Bundesliga - souhrn 16. kola

12.12.2017, 20:28, aktualizováno 13.12.2017, 22:26
Komentáře a souhrny
Bayern udolal 1. FC Köln a vede o devět bodů, jelikož Lipsko jenom remizovalo ve Wolfsburgu. Na druhé místo poskočilo Schalke, po dlouhé době se z výhry konečně raduje Dortmund...

Bayern Mnichov - 1. FC Köln 1:0

13.12.2017 20:30

Góly: 60. Robert Lewandowski

Bayern Mnichov zvládl povinnost za tři body, i když se možná čekalo, že zvítězí přesvědčivějším výsledkem. Poslední Kolín nad Rýnem udolal jedinou brankou Roberta Lewandowskiho. Bavoři stvrdili své suverénní vedení v tabulce, zatímco Kolín se bude muset po důležitých bodech ohlédnout jinde.

Měla to být bitva Davida s Goliášem. Bayern je opět suverénem Bundesligy, zatímco Kolínu nad Rýnem patří poslední pozice. Hosté ale v posledních týdnech přeci jenom zaznamenali jisté zlepšení a svojí kůži nehodlali v Allianz Aréně prodat lacino.

Bayern měl samozřejmě od počátku velkou převahu, ale v koncovce byl poněkud laxní. Ribéryho i Müllera v úvodní čtvrthodině výborně vychytal brankář Horn, zatímco Süle na zadní tyči minul branku. Kolín se velmi dobře bránil a Bayernu toho ve zbytku prvního poločasu moc nedovolil.

Přesto se stále očekávalo, že se bavorský gigant po přestávce prosadí a rozpoutá tradiční ofenzivní smršť. Lewandowski hlavičkoval zblízka nad a Bayern se poprvé konečně prosadil v 61. minutě. Boateng šikovně poslal do vápna Kolína vysoký lob, který Müller sklepl pro Roberta Lewandowskiho a Bayern vedl 1:0. Allianz Aréna očekávala další kousky v síti nebohého Kolína, ale domácí brankostroj jakoby se znovu zasekl. Svojí roli rozhodně sehrálo i štěstí na straně Kolína, protože James Rodríguez vyzval ke skvělému zákroku Horna a Lewandowski div, že nepřelomil břevno.

Pět minut před koncem opět skvěle zasáhl proti střele Jamese Rodrígueze Horn a Bayern se následně musel strachovat o výsledek a vlastně děkovat svému brankáři Starkemu, který výborně zlikvidoval střelu Klüntnera. To byla sice ojedinělá šance Kolína, ale mohla znamenat senzační bod. Bayern další branku nepřidal a zvítězil "jen" 1:0.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - Hannover 96 3:1

13.12.2017 20:30

Góly: 18. Salomon Kalou, 45. Salomon Kalou, 83. Jordan Torunarigha - 65. Ihlas Bebou

Hertha si hravě poradila s Hannoverem, za kterým už nyní zaostává o pouhý jeden bod. Oba soupeři ale ještě mohou sestoupit i hrát evropské poháry. Hertha po výhře nad Hannoverem okupuje jedenácté ligové místo s jednadvaceti body a náskokem šesti bodů na šestnáctý Hamburk. Na vysněné evropské poháry ztrácí Hertha pouhé čtyři body. Hannover je na tom ještě o trochu lépe, neboť má i přes prohru o bod více a nachází se na desáté příčce.

Již v šesté minutě mohli jít domácí do vedení, když se po přihrávce Selkeho do dobré pozice dostal Weiser, jehož střelu ale brankář hostí vytáhl nad. V devatenácté minutě se již skóre zápasu měnilo. Berlínský Peter Pekarík poslal míč z pravé strany před branku Hannoveru a tam míč hlavičkou nasměroval do brány Salomon Kalou. Ve 21. minutě mohl Hannover srovnat, ale Saného dobrou ránu po rohovém kopu reflexivně zneškodnil brankář Jarstein. Ve 35. minutě měl Hannover další dobrou šanci a znovu z rohového kopu, na který si naskočil Harnik, ale Jarstein Herhu znovu dobrým zákrokem podržel. V úplném závěru prvního poločasu vstřelila Hertha druhý gól, když se k odraženému míči dostal Salomon Kalou a připsal si druhý zářez v zápase.

V 50. minutě se do další velké šance dostali hosté. Útočník Füllkrug skvěle zpracoval míč v šestnáctce Herthy a poslal ho přímo na branku, kde však stál dobře připravený Jarstein. V 65. minutě byl i brankář Jarstein krátký na střelu Ihlase Beboua, který mířil do odkryté brány a snížil tak na 2:1. V 71. minutě mohl Kalou vstřelit hattrick, ale z dorážky Selkeho rány střílel pouze nad. V 84. minutě veškeré naděje Hannoveru na body pohasly. Gól na 3:1 totiž po rohovém kopu vstřelil Jordan Torunarigha a domácí si dokázal dvoubrankový náskok udržet až do konce zápasu.

Hannoveru v zápase uškodilo především neproměňování šancí a dobrá forma brankáře Jarsteina. Šanci na nápravu má nováček bundesligy v neděli, kdy přivítá na svém hřišti Leverkusen. Hertha se představí ve stejný den na hřišti Lipska.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - FC Augsburg 3:2

13.12.2017 20:30

Góly: 44. Franco Di Santo, 47. Guido Burgstaller, 83. Daniel Caligiuri (pen.) - 64. Caiuby, 79. Michael Gregoritsch (pen.)

Fotbalisté Schalke 04 natáhli svojí sérii ligové neporazitelnosti už na deset zápasů, navíc se po výhře nad Augsburgem posunuli už na druhé místo Bundesligy. Königsblauen vstoupili do zápasu dobře a brzy si vypracovali dvoubrankový náskok, jenomže o něj přišli a rozhodnout musela až branka Caligiuriho z pokutového kopu. Veltins Arena nakonec viděla celkem pět branek.

Schalke je v parádní formě a koneckonců to poznal i Augsburg, který se sice dokázal vrátit do zápasu a smazat dvoubrankový náskok soupeře, ale Schalke si vyhradilo poslední slovo a nakonec zvítězilo 3:2.

Brankové hody mohly odstartovat hned v začátku zápasu, kdy mělo Schalke obrovskou příležitost. Přihrávku do malého vápna obdržel Weston McKennie, ale ve skluzu balón špatně trefil a v nastálém zmatku před Hitzem se nenašel nikdo, kdo by dopravil balón do sítě. Schalke sice následně mělo trvalejší převahu, ale obrana Augsburgu si s ofenzivními výpady věděla rady. Veltins Aréna v Gelsenkirchenu se dočkala první trefy až na sklonku prvního poločasu. Amine Harit se individuálně zbavil obránce Maxe a poslal přesnou přihrávku na malé vápno, kde se elegantní patičkou prosadil Franco Di Santo.

Branka do šaten domácím výrazně pomohla a i začátek druhého poločasu byl ve znamení jejich převahy. Ve 47. minutě spálili Königsblauen obrovskou šanci. Nejprve se sám před Hitzem zjevil Bastian Oczipka, načež hostující brankář předvedl skvělý zákrok a následně si poradil i s pohotovou dorážkou Franca Di Santa. Schalke ale nakonec stejně udeřilo. Po rohovém kopu se prosadil Naldo a Guido Burgstaller špičkou kopačky dopravil balón do sítě.

Teprve druhá branka hosty konečně probrala a k vidění byly šance i na druhé straně. Fährmanna v samostatném úniku nepřekonal Finnbogason, ale v 64. minutě už se Augsburg prosadil. Výborně zahraný rohový kop Gregoritsche zasáhl Caiuby a bylo to zase jen o jednu branku. Schalke si závěr zápasu ještě více zkomplikovalo, když ve vlastním vápně fauloval Oczipka a sudí nařídil pokutový kop. Michael Gregoritsch ho proměnil a srovnal stav na 2:2.

Augsburg se z výsledku dlouho neradoval. Amine Harit výrazně přifilmoval pád po kontaktu s brankářem Hitzem a sudí odpískal penaltu i na druhé straně. Nutno podotknout, že dost přísnou. Daniel Caligiuri se nerozpakoval, penaltu bezpečně proměnil a vrátil vedení na stranu Schalke. Augsburg už se na další odpověď nezmohl a nakonec těsně prohrál.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - Werder Brémy 1:0

13.12.2017 20:30

Góly: 11. Lucas Alario

Jediná branka rozhodla o osudu utkání mezi Bayerem Leverkusen a Werderem Brémy, přičemž radovat se mohou domácí. BayArénu rozjásal už v úvodní čtvrthodině Lucas Alario.

Leverkusen byl favoritem už i proto, že bojuje na mnohem vyšších pozicích. Brémy ale potřebovaly bodovat, aby se co nejrychleji vyškrábaly ze sestupového pásma. Do branky Werderu se opět postavil Jiří Pavlenka a v základní jedenáctce nechyběl ani krajan Theo Gebre Sellasie.

Začátek zápasu sice nabídl opatrnější tempo, ale na první branku se nemuselo čekat dlouho. Bailey vyhrál svůj běžecký souboj s Gebre Selassiem a do vápna Werderu poslal přízemní centr. Ten mohl odpravit do bezpečí Lamine Sané, jenomže zasáhl tak nešťastně, že v podstatě vnutil gól Lucasi Alariovi, který neměl problém trefit zcela odkrytou branku. Leverkusen se dostal do rychlého vedení, ale žádnou další převahu neměl a spíše se soustředil na držení balónu. Jednu z mála příležitostí měl Kruse, Leno jeho hlavičku zpacifikoval.

Werder měl ještě spoustu času s výsledkem něco udělat, dokonce se držení balónu přehouplo v jeho prospěch, jenže vyložené brankové příležitosti scházely. S postupem času Brémy více otevíraly hru, což byla voda na mlýn domácím brejkům. Po jednom z nich mohl definitivně rozhodnout Bellarabi, v pádu nedokázal trefit prázdnou branku. Leverkusen to nakonec mrzet nemuselo, protože výsledek 1:0 se do závěrečného hvizdu nezměnil.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - VfB Stuttgart 1:0

13.12.2017 18:30

Góly: 81. Mark Uth

Hoffenheim v derby porazil Stuttgart díky gólu ze závěru utkání. Na jediném gólu zápasu si připsal asistenci Pavel Kadeřábek. Tři body posunuly Hoffenheim alespoň na nějakou dobu na čtvrté místo bundesligové tabulky, které by pro partu kouče Nagelsmanna znamenalo účast v základních skupinách Ligy mistrů. Hoffenheim se ale pravděpodobně ještě ve středu večer posune na pátou příčku, na úkor Leverkusenu. Stuttgart si připsal třetí prohru v řadě a se sedmnácti body se pohybuje na čtrnácté příčce.

Do první velké šance utkání se dostali již v páté minutě hosté. Özcan si v pokutovém území Hoffenheimu naběhl na slibnou přihrávku z pravé strany, ale brankář Baumann díky dobrému postavení střelu vykryl. ve 32. minutě se do první větší šance dostal také Hoffenheim. Gnabry precizně obešel několik bránících hráčů Stuttgartu a přízemní ranou překonal brankáře Zielera. Míč však zamířil pouze těsně vedle tyče svatyně Stuttgartu.

V 56. minutě se domácí dožadovali penalty a rozhodčí Steinhausová si vše zkontrolovala na videu, pomocí systému VAR. Po zhlédnutí videa však usoudila, že hráči Stuttgartu se ve vlastním pokutovém území žádného přestupku nedopustili a hra tak mohla pokračovat dál. Situace s penaltou hru zpomalila a v následujících minutách se nikdo do žádné větší šance nedostal. Až v 82. minutě se do velice dobré pozice dostal Pavel Kadeřábek, který zblízka zakončoval z úhlu. Jeho střelu však z brankové čáry vyrazil jeden z bránících hráčů a odražený míč Kadeřábek pez váhání poslal na volného Utha, který neměl problém ho usměrnit do odkryté části brány. Hoffenheim hubené vedení udržel až do konce zápasu a mohl slavit druhou domácí ligovou výhru v řadě. Stuttgart naopak v letošní sezóně bundesligy ještě venku nevyhrál.

Příští zápas odehraje Hoffenheim v sobotu, kdy se představí na horké půdě v Dortmundu. Úkol Stuttgartu bude pravděpodobně ještě o něco těžší, neboť na jeho hřiště bude v sobotu zajíždět silný Bayern Mnichov.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - Borussia Mönchengladbach 1:0

12.12.2017 20:30

Góly: 20. Nils Petersen (pen.)

Vypadá to, že Freiburg to myslí s udržením vážně. Třetí výhru ze čtyř zápasů mu zajistil gól z penalty. Mönchengladbach zůstává minimálně do středy na šestém místě, přičemž třetí Schalke je pouhý bod před ním. Freiburg se herně i výsledkově probral a po druhé výhře v řadě se nachází na třinácté příčce, od sestupového pásma je však stále vzdálen pouhé tři body.

V pátnácté minutě mohl jít Freiburg do vedení, ale Kleindienstova prudká střela zpoza vápna trefila pouze břevno. Ve dvacáté minutě byla nařízena kontroverzní penalta pro domácí, neboť z opakovaných záběrů to vypadá, že Petersen spadl na zem poté, co zakopl o vlastní nohu. Sudí Aytekin však penaltu nařídil, a tu následně proměnil sám Petersen. Ve 39. minutě mohli jít domácí do dvoubrankového vedení, ale míč poslali pouze nad.

Na začátku druhého poločasu vystřihl Kleindiest další nebezpečnou střelu, která tentokrát mířila mezi tyče Sommerovy brány. Sommer však míč pohotovým zákrokem vyrazil. V 53. minutě předvedl Sommer další skvělý zákrok, tentokrát po střele Haberera. V 69. minutě se dostali do větší šance také hráči Mönchengladbach. Prudkou střelu z dvaceti metrů však Schwolow vyrazil, nutno podotkout, že za pět minut dvanáct. Do konce zápasu se již nic zásadního nestalo a Freiburg bere v souboji s Mönchengladbachem cenné tři body.

Hráči i členové realizačního týmu Mönchengladbachu si ještě po zápase u rozhodčího stěžovali na kontroverzně nařízenou penaltu, která utkání rozhodla, sudí však nechtěl nic slyšet.

Freiburg bude mít šanci prodloužit sérii bez prohry proti Augsburgu, na jehož hřišti se představí tuto sobotu. Mönchengladbach si může spravit chuť již v pátek kdy doma přivítá severoněmecký Hamburk.

Více informací k zápasu

Hamburger SV - Eintracht Frankfurt 1:2

12.12.2017 20:30

Góly: 9. Kyriakos Papadopoulos - 16. Marius Wolf, 24. Mijat Gačinović

Severoněmecký Hamburk podlehl Frankfurtu, který se stále drží v horních patrech bundesligy. Rozhodlo prvních pětadvacet minut. Výhra zajistila Frankfurtu minimálně do zítřka umístění v první pětce, pouhý bod za třetím Schalke a příznivci klubu z Hesenska cítí šanci na Ligu mistrů. Hamburk se naopak trápí, stejně jako většinu posledních sezón a po porážce zůstává na šestnáctém místě, které by pro něj na konci sezóny znamenalo baráž.

Hamburk byl v zápase mírným favoritem a svou úlohu potvrdil již v deváté minutě, kdy se po rohovém kopu hlavičkou do brány strefil Kyriakos Papadopoulos. Hned po gólu hráči Frankfurtu věděli, že mají dost času na to, aby se zápasem něco udělali a začali hrát mnohem aktivněji. Tento přístup se vyplatil již v šestnácté minutě. Hostující Chandler zastihl míč jen tak tak na hrací ploše a ihned ho vyslal do vápna, kde si balón našel Mario Wolf, který nemířil dobře, ale díky obrovské chybě domácího brankáře se míč dostal do brány Hamburku. Bylo tedy srovnáno.

Ve 24. minutě hosté obrat dokonali. Wolf přihrál Chandlerovi, ten našel volného Gačinoviče, který již neměl problém s usměrněním míče k tyči Matheniovy brány. Ani ne o dvě minuty později mohl navýšit na 3:1 Jovič, jehož rána ale skončila pouze na levé tyči. Ve 32. minutě se Jovič dostal do další šance, ale štěstí mu opět nepřálo, neboť z technického voleje bránu minul. V úplném závěru prvního poločasu mohl Hamburk srovnat, ale brankář Hradecky díky dobrému postavení střelu vykryl.

Asi pět minut po začátku druhého poločasu se k odraženému míči ve vápně Frankfurtu dostal Arp. Hradecky byl však opět dobře připraven a Arpovu střelu vytáhl nad svou bránu. V 55. minutě dopravil míč do sítě hamburský Diekmeier, ale jeho gól nebyl uznán kvůli ofsajdu. V 67. minutě se v dobré pozici objevil domácí Ekdal, ale ani on skóre nesrovnal. V úplném závěru utkání se ve vyložených šancích netrefili domácí Jung ani Kostič. Zápas tak skončil 2:1 pro hosty, kteří se budou do Frankfurtu vracet s dobrým pocitem vyloupené Imtech Areny.

Šanci na nápravu špatného výsledku má Hamburk v pátek, kdy se představí na hřišti Borussie Mönchengladbach. Eintracht Frankfurt v sobotu hostí třetí Schalke.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - Borussia Dortmund 0:2

12.12.2017 20:30

Góly: 55. Sokratis, 89. Shinji Kagawa

Dortmund ustál tlak a v prvním zápase pod trenérem Stögerem zvítězil. Mainz nebyl v zápase bez šance a Dortmund může být za výsledek zápasu rád. Výhra na hřišti soupeře posunula hosty na čtvrté místo tabulky, které by Borussii zajistilo vytouženou účast v základních skupinách Ligy mistrů.

Výsledek sice hovoří jasně pro Dortmund, do první velké šance se však dostali domácí. K jednomu z hráčů Mainzu se dostal na hranici vápna odražený míč, který po střele zamířil přímo na břevno Bürkiho brány. Kdyby šla střela o dvacet centimetrů níže, byl by Bürki bezmocný. I druhá šance zápasu byla v režii domácích. Brosinski dobře navedl míč do vápna, odkud jeho spoluhráč Serdak mířil pouze nad. Ve 41. minutě se do první šance dostali také hosté. Aubameyang se sám zjevil před brankářem Zentnerem, ale situaci uspěchal a jeho střela ani nezamířila mezi tyče. V úplném závěru prvního poločasu se domácí dožadovali penalty, ale jejich hráč spadl ve vápně na vkus sudího Branda až příliš ochotně a hrálo se tedy dál.

Do druhého poločasu již za Mainz nenastoupil Gbamin, kterého vystřídal Alexander Hack. Hned v 51. minutě mohl jít Dortmund do vedení. Marcel Schmelzer přihrál zleva na Christiana Pulisice, který zamířil těsně vedle Zentnerovy brány. O necelých pět minut později se již stav utkání měnil. Kagawa centroval do malého vápna, odkud Toprak hlavičkoval pouze na tyč, od tyče se však míč odrazil k Sokratisovi, který tvrdou ránou rozvlnil síť Mainzu. Dortmund tak vedl 1:0 a slavil první branku pod novým trenérem. V 70. minutě mohl Mainz po Brosinskiho přihrávce na Maxima srovnat, ale Maxim v klíčové chvíli selhal. V 79. minutě se po kombinaci Kagawy s Jarmolenkem do velké šance dostala Borussie, finální ránu Kagawy však Zentner vykopl. V 89. minutě veškeré naděje domácích na body s věhlasnějším soupeřem pohasly. Bürki rychlou rozehrávkou poslal do dobré šance Aubaymeyanga, který dobře nahrál na Kagawu a ten už neměl problém míč usměrnit k levé tyči.

Dortmund tedy v prvním zápase pod rakouským trenérem Stögerem zvítězil a vrací se do nejlepší čtyřky bundesligy. Mainz si naopak může po dobrém výkonu vyčítat neproměňování šancí a po třetí prohře ze čtyř zápasů se krčí na patnáctém místě, pouhý jeden bod od Hamburku.

Příště se Mainz představí již tuto v sobotu v hratelných Brémách. Dortmund čeká ve stejný den domácí zápas s Hoffenheimem. Všichni v klubu již ale žijí zápasem, který jejich hráči sehrají příští středu, kdy se v rámci německého poháru utkají s nenáviděným Bayernem.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - RB Lipsko 1:1

12.12.2017 18:30

Góly: 15. Paul Verhaegh (pen.) - 52. Marcel Halstenberg

Lipsko dohrávalo kvůli červené kartě z konce utkání v deseti. Remízu pro hosty uhájil skvělými zákroky brankář Gulácsi. Remíza udrží Lipsko minimálně do zítřka na druhé bundesligové příčce, zatímco Wolfsburg se nachází s devatenácti body na místě jedenáctém.

Vyrovnaný zápas začal lépe pro domácí Wolfsburg. Již ve čtrnácté minutě totiž sudí Winkmann nařídil spornou penaltu, kterou nekompromisně proměnil Paul Verhaegh. Šanci na srovnání mělo Lipsko o necelých šest minut později, kdy Naby Keita geniálně přihrával na pokutového území domácího celku, tam ale žádný z hráčů Lipska míč do branky soupeře usměrnit nedokázal. První poločas byl dohrán v poklidném duchu.

Do druhého poločasu nastoupila obě mužstva beze změn a již v 52. minutě došlo k dalšímu zlomu utkání. Hostující Poulsen došel s míčem až do vápna Wolfsburgu, kde precizně nahrál Marcelu Halstenbergovi, který skluzem trefil míč přímo do odkryté části Casteelsovy brány. Lipsko tedy vyrovnalo a zápas mohl začít odznova. K další stoprocentní šanci došlo v 78. minutě, kdy se domácí Divock Origi dostal k míči na malém vápně a měl před sebou zcela odkrytou bránu. Fanoušci Wolfsburgu se již radovali z gólu a Origi naprosto nepochopitelně přestřelil Gulácsiho svatyni. V 84. pálil z hranice velkého vápna Didavi, ale nakonec došlo pouze k odkopu od brány. V nastavení dostal druhou žlutou a následně červenou kartu lipský Upamecano, který během souboje udeřil svého soupeře loktem. V 92. minutě se fanoušci Wolfsburgu znovu radovali z vítězného gólu, ale brankář Gulácsi předvedl dva naprosto impozantní zákroky a zápas tak skončil nerozhodně.

Wolfsburg dal sice jediný gól ze sporné penalty, přesto jsou s remízou pravděpodobně spokojenější hosté, kteří si v zápase vypracovali méně vyložených šancí a v závěru zápasu je podržel brankář Gulácsi. Pokud se Lipsko bude chtít na druhém místě udržet, bude se muset herně i výsledkově probrat. Wolfsburg naopak ukázal, že dobrý fotbal umí hrát i proti soupeřům z vyšších pater tabulky a do konce sezóny může klidně pomýšlet na evropské poháry.

Wolfsburg se příště představí již tuto sobotu, kdy odehraje další bundesligové kolo na půdě posledního Kölnu. Lipsko bude v neděli hostit Herthu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov16122236:1138
2.Schalke 041685326:1929
3.RB Lipsko1684425:2228
4.Bayer Leverkusen1676330:1927
5.TSG Hoffenheim1675426:2026
6.Borussia Dortmund1674537:2325
7.Eintracht Frankfurt1674518:1625
8.Borussia Mönchengladbach1674524:2725
9.FC Augsburg1665524:2023
10.Hannover 961664620:2222
11.Hertha BSC1656523:2321
12.VfL Wolfsburg16310321:2019
13.SC Freiburg1646614:2818
14.VfB Stuttgart1652913:2017
15.1. FSV Mainz 051644817:2616
16.Hamburger SV1643914:2215
17.Werder Brémy1635811:1814
18.1. FC Köln1603139:323

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (28)

Přidat komentář
smazaný uživatel

No žádná velká pastva pro oči to nebyla, ale konečně 3 body Yarmo nádhera, přesně tak si to představuju. Vymíchat 2-3 lidi a přihrát do finálky. Tohle Dembele neuměl. Auba super, ukázal že to není žádnej sobec, jak se o něm začalo povídat. No a Dahouda kopnout do prdele, ten kluk je hroznej. Ještě jsem od něj neviděl dobrej zápas. Toljan a Schmelle to samý...

Reagovat
Bandita_Harry

nesvita na lepsie casy ?

Reagovat
smazaný uživatel

výsledky se brzy dostaví. Bosz byl tragéd na BVB neměl kvalitu. To i ten Stoger je proti němu pan trenér

Reagovat
Bandita_Harry

Mal tam zostat Tuchel, neviem co si myslel,i s tym kadrom hral maximum

Reagovat
vladino10

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
Bandita_Harry

mysleli*

Reagovat
OnderCZ

Reagovat
smazaný uživatel

Nemá ten Freiburg nějaký až moc velký štěstí na penalty?

Reagovat
smazaný uživatel

Všechny naprosto regulérní

Reagovat
andrew96

Přepište dějiny!

Reagovat
HSV1887

Takovej zapas dokaze prohrat snad jenom HSV...a jeste Kölle za soucasny situace..

To zas bude sezona..no klasicka, se zas budem klepat do posledniho kola

Jsem si rikal po tom slibnem uvodu, ze by snad po letech mohla byt klidna sezona, protoze jsme vzdycky uvod prosrali a pak to museli ve zbytku sezony dotahovat..

Reagovat
Bandita_Harry

No asi tak a skoda, ze slubny uvod boli az 2 vyhrate zapasy ten kader ma na to byt aj mierny nadpriemer. Kukas zapasy ? kde je chyba ?

Reagovat
smazaný uživatel

No myslím že po první půli to mohlo být úplně klidně i 1:4 pro nás.....každopádně druhou půli se karty otočili a na nás bylo vidět že zápas s Bayernem nás stál hodně sil a absence abrahama po devíti minutách hry byla taky znát....naštěstí by měl být do příštího zápasu se schalke v pořádku a nastoupit v základu...

Reagovat
monty25

Schalke Harit

Reagovat
stas87

Vykon spatny, rozdiel v kvalite a momentalnom rozpolozeni supera ale tiez. Nuz, zranenie Bartelsa je poriadna rana, to este silno pocitime. Bodaj by cez zimu prisiel rovnaky typ hraca...behavy, zdravo agresivny ale hlavne charakterovo co najbizsi Finovi. Co zapas odmaka a dlhe minuty ani nemusi byt na lopte ale len sa ju snazi vybojovat. No a samozrejme musi respektovat poziciu Kruseho, pretoze ak zacnu nezhody a hadky s Maxom, tak cely pressing pojde do hajzlu.

Bayer ma sklamal...ta neochota zapas rozhodnut a pridat pojistku do otvorenej obrany. Jasne, na konci tam mal Brandt prienik, kde Karim prestrelil v tutovke alebo siel zo strany sam a velmi zle vystrelil, pre Pavlenku jednoduchy zakrok. Druhy polcas nas ani poriadne nezamkli pri vlastnej sestnastke a keby ich napriklad Juno potrestal, mohli by nadavat len sami sebe. Alario okrem golu vobec nic..no neviem, za 19 mega by som cakal viac proti superovi, ktory je na dne a bojuje o kazdy bod. Ale to bol prvy zapas v sezone, kedy som ho videl, tak trebars mal len zly den.

Musime, ale fakt ze musime porazit FSV. Ten zapas nam moze dodat velku davku sebavedomia. V dalsom kole proti sebe hraju Köln-Wolfsburg, VfB-Bayern a Gladbach-Hamburg. Ak to zvladneme, tak prehry Stuttgartu ani HSV vylucene nie su a kozli by mohli sebrat bod vlkom. Lenze ot prilis predbieham. Nam sa zapasy kedy musime prilis nedari. Tipujem to na peknu krc...ale mame Zlatka a Maxa, cize oproti Mainzu dost slusne vyhody.

Dneska sa Krusemu vobec nedarilo, nic neukazal a obcas este stratil v nebezpecnej pozicii. Ale nebol v tom sam, ten tah s Käuperom fakt nevysiel. Bola to prilis tazka premiera pre neho. Ale Florian sa s tym nesral, kludne stiahol stopera a dal tam utocnika. Ziadna priposratost a vymena kus za kus, snaha vybojovat bod a to ocenujem. Len ma stve ten Sane...asi som zaujaty voci nemu ale ak bude fit Caldirola, tak nech hra on. Dnes som necakal ziadny bod a prehra o gol je celkom prijatelny vysledok. Mohli sme dostat aj viacej golov.

Reagovat
Werkrider

Volland > Alario ... Ten preto nehraje. A ked hraje tak ho vidieť len v góloch nie v hernom prejave, tvorbe šancí alebo defenzinej činnosti. Pre mňa je zatiaľ tiež sklamaním, ale je to jeho prva sezoba v Europe a vieme dobre ze aklimatizacia juhoamericanom vzdy chvilu trva.

Reagovat
smazaný uživatel

Sané je kopyto, to nie je zaujatosť, to je fakt. Musíme sa aspoň na čas asi vykašľať na hru s tromi obrancami, kým nenájdeme niekoho poriadneho. Inak to naozaj nefunguje a tie kraje nestíhajú robiť prácu aj za stopérov...okrem Bartelsa, čo je veľká rana, vidno v zápasoch prínos Bargfredeho keď nastúpi, tam je to poznať, raz aj padla štatistika keď nastúpi pozbierame viac bodov, nevieš čo s ním je? A znova treba vyzdvihnúť Pavlenku to bol vážne skvelý nákup, 74 save-ov, 4,6 na zápas, nie len špička v Nemecku, ale v celej Európe.

Reagovat
stas87

Obcas ma ale Sane aj svetle chvilky, vcera napriklad poslal velmi riskantnu prihravku, ktorou vyradil ze hry myslim styroch hracov domacich ale Augustinsson z toho nic nevytazil. Ale je zufalo nepresvedcivy v defenzive, cize vo veci, kde by mal dominovat.

Bargfrede uz mal byt na odpis, ale od doby co sa vyhrabal zo svojho zranenia, tak nesklamal snad ani raz. Vycitat sa mu da len obcas hlupy faul, za ktory dostane zltu a clovek tak trochu trpne, ci dohra do konca. Inak pozicne je na tom vyborne, spolocne s Delaneym jasne najlepsi hrac co sa tohto aspektu hry tyka. Podla mna este tak uplne nema Kohfeldtovu doveru, preto obcas hra a dalsi zapas sedi alebo pride ako nahradnik.

Reagovat
smazaný uživatel

Líbí se mi tvůj a Rudnevs-ův zápal pro německý fotbal

Reagovat
Baronne

Jak se vlastně daří Pavlenkovi?

Reagovat
OnderCZ

Je vynikající. Přechod do BL zvládl výborně a předvádí stabilní výkony.

Reagovat
stas87

Chyta tak, ze je stvrty medzi vsetkymi hracmi co sa tyka znamok od kickeru. Co ma chytit, to chyti, obcas prida aj nieco navyse. Na zaciatku mal problem s centrami, bol neisty a nevedel ci ma boxovat alebo skusit chytit loptu. Snad jedine dve chyby spravil v Berline a doma s VfB. Ta na Oly skoncila golom, ta na Weseru vdaka Eggesteinovi a Moisanderovi skoncila tak, ze Asano bol pod tlakom a zakoncil o kusok vedla. Za 3,5 miliona euro to je velmi dobry obchod, ak bude pokracovat takto dalej, moze casom chytat v lepsom klube v ramci BL. Ja som ho nechcel, prial som si Rönnowa z Brondby, ale Pavlenka ma celkom rycho presvedcil. Na to kde zacinal, tak to dotiahol uz teraz pomerne daleko. A jeho strop zatial nie je vidiet. Ak by Bayer pustil Lena, viem si ho v Leverkusene predstavit ako jednotku.

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Ty problémy s centry mohou souviset i s tím, že má Pavlenka malou odrazovou sílu, tedy i relativně nízký výskok. Prý ale na tomto s trenérem brankářů Werderu nejvíce pracují.

Reagovat
frankiefcb

s centry měl už problém v Baníku. Na druhou stranu má výborné výběhy a reflexy. Plus v Baníku měl problém s hrou nohama. To by mě zajímalo, jak to zlepšil ve Werderu.

Reagovat
johnn

Leverkusen sa rozohral a teraz konečne hraje pekný futbal Dúfam že dostane sa do LM.

Reagovat
fenixLFC

ako je na tom tento rok tah?

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele