20. kolo
13.02.2009 20:30 CET
1 : 4
(1:3)

Reportáž

TSG Hoffenheim - Bayer Leverkusen 1:4

Hoffenheim se po zranění útočníka Ibiševiče trápí hlavně v ofenzivní části, nedokáže vymyslet kloudnou akci a už vůbec ne ji zakončit. K tomu ani příchod osvědčeného gólmana Timo Hildebranda se nejeví jako nejlepší řešení, v divokém zápase s Leverkusenem si téměř nešáhl na míč. Hoffenheim utrpěl vůbec první domácí porážku a to hned vysokou, 1:4.

Hlavním hrdinou zápasu se stal Patrick Helmes, který zaznamenal svou čtrnáctou a patnáctou trefu v sezóně, čímž si vytvořil náskok na druhém místě ligových kanonýrů a může stíhat zraněného vedoucího Ibiševiče. O osudu zápasu v podstatě rozhodli začátky obou poločasů a také konec toho prvního. Hosté překvapili především v úvodu, kdy během dvanácti minut zasadili dva smrtící údery a i když se Hoffenheimu naskytla příležitost na zvrat po proměněné penaltě, definitivně je srazila do kolen branka v nastaveném čase první půle.

Leverkusen tedy vlétl do duelu jako po másle a hned ve třetí minutě se mohl radovat. Zprava se od půlky hřiště dral Augusto, obešel Ibertsbergera a poslal přízemní centr do vápna na Helmese, jenž pohotově otevřel skóre. Domácí se snažili odpovědět po hlavičce Salihoviče, ten však mířil nad. A tak přišel druhý zásah. Po dlouhém přímém kopu Barnetty přetlačil v souboji Helmes Nilssona a míč se dokutálel až k Rolfesovi, který sporně skrz Hildebrandovy rukavice dotlačil míč do branky - 0:2.

Teprve potom měl Hoffenheim tlak, střelu Ba po svém zbytečném vyběhnutí napravil Adler a tygřím skokem zachránil dvougólový náskok. To vše se stalo do čtvrthodiny hry, posléze mělo utkání pomalejší průběh. Leverkusen dokázal téměř každou svou příležitost proměnit a byl po celou dobu lepší i v obraně, soupeře předčil hlavně v hlavičkových soubojích. Bayer mohl definitivně pojistit náskok ve 26. minutě po dalekonosné střele aktivního Augusta, poté ale přišla první pohroma.

Adler zbytečným vyběhnutím poslal k zemi dotírajícího Ba, rozhodčí ukázal na značku pokutového kopu. Tu tradiční exekutor Salihovič proměnil a zaznamenal proto svůj pátý gól sezóny. Hoffenheim najednou chytl druhý dech a bušil do soupeře jak do pytle brambor, ovšem v závěru poločasu přišel nemilosrdný okamžik.

Chytře rozehraný přímý kop, který zahrával Kadlec kolmicí na Barnettu, se po přihrávce švýcarského špílmachra dostal se štěstím až k Helmesovi, ten z podobného místa jako při první brance přízemní střelou k tyči rozhodl. V závěru půle ještě stříleli nepřesně znovu Helmes a Salihovič, do kabin však šli spokojeněji hosté.

Jako by toho nebylo málo, po dvou minutách hry se zcela ztichlý stadion pohroužil do ještě smutnější atmosféry. Na rohový kop Barnetty si od přední tyče ustoupil Castro a přesnou hlavičkou nedal brankáři sebemenší šanci. Hildebrand pak sice v dalším průběhu skvěle zachránil proti střídajícímu Schweglerovi, to je však na gólmana takového kalibru bohužel málo.

V 59. minutě si dal málem vlastní branku Friedrich, domácí však jinak byli v útoku zcela bezmocní. Dvacet minut před koncem mohl dovršit hattrick Helmes, jenže po zmatku obrany Hoffeheimu trefil jen boční síť. Leverkusen předváděl také velmi pěkné kombinace, jednu z nich usměrnil do horní síťky Castro.

Hosté si výhru rozhodně zasloužili a poskočili tak prozatím na čtvrté místo tabulky, Hoffenheim až do zítra zůstává na čele. Příště se nováček ligy utká se Stuttgartem, Leverkusen přivítá v dalším šlágru Hamburg.

Autor: Viktor Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip 2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že Leverkusen neprohraje, mám vsazeno!

Reagovat
smazaný uživatel

Velmy pekny a rychly gol od Leverkusenu...vypada to na pekny fotbal dnes vecer...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele