16. kolo
13.12.2009 17:30 CET
1 : 3
(0:3)

Reportáž

VfL Wolfsburg - Borussia Dortmund 1:3

Již podeváté v řadě neodešli borci Borussie Dortmund ze hřiště s prázdnou, tentokrát dokonce slaví sladkou výhru 3:1 na hřišti mistrovského Wolfsburgu. Ten se tak pomalu ale jistě propadá do středu tabulky, zatímco BVB si může dělat zálusk na pohárové pozice.

Hned od samého úvodu se hrál otevřený fotbal a ve čtvrté minutě se už hnal sám na bránu domácí Gentner, bránící Hummels ale v hodině dvanácté předvedl precizní zákrok a Vlci tak utřeli nos. Brzy už góly začaly padat, ale na druhé straně. V osmé minutě si Zidan poradil s Barzaglim a z pravé strany přesně našel Barriose, který nekompromisně zavěsil - 0:1.

VfL bylo jako opařené, navíc za další dvě minuty Borussia udeřila znovu. Blaszczykowski nahrál do běhu Zidanovi, který vlétl do šestnáctky, udělal kličku Benagliovi a jeho práci snadno dokončil opět Barrios - 0:2. Před zápasem mírně favorizovaní domácí byli naprosto mimo mísu, což po dvaceti minutách již nevydržel trenér Veh - místo Schäfera a Kahlenberga poslal na hřiště Johnsona a Grafiteho. Právě nejlepší kanonýr loňské sezóny hru Wolfsburgu oživil, jenže ani on, ani žádný z jeho spoluhráčů se do vyložené pozice ne a ne dostat.

To hosté na tom byli zcela jinak a po hlavičce Hummelse zachránil Vlky před třetím gólem Benaglio. Jenže ne na dlouho, ve 36. minutě prodloužil jeden z domácích hráčů míč na zadní tyč, kde Benaglio nejprve vychytal Hummelse, ale tvrdě dorážející Owomoyela už se nemýlil - 0:3. Pět minut nato mohl zkompletovat hattrick Barrios, ale střílel mimo, závěr poločasu přesto patřil Vlkům. Poté, co přišel na hřiště Pekarík za Gentnera, nebezpečně hlavičkoval Džeko, avšak u tyče situaci hasil Zidan.

Jen rychlý gól mohl ještě dát Wolfsburgu naději, a tak se také stalo. V 55. minutě využil špatné organizace v dortmundské obraně Hasebe, jenž kolmicí vyzval Grafiteho a ten pravačkou neomylně zakončil - 1:3. Deset minut nato předkládal Grafite míč do jasné pozice Džekovi, ten však na balon nedosáhl a bylo po šanci.

Více už hostující defenziva nepovolila a naopak to byli znovu Borussen, kdo hledal zakončení. Nejprve Blaszczykowski skvěle uvolnil Großkreutze, leč ten v zakončení selhal. Stylovou tečku za zápasem mohl v závěru udělat střídající Valdez, ale z otočky nezamířil přesně a na konečném vítězství Borussie 3:1 se tak již nic nezměnilo.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Barrios si už konečně zcela zvykl na nové prostředí tak teď vystříli Dortmundu minimálně 3 místo

Reagovat
smazaný uživatel

jojo Barrios super už se prosadil 8x super tohle vítězstvi na Wolfsburgu je nadherný super Dortmund jen tak dál

Reagovat
smazaný uživatel

paradaa.Dortmund je moje muzstvo v NEmecku fandim mu uz asi 10 rokov..a som rad ze prisla taka posila ako je Barrios konecne dobry strelec a este ma najlepsie roky pred sebou ako aj cely Dortmund ked hraju v zostave 5 1988 a dokonca aj 89 to je prespektivne muzstvo dost si myslim len tak daleej....LM je nasa toho roku

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele