16. kolo
13.12.2017 20:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Bayer Leverkusen - Werder Brémy 1:0

Jediná branka rozhodla o osudu utkání mezi Bayerem Leverkusen a Werderem Brémy, přičemž radovat se mohou domácí. BayArénu rozjásal už v úvodní čtvrthodině Lucas Alario.

Leverkusen byl favoritem už i proto, že bojuje na mnohem vyšších pozicích. Brémy ale potřebovaly bodovat, aby se co nejrychleji vyškrábaly ze sestupového pásma. Do branky Werderu se opět postavil Jiří Pavlenka a v základní jedenáctce nechyběl ani krajan Theo Gebre Sellasie.

Začátek zápasu sice nabídl opatrnější tempo, ale na první branku se nemuselo čekat dlouho. Bailey vyhrál svůj běžecký souboj s Gebre Selassiem a do vápna Werderu poslal přízemní centr. Ten mohl odpravit do bezpečí Lamine Sané, jenomže zasáhl tak nešťastně, že v podstatě vnutil gól Lucasi Alariovi, který neměl problém trefit zcela odkrytou branku. Leverkusen se dostal do rychlého vedení, ale žádnou další převahu neměl a spíše se soustředil na držení balónu. Jednu z mála příležitostí měl Kruse, Leno jeho hlavičku zpacifikoval.

Werder měl ještě spoustu času s výsledkem něco udělat, dokonce se držení balónu přehouplo v jeho prospěch, jenže vyložené brankové příležitosti scházely. S postupem času Brémy více otevíraly hru, což byla voda na mlýn domácím brejkům. Po jednom z nich mohl definitivně rozhodnout Bellarabi, v pádu nedokázal trefit prázdnou branku. Leverkusen to nakonec mrzet nemuselo, protože výsledek 1:0 se do závěrečného hvizdu nezměnil.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Fortuna má zatím na jedničku vyžší kurz , než měl tipáč na Dortmund. Je snad Leverkusen doma slabší než Dortmund. Počkám si na odpověd tipu .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele