Tenhle je vždy trochu pozadu, tak 2-3 minutky, ale stabilnější neznám. Většinou nevypadne ani jednou za celý zápas.

Reagovat
Dreisam

Ďakujem, perfektný.

Reagovat
Acquanni

https://www.soccerstreams.football/

Kdyžtak tady se hledá asi nejlépe momentálně. Když je ve výběru Cyclingstreams tak je to ten, co jsem právě poslal, největší jistota. Když není, tak vybírat podle upvotů

Reagovat
Kocour Klapuška

hm

Reagovat
Sigma Olomouc

STANIŠIIIIIIIIČ JOOOOOOOOOOOOOOOO

Reagovat
Martin9719

Stanišič > Boey

Reagovat
vladino10

Reagovat
bayern987

Reagovat
Bayern +

Pozerám, že prvý krát v sezóne vyskúšať 3-4-3 zrovna na Leverkusene sa ukazuje ako Tuchelov majstrštyk Upamecano a Kim zatiaľ kompletne v lese, Boey na LWB v premiérovom zápase v základe asi tiež srší šťastím. Dnes to bude mať Bayer celkom ľahké...

Reagovat
fenixLFC

uz to vraj hrali proti mainzu. a prehrali

Reagovat
Rudnevs

Vysmial by som sa všetkým Bavorákom za to, ako ste odovzdali Bayeru Stanisica, ale karma by mi to vrátila a Leverkusen by prehral, takže berte to tak, že som nič nepovedal

Reagovat
Kocour Klapuška

Alibismus. Snad ti to karma vrátí

Reagovat
godwood

Reagovat
bayern987

Stanisic

Reagovat
andrew96

Stanisic za to, jak si jej nevážili, měl letět slavit přímo pod kotel Bayernu.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Bayern +

To asi ne, ak bude hrať dobre tak od leta je u nás.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Rudnevs

Hoc sa mi v poslednej dobe dosť znechutil, Neuer stále drží Bayern celkom nad vodou. Škoda, že v reprezentácii to tak úplne vždy nebolo.

Reagovat
Bayern +

Tak v takom stave ako je Bayern cca rok bola repre 5+ rokov, takze sa nedivím. Predtým bol topka aj v repre.

Reagovat
Rudnevs

Komentátor Novy Sport počas zápasu scrolluje twitter. Kde sú tie časy, keď komentátori Eurosportu počas zápasu scrollovali Eurofotbal?

Reagovat
Kocour Klapuška

Za mě BL na Eurosportu co se týče komentátorů asi nejlepší zpracování fotbalu za poslední dobu. I když, to už bude podle mě možná skoro 10 let, ne?

Reagovat
Martin9719

Jak je na tom vůbec váš krajan Stano, po zimní přestávce jsem ho ještě neslyšel komentovat..

Reagovat
andrew96

Komentuje pořád, naposledy jsem jej slyšel před týdnem (Effzeh-SGE).

Reagovat
Martin9719

Tak to mám asi smůlu, tohle jsem zrovna neviděl.

Reagovat
DieFohlenBMG

Grimaldo a jeho kouzelná levačka

Reagovat
Breze

Ak si Tuchel vsadil na Bayer, tak mu ta taktika zatiaľ vychádza dokonale

Reagovat
O.Giroud

chudák Kane ak ani túto sezónu nedá trofej asi by som skúsil Slovan

Reagovat
Rudnevs

Ak nahodou neda trofej tento rok, tak da buduci

Reagovat
O.Giroud

Dortmund získa normálneho trénera a bude zas boj

Reagovat
Manik...

Spíš PSG

Reagovat
Seydou Doumbia

Pesgay ne, ale Realek by šel

Reagovat
O.Giroud

tam to nedávno dalo Lille a ešte keď odíde Mbappe

Reagovat
Manik...

Reagovat
oli9

Kane za to ale nemůže, ten hraje možná životní sezonu

Reagovat
Bayern +

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
O.Giroud

nikde som nenapísal, že za to môže

Reagovat
Kocour Klapuška

Jedinej, kdo snese nějaký měřítko je Sané. Ten tam lítá jak šílenec, ale úplně zbytečný

Reagovat
Sigma Olomouc

Adli

Reagovat
Kovi81

Typická Tuchelova mrdka, kterou hrál v Chelsea. Útočníci úplně odříznutí, osm tisíc přihrávek obránců a ztráta balonu

Reagovat
oli9

Reagovat
Bayern +

Reagovat
eder

Bij a bij Brambora do hlavy!

Reagovat
Rudnevs

Franta Straka absolutna legenda

Reagovat
Seydou Doumbia

proč? za to že jako jediní mluví na plnou hubu a umí kritizovat?

Reagovat
Rudnevs

Ta jeho zapálenosť je neskutočná Jak tam hovoril a rozhadzoval rukami, to som v štúdiu videl len málokedy. Aj priateľka sa ma hneď pýtala že čo to je preboha za týpka

Reagovat
Seydou Doumbia

Jo takhle jako on jsem žral fotbal 10 let zpátky, ted je ten sport už mrtvý. Mám ale s Franzem fotku z AA, náhodou jsem ho potkal jak jsem tam poprvé jel.

Reagovat
Hyrax

Reagovat
Martin9719

Jeho tanečky s pohárem ještě z Ligy mistrů na Prima Cool jsou legendární.

Reagovat
Coutinho10

pravidelně bere dobrej matroš...vždycky mě baví

Reagovat
Bayern +

Vyhodia ho ráno? Veď to môže trénovať aj Müller...

Reagovat
Breze

bohužiaľ pochybujem, ze skončí

Reagovat
bayern987

Reagovat
Kocour Klapuška

Reagovat
Yuriewitsch

Reagovat
Kocour Klapuška

Respektive já doufám, že už večer

Reagovat
Rudnevs

Grimaldoooooo! Už som čakal že to z uhlu napáli rovno do Neuera, ako je to väčšinou zvykom, ale on zachoval chladnú hlavu, z uhlu pekne zakončené. Pure class. Dúfam, že to Uli vidí a klepe si na hlavu za to, čo povedal.

Reagovat
Seydou Doumbia

Řekl to na americký způsob, cokoli mimo hranice je no name, cením nikdo nečekal že vyhořelý grimaldo bude mít v této fázi soutěže 10+10 (jen tipuju, to je jedno kolik má prostě hodně)

Reagovat
Breze

To je v pohode, prvý polčas sme vystrelili na bránu až 3 krát, to s prehľadom stačí na 2 góly

Reagovat
Gunner14

Kane zase bez trofeje

Reagovat
martin.b

Snad se dostane v CL na duel Bayernu s Arsenalem, konečně by se ta šikana mohla obrátit, Tuchelball

Reagovat
fenixLFC

skor by bolo vtipnejsie keby ich odstreli kane

Reagovat
Acquanni

Sám bych se divil, kdyby jsme hráli s Bayernem a Kane by nedal aspoň dva

Reagovat
eder

Fandil bych Arsenalu, každopádně.

Reagovat
PP

Reagovat
eder

Údiv není na místě, fans Gunners jsem historicky vnímal jako nejrozumnější v rámci Premier League. To jen poslední dobou se začala v jejich řadách prosazovat arogantní namistrovaná howada...

Reagovat
Seydou Doumbia

fans arsenalu jsou z těch komerčně velkých týmu v PL nejslušnější pořád

Reagovat
eder

Asi ano, ale také už to není co bývalo...

Reagovat
PP

to čumím.. Tak ta naše fanbase je velká, takže snáz zakopneš o hnupa. Navíc to naše hajpování každého hovna je pověstné.. Na druhou stranu, umíme být hodně kritičtí k sobě samým, což se mi zase líbí.

Reagovat
Seydou Doumbia

nebo s barcelonou, ale to by bayern furt vyhrál

Reagovat
Seydou Doumbia

Dobře Bayernu tak, to je za to že vyhodili Nageho. Mají co si udělali. Ted už přeju Leverkusenu titul a snad si v Bayernu někteří vytáhnou hlavy z prdele a začnou zase normálně fungovat, tohle nemá s Bayernem který znám nic společného.

Reagovat
Bayern +

Zlatý Klinsmann fakt. To bola aspoň zábava, toto je čistá sračka.

Reagovat
andrew96

Grimaldo > Roberto Carlos.

Reagovat
vladino10

No hlavnou úlohou Werkself by teraz malo byt držať tento stav a neskorovat. Ak to prezenu, tak ohrozia tuchela na lavičke a tým aj svoje titulove šance.

Reagovat
Breze

Reagovat
bayern987

Reagovat
Rudnevs

Presne moj myslienkovy pochod. Hoc este raz by som si ich Torhymne vypocul.

Reagovat
andrew96

Lol Adli fair play.

Reagovat
andrew96

Ale umírám teda ze stoického Stanišiće. Borec hraje životní zápas a úplně bez emocí. Jarda Zelený hadra.

Reagovat
vladino10

Podobne s psg minulý rok... bola chyba ho pustiť, stopér a LB...

Reagovat
Bayern +

RB

Reagovat
vladino10

Reagovat
PP

Teda ale Bayern hodně špatný.. Tam není nic. Náběh, souhra, nedostanou se prakticky ani k 16ce Leverkusenu. Kane odříznutý, za první poločas snad jen 2x náběh Saného, jinak nula.

Reagovat
oli9

Leverkusen paráda Zatím Bayern k ničemu absolutně nepustil

Reagovat
DieFohlenBMG

Český Leverkusen

Reagovat
DieFohlenBMG

S Adamem Hložkem na hřišti

Reagovat
Breze

Fantastický výkon od Leverkusen jednoznačne si zaslúžia titul.

Dúfam, ze Tuchela hneď po zápase vyhodia, nemá v Bayerne co hľadať.

Reagovat
DieFohlenBMG

Německý Roberto Di Matteo

Reagovat
DieFohlenBMG

Takhle špatný Bayern jsem v životě neviděl

Reagovat
Heresy

Tuchl efect

Reagovat
Kincl

Ať už ho vyrazí bože. Nebo na ten stadion hoďte radši atomovku.

Reagovat
Bayern +

Reagovat
Kocour Klapuška

Reagovat
Breze

Reagovat
bayern987

Reagovat
Breze

Tuchel out a Flick do konca sezóny.

Reagovat
Sigma Olomouc

Die Mannschaft Leverkusen díky borci. Všichni dnes výborně

Reagovat
fabec1222

Prostě kde je Kane, tam se trofeje neberou...K dokonalosti chybí jen to, aby TOttenham bral letos nějakou trofej

Reagovat
Kincl

Jojo vemou Audi cup v létě

Reagovat
Breze

Reagovat
Gunner14

Však vypadli z obou pohárů a Evropu nehrají letos

Reagovat
Seydou Doumbia

Když vidím jak tam Šabi celý zápas běhá, gestikuluje, povzbuzuje a žije tou hrou a oproti tomu ten blbý ksicht Tuchela co neudělá ani hovno, hned bych ho poslal někam do El Ettifaq místo Žerarda...

Jo a Boye který tam je týden i s cestou vůbec do takového zápasu neměl zasáhnout, není na takové tempo zvyklý, nevěděl ani kde má stát, co má v té formaci hrát a byl vždy o krok pozadu oporit rychlým naražečkám domácích...

Dobře nám tak, poslední dobou je ten tým vedený napiču a nezasloužíme si žádný titul vyhrát, snad se tam už konečně vzpamatujou.

Reagovat
Breze

Reagovat
Bayern +

Guerreiro, ktorý mu už zo dvakrát zachránil bodovo prdel je klasicky ignorovaný, ale jebne tam teraz Boeya. Masterclass

Reagovat
Seydou Doumbia

Jo to taky nechápu.

Reagovat
Rudnevs

Boeya ešte k tomu dal na opačnú stranu než má byť. Zrejme snaha pokryť tempo Frimponga, ktorý ani nenastúpil

Reagovat
Breze

Tuchel je pomsta Brazza s Kahnom

Reagovat
Sigma Olomouc

Pozor, ať nespadne

Reagovat
DieFohlenBMG

Krásný

Reagovat
vladino10

palec hore nova sportu, že tie oslavy neodsekol a nechal prenos bežať.

Bayer však oslavuje ako keby vyhral titul, pozerať sa na to pozerá dobre, ale ta cesta ešte bude dlhá, toto ich nesmie vyviesť z koncentrácie.

Reagovat
Rudnevs

Veľký palec hore Nova Sportu, častokrát to odseknú, ale túto to bolo na mieste nechať.

Takéto oslavy, pozitívne emócie som dlho nevidel a celkovo takto dobrú náladu z futbalu som už dlho nemal. Pri pohľade na moje obľúbené tímy asi niet divu.

Reagovat
vladino10

Je nejaká šanca ze Tomáš pôjde?

Reagovat
Seydou Doumbia

Když tak nad tím přemýšlím tak asi by bylo fér mu nechat zbytek sezony, at si to vyžere až do dna a posere tu sezonu uplně. Kdbyy to měl odsrát nový trenér tak to fakt není fér, at si to odsere Tyšl. At se vedení nad sebou zamyslí a do léta at sežene náhradu, která se do Bayernu opravdu hodí.

Reagovat
Jardman

Loni to bylo fér pro juliana?

Reagovat
Seydou Doumbia

Nebylo, tam začala ta série špatných rozhodnutí a toto je výsledek...titul se neměl vyhrát už loni, ale labilní BVB to klasický neustálo, tak snad letos Leverkusen...ten lonský vyhazov Juliana navazuje na všechno ostatní a toto je výsledek

Reagovat
vladino10

Bayerm bol pred rokom v hre vo všetkých súťažiach, dominantne vyradili psg. Prehrali v leverkusene po dvoch hlúpych penaltach

Reagovat
Rudnevs

Aj keby, tak máte koho za neho?

Reagovat
Seydou Doumbia

Výměna za ten haga

Reagovat
vladino10

Napadol mi jedine Flick, ale ktovie ake aj tam vzťahy...

Reagovat
Rudnevs

Xabi to každopádne nebude, toho si predsa upísal Leverkusenu:

https://www.eurofotbal.cz/clanky/alonso-prodlouzil-s-leverkusenem-smlouvu-sepsal-do-roku-2026-637257/#post14450933

To mi len tak napadlo z leta

Reagovat
vladino10

asi som mal vtedy dačo v krvi, ale tak urobiť dodatok k zmluve kde menis iba dobu a peniaze nie je také ťažké

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
vladino10

*sú tam vzťahy

Toto je môj prvý telefón s ktorým neviem ani po roku písať kua

Reagovat
Martin9719

V tuhle chvíli na záchranu sezony asi jedině Jupp, ale ten už má zasloužený odpočinek.

Reagovat
Heresy

Kez by posel .. jinak je to bez sance .. nechaji ho saskovat nejspis i dalsi sezonu .. ulimu uz na stara kolena jebe .. brazzo a kahn jsou zradci klubu do ted jim tuhle sracku nemuzu zapomenout

Reagovat
Heresy

Aj .. to bylo pro vladina ..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele