Bundesliga - preview 16. kola

12.12.2017, 08:27, aktualizováno 13.12.2017, 08:16
Previews
Bayern Mnichov hraje doma s posledním 1. FC Köln a pokud vyhraje a Schalke neporazí Augsburg, povede mistr už o deset bodů. Leverkusen hostí lepšící se Werder, Hertha přivítá Hannover a na fotbal se dnes jde i v Hoffenheimu, kam zavítá Stuttgart...
TSG Hoffenheim - VfB Stuttgart  (středa 18:30)
Hoffenheim bude v rámci šestnáctého kola v jihoněmeckém derby hostit Stuttgart. V případě výhry se mohou svěřenci trenéra Nagelsmanna posunout až na čtvrté místo. Stuttgart měl jakožto nováček v bundeslize energický začátek a až do minulého víkendu držel domácí neporazitelnost, přesto se nachází až na čtrnáctém místě a od barážové šestnácté příčky je vzdálen pouhé dva body.

Hráči Hoffenheimu měli do sezóny dobrý vstup, ve třetím kole porazili silný Bayern a o pár zápasů později i Schalke. Pak ale přišla více než měsíční série bez bundesligové výhry, která byla prolomena až na začátku listopadu na hřišti posledního Kölnu. Na začátku prosince pak Hoffenheim doma deklasoval druhé Lipsko 4:0, ale v posledním zápase minulou neděli přišla prohra v Hannoveru. V letošní sezóně tedy Hoffenheim předvádí velmi nevyrovnané výkony a v zápase se Stuttgartem se může stát téměř cokoliv.

Stuttgart sbíral v letošní sezóně body především doma. Z osmi venkovních ligových zápasů sedmkrát prohrál a jednou remizoval 1:1 v Hannoveru. Doma si ale parta kolem Holgera Badstubera připsala například cenné výhry nad Wolfsburgem nebo Dortmundem. Minulý pátek ale doma Stuttgart podlehl sedmému Leverkusenu a ze spodních pater tabulky se stále nedokáže odlepit.

Do zápasu proti Stuttgartu za Hoffenheim určitě nenastoupí ze zdravotních důvodů Ochs, Wagner ani Pochs. Na straně Stuttgartu jsou zranění Ginczek, Burnic, Carlos Mane, Meyer a Zimmerman.

Šanci na případnou nápravu špatného výsledku bude mít Hoffenheim již v sobotu, kdy se v těžkém zápase představí na půdě Dortmundu. Stuttgart ve stejný den přivítá první Bayern. Žádného ze soupeřů tedy v příštích zápasech nečeká nic lehkého.
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Akpoguma, Vogt, Hübner - Kadeřábek, Schulz - Grillitsch - Demirbay, Amiri - Uth, Gnabry
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Zieler - Baumgartl, Badstuber, Kaminski - Pavard, Insua - Gentner, Ascacibar - Akolo, Özcan - Donis
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.90 - 3.77 - 4.24
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bayern Mnichov - 1. FC Köln  (středa 20:30)
Předposlední podzimní kolo nabídne i souboj prvího s posledním celkem tabulky. Pro Kozli půjde stále o hodně, zatímco v Mnichově si mohou vybudovat ještě luxusnější náskok do jarních bojů.

"Být půlmistrem pro mě vůbec nic neznamená. Důležité je, že jsme se v posledních týdnech dostali do velice dobré formy a že předvádíme atraktivní fotbal. Samozřejmě, že nás těší naše pozici v tabulce, ale stále zbývá odehrát velký počet zápasů. Pořád je, na čem pracovat. Pořád je tu DFB-Pokal a Liga mistrů, takže s ohňostrojem ještě počkáme," nechal se slyšet Jupp Heynckes.

Bayernu stále chybí Neuer, dále Robben, Alcántara a Früchtl. Sven Ulreich by se mohl vrátit do branky. Stoprocentně připraven asi nebude Mats Hummels, takže se vedle Boatenga na stoperu zřejmě ukáže Niklas Süle. Heynckes naznačil, že dále hodlá rotovat sestavou. Svou další šanci tedy asi dostanou Rafinha, Rudy a Tolisso. Na hrotu útoku by opět měl od úvodní minuty řádit Robert Lewandowski.

Stefan Ruthenbeck by ze zraněných hráčů mohl poskládat celou jedenáctku. Vlastně není divu, že se Köln nachází tam, kde se nachází, protože bez Jonase Hectora, Marka Högera, Marcela Risseho, Simona Zollera, Jhona Córdoby, Dominika Maroha, Joaa Queirose, Jorgeho Méreho, Konstantina Rausche, Leonarda Bittencourta a nově i Claudia Pizarra se zápasy zkrátka vyhrávají jen velmi, velmi obtížně.

Na druhou stranu hráči klubu z města nad řekou Rýn o víkendu ukázali, že jsou schopní ztratit i prakticky vyhrané klání. "Je to hodně hořké. Do toho duelu jsme vstoupili výborně a spoustu věcí jsme udělali správně. Vše se vyvíjelo mnohem lépe, než jsme si mohli představit. Pak jsme přestali být koncentrovaní a cílevědomí. Čelit penaltám v závěru je velice hořké. Nechceme se ale na nic vymlouvat. Tomu zápasu jsme dali všechno, a přesto jsme ho ztratili," řekl pětačtyřicetiletý trenér, který zřejmě tuší, že na body to nevypadá ani tentokrát.
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Ulreich - Rafinha, J. Boateng, Süle, Alaba - Rudy, Tolisso - T. Müller, James, F. Ribery - Lewandowski
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
T. Horn - Olkowski, Sörensen, Heintz, J. Horn - M. Lehmann, Özcan - Klünter, Jojic - Guirassy, Osako
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.07 - 14.80 - 41.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hertha BSC - Hannover 96  (středa 20:30)
Zápas Herthy s Hannoverem bude soubojem dvou týmů ze středu bundesligové tabulky. Domácím bude stále chybět opora v podobě Vladimíra Daridy a Hannover si tak brousí zuby na skalp dalšího silného soupeře. Hannover se v současné chvíli nachází na desátém místě s dvaadvaceti body, přičemž před sezónou se očekávalo, že bude bojovat o udržení. Hertha je naopak jedním ze zklamání letošního ročníku. Má osmnáct bodů a ani výhra by ji tedy před desátý Hannover nedostala.

Svěřenci trenéra Dárdaie (Hertha) doplatili především na špatné rozložení sil a četná zranění způsobená vysokou vytížeností kvůli pravidelným zápasům Evropské ligy. Mezi největší strašáky berlínských fanoušků z letošní sezóny patří prohra v Mainzu nebo doma s Frankfurtem a zbytečné remízy s Brémami a s Freiburgem. V posledním zápase Hertha remizovala 1:1 v Augsburgu a proti Hannoveru se může znovu naladit na vítěznou vlnu a pokusit se o první domácí bundesligovou výhru od konce října (tehdy Hertha porazila Hamburk 2:1 díky gólům Starka a Rekika).

Hannover vstoupil jakožto nováček do bundesligové sezóny skvěle. Po výhře v Mainzu porazil i Schalke a byla mu věštěna role černého koně soutěže. Pak ale přišla série horších výsledků (například domácí prohra s Frankfurtem nebo debakl v Brémách) a Hannover bojuje o střed tabulky, což je pro něj rovněž úspěch. Za zmínku stojí také historická výhra 4:2 nad nenáviděnou Borussií Dortmund. Naposledy hrál Hannover v neděli, kdy doma porazil favorizovaný Hoffenheim.

Zápasu se nebude účastnit za domácí Vladimír Darida, který se stále trápí s poraněným kolenem. Dále se ze zdravotních důvodů v dresu Herthy neobjeví Kraft, Schieber a Stocker. Na straně Hannoveru marodka čítá jména jako Felipe, Prib nebo Bech.

Další kolo si Hertha zahraje proti Lipsku, na jehož hřišti se představí již tuto neděli. Hannover ve stejný den hostí Bayer Leverkusen.
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Jarstein - Weiser, Stark, Rekik, Plattenhardt - Skjelbred, Maier - Leckie, Mittelstädt - Selke, Ibiševič
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Tschauner - Korb, Anton, Sané, Ostrzolek - Schmiedebach, Bakalorz - Benschop, Klaus, Bebou - Füllkrug
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.01 - 3.56 - 4.05
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Schalke 04 - FC Augsburg  (středa 20:30)
Schalke se tak trochu nenápadně vydrápalo až na třetí příčku, kterou rozhodně nebude chtít opustit ani po duelu s Augsburgem. Ten si však rovněž udržuje dobrou formu a soupeři nenechá nic zadarmo. Tohle by mohl být pro diváky nesmírně atraktivní střet.

Die Königsblauen neodehráli proti Borussii Mönchengladbach úplně nejpovedenější utkání, ale nakonec z něj vydolovali alespoň remízu, tedy ten v současnosti rozdílový bod. Situace za Bayernem je vůbec hodně vyrovnaná. Tím spíše, že se do hry vrátil i Bayer Leverkusen. Dominico Tedesco si je moc dobře vědom toho, že zaváhání na domácí půdě by se nemusela v konečném zúčtování vyplatit.

K dispozici stále nemá Pabla Ínsuu, Nabila Bentaleba a Leona Goretzku, který zůstane mimo až do druhé poloviny sezony. Ve středu záložní řady by se tedy opět měl objevit Weston McKinnie. V základní sestavě by pak neměl chybět duo Guido Burgstaller/Jevhen Konopljanka, které v sobotu začalo pouze na lavičce.

Augsburg přišel o vedení proti Herthě až v nastaveném čase druhé půle. "Je to jako kdybychom prohráli. Hodně šancí jsme dnes prohospodařili. Hertha se prakticky k ničemu nic nedostala. Musíme prostě zvednout hlavy a koncentrovat se na další zápasy," hodnotil Manuel Baum, jenž zatím boří veškerá očekávání.

Jistou zásluhu na dobrém postavení Augsburgu v tabulce má patrně i skutečnost, že osmatřicetiletý lodivod může na hřiště poslat kohokoliv kromě zraněného Erika Thommyho. Post pravého obránce bude tedy zřejmě znovu patřit Danielu Oparemu. Velkou příležitost postavit se do středu zálohy od úvodní minuty má i Rani Khedira. V březnu Augsburg prohrál ve Veltins-Areně 0:3, takže má co oplácet.
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Fährmann - Stambouli, Naldo, Nastasic - M. Meyer, McKennie - D. Caligiuri, Oczipka - Harit, Konoplyanka - G. Burgstaller
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Hitz - Framberger, Hinteregger, Gouweleeuw, Max - Khedira, D. Baier - Heller, Gregoritsch, Caiuby - Finnbogason
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.88 - 3.64 - 4.54
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Bayer Leverkusen - Werder Brémy  (středa 20:30)
Heiko Herrlich vede své svěřence zpět na pohárové příčky. Svou práci prožívá natolik, že byl proti Stuttgartu vykázán na tribunu. Leverkusenští neprohráli v deseti předchozích bundesligových duelech a svou sérii budou rozhodně chtít prodloužit i proti Werderu Brémy.

Tým Floriana Kohfeldta zvládnul (i zásluhou gólu Theodora Gebre Selassieho) mač proti Dortmundu, čímž přispěl k odvolání kouče Bosze. "Jsem samozřejmě velice spokojený. Dnes jsme předvedli velice dobrý výkon. Jenom je hodně nepříjemné zranění Fina Bartelse. Ale snad se ukáže, že je achilovka v pořádku," nechal se slyšet Kohfeldt.

Místo Bartelse se na pravém křídle objeví koučům jmenovec Kainz. Do hry nezasáhnou Zetterer a Jóhannsson. Pokud nedá Zlatko Junuzović včas dohromady poraněné lýtko, mohl by se do základu dostat Jérome Gondorf. Pochopitelně s defenzivnějšími úkoly. Nepochybně bude zajímavé sledovat, co výhra v Signal Iduna Parku udělá se sebevědomím hráčů Brém.

Leverkusen je však v dobré formě, což ukázal i střet se Stuttgartem, který Herrlichův tým porazil 2:0 díky trefém Havertze a Larse Bendera. "Je to pro nás hodně důležité vítězství. Po přestávce nás podržel Bernd Leno, díky čemuž jsme se mohli zvednout a ve zbytku utkání už jsme dominovali a mohli jsme přidat i třetí trefu," řekl trenér, jemuž budou chybět Niklas Lomb, Vladlen Jurčenko a vykartovaný Wendell.

Bayeru Leverkusen se proti Wederu Brémy obecně příliš nedaří. V Bundeslize se potkávají od roku 1979, přičemž vítězná bilance Die Werkself činí pouhých 26 procent. Ale v současné sezoně je situace přeci jen trochu odlišná. Tým z BayAreny se pyšní třetím nelepším útokem v lize a v domácím stánku ještě neprohrál. Takovou statistikou se může pochlubit už jen Bayern Mnichov a RB Lipsko.
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Leno - L. Bender, Tah, S. Bender - Henrichs, Kohr, Baumgartlinger, Bailey - Havertz, Volland, Brandt
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Pavlenka - Gebre Selassie, Veljkovic, Moisander, Augustinsson - Bargfrede - M. Eggestein, Delaney - Kainz, Junuzovic - M. Kruse
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.53 - 4.54 - 6.47
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
VfL Wolfsburg - RB Lipsko  (úterý 18:30)
RB Lipsko pojede druhé bundesligové místo obhajovat na půdu jedenáctého Wolfsburgu. V případě prohry mohou hosté spadnout až na páté místo. Wolfsburg bude ale v utkání mírným outsiderem. Domácí potřebují tři body pro udržení kontaktu s horní polovinou tabulky, v případě prohry se mezera mezi desátým a jedenáctým místem může zvětšit.

Wolfsburg od začátku října prohrál pouze jeden bundesligový zápas, a to v Augsburgu. Osmizápasová série remíz ale tým z Dolního Saska do závratných výšin neposunula a svěřenci trenéra Schmidta nemají ani zdaleka jistotu setrvání v nejvyšší německé soutěži. Začátkem října upoutal Wolfsburg výhrou 3:0 nad silným Mönchengladbachem a naposledy bezbrankově remizoval v Hamburku.

Lipsku se v nynější sezóně daří o poznání lépe. Černý kůň loňské bundesligové sezóny se na předních příčkách objevuje i letos a nyní, po patnácti odehraných kolech, ho vidíme na druhé příčce, osm bodů za suverénním Bayernem. Do vzdálenosti pěti bodů pod Lipskem se ale nachází osm týmů a tým okolo Timo Wernera bude muset o Ligu mistrů ještě zabojovat. Hráči Lipska nabrali body především na počátku soutěže, v poslední době přišla pro fanoušky naprosto nepochopitelná prohra 4:0 v Hoffenheimu a minulou sobotu domácí remíza s podceňovaným Mainzem. Lipsko se tedy bude zápasem proti Wolfsburgu chtít znovu naladit na vítěznou vlnu.

Do zápasu na straně domácích určitě nezasáhnou zranění Camacho, Jung, Blaszczykowski, Hinds, Itter, ani Tisserand. Na straně Lipska pak ze stejných důvodů do utkání nenastoupí Sabitzer, Coltorti, Forsberg a Upamecano.

Případný neúspěch může Wolfsburg odčinit již tento víkend kdy se představí na hřišti posledního Kölnu. Lipsko tuto neděli hostí Herthu Berlín, která v posledních zápasech svými výkony nepřesvědčila.
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Casteels - Verhaegh, Uduokhai, Brooks, William - Guilavogui, Arnold - Origi, Didavi, Malli - Gomez
RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Gulacsi - Klostermann, Orban, Upamecano, Halstenberg - Keita, Demme - Kampl, Bruma - Poulsen, Werner
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.86 - 3.51 - 2.56
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
SC Freiburg - Borussia Mönchengladbach  (úterý 20:30)
SC Freiburg předvedl o víkendu famózní obrat v utkání s Kölnem a jistě nebude chtít ztratit ani proti Gladbachu. Hříbata uhrála bod se Schalke, za nímž zůstávají v těsném závěsu na čtvrté příčce.

"Připadal jsem si jako v nějakém špatném filmu, když jsme tak snadno prohrávali 0:3. Pak jsme se ale zvedli a začali si vytvářet šance. Můj mančaft ukázal velkou vůli s výsledkem něco udělat. V závěru jsme byli tím šťastnějším týmem. Vždycky je docela šílené, když hrajete tři zápasy za týden a máte tolik zraněných," prohlásil Christian Streich.

Jeho tým, ve kterém nadále chybějí Manuel Gulde, Florian Niederlechner, Mike Frantz, Marc-Oliver Kempf, Philipp Lienhart, čeká tedy další složité klání. Do hry by se mohl vrátit Caglar Söyüncü. A to i v případě, že kouč sáhne k rozestavení 4-4-2. Tedy k úplně stejnému, se kterým by měl vyrukovat soupeř.

Dieter Hecking má zraněných fotbalistů ještě více. Strobl, Bénes, Hofmann, Jantschke, Traoré, Herrmann, Johnson a Doucouré. Absencím pranic nepomohl ani vykartovaný Nico Elvedi. Na pravém kraji obrany by tedy mohl debutovat Reece Oxford - osmnáctiletý hráč, který v Německu hostuje z West Hamu United.

Jak uvedeno, Gladbach má za sebou ostře sledovaný střet se Schalke, ve kterém vedl, ale nakonec si oba celky rozdělily po bodu. "Myslím, že rozhodčí v situaci s Oscarem Wendtem viděl všechno správně. Ale po nějakých patnácti minutách všechno přehodnotil, což je trochu pochybné. Myslím, že v prvním poločase jsme hráli lépe. Ve druhém to byla tak trochu bitva," řekl Hecking s narážkou na neuznaný gól. Dočká se jeho družina po deseti letech výhry ve Freiburgu?
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Schwolow - P. Stenzel, R. Koch, Söyüncü, C. Günter - Höfler - Haberer - Ravet, Terrazzino - Kleindienst - Petersen
Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Oxford, Ginter, Vestergaard, Wendt - Kramer, Zakaria - Hazard, Grifo - Stindl, Raffael
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.82 - 3.48 - 2.62
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Hamburger SV - Eintracht Frankfurt  (úterý 20:30)
HSV hodlá prodloužit sérii neporazitelnosti na čtyři zápasy. Zároveň by to ale chtělo nějaký gól. Předchozí dva duely svěřenců Markuse Gisdola totiž skončily bezbrankovou remízou. Eintracht má naopak ambice přezimovat na pohárových příčkách.

Jediný klub, který od jejího založení v roce 1963 nikdy neopustil Bundesligu, se v posledních letech nebezpečně potuluje kolem sestupové zóny. S kádrem, který by eventuálně klidně mohl útočit na post zaručující účast v Evropské lize. Co se zázemí týče, jsou na tom v přístavním městě skvěle. Herně se však dlouhodobě nedaří najít balanc.

"Dnes jsme hráli velmi dobře, ale ten výsledek samozřejmě není dostačující. V předchozích dvou domácích zápasech jsme pokaždé dali tři góly. Dnes bych byl rád, kdyby se nám podařilo vsítit aspoň jeden," prohlásil Markus Gisdol, který se bude muset obejít bez Nicolaie Müllera a Bjarne Thoelkeho. Zvláště neúčast prvního jmenovaného by mohla přinést nepříjemnosti, neboť Müller tradičně patří k nejlepším borcům na hřišti.

Orli v minulém kole srdnatě bojovali v Commerzbank-Areně s Bayernem Mnichov. O vítězi nakonec rozhodla trefa Artura Vidala ze 20. minuty. "Myslím, že můj tým odehrál proti mančaftu světové extratřídy velice dobrý zápas. Hráči do něj dali všechno, ale nakonec to nestačilo ani na bod," prohlásil Niko Kovać.

Těžko říct, jestli by Frankfurt proháněl třeba i RB Lipsko, kdyby měl chorvatský kouč k dispozici všechny své svěřenci. Meier, Fabián, de Guzmán nebo Regäsel v nejlepší formě dokážou soupeře pořádně potrápit. Před porážkou od Bayernu byl Eintracht nejlepším týmem Bundesligy, co se výsledků na hřišti soupeře týče. Proti HSV má navíc v poslední době výbornou bilanci, tudíž je jasné, kdo bude v tomto duelu favoritem.
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Mathenia - Diekmeier, K. Papadopoulos, Mavraj, Douglas Santos - Jung, G. Sakai - Hahn, Hunt, Kostic - Arp
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Hradecky - Salcedo, Abraham, Falette - M. Wolf, K.-P. Boateng, G. Fernandes, Willems - Barkok, Rebic - Haller
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.35 - 3.29 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
1. FSV Mainz 05 - Borussia Dortmund  (úterý 20:30)
Mohuč v minulém kole dvakrát dorovnávala proti RB Lipsko, aby v Red Bull Areně urvala cenný bod. Sandro Schwarz si je navíc moc dobře vědom toho, že Dortmund je za současné situace tým poražení.

"Ukázali jsme, že jsme po psychické stránce velmi silní a o dobrý výsledek bojujeme do poslední chvíle. Jsem velmi rád, že se nám dnes podařilo získat bod. Proti tak silnému soupeři jde o něco, na čem se dá rozhodně stavět," řekl Schwarz, jenž za die Nullfünfer nastupoval šest roků i jako hráč, konkrétně na postu záložníka.

Proti Černožlutým nebude moci nasadit akorát Karima Onisiwa a Reného Adlera. Robin Zentner však zatím podává mezi třemi tyčemi dobré výkony, ale doplácí na to, že mu příliš nepomáhá obrana. Snad to vylepší účast Stefana Bella, který se vrací po karetním trestu. Naopak o rozvlnění sítě soupeřovy brány by se měl vedle Gerrita Hotmanna starat Yoshinori Muto.

"Je to veliké zklamání. Doma proti Brémám prostě musíme vyhrávat. Je musí se nechat, že Werder byl v prvním poločase prostě lepším týmem. Za výsledky jsem zodpovědný já a svou současnou pozici v BVB mohu teď těžko posuzovat." Tak zněla poslední slova Petera Bosze na lavičce Dortmundu. Na jeho místo nyní přichází Peter Stöger.

Rakouský trenér prožil vcelku úspěšné čtyři roky na lavičce Kölnu, který dovedl do Bundesligy a následně i do Evropské ligy. Vstup do nové sezony se ale Kozlům příliš nevydařil, takže musel skončit. Malinko to možná může připomenout dva roky starý příběh Luciena Favreho, který nejprve dovedl Gladbach dokonce do Ligy mistrů, ale kvůli pěti porážkám v řadě pak musel skončit, aby slavil ve Francii úspěchy s Nice. Uvidíme, jestli Stöger také chopí jedinečnou příležitost za pačesy, vyvede Borussii z lehčí krize a třeba se s ní zapojí ještě do boje o titul.

Jisté je pouze to, že pro duel s Mohučí stále nemůže nasadit do hry hned sedm hráčů. Chybějí Durm, Reus, Rode, Piszczek, Götze, Castro a Philipp. Zpět se naopak vracejí Marc Bartra, Julian Weigl a Nuri Sahin. Nabízí se tedy ofenzivnější rozestavení 3-4-3. V tomto utkání se za současných konstelací může stát prakticky cokoliv. Případná výhra BVB by mohla nastartovat novou, úspěšnou sérii, zatímco Mohuč by si mohla pojistit, že zimu nestráví v sestupovém pásmu.
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Zentner - Balogun, Bell, Diallo - Donati, Brosinski - Gbamin - S. Serdar, Latza - Muto, Holtmann
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Bürki - Sokratis, Subotic, Schmelzer - Bartra, Weigl, Sahin, Guerreiro - C. Pulisic, Aubameyang, Schürrle
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.32 - 4.34 - 1.64
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov15112235:1135
2.RB Lipsko1583424:2127
3.Schalke 041575323:1726
4.Borussia Mönchengladbach1574424:2625
5.Bayer Leverkusen1566329:1924
6.TSG Hoffenheim1565425:2023
7.FC Augsburg1565422:1723
8.Borussia Dortmund1564535:2322
9.Eintracht Frankfurt1564516:1522
10.Hannover 961564519:1922
11.VfL Wolfsburg1539320:1918
12.Hertha BSC1546520:2218
13.VfB Stuttgart1552813:1917
14.1. FSV Mainz 051544717:2416
15.Hamburger SV1543813:2015
16.SC Freiburg1536613:2815
17.Werder Brémy1535711:1714
18.1. FC Köln1503129:313

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (32)

Přidat komentář
Heresy

snad predvedeme lepsi hru jak proti frankfurtu ..

Reagovat
Centrofixka

Snáď predvedieme lepšiu hru ako proti Werderu ..

Reagovat
smazaný uživatel

no.. nepředvedli, ale štěstí nám přálo

Reagovat
Centrofixka

No neviem, podľa mňa tam zlepšenie bolo, aj keď určite to nebolo nič extra, ale bolo vidno konečne tu chuť, mne z toho všetkého vychádza, že pod Boszom tí hráči proste nechceli hrať, príde Stoger a hráči ako vymenení, zrazu sa smejú, Weigl to ako jeden z mála nevydržal a po vedal o svojom probléme s Boszom. Inak včera ma prekvapil Schmelle, ale TOP bol Shinji, ten hral fantasticky v istých momentoch.

Reagovat
Werkrider

Snáď Werder nepredvedie takú dobrú hru ako proti Dortmundu.

Reagovat
smazaný uživatel

Snad Werder predvede tak dobrou hru jako proti Dortmundu

Reagovat
vladino10

Snáď budú mať prenosy na dajto väčšiu kvalitu ako doteraz..

Reagovat
cologneFC

Snáď bude mať za nás kto nastúpiť

Reagovat
Rudnevs
Reagovat
cologneFC

A bol by asi lepší ako všetci ostatní

Reagovat
Werkrider

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
OnderCZ

První poločas od Dortmundu žádný zázrak, sice drží míč, ale do šancí se téměř nedostal. Naopak ta obrana pořád působí průchodným dojmem, bylo tam v prvním poločase několik okének, které málem Mainz potrestal. Chce to něco změnit do druhého poločasu, ale nebude to jednoduché, je vidět, že na hráčích pořád leží docela velká deka.

Reagovat
vladino10

Ale mal tam nejaké šance aj Dortmund, aubameyang po tom dlhom nakope pálil z dobrej pozície (škoda že neskúsil nahrať pulisicovi pred prázdnu), potom tam mal jednu strelu z voleja z vnútra šestnástky a aj kagawa pálil z hranice 16 s tým, že mal 2-3 sekundy času a počas nich tam bol sám, akurát netrafil bránu..

Povedal by som, že Dortmund mierne lepší čo sa počtu šancí týka, inak celkom vyrovnaný zápas..

Reagovat
smazaný uživatel

pre boha ten dahoud je slabsi ako slaby

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes to Kolín pěkně schytá.

Reagovat
johnn

Leverkusen 3:1 Bremen

Reagovat
stas87

Zaujimavy rozhovor s Fritzom vysiel na nasej fanusikovskej stranke. On koncil karieru minulu sezonu potom, co ho fauloval Gondorf a aktualne sa nachadza stale vo stave zranenych, ak by teda neukoncil karieru a dalej pokracoval. Ze to nebude klasicka hlupa kopacka, tak to bolo jasne uz na ihrisku. On sa teraz chysta studovat trenersku licenciu ale do buducna nevie, ci bude chciet byt trenerom alebo sa bude venovat managementu klubu. Po konci kariery ma podpisanu zmluvu s klubom, ze bude posobit nadalej v jeho strukturach, ale ze nevie na akom poste presne to bude. Niekto ho vidi ako nastupcu Baumanna a ze by mu to sedelo viac ako trenovanie. Uz pocas kariery ale myslel na buducnost a spolocne s Mertesackerom si zalozili spolocnost,ktora nakupi nemovitost, potom ju zrekonstruuje a po case ju pripadne preda. A na otazku, ci si mysli ze su futbalisti hlupaci, tak povedal ze nie. Ze kazdy hrac ma behom kariery moznost zobrat do ruky knihu, popremyslat o buducnosti a ak ho nieco zaujme, tak sa tomu oboru sam vdaka kniham moze priblizit. Ja osobne si ho viem predstavi skor ako trenera a nie sportoveho riaditela.

Ked ho Gondorf fauloval a zranil, tak sa mu ospravedlnil. Ale sam Clemens mu povedal, ze to bol ferovy suboj a nema sa za co ospravedlnit. Vtedy este netusil, ze Gondorf zamieri do Werderu. A Gondorf sa ho po prichode prisiel spytat, ci mu nevadi, ze bude mat jeho osmicku.

Reagovat
Rudnevs

To sú zaujímavé informácie. Fritz mi bol vždy sympatický. Aká je fanúšikovská stránka Werderu?

Merte a Clemens sú veľký kamaráti, nedávno mali aj spoločný benefičný zápas, o tej firme som trebárs ani nevedel. Pozeral som si ich stránku a zistil som, že je to malá regionálna firma v Hannoveri, o ktorú sa stará Mertesackerov brat ešte s jedným spoločníkom, ale Merte s Fritzom sa tiež zúčastňujú jednaní. Mimochodom taktiež je to sponzor TSV Pattensenu - klubu, v ktorom Merte začínal. To je veľmi zaujímavý spôsob práce po skončení kariéry.

Ohľadom hlúposti futbalistov - Trebárs taký Nils Petersen sa nedávno rovno vyjadril, že sa niekedy až hanbí, že diváci na tribúnach sú múdrejší ako on, že blbne už 10 rokov a nad vodou ho drží to, že vie kopať do lopty.

Reagovat
vladino10

Reagovat
Rudnevs

Kadeřábek dal dvakrát takmer gól, ale na tretíkrát to už neskúšal a nesebecky prihral lepšie postavenému Uthovi, ktorý dal gól. Stichwort Uth: Tomu to pekne tiež strieľa, pokiaľ by naozaj išiel podľa špekulácii do toho Schalke, tak by som bol rád.

Reagovat
smazaný uživatel

Jaj Bože zdá sa mi to alebo dneska hrá Ribery fakt zle?

Reagovat
Jardman

Je to bída od všech, co si budem povídat. Müller se snad ještě nedotkl míče.

Reagovat
smazaný uživatel

Za bod budeme este radi.

Reagovat
Bastaron

Reagovat
vladino10

Reagovat
smazaný uživatel

Tak druhy polcas sa to zlepsilo chvalabohu.

Reagovat
vladino10

Šak ale písať, že budeme radi za bod.. Veď Kolín nemal ani jednu šancu snáď v tom prvom polčase a napriek tomu, že sme hrali mizerne sme boli lepší..

Reagovat
smazaný uživatel

Hej pisal som na margo toho, ze sme nevedeli premienat sance a kedze som si uz nemyslel, ze dame gol tak aj ten bod by bol pre nas dobry. Chvalabohu sa tak nestalo.

Reagovat
blackhawk88

po polcase by som striedal Riberyho za Comana, chyba tomu rychlost, a poslal by som tam aj Jamesa a na druhu stranu k Mullerovi by som dal Kimmicha

Reagovat
stas87

Nevidel som prvych desat minut cca, inak zvysok hej. Bayer vedie zasluzene ale vedie hlavne preto, ze dokaze tie brejky ci naznaky brejkov dotiahnut aspon ku strele. U toho golu skoda, ze to Sanemu nevyslo do kroku a loptu len stecoval Alariovi presne do kroku. Inak hra Bayeru dost citelna, ked nevedia, tak nakop na Bailleyho a snaha o to, ze on presprintuje beka a vystreli ci odcentruje. Keby Volland nevystrelil myslim jendnou vedla(neviem ci tam este nieco nemal...)tak si ho clovek v podstate nevsimol u lopty. Potesil ma vykon Maxiho Eggesteina ako priama nahrada za Bartelsa. Ten chlapec si veri cim dalej tym viac, ziskava istotu na lopte a dokaze loptu takmer vzdy pod tlakom presne prihrat, takze ju nedrzi prilis dlho a nestrati ju. Obcas by teda nemusel vsetko riesit z jednotky ale prave naopak, loptu chvilku podrzat a presnejsie prihrat.

Nasadenie Kaupera nechapem. Ten skok medzi 3.ligou a BL je jasne vidiet. Ked nema chvilku casu na to sa rozmysliet co s loptou urobit, tak ju strati. Takisto suboje prehrava, pretoze je fyzicky slabsi ako superi. Tam mal hrat Bargfrede, jednoznacne. Takze dufam, ze Kauper dole a Bargi hore cez pauzu. Kainz siel do seba, po otrasnom vykone dneska hra dobre. Neboji sa zariskovat a poslat kolmicu, stale ale ma rezervy smerom dozadu a ak toto neodstrani, tak musi prec. Je fajn ze ukazuje futbalovost, ale ked nema snahu a ochotu vypomoct defenzive, tak je taky typ hraca zbytocny. Ja by som ho pustil v zime, za dobu co je v time, tak si nikdy zaklad nevybojoval a ma svoje nedostatky.

Fakt nechapem preco hrava Sane. Je pomaly, to ho strasne limituje. Na to, aku ma vysku, tak ani v subojoch nedominuje a obcas vylozene vyzera komicky. Futbalovo na tom nie je zle, nerozohrava zle ale ma zly timming pri vysokych loptach, casto si naskoci na supera a su z toho standartky okolo 16ky a uplne zbytocne. Takze dalsi clovek out...u mna je to jasny nahradnik, keby sme mali viac bodov, tak kludne nech hrava namiesto neho Verlaat. Ten uz sa nutne musi posunut z rezervy do acka. A Sane nech pomaha rezerve udrzat tretiu ligu.

Ani v bod neverim. Jednoducho preto, ze my to casom otvorime a to je pre Bellarabiho a Bailleyho zaruka, ze sa budu dostavat do sanci. Vykon to nie je zasa vylozene tragicky, pekne momenty a naznaky tam su..lenze opakovane zlyhavame na technickych nedostatkoch. Timy, co hraju spicku tabulky ci su na poharovych miestach, tak tie dokazu tie brejky dohrat do zakoncenia. My po vapno a v lepsom pripade je strela zblokovana, v horsom sa ani nevystreli a hrac sa utopi v klucke superovi a je naopak brejk na druhej strane.

Reagovat
Bastaron

Boateng dneska hodně naspeedovaný

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele