16. kolo
12.12.2009 15:30 CET
5 : 3
(2:1)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - Hannover 96 5:3

Kdo se dnes přišel podívat na bundesligový fotbal do Borussia Parku, rozhodně neprohloupil. Gladbach s Hannoverem zde sehrály vrcholně zajímavé utkání, které nakonec dopadlo hokejovým výsledkem 5:3 pro domácí. Ti mohou děkovat především Karimu Hagguimu, autorovi dvou vlastních branek.

Hned v úvodu utkání zahrozil hostující Bruggink s nepříjemným přímým kopem, s nímž si ale poradil Bailly. Přes aktivitu obou soupeřů se nic nedělo až do 15. minuty, kdy se takřka kuriózním způsobem dostali domácí do vedení. Hannoverský brankář Fromlowitz chtěl uklidit míč před dotírajícím Reusem, ve skluzu ale trefil svého spoluhráče Hagguiho a od jeho nohou se míč dokutálel až za čáru - 1:0.

Branka domácí navnadila, pět minut nato se v jasné pozici ocitl Friend, ale trefil jen břevno. Kanadský dlouhán si to však vynahradil už ve 22. minutě, kdy nekompromisní hlavičkou zužitkoval precizní centr Levelse - 2:0. Poté na chvilku tempo hry ustalo, přesto brzy měl Gladbach další šanci, ale Bradley po špatném vyběhnutí Fromlowitze trefil z úhlu jen břevno.

S 36. minutou přišlo zdramatizování zápasu. Ve skrumáži před domácí brankou se nejlépe zorientovali Štajner a Konan, přičemž český útočník přiťukl svému parťákovi z útoku a ten zblízka uklidil balon do sítě - 2:1. Do přestávky mohla Borussia vrátit vše zpět do starých kolejí, ale Brouwers se před brankou nezorientoval dobře a Reuse vychytal Fromlowitz. V nastavení prvního poločasu ovšem mohl také Hannover srovnat, to by ale Pinto nesměl z vynikající pozice trefit jen boční síť.

Druhý poločas, alespoň co se úvodu týče, jako kdyby tomu prvnímu z oka vypadl. Až do 58. minuty bylo ticho po pěšině, poté však zahrál Djakpa malou domů tak "ukázkově", že míč šajtlí uklidil přesně k tyči a Fromlowitz se mohl uzoufat - 3:1. Domácím to však nestačilo a přesně deset minut nato se radovali znovu, když se k přímému kopu postavil Bradley a tvrdou přízemní ranou zvýšil už na 4:1.

Hosté z Dolního Saska však nehodlali prodat svou kůži lacino. Hned minutu po čtvrté brance snížili, když míč skrz dva domácí obránce propadl ke Konanovi a ten chladnokrevně zakončil - 4:2. Hannoverští následně převzali iniciativu do svých rukou, žádné vyložené šance si ale dlouho nedokázali připravit a navíc v 84. minutě přišli o Konana, který zbytečně fauloval Baillyho a uviděl druhou žlutou.

Tři minuty před koncem základní hrací doby to přesto bylo už jen o gól. Ve vlastní šestnáctce si Jaurés tak dlouho hrál s ohněm, až se spálil; míč mu od nohou rovnou do sítě skluzem ukopl Schulz - 4:3. Vyrovnávací gól už hosté nestihli, utkání tak dospělo k poetickému konci - Haggui poslal malou domů do protipohybu Fromlowitze a na světě byl další vlastní gól, který uzavřel skóre na konečných 5:3.

Autor: Petr Vaněček / ticker.bundesliga.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

pěkná úrověň na to že tento zápas patří do 1. bundesligy!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Asi prvý krát v živote vidím v zápase tri vlastné góly jedného tímu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele