16. kolo
12.12.2009 18:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Werder Brémy - Schalke 04 0:2

Šlágr tohoto kola má mírně překvapivého vítěze, Schalke po zásluze zvítězilo v Brémách 2:0, posunulo se na druhou příčku a na vedoucí Leverkusen ztrácí už jen jediný bod. V obou brankách Königsblauen měl prsty ve formě hrající Kuranyi - první vstřelil sám a na druhou nahrál střídajícímu Morávkovi.

Hosté přijeli na Weserstadion skvěle takticky připravení s jasnou sázkou na brejky. Oba dva úspěšné aspekty trenéru Magathovi vyšly skvěle, kreativní hráči domácích se prosazovali velmi stěžka a pro Werder to znamená přerušení obdivuhodné série 23 soutěžních zápasů bez porážky.

Brémští ale začali dobře a už ve čtvrté minutě poprvé zahrozili, když Hunt nabil Jensenovi, jeho tečovaná střela ale skončila nad brankou. To však bylo na dlouhou dobu od domácích vše, soupeř z Gelsenkirchenu utkání místy ovládal i herně a mohl jít také do vedení, v desáté minutě ale pálil z voleje Kuranyi příliš vysoko.

Příliš mnoho zajímavých situací v blízkosti obou branek první poločas nenabídl, výjimkou však budiž 30. a 31. minuta, v nichž měli navrch Werderaner. Nejprve udělal chybku hostující Matip a Almeida pálil nad branku, záhy nato se ke střele z dvaceti metrů odhodlal Boenisch, brémský obránce ale našel svého mistra v Neuerovi.

Po obrátce vstoupily oba týmy na hřiště bez personálních změn, brzy se však hnulo se skóre. Běžela 47. minuta, když Holtby vysunul do úniku Kuranyiho, jenž udělal kličku Wiesemu a z mírného úhlu poslal míč do opuštěné svatyně - 0:1. Domácí se snažili rychle odpovědět a vrhli se do útoku, což ovšem byla voda na mlýn hostujícím kontrům. Jeden takový zastavil Boenisch faulem na unikajícího Farfána a mohl být hodně rád, že za to viděl pouze kartu žluté barvy.

Po necelé hodině hry se Werder nadechl k většímu náporu a Neuer v brance hostí se měl co ohánět - nejprve si na jeho bleskové reakci vylámal zuby Özil, o pár minut později hlavičkoval Boenisch těsně vedle. Na hřiště se v 63. minutě dostal také uzdravený Pizarro, kýžený efekt ve formě prolomení obraného valu hostí to však nepřineslo.

Na druhé straně vyšlo Magathovi střídání o poznání lépe. V 72. minutě vybojoval Kuranyi míč a prostrčil do vynikající pozice Morávkovi, který byl v tu chvíli na hřišti zhruba minutu, český mladíček vypálil a díky nešťastné teči bránícího Mertesackera míč přeloboval bezmocného Wieseho - 0:2.

V dalších minutách bylo čím dál tím více jasné, že Königsblauen si zde body utéci nenechají a nic s tím už nemohl udělat ani Pizarro, který v 86. minutě hlavičkoval nad branku. Minutu před koncem mohl ještě přidat třetí branku Kuranyi, mířil ale mimo, a tak zůstalo o dvoubrankové výhry hostí.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Morávek zas fíka po dvou minutách :))

Reagovat
smazaný uživatel

68min za 4zapasy = 2goly , to neni zly , jenom aby vic nastupoval a bude to perfektní

Reagovat
smazaný uživatel

Ten kluk má fakt kliku, ale přeji mu to, zaslouží si to Je vidět, že už mu Magath více věří, už ho nestaví jen na poslední dvě minuty...

Reagovat
smazaný uživatel

jojo, Schalkánek

Reagovat
smazaný uživatel

werder mě zklamal, tak se o titul nebojuje

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele