Bundesliga - souhrn 16. kola

11.12.2009, 22:24, aktualizováno 13.12.2009, 19:25
Komentáře a souhrny
Dortmund veze tři body z Wolfsburgu a je na dostřel pohárovým příčkám. Stuttgart mohl pod koučem Grossem vyhrát po Lize mistrů i bundesligovou premiéru, ale v Mainzu dostal VfB v poslední minutě vyrovnávací gól. Stuttgart je čtvrtý od konce, domácí jsou osmí.

VfL Wolfsburg - Borussia Dortmund 1:3

13.12.2009 17:30

Góly: 55. Grafite - 8. Lucas Barrios, 10. Lucas Barrios, 36. Patrick Owomoyela

Již podeváté v řadě neodešli borci Borussie Dortmund ze hřiště s prázdnou, tentokrát dokonce slaví sladkou výhru 3:1 na hřišti mistrovského Wolfsburgu. Ten se tak pomalu ale jistě propadá do středu tabulky, zatímco BVB si může dělat zálusk na pohárové pozice.

Hned od samého úvodu se hrál otevřený fotbal a ve čtvrté minutě se už hnal sám na bránu domácí Gentner, bránící Hummels ale v hodině dvanácté předvedl precizní zákrok a Vlci tak utřeli nos. Brzy už góly začaly padat, ale na druhé straně. V osmé minutě si Zidan poradil s Barzaglim a z pravé strany přesně našel Barriose, který nekompromisně zavěsil - 0:1.

VfL bylo jako opařené, navíc za další dvě minuty Borussia udeřila znovu. Blaszczykowski nahrál do běhu Zidanovi, který vlétl do šestnáctky, udělal kličku Benagliovi a jeho práci snadno dokončil opět Barrios - 0:2. Před zápasem mírně favorizovaní domácí byli naprosto mimo mísu, což po dvaceti minutách již nevydržel trenér Veh - místo Schäfera a Kahlenberga poslal na hřiště Johnsona a Grafiteho. Právě nejlepší kanonýr loňské sezóny hru Wolfsburgu oživil, jenže ani on, ani žádný z jeho spoluhráčů se do vyložené pozice ne a ne dostat.

To hosté na tom byli zcela jinak a po hlavičce Hummelse zachránil Vlky před třetím gólem Benaglio. Jenže ne na dlouho, ve 36. minutě prodloužil jeden z domácích hráčů míč na zadní tyč, kde Benaglio nejprve vychytal Hummelse, ale tvrdě dorážející Owomoyela už se nemýlil - 0:3. Pět minut nato mohl zkompletovat hattrick Barrios, ale střílel mimo, závěr poločasu přesto patřil Vlkům. Poté, co přišel na hřiště Pekarík za Gentnera, nebezpečně hlavičkoval Džeko, avšak u tyče situaci hasil Zidan.

Jen rychlý gól mohl ještě dát Wolfsburgu naději, a tak se také stalo. V 55. minutě využil špatné organizace v dortmundské obraně Hasebe, jenž kolmicí vyzval Grafiteho a ten pravačkou neomylně zakončil - 1:3. Deset minut nato předkládal Grafite míč do jasné pozice Džekovi, ten však na balon nedosáhl a bylo po šanci.

Více už hostující defenziva nepovolila a naopak to byli znovu Borussen, kdo hledal zakončení. Nejprve Blaszczykowski skvěle uvolnil Großkreutze, leč ten v zakončení selhal. Stylovou tečku za zápasem mohl v závěru udělat střídající Valdez, ale z otočky nezamířil přesně a na konečném vítězství Borussie 3:1 se tak již nic nezměnilo.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - VfB Stuttgart 1:1

13.12.2009 15:30

Góly: 90. Eugen Polanski (pen.) - 11. Pavel Pogrebnjak

Stuttgart veze v rámci své ligové premiéry pod trenérem Grossem cenný bod z Mainzu. O vítěztsví přišel až gólem z pokutového kopu v 90. minutě, přesto se díky lepšímu skóre dostal z pásma sestupu na 15. příčku.

Domácí byli po většinu hrací doby lepším týmem na hřišti, pohříchu o to horší však byla jejich koncovka a vyrovnat se jim povedlo až díky Polanského proměněné penaltě.

Mainz vlétl do utkání svou typickou aktivní hrou a po 100 sekundách hry střílel ze sedmi metrů nad Ivanschitz. Domácí dále tlačili a především díky agilní středové fázi neustále zlobili hostující defenzivu. Ta ale byla pozorná a kromě úvodní šance Ivanschitze domácí do ničeho nebezpečného v blízkosti Lehamnnovy svatyně nepustila. Ke škodě domácích byli hosté efektivní i směrem dopředu a z střely na bránu vstřelili gól - v 11. minutě z levé strany centroval do šestnáctky Boka, Pogrebnyak se ukázal jako nejrychlejí a nejdůraznější z krátké vzdálenosti rozvnil síť - 0:1.

Hra se v dalí fázi vyrovnala, ve středu hřiště rozhodovala především bojovnost a ani jeden z týmu neměl míč na kopačkách tak dlouho, aby s ním něco mohl vymyslet. V tomto duchu se odvíjela celý první poločas, oba brankáři si do jeho konce připsali jen po jednom zákroku, Müller musel vytahovat nebezpečně vyhlížející střelu Maricy, Lehmann se na druhé straně postaral o Hooglandovu střelu z úhlu.

Po přestávce hosté zpasivněli a přenechali iniciativu domácím, kteří toho ochotně využili a neúnavně se valili na obrannou řadu VfB. Krátce po začátku druhé půle hlavičkoval z třinácti metrů nad Schürrle, po něm to z dálky zkoušel Noveski s Karhanem, ani jeden však na Lehmanna nevyzrál.

Čím déle se hra odvíjela, tím menší bylo nadšení domácího FSV. S postupem času domácí ztráceli na obětavosti a vůli chytře bránící Stuttgart pokořit. Až v konečné fázi zápasu se začali dít kolem Lehmanna zajímavé věci, nejprve to dvakrát zkoušel Bancé, burkinský útočník uspěl ale až na potřetí, kdy ho v běhu za nohu stáhl Lehmann a pískala se penalta spolu s červenou kartou pro hostujícího brankáře. Následné protesty hráčů Stuttgartu nikam nevedly, k pokutovému kopu se postavil Polanski a nově nastoupivšího Ulreicha bezpečně překonal, čímž domácím vystřelil bod z nepříliš záživného utkání se Stuttgartem.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - Schalke 04 0:2

12.12.2009 18:30

Góly: 47. Kevin Kurányi, 72. Jan Morávek

Šlágr tohoto kola má mírně překvapivého vítěze, Schalke po zásluze zvítězilo v Brémách 2:0, posunulo se na druhou příčku a na vedoucí Leverkusen ztrácí už jen jediný bod. V obou brankách Königsblauen měl prsty ve formě hrající Kuranyi - první vstřelil sám a na druhou nahrál střídajícímu Morávkovi.

Hosté přijeli na Weserstadion skvěle takticky připravení s jasnou sázkou na brejky. Oba dva úspěšné aspekty trenéru Magathovi vyšly skvěle, kreativní hráči domácích se prosazovali velmi stěžka a pro Werder to znamená přerušení obdivuhodné série 23 soutěžních zápasů bez porážky.

Brémští ale začali dobře a už ve čtvrté minutě poprvé zahrozili, když Hunt nabil Jensenovi, jeho tečovaná střela ale skončila nad brankou. To však bylo na dlouhou dobu od domácích vše, soupeř z Gelsenkirchenu utkání místy ovládal i herně a mohl jít také do vedení, v desáté minutě ale pálil z voleje Kuranyi příliš vysoko.

Příliš mnoho zajímavých situací v blízkosti obou branek první poločas nenabídl, výjimkou však budiž 30. a 31. minuta, v nichž měli navrch Werderaner. Nejprve udělal chybku hostující Matip a Almeida pálil nad branku, záhy nato se ke střele z dvaceti metrů odhodlal Boenisch, brémský obránce ale našel svého mistra v Neuerovi.

Po obrátce vstoupily oba týmy na hřiště bez personálních změn, brzy se však hnulo se skóre. Běžela 47. minuta, když Holtby vysunul do úniku Kuranyiho, jenž udělal kličku Wiesemu a z mírného úhlu poslal míč do opuštěné svatyně - 0:1. Domácí se snažili rychle odpovědět a vrhli se do útoku, což ovšem byla voda na mlýn hostujícím kontrům. Jeden takový zastavil Boenisch faulem na unikajícího Farfána a mohl být hodně rád, že za to viděl pouze kartu žluté barvy.

Po necelé hodině hry se Werder nadechl k většímu náporu a Neuer v brance hostí se měl co ohánět - nejprve si na jeho bleskové reakci vylámal zuby Özil, o pár minut později hlavičkoval Boenisch těsně vedle. Na hřiště se v 63. minutě dostal také uzdravený Pizarro, kýžený efekt ve formě prolomení obraného valu hostí to však nepřineslo.

Na druhé straně vyšlo Magathovi střídání o poznání lépe. V 72. minutě vybojoval Kuranyi míč a prostrčil do vynikající pozice Morávkovi, který byl v tu chvíli na hřišti zhruba minutu, český mladíček vypálil a díky nešťastné teči bránícího Mertesackera míč přeloboval bezmocného Wieseho - 0:2.

V dalších minutách bylo čím dál tím více jasné, že Königsblauen si zde body utéci nenechají a nic s tím už nemohl udělat ani Pizarro, který v 86. minutě hlavičkoval nad branku. Minutu před koncem mohl ještě přidat třetí branku Kuranyi, mířil ale mimo, a tak zůstalo o dvoubrankové výhry hostí.

Více informací k zápasu

1. FC Norimberk - Hamburger SV 0:4

12.12.2009 15:30

Góly: 47. Eljero Elia, 60. Marcell Jansen, 66. Tunay Torun, 74. Eljero Elia

Skvělou podívanou nabídl vzájemný duel o titul bojujícího Hamburku a na opačném konci tabulky válčícího a plahočícího se Norimberku. Asi jen málokdo očekával po velmi vyrovnané půli podobný výprask, obzvláště když obrana domácího mužstva pracovala v úvodním dějství až na nepatrné výjimky spolehlivě a nepouštěla Hamburk do výraznějších šancí. Tak jako tak, vítězství hostujícího mužstva je naprosto zasloužené.

První poločas nebyl od Hamburku moc dobrý, ale po obrátce výrazně zpřesnil hru, zlepšil kombinaci a začal trefovat branku, což se mu v první pětačtyřicetiminutovce vůbec nedařilo. Vychýlenou mušku měl v desáté minutě Mladen Petrič, jehož teč Jansenova centru proletěla nad břevnem. Záhy se ozvala i domácí jedenáctka. Frantz poslal fantastický centr za obranu, na který si naběhl Eigler, ale nechal vyniknout Rosta v brance Hamburku.

Norimberk sice chvíli zlobil, ale poté si vzal slovo opět hostující celek a dostal se do mírného náporu. Labbadiovi svěřenci si však nedokázali vytvořit kloudnější příležitost, tu největší měl patrně Mladen Petrič, který svůj přímý volný kop namířil do objektivu kamery stojící v těsné blízkosti pravé tyče. Norimberk nebyl tolik kreativní jako v úvodu poločasu a nedokázal přejít střed hřiště, tento problém se prohloubil i po obrátce, kdy si domácí mužstvo ne a ne vytvořit větší příležitost. Druhému poločasu již favorit utkání dominoval, zatlačil domácí mužstvo a vstřelil čtyři branky, z nichž jedna byla krásnější než ta druhá, třetí, čtvrtá.

Z druhého dějství neuběhly ani dvě minuty a hosté vedli. Tunay Torun vynikající přihrávkou vyslal do souboje s Alexandrem Stephanem Eliu a nizozemský reprezentant nezaváhal, jeho lob se třepotal v síti. Branka domácí mužstvo evidentně ochromila, i proto se za třináct minut radovali hosté podruhé, když se ze zaslouženého druhého gólu pro své mužstvo radoval výborně hrající Jansen.

Hamburku se rázem dařilo všechno, na co sáhl. Začal ladně kombinovat, užíval si fotbalové nadvlády nad utkáním, Norimberk nebyl s to odpovědět. V šestašedesáté minutě přišla nejkrásnější branka utkání. Postaral se o ní fantastickou individuální akcí Torun, který se uvolnil přes trojici hráčů na lajně, dostal se za vápno, zpoza něhož poslal do protějšího růžku branky nechytatelný projektil. Hráči Norimberku nevěděli, kam dřív skočit, brankář jakbysmet.

V sedmdesáté čtvrté minutě přišla čtvrtá branka, druhá Eliova v duelu. Mladý křídelník lehounkou tečí poslal míč do sítě po perfektní spolupráci Jarolíma a Jansena a mohl oslavovat svou celkově pátou branku v sezóně. Do konce zápasu už Hamburk bez větších potíží kontroloval hru, Norimberk se už o žádný zázračný zvrat nepokusil.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - Hannover 96 5:3

12.12.2009 15:30

Góly: 15. Karim Haggui (vl.), 22. Rob Friend, 58. Constant Djakpa (vl.), 68. Michael Bradley, 90+3. Karim Haggui (vl.) - 36. Didier Ya Konan, 69. Didier Ya Konan, 87. Christian Schulz

Kdo se dnes přišel podívat na bundesligový fotbal do Borussia Parku, rozhodně neprohloupil. Gladbach s Hannoverem zde sehrály vrcholně zajímavé utkání, které nakonec dopadlo hokejovým výsledkem 5:3 pro domácí. Ti mohou děkovat především Karimu Hagguimu, autorovi dvou vlastních branek.

Hned v úvodu utkání zahrozil hostující Bruggink s nepříjemným přímým kopem, s nímž si ale poradil Bailly. Přes aktivitu obou soupeřů se nic nedělo až do 15. minuty, kdy se takřka kuriózním způsobem dostali domácí do vedení. Hannoverský brankář Fromlowitz chtěl uklidit míč před dotírajícím Reusem, ve skluzu ale trefil svého spoluhráče Hagguiho a od jeho nohou se míč dokutálel až za čáru - 1:0.

Branka domácí navnadila, pět minut nato se v jasné pozici ocitl Friend, ale trefil jen břevno. Kanadský dlouhán si to však vynahradil už ve 22. minutě, kdy nekompromisní hlavičkou zužitkoval precizní centr Levelse - 2:0. Poté na chvilku tempo hry ustalo, přesto brzy měl Gladbach další šanci, ale Bradley po špatném vyběhnutí Fromlowitze trefil z úhlu jen břevno.

S 36. minutou přišlo zdramatizování zápasu. Ve skrumáži před domácí brankou se nejlépe zorientovali Štajner a Konan, přičemž český útočník přiťukl svému parťákovi z útoku a ten zblízka uklidil balon do sítě - 2:1. Do přestávky mohla Borussia vrátit vše zpět do starých kolejí, ale Brouwers se před brankou nezorientoval dobře a Reuse vychytal Fromlowitz. V nastavení prvního poločasu ovšem mohl také Hannover srovnat, to by ale Pinto nesměl z vynikající pozice trefit jen boční síť.

Druhý poločas, alespoň co se úvodu týče, jako kdyby tomu prvnímu z oka vypadl. Až do 58. minuty bylo ticho po pěšině, poté však zahrál Djakpa malou domů tak "ukázkově", že míč šajtlí uklidil přesně k tyči a Fromlowitz se mohl uzoufat - 3:1. Domácím to však nestačilo a přesně deset minut nato se radovali znovu, když se k přímému kopu postavil Bradley a tvrdou přízemní ranou zvýšil už na 4:1.

Hosté z Dolního Saska však nehodlali prodat svou kůži lacino. Hned minutu po čtvrté brance snížili, když míč skrz dva domácí obránce propadl ke Konanovi a ten chladnokrevně zakončil - 4:2. Hannoverští následně převzali iniciativu do svých rukou, žádné vyložené šance si ale dlouho nedokázali připravit a navíc v 84. minutě přišli o Konana, který zbytečně fauloval Baillyho a uviděl druhou žlutou.

Tři minuty před koncem základní hrací doby to přesto bylo už jen o gól. Ve vlastní šestnáctce si Jaurés tak dlouho hrál s ohněm, až se spálil; míč mu od nohou rovnou do sítě skluzem ukopl Schulz - 4:3. Vyrovnávací gól už hosté nestihli, utkání tak dospělo k poetickému konci - Haggui poslal malou domů do protipohybu Fromlowitze a na světě byl další vlastní gól, který uzavřel skóre na konečných 5:3.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - 1. FC Köln 0:0

12.12.2009 15:30

Góly: -

Jediný bezbrankový zápas šestnáctého bundesligového kola se zrodil na Badenova stadion ve Freiburgu. Domácí nedokázali využít závěrečný tlak a Köln si tak odváží bod.

I přes poměrně vyrovnaný začátek utkání to byli hosté, kteří pořádně vystrašili domácí fanoušky, Podolskiho oblouček kolem domácího strážce tyčí Pouplina se ale jen otřel o břevno. Pak začali domácí úřadovat. Nejprve Reisinger zatlačil na Geromela, ten se nedohodl s Mondragonem, kdežto brankář Kölnu trefil míč jen do domácího útočníka, od kterého ale míč do branky nesměřoval. O minutku později měl nadějný míč na hlavě Idrissou, ale ani on se neprosadil.

Za pět minut se mohl Freiburg prosadit znovu a opět po chybě obrany domácích. Mondragon neodhadl míč letící z rohového kopu a Butscher s Reisingerem nebyli opět daleko k vedoucí brance. Ospalce na tribunách pak po delším čekání na fotbalovější zážitek probudil po jednadvaceti minutách Cha, jehož ránu k tyči vyrazil Modragon na roh.

Pak se opět dlouho nedělo nic, až takřka po půlhodině hry provětral spící princ Poldi Pouplina v brance, nicméně domácí brankář se proti jeho ráně nártem vyznamenal. Za tři minuty to byl opět Podolski, tentokrát však střílel zpoza obránce jen do připraveného Pouplina v brance. Ani Duttovi svěřenci nezůstávali pozadu, většinou však měli vychýlené mušky - například Jäger na konci 35. minuty.

Když už se první poločas nachýlil do svého nastavení, Jäger v pokutovém území vybojoval pro Idrissoua míč, ale domácí útočník jej ve stoprocentní šanci napral pouze do nohou Faryda Mondragona a zajistil tak první bezbrankovou půli.

Druhý poločas zcela přesně poukázal na aktuální formu obou týmů. Zatímco Köln se stáhl na vlastní polovinu, Freiburg jakožto domácí tým se jasně chopil dirigentské taktovky a tvrdil noty zápasu. Do šancí se ale dostával pramálo, navíc když už mohl zakončit Banović, míč mu uskočil.

V 74. minutě mohl trápení domácích protrhnout Reisinger, jeho hlavička ale skončila těsně vedle pravé tyče. O minutu později se zase z odraženého míče po rohovém kopu střelou pánubohu do oken prezentoval Bastians.

V samotném závěru se ještě na Badenova stadion přijiskřilo. Mondragon stáhl v pokutovém území Bechmanna, ale penalta se nepískala, ačkoliv se jí domácí fotbalisté vehementně dožadovali. Rozhodčí pak v nastavení za Manichův faul nařídil ještě přímý kop, ale Reisinger trefil jen ve zdi stojícího Novakoviće. Týmy se taky rozešly smírně.

Více informací k zápasu

VfL Bochum - Bayern Mnichov 1:5

12.12.2009 15:30

Góly: 76. Christian Fuchs - 23. Mario Gómez, 33. Mërgim Mavraj (vl.), 43. Ivica Olić, 50. Ivica Olić, 56. Danijel Pranjić

Bayern totálním způsobem ovládl utkání v Bochumi, nedal domácím sebemenší šanci a jen Fuchsova šťastná trefa vykouzlila v kolonce domácích gólů alespoň jedničku. Na druhé straně nemuselo zůstat při pěti, ovšem hlavně nekoncentrace a stále ještě nedokonalá finální fáze zamezila věštímu gólovému rozdílu, který by odpovídla rozpoložení sil na trávníku.

Od prvních sekund se primární aktivity na hřišti ujali hosté a v poklidu kombinovali. VfL na druhé straně působilo hned od začátku nervózně a s vzrůstající bezmocí jejich nejistota gradovala. První, kdo zahrozil směrem k domácí brance, byl Pranjić, který se prosmekl kolem Fuchse a tvrdě prověřil Heerwagena. I další akce Bavorů byly přímočaré, avšak vzhledem k zahustěnému obrannému pásmu soupeře nepříliš účinné až do 23. minuty, kdy akci rozehranou ve středu pole Müllerem zakončil po Olićově centru Gomez.

Domácí obdržená branka pasivitě neodnaučila a za dalších deset minut urputného prokousávání se bochumskou obrannou vstřelil Bayern druhou branku a znovu tomu byl nápomocen Mario Goméz, jehož střelu si do vlastní branky uklidil Mavraj. Dvě minuty nato se ozval i domácí Azouagh, stejně jako v ofenzivě ale byli hosté jistí i v defenzivě. Mnichované dále drželi míč na svých kopačkách a ve 43. minutě už to bylo o tři góly. Lahm na jednom ze svých výletů směrem k pokutovému území Bochumi uličkou protáhl přihrávku pro Schweinsteigera, který se neostýchal, tváří v tvář osamocenému Heerwagenovi přihrál před prázdnou bránu Olićovi a chorvatský útočník branku neminul. Do kabin se tak odcházelo za odpovídajícího stavu 0:3.

Z druhé půle neuběhly ani dvě minuty a Olić zvýšil vedení hostů na čtyřgólové, stačilo mu k tomu vyskočit si na Badstuberův přesný centr a hlavou překonat Heerwagena. To domácí zlomilo a brzy přišel i pátý gól - v 56. minutě Lahmův přízemní centr prošel na zadní tyč k Pranjićovi a levý záložník přesnou ranou pod břevno vstřelil svůj první bundesligový gól.

Krátce na to v 57. minutě přišel ještě více provětrat domácí obranu Robben a zoufalé pohledy domácích obránců jakoby mu vlily novou krev do žil. Navzdory tomu se ale ke slovu dostal domácí Šesták a využil nedůslednosti domácí obrany k uvolnění a následnému zakončení, z dobré pozice však sovenský střelec branku netrefil.

Na to v rychlém sledu následovaly další šance hostí, v 69. minutě blokoval Heerwagen střelu Goméze a dvě minuty na to vytáhnul domácí brankář fantastický zákrok proti schované střele Robbena. Málo hostům platné, VfL přece branky docílilo. Stalo se tomu po volném kopu Fuchse, jehož centr/střelu Butt podcenil a nechal jí zaplout do sítě. Následně se žlutým faulem provinil van Bommel a v posledním utkání podzimní poloviny sezony bude Bayernu doma proti Hertě chybět. A zdaleka to nemuselo být všechno, spolehlivý veterán v brance hostů však další šance Bochumi parádně vychytal, a když na druhé straně minul branku z ideální pozice Goméz, skončilo utkání jasným vítězstvím Bayernu 5:1.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - Eintracht Frankfurt 1:1

12.12.2009 15:30

Góly: 9. Sejad Salihović (pen.) - 61. Pirmin Schwegler

Hoffenheim potřetí za sebou pouze remizoval a ztratil tak další drahocenné body, tentokrát v souboji s Eintrachtem. Frankfurt si ze Sinsheimu veze bod a zůstává tak na rozhraní horní a dolní poloviny tabulky.

První půle probíhala v režii domácích, ale mnoho šancí nepřinesla. Již úvodní akce zápasu si mohla připsat přízvisko gólová. Chinedu Obasi centroval od pravé lajny do vápna, kde si míč zpracoval Vedad Ibišević, avšak zezadu jej nedovoleně bránil Selim Teber. Hlavní rozhodčí nařídil pokutový kop, který s přehledem proměnil Sejad Salihović, protože tradiční exekutor Carlos Eduardo seděl pouze na lavici náhradníků. Stav utkání byl tedy v 9. minutě 1:0.

Hosté v úvodní půli předvedli jen jednu nebezpečnější šanci, když Selim Teber zamířil z přímého kopu těsně nad Hildebrandovu branku. Hoffenheim se sice několikrát dostal do zajímavé přečíslení, ale žádná vážnější akce z toho nebyla.

Druhé dějství mohl gólově otevřít stoper domácích Marvin Compper, ale jeho hlavičce po rohovém kopu se postavil do cesty kapitán hostů Chris. Velkou šanci měl rychlík Obasi, když utekl všem svým strážcům po pravém křídle, ale jeho střela se mezi tři tyče nevešla. A tak v 61. minutě udeřili z ničeho nic hosté. Pirmin Schwegler se ve středu hřiště uvolnil, napřáhl a vypálil směr brána. K jeho štěstí Timo Hildebrand zrovna chytal lelky, a tak se mu podařilo nachytat jej na švestkách - 1:1.

Rozlobený kouč domácích Ralf Ragnick poslal na hřiště brazilského míčového kouzelníka Carlose Eduarda a domácí stupňovali tlak. Hosté měli velké štěstí, když pár minut před koncem neodpískal hlavní sudí další poutový kop ve prospěch domácích, protože úmyslná hra rukou stopera Russe byla neoddiskutovatelná. V nastaveném čase povystrčili růžky i hosté a po rohovém kopu pálil z hranice velkého vápna vysoko nad obránce Chris. Utkání tak skončilo remízou, ale hlavně domácí mohli litovat, že lépe nevyužili svých šancí.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - Bayer Leverkusen 2:2

11.12.2009 20:30

Góly: 8. Adrián Ramos, 90. Adrián Ramos - 76. Toni Kroos, 89. Burak Kaplan

Leverkusen po bídném výkonu remizoval v Berlíně, ale zůstane na první pozici. Hertha si zřejmě zasloužila vyhrát, nakonec je ale ráda za bod.

Hertě se podařilo to, co si před zápasem slíbila. Sice prvně chyboval Kaká, čehož využil český reprezentant Michal Kadlec, ale jeho centr přes Lustenbergera neprošel. V osmé minutě chyboval pro dnešní utkání stoper Reinartz, čehož využil Cicero, vysunul dopředu Ramose a ten přes Adlera zakončil.

Brzký gól, který si tak hráči Herthy před zápasem přáli, ale zápasu uškodil. Domácí se zasadili do obranné ulity a Leverkusen navazoval na mizérii z posledního utkání v Hannoveru. Jedinou výraznou šanci Leverkusenu v prvním poločase po dravém průniku a následném centru Castra zhatil Jaroslav Drobný, jenž doslova ukradl míč z hlav Derdiyokovi a Kiesslingovi.

Berlínské publikum probudil z ospalosti až ve 44. minutě Raffael. Dnešní kapitán Herthy prošel se štěstím přes dva hráče Leverkusenu a zamířil těsně vedle levé tyče. První nudný poločas tak skončil zaslouženým vedením domácího celku.

I druhý poločas začala Hertha gólem, průnik Ramose, jeho zpětná přihrávka ke Kačarovi a následná teč na čáře od Raffaela ale nebyla uznána. Rafati následně před Drobného brankou nařídil přímý kop, který krásně zatočil Kroos, nicméně český brankář se u pravé tyče vyznamenal.

Leverkusen se vyrovnání dočkal v 76. minutě a byl to právě neúspěšný exekutor Kroos, kdo se po odraženém míči z rohového kopu prosadil do řůžku Drobného branky. Za další minutu navíc ze hřiště putoval za druhou žlutou kartu Kačar a Hertha tak dohrávala v početním oslabení.

V samotném závěru se ale začaly dít věcí. Nejprve v 90. minutě poslal po šťastných odrazech Leve do vedení střídající Burak Kaplan, ale radost hostům vydržela jen do druhé minuty nastavení. Na rohový kop si naběhl i Jaroslav Drobný, jenž přihlížel druhé brance Ramose v utkání, tentokrát se jediný hrot Herthy v zápase prosadil hlavou.

Přesto Leverkusen do příštího kola určitě přečká na první pozici, Hertha nadále zůstane poslední.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bayer Leverkusen1688032:1132
2.Schalke 041694325:1331
3.Bayern Mnichov1686229:1330
4.Werder Brémy1677231:1428
5.Hamburger SV1677232:1828
6.Borussia Dortmund1676322:1727
7.TSG Hoffenheim1674526:1425
8.1. FSV Mainz 051666421:2124
9.VfL Wolfsburg1665530:3023
10.Eintracht Frankfurt1665520:2223
11.Borussia Mönchengladbach1663722:2621
12.SC Freiburg1653819:3218
13.Hannover 961645719:2417
14.1. FC Köln163677:1515
15.VfB Stuttgart1627713:2213
16.VfL Bochum1634915:3113
17.1. FC Norimberk16331012:2912
18.Hertha BSC16131211:346

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (450)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ramos ... a Friedrich by se mohl zařadit zpět na post pravého beka, když to Kakámu a von Bergenovi jde... ne?

Reagovat
Arne

Tohodle jsem si ani nevšiml... Von Bergen je ok, ale Kaká rozhodně ne, i předevčírem tam měl pár slabších momentů. V létě určitě odejde, pokud ne, tak už v zimě.

Arne by mohl jít na lajnu, pokud přivedeme nějakýho statnýho stopera. Jak se spekuluje o tom Metzelderovi, no nevím... Bylo by to pěkný, ale moc tomu nevěřím. Je to založený jen na tom, že má někde v Brandenburgu přítelkyni s děckem snad a tak z rodinného hlediska by tam mohl jít, z hlediska sportovního je to ale nepravděpodobné.

Reagovat
smazaný uživatel

jj, já to předtim pouze odhadoval, že dal Bayer jenom dva góly... ze sestřihu už jsem to viděl no - von Bergenovi to bez Arneho asi svědčí - uvidíme no... jinak o Metzelderovi jsem četl i něco s Dortmundem - ale tam toho mají do obrany celkem dost - jedině že by nahradil Santanu a Hummels by zůstával na DZ

Reagovat
Arne

Mohlo by jim to spolu jít. Metzelder+Dortmund vidím ještě méně reálně než spekulace o jeho příchodu k nám, protože BVB nemá absolutně žádnou potřebu ho přivádět.

Reagovat
smazaný uživatel

ten gol, co dala Hertha na 2:0 neplatil proč?

Reagovat
Arne

Protože celá ta trojka kolem Rafatiho jsou... (doplň si něco sám, já jen říkám, že to není poprvé, co nás zařízl, ubožák)

Reagovat
jv

Jo ten gol měl platit , ale nakonec jste alespon vyrovnali Jinak Raffael , Ramos a Von Bergen

Reagovat
smazaný uživatel

bod je málo

Reagovat
jv

Jo to je, ale potom co dla Leverkusen na 1:2 tak je dobrý i ten bod , i když je to málo a Hertha si dneska zasloužila vyhrát

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jv

Oprava dal

Reagovat
Arne

JJ, je málo, i když to zní šíleně.

Reagovat
jv

Jo to sice zní, ale dneska to rozhodně nevypadalo na souboj prvního s posledním.Jinak tohle zaváhání Leverkusenu dává velkou šanci ostatním se dotáhnout.

Reagovat
smazaný uživatel

tak to v BL vypadá málokdy (možná když hraje 4. s 8.)

Reagovat
smazaný uživatel

.... a to ještě ta červená...

Reagovat
Arne

Tak to trochu víc osvětlím... Ono mezi brankovou čarou a útočícím hráčem musí být dva bránící hráči a jak byl Adler vylezlej, tak si mysleli, že Raffael byl až za ním... Byli na stejné úrovni, bylo to těžko vidět od asistenta, co mě ale dostalo, že to suveréně odpískal sám bobek Rafati, přestože stál někde na vápně.

Na ARD pochopitelně řekli, že to bylo v pořádku, oni sudí vždy podržeji, když je to aspoň trochu možné. To samé s Kačarem - nikoho ale nezajímalo, že ten původně odpískanej zákrok byl naprosto čistej.

No, Rafatiho by prostě už na naše zápasy neměli nasazovat, už toho bylo celkově až moc... Arne (ten opravdovej) se k rozhodčím nevyjadřuje, ale i teď k němu někde v chodbě mluvil, aby aspoň jednou pořádně pískal. To už o něčem svědčí.

Reagovat
smazaný uživatel

V kolikate minutě nastaveni vyrovnala Hertha BSC?

Reagovat
smazaný uživatel

92

Reagovat
smazaný uživatel

takže 2.

Reagovat
Arne

Na konci druhé, myslím.

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm...měl jsem dvojec

Reagovat
Arne

Že vy si nedáte pokoj... "Na bundesligu už nikdy nevsadím" tady zaznělo aspoň tisíckrát a poslední proti prvnímu, to si o "průser" doslova říkalo.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja letos nesleduju nějak BL, ale kurz byl celkem dobrý. Stejně jsem tam měl jednu chybu, sem tam dal jeden omyl...takže mi to neva ani.

Reagovat
jv

Reagovat
Arne

Jinak byly nastavený tři minuty a ten trilobit ani tu třetí nenechal hrát... Neříkám, že bychom se vrhli do útoku a dali třetího, jen i tohle dost vypovídá o tom, co je to za blbce.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to Bubák, no...

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2. liga voláá

Reagovat
herbage

Bože, co ty jsi za exota

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
herbage

Reagovat
smazaný uživatel

nechápu proc mu nadávás kdyz jen víceméne konstatuje fakt...

Reagovat
smazaný uživatel

Konstatovat fakt, když ještě není ani po polovině sezony a klubu k záchraně stačí prakticky tři výhry, je přinejmenším směšné jak pro mě tak i pro hrba...

Reagovat
smazaný uživatel

Jasne, ptze v soucasné situaci hertha zvládne 3 výhry po sobe jak nic, zvlást kdyz to za 16 kol zvládli uz jednou záchrana by pro me byla obrovským prekvapením, tze si myslím ze bohuzel 2 liga skutecne volá...

Reagovat
smazaný uživatel

V současné situaci? No tak je jasné, že na Bayernu to nezvládne, bod by byl zlatý... Ale... Máš tu zimní přestávku, vedení určitě nebude škudlit na přestupech, Funkel určitě přivede hráče, kteří na Bundesligy mají... Zezačátku jara mají Hannover, Gladbach, Bochum - tam to může být třeba sedm bodů a nikdo neříká, že se ten tým nezvedne a nezačne na jaře vyhrávat. Výkon proti Leverkusenu byl dobrým znamením. Navíc jaro je vždy jiné než podzim, zvlášť v Německu.

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Bohuzel se obávám, ze hertha s vyjímkou kacara, drobného a friedricha nemá natolik otrkané a zkusené fotbalisty aby se ze soucasného marastu dostala. Letní odchody voronina, pantelice a predevsím simunice se bohuzel ukázaly být citelnejsí ztrátou nez se původne zdálo...nadeje umírá poslední, ale myslím si ze pres ocekávané zimní hertha dopadne jako norimberk, kdyz jim se záchranou pomáhal honza kolerů...

Reagovat
smazaný uživatel

*posílení

Reagovat
herbage

Promiň, nevěděl jsem jak to myslíš. Že druhá liga ve vašem případě volá je momentálně fakt, ale způsob jakým to podal se mi nelíbí. Jakoby se vám vysmíval a přál vám to, že Hertha spadne

Reagovat
smazaný uživatel

V pohode. Btw. nejsem fanousek herthy, ale myslím si ze do 1. bundesligy at uz zázemím nebo kádrem jednoznacne patří

Reagovat
smazaný uživatel

v Německu si to ale hodně lidí nemyslí

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

máš na mysli někoho konkrétního? tak ono by to byla docela ostuda, kdyby berlín neměl v 1. lize ani jeden tým

Reagovat
smazaný uživatel

nn, ale mluvilo se o tom tušim na DSF (také), že si plno fanoušků dokáže představit BL bez Herthy - daleko více by je bolel sestup Stuttgartu...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak s tím Stuttgartem souhlas, tam je absolutne nepochopitelné že s takovým kádrem hrají o záchranu...asi nezvládají boj na dvou frontách.

Reagovat
smazaný uživatel

Babbel

Reagovat
smazaný uživatel

Jo a za ty výkony a hlavně výsledky má kdokoliv na výsměch plné právo

Reagovat
herbage

Tak výkonům se smát může, ale tomu že klub jako Hertha je na spadnutí se může smát jen blb

Reagovat
smazaný uživatel

nebo ten kdo k ní chová antipatie...

Reagovat
herbage

Nebo, ale ty zle vyjádřit i jiným způsobem

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Mám dotaz, dají se koupit lístky na Rapid Víden ještě v den zápasu? Díky za odpověd...

Reagovat
smazaný uživatel

když jsem tam byl před několika lety (ještě hrál Radek Bejbl), tak to šlo.... ono to snad někde nejde?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak myslel jsem to tak, jestli mívají vyprodaný zápasy, pak by to asi nešlo

Reagovat
smazaný uživatel

Hertha díky super i ked mohlo sa aj vyhrať

Reagovat
jv

Mimochodem včera Lautern vyhrál nad Koblenz

Reagovat
smazaný uživatel

Super Mario! gól + "asistence" na 2:0 v podání Mavraje

Reagovat
smazaný uživatel

To je zas fotbal, že by jeden blil... Ale co od Freiburgu a Kölnu taky čekat.

Reagovat
smazaný uživatel

a z obrany Bayernu máme opět trhací kalendář - a stačí Hashemian a Šesták - ještě že máme Butta

Reagovat
smazaný uživatel

Haggui je chudak

Reagovat
Arne

Tak je a není... On si to nebere, po tom druhém vlastencovi se tomu už musel i smát.

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern nádhera mal som pravdu, ked som hovoril v stredu po Turíne že v lige vyhráme ešte vääčším rozdielom paráda, ešte Hertha o týždeň a je to !

FC BAYERN

Olič - fantázia

Reagovat
smazaný uživatel

Ta Bundesliga je fakt neskutečná... Bayern se většinu podzimu herně i výsledkově trápí, přesto jim to stačí stačí na 2. místo

Reagovat
smazaný uživatel

lebo tie druhé mužstvá (Hamburg, Schalke, Werder, Hoffenheim, Wolfsburg) tiež nie sú nijak excelenté a bezstratové

Reagovat
smazaný uživatel

jj, holt už dávno neplatí že bundesligu vyhrává bayern s velkým náskokem jedině dobře pro dramatičnost, letos to podle mě vypadá právě na bayern, poslední 2 výhry by měly být tou pravou vzpruhou na kterou čekaly celý podzim...

Reagovat
smazaný uživatel

Minule som čítal že Bayern sa zaujíma o Simona Kjaera z Palerma. Neviete čo je na tom pravdy ??

Už sa objavila aj expreska na EF ale iba že Zamparini zváži predaj Kjaera tak neviem

Reagovat
smazaný uživatel

Já se obávám, že stejně jako byl seriál Arabela, tak byl i seriál Leverkusen, pak se natočil seriál Arabela se vrací a já se bojím, že v Hannoveru začal režisér Heycnkes natáčet první díly seriálu Neverkusen se vrací.

Reagovat
jv

Nestraš

Reagovat
herbage

Nehrají vám Helmes, Renato Augusto a Rolfes, což jsou všai tři klíčový hráči. jestli budou na jaro fit, tak stát se může cokoliv

Reagovat
jv

No tak bez Helmese to šlo, ten chyběl už od začátku sezony, ale chybí hlavně Renato Augusto, kterého mimochodem docela dobře zastoupil Toni Kroos a nejvíc je znát absence Rolfese, kterého se ze začátku dařilo nahradit, ale to nejde dlouhodobě.Na jaře až se všichni vrátí, tak to může být jen a jen lepší.

Reagovat
smazaný uživatel

spíše nyní může nastat problém zapojit chybějící hráče do týmu, kterému se bez chybějících (tzn. Helmes, Rolfes) dařilo...

Reagovat
jv

Já si myslím, že pro Rolfese se místo najde a Helmesovi se loni s Kiesslingem taky dařilo.

Reagovat
smazaný uživatel

Rolfes se začlení, ale u Helmese bych to tak optimisticky neviděl - pokud nenaváže na střeleckou formu z minulé sezony a Bayeru se nebude dařit (z jakéhokoli důvodu) tak se to bude přisuzovat více jemu než ostatním hráčům...

Reagovat
jv

No tak já bych neměl strach ani o toho Helmese.

Reagovat
Arne

Ale prosimtě... Když si vezmeš, kolik vám chybělo v uplynulých týdnech opor, tak ty výsledky jsou vynikající. Ty poslední dva zápasy hodně chyběl Friedrich, kterej se Samim vytvořili vynikající duo.

Reagovat
jv

Jo Friedrich chyběl citelně, více než Helmes a Augusto.Znát je taky absence Rolfese, který hrál před zraněním ve velké fazoně.

Reagovat
jv

Dneska HSV konečně po dlouhý době vyhrál Hodně dobře hrál Elia,Torun a Rincon Jo a hodně se mi líbil Boateng v obraně, ten hraje až neskutečně čistě.No konečně to začíná připomínat ten starý HSV ze začátku sezony, který v pohodě přehrával všechny manšafty včetně Bayernu.Dneska si Norimberk neškrtl, HSV když chtěli tak je v pohodě přehráli.Už se těšim na příští neděli na derby.

Reagovat
Arne

Boateng je vynikající, toho HSV těžko déle udrží... K té jeho čisté hře - na U21 ve finále proti Anglii fauluje a komentátor říká, že to byl jeho první faul na turnaji.

Reagovat
jv

No HSV ho moc dlouho asi už neudrží, někde jsem slyšel o zájmu Interu, který chce nabídnout až 12 milionů eur.Ale HSVby se ho měli pokusit udržet aspon do léta, protože titul ještě není ztracenej no a v létě i líp seženou náhradu.Jinak co říkáš na toho Eliu ten je hodně dobrej.Na tyhle hráče má HSV docela čich.A zajímavej hráč by mohl bejt ten Rincon, kterej tušim, že má za repre Venezuely odehráno něco okolo 20 zápasů, což je na 21 let slušný.V HSV prostě v posledních letech hráče za levno koupí, nechají si je pár let, aby zvýšili svoji cenu a pak je prodají za velké peníze - viz.Boulahrouz,De Jong,Boateng a v podstatě i Vaart.HSV má asi hodně propracovanej skauting, hlavně Belgie a Nizozemsko.

Reagovat
Arne

JJ, tyhle země sousedící s Německem na severu, ty jsou jejich... I když o Eliovi se vědělo i jinde, to nebyl nějakej neznámej mladíček. Třeba Ajax ho chtěl dlouho (je to jejich odchovanec), ale prezident Twente jim ho nechtěl prodat.

Ten Rincón - uvidíme, já ho zatím moc neviděl, ale až skončí Zé, tak určitě má právě on nejlepší předpoklady ho zastoupit, protože Tesche není zas tak nic moc a Tavares je podle mě skoro na odchodu.

Reagovat
jv

Odchovanec Ajaxu jo no tak to jsem nevěděl. Rincon si musí za Zém počkat no. A kam myslíš, že Tavares odejde?

Reagovat
Arne

Na TM jsem kdysi zahlédl něco o Frankfurtu, ale ten je na téhle pozici obsazen dobře, no... Jinak nemám tušení.

Reagovat
jv

Možná by měl zájem nějakej tým ze druhý bundesligi.

Reagovat
Arne

No, takovej Augsburg by mu slušel. Ten má dobrý křídla, ale ve středu obrany to taková sláva není.

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Bláznivý zápasy! Když sem vyděl sestřih Gladbachu, nestačil sem se divit

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern

Reagovat
Tomanatura

Jak hrává Arango?

Reagovat
smazaný uživatel

na Allianz Arene bol fantastický videl som ho osobne na tom zápase

Reagovat
jv

No tak hraje dobře celkem pravidelně, teda z toho co jsem ho viděl.

Reagovat
Arne

Hodně dobře, měl sice na podzim takové hluché období stejně jako celej Gladbach, ale jinak ho docela táhne. Před týdnem v Mnichově hrál skvěle, dnes taky dost dobře, i když se moc nedosával do zakončení. Párkrát tam chytře uvolnil spoluhráče, má o hře velkej přehled.

Jinak na druhé straně hřiště Reus je fantastickej, já jsem z něj úplně unešenej... Ta dvojka z Ahlenu vážně k něčemu bude, i Großkreutz se už rozjíždí a Bild ho hned srovnává s Rickenem.

Reagovat
jv

Jo Großkreutz se po pomalejším rozjezdu opravdu začíná prosazovat Koneckonců se vlastně vrátil domů.

Reagovat
Arne

Jj, BVB tam konečně má nějakého odchovance.

Reagovat
jv

Nesmí se zapomínat na Sahina, kterej je odchovancem. Ale je to jeden z mála, oni většinou z BVB před přechodem do mužů odejdou jinam, v létě odešel velmi nadějný Ali Arslan, který dal v dorostenecký lize 30 branek do HSV Ted se do áčka tlačí mladí reprezentanti Koch, Sobiech a Hornschuh, tak snad se z nich někdo uchytí

Reagovat
Arne

Ajo, zapomínám, zapomíná... V BVB stejně jako třeba v Hertě se odchovancům zas tak moc nedaří, bohužel, a těžko z této pozice říct, čím to je.

Reagovat
jv

A to jak BVB, tak i Hertha jsou zrovna vyhlášení svou mládeží.

Reagovat
herbage

To je moc, Djakpa Haggui, to je dvojka

Reagovat
jv

No 3 vlastnáky to je velkej pech.

Reagovat
smazaný uživatel

Hannover sa porazil sám ...

Reagovat
jv

Nesud jen podle vlastních golů, které vyplynuli z dobré hry Gladbachu.

Reagovat
Arne

Tak jak se to vezme, ale i přes ty vlastňáky vyhrála Borussia naprosto zaslouženě.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobre Moravek, nejaky dve tri minuty na hristi a dva goly celkove

Reagovat
rufus

Morávek

Reagovat
smazaný uživatel

Mám pár otázok ... prečo nehrá Klose? Badstuber je už lavý bek? Aký post hrá Muller? A môžu spolu v strede vedla seba fungovať Van Bommel a Tymoščuk?

Reagovat
Arne

Vemu to odzadu. Nemůžou, Tymoščuk střídá a v základu hraje jen tehdy, když je van Bommel zraněnej (a vlastně příští kolo kvůli páté žluté). Müller je primárně útočník, ale hraje teď spíš na kraji zálohy a nevadí mu to, je dost všestranej. Badstuber je levý bek, ano. Klose nehraje, protože tam má Bayern lepší hráče a možná odejde - dost se teď začalo spekulovat o HSV (to už by ho v Brémách odepsali úplně).

Reagovat
smazaný uživatel

čiže Badstuber na stopéru len zaskakoval, nebo ho tam len skúšal Van Gaal? Inak ja som už pred začiatkom ligy vravel, že Gomez s Oličom spolu v útoku budú dobrá dvojka Pranjič hráva krídlo jo? No som zvedavý kto bude hrať ked sa uzdraví Ribéry a 100% fit bude aj Robben ...

Reagovat
Arne

Tak Pranjić je nejslabší článek sestavy a brzo půjde na lavičku, místo něj asi už příště půjde Robben. Až bude fit i Ribéry, tak to jsem taky zvědavej, snad to nebude stát místo Müllera, to by byla škoda.

Badstuber je primárně stoper a van Gaal ho dával na levého stopera, protože tam má rád levonohého hráče. Pranjić ale na levém beku byl nemožnej, tak tam zkusil právě něj a zatím tam hraje hodně obstojně.

Reagovat
smazaný uživatel

Dík

Reagovat
smazaný uživatel

Arne ne obstojne ale veľmi dobre. No ako pozerám, mal by som sa začať učiť fakty o Herthe

Reagovat
Arne

Tak Bayernu je hold všude plno a těm informacím se vyhnout nedá... Zato třeba o Bochumi nebo Gladbachu se moc neinformuje a já o nich zas tak moc nevím, o to víc jsem rád, že jsem dnes BMG mohl vidět v akci.

Reagovat
jv

Arne máš v Německu kromě Herthy oblíbený ještě nějaký další týmy, třeba z druhý bundesligy?

Reagovat
Arne

Jj - Lautern, Union a ze třetí Dresden.

Reagovat
smazaný uživatel

Co povíš na duo Jendrišek-Nemec?

Reagovat
Arne

No, Němec začal dobře a teď se nějak vytrácí, mám takovej pocit. Ale mockrát jsem ho neviděl, tak úplně přesně nevím. Co se Jendriška týče, tak ten hraje furt a dost obstojně, dost se dostává do šancí, hodně slabá stránka je jejich proměňování, i když to platí pro celé FCK.

Reagovat
Arne

Tak teď koukám, že v posledních dvou zápasech se trefil... Já je poslední dobou nestíhám sledovat, naposledy jsem vlastně viděl zápas na Unionu.

Reagovat
jv

Jinak v Lauternu se rodí skvělí brankáři Sippel, Trapp, Fromlowitz to asi není náhoda. Ti první dva jsou hodně velký talenti, třeba se v budoucnu dostanou i di a repre, ale to maximálně jako 2 či 3, protože tam jsou mladí Adler a Neuer, kteří mohou dělat jedničku klidně ještě 15 let.Docela jsem zvědavý kdo pojede jako jednička Německý repre do JAR?Co si myslíš ty?

Reagovat
Arne

To je ta jejich škola, je z ní třeba i Weidenfeller a Wiese.

V JAR bude podle mě chytat Adler, je už docela vyzrálej, Neuer si počká a pro další turnaje asi budou vyrovnanou dvojicí. Třeba Jogi překvapí a dá tam Wieseho, těžko říct, všichni tři jsou dost vyrovnaní.

Reagovat
jv

Mohl by překvapit, ale taky si myslim, že bude chytat Adler, dvojka Neuer a trojka Wiese.Hlavně aby se Adler a Neuer nepoškorpili jako Kahn s Lehmannem.Přece jenom jeden musí chytat a druhý byde sedět, navíc jsou skoro stejně starý.

Reagovat
smazaný uživatel

bordel by mohl dělat snad jenom Wiese, Neuer je dle mě spíše taková citlivka, takže se o nic pokoušet nebude...

Reagovat
Arne

Manu je takovej pohodovej, ten dělat potíže nebude, jak píše willi. Wiese, to je jiná kává, ale snad by se měli vykašlat na osobní výhledy a dát vše pro DFB-Team.

Reagovat
jv

Reagovat
jv

No je hezké vidět ve svém oblíbeném klubu hrát v útoku dva slováky, kterým to spolu navíc šlape Já osobně jsem si myslel, že bude v útoku nastupovat s Jendriskem Lakic, protože jim to spolu loni šlo, ale Lakic byl zraněnej a začalo se dařit Nemcovi no.

Mimochodem Arne proč odešel Lakic z Herthy, ted by se možná docela hodil.

Reagovat
Arne

Vkládaly se do něj velký naděje - podobný jako do Panteliće... Šancí dostal poměrně dost, leč neprosadil se. To je celý.

Reagovat
jv

A jak to s tím Panteličovým návratem vlastně vypadá? Nebo se začalo už uvažovat o někom jiným?

Reagovat
Arne

Těžko říct, spekuluje se o leckdom, favoritem je možná Gekas či Makkay... Návrat Panteho, to by byla fantazie, on chce bohužel v Ajaxu prodloužit, jediná moje naděje spočívá v tom, že chce čtyřletou smlouvu a tu mu nedaji.

Reagovat
jv

Podle mě by byl Pante nejlepší volbou, navíc zná celý klub, zázemí, spoluhráče a prokázal, že goly střílet umí.U Makaaye a Gekase je otazníkem jejich forma, aby se nemuseli půl roku rozehrávat a sehrávat s týmem.

Reagovat
Arne

To by byl, nebo třeba Voronin by nebyl špatnej... BZ spekuluje, že prodáme Kačara a pak budou na Voronina peníze, tak uvidíme.

Reagovat
jv

A netrpěla by tím zase záloha?Možná by ho ale mohl nahradit Lustenberger, který se mi mimochodem včera hodně líbil, přímo ukázkově dřel, bojoval a dobře odebíral míče.Včera se mi zdál lepší, než Kačar.Víš o tom, že v Herthě byli bratři Twardzikové, v lednu odešli do Celticu, něco jsem o tom četl a oni dali Herthě přednost před tuším, že Brémami kvůli vaší vyhlášené mládežnické akademii. Jinak je škoda, že si ty mladé talenty nedokážete udržet, viz Boatengové.

Reagovat
smazaný uživatel

se v těch Twardzikách nějak nevyznam... nechytá/chytal jeden v juniorce Bayernu?

Reagovat
jv

Jo chytal tam Dan Twardzik, což je brácha dvojčat Filipa a Patrika, kteří jsou ted v Celticu.Zajímavostí je, že všichni mají Český i Německý občanství a Dan reprezentuje Německo od 16 let, ted je v 18 a Filip s Patrikem reprezentujou nás v 17.Rodiče musí mít radost.

Reagovat
Arne

Ty dva teda vůbec neznám, musím se podívat, co jsou zač... Jinak koukni na tohle: http://transfermarkt.de/de/wettbewerb/L1/1-bundesliga/uebersicht/jugendarbeit.html a vem si, kolik z těch našich hráčů kdy hrálo u nás nějakou důležitou roli. Raději to nebudu rozebírat, abych se nerozčilil.

K tomu DM - Lusti poté, co se vrátil po zranění, hraje senzačně a Gojka naprosto zastínil, nejen včera. Jeho strýc a agent v jedné osobě se hodně zajímal, proč Gojko nehrál ani minutu před týdnem na Schalke a začalo se zase spekulovat o odchodu, trvalý zájem má Fiorentina. Uvidíme, já si jeho odchod za patřičnou částku dokážu představit.

Reagovat
smazaný uživatel

Hattrick (časopis) je vložil do 50 talentů česka... (ale tam se pletlo něco s Bayernem tušim, tak nevim)

Reagovat
jv

Reagovat
herbage

A tos mě 3 měsíce zpátky hnal za každou zmínku o Gojkově odchodu

Reagovat
smazaný uživatel

jinak k "jugendarbeit" ... pak že v Bayernu se talent zabíjí

Reagovat
herbage

No, to si jich moc nevybavím. Poslední dobou jim dáváte hojně šanci a pustili jste de fakto jen Jarolíma, Misimoviće a Trochowskiho, kde skutečná klasa je asi jen Misimović, který se záhadně vyhrál v top hráče až poslední dva roky

Reagovat
smazaný uživatel

nějak tam vypadl Hitzelsperger + se do toho asi počítají i hráči jako Lahm či Lell...

Reagovat
jv

Jo na Hitzelspergra se zapomíná.

Reagovat
herbage

No tak v létě mu myslím končí smlouva, tak se třeba vrátí, kdžy ve Stuttgartu přišel o kapitánskou pásku. Navíc další ostrostřelec do party

Reagovat
jv

Tak to už by bylo asi moc přeplácaný

Reagovat
herbage

Navíc tehdy ta konkurence u vás. Zé Roberto, Ballack, Schweiny, Deisler, Hargreaves, Frings, Demichelis. Tehdy nehrál ani Frings, natož aby hráli Troche s Misimovićem

Reagovat
smazaný uživatel

ale dostlai příležitost alespoň v jiném týmu, ale pamatuji si, že na mě někdo vytahoval Davida Gogha, který se nakonec neprosadil ani v Bčku Bolky...

Reagovat
herbage

Tak to už je moc

Reagovat
Arne

Tak nezabíjíte, ale hodně talentů břibrzdíte, resp. tak šílená konkurence... Teď třeba Baumjohan, ale u něj to byla vyloženě jeho chyba - pokud má aspoň trochu smysl pro realitu, tak musel vědět, že bude jen dřepět na lávce.

Reagovat
smazaný uživatel

on řikal, že si to uvědomuje, ale když se mu ta šance naskytla tak ji chtěl vykzoušet... po sezoně (nebo už v zimě?) odejde do Leverkusenu (alespoň myslím) jelikož nám ho doporučil Heynckes no a Leverkusen Kroose nedostane...

Reagovat
smazaný uživatel

musíme robiť všetko preto aby sme Leverkusen oslabili takže Kroos asi naspäť

Reagovat
jv

Nebylo by to z bláta do louže?

Reagovat
smazaný uživatel

podla mňa asi jo tak Arne ?? čo keby k vám

Reagovat
jv

Jo do Herthy by mohl, aspon na hostování prozatím.

Reagovat
smazaný uživatel

no, Raffael a Cícero

Reagovat
Arne

Jo Baumjohann do Herthy... No, pokud v létě (nebo i v zimě) pustíme Raffaela, tak by to byla možnost. Funkel má tendenci hrát diamant a klasického špílmachra nemáme.

Reagovat
jv

No mě by do Herthy docela seděl!Navíc by na něj nebyl vyvíjen takovej tlak.

Reagovat
Arne

No, s tím tlakem nevím... Ono takovej Hoeneß říkal, že z hlediska nervů a tlaku je deset let v Berlíně jako 30 v Brémách. Prostředí kolem klubu je složitý a hráči to nemají lehké. I proto se třeba někteří prosadili hodně až po odchodu, třeba takovej Salihović je toho zdárnej příklad.

Reagovat
jv

Mimochodem koukni se na kapitána vašeho béčka, není tam jenom z protekce, přecejenom ve 27 letech hrát v béčku není úplně obviklý.

Reagovat
herbage

No když letos najaře za vlky nastoupil nějaký Sebastian Schindzielorz, tak jsem si taky říkal, že to bude nějaký mladík z béčka, ale on 30-letej "dědek" z rezervy

Reagovat
jv

No tak jak se říká, tak je tam musí někdo usměrnovat.

Reagovat
herbage

Tak letos již povýšil do prvního kádru, ale moc si tam nekopl

Reagovat
Arne

Já o něm vím... Protekce to naštěstí není, jednak Heine je paličák a něco od Hoeneße st. by si diktovat nenechal, druhak DH už je pryč, tak by už ten mladej býval šel taky.

V tom béčku jsou docela často tihle starší, ještě loni nebo předloni jich tam takovej kolem třicítky bylo víc, pak ale Favre udělal čistku a teď už je tam starší teda jen tenhle jeden.

Reagovat
jv

Tak má smlouvu jen do konce sezony.

Reagovat
smazaný uživatel

nevím... nám přbude alternativa za Schweinsteigera a Müllera... pár lidí náš tým opustí...

a pro Baumjohanna: Kroos by odešel a Baumjohann by přišel vlastně jako náhrada...

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, ale kedže Werkself budú snami bojovať o titul, tak by ich Baumjohannom neposiloval, možno tak v lete ......Ak nás opustí Altintop tak Kroosa privítam, ale mne sa páčil aj Sosa, dokedy sme ho poslali preč ??

Reagovat
Arne

Co jestli by nebylo z bláta do louže? Je to teď trochu nepřehledný, tak nevím, o jaké souvislosti se jedná.

Reagovat
herbage

Ale tak to už jsme si tady řekli dávno, že prakticky přestoupil po jednom vydařeném slalomu, který se povede třeba i mě, i kdžy jsem jinak kopyto Ale on by si teďka v Glabachu stejně nezahrál, protože Arango i Reus jsou momentálně lepší. Myslím, že se Glabach s odechodem jeho a Marina dobře vypořádal a konečně má jejich hra nějakou hlavu a patu. Když se vzpomenu na ta léta předešlá, kdy co sezóna, to dva hráči a deset nobých hráčů, tak to je obrovský pokrok. Na TM se spekuluje, že by Baumjohann mohl do Dortmundu či Leverkusenu, tak uvidíme

Reagovat
smazaný uživatel

tak s tím Bayerem aspoň nejsem sám a mohlo by to tak skutečně být... v BVB nevím co by dělal Hajnal, Sahin, Kuba se mi zdají jako dosti silná konkurence...

Reagovat
herbage

Tak na TM se to problesklo, ale taky tomu moc nevěřím

Reagovat
jv

A Barnetta, Vidal a Renato Augusto nejsou silná konkurence?

Reagovat
jv

Navíc Kroos je tam na hostování snad až do léta ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Kroos si také půl roku zvykal než se začal prosazovat pořádně...

Reagovat
smazaný uživatel

Kroos přicházel za stejné situace + v té době často hrával Schwegler, který se pak ale zranil, takže měl konkurenci vlastně ještě větší...

...navíc by za ním jistě stál trenér...

Reagovat
Arne

Jsou, obrovská... Vlastně docela jsme zvědavej, jak to Jupp vyřeší, až se Augusto uzdraví... Vidal s Rolfesem ze středu jsou jasný a na ty kraje...?

Reagovat
jv

Podle mě z zprava je jasný Augusto střed je taky jasnej Rolfes a Vidal, no a zleva jsem na rozporu mezi Barnettou a Kroosem, ale byl bych i z hlediska perspektivy pro Barnettu.

Reagovat
smazaný uživatel

né každý bude takový "dobrák" jako Rafati a jestli Vidal bude takhle pokračovat tak ho Heynckes nasazovat nebude...

Reagovat
Arne

Tak že by střed hráli Kroos (of.) a Rolfes (def.)? Taky je to možnost, každopádně do klasickýho 4-2-2-2 mi pasuje lépe Vidal, byť je to teda cyp. Na druhou stranu oproti loňsku je dost mírnější, Jupp určitě zapracoval.

Reagovat
smazaný uživatel

i diamant je možnost... uvidíme co Heynckes vymyslí až se všichni vrátí... zatím - hlavně co pak bude s Castrem a Kadlecem...

Reagovat
herbage

Kadlec hrát bude, ale Castro svede tvrdý boj se Schwaabem

Reagovat
smazaný uživatel

já si s tim Kadlecem až tolik jistej nejsem - ale bude jenom dobře, když bude Michal hrát...

Reagovat
herbage

Jakou má levonohou konkurenci? Vzhledem k tomu, že ať už Barnetta nebo Kroos hrjaí přes nohu, tak je pro ně nutností mít na levé lajně alespoň jednoho levonohého hráče

Reagovat
smazaný uživatel

lahm a ribéry hráli taky za sebou, navíc castro kadlece solidně zastupoval...

Reagovat
smazaný uživatel

...netrpělivě čekám na 300. příspěvek a pak je to tento chjo

Reagovat
herbage

Reagovat
herbage

Jenže Lahm i Ribéry nemají rozhodně levou nohu na opírání, ale solidně jí vystřelí i nacentrujou

Reagovat
smazaný uživatel

Ribéry možná, ale hlavní kritika na Hitzfelda (z části asi i na Magatha) byla, že Lahm ani Schweini nepošlou za sezonu ani jeden centr levou nohou (Beckenbauer)

Reagovat
herbage

No zrovna u Lahma si pamatuji několik centrů levačkou jak když hrál nalevo, tak napravo a byly tuším i gólové

Reagovat
jv

Podle mě je lepší Castro.

Reagovat
herbage

To ano, ale napravo

Reagovat
jv

Vidal musí hrát, ten je dobrej

Reagovat
Arne

Dortmund, to je podle mě hloupost, ale Leverkusen přichází docela dost v úvahu.

Reagovat
herbage

Jj, za Kroose by to i sedělo

Reagovat
jv

Myslíš jako kompenzace za Kroose?Já si myslím, že by si tam s současné době nezahrál.

Reagovat
Arne

Jj, kus za kus... Přes Augusta a Barnettu by se asi momentálně neprosadil, ale Tranquillo je občas náladovej a možnost zranění je tu vždycky.

Reagovat
jv

To je to co mě na Barnettovi vadí.

Reagovat
jv

Jo to je škoda hlavně nechápu toho Madlunga, který by se hodil a Chahed a Fathi by taky hrály základ. Jinak ke Gojkovi, možná by bylo nejlepší kdyby opravdu odešel, alespon by byly peníze na posílení jiných postů.

Reagovat
jv

Koukni na Transfermarkt.

Reagovat
jv

Jo tak Lautern mám taky hodně moc v oblibě a doufám, že už letos vyjde ten postup , našlápnuto je slušně, jen se to nesmí pokazit na jaře jako loni.

Reagovat
smazaný uživatel

ešte musím pripomenúť že hodne v obrane záviselo od Demichelisa pretože Badstuber šiel nalavo až po Demichelisovom uzdravení sa Potom sa to zmenilo: Badstuber nalavo, Pranjic záloha (do karát mu vyšlo zranenie R+R)

Reagovat
herbage

Gaal Müllera neposadí, na to jsou jiní adeptí Jsem ale zvědavej, kdo v zimě bavořany opustí a kdo přijde. Tipuji to na odchod Görlitze, Rensinga, Brena na hostovačku, Altintopa, Baumjohanna a Toniho. Bayern potřebuje akutně levého beka, ale jestli přijde Rafinha a nalevo se přesune Lahm, tak by to pro ně bylo asi nejlepší. No uvidíme

Reagovat
Arne

Snad Rafinha nepřijde, to by už byli moc silní... I když typově by se tam hodil a asi by se prosadil, je to taková nátura.

Reagovat
herbage

No já myslel, že jim přeješ tu výhru v LM Jinak končí mu smlouva za rok a půl, takže jestli chce SChalke něco vytřískat, tak by měl odejít v zimě nebo v létě. I když spíš v létě, protože posílit ligovou konkurenci v boji o titul by bylo neuvážené. Ale z pohledu fanouška Bundelsigy budu raději, kdžy bude hrát stabilně v Bayernu, než když bude leštit lávku v někde Barce nebo Realu

Reagovat
Arne

Tak třeba prozře a prodloužím na Schalke, co víš. Jinak já bych jim tu výhru v LM přál, ale zase ne za cenu toho, že budou v BL mít na čele desetibodovej náskok, to fakt ne. Takhle vyrovnaný se mi to líbí.

Reagovat
smazaný uživatel

si vyber, Neuer nebo Rafinha

Reagovat
herbage

Reagovat
Arne

Rafinha, no... Je to takovej hajzlík, ten se tam hodí. Neuer určitě jednou odejde, ale až po titulu a do zahraničí.

Reagovat
jv

Ten je asi neudržitelnej, stejně jako asi Adler.Já jen doufám, že Adler v Bayeru ještě nějakou dobu zůstane a když odejde, tak jedině do zahraničí.

Reagovat
herbage

Jinak v plné sestavě od nich čekám vepředu zleva trojku Ribéry, Gómez, Robben, pod nima volný Müller a jistit to bude Bommel se Bastim, stopeři Buyten s Demichelisem, kraje Lahm, Badstuber a v bráně Butt

Reagovat
herbage

S touhle sestavou + Rafinhou bych jim věřil i na triumf v LM

Reagovat
smazaný uživatel

či už tam bude Rafinha alebo Badstuber - zásadný rozdiel tam nie je, i ked Rafinha má nahraté

Reagovat
Arne

Co Olić? Myslím, že to tu psal Andy C. - Robben na lavičku a jen střídat, základ jako je, jen Pranjić ven a místo něj Ribéry.

Reagovat
herbage

Olić první volba na střídání nebo základ místo Robbena, Gómeze či Müllera, zkrátka podle formy hráčů. Nemyslím si, že Robben by se smířil pouze s lavičkou, protože je to vážně hráč světové extratřídy. Že je ale extrémní sobec a Olić je týmu prospěšnější je věc druhá Proti islným soupeřům v LM by ale nasazení Robbena bylo nutností

Reagovat
smazaný uživatel

zase tak sobeckej neni, proti Bochumi nehledal zakončení tak často jako proti Juve... ikdyž mu to stav už vlastně dovoloval...

Reagovat
herbage

Tak on se chce zatím předvést před spoluhráči a fanoušky, že je dobrej. Až se sehraje se spoluhráči, tak nemám pochyb, že bude pro tým užitečnej. Navíc van Gaal is ho už srovná

Reagovat
smazaný uživatel

jj - jenom chudák útočník... Ribéry - pravák na levé straně + Robben - levák na pravé straně... oba hráči spíše půjdou do středu a zakončí než aby poslali centr na hrot... (proto ze začátku nebyl Gomez moc platnej, ale teď už by to mohlo být lepší) jen doufám, že si R+R nebudou stát dlouhodobě v cestě...

Reagovat
herbage

To ano, jenže čekat, že oba budou brousit lajnu je trošku naivní. Já spíš čekám, že to Gaal poskládá velmi varibilně a Robben i Ribbéry si budou strany točit. Navíc Müller třeba taky zaskočí na křídle a Ribéry se stáhne do středu a podobné varinaty. Navíc Basti umí taky hrát více z kraje. Variante je bezpočet. Ale celkem máte samé ranaře ze střední vzdálenosti. Basti, Bommel, Robben i Ribéry umí vyslat z dálky pěknou pumelici a Müller s Gómezem celkem taky. Nevíš, jeslti se po sezóně nevrátí Ballack?

Reagovat
Arne

Ballack a ještě Kroos do toho, to už by bylo teda ultramaso.

Reagovat
herbage

No to jo, navíc ta strkanice u zahrávání stadardek Ale v úterý jsem čuměl, jak Bastimu prospěl přesun od středu hřiště, pálil o sto šest y byl celý takový politý živou vodou

Reagovat
Arne

Basti hrál fantasticky, ve dvojce s van Bommelem jsou fenomenální, to se musí uznat. Doufám, že za týden s Tymochem to bude o poznání horší. Co doufám, jsem o tom bytostně přesvědčen.

Reagovat
smazaný uživatel

aby Bastian v příštím kole vůbec hrál

Reagovat
Arne

Proč by neměl?

Reagovat
smazaný uživatel

stát se může lecos...

Reagovat
herbage

No van Bommel byl naprosto fenomenální. Nebál bych se to označit za nejlepší výkon podzimu

Reagovat
smazaný uživatel

Ballack jedině, že by tým opustil van Bommel jinak Tymoščuk má z dálky taky dobrou ránu (no a Badstuber s van Buytenem to samé )

Reagovat
herbage

No, on i ten Butt nemá kopací techniku nejhorší. A Lahmův gól proti Paraguaji, kterým otevřel MS2006 ve fotbale, ten byl taky monumentální

Reagovat
smazaný uživatel

nj, ale to už je zatim jenom myslitelné, protože to se z levé strany stáhl do středu a vypálil... z pravé mu to nejde...

Reagovat
Arne

Kostarice

Reagovat
herbage

I ty jedne rýpale Kontinent jsem ale trefil

Reagovat
Arne

Já a rýpal

Reagovat
herbage

Ojediněle ano

Reagovat
Arne

Velmi ojediněle (=to je možná ono )

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

fakt už asi každý musí uznať že pri celkovom uzdravení hráčov bude v zálohe Bayernu nenormální pretlak

Reagovat
smazaný uživatel

Ribéry chce skôr nalavo, ten sa inde veľmi neťahá Robbena to kúsok ťahá do stredu z tej pravej strany, len aby nepokazili Gomeza, ako hovoríš

Reagovat
smazaný uživatel

Z pohladu Van Gaala je to základ asi Robben

Reagovat
smazaný uživatel

ten levej bek ani tolik nehoří, Badstuber tam hraje skvěle a i přes svou výšku a váhu je na tom rychlostně hodně dobře...

Reagovat
herbage

Badstuber na stopera, protože Demichelis mi tam přijde nejistej. Respketive líbí se mi, že poslední dobou trenééři razí cestu stoperské dvojice pravák-levák, která mi přijde kombinačně zdatnější. Zkrátka obrana ve složené Rafinha, Van Buyten(Demichelis), Badstuber, Lahm vypadá hned nebezpečněji, než Lahm, Van Buyten, Demichelis, Badstuber. Navíc jak tu mnozí připomínají, Lahm je nalevo nebezpečnějí, i kdžy třeba dnes vykouzlil nádehrnou kolmici pro Bastiho, který to dával Olićovi do prázdné

Reagovat
smazaný uživatel

no Lahm v posledních třech utkáních hraje na pravo opravdu dobře... navíc Badstuber nalevo taky - a v ofenzivně je Holger taky platný, což ukazuje dnešní asistence...

Reagovat
herbage

No tak řekni, že bys Rafinhou pohrdl Nevím proč, ale mě se stoperská dvojka van Buyten - Demichelis zdá taková improvizační, byť jim to spolu celkem jde, ale světová kvalita to není. Doteď nechápu, proč jste pustili Lucia

Reagovat
Arne

Van Gaal chtěl asi dát roli šéfa van Buytenovi. Ten se tímto hodně zlepšil a jeho přínos pro tým je možná větší než u Lúcia (já vím, odvážné tvrzení, ale minimálně srovnatelný ano).

Reagovat
herbage

No tak on už tomu šéfoval v Hamburku, kde dělal kapitána. Hraje vážně parádně, ale Lúcio byl vážně někde jinde, hlavně tvrdostí, rychlostí a vyvážením balónu

Reagovat
smazaný uživatel

vyvážení balonů byl důvod proč se Lúcio nelíbil už Hitzfeldovi

Reagovat
smazaný uživatel

Demichelis to samé viď Trezeguetov gól na Juve

Reagovat
smazaný uživatel

van Buyten ustálil výkony - celkem se pod kontrolu dostal i Demichelis, obrana směrem dozadu posílila ale směrem dopředu utrpěla...

Reagovat
herbage

Což vás tak mrzet nemusí, když tu ofenzívu obstará záloha s útokem, ne? Pár sezón zpátky musel Lúcio často bezradně vyvézt balón dopředu, ale jak hrajte pod Gaalem na krátké narížečky na pár metrů, tak se dokážete uvolnit i bez pomoci obránců

Reagovat
smazaný uživatel

Zase nie že utrpela, pretože Van Buyten sem-tam rozohrá aj pozemi (a navyše štandartky sú pre našich stopérov parketa )

Reagovat
herbage

Ale van Buyten je nepoporatelně král vzduchu, což je platné hlavně při standardních situacích, které Bayern zvládá skvěle. V tom je ais jeho největší přínos. A jestli rozehrávku za něj zvládne zbytek obrany, tak nevidím problém. On sám ji taky nemá nejhorší. Jen mi přijde takovej neobratnej, ale to je dáno jeho fyzickými parametry

Reagovat
smazaný uživatel

Obaja naši stopéri patria vo vzduchu (van Buyten) a vo fyzických súbojoch (Demichelis) mezdi absolútnu špičku medzi stopérami Možno aj ako Lucio a Terry. Lenže keby tí naši dvaja neboli takí tragickí v hre pozemi Ale teraz je forma takže A Demichelis navyše podkĺzava lopty ked je posledný hrač

Reagovat
herbage

Demichels není tak špatný ve hře pozemi. Si pamatuji kdžy u vás začínal, tak hrával výhradně defenzivní štít v záloze

Reagovat
smazaný uživatel

pak v něm Hitzfeld ale objevil čistokrevného stopera... no a v sezoně po Hitzfeldovi si začal kupovat špatné kopačky nebo co a při každym třetim kroku uklouzl

Reagovat
herbage

No, na stoperu mu to podle mě sedí přeci jen více, protože hrát DM mohl tak před 5 lety, ale dnešní nároky na tento post by nesplňoval. Spíš je pro vás plus, že tam může v nejhorším zaksočit

Reagovat
smazaný uživatel

Keby mal zaskočiť na DM, to by Tymoščuk asi zinfarktoval Dnes už "Micho" radšej nie, a ešte v takom pretlaku v našej zálohe

Reagovat
smazaný uživatel

Áno lenže ked bol def. štíť a podklouzl tak ešte to nebolo také vážne ako ked podklouzne stoper Ale teraz je vo forme

Reagovat
smazaný uživatel

ani bych neřekl, když vedle sebe má Brena, tak mu hlavu zamotá "stařičký" Hashemian...

Reagovat
smazaný uživatel

no tak dvojica Demichelis - Breno ma zdvihla zo sedačky na Allianz Arene proti Gladbachu niekolkokrát našťastie Butt bol parádny

Reagovat
smazaný uživatel

to nechápe nikdo asi nikdo van Gaal řekl něco v tom smyslu že Lúcio si musí základ vysloužit, stejně jako ostatní hráči... BILD z toho udělal něco jako, že Lúcio bude začínat na lavičce a Lúcio se naštval - Beckenbauer sice letěl na confed. cup to urovnat ale nepomohlo to a Lúcio si chtěl najít jiné uplatnění... jen ta cena mohla být vyšší... Mourinho prý brečel štěstím, když zjistil že ho může mít za 8 mil. € ... no a Rafinhu už si přeju jako hráče, který konečně nahradí Sagnola (už asi od listopadu 07 kdy se stav Sagnola opět zkomplikoval)

Reagovat
herbage

No už dlouho řikám, vy byste hlavně potřebovali naklonovat Lahma, jeden nalevo, druhej napravo

Reagovat
smazaný uživatel

spíše jsme neměli prodávat Celozziho

Reagovat
herbage

No, v Karlsruhe hrál vážně parádně, ale ve Stuttgartu zatím tragédie, co jsem viděl. ale to momentálně asi všichni hráči VfB

Reagovat
smazaný uživatel

stále nevieš, či z Badstubera nebude druhý Rafinha alebo ešte viac no každopádne by sa Rafinha hodil, no v lednu asi nepríde

Reagovat
smazaný uživatel

V lednu pravdepodobne Rafinha nepríde. Možno tak po sezóne

Reagovat
smazaný uživatel

Badstuber je nalavo dobrý

Reagovat
smazaný uživatel

súhlas, ale ten Demichelis v zátvorke mal byť u Badstubera mne sa "Micho" páči a hotovo

Reagovat
smazaný uživatel

já ho měl taky hodně rád, než totálně skopal vše co mohl v minulé sezoně...

Reagovat
smazaný uživatel

presne a stále nechápem prečo Klismann nedal k Luciovi Van Buytena Alebo bol zranený ??

Reagovat
smazaný uživatel

no, tenkrát by to bylo asi z bláta do louže

Reagovat
smazaný uživatel

Breno či podobne tragédia

Reagovat
smazaný uživatel

nenasazování Brena jsem také nechápal... (stejně jako nenasazování Kroose) ... vedle krajana Lúcia se mohl skvěle přiučit... navíc ještě, když před ním hrál Zé...

Reagovat
smazaný uživatel

Zé Roberto, toho som zbožňoval I keď teraz by niektorí trpeli (kebyže Zé ostane) napr. Schweini a Tymoščuk, ale Zé bol ikona

Reagovat
Arne

Minulou měl extrémně špatnou, třeba ten jeho kiks v první minutě doma s BVB, to nezapomenu. Ale když má vedle sebe silného šéfa a má formu, tak je vynikající - si pamatuju, že já ho měl v all-stars sezóny 2007/08.

Reagovat
smazaný uživatel

tam kolem něj asi ani nevedla cesta 11 inkasovaných gólů...

Reagovat
smazaný uživatel

Ak bude hrať Ribery a Robben, pravdepodobne to bude 4-3-3 (útok Ribery, Robben, Gomez) takže neviem-neviem ako to bude kedže Olič je báječný, a Muller tiež bude v základe, takže môj tip ked sa vrátia R+R tak lavička asi (Pranjič a toho druhého si tipnúť nedokážem )

Badstubera skúšal Van Gaal na stopéru.

Jo, Pranjič je krídlo.

Reagovat
smazaný uživatel

Dík aj tebe

Reagovat
smazaný uživatel

trojku v záloze by tvořili asi Müller-van Bommel-Schweinsteiger, takže by si sednul asi Olić (ikdyž ten by z pozice žolíka určitě taky střílel) ale také to spíše vidím tak, že sedět bude Robben, protože zdravej dlouho nevydrží a když naskočí Robben z lavičky tak to bývá i větší oživení než Ribéry z lavičky...

Reagovat
smazaný uživatel

Môže to tak byť, no Robben asi ho Van Gaal uprednostní pred Oličom podla mňa

Reagovat
jv

Koukni na prewiev.

Reagovat
smazaný uživatel

Arne dokonale si ma zastúpil ! Až na toho Kloseho je po zranení, naviac Olič je vo výbornej forme, Gomez dává góly, takže nie je dôvod na Kloseho

Reagovat
smazaný uživatel

Z Morávka se stává dobrý žolík, škoda, že zatím nehraje na základ. Na tom postu nikdo moc nevyniká a především od Rakitiče jsem toho očekával víc. Jinak faul na Farfána byl na červenou. Nevideviděl jsem kdo ho fauloval, ale prostě když hráč běží sám na bránu a někdo ho stáhne zezadu tak se červená dává

Reagovat
jv

Goly celkem náhodný.

Reagovat
smazaný uživatel

Proto říkám žolík, u toho je jedno jak hraje, hlavně že dá gol a nezáleží na tom jestli je náhodný

Reagovat
jv

No to je, ale Morávek by měl mít ambice procpat se do základu, ale to bude strašně těžký i když dal ty dva goly, protože na jeho pozici tam jsou Rakitič,Kenia atrochu defenzivnější Psiatlikas a Moritz, navíc Magath chce zkusit stavět na špílmachra Farfána.

Reagovat
smazaný uživatel

S nasim vysledkem v Bochumi jsem velmi spokojen (kdo by nebyl)...bohuzel jsem videl jen "highlights" (byl jsem na prochazce vanocni Prahou )...nevite nekdo prosim, jak hrala zalozni rada, resp. konkretne Van Bommel a Schweinsteiger...z jejich vykonu s Juventusem jsem byl nadsen, tak se chci zeptat, zda-li navazali na tyto skvele vykony...Btw. tak kombinace, kdy Schweinsteiger daval pred prazdnou branku Olicovi byla fakt nadhera

Reagovat
smazaný uživatel

docela nadviazali na Juve Van Bommel bude proti Herthe chýbať, dnes to bolo dobré, ale nie tak ako na Juve

Reagovat
jv

Tak je tam snad Tymoshchuk. Jo a chtěl jsem se tě zeptat proč nehraje Baumjohann, hrál v prvním kole a pak se ze sestavy nějak vytratil.

Reagovat
smazaný uživatel

Ked hral Baumjohann, ešte sme nemali Robbena + Baumjohann mal kúsok v prvom kole prednosť pred Mullerom, ktorý sa potom báječne rozohral + bol zranený Demichelis, takže Badstuber stopér a Pranjič obrana - tak on bol v zálohe.

Nedávno bol aj zranený, navyše všetci vieme aký je Van Gaal, tak možno i preto nehráva, ale naopak asi pred 3 týždňami asi dvakrát striedal, no opäť v posledných 4 zápasoch nezasiahol vôbec

Reagovat
Arne

Na ARD tlachali, že si jí možná nechal dát schválně... Jakože proti Hertě tolik chybět nebude a nechtěl riskovat, že by chyběl v lednu na Hoffenheim.

Reagovat
smazaný uživatel

Ak je to pravda, tak je to celkom dobré riešenie Údajne proti vám už bude aj Ribery aspoň na 10 minút

Reagovat
Arne

Jak já bych vás rád porazil, abyste zase spadli trochu na zem.

Reagovat
jv

Nic není nemožný, proti Leverkusenu jste hrály dobře, jen je škoda, že se ted zvedá i ten Bayern.

Reagovat
Arne

To je pravda, ale Bayern je ve formě a v AA se vždycky totálně posereme.

Reagovat
smazaný uživatel

takže opět výsledek 4:1 ?

Reagovat
Arne

No, vypadá to jako nejreálnější výsledek.

Reagovat
jv

Nesmíš to zabalit ještě před bojem!!!To samé se říkalo před Leverkusenem.

Reagovat
Arne

Jj, já vím, ale prostě v Mnichově se nám nedaří... Navíc včera jsme měli za zády Ostkurve... Sice celkově přišlo "jen" 40 tisíc, ale kotel byl fantastickej. Když začali z ničeho nic zpívat Blau-Weiße Hertha, to byla fantazie, navíc do toho pohupující Arne tam byl vidět.

Reagovat
jv

Jo já jsem ten zápas sledoval a musím uznat, že tam byla parádní atmosféra.

Reagovat
smazaný uživatel

záloha v pohodě, ale po odchodu van Buytena byl problém v obraně, Demichelis vypadal vedle Brena celkem nejistě a Hashemian si mohl dělat téměř co chtěl - jenom gól slavit nemohl, díky Buttovi.

Reagovat
smazaný uživatel

Moravek 68minut 2 goly, kdo má lepsí statistiku???

Reagovat
Shevchenko

Schalke super čekal jsem to. Arne?

Reagovat
Arne

Nemám k tomu moc co říct... Snad jen, Magath hold umí.

Reagovat
jv

No Magath začíná v Schalke vytvářet zajímavý mužstvo napěchovaný celou řadou velmi nadějných mladých hráčů, což může být v budoucnu docela dost zajímavý, samozdřejmě za předpokladu, že se jim podaří udržet kádr pohromadě. Jo a všiml jsem si, že má Magath docela v oblibě poločasová střídání, snad kromě tří zápasů ve všech vystřídal o poločase alespon jednoho hráče.

Reagovat
Arne

Taky jsem si všiml... On je hrozně kritickej a ty výkony se mu asi nelíbí, náhoda to asi nebude. Hlavně jsem docela překvapenej, jak se dokázali vypořádat s celopodzimní absencí Jonese. Škoda, že tenkrát neudrželi Özila, že Rakitić zakrněl nebo že zkrátka nepřivedli tvůrce hry, klasickou "10". Mít jí, možná bych jim věřil na titul už letos.

Reagovat
smazaný uživatel

Tím si to tehdá Slomka u mě hodně pokazil, když ho prodal. Vím, že pro trenéra není dobré když hráč rebeluje, ale měl to s ním nějak vyřešit, když bylo vidět jaký talent to je

Reagovat
Arne

Ono je to těžký. Tehdy Rakitić měl skvělej podzim a vkládala se do něj obrovská důvěra... Kdyby jí naplnil, tak třeba dnes nad Özilem skoro mávnete rukou, takhle je to bohužel jinak a s vaší finanční situací asi žádného prvotřídního špílmachra jen tak nepřivedete. (i když Zwetschge je takovej cestovatel, tak až bude mít dost naspořeno a bude chtít hrát někde, kde jsou pořádní fanoušci, tak půjde )

Reagovat
herbage

Lincoln by byl za půldarma

Reagovat
Arne

Tj, ale jeho forma je velký otazník a s tou přestupní částkou ano/ne je to taky dost na vážkách (myslím, že už jsem to tu jednou rozepisoval).

Škoda, že Rakitić nešel do Itálie, když ho tak chtěli, pro S04 by to bylo určitě lepší.

Reagovat
herbage

Lincoln by byl určitě platný, o tom nemám nejmenších pochyb

Reagovat
Arne

A kdy jsi ho viděl naposledy hrát? Já před rokem, kdy Gala hrálo v Berlíně, a zápas mu vyšel, připadal mi lepší než dřív v BL. Ale po půlroce bez zápasového zatížení...? No nevím.

Reagovat
jv

Lincoln hrál v Gala dobře, ale je otázkou co s ním udělala ta pauza?

Reagovat
smazaný uživatel

Stejně ze zkažení Rakitiče viním Ruttena. Vůbec mu nedával šanci. Taky jediné co se Ruttenovi povedlo byl příchod Farfána, jinak bída

Reagovat
smazaný uživatel

jebat Ozila, Ivánek se zas vzbudí, to je jistota :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Ještěže v tipovačce vždy dávám na oblíbené týmy, jinak bych dal na Brémy

Reagovat
smazaný uživatel

Bundesliga = HOKEJ?

Reagovat
smazaný uživatel

no nádhera je to super soutěž po premiere league jednoznačně bundesliga,sice la liga má barcu ale bundesliga má nejvíc skvělejch mužstev

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern jednoznačně borci ,sou skvělí jen tak dál

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

no champions league končí zrovna když je bayern nejlepší

Reagovat
smazaný uživatel

Morávek Ukazuje že na Bundesligu má

Reagovat
herbage

Jj, po 68 odehraných minutách je to zcela jasné. Mě po svém vystoupení na MSU20 nepřesvědčil, že má i na 1.Gambrinus ligu a Bundesliga je zcela někde jinde

Reagovat
jv

Reagovat
jv

Nemyslíš si, že soudit hráče po oderhání pár desítek minut je celkem předčasný, dal sice dva goly, ale to bych na jeho místě dal taky.Z hodnocením jestli má na Bundesligu musíme ještě počkat.

Reagovat
smazaný uživatel

Zatím bohužel ukazuje že na ni nemá, jinak by se v té mizérii zálohy Schalke prosadil

Reagovat
jv

Reagovat
RickNash

bohužel to nebylo jenom na Moriho talentu...

Vejsada zkompllikoval předání transferkarty a pak volal do Schalke že je Mori správcem konkurzní podstaty a že tudíž ten přestup nebude platit... Mori se tudíž nemoh zapojit do prvních soutěžních zápasů a Magath pak řešil s Bohemkou ja kto je...

Reagovat
smazaný uživatel

to je ďábel ten pan Magath.jestli udělá titul v této sezoně se Schalke

Reagovat
fantomas

Gratulace, Péťo.

Reagovat
Arne

To si nech, až se zachráníme... Ale dík

Reagovat
fantomas

No, původně to mělo bejt pro Morávka, ale i vám samozřejmě.

Reagovat
Arne

Já si říkal, že je to trochu divný... Ale odkdy je Morávek Péťa?

Reagovat
herbage

To bych taky rád věděl

Reagovat
jv

Reagovat
fantomas

Znám ještě jinýho Morávka, a ten je Péťa, tak sem mu to při takový příležitosti věnoval.

Reagovat
smazaný uživatel

V tom Mainzu je to zase něco neskutečného. Na levé straně hrají dva největší ocásci z celého týmu a padne z té strany gól, ještě, že necentroval Hleb, nebo to by snad Mainz kleplo... Mainz jednoznačně lepší, už snad pět tutovek, jen by to chtělo, aby Bancé či Ivanschitz měli víc štěstí. Zatím dobře i Karhan, nelíbí by se mi ale Bungert a Hoogland.

Reagovat
smazaný uživatel

Heinzi Müller, to je brankář!

Reagovat
smazaný uživatel

Až teď jsem viděl ten Djakpův gól - tomu se říká moment překvapení...

Reagovat
smazaný uživatel

A teď Haggui... Fromlowitz by se měl více soustředit na své obránce, než na útočníky soupeře.

Reagovat
Arne

BVB parádně, dneska to snad bude černožlutý večer v Autostadtu!

Reagovat
jv

No zatím to vypadá dobře, ale do konce zbívá ještě dost času.

Reagovat
smazaný uživatel

no ukazuje to kvalitu bundesligy i skoro poslední tým dokáže postoupit do osmifinále ligy mistrů no a na to že je skoro poslední už hodně dlouho ,zahrál minimálně vyrovnanou partii i se Španělskou Seviou a to měl větší držení míče

Reagovat
smazaný uživatel

tak, Lehmann se hodně snaží! děkujeme! a Stuttgart si snad koupí Rensinga už v zimě

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Já se divím, že se na to Lehmann nevymočí.

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

já už se u něj ničemu nedivim - dostane pokutu, kterou odmítne zaplatit a následně se nechá vyloučit...

Reagovat
jv

Že by protest proti té pokutě.

Reagovat
smazaný uživatel

s tou už šel k soudu no... se divim, že neprotestuje kvůli tomu, že mu sebrali vrtulník

Reagovat
jv

Reagovat
Arne

K soudu? Odkud to máš?

Reagovat
smazaný uživatel

no - bild ale já jsem jenom něco přehlídl...

...bylo to v tom smyslu, že když ji nebude chtít zaplatit tak by měl jít před soud, který rozhodne...

Reagovat
Arne

Aha... No, když si vemu, za jaké řeči byla rozvázána smlouva s Favrem, tak jsem přesvědčen, že by Lehmann neměl před soudem šanci.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to Matěj, no...

Reagovat
jv

Nemáte někdo nějakej dobrej stream na Wolfsburg - BVB, kromě bwinu.

Reagovat
Staenly10

Barrios

Reagovat
jv

Za Barriose

Reagovat
jv

BVB

Reagovat
Arne

Parádně! Já jsem teda viděl jen první půli, ale myslím, že i s tím gólem Grafiteho jsem vše podstatné viděl... Barrios mi začíná připomínat Ruuda, těmi svými góly. Jinak jsem zvědavej, co bude, až se uzdraví Kehl a Hajnal.

Reagovat
jv

S tím Barrisoem to je pravda no, a je to jen dobře. Já osobně si myslím, že by BVB mohla být po návratu Hajnala, Kehla a smolaře Dedého ještě silnější.

Reagovat
smazaný uživatel

Já se zas bojím, aby neměli problém vrátit se zpátky.

Reagovat
jv

No tak všechno je možný no, Bender a Großkreutz je zatím nahrazují dobře.

Reagovat
smazaný uživatel

Großkreutz se mi moc nezdál, zdál se mi spíš moc nervózní.

Reagovat
jv

Jo a škoda té Barriosovi šance na konci první půle, hattrick bych mu přál, ale i tak i zaslouží

Mimochodem Arne neměli jste o Barriose loni taky zájem, myslím si, že jsem něco v tom smyslu zaslechl.

Reagovat
Arne

Jj, měli jsme zájem, ale Colo Colo po nás chtělo 6 až 7 mil., což bylo prostě moc. Vám ho nakonec prodali za nějakejch 4 a půl, ne?

Reagovat
jv

K nám nakonec šel za 4,2 mil. a musím říct, že se ta investice zatím vyplácí Jsem radši, že se rozhodli pro něj, než pro toho poláka.

Reagovat
Arne

Tak určitě se vyplácí, ale ten Lewandowski taky může bejt dobrej... Akorát za Poláky není v Německu zvykem dávat pět milionů eur, takže bych moc nevsázel na to, že ho někdy v BL uvidíme.

Reagovat
jv

No to je právě ono, mi jsme za Lewandowskiho nechtěli vysázet jak říkáš 5 mil., oni za něj chtěli myslím, že ještě víc a tak vedení nakonec koupilo toho Barriose a myslím si, že toho nikdo v klubu nelituje.Ale nadruhou stranu Poláci se u nás vždycky prosazovali, vezmi si Kubu a Smolareka, kterého bych hned bral zpátky. Já nechápu, že ještě nenašel angažmá, třeba by jste ho mohli zkusit co?Co já si pamatuju, tak u nás mu to s Jendou šlapalo.

Reagovat
Arne

Jj, ten byl dobrej... Mě hlavně zůstane v hlavě, jak dal z voleje na 2:0 v derby, tím vzal Schalke titul a jak pak vylezl na ten plot pod Südtribune.

Reagovat
jv

Jo to byl fantastickej gol Na to náš kotel nikdy nezapomene

Reagovat
Arne

Reagovat
Arne

Tak papírově by měli být silnější určitě, ale víš, jak to pak je... Teď to šlape, sice se nabízí Kehl za Bendera, Zidan místo Großkreutze a Hajnal místo Zidana, ale ti hráči jsou každej trochu jinej a zase to šlapat nemusí.

Dedé posilou určitě bude, Schmelzer nehraje sice špatně, ale ještě rok dva potřebuje.

Reagovat
jv

Já vím do dobře šlapajícího stroje se nemá zasahovat Jinak Dede bude určitě posilou, jen je škoda, že neodehraje alespon půl sezony bez zranění.

Reagovat
Arne

Dedé už mi začíná připomínat gelsenkirchenskou paralelu Pandera - oba skvělí fotbalisté mezinárodní úrovně, ale prostě půlsezóna bez zranění se u nich rovná zázraku.

Reagovat
jv

Já jen nechápu proč Dede neodehrál za Brazílii víc zápasů, sice tam byl Carlos, ale nemusel zůstat u čísla 1. Jinak Pander to je taky strašnej smolař , holt v Gelsenkirchenu máme smůlu na zranění u levých beků.

Reagovat
Arne

To ne, no... Snad na jaře už budou, Dedé by měl a i o Panderovi nedávno mluvil Magath - prej že levého beka má na Schalke stále předplacené on.

Reagovat
jv

Reagovat
rufus

Útok na titul. Nebo aspoň LM.

Reagovat
smazaný uživatel

Míša Kadlec - všechno nejlepší k 25. narozeninám

Reagovat
smazaný uživatel

Bára Štěpánová - všechno nejlepší k 50. narozeninám

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jv

Taky všechno nej.

Reagovat
$dolar$

Barrios

Reagovat
jv

Nepřestal jsi sem nějak přispívat?

Reagovat
$dolar$

Omezuju to

Reagovat
Arne

HSV teď vyhrálo a dokonce o čtyři branky, tak už zase nemusíš.

Reagovat
$dolar$

Uz to tolik neprozivam, posledni dobou se mi nedejou moc dobry veci a tak chapu ze je daleko vic dulezitejsich veci nez je fotbal

Reagovat
Arne

To bylo jen takový popíchnutí... S tím prožíváním máš recht , já už se v tomhle ohledu taky zklidnil a zmoudřel.

Reagovat
$dolar$

Navic se mi opravdu vsechno sere posledni dobou a ja vidim ze jsem byl tak blbej

Reagovat
Arne

Já mám často taky takovej pocit, ale za pár dní se to otočí... Jak se říká, jednou jsi nahoře a jednou dole. Nesmíš se tomu poddat.

Reagovat
jv

Přesně tak.

Reagovat
$dolar$

Njn bohuzel dole jsem uz asi mesic Tak doufam v to ze od Noveho roku to pujde nahoru

Reagovat
Arne

Určitě, svátky v rodinném kruhu přijdou vhod, setřeseš to ze sebe a zase bude líp.

Reagovat
jv

Reagovat
$dolar$

Diky za povzbuzeni

Reagovat
Arne

Nemáš za co, vlídný slovo je to nejmenší...

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
herbage

Soucítím s tebou, upřímně. Poslední měsíc je to vážně hrůza, hlavně poslední týden. Neměl jsem chuť ani na fotbal, ani na jídlo(od pondělí do pátka jsem nejedl), ani na EF. Teď čekám na pondělí jako na "popravu" a ono se to blíží

Reagovat
$dolar$

Muzu se zeptat na duvod?

U me je to smesice vseho - rodina, holka, finance, kamaradi ... a to vsechno jde u me do haje

Reagovat
herbage

Krom financí nápodobně, ale ještě mnohem víc, krize mého vědomí. Dokud nevyřešim tohle, tak nemohu vyřešit ani to ostatní

Reagovat
$dolar$

Ja mam bohuzel takovy pocit ze ikdyz delam vsechno dobre, tak stejne jsem na tom zle

Reagovat
herbage

Jestli chceš, tak jezdím každý den do Plzně. Tak řekni a můžem zajít na pivo, jestli chceš. Vidím, že nejsi sám kdo se potřebuje vykecat

Reagovat
$dolar$

Myslim ze by to nebyl spatny napad. Kdyztak se muzeme domluvit pres e-mail, muj - AndrejSuchanek@seznam.cz

Reagovat
herbage

Posláno, ale teď jdu spát. Přečtu si to zítra ráno. Tak dobrou

Reagovat
jv

Tak to promin , to jsem nevěděl.

Reagovat
$dolar$

Vzdyt se nic nestalo

Reagovat
jv

Reagovat
Arne

Jinak s Leverkusenem jsme dohodnutí na příchodu Gekase, mělo by se jednat o hostovačku do konce sezóny... Teď je to jen na Fanisovi, jak se rozhodně, ale myslím, že je to jasný.

Nevím, jestli se mám radovat, myslel jsem si na kvalitnějšího borce. Na druhou stranu splňuje ty předpoklady, které vedení dalo - umí jazyk a zná ligu, navíc před třemi lety zachraňoval společně s Drobasem Bochum, takže ví, o co jde. No, tak hodně štěstí.

Reagovat
smazaný uživatel

takže Pante asi nepřijde co

Reagovat
Arne

Asi ne, no, ale víš, že jsem s tím nepočítal...

Každopádně tady máš důkaz, že ty moje řeči o legendě, ze kterých jste se mohli posrat smíchy, nejsou blbostmi - http://www.bz-berlin.de/sport/hertha-bsc/preetz-lockt-stuermer-mit-grossen-worten-article669570.html

Reagovat
jv

Jo tak nakonec to bude Gekas, zrovna jsem na to koukal na Transfermarktu.Já si myslim, že Gekas Vám nakonec tu záchranu může vystřílet, což už jak píšeš dokázal v Bochumi.Navíc se znovu sejde s Drodným Po sezoně, jestli se zachráníte a jemu se bude dařit, tak k Vám třeba přestoupí.Ted by to ještě chtělo beka, nejlépe použitelnýho na obě strany, stopera a špílmachra a bude to v suchu. Podle mě je tam na vypadnutí více slabších manšaftů.

Reagovat
Arne

Mě by stačil útočník a Metzerlder či jinej schopnej stoper, kterej by utvořil dvojici s von Begenem a Arne šel na kraj - hrál tam na podzim sice jen proti HSV, ale přesvědčil, že na to rychlostně stále má. Na druhou stranu by mohl jít Kringe či posila.

Toť vše, záloha je obsazená dobře a Raffael jako podhrot, Ebert a třeba Cícero a v jistých aspektech i Kačar na tvorbu hry stačeji.

Jinak "utopit" se dají jednoznačně Norimberk a Bochum... Myslím, že případnou baráž bychom snad zvládli.

Reagovat
jv

S tou Bochumí a Norimberkem souhlasím, no a uvidíme Freiburg v druhý polovině sezony. Ty případnou baráž by jste meli kdyžtak dát.

Reagovat
jv

Mělo bejt tu.

Reagovat
jv

Jinak zatím je pro mě velkým zklamáním Šesták

Reagovat
Arne

Freiburg také připadá v úvahu, no... Jinak Hannover asi snad ne, stejně tak Gladbach či Frankfurt. Köln prodá Novakoviće a Poldi se rozstřílí, takže ti taktéž ne, o Stuttgartu netřeba uvažovat. Celkově vzato jsme si pro takhle špatný podzim "nevybrali" zrovna nejideálnější čas, alespoň že je ta baráž zavedená.

Reagovat
jv

Alespon do tý baráže to dotahnout musíte.

Reagovat
Arne

Jj, měli bychom, ze sestupu by se klub těžko sbíral.

Reagovat
smazaný uživatel

já bych řekl, že vám pomůže - bude mít zase tým, ve kterém by mohl vyniknout (místo týmu kde zapadal)

Reagovat
jv

Moje řeč.

Reagovat
Arne

Přesně.

Reagovat
Arne

Tak teď koukám na to, co se vlastně v Mainzu přihodilo, a jen se mi potvrdilo, že Lehmann i Bancé jsou pitomci... A pokud bych měl tipovat, tak říkám, že Lehmann ve Stuttgartu v zimě končí.

Reagovat
jv

Je to dost pravděpodobný no.

Reagovat
smazaný uživatel

taky v to doufám - a nahradit ho musí Rensing

Reagovat
jv

Že by jste se ho konečně zbavili.

Reagovat
smazaný uživatel

buď teď za symbolickou částku nebo v létě zadarmo do týmu VfB by mi celkem i seděl... teď to chce aby se Stuttgart v zimě oddělil od Lehmanna a potřeboval akutně náhradu... jinak Rensing na to má, jenom potřebuje změnu prostředí - v Bayernu už je vyždímanej...

Reagovat
Arne

A kdo by šel na pozici dvojky?

Jinak mě napadlo, že kdyby k vám v létě přišel Adler, tak by už na něj Butt musel mít vyloženě pifku.

Reagovat
smazaný uživatel

to mě taky napadlo, ale teď - v závěru kariéry by to mohl vzít sportovně... (ikdyž Butt by na to měl, chytat tak jako Rost) ... ale taky mu končí smlouva, tak kdo ví co by bylo, kdyby přišel Adler jinak na post dvojky by šel asi Kraft...

Reagovat
jv

Pro Adlera bude nejlepší zůstat v Bayeru a za dva, tři roky odejít do zahraničí. Nevěřím tomu, že by ho Völler prodal do Bayernu, veřím, že i Adler kdyžtak upřednostní zahraničí.

Reagovat
smazaný uživatel

té poslední části bych moc nevěřil, v té předchozí by šlo určitě o částečnou výměnu Kroose za Adlera... to bych ale raději Neuera a Kroose si ponechat...

Reagovat
jv

Jo mě by tam u Vás taky více seděl ten Neuer.

Reagovat
smazaný uživatel

mě více Adler, ale nerad bych kvůli tomu ztratil jiného hráče (max. Baumjohanna, Ottla atp.)

Reagovat
jv

Já si myslim, že by ho Bayer vyměnil jedině za Kroose, oni tam mají mladého Giefera, což je reprezentant U18 a letos už za Adlera jednou nastoupil.

Reagovat
smazaný uživatel

Baumjohann + balíček + naštípnutí Adlera balíčkem aby začal být nespokojenej

Reagovat
smazaný uživatel

Baumjohann + Toni + (možno aj Ottl) a nech navalia Adlera

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

nemyslel som to vážne bože tak asi by som vám nenúkal Toniho, ktorý chce isť LEN do ITALIE

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

teraz moc nesledujem Kroosa, ale určite je kvalitnejší než treba Baumjohann ale zas Ottl sa mi páči a nechcel by som aby odišiel I keď to má trošku blbé pretože defenzívny : van Bommel, Tymoščuk a do ofenzívy je Ottl nulový - tak bude to mať ťažké

Reagovat
smazaný uživatel

prečo ?? ja zas oveľa radšej zobrať Adlera a ponechať im Kroosa lebo neuer neviem-neviem

Reagovat
smazaný uživatel

To je každému v Leverkusenu ale úplně jedno...

Reagovat
smazaný uživatel

nechápem Chcel si povedať že v Leverkusenu je jedno či zostane Kroos alebo Adler ?? lebo som nepochopil čomu je im jedno..

Reagovat
jv

Tak ono by to bylo dobře asi pro všechny tři strany.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja si myslím že bude chcieť ešte chytať osemfinále LM

Reagovat
Arne

Jinak teď koukám, že ty spekulace kolem Gojkova odchodu jsou už pasé... Der Coach zur B.Z.: „Ich habe am Donnerstag ausführlich mit Gojko gesprochen. Für ihn gibt’s nur Hertha. Das steht fest. Und deshalb will und wird er bleiben.“

Reagovat
jv

Ted jenom, aby zase začal hrát to co dřív a bude to v suchu.

Reagovat
Arne

Jj. Jeho páteční výkon byl příslibem jarního zlepšení.

Reagovat
jv

Asi tak keneckonců jako celý Herthy.

Reagovat
fantomas

V Hannoveru byla před zápasem ožíračka nebo jak mám chápat ty tři vlastňáky?

Reagovat
herbage

Djakpa to zatočil šajtlí jak Henry za starých dobrých časů

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

No já se letos v Bundeslize nějak ztrácím. Chybí mi doma Eurosport 2 Bundesliga a moc zápasů z německa jsem neviděl. SPORT1 a 2 dává jen německej pohár. Fandím Hoffenheimu ale ten tento víkend trošku zklamal remízou s Frankfurtem. No doufám že na jaře to bude lepší!

Reagovat
Arne

"Konečně BAYERN hraje MASAKR STYL "

... aneb nesmrtelný ALEC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
irik

Reagovat
jv

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele