21. kolo
10.02.2024 18:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Josip Stanišić (© AFP)

Bundesligový šlágr ovládl Leverkusen a odskočil Bayernu na pět bodů

Fotbalisté Bayeru Leverkusen přesvědčivým způsobem ovládli nejočekávanější duel jarní části Bundesligy, když v jejím 21. kole zdolali mnichovský Bayern 3:0, čímž si na svého rivala vytvořili už pětibodový náskok. První a nakonec i rozhodující ránu zasadil bavorskému gigantovi jeho kmenový hráč Josip Stanišič, jenž do Leverkusenu zamířil v létě na roční hostování. Dost možná klíčovou výhru v boji o titul pak po změně stran stvrdil ve výtečné formě hrající Alejandro Grimaldo. Na hřišti se z Čechů představil chvíli před závěrečným hvizdem Adam Hložek.

Od léta byl sice hlavní útočnou zbraní hostů Harry Kane, trochu v ústraní ale dosáhl na významný milník jiný muž. Když totiž Bavoři naposledy otočili duel s neoblíbeným Mönchengladbachem, Thomas Müller se radoval už z 500. soutěžní výhry v dresu Bayernu, což se dosud nikomu nepovedlo. Legenda klubu byla ve svých předchozích 15 sezonách zvyklá bojovat o titul zejména s Dortmundem, v té 16. však Die Roten vyzval dosud neporažený Leverkusen, jenž vstupoval do utkání s dvoubodovým náskokem.

Do utkání vstoupili lépe svěřenci Xabiho Alonsa. Prudká přihrávka Roberta Andricha z levé strany projela skrz malé vápno a dostala se až k volnému Stanišičovi, který balon dopravil do odkryté brány. Domácí celek si připravil velké šance i o chvíli později. Nejprve zakončoval Nathan Tella pouze do připraveného Manuela Neuera, následnou dorážku Floriana Wirtze zablokovala obrana Bayernu. Vylepšení náskoku Leverkusenu měl na kopačce Amine Adli, jenž se po chybě hostující obrany dostal do samostatného úniku. Na poslední chvíli ho však doběhl Dayot Upamecano a míč mu ukopl.

Mnichovští proti dobře hrajícímu Bayeru působili bezzubě a pět minut po výměně stran znovu kapitulovali. Tentokrát se po přesné kombinaci ocitl sám před Neuerem Grimaldo a svou pumelici namířil nechytatelně nad rameno německého gólmana. Farmaceuti měli utkání pevně pod kontrolou, a dokonce mohli své vedení navýšit na rozdíl třídy po pokusu Jeremieho Frimponga. Překvapivá rána nizozemského reprezentanta prosvištěla těsně kolem levé tyče. Tentýž hráč se pak ještě v závěru utkání dostal k přízemní střele, kterou ke smůle domácího celku pouze rozezvučel bližší tyč. Leverkusen se třetího zásahu nakonec přece jen dočkal, jelikož se v poslední minutě nastavení prosadil právě Frimpong.

Šlágr celého bundesligového jara tak skončil tříbodovou radostí Leverkusenu. Ten se v příštím kole představí 17. února na půdě Heidenheimu, Bayern bude hrát o den později v Bochumi.

Autor: Livesport.cz / Šimon Juračka

Komentáře (8)

Přidat komentář
Jardman

Těším se. I když vyhrajeme, tak si myslím, ze to nic neznamená, páč jsme pak schopni remizovat s Kolínem nebo prohrát s Berlínem

Reagovat
Ferragamo7

Samozrejme,ani prípadná výhra nebude v boji o titul nič prevratné znamenať,ale čo sa týka potrebného ,,nakopnutia herného sebavedomia" tak tam by mohla mať brutálny význam,pretože ak dokážeme zdolať supersilný Leverkusen na ich pôde...A tu sa radšej zastavím,aby som po zápase nevyzeral ako hňup

Reagovat
Gerd 13

Taky si rozhodně netroufám tipovat výsledek, ale jako favorit do zápasu určitě nejdeme. Párkrát už jsem Leverkusen sledoval, naposledy když zdolal v poháru Stuttgart a na klidu mi to nepřidalo.

Reagovat
Rich

Zajímala by mě jedna věc, Bayern čelí neustálé kritice, samotné trenér TT to má v klubu nahnuté... Jaká je šance, když by Bayern dnes prohrál 5-0, že by ho vyhodili? Úplně asi ne, vzhledem k zápasu Ligy mistrů, ale jako já čekám debakl, nejsem ani trochu optimistický...

Reagovat
Ferragamo7

Až na tak katastrofický scenár neverím,skôr očakávam tesný a vyrovnaný zápas,ale aj v prípade nejakého nepriaznivého skóre si nemyslím,že by Tuchela z fleku odvolali,stále by tam bol rozdiel 5 bodov a aj Leverkusen už mal 2 zbytočné remízy,kde staratili 4 body.Ak by sme zvládli zápas s Werderom,tak dnes už o bod vedieme...

Reagovat
Gerd 13

Zatím je to hrůza! Müller, Kimmich, DeLigt, Guerreiro na plac! Největší tragéd Boey!

Reagovat
Rich

Zmar, ostuda, Tuchel ven!

Reagovat
Ferragamo7

Tak s nami nakoniec urobili krátky proces,myslel som,že to bude tesnejšie,ale rozdiel triedy,to je fakt sila.Leverkusen-ideš si pre titul!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele