20. kolo
14.02.2009 15:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Hertha BSC - Bayern Mnichov 2:1

Po šesti kolech má bundesliga nového lídra, Hoffenheim střídá na čele jiný modrý zázrak s písmenem "H" na počátku. I přes zranění klíčových hráčů dokázali hráči Herthy BSC vzdorovat extrémně silnému Bayernu a vyprodaný Olympiastadion nakonec dohnal berlíňany k výhře 2:1.

Mnichované měli podle očekávání znatelnou převahu po většinu zápasu, čehož je takřka 70 % držení míče jasným důkazem, v první půli ovšem nedokázali najít recept na kompaktní obranu Herthy a ta brankou Voronina vedla. Po přestávce hosté sice vyrovnali zásluhou Kloseho a měli další šance, z brejku ovšem bavory vytrestal znovu Voronin a napodruhé již BSC vedení udrželo.

Utkání začalo celkem svižně z obou stran, po pár minutách však bylo jasné, kdo má územně navrch. Jako první ale zahrozila v 10. minutě Hertha, když Voronin zprava odcentroval, před bránou ovšem míč jako zázrakem všichni minuli. Bayern měl s defenzivní taktikou domácích očividně potíže, hodně míčů hledalo ve vápně Toniho, tyto centry ale buď zlikvidovala bravurně hrající stoperská dvojice Friedrich - Šimunić nebo pro změnu jistý Drobný.

Šance tak přišla po půl hodině na druhé straně, kdy se po odvráceném rohu opřel do míče Dárdai a jeho přízemní ránu musel na brankové čáře likvidovat Zé Roberto. O čtyři minuty později měl Bayern první příležitost, kdy nacentroval Schweinsteiger na hlavu Toniho, ten ale mířil vedle. Branka tak přišla až za další čtyři minuty, tedy v minutě s pořadovým číslem 38. Ebert si na pravé straně vyměnil míč s Dárdaiem, parádně nacentroval na zadní tyč, kde lelkujícího Lella předskočil Voronin a hlavičkou poslal Herthu do vedení - 1:0.

Do přestávky již šance nepřišla, zato ve druhé půli se s nimi doslova roztrhl pytel. Ve 48. minutě hledal Voronin Nicua, leč kvůli teči bránícího hráče a včasnému vyběhnutí Rensinga z toho nic nebylo. Dále však hrál prim Bayern, v 53. minutě poslal Zé Roberto precizní centr na Donovana, proti jeho hlavičce se ovšem zaskvěl Drobný. Zanedlouho střílel vedle domácí Raffael, v 61. minutě bylo již ale srovnáno. To z dálky vypálil Lúcio, míč před Drobným zaplaval a ten ho tak jen vyrazil před sebe ke Schweinsteigerovi. Jeho dorážka sice ztroskotala znovu na Drobném, dorážka číslo dvě v podobně Kloseho hlavičky ale už propadla za čáru - 1:1.

Obrázek hry se s brankou příliš nezměnil, Bayern dále tlačil, Hertha bránila a vyrážela do rychlých protiútoků. V 65. minutě jeden takový zakončil Raffael jen střelou nad, na druhé straně nacentroval Ribéry do vápna, kde se dostal ke střele Schweinsteiger, míč ovšem skončil v Drobného náruči. Francouzský kouzelník ještě o pět minut později vybídl Donovana, který si ale vylámal zuby na vynikajícím brankáři domácích.

V 77. minutě pak přišla jako blesk z čistého nebe druhá branka. Domácí brejk rozjel Ebert přihrávkou na Raffaela, který čekal s nahrávkou do poslední chvíle, poté ale skvělou kolmicí posunul míč Voroninovi a ten přízemní střelou nedal Rensingovi šanci - 2:1. Jak poslední čtvrthodina vypadala asi netřeba dodávat. Bayern svého soupeře svíral, jenže se nezmohl na nic jiného než na centry, se kterými si domácí poradili a ubránili tak těsnou výhru.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (23)

Přidat komentář
smazaný uživatel

ztrácíme bodík na vesničku takže konečně pujdeme do čela FC BAYERN!!!!!!!!!!!! 0:3

Reagovat
smazaný uživatel

tak bych si nefandil Hofe doma jedou

Reagovat
Arne

Tj... S Cottbusem sehrát doma vyrovnanej zápas, tomu říkám, když někdo "jede"...

Reagovat
smazaný uživatel

fandi si musíš ale BAYERNU

Reagovat
smazaný uživatel

Vyhraje bayer to je jistý 3 body ale vím že dá gól Luca Toni nebo Frank Ribéry jjj daj ho tam do šibenice

Reagovat
Arne

Spletl sis zápas či možná kluby, žádnej Bayer tady není.

Reagovat
Arne

Blau-weiss sind unsere Farben,

Hertha ist unser Verein!

Wir werden dich im Herzen tragen

und lassen dich niemals allein...

Reagovat
Arne

Ještě přidám tip... 0:2

Soudím, že budeme rádi za remízu, hodně záleží na tom, kolik hráčů a kteří z nich se udraví.

Reagovat
smazaný uživatel

Wyhraje Herta

Nebo aspon boduje

Reagovat
smazaný uživatel

výhra Bayernu je jistá 0:2 a zvedneme si do čela FC BAYERN MUNCHEN!!! TSG Hoffenheim

Reagovat
smazaný uživatel

se*

Reagovat
smazaný uživatel

Dvoječka jak vyšitá

Reagovat
smazaný uživatel

Věřím ofenzívě Bayernu.Vyhrajeme a půjdem tam,kam patříme-na 1. místo.

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Verim,ze to konecne prothneme a pujdeme do cela,kde uz zustaneme. BAYERN MÜNCHEN!. Musime ale zapas odstartovat,tak jako proti Sttutgartu a Dortmundu,nebat se utocit a cely zapas se snazit strilet goly,pak to vyjde.

Reagovat
smazaný uživatel

bayern vyhraje jasne 4:1

Reagovat
smazaný uživatel

hoffenheim bude na jare slabej......uz podle prvnich zapasu.....myslim ze Herta sou bojovnici a ted to potvrdili a jinak skvěle Jarda Drobný

Reagovat
smazaný uživatel

koukám samej odborník a jak to dopadla nesnáším Bayern případá mi jak u nás Sparta každýho zkoupit a pak mu nedat šanci až vyhasne(viz.Podolski,Borowski)

Reagovat
irik

Ty si debílek .

Reagovat
smazaný uživatel

co se navážíš do BAYERNU prohráli jsme, ale nakonec to urveme FC BAYERN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

wassup Toni?

Reagovat
smazaný uživatel

nebudte nasrani...do piče z bayernem,a hoffenheim bude před vama...jedem hoffenheim jedem

Reagovat
smazaný uživatel

Ale no tak,Bayern bude mistrem,protože byl,je a bude nejlepší.BAYERN!!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele