Bundesliga - souhrn 20. kola

13.02.2009, 22:23, aktualizováno 15.02.2009, 18:54
Komentáře a souhrny
Hertha porazila také zásluhou vynikajícího výkonu českého brankáře Jaroslava Drobného Bayern a dostala se na první místo tabulky. Stuttgart ztratil dvoubrankové vedení v Hannoveru, ze nějž se trefil Jiří Štajner. Feninův Frankfurt prohrál doma se Šimůnkovým Wolfsburgem. Brémy remizovaly s Mönchengladbachem. Zaváhání z Karlsruhe napravil Hamburk...

TSG Hoffenheim - Bayer Leverkusen 1:4

13.02.2009 20:30

Góly: 31. Sejad Salihović (pen.) - 3. Patrick Helmes, 12. Simon Rolfes, 45. Patrick Helmes, 47. Gonzalo Castro

Hoffenheim se po zranění útočníka Ibiševiče trápí hlavně v ofenzivní části, nedokáže vymyslet kloudnou akci a už vůbec ne ji zakončit. K tomu ani příchod osvědčeného gólmana Timo Hildebranda se nejeví jako nejlepší řešení, v divokém zápase s Leverkusenem si téměř nešáhl na míč. Hoffenheim utrpěl vůbec první domácí porážku a to hned vysokou, 1:4.

Hlavním hrdinou zápasu se stal Patrick Helmes, který zaznamenal svou čtrnáctou a patnáctou trefu v sezóně, čímž si vytvořil náskok na druhém místě ligových kanonýrů a může stíhat zraněného vedoucího Ibiševiče. O osudu zápasu v podstatě rozhodli začátky obou poločasů a také konec toho prvního. Hosté překvapili především v úvodu, kdy během dvanácti minut zasadili dva smrtící údery a i když se Hoffenheimu naskytla příležitost na zvrat po proměněné penaltě, definitivně je srazila do kolen branka v nastaveném čase první půle.

Leverkusen tedy vlétl do duelu jako po másle a hned ve třetí minutě se mohl radovat. Zprava se od půlky hřiště dral Augusto, obešel Ibertsbergera a poslal přízemní centr do vápna na Helmese, jenž pohotově otevřel skóre. Domácí se snažili odpovědět po hlavičce Salihoviče, ten však mířil nad. A tak přišel druhý zásah. Po dlouhém přímém kopu Barnetty přetlačil v souboji Helmes Nilssona a míč se dokutálel až k Rolfesovi, který sporně skrz Hildebrandovy rukavice dotlačil míč do branky - 0:2.

Teprve potom měl Hoffenheim tlak, střelu Ba po svém zbytečném vyběhnutí napravil Adler a tygřím skokem zachránil dvougólový náskok. To vše se stalo do čtvrthodiny hry, posléze mělo utkání pomalejší průběh. Leverkusen dokázal téměř každou svou příležitost proměnit a byl po celou dobu lepší i v obraně, soupeře předčil hlavně v hlavičkových soubojích. Bayer mohl definitivně pojistit náskok ve 26. minutě po dalekonosné střele aktivního Augusta, poté ale přišla první pohroma.

Adler zbytečným vyběhnutím poslal k zemi dotírajícího Ba, rozhodčí ukázal na značku pokutového kopu. Tu tradiční exekutor Salihovič proměnil a zaznamenal proto svůj pátý gól sezóny. Hoffenheim najednou chytl druhý dech a bušil do soupeře jak do pytle brambor, ovšem v závěru poločasu přišel nemilosrdný okamžik.

Chytře rozehraný přímý kop, který zahrával Kadlec kolmicí na Barnettu, se po přihrávce švýcarského špílmachra dostal se štěstím až k Helmesovi, ten z podobného místa jako při první brance přízemní střelou k tyči rozhodl. V závěru půle ještě stříleli nepřesně znovu Helmes a Salihovič, do kabin však šli spokojeněji hosté.

Jako by toho nebylo málo, po dvou minutách hry se zcela ztichlý stadion pohroužil do ještě smutnější atmosféry. Na rohový kop Barnetty si od přední tyče ustoupil Castro a přesnou hlavičkou nedal brankáři sebemenší šanci. Hildebrand pak sice v dalším průběhu skvěle zachránil proti střídajícímu Schweglerovi, to je však na gólmana takového kalibru bohužel málo.

V 59. minutě si dal málem vlastní branku Friedrich, domácí však jinak byli v útoku zcela bezmocní. Dvacet minut před koncem mohl dovršit hattrick Helmes, jenže po zmatku obrany Hoffeheimu trefil jen boční síť. Leverkusen předváděl také velmi pěkné kombinace, jednu z nich usměrnil do horní síťky Castro.

Hosté si výhru rozhodně zasloužili a poskočili tak prozatím na čtvrté místo tabulky, Hoffenheim až do zítra zůstává na čele. Příště se nováček ligy utká se Stuttgartem, Leverkusen přivítá v dalším šlágru Hamburg.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - Borussia Mönchengladbach 1:1

14.02.2009 15:30

Góly: 77. Claudio Pizarro - 79. Michael Bradley

Werder nedokázal ani ve třetím zápase v jarní části sezóny zvítězit, nicméně získal alespoň jeden bod. Velmi slabá útěcha proti poslednímu týmu tabulky a pozice kouče Thomase Schaafa může být velmi vážně ohrožena. Werder se tak téměř definitivně může vzdát snu o Lize mistrů a bude mít co dělat, aby si zajistil účast alespoň v Poháru UEFA.

Domácí přitom dostal do vedení čtvrthodinu před koncem , navrátilec v sestavě Claudio Pizzaro a zdálo se, že Brémy konečně po delší době zvítězí. Ovšem Gladbach jako by byl velmi psychicky silný a za tři minuty bylo srovnáno, domácí už ani přes velký tlak nakonec nedokázali s výsledkem udělat nic. Brémy ztratily body s hostujícím celkem teprve podruhé od roku 1994, nicméně sérii bez prohry se jim podařilo udržet.

Obě mužstva začala od úvodních minut velmi opatrně a nehrála v žádném vysokém tempu, spíše čekala na chybu soupeře. V úvodních dvaceti minutách hráli velmi důrazně hosté a více faulovali, vytvořili si také první možnost. V 10. minutě centroval Matmour na hlavu Colauttiho, jenže míč v síti neskončil.

Větší šanci první půle si ale vytvořil Werder. Pizarrovu hlavičku na poslední chvíli odvrátil záložník Stalteri, následně po přihrávce Özila se snášela střela Hugo Almeidy jen těsně vedle tyče. Pak to zkoušel z ostrého úhlu po nahrávce Baumana Özil, na skórování už ovšem bylo pozdě, brankář Bailly stačil míč lapit.

Na druhé straně chytře pálil Fritz, jenže Wiese reflexivně vyrazil na roh. Hra se začala přelévat ze strany na stranu, ve 26. minutě perfektním vyběhnutím zastavil Bailly opět aktivního Pizarra. Ten o osm minut později nebezpečně přestřelil branku, skóre ale zůstalo stejné

Po změně stran se obrázek hry nezměnil a obě mužstva spoléhala hlavně na defenzívu, nechtěla udělat žádnou chybu. Nicméně obrovský tlak si začal vytvářet domácí celek. Dvě obrovské možnosti spálil zase Pizarro, Tziolis jen těsně minul vzdálenější tyč a Frings nejprve neusměrnil hlavičku a pak z pěti metrů neuvěřitelně trefil jen gólmana Bayillyho. A tak se výběr Thomase Schaafa konečně dočkal v 76. minutě. Po rohovém kopu Özila si na přední tyč naběhl Pizarro a hlavou přímo do šibenice nedal Bayillymu žádnou naději - 1:0.

Avšak hosté se rychle oklepali a bod jim spadl do klína. Marin se uvolnil na levé straně a přesně odcentroval na vzdálenější tyč, míč na prsa si zpracoval Bradley a zakončil - 1:1. Domácí si pak v poslední minutě vytvořili drtivý tlak, dvakrát nebezpečně vypálil střídající Rosenberg, činil se i Baumann, remíza už ale byla nevyhnutelná. Brémy zůstávají desáté, příště hrají v Chotěbuzi. Gladbach je poslední, další klání odehraje doma s Hannoverem.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - VfL Wolfsburg 0:2

14.02.2009 15:30

Góly: 9. Edin Džeko, 66. Zvjezdan Misimović (pen.)

Vlci v pohodě vyhráli ve Frankfurtu a strmě kráčejí tabulkou vzhůru, naopak Eintracht dále klesá. Góly se o výhru hostí postaraly bosenské hvězdy týmu z města Volkswagenů, Edin Džeko a Zvjezdan Misimović.

Hosté, kteří si chtěli vylepšit venkovní bilanci a konečně vyhrát na jiném, než svém vlastním hřišti, na domácí hned vlétli a už v deváté minutě otevřeli skóre. Gentner nacentroval na vzdálenější tyč a Džeko se hlavou prosadil. Za 6 minut mohl navýšit Hasebe, Fink ho však v poslední chvíli o balón připravil. O minutu později střílel Misimović, Pröll v brance domácích si však s jeho pokusem poradil.

V 19. minutě o sobě poprvé dali vědět útočníci Eintrachtu, Fenin však Köhlerův centr netrefil vůbec dobře. O pět minut později nebezpečně zahrozil Köhler. Pak se hrálo spíše ve středu hřiště, Wolfsburg kontroloval hru a nedovoloval domácím ohrozit branku. Až v 39. minutě přišla další šance, Gentner se po rohu zmocnil míče, přihrál Misimovićovi, jeho střela se však neujala, stejně jako Džekova hlavička z minuty následující.

Hned v 50. minutě se do vápna hnal Fenin, po kontaktu s Pekaríkem upadl. O penaltě však nechtěl rozhodčí Stark ani slyšet a tak se hrálo dál. O dvě minuty později se sám před Benagliem ocitl Fink, švýcarský gólman však jeho pokus kryl. Za dalších šest minut na druhé straně z dobrých pětadvaceti metrů zahrozil Misimović.

V 64. minutě střílel z volného kopu Schäfer, trefil sice jen zeď, ale litovat toho nijak zvášť nemusel, protože Kweuke prokazatelně zahrál rukou a tak hosté dostali ideální šanci ke zvýšení svého náskoku. Penalty se ujal Misimoviće a elegantně doprostřed brány jí proměnil.

Rázem neměl nikdo o co hrát, frustrovaní hráči Frankfurtu v obrat zřetelně nevěřili a Wolfsburg jen v klidu dohrával. Z nudy vytrhla diváky šance Džeka, ten však opomenul lépe postaveného Misimoviće a tak ani z této šance gól nevzešel. O pět minut později si znovu pokoušel vymodi penaltu Fenin, dostalo se mu však jen hlasitého pískotu. Utkání tak skončilo výhrou Vlků v poměru 2:0.

Více informací k zápasu

Hannover 96 - VfB Stuttgart 3:3

14.02.2009 15:30

Góly: 43. Jiří Štajner, 45. Jacek Krzynówek, 85. Mikael Forssell - 7. Mario Gómez, 22. Martin Lanig, 87. Thomas Hitzlsperger

Parádní utkání se šesti góly viděl Hannover, kde domácí tým remizoval se Stutgartem 3:3. VfB v Dolním Sasku vedl již 2:0, domácí ale těsně před přestávou vyrovnali a ke konci druhé půli dokonce dokonali obrat. Hosté ale ještě dokázali vyrovnat, čímž udrželi ligovou neporazitelnost pod koučem Babbelem.

Ten musel být hodně spokojen s tím, jak jeho ovečky začaly. Stejně jako před týdnem v Leverkusenu hrály hodně ofenzivně a i tentokrát se dostaly brzy do vedení. V 7. minutě našel Hitzlsperger pěknou kolmicí Gomeze, který podél vybíhajícího Enkeho uklidil míč k tyči - 0:1. O dvě minuty měl tentýž hráč na noze druhou branku, po Magninově centru se ale dobře nezorientoval. Domácí odpověděli pokusy Schulze a Fahrenhorsta, v 17. minutě pak málem srovnal navrátilec do sestavy Tarnat, jeho dorážku ze tří metrů ale zblokoval Magnin.

Ve 22. minutě ale udeřili hosté. Hilbert si na půli hřiště vzal míč a doběhl s ním až k pokutovému území, kde nahrál na střed Lanigovi a ten s přehledem poslal míč do protipohybu bezmocného Enkeho - 0:2. Domácí jedenáctka byla šokována, až ve 33. minutě se dostal k hlavičce Schulz, ovšem nic z toho nebylo. Poté poslal domácí kouč Hecking na hřiště Rosenthala namísto trápícího se Eggimanna a výsledek se dostavil.

Hannover vrátily do hry dvě standardky. Ve 43. minutě prošel Krzynówkův rohový kop až na zadní tyč, kde míč nekompromisně poslal do sítě Jiří Štajner - 1:2. Ve druhé minutě nastavení se Krzynówek přesunul do role střelce. Z levé strany zakroutil svůj přímý kop k přední tyči a zmrazený Lehmann se stačil jen dívat - 2:2.

Po změně stran domácí pokračovali v ofenzivně, hned ve 48. minutě jen těsně minul Tarnatovu pobídku Štajner. Na druhé straně zahrozil o sedm minut později Gomez, jenže neupěl a poté přišla fáze utkání, kde se zajímavého nestalo vůbec nic. Až s příchodem 70. minuty se bylo opět na co koukat, nejprve musel proti Rosenthalově střele zasahovat Lehmann, chvíli nato bývalého reprezentačního brankáře vyzkoušel hlavičkou Schulz.

Sled šancí pokračoval, Krzynówek střílel v 75. minutě mimo, o tři minuty později oslovil Lanig Gomeze, ten ale ve stoprocentní šanci selhal. Za další tři minuty se to hostující kanonýr snažil napravit nahrávkou na Boulahrouze, ten ale taktéž neuspěl a naopak v 85. minutě dali gól domácí. Rosenthal vymyslel parádní nahrávku na Forssella a ten tváří v tvář proti Lehmannovi nezaváhal - 3:2. Zaváhali však jeho spoluhráči, dvě minuty nato totiž nechali zcela volného Hitzlspergera, který převzal přihrávku od Laniga a levačkou prostřelil Enkeho - 3:3. A jelikož to byla poslední interesantní situace v utkání, body se dělily.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - Bayern Mnichov 2:1

14.02.2009 15:30

Góly: 38. Andrij Voronin, 77. Andrij Voronin - 62. Miroslav Klose

Po šesti kolech má bundesliga nového lídra, Hoffenheim střídá na čele jiný modrý zázrak s písmenem "H" na počátku. I přes zranění klíčových hráčů dokázali hráči Herthy BSC vzdorovat extrémně silnému Bayernu a vyprodaný Olympiastadion nakonec dohnal berlíňany k výhře 2:1.

Mnichované měli podle očekávání znatelnou převahu po většinu zápasu, čehož je takřka 70 % držení míče jasným důkazem, v první půli ovšem nedokázali najít recept na kompaktní obranu Herthy a ta brankou Voronina vedla. Po přestávce hosté sice vyrovnali zásluhou Kloseho a měli další šance, z brejku ovšem bavory vytrestal znovu Voronin a napodruhé již BSC vedení udrželo.

Utkání začalo celkem svižně z obou stran, po pár minutách však bylo jasné, kdo má územně navrch. Jako první ale zahrozila v 10. minutě Hertha, když Voronin zprava odcentroval, před bránou ovšem míč jako zázrakem všichni minuli. Bayern měl s defenzivní taktikou domácích očividně potíže, hodně míčů hledalo ve vápně Toniho, tyto centry ale buď zlikvidovala bravurně hrající stoperská dvojice Friedrich - Šimunić nebo pro změnu jistý Drobný.

Šance tak přišla po půl hodině na druhé straně, kdy se po odvráceném rohu opřel do míče Dárdai a jeho přízemní ránu musel na brankové čáře likvidovat Zé Roberto. O čtyři minuty později měl Bayern první příležitost, kdy nacentroval Schweinsteiger na hlavu Toniho, ten ale mířil vedle. Branka tak přišla až za další čtyři minuty, tedy v minutě s pořadovým číslem 38. Ebert si na pravé straně vyměnil míč s Dárdaiem, parádně nacentroval na zadní tyč, kde lelkujícího Lella předskočil Voronin a hlavičkou poslal Herthu do vedení - 1:0.

Do přestávky již šance nepřišla, zato ve druhé půli se s nimi doslova roztrhl pytel. Ve 48. minutě hledal Voronin Nicua, leč kvůli teči bránícího hráče a včasnému vyběhnutí Rensinga z toho nic nebylo. Dále však hrál prim Bayern, v 53. minutě poslal Zé Roberto precizní centr na Donovana, proti jeho hlavičce se ovšem zaskvěl Drobný. Zanedlouho střílel vedle domácí Raffael, v 61. minutě bylo již ale srovnáno. To z dálky vypálil Lúcio, míč před Drobným zaplaval a ten ho tak jen vyrazil před sebe ke Schweinsteigerovi. Jeho dorážka sice ztroskotala znovu na Drobném, dorážka číslo dvě v podobně Kloseho hlavičky ale už propadla za čáru - 1:1.

Obrázek hry se s brankou příliš nezměnil, Bayern dále tlačil, Hertha bránila a vyrážela do rychlých protiútoků. V 65. minutě jeden takový zakončil Raffael jen střelou nad, na druhé straně nacentroval Ribéry do vápna, kde se dostal ke střele Schweinsteiger, míč ovšem skončil v Drobného náruči. Francouzský kouzelník ještě o pět minut později vybídl Donovana, který si ale vylámal zuby na vynikajícím brankáři domácích.

V 77. minutě pak přišla jako blesk z čistého nebe druhá branka. Domácí brejk rozjel Ebert přihrávkou na Raffaela, který čekal s nahrávkou do poslední chvíle, poté ale skvělou kolmicí posunul míč Voroninovi a ten přízemní střelou nedal Rensingovi šanci - 2:1. Jak poslední čtvrthodina vypadala asi netřeba dodávat. Bayern svého soupeře svíral, jenže se nezmohl na nic jiného než na centry, se kterými si domácí poradili a ubránili tak těsnou výhru.

Více informací k zápasu

1. FC Köln - Karlsruher SC 0:0

14.02.2009 15:30

Góly: -

Očekávaná remíza se nakonec stala skutečností, dokonce se hrálo bez branek a cenný bod tak jistě lichotí oběma mužstvům. Žádný skvělý fotbal se na stánku Rhein-Energie-Stadion nehrál a téměř padesátitisícové publikum se spíše nudilo, bodík ovšem domácím rozhodně vyhovuje. Karlsruhe zůstává na poslední sestupové pozici, alespoň ale částečně navázalo na minulou výhru proti Hamburku.

Diváci viděli dva rozdílné poločasy. Zatímco v tom prvním hrály oba celky vyrovnaně a měly několik tutovek, v tom druhém si zřejmě svěřenci domácího kouče Dauma vzali jeho přestávková slova k srdci a tlačili spíše oni. Tentokrát se neprosadil nejlepší střelec klubu Novakovič a společně s Vučičevičem spálil většinu možností Kolína.

První příležitost domácí neproměnili již po sedmi minutách hry. Po centru Novakoviče si osamocen na centr naskočil Vučičevič, jenomže z dobré pozice minul. Na druhé straně poprvé prověřili Mondragona Timm s Federicem, ten vyslal také tvrdý projektil o něco později jen o několik centimetrů mimo.

Dále se však hrálo bez šancí a obrany předváděly zodpovědný výkon, zajímavější průběh byl k vidění až po půl hodině hry. Jistý gól odvrátil brankář Miller po střele Novakoviče, střelu vytáhl přímo ze šibenice. V závěru poločasu vypálil stejný hráč asi z 20 metrů, na stadionu to však jen zahučelo a Miller nyní zasahovat nemusel.

Po změně stran vyslalo KSC do hry dvě nové tváře a na hře to bylo znát. Jenže další stoprocentní gólovku si vytvořil zabiják Novakovič. Proti jeho dělovkám musel v úvodní desetiminutovce dvakrát precizně zasahovat Miller, v 57. a 67. minutě vyslal velmi nebezpečné hlavičky, ruce nad hlavu ovšem zvedat nemohl.

Asi největší šanci zápasu spálil o něco dříve hostující Timm, horní růžek netrefil opravdu jen o několik milimetrů a hrstka hostujících příznivců už se dokonce radovala. V dalším průběhu Kolín bušil do soupeře, co to dalo, ale obrana už neinkasovala a Karlsruhe tak může být částečně klidné do dalšího zápasu s Frankfurtem, Kolín jede bojovat do Mnichova, kde se pokusí obrat mistrovský Bayern.

Více informací k zápasu

VfL Bochum - Schalke 04 2:1

14.02.2009 15:30

Góly: 44. Mimoun Azaouagh, 57. Christoph Dabrowski - 18. Kevin Kurányi

Bochum doma zaslouženě porazila Schalke 04 a odpoutala se od sestupových vod, tedy alespoň do neděle. Schalke si naopak ztrátou bodů velmi ztížilo boj o pohárové příčky.

Přitom uktání začalo šťasněji pro hosty. Už v 18. minutě si Halil Altintop narazil s Westermannem ve středu hřiště, vypálil tvrdě zpoza šestnáctky a Kevin Kurányi doklepl odražený míč do prázdné brány - 0:1.

Iniciativu ale převzali domácí, kteří poté dvakrát za sebou nebezpečně zahrozili. Nejdříve se Epalle nebezpečně obtočil kolem obránce a vypálil, poté z druhé strany Stanislav Šesták dostal skvělou příhrávku do vápna a z velmi nadějné pozice nastřelil jen nohy Manuela Neuera.

Přesto domácí fans nemuseli dlouho smutnit, protože minutu před koncem první půle z dálky napřáhl Mimoun Azaouagh, bývalý hráč Schalke, a jeho nenápadná střela zaplavala do bližší šibenice - 1:1

Druhou půli otevřel dvěma rychlými průniky Jefferson Farfán po pravém křídle, ale oba vyšly naprázdno. Na druhé straně z breaku udeřili domácí, když se nepohodli Rafinha s Rakitičem a Christian Fuchs pelášil s míčem po levé lajně. Poté zatočil přízemní skákavý centr za obranu Schalke, kam už už si nabíhal Stanislav Šesták, ale Mladen Krastajič mu stačil míč včasným skluzem vypíchnout. Ke vší smůle pro hosty pouze na kopačky kapitána Bochumi, Christopha Dabrowského, který sice sám před prádnou brankou dobré dvě sekundy míč mezi svýma nohama hledal, ale nakonec jej na posledních chvíli našel a zasunul jej do sítě - 2:1

Schalke se poté zmohlo jen na Rafinhův průnik, který zakončil výše jmenovaný přetaženým centrem na zadní tyč, ale gólman Bochumi Fernandes byl pozorný. Z protiútoků opět hrozili domácí, ale ani Šesták, ani Grote se svýma šancemi proti Neuerovi neuspěli. Definitivně poslední šanci zápasu mělo Schalke, když střídající Christian Pander zakroutil přímý kop pouze na pravou tyč branky domácích. Zápas tak skončil výhrou Bochumi 2:1.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - Energie Cottbus 1:1

15.02.2009 17:00

Góly: 36. Alexander Frei (pen.) - 31. Cagdas Atan

Dortmund v boji o čelo tabulky poztrácel další korálky, to naopak Chotěbuz předvádí, že smělý plán hladce se zachránit nemusí být úplnou utopií. Vybojovaný bod na hřišti Dortmundu se počítá a hosté se tak rozjíždějí po minulém vítězství ve velké stylu, i když se zatím stále nacházejí v pásmu sestupu. Obě branky padly ještě v prvním poločase, domácí dokonce prohrávali a spasila je až následná penalta Alexandra Freie.

Dortmund nepředvedl před skvělou domácí atmosférou dobrý výkon, nicméně snaha mu rozhodně nechyběla. Jenže právě remízové výsledky srážejí naděje Borussie o patro níže, zaznamenala již svou desátou, což je nejvíce v celé Bundelize. Avšak hosté si za svůj odvážný výkon opravdu úspěch zasloužili.

Domácí přitom od začátku drželi míč na svých kopačkách a určovali tempo hry, to jim ale nebylo v důležitých momentech nic platné. Měli sice několik tutovek, v celkem nudném duelu se však radovali po půlhodině hry hosté. Prudká střela Skely z levé strany orazítkovala pouze tyč, ve skrumáži se ovšem nejlépe zorientoval Cagdas a přispěchal s dorážkou - 0:1.

Domácí se vrátili do hry o pět minut později. Nejprve bránu ještě minul Hajnal, ovšem pak autor branky Cagdas nešikovně narazil v pokutovém území do kapitána Kehla a penalta byla neoddiskutovatelná. K té sebejistě přikročil Frei a nedal brankáři Tremmelovi žádnou šanci. Obrovské možnosti na vrácení vedení zmařil hostům ještě před pauzou gólman Borussie Roman Weidenfeller, který tváří v tvář vychytal unikajícího Skelu a následně i Julu, hlavně díky němu byl výsledek nerozhodný 1:1.

Po změně stran měli tlak opět domácí, nepřesné projektily v úvodu vyslali Owomoyela a Lee, v 69. minutě se blýskl brankář Energie Tremmel. Po přihrávce Hajnala se ke střele dostal autor první branky Frei, Tremmel ovšem vytáhl jeden ze řady svých skvělých zákroků a akrobaticky stačil vytěsnit mimo tři tyče.

O něco později selhal v dobré pozici kapitán Kehl, trefil pouze Tremmelovo rameno. Borussia tlačila až do samého závěru, ovšem Energie už výsledek nepustila a veze si proto domů bod.

Více informací k zápasu

Hamburger SV - Arminia Bielefeld 2:0

15.02.2009 17:00

Góly: 32. Piotr Trochowski, 60. José Paolo Guerrero

Hamburk doma porazil Arminii Bielefeld a vyhoupl se na třetí místo v tabulce, když druhý TSG Hoffenheim je lepší jen o skóre. Na vedoucí Herthu ztrácí tým z přístavního města pouhopouhý bod.

Celý zápas provázelo více či méně husté sněžení, což se téměř nepromítlo do kvality utkání. První poločas toho moc ke koukání nenabídl. Domácí drželi povětšinou míč na svých kopačkách, Arminia vyrážela dopředu pomocí rychlých brejků. Ke škodě fanoušků byl postupný útok Hamburku velmi statický, hráči přelévali hru ze strany na stranu velmi pomalu a přihrávky postrádaly prvek překvapení.

První šance tak přišla až v 25. minutě, kdy se k ojedinělé střele dostal hostující Jonas Kamper, který z dálky prověřil Franka Rosta, který jeho střelu do bližší šibenice konečky prstů vytěsnil. Hambruk se osmělil hned dvě minuty nato, když centroval Marcell Jansen z levé strany a André Mijatovič, stoper Bielefeldu, si míč málem srazil do vlastní sítě.

Ve 32. minutě přišel tolik kýžený první gól. Piotr Trochowski zahrával z velké dálky přímí kop a k překvapení všech, hlavně gólmana hostí Dennise Eilhoffa, jej zakroutil přímo na bránu. Eilhoff, který již vyběhl míči naproti, se snažil ještě vrátit, ale nešťastným zákrokem jej jen posunul za svá záda - 1:0.

Ve 35. minutě se prodral k centru levý bek Aogo a Trochowski tísněn obráncem pálil vysoko nad. Arminia se dostala k největší šanci první půle dvě minuty před jejím koncem, když se Katongo krásně prosmýkl středem pole a před vápnem jedovatě vypálil ke vzdálenější tyči. Frank Rost míč jen vyrazil před sebe, ten doběhl hráč Bielefeldu, ale stoper Gravgaard mu zabránil v zakončení.

Druhá půle začala tlakem Hamburku, který po celý zápas kontroloval hru. V 52. minutě se dostal k centru aktivní Jansen a Trochowski z voleje vypálil přímo do brankáře hostí, který míč nadvakrát zkrotil.

V 55. minutě ale přišel šok pro domácí fandy. Defenzivní záložník Alex Silva fauloval ve vápně protihráče, když jej kung-fu kopem takzvaně "sejmul". Silva uviděl poprávu žlutou a hlavní rozhodčí nařídil pokutový kop. K němu se postavil nejlepší střelec Arminie, Artur Wichniarek, a selhal. Míč kopl přesně doprostřed brány, ale Frank Rost ještě zázračně zareagoval nohama, když už se vymrštil k pravé tyči. Byl to klíčový okamžik zápasu, protože od té doby už domácí hosty k vážnější šanci de facto nepustili.

Ba co více, zvýšili dokonce svůj jednogólový náskok. Jansen opět krásně nacetroval do vápna, Ivica Olič míč sklepl pod sebe na Guerrera, který se šikovnou zasekávačkou zbavil obránce a nádherně levačkou uklidil míč do vzdálenější šibenice - 2:0.

V 71. minutě se dostal do šance Katongo, když se dostal ke zblokované střele svého spoluhráče, ale z dobré pozice vysoko přestřelil. Domácí se po zbytek zápasu fotbalem jen bavili, poslední čtvrthodinku proměnili doslova v exhibici. Jmenujme tedy už jen šance Trochowského, který si naběhl na centr Jansena a těsně hlavičkou přesřelil, a situaci tři na dva, kdy Guerrero zkazil finální přihrávku a nic tedy z nadějné akce nebylo.

Hamburk tak tedy zaslouženě vyhrál a prodloužil svojí sérii neporazitelnosti na domácí půdě, kdy v této sezóně z AOL Arény neodešel ještě poražen a dokonce až na remízu se Schalke všechny ostatní duely vyhrál.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Hertha BSC20124432:2340
2.TSG Hoffenheim20123546:2839
3.Hamburger SV20123531:2739
4.Bayern Mnichov20115443:2838
5.Bayer Leverkusen20113643:2736
6.VfL Wolfsburg2096540:2633
7.VfB Stuttgart2095635:2832
8.Borussia Dortmund20710330:2431
9.Schalke 042086626:1930
10.Werder Brémy2076741:3227
11.1. FC Köln2074922:2825
12.Hannover 962056925:3821
13.Eintracht Frankfurt20551026:3520
14.Arminia Bielefeld2039818:3118
15.VfL Bochum2038923:3317
16.Energie Cottbus20451116:3317
17.Karlsruher SC20521318:3617
18.Borussia Mönchengladbach20341320:3913

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (326)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Páťa.

Reagovat
irik

Tak dneska tomu nechybělo nic, bravo Helmes, bravo Leverkusen .

Reagovat
smazaný uživatel

skvělé!!! zápas byl celkem plný chybných přihrávek a zbytečných ztrát balonů, ale za to tam bylo plno gólů

Reagovat
smazaný uživatel

Fantastický Leverkusen... Vynikající Castro, Barnetta, Kiesling, Helmes, Kadlec. Vůbec celý Leverkusen hrál skvělý fotbal.

Reagovat
smazaný uživatel

až na pár zbytečností, kdy bayer ztratil balon a Adlera no...

Reagovat
smazaný uživatel

Nj, nepřesné to bylo opravdu dost. Ale zas některé kombinace hostů mě dostávaly do varu. Třeba ta jak Castro na konci přestřelil bránu.

Reagovat
Arne

Jo, to byla špice.

Reagovat
smazaný uživatel

Mně se líbil Helmesův útočný druh. Ten byl hodně platný i v obraně při standartkách.

Reagovat
Arne

Jj, Kießling je hodně platnej... Ale platnější podle mě byl jeden naprosto nenápadný hráč, kterýho jsi nahoře opomněl... Simon Rolfes.

Reagovat
smazaný uživatel

Až zlepší práci s míčem může být hodně dobrý. Stačí zrychlit krok a zpřesnit příhru. Ale pro černou práci skvělý.

Reagovat
Arne

Právě na tu černou práci je vynikající, jinak toho moc směrem dopředu nevymyslí... Ale při standardkách se často někde zapomene a nakonec dá gól.

Ideálně mi pasuje do dvojice s Ballackem, proto nemůžu vidět, když vedle sebe hraje Ballack s Fringsem nebo ještě hůře, jako proti Anglii, Rolfes s Hizlspergerem.

Reagovat
smazaný uživatel

Já mám dost rád Hitzelspergera, ale jak píšeš. Taky to vidím na DM Rolfese a před ním volnější prostor pro Ballacka. Frings začíná být podle mě trochu za zenitem.

Reagovat
Arne

Já taky Hitzlspergera zbožňuju, minulej týden, jak jí zase vybombil...

S Fringsem souhlas, ale musím říct, že kromě Ms06 se mi na DM při 4-1-2-1-2 nikdy nelíbil.

Reagovat
smazaný uživatel

Na MS 06 jsem Němce hrozně žral a ten Fringsův gól proti Kostarice byl fakt vynikající, vůbec lepší úvod turnaje si Císař nemohl přát.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky jsem se zamiloval do těch jeho pum.

Reagovat
Staenly10

Mě se líbí záloha

------------------------------------Podolski--------

--Sweinsteiger------------------------------------

-----------------------------Ballack----------------

-----------------Hitzspelger-----------------------

Reagovat
smazaný uživatel

já zase nemam rád ballacka a raděj vedle rolfese vidim hitze

Reagovat
Arne

Tak to jsi sám proti sobě... Ti dva vedle sebe, to je katastrofa.

Reagovat
smazaný uživatel

já mam katastrofu když vidim ballacka a fringse

Reagovat
Arne

Ok, když ti nestačilo utkání s Anglií, tak tě dál přesvědčovat nemá smysl. A hele, používáš stejně jako irik při psaní o německé repre slovíčko "my"?

Reagovat
smazaný uživatel

myslim, že spíš ne, protože to pak vyvolává nesrovnalosti bo si někdo myslí češi apod... já mam zase v paměti spíš utkání proti Portugalsku, jestli ty dva hráli spolu... a Fringse a Ballacka tam nechci protože si stěžujou...

Reagovat
smazaný uživatel

právě že Rolfes ztrácel celkem dost těch balónů, ale líbila se mi ta bojovnost, kdy dal gól na 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

No vletěl tam pěkně, ale pořád se nemůžu zbavit dojmu, že Hildebrand tam měl jít trochu důrazněji. I když měl to těžké. Ruce proti nohám, výhodu měl Rolfes.

Reagovat
smazaný uživatel

kdyby míč držel, tak rozhodčí musí písknout...

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, ale nedržel. Sice pak lítal jak čertík. Regulérní branka.

Reagovat
smazaný uživatel

jj,

Reagovat
božský John

Jak hrál Kadlec?

Reagovat
smazaný uživatel

Velice slušně...

Reagovat
smazaný uživatel

nevíš, proč střídal?

Reagovat
smazaný uživatel

protože v prvním poločase dostal žlutou kartu a pak se nijak v obraně nehlídal a hrozilo mu vlyoučení

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych ho vyloučil, aspoň by byla sranda...

Reagovat
smazaný uživatel

v tom případě bych vyloučil i Adlera za zdržování aby byla větší sranda, to už by Hoffenheim stejně neotočil...

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, Adlera bych tam nechal, ten byl dnes mnohem komičtější...

Reagovat
smazaný uživatel

no, já bych ho vyndal až po vstřídání charistease

Reagovat
smazaný uživatel

To byl zlatý hřeb večera, nasazení Charistease... Na tady tyto zápasy se hodí: do počtu...

Reagovat
smazaný uživatel

no, ale proti Stuttgartu se hned uvedl gólem

Reagovat
smazaný uživatel

Ale tak chvilku tam míč podržel. Sice vypadal jako nemehlo, ale nezapomínejte kdo je tento hráč. Málo hráčů dokázalo to co on. Ale za zásluhy se samozřejmě nehraje. No však on ani skoro nehrál.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak zas tak to nepřehánějme. Hrál ostře, ale kromě zastavení Eduarda (možná to přinutilo kouče vyndat Kadlece) tam nic hrozného neměl. Ostrý byl ale dost.

Reagovat
smazaný uživatel

jenže rozhodčí se také občas řídí stylem potřetí a karta...

Reagovat
smazaný uživatel

takže rozumné střídání

Reagovat
smazaný uživatel

dobře, ale s rizikem druhý žlutý karty no, kvůli tomu byl i celkem brzo vystřídán...

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, hrál hodně ostře, hrozilo to druhou žlutou.

Reagovat
Arne

Reagovat
Arne

Jinak jejich fanoušci naznačili, co je to zač...

Reagovat
smazaný uživatel

ten stadion je dobrej, dává víc prostoru fnaouškum hostů

Reagovat
smazaný uživatel

Jj , slyšel jsem snad jenom hostující Leverkusen nananananana....

Reagovat
Arne

To já taktéž... Ale to bylo i v Mannheimu, třeba Schalke nebo BVB to tam ouplně ovládly.

Reagovat
smazaný uživatel

Jaký pán, taký pes...

Reagovat
smazaný uživatel

Ale furt dávám Hoffenheimu slušné šance na udržení. :X

Reagovat
smazaný uživatel

Skvěle Leverkusen

Reagovat
smazaný uživatel

Výborný zápas...Leverkusenu dnes vyšlo všechno - Helmes, Barnetta hráli na výbornou, skvělý pressing, kombinační hra...Škoda, že to Hoffenheim nijak nezdramatizoval...Jinak chválím Kadlece...

Reagovat
smazaný uživatel

A teď už jen den zakončit 2. Bundesligou...

Reagovat
Arne

Viděls ten Koblenz? To je tak, že když už tam není arschloch Basler, tak to najednou jde.

Reagovat
Arne

Teda najednou ne, ale postupně, no.

Reagovat
smazaný uživatel

divíš se?

Reagovat
Arne

Nedivim... Když čtu jeho výplody na bildu, tak už nestačim kroutit hlavou, co je to za idioita.

Reagovat
smazaný uživatel

asi fanoušek St. Pauli s ještě menšim mozkem...

Reagovat
Arne

Tj... Když jsme u toho St. Pauli, tak ti se dneska asi nadobro odstřelili z boje o postup... Fürth, Freiburg, Mainz, Lautern a Nürnberg, to bude boj.

Reagovat
smazaný uživatel

prál bych to Freiburgu, když sou nepřetržitě na postupové pozici tak by byla škoda, kdyby na konci byli jinde... a pak bych to přál Mainzu a... teď nevim, ale spíš asi FCK... ale bude zajímavé to sledovat...

Reagovat
Arne

Já nejvíc Kaiserslauternu, ale v současnosti vidím, že to je z té pětice asi nejméně pravděpodobný... Džaka usnul nebo co, obrana nějak nefunguje, o Jendriškovi s Lakićem nejsem přesvědčen, že jsou prvoligovými útočníky...

Zato takovej Fürth, ten Allagui (nebo jak se píše), to jsou kanonýři. Divim se, že dneska jen 0:0.

Nejvyrovnanější mi ale přijdou právě Freiburg a Mainz.

Reagovat
smazaný uživatel

Koblenz

Reagovat
smazaný uživatel

Ani se nechce věřit té tabulce 2. BL...

Reagovat
$dolar$

Simon Rolfes jeden z nejlepsich hracu bundesligy

Reagovat
smazaný uživatel

k tomu měl při dnešním výkonu docela dost daleko...

Reagovat
Staenly10

Perfektně Bayer,fakt krása .Hoffeinhem podle mě bude rád,když udrží UEFU...Bez Ibiševiče to neni ono...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Ibiševič hře samotné moc nepřispíval, jeho největší výhoda byla, že má instinkt zabijáka střelce.

Reagovat
smazaný uživatel

no, vedad spálil taky dost tutovek...

Reagovat
smazaný uživatel

No, ale když měl dát gól tak většinou dal.

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš dneska Hoffe prohrál díky tragické obraně. Třeba při standartce si na hráče jenom ukáží, ale nikdo se k němu nehne, pak následně netrefí pořádně míč, ten doputuje k Helmesovi... no a dále už to všichni známe.

Reagovat
Arne

Souhlas, obrana byla jejich kámen úrazu... Compper chyběl asi víc, než si kdo dokázal představit, akorát nevim, co s ním je.

Reagovat
smazaný uživatel

No já byl překvapen když slyším jméno Jaissle nebo jak se to píše. Moc ho nemusím.

Reagovat
Arne

Jj ,píšeš to dobře... On je hodně bojovnej a někdy mi přijde zákeřnej, ale vypracoval se... Ovšem potřebuje mít vedle sebe někoho, kdo tomu bude šéfovat, on sám na to asi není.

Reagovat
Staenly10

Ale taky dokázal podržet míč,počkat na spoluhráče a poutal na sebe obránce a tim se vytvářel prostor pro jiné hráče... To mi tam dneska u Sanoga a Ba chybělo,ale celý Hoffenhaim byl dnes trochu nesvůj...

Reagovat
smazaný uživatel

No dobrá, mně se moc v mezihře nelíbil, ale opravdu byl silný na míči. To pomůže, když si útočník dokáže odstavit protihráče, to je pravda.

Reagovat
$dolar$

Ale z Hoffe bych vypichnul Carlose Eduarda, ten je pro me genialni

Reagovat
Arne

Já si nemůžu pomoci, ale i když odhlídnu od dnešního tragickýho výkonu, tak pro TSG vidím jako důležitějšího hráče Salihoviće.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nějak. Viz. zápas v Mnichově. Sotva co přišel Salihovič, Hoffenheim byl najednou na jiném levelu.

Reagovat
smazaný uživatel

dneska byl ale trochu bez nápadu...

Reagovat
smazaný uživatel

Je to filigránský hráč. Chytrostí překoná kdekoho. Ale vodí zbytečně dlouho míč, zpomaluje hru, i když sám je hodně hbitý. Škoda pro Hoffe, že dneska se nedařily víc standartky Salihovičovi.

Reagovat
Arne

Kdyby tam nebyla ta teč při té Salihovićově standardce, tak to byl podle mě gól... A celej zápas mohl vypadat jinak.

Reagovat
Staenly10

A můžu se zeptat,ten golco dal Salihovič byl z penalty? Zrovna jsem to přepnul an Mumii a pak už si jen nesl míč. .

Reagovat
Arne

Doprostředka branky, Adler si málem sáhl, ale nedosáhl.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, útočník (teď nevím přesně kdo, myslím že Demba Ba) chytře padal do nohou brankáře. Salihovič vystřelil prudce doprostřed.

Reagovat
Staenly10

Díky jak tobě tak Arnemu .

Reagovat
herbage

Nééééééééééééé, Bože, proč mě trestáš? Helmes

Reagovat
smazaný uživatel

S mým štěstím dá zejtra Toni 3 góly do prázdné.

Reagovat
smazaný uživatel

Frankie si dobře vybral. Helmes je šutér. Co měl herbage? Ibiševiče? To je potom smůla.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak on má teď Toniho, když je zraněný Vedad, ale nevím, nakolik si vybral dobře, když ten Ital letos netrefuje pomalu ani zcela odkrytou klec.

Reagovat
herbage

Že já ti blbec dal tip na Helmese, jinak bys měl Wichniarka

Reagovat
smazaný uživatel

Sám jsi si vybral Toniho? To sis měl dát lepší náhradu. To už radši Kloseho.

Reagovat
herbage

To je vážně výběr. Klose běží sám na branku a hledá komu nahrát, Toni běží s pěti spoluhráčí na branku a trefí boční síť. Já věřil jen Ibiševičovi s Helmesem, Grafite mi přišel moc nevyzpytatelný, je schopen vyvést kravinu a mít dištanc několik zápasů, Gómez se celý podzim hledal a Pizarro byl velká neznámá, proto jsme volil Bayern, protože ten jede jakžtakž dobře vždycky a Toni se do šancí dostane

Reagovat
smazaný uživatel

... Uvažoval jsi moc do hloubky. Vsadím se, že jsi si ho vybral díky tomu, že hraje za Bayern.

Reagovat
herbage

Tak Bayern musí mít titul, i kdyby trakaře padali a Toni má velmi dobré statistiky, proto jsem mu věřl a stále věřím. Třeba proti Hamburku stála zlovůle rozhodčích

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas, taky to vidím jednoznačně na Bayern. Ledaže by překvapil někdo tak jako nedávno Stuttgart. Snad Hertha? Těžko říct, spíš to vyhraje Bayern.

Reagovat
Arne

Hertha asi ne, nemáme na to... Leverkusen by mohl Bayern prohnat, protože až na minulej týden se Stuttgartem byli snad vždy lepší a to, že jim třeba s náma a v dalších utkáních chybělo štěstí, to nijak neovlivněji, ale mohlo by se to otočit.

Reagovat
herbage

*padaly, to pivo mě ničí

Reagovat
smazaný uživatel

Prvně se koukni, kolik dal Wichniarek gólů a pak mluv. Třeba si říkal, že Gomez i Pizzaro budou určitě lepší a nakonec jsi se trefil jen s tím Helmesem, o kterém jsem mimochodem sám uvažoval...A mimochodem, moje třetí volba, která mě zaujala, Grafite, taktéž 12 gólů.

Reagovat
herbage

Jenže Helmes má 15. A to ještě buzík Ronaldo si dal jako naschvál po dobu zranění Torrése střeleckou pauzu a tobě se trefil během dvou kol Horau hned 2x

Reagovat
smazaný uživatel

O tom vím.

Jinak nevím, proč to řešit, teď mám Helmese a stejně už se to měnit nebude a koneckonců, i kdyby si měl nakonec pravdu a Helmes dal víc gólů, než Wichniarek, tak mě to fakt moc netlačí.

Reagovat
herbage

Grrr, naštěstí mám Eto'a

Reagovat
smazaný uživatel

můžu se zeptat o co jde?

Reagovat
herbage

Sázka

Reagovat
smazaný uživatel

ok

Reagovat
smazaný uživatel

Jj a já dva francouzské plešouny...Jeden trpí špatnou podporou spoluhráčů a druhý je tragéd.

Reagovat
smazaný uživatel

Benzema? A???

Reagovat
smazaný uživatel

Anelka, samozřejmě.

Reagovat
smazaný uživatel

Anelka není tragéd. Nemám ho moc rád, ale góly dávat umí.

Reagovat
smazaný uživatel

Vedle ostatních playerů, o kterých je v naší sázce řeč to tragéd je.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to potom jo, ale važ slova...

Reagovat
herbage

Benzema není tragéd

Reagovat
smazaný uživatel

To taky nikdo netvrdí.

Reagovat
herbage

Doufám že Hiddink bude stavět na Drogbovi, přeci jen nechci být odpůrce angličanů v Arsenalu

Reagovat
smazaný uživatel

Uvidíme. S letošním Drogbou by si ale moc nepomohl.

Reagovat
smazaný uživatel

se štěstim toniho nedá ze 4 střel ani jednu

Reagovat
smazaný uživatel

Ze čtyř? Z deseti

Reagovat
smazaný uživatel

pak dostane druhou žlutou za simulaci... v 26. minutě

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba bude zítra Toniho den a dá "nějak" gól a pak nás postřílí jako když dal vítězný gól Hoffenheimu

Reagovat
smazaný uživatel

No jen aby si nezapomněl nabít ostrými. Protože v poslední době je hodně "slepý". Navíc ta jeho nesympatická gesta. Býval dobrým policistou...

Reagovat
Arne

Mohl dát další dva...

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, mohl před koncem zkompletovat hetrik. Zase dobrá práce Kieslinga.

Reagovat
herbage

Jinak mám Helmese a Bayer děsně rád, hrají skvělý fotbal, škoda že jsme dens neviděl, ale zítra opakují. Občas skutečně zvedá jejich fotbal ze židle

Reagovat
smazaný uživatel

Pro mě jsou tam nejlepšími hráči Castro a Tranquilo. Ti jsou skvělí.

Reagovat
herbage

Já mám rád všechy, sympaticky poskládaný tým

Reagovat
smazaný uživatel

třeba Charisteas že?

Reagovat
herbage

Ten přišel v zimě jako takový záskok, kdyby něco

Reagovat
smazaný uživatel

gekas je na tom se sympatií u mě na stejný úrovni

Reagovat
smazaný uživatel

Ale Gekasovi to střílelo náramně.

Reagovat
smazaný uživatel

v Bochumi ano, v Bayeru mě moc nepřesvědčil...

Reagovat
herbage

Tak nevím, Gekas mi nevadil, ale fotbalově na Bayer neměl, rád byhc zde v léte viděl Derdayoka. Mají skutečně mladý a ambiciózní tým, přitom nechybí kvalita. Opradu mi přidjou kvalitnější než Bayern, nezlob se

Reagovat
smazaný uživatel

s potenciálem asi ano ale až dozraje ovoce, tak bude Bayern sklízet a jedním z prvních bude dle mě Renato Augusto... jinak sem si dneska řekl, kam chtěj Erena dát, jestli lavička nebo místo v 11ce místo Steffana

Reagovat
herbage

Lávka + vyslat v případě zranění nebio na závěry utkání, jako věž do vápna

Reagovat
smazaný uživatel

Lavička... Helmes a Kiesling jsou lepší.

Reagovat
smazaný uživatel

Zapomněl jsem ještě na Kadlece. Opravdu mě překvapil. Hraje tvrdě, je hbitý v soubojích, nechybí mu rychlost. Moderní krajní bek, kterých má Česká republika málo.

Reagovat
smazaný uživatel

dokaď hraje jankul tak asi stejně nemá šanci

Reagovat
smazaný uživatel

No ale chtělo by to vytvořit na Jankula tlak. Ale to se asi od pánů jako je Rada nedočkáme. To samé by chtělo vytvořit na Ujfalušiho. Pokud si budou pořád jisti svým místem, jejich výkony budou mizerné. A při tom mají na to hrát, na daleko vyšším levelu.

Reagovat
smazaný uživatel

Jankula bych dávno hodil ven a na jeho místo bych posadil Šírla... tušim že nejlepší levej bek v RFPL a my ho cpem do zálohy

Reagovat
smazaný uživatel

Šírla bych taky spíš viděl v obraně, on je sice univerzál, ale v obraně hraje lépe. Na zálohu nemá myšlení.

Reagovat
smazaný uživatel

ale zase na zálohu nemáme nikoho jiného akorát na levo teď hraje šimák když hraje... a myslim, že také trojan

Reagovat
herbage

Šimák, Trojan - nebrat

Reagovat
smazaný uživatel

Njn, to je teda výběr. Na to, že tam válel "kdysi" Nedvěd, nebo tam mohl zahrát levák Berger... no snad se zase ukáže nějaký mladík, který bude mít takový potenciál.

Reagovat
herbage

Bergra nebrat, nemá potenciál a těch pár zápasů by nevytrhl + toho přemlouvání

Reagovat
smazaný uživatel

No však to ani nepíšu. Berger už je za zenitem.

Reagovat
smazaný uživatel

fillo je pravák co?

Reagovat
herbage

Ty víš jak hraje? Já o něm prakticky od odchodu do Norska neslyšel, ale podle mého tam nemůže absolutně růst, měl jít do Bundesligy, ta by mu sedla

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že jo, ale jak píše herbage, neslyšel jsem o něm prakticky od přestupu do Norska.

Reagovat
herbage

Na ME U21 se mi celkem líbil, jeden z mála našich, co nebyl tragickej

Reagovat
smazaný uživatel

na ME nebyl zase tolik tragickej ani Papadopoulos

Reagovat
herbage

To teda byl. Tuším že dal gól, ale pořád tam zmatěně pobíhal(vyklusával) a nevěděl co hrát, navíc mě deptal těma štulpnama do půlky holení

Reagovat
smazaný uživatel

Ale to mívá Necidátor taky...

Reagovat
smazaný uživatel

nj, já mam jenom v paměti jeden gól, myslim, že proti italum, kdy se ještě v pádu snažil o zakončení a s úspěchem...

Reagovat
herbage

Jankul je přeci jen někde jinde, ale Kadlec nebo Šírl ho velmi dobře časem nahradí

Reagovat
smazaný uživatel

pro šírla by musel přijít jinej trenér jinak bude hrát jenom v záloze

Reagovat
herbage

Tak já jsem předpovídal, že se dobře chytne, pro mě žádné překvapení. Uvidíme, jak mu to půjde na jaře a příští sezónu, ale Bayer má všechny předpoklady, aby hrál i LM

Reagovat
smazaný uživatel

Tak já mu moc nevěřil, jako věřil, ale ne že se chytí tak rychle a tak dobře. Hraje opravdu slušně.

Reagovat
smazaný uživatel

Příjemná diskuze...

Reagovat
Arne

Taky bych řekl... Akorát musím dopsat preview na Hertha - Bayern, tak to nestčím celé číst.

Reagovat
herbage

Já Eintracht - Wolfsburg

Reagovat
herbage

Ale už jsem vystřízlivěl

Reagovat
Arne

Reagovat
Arne

Já jsem teď zjistil, že jsem už napsal 300 slov, ale ještě jsem se nezmínil o formě a zraněních... Samé zajímavosti a prohlášení.

Reagovat
herbage

Tak tento duel si to rozhodně zaslouží, šlágr kola a jeden ze šlágrů jara

Reagovat
Arne

Jj... Ani se mi nechce věřit, že v tom figurujeme.

Reagovat
smazaný uživatel

bayern byl celej zápas lepší, akorát herthu držel drobný a neschopnost útočníků dát gól

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasim...Drobny hral zivotni zapas...chytil naprosto nemozne...Zitra bude Bayern ctvrty...to uz vim...

Reagovat
honziss

Skvěle Leverkusen, skvěle Hertha! Snad zítra vyhraje i 1860 a budu maximálně spokojen.

Reagovat
$dolar$

Joooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo Andrej Voroniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin Jaroslav Drobny !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
honziss

Když Bayern prohraje tak to oslavuješ víc, než když vyhraje HSV tak koukám.

Reagovat
$dolar$

Presne tak

Reagovat
$dolar$

A Bayern jde na 4. pozici, jeste jedno mistecko niz a jsem maximalne spokojen

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkně Hertha, přeju jí titul.

Reagovat
smazaný uživatel

klisnmann mě pomalu přesvědčuje abych se přidal k názoru Klinsmann raus!

Reagovat
smazaný uživatel

Asi ano...nejak mi tam zacina "nesedet" na ty lavicce

Reagovat
smazaný uživatel

mě spíš vadí, že lukas je už zdravej, ale nesedí ani na lavičce bo hraje toni kterej se pomlau už netrefí ani do míče a na lavičce sedí donovan kterej nemá bůhví jak dobrou techniku ale neni schopnej drobného obejít nebo ten míč dloubnout... + nějak nevidim že by se hledala nějaká náhrada za Sagnola protože Lell hrál otřesně a Oddo je taky otřesnej...

Reagovat
smazaný uživatel

Naprostej souhlas s tebou...Lukas v reprezentaci patri bezpochyby k zakladu a v Bayernu nesedi ani na ty lavicce...holt chtelo by to stary dobry casy Hitzfelda...v obrane Lizaraza a dirigenta Stefana Effenberga...produktivita Bayernu je dost nizka...ale to je uz nostalgie

Reagovat
smazaný uživatel

effeho tam nechci, spíš scholla a hlavně elbera a makaaye

Reagovat
smazaný uživatel

Jooo...Giovanne a Roy uz jsou pryc...to byly casy...jinak jsem dal zvedavej na toho Donovana...

Reagovat
honziss

A Baslera, a Janckera, a Zicklera, a Kuffoura, a Jeremiese, a Tarnata..

Reagovat
smazaný uživatel

baslera taky ne, ten ať si jede někam na nějakou expedici ať o něm hodně dlouho nic neslyšim

Reagovat
honziss

Reagovat
smazaný uživatel

Taky vzpominate na leta kdyz byl Bayern schopen vyhrat na St. Bernabeu 4:2 pak doma 4:1...jinak jeste Andersona do obrany...

Reagovat
honziss

Tak já na ty léta nevzpomínám, pouze jsem se nedávno díval na finále LM z roku 1999, tak mě to napadlo sem střelit nějaké jména, když jsem viděl ty williho tužby.

Reagovat
smazaný uživatel

No na to finale taky nerad vzpominam...porad vidim Samyho Kuffoura jak mlati do travniku...

Reagovat
smazaný uživatel

No na to finale taky nerad vzpominam...porad vidim Samyho Kuffoura jak mlati do travniku...

Reagovat
honziss

Já na to finále vzpomínám rád.

Reagovat
$dolar$

No Donovan tam mel krasnou hlavicku, ale Jarda se vytahl

Reagovat
smazaný uživatel

já spíš narážel jak šel na jardu sám a přihrál mu to téměř do náruče...

Reagovat
smazaný uživatel

Asi už ho odepsal definitivně, když ho nebude mít ani příští sezónu

Reagovat
Shevchenko

Drobný Voronin Hertha

Reagovat
smazaný uživatel

Tak na Bundesligu uz si asi dlouho nevsadim, tri tikety letely do kose

Reagovat
smazaný uživatel

tjn treba Werder :\

Reagovat
smazaný uživatel

tak to moc nechápu jak někdo může vsadit na Werder

Reagovat
smazaný uživatel

Hertha (s Leverkusenem jeden z nejsympatičtějších týmu Bundesligy, hlavně Kačar mě naprosto okouzlil)

Reagovat
$dolar$

Drobny a Voronin kouzlili vic

Reagovat
smazaný uživatel

Tak v tomhle zápase určitě, myslel jsem to ale celkově...

Reagovat
smazaný uživatel

určitě nemyslel tenhle zápas, když kacar nehrál...

Reagovat
smazaný uživatel

Navíc je to Srb

Reagovat
$dolar$

Ja taky nemyslel jen tento zapas

Reagovat
smazaný uživatel

Arne radostí skočil z balkónu

Reagovat
$dolar$

Reagovat
honziss

Já myslím, že už bouchá šampus.

Reagovat
Lorcan

du si na to taky připít, aspon pivem

Reagovat
Lorcan

hned je den krásnější

Reagovat
Arne

Slavím prací, píši report...

Jinak nechci nějaký velkohubý prohlášení, protože si furt myslim, že na tom čele dlouho nevydržíme.

Reagovat
smazaný uživatel

narážim na ten tvuj pesimismus před utkáním, že určitě nevyhrajete ... já bych z hlediska fandy Bayeru uvítal remízu, ale prohra Mnichova bude v konečnym součtu možná užitečnější

Reagovat
smazaný uživatel

kdyby si to hertha aspoň zasloužila tak mi to tolik nesere

Reagovat
Arne

Na to ti odpovím tak, jako jsi odpovídal ty po šestnáctém kole...

Dali jsme dva góly, vy jen jeden, tak o čem se bavíme?

Ukázali jsme srdce, fanoušci byli vynikající a taky nás k tomu dohnali, podle mě jsme si tři body zasloužili.

Reagovat
smazaný uživatel

s tím se dá souhlasit,hraje se na góly,ne na převahu

Reagovat
Lorcan

Reagovat
$dolar$

Reagovat
smazaný uživatel

to vim, ale stejně je lepší, když tým vyhraje i díky převaze... takhle to bude že bayern měl apsoň převahu a nikdo nic nezmění protože bayern neměl "štěstí"

Reagovat
smazaný uživatel

tak jasne no,ale když se to tam prostě nedotlačí,tak nemá cenu se vymlouvat,navíc dneska Drobný úžasný výkon štěstí bych neřešil,kolikrát ho má i Bayern,dneska to prostě bylo proti nám,ale ten Toni začíná být fakt marný

Reagovat
smazaný uživatel

mě jde hlavně o ty reakce vedení na to...

Reagovat
$dolar$

Reagovat
smazaný uživatel

chtěl bych vědět borci, co by jste říkali, kdyby takhle vyhrávala Sparta? to by byly keci, vždyť hertha hraje antifotbal, to že vede Bundesligu, to je ostuda, můj názor, vim, že mě arne bude proklínat

Reagovat
smazaný uživatel

antifotbal to byl maximálně dnes, jinak hertha klade velký důraz na zálohu...

Reagovat
smazaný uživatel

No musime uznat, ze nas porazili svou produktivitou...dve sance=dva goly...dalsi uz zaridil Drobny v brane...

Reagovat
Arne

Ne, proklínat tě nebudu... Vím, že na ní zkoušíš házet špínu už asi rok, takže mě to nepřekvapuje.

Reagovat
Lorcan

Jarda Hřebík by řekl "bayern dal jeden gól, Hertha dva, vyhrála zaslouženě"

Reagovat
honziss

Však jasně, to je ten oblíbený fotbalový citát: Hertha vyhrála, protože dala víc golů.

Reagovat
smazaný uživatel

byl to docela vyrovnaný zápas,přišlo mi,že o něco větší převahu Bayern, je to škoda ale... Ty výkony jsou jak na houpačce..

Reagovat
smazaný uživatel

mo, hertha měla míč 30,7% hrací doby... bayern 60,3% bayern měl asi o 7 střel víc než hertha a dvakrát míň faulů... jenže máme tupce na lavičce, kterej nechá hrát hráče, který neuměj střílet...

Reagovat
smazaný uživatel

co bys dneska udělal jinak?

Reagovat
smazaný uživatel

podolski by byl v týmu místo toniho, místo lella by hrál altintop (tak bych to ale dělal odzačátku) do hry bych v druhém poločase místo van bommela poslal borowskiho nebo sosu...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Podolski už asi moc šancí dostávat nebude,když už "jakoby" není náš...ale zas je to reprezentant,tak by to chtělo využít a přednost před Tonim bych mu dal taky,Toni by byl takový žolík na poslední minuty,umí se solidně ukopnout do branky...Borowski už dávno nevím proč nehraje místo Van Bommela...Lell mi nevadí,je mladý a jsem rád,že dostává šance

Reagovat
smazaný uživatel

proti HSV neuhlídal Petriće, teď mu unikl Voronin a dál kolem něj Hertha celkem často procházela...

Reagovat
smazaný uživatel

No taky by me to tolik nestvalo...ale kdyz Bayern busi na branu jak hluchej do vrat a nic netrefi, tak tohle me stve mnohem vic...Skvely vykon predvedl Drobny, on se dle meho nazoru zaslouzil nejvice o vitezstvi...zda zaslouzene? Ano, za vykon Drobneho a Voronina v utoku...Holt se hraje na goly...

Reagovat
smazaný uživatel

ale kdyby vyhrál bayern taky by to nebylo zasloužený, nepředvedli nic čím by zaujali nebo překvapili, prostě jenom bušili do vrat a Hertha byla aspon efektivní, klobouk dolů před Voroninem a gratulace Arnemu

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, souhlasim...bez golu se rozhodne nevyhrava...Hertha mela sance, ktery zuzitkovala. Za to, ze Bayern nedokaze dat gol, si jednak muze sam (diky svemu utoku), ale take dnes diky skvelemu vykonu brankare Drobneho. Zitra propadneme na ctvrte misto...musime se zvednout...Hlavne zkusit utok bez italsky baletky, ktera v poslednich utkanich netrefi ani panelak...

Reagovat
smazaný uživatel

já sám moc nechápu proč tam nedá Podolskiho, dneska ani na lavce nebyl už aby odešel, ikdyž nevím jestli kolín je správná volba

Reagovat
smazaný uživatel

viděl někdo frankfurt vs Wolfsburg??? Jak hrál Śimůnek?

Reagovat
smazaný uživatel

no v Berlline je dnes asi vetsi humbuk jak pri padu zdi.Hertu mam na

pameti jako zkurvytiket takze pro me velke prekvapeni po cely rocnik.Letos jsou hodne sympaticti.

Reagovat
-Kopy-

pěkně Hertha...zajímavej zápas, drobný fantastický

Reagovat
smazaný uživatel

JJ presne tak dosti dobry zapas Poklona pred Voroninem a me se libil take Rafael

Reagovat
Radin

Wolfsburg jo jo ,ta přední část tabulky je letos hodně našlapaná

Reagovat
smazaný uživatel

Docela lituju fanoušky Bayernu...Hertha Bayern

Reagovat
irik

Tak teď si to teda netrefil, kdo dneska hrál fotbal, byl Bayern, to že s tímhle vede Hertha Bundesligu je ostuda ...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

Hele hele, brzdi, jo? Vy jste s podobným stylem vyhráli na Schalke nebo v Leverkusenu, a taky jste to zrovna nenazývali ostudou či antifotbalem.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Lorcan

tak ted nevím na čí straně vlastně jsi

Reagovat
smazaný uživatel

souhlasim s tím, že bayern v těch zápasech, jak jmenoval arne taky vyhrál s velkým štěstím, ale hertha hraje takhle skoro pravidelně

Reagovat
smazaný uživatel

my potom totiž nebyli první

Reagovat
GEGE

Štajner

Reagovat
božský John

Ach jo,takovej mač a já koukám na Tarzana...co jsem si přečet tak Bayern Hertha Voronin Drobný

Reagovat
smazaný uživatel

co tě k tomu vedlo?

Reagovat
božský John

Nějak jsem nezachytil čas a v paměti se mi nezachytilo,že se dneska vůbec hraje..

Reagovat
smazaný uživatel

tak to je škoda, podle těch palců vidím že bys to přál Herthě takže bys byl spokojenej

Reagovat
božský John

Tak víš co..dal jsem palec i Bayernu,protože nehrál žádnýho zanďoura(podle reportu),ale přál jsem Hertě,už jenom kvůli tomu,že tam hraje Čech...

Reagovat
smazaný uživatel

však jo, byl to kvalitní zápas taky chválím bayern za snahu ale přál sem daleko víc herthě

Reagovat
božský John

zejtra mrknu na Borusii,protože jsem ji snad od Rosickýho neviděl hrát

Reagovat
smazaný uživatel

to budu zrovna ve vlaku takže to neuvidím ani kdybych chtěl, ale Cottbus by dát měli

Reagovat
božský John

No dkyž už na ně budu koukat tak by je měli dát...ale nevadilo by mi kdyby dal Rajnoch gól..přeci jenom,premiérovej v Dortmundu ..tip 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

můj tip 2:0, tak zítra uvidíme o kolik sme se sekli Rajnochovi bych to přál ale nevím jestli bude vůbec v základu, minule seděl. já se těším na derby na San Siru ale to sem nepatří.

Reagovat
božský John

To jsme 2..to mam dokonce v kalendáři aby se mi to nevyčoudilo z hlavy..já budu jinak samozřejmě sledovat Monaco vs. OM(musíme venku zabrat..)

Reagovat
smazaný uživatel

to jo, marseille venku poslední dobou hodně špatný, jestli chce hrát o titul tak tak jak hrají ted to nestačí

Reagovat
božský John

No právě..muzsí se dát dokupy Cana,jinak nejede vlak...zejtra musíme vyhrát a doufat,že soupeři zaváhaj. Jinak kdyby se rozstřílel Wiltord a Brandao,tak by to nebylo špatný...

Reagovat
smazaný uživatel

marseille sem před sezonou věřil v tom kdo prožene Lyon nejvíc, překvapilo mě PSG čekal sem kdy opadnou a oni sou na tom v tabulce čím dál tím líp

Reagovat
božský John

PSG se mi líbilo loni,když hrálo o záchranu,maj ale dobrej kádr(Hoarau,Armand,Giuly..) Snad odpadnou..ale Bordeaux má podle mě nejvíc šancí prohnat Lyon...Cavenaghi je ďábel..

Reagovat
smazaný uživatel

jo ted věřím taky spíš Bordeaux, ale před sezonou sem si to myslel o OM že bude nejdravější. PSG se mi taky moc líbí, ikdyž má hodně odpůrců jak v Evropě tak i v samotné Francii

Reagovat
božský John

No jo,oni si to zasložej...dělaj bordel(to naši taky)..ale nelíbí se mi,jak se jejich "fanoušci" tady po EF šířej...

Reagovat
smazaný uživatel

jj, loni byl aspon klid od podobnejch "fans"

Reagovat
božský John

To jo..jsem i rád za diskuse pod Ligue 1..jsou rozumný,nejsou tam hlupáci jako pod PL a PD tak je to fajn:)

Reagovat
smazaný uživatel

premier league je fakt extrém, tam to úplně ztratilo smysl u PD jak kdy, nesmí se potkat Mere a Blaugranas jinak diskuze u L1 a u Serie

Reagovat
$dolar$

Reagovat
smazaný uživatel

fantasticky voronin

Reagovat
smazaný uživatel

Štajný Jacek

Reagovat
irik

Hele, a jaktože hrál Štajner? Já myslel, že má ntrženo prdel .

Reagovat
irik

*natrženou

Reagovat
božský John

Neříká Ti něco jehla nit?

Reagovat
irik

Já myslel, že vyvolenému stačí pouze vložit ruku .

Reagovat
božský John

No nebo takhle,tak co se divíš.. ..ta fotka je fakt boží..

Reagovat
Arne

Tak abych to trochu zhodnotil... Tak výhra a první místo pochopitelně těší, ale mnohem víc jsem spokojen s bojovností, jungs do toho dali srdíčko, hráli obětavě, zkrátka paráda...

Drobný fantastický, sice při jeho kalibru a formě bych čekal, že tu střelu před gólem vyřeší lépe, ale měl to složitý, jeho chyba to nebyla... Jinak chytal prostě jako Jesus, to se nedá jinak popsat.

Stoperská dvojice jako vždy fantazie, víc jsem však byl překvapenej krajema... Stein celkem udržel Ribéryho na uzdě, vynikající výkon, a Rodnei To jsem nechápal, do téhle doby nic, pak ho Favre nasadí proti Bayernu a on předvede takovej výkon.

Střed zálohy dobrej výkon, i když nijak oslnivej. Babić jim z levý zálohy dost pomáhal, do útoku nic, ale hrál taky dobře... Ebert napravo vynikající, Raffael se tam občas zase potloukal jak ponocnej, ale za tu přihrávku na Voronina ho nemůžu kritizovat. Voronin, o tom žádná, skvělý výkon, stejně jako před týdnem.

Velkej Favremu, že při neúčasti čtyř hráčů základní sestavy to dokázal takto postavit. Chapeau Monsieur Favre!

Reagovat
$dolar$

Mne se ten Raffael vubec nelibi, nechapu proc hraje Pantelic - Voronin to je duo

Reagovat
Arne

Favre si ho přivedl z Curychu, zná ho dobře... Teď na podzim je špatnej, ale jinak má velkej potenciál, potřebuje čas... Ale až se uzdraví Pante, tak je to asi jasný, s Voroninem to bude úderná dvojka.

Reagovat
smazaný uživatel

"...teď na podzim je špatnej..." už je skoro jaro

Reagovat
Arne

Tak byl, no... A teď na jaře byl taky, ale dneska uspokojivý výkon.

Reagovat
$dolar$

Nechapu fanosuky Bayernu, trapne se vymlouvat ze Hertha hrala zandoura Kdyz jste tak skvely tak byste meli vyhrat i presto

...................................................................................................................

Bayern Diky Hertho

Reagovat
irik

Ty si trapáček ...

Reagovat
$dolar$

Trapacek ses ty, vymlouvat se na to, ze Hertha nehrala libivej fotbal

Reagovat
božský John

Trapáci jste oba,svym jednánim...kluci vychladněte trošku...

Reagovat
$dolar$

Ja nemam proc, ja jsem nadseny

Reagovat
božský John

"Bayern "..to sis moh odpoustit..

Reagovat
$dolar$

Nemohl , protoze Bayern nesnasim

Reagovat
irik

Nezlob se na mě, ale když blbeček napíše, že se fanoušci Bayernu vymlouvají a není to pravda a podtrhne to 4 blijícími smajlíky na Bayern samotný, tak ...

Reagovat
irik

Jaképak vymlouvání,? Já jenom říkám, že takhle hrát je ostuda ...

Reagovat
$dolar$

irik 14.02.2009 18:41

Tak teď si to teda netrefil, kdo dneska hrál fotbal, byl Bayern, to že s tímhle vede Hertha Bundesligu je ostuda ...

Tak co to teda je? Plac ?

Reagovat
Arne

Jo, jasný... Na podzim to ostuda nebyla, když jste takto vyhráli na Schalke a Bayeru...

Reagovat
irik

A proč to ostuda nebyla?

Reagovat
Arne

Tehdy jste se tvářili jakože nic, jakože jste velcí odborníci, když tam dokážete takto vyhrát... A teď, když se to povede někomu proti vám, tak prskáte.

Reagovat
irik

Tak za prvé, Hertha hrála doma, za druhé říkám že ostuda je že s tímhle vedou Bundesligu.

Reagovat
$dolar$

A kdyby vedl Bayern tak to ostuda neni? Varis z vody.

Reagovat
Arne

To je jedno, že hrála doma... Přece onen Bayern, pro kterého nic jinýho než titul nepřipadá v úvahu, který má nejlepší kádr, pro ten je to daleko větší ostuda, než pro chudou Starou dámu... Nebo snad ne? A jestli byl zrovna Bayern 2. nebo 3. a Hertha zrovna teď 1...

Reagovat
$dolar$

Dnešní prohra Bayernu Mnichov na hřišti berlínské Herthy 1:2 neznamenala pro mnichovany pouze ztracené body v souboji na špičce tabulky, ale také jubilejní 300. porážku v historii.

Takze jubileum - blahopreji

Reagovat
smazaný uživatel

kolikrát prohrál HSV?

Reagovat
$dolar$

Ma to snad nejakou souvislost?

Reagovat
smazaný uživatel

malé děti musí asi na každou otázku odpovědět jinou otázkou

Reagovat
$dolar$

Kdyz zadavas dementni otazku

Reagovat
smazaný uživatel

já sem se snad ptal souvisle?

Reagovat
$dolar$

Kazdopadne si se zeptal na opravdu idiotskou otazku, ktera s tim co jsem napsal ja mela spolecnyho tak akorat slovo porazka

Reagovat
smazaný uživatel

tak mě teď napadlo, kolikrát asi prohrál HSV tak jsem se chtěl zeptat... pardon, že sem panu dolaru položil otázku kterou nepochopil nebo ze které se urazil, jelikož neznal odpověď

Reagovat
$dolar$

Ja jsem se neurazil, ze neznam odpoved, ja ji opravdu neznam, ale prislo mi to jen jako rypnuti do Hamburku , pokud to tak nebylo tak promin

Reagovat
smazaný uživatel

rýpnutí to doopravdy nebylo...

Reagovat
$dolar$

Potom nechapu toho smajlika

Reagovat
smazaný uživatel

ten mi tam klouže už skoro automaticky...

Reagovat
smazaný uživatel

zatim kaorát nechápu, proč máme na lavičce ještě Klinsmanna Magath se musel rozloučit po tom, co Bayern byl pouze jednou na prvním místě... letos Bayern na prvním místě ještě nebyl a on tam pořád ještě dělá bordel

Reagovat
$dolar$

Tak Magath mel na 1. pricku trochu vetsi ztratu

Reagovat
smazaný uživatel

Ta fotka vyzera,akokeby bola vystrihnuta z porno filmu....

Reagovat
$dolar$

Docela jo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

Mě to teda samo od sebe nepřišlo, ale když na to poukazuješ, tak... Jo, trochu jo, no.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
One-Real

Výborně..

Skvěle, skvěle, skvěle.., konečně se Hertha dostala na první místo, doufám, že aspon do LM se dostane..a kdyby BL vyhrála, tak bych se vůbec nezlobil, i když je předčasné o tom mluviti

Reagovat
smazaný uživatel

v minulé sezoně se hertha dostala také na první místo a pak to s ní šlo dolů, uvidíme, jestli dokáže favre výkonost týmu udržet

Reagovat
smazaný uživatel

menší OT: Voronin řekl, že i myslel, že Bayern bude hrát líp... tak to asi čekal že bude z Herty hrát jenom Drobný ne?

Reagovat
Arne

Jj, taky jsem to zahlédl... To ho omluv, po tom včerejšku mu jde hlava kolem, to je jasné... Jen doufám, že se chlapci dají do soboty do kupy, jak fyzicky (hlavně Kačar a Pante), tak hlavně psychicky.

Reagovat
smazaný uživatel

njn ale nedivim se mu... já sem si myslel, že to bude lehčí, když chybí Kacar, Cicero a Pantelic. no, Hertha byla do teď s druhou nejlepší zálohou... a zrovna nám dá dva góly jedinej útočník... btw. nechá si Hertha Pantelice nebo Voronina?

Reagovat
Arne

Možná ani jednoho nebo oba, těžko říct.

Reagovat
smazaný uživatel

pokud oba, tak by se stěhoval Friedrich, Kacar nebo Drobný... na oba podle mě nemaj (mylsím pak i následně ty platy)

Reagovat
smazaný uživatel

Jacek Hertha Bayern

Reagovat
$dolar$

Parada Hamburg Jarolim Trochowski Alex Silva

Reagovat
irik

Reagovat
$dolar$

To jsem necekal, diky

Reagovat
irik

Já mám Hamburg rád a oceňuju, že mu někdo fandí .

Reagovat
herbage

Hamburk nic moc zápas, ale ten závěr, to byla špica. Nechápu, proč nedostává více šancí Streit, za těch pár minut toho předvedl celkem dost. A Tavares místo Silvy, ten jeho faul před penaltou, to bylo něco

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele