21. kolo
10.02.2024 15:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Danilho Doekhi (© AFP)

Union zakončil extrémní nastavení po nepokojích fanoušků vítězným gólem

Union Berlín ve 21. kole Bundesligy přehrál Wolfsburg 1:0. Jediným gólovým zápisem se prezentoval sváteční střelec Danilho Doekhi, který se prosadil hlavou na konci neskutečně dlouhého nastavení první půle - v 70. minutě. I přes tento kuriózní moment však byla k vidění spíše odvrácená stránka fotbalu. Fanouškovský protest totiž přerušil a enormně protáhl celé utkání a chvíli to vypadalo, že kvůli tenisovým míčkům na trávníku bude střetnutí ukončeno. Alex Král hrál v základu domácích, naproti tomu Václav Černý se na hřiště podíval až v závěru.

Celek z Berlína nadále doplácel na tragickou sérii devíti porážek trvající od začátku září až do poloviny listopadu, a tak ho ani zlepšené výkony posledních týdnů nezbavily starostí o udržení prvoligové příslušnosti. V duelu s Wolfsburgem, který zatím ve všech zápasech roku 2024 remizoval, už na lavičku Berlíňanů opět usedl kouč Nenad Bjelica, po jehož facce Leroyi Sanému dokonce někteří fanoušci volali po jeho odvolání.

Vlci nastoupili na domácí fotbalisty hned od počátku a domácí obrana musela hned v šesté minutě hasit nebezpečný závar před brankou. Die Eisernen mohli odpovědět prakticky ihned, nicméně Kevin Volland netrefil z voleje ani prostor branky. Tempo hry postupně poměrně dost upadlo. Nejprve se srazili hlavami dva protihráči a museli být ošetřeni. Po chvíli diváci navíc v rámci protestu naházeli na plochu tenisové míčky, kvůli čemuž bylo utkání přerušeno. Wolfsburg měl opět velmi briskní nástup, když Jonas Wind pronikl po levé straně až před bránu, jeho krajan Frederik Rönnow však byl připraven. Gólovou tečku za prvním poločasem přece jen napsal v 70. minutě po nevídaném nastavení domácí Doekhi.

Tempo hry bylo po návratu z kabin jen o málo lepší než po většinu první půle. Hráči obou celků byli viditelně rozhození a klání navíc kouskovaly drobné fauly. Po hodině hry měl na hlavě srovnání aktivní Wind, nicméně jeho pokus zlikvidoval tygřím skokem pozorný Rönnow. S nepříznivým stavem pro Wolfsburg nakonec neudělal nic ani reprezentant Černý, který na hřiště přišel v 74. minutě.

Zlepšenou formu Unionu tak reflektovala už třetí domácí výhra v řadě. V příštím kole se představí 17. února na půdě Hoffenheimu, Wolfsburg tentýž den přivítá Dortmund.

Autor: Livesport.cz / Jan-Filip Novotný

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele