Bundesliga - souhrn 11. kola: Leverkusen před sebe Bayern nepustil

10.11.2023, 22:21, aktualizováno 12.11.2023, 21:28
Komentáře a souhrny
Álex Grimaldo (© AFP)

Bayern si proti Heidenheimu neodpustil výpadek, výhru 4:2 ale má a vrátil se dočasně na první místo tabulky. Leverkusen náhle v neděli odpověděl ve velkém stylu, když poslal Union Berlín na dno tabulky výhrou 4:0. Do top čtyřky se po výhře nad Freiburgem dostalo Lipsko. Frankfurt klopýtl v Brémách a na pohárové příčky se nevrací. Dortmund neuspěl ve Stuttgartu, v pátek byl vidět Tomáš Čvančara...

RB Lipsko - SC Freiburg 3:1

12.11.2023 19:30

Góly: 6. Xavi Simons, 79. Loïs Openda (pen.), 80. Christoph Baumgartner - 45+6. Merlin Röhl

Hráči Lipska zvítězili v 11. kole Bundesligy nad Freiburgem 3:1. Domácí se ujali vedení krátce po úvodním hvizdu, kdy se ranou z dálky prosadil Xavi Simons. Bádenský celek však v nastavení první půle srovnal, a tak rozhodnutí přinesla až penalta Loïse Opendy ze 78. minuty. Vycházející hvězda belgického fotbalu se prosadila ve všech dosavadních ligových duelech hraných v Red Bull Areně s výjimkou bezbrankové remízy s Bochumí. Býci ziskem všech bodů zareagovali na sobotní zaváhání Dortmundu a reprezentační přestávku stráví na čtvrté příčce.

Hráči Lipska si po vypadnutí ze druhého kola německého poháru a ligové prohře s Mohučí spravili chuť na evropské scéně, když těsně porazili Crvenu zvezdu a zajistili si postup do jarní fáze Ligy mistrů. V podobném duchu si v posledních týdnech vedl také Freiburg, jelikož ani on nadále nefiguruje v DFB Pokalu a v lize uspěl pouze v jednom z posledních čtyř duelů. Výhra v Evropské lize jej tak před utkáním s Býky, které bádenský celek v lize neporazil již sedmkrát v řadě, musela povzbudit.

V Red Bull Areně nemuseli fanoušci na gól čekat příliš dlouho. Svou brilantní techniku znovu předvedl Xavi Simons, jenž skrytou přízemní střelou zpoza vápna překonal mladého brankáře Noaha Atubolua. Ten málem lovil míč ze sítě podruhé o chvíli později, hlavička Benjamina Šeška ovšem prosvištěla těsně vedle pravé tyče. Slovinec o pár minut později skvěle sklepl míč Loïsovi Opendovi, avšak jeho ránu z dálky vytáhl Atubolu. První branka Freiburgu sice kvůli ofsajdu neplatila, naopak ta druhá po fantastickém sóle Merlina Röhla už znamenala vyrovnání.

Krátce po přestávce byli v euforii příznivci hostů, když jejich útočník Lucas Höler dostal míč za záda Janise Blaswicha. Radost však dlouho nevydržela, gól německého útočníka totiž kvůli ofsajdu neplatil. Do dobré příležitosti se dostali i svěřenci Marca Roseho, když Simons rychlou průnikovkou vyslal Opendu, nicméně Belgičanova střela se nedostala přes blokujícího obránce. Kdo ale rozhodně neměl svůj den, byl kapitán Freiburgu Vincenzo Grifo, italský záložník totiž v závěru zápasu způsobil penaltu. Devátou branku v Bundeslize si tak připsal velmi aktivní Openda. Freiburg poté kapituloval ještě jednou, tentokrát se mezi střelce zapsal střídající Christoph Baumgartner, jenž v létě do Saska přišel z Hoffenheimu.

Lipsko tak využilo výhodu domácího prostředí a zvítězilo. V příštím kole se po reprezentační přestávce 25. listopadu představí ve Wolfsburgu. Freiburg ve stejný den přivítá Darmstadt.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - Eintracht Frankfurt 2:2

12.11.2023 17:30

Góly: 45+2. Marvin Ducksch (pen.), 50. Rafael Borré - 65. Ellyes Skhiri, 75. Hrvoje Smolčić

Brémy remizovaly v 11. kole Bundesligy na domácí půdě s Frankfurtem 2:2. Gól Raffaela Borrého z 50. minuty je přitom poslal už do dvoubrankového vedení, jenže poté se do zápasu vložili nečekaní střelci z tábora hostů. Nejprve snížil defenzivní záložník Ellyes Skhiri, na jehož zásah následně navázal Hrvoje Smolčič. Chorvatský stoper svým prvním ligovým zásahem v dresu Eintrachtu udržel při životě sérii neporazitelnosti Orlů, kteří nepadli již v sedmém soutěžním klání v řadě. Jiří Pavlenka do utkání nezasáhl z důvodu zranění.

Die Adler se v poslední době začali dotahovat na příčky zaručující evropské poháry, k čemuž jim pomohla již šestizápasová série bez porážky v rámci všech soutěží. Na té měl naprosto klíčový podíl egyptský útočník Omar Marmoush, jenž v posledních pěti duelech za svůj tým nastřílel úctyhodných šest branek. Ve Werderu si o podobných sériích mohli nechat jen zdát, i domácí ovšem zaznamenali mírný výkonnostní růst. Dvakrát v řadě neprohráli a dokonce se jim podařilo ukořistit výhru nad Unionem Berlín.

V úvodu utkání se kontroly nad zápasem podle očekávání ujali Orli, kteří podnikali početné nálety do vápna zelenobílých. Werder si pro sebe s postupem času uzurpoval větší porci držení balonu, nicméně kvalitně organizovaná obrana hostí mu nedovolovala více než kombinaci kolem pokutového území. Ve 35. minutě obdržel Leonardo Bittencourt parádní průnikovou přihrávku od Mitchella Weisera. Jeho následný obstřel na zadní tyč ale pouze prosvištěl kolem branky. V nastavení první půle se domácím naskytla obrovská příležitost v podobě pokutového kopu, kterou chladnokrevně využil střelou do pravého spodního růžku Marvin Ducksch.

Die Werderaner na povedený závěr úvodního dějství navázali krátce po změně stran, když si Bittencourtův nadýchaný centr ve vápně našel Borré, který hlavou i s přispěním tyče dopravil balon až do sítě. Orli nicméně ztrátu stáhli v 65. minutě, kdy za vápnem nastartoval svůj projektil Skhiri a přízemní ranou k levé tyči dostal míč za záda gólmana. Střeleckou formou oplývající Marmoush se u této branky zhostil role asistenta. Po 10 minutách si ve vápně našel balon Tuta, který ho hlavou poslal Smolčičovi, jehož sklepnutí míče do brány znamenalo pro hosty vyrovnání.

Brémy tedy na svého mírně favorizovaného soupeře nevyzrály a slavit mohou jen bod. Jejich prvním soupeřem po reprezentační pauze bude 25. listopadu kometa sezony z Leverkusenu. Frankfurt ve stejný den vyzve Stuttgart.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - Union Berlín 4:0

12.11.2023 15:30

Góly: 23. Alex Grimaldo, 57. Odilon Kossounou, 73. Jonathan Tah, 83. Nathan Tella

Fotbalisté Leverkusenu porazili v 11. kole Bundesligy berlínský Union přesvědčivě 4:0. Pod další zářez suveréna letošního ročníku se podepsali zejména obránci, kteří vsítili hned tři branky Farmaceutů. K triumfu domácích zavelel v první půli Alejandro Grimaldo, pro nějž se jednalo o čtvrtý přesný zásah v sezoně zpoza vápna, což se nikomu jinému v rámci nejlepších evropských lig nepodařilo. Po přestávce navázali na trefu španělské letní posily jeho dva kolegové z defenzivy, čemuž nezabránil ani Alex Král, který odehrál v dresu Die Eisernen celý zápas. Adam Hložek se na hřišti ocitl až v 87. minutě.

Forma obou celků nemohla být rozdílnější. Zatímco Leverkusen prožíval naprosto snovou sezonu s jedinou ztrátou za remízu s Bayernem, Union po úvodních dvou výhrách ani jednou nebodoval. To samé dlouho platilo i na evropské scéně, když si až ve čtvrtém kole skupiny Ligy mistrů rozdělil body s Neapolí. Ještě smutnější byl ale pohled na statistiku vstřelených branek, Berlíňané se totiž v posledních osmi ligových utkáních prosadili jen třikrát.

Diváci si v Leverkusenu museli na první rozruch na hřišti počkat až do 16. minuty, kdy hlavní sudí Timo Gerach řešil společně s videorozhodčím potenciální penaltu pro Bayer, po vzájemné dohodě ji ale nenařídili. Domácí to však dlouho mrzet nemuselo, protože o sedm minut později vyslal Grimaldo krásnou střelu pod břevno, na kterou Frederik Rönnow neměl sebemenší nárok. Po půlhodině hry mohlo být pro celek z východního Berlína ještě hůře, Victor Boniface ovšem z bezprostřední blízkosti hlavou nedokázal míč nasměrovat jinam než do brankáře hostů.

Po změně stran poslal Leverkusen do dvoubrankového vedení sváteční střelec Odilon Kossounou, který si naskočil na centr Jonase Hofmanna a nedal gólmanovi šanci. O 10 minut později se po hezké individuální akci mohl prosadit Florian Wirtz, Rönnow ovšem mladého záložníka výtečně vychytal. Třetí gól Bayeru přidal po rohovém kopu Jonathan Tah, který se ve vápně nejlépe zorientoval a pohotově poslal míč do sítě. Další branku přidal střídající Nathan Tella, přičemž pro anglického křídelníka se jednalo o první trefu v Bundeslize, která také upravila skóre na rozdíl čtyř zásahů.

Leverkusen tedy potvrdil papírové předpoklady a připsal si povinné tři body. Navázat na ně bude chtít 25. listopadu proti Brémám, Union ve stejný den vyzve Augsburg.

Více informací k zápasu

VfL Bochum - 1. FC Köln 1:1

11.11.2023 18:30

Góly: 25. Lukas Daschner - 54. Davie Selke

Kolín nad Rýnem urval v 11. kole Bundesligy po výsledku 1:1 na půdě Bochumi remízu a bodově se dotáhl na předposlední Union Berlín. Na gólovou trefu Lukase Daschnera z první půle odpověděl někdejší juniorský reprezentant Německa Davie Selke. Modrobílí mohli ztráty litovat o to víc, protože byli aktivnějším celkem a zahodili několik dobrých příležitostí, které skvělými zákroky vychytal Marvin Schwäbe. Bochum však i přes zaváhání natáhla sérii bez prohry proti Kozlům již na čtyři zápasy.

Ačkoliv německá Bundesliga na závěr soboty většinou připravovala pro fanoušky některý ze šlágrů, třeba jako minulý týden očekávaný Der Klassiker, tentokrát měl večerní duel odlišný náboj. Ještě v předminulém kole se oba celky nacházely v sestupovém pásmu, Bochum už ho však stačila opustit, jelikož zásluhou dvougólového Takumy Asana vyhrála v Darmstadtu. Kolín se naopak po remíze s Augsburgem propadl na chvost tabulky, kde se ocitl i kvůli tristní bilanci osmi vstřelených branek.

Až v 15. minutě se fanoušci dočkali nějakého pozdvižení. Střela hostujícího Jeffa Chabota však z klidu nevyvedla brankáře Manuela Riemanna, jenž míč s jistotou polapil. O sedm minut později s velkou příležitostí přišli i domácí, konkrétně Moritz-Broni Kwarteng, který ale balon zblízka do sítě neprocedil. Ve 25. minutě se už ale skóre měnilo a zásluhu na tom měl Daschner, který využil dobrého postavení a z dorážky poslal svůj tým do vedení. Domácí se v závěru prvního dějství snažili svůj náskok navýšit bez úspěchu, a do šaten tak odcházeli s jednobrankovým vedením.

V 50. minutě mohl své spoluhráče poslat do pohodlného vedení Asano, jenže v bezprostřední blízkosti soupeřovy branky selhal. O čtyři minuty později se tak do ojedinělé šance dostali hosté a sehráli ji precizně. Na konci milimetrově přesného centru stál Selke a z první bezpečně vyrovnal. Následně se krásnou střelou z přímého kopu prezentoval Kevin Stöger, ale ani on, ani jeho spoluhráči míč za záda skvěle chytajícího brankáře nedostali. Kozlové především díky skvělému výkonu Schwäbeho ve zbytku utkání ubránili alespoň bod.

Souboj týmů z nejnižších pater tabulky tak Kolín proměnil v zisk teprve druhého venkovního bodu. V příštím kole 24. listopadu přivítá Bayern, Bochum bude hrát o dva dny později v Heidenheimu.

Více informací k zápasu

SV Darmstadt - 1. FSV Mainz 05 0:0

11.11.2023 15:30

Góly: -

Darmstadt v duelu 11. kola Bundesligy remizoval s Mohučí 0:0 a v přímém souboji týmů na hraně sestupového pásma si udržel vyšší pozici v tabulce. Na hostech nebylo znát zvýšené sebevědomí poté, co si v minulém klání vyšlápli na silné Lipsko, a na útočné polovině hřiště se výrazně trápili. Totéž se však dalo říct o Die Lilien, v jejichž největší šanci pálil Oscar Vilhelmsson nad břevno. I kvůli tomu diváci čekali na první zakončení mezi tři tyče až do 88. minuty.

Sobotní utkání na jihu Hesenska svedlo k bitvě dva trápící se celky nejvyšší německé soutěže. Domácí Darmstadt vstupoval do duelu se sérií tří proher v řadě, přičemž celkově nasbíral pouze sedm bodů. Ještě o trochu hůře na tom byla tápající Mohuč, která se již nacházela v sestupovém pásmu. V minulém utkání ovšem posbírala veškeré své síly a díky skvělému výkonu porazila doma Lipsko 2:0, což pro ni bylo vůbec první vítězství v letošní sezoně.

Do úvodní vyložené příležitosti se dostal hostující celek. Konkrétně to byl Leandro Barreiro, který se díky většímu důrazu v osobním souboji probojoval do velké šance, když střelu z voleje poslal jen těsně vedle levé tyče. Byla to však jediná pořádná možnost první půle, ve které se oba celky převážně soustředily na poctivou obranu s minimem střel na jedné či druhé straně. Hráči Darmstadtu i Mohuče dobře zahušťovali střed pole, tudíž se hra omezila na velké množství soubojů daleko od pokutového území.

Utkání se rozproudilo až po změně stran. Nejprve se nebezpečnou střelou těsně vedle po vyhraném osobním souboji prezentoval Danny da Costa. Na druhé straně se z ničeho nic dostal k zakončení Vilhelmsson, jehož projektil z krátké vzdálenosti jen přeletěl bránu Robina Zentnera. Záživnou dvouminutovku zakončil da Costa nebezpečným centrem na zadní tyč, kterým málem našel neobsazeného Barreira. V nastavení mohl o triumfu pro domácí rozhodnout Fraser Hornby, ale Zentner byl připraven. Žádný ze střelců však střelecké boty neobul a diváci nakonec branku neviděli.

Darmstadt tak ukončil sérii tří proher v řadě a doma získal alespoň bod. V příštím kole se 26. listopadu střetne s Hoffenheimem, Die Lilien změří o den dříve síly s Freiburgem.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - Borussia Dortmund 2:1

11.11.2023 15:30

Góly: 42. Deniz Undav, 83. Serhou Guirassy (pen.) - 36. Niclas Füllkrug

Stuttgart v souboji týmů z vrchních pater tabulky vyzrál na Dortmund, který v rámci 11. kola Bundesligy porazil na vlastní půdě 2:1. Smolařem hostů se stal brankář Gregor Kobel, jenž svými fauly dopřál domácím hned dvě penalty. Tu první sice neproměnil Chris Führich, po změně stran se však na hřiště dostal obvyklý exekutor Serhou Guirassy, který svou šancí z bílého bodu v 83. minutě nepohrdl. Kometa aktuálního ročníku nejvyšší německé soutěže si tak ihned po návratu z marodky připsala vítěznou branku sledovaného šlágru.

Hosté z Vestfálska po čtyřgólovém výprasku od Bayernu sice stále cítili jistou pachuť, v týdnu si ale výrazně spravili náladu. V Lize mistrů totiž podruhé za sebou zdolali Newcastle a v tabulce velmi obtížné skupiny se po nepovedeném začátku nečekaně posunuli na první příčku. Nyní navíc Borussia přijížděla do Švábska, kde ji čekal celek, jenž od vypadnutí svého klíčového muže Guirassyho prohrál oba poslední ligové duely. VfB tak mohlo těšit, že se guinejský útočník po kratší absenci vrátil na soupisku.

Začínal však pouze na lavičce, což se projevilo už v 11. minutě, kdy domácí zahrávali penaltu po faulu Kobela. Gólman BVB totiž svou chybu napravil a vychytal náhradního exekutora Führicha. Stuttgart celou první půli dominoval, jenže přízemní pokus Enza Millota ani ránu z úhlu úplně volného Jamieho Lewelinga Kobel za svá záda nepustil. Ve 36. minutě se tak ze své vůbec první střely v zápase ujal vedení Dortmund. Křižný pas Juliana Ryersona prošel až na zadní tyč, kde ho bez problémů doklepl do prázdné brány Niclas Füllkrug. V závěru úvodního dějství ovšem Schwaben překvapili soupeře rychlou akcí na dvě přihrávky, na jejímž konci byl skórující Deniz Undav.

Zběsilé tempo první půle po změně stran sice výrazně opadlo, přesto se ale v 54. minutě připomněl Führich, který tváří v tvář Kobelovi zaváhal a vůbec netrefil bránu. Ještě blíže přesnému zásahu byl po hodině hry Marcel Sabitzer. Rakušanovu pohotovou ránu z voleje však zastavila levá tyč. V 83. minutě přišla velká chvíle střídajícího Guirassyho. Ten byl v šestnáctce faulován švýcarským gólmanem a vybojovaný pokutový kop bezpečně proměnil.

Stuttgart tak silného soupeře zdolal a v tabulce se mu vzdálil na rozdíl tří bodů. Švábové se po reprezentační pauze utkají 25. listopadu s Frankfurtem, zatímco BVB změří síly s Gladbachem.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - TSG Hoffenheim 1:1

11.11.2023 15:30

Góly: 53. Ermedin Demirović - 23. Wout Weghorst

Hráči Augsburgu se v 11. kole Bundesligy po remíze 1:1 rozešli smírně s Hoffenheimem. Hosté potvrdili lepší formu na hřištích soupeřů, ale bod z Bavorska musí brát spíše jako ztrátu, jelikož je ve 23. minutě dostal do vedení Wout Weghorst. Na jeho gól však zkraje druhé půle odpověděl Ermedin Demirovič, a zmařil tak Hoffe cestu za šestou venkovní výhrou. Za domácí proseděl celý zápas na lavičce Tomáš Koubek, Pavel Kadeřábek sledoval výkon svého týmu vinou zranění pouze z tribuny.

Hoffenheim přijížděl na hřiště Augsburgu jako tým, který v posledních týdnech střídal výhry s prohrami. V minulém kole byl velmi blízko k remíze s nezastavitelným Leverkusenem, když dokázal po nepříznivém vývoji dvěma góly srovnat, nakonec však padl. Nepříjemnou porážku tak chtěli modrobílí napravit proti Bavorům. Ti ovšem třikrát v řadě neprohráli, remíza v předchozím zápase s posledním Kolínem ale také nebyla ideálním výsledkem.

S první nebezpečnou situací přišli domácí už v 10. minutě, kdy po centru ze standardní situace zakončoval hlavou jen těsně vedle branky Rubén Vargas. V úvodních 20 minutách zápasu sledovali fanoušci velmi pohledný fotbal, jelikož si oba týmy vyměňovaly náznaky šancí. Vše vyvrcholilo 23. minutou a gólem Weghorsta, který prokázal cit pro výběr místa a hlavou uklidil míč do branky. Do pauzy se už nikdo další neprosadil.

V 53. minutě se domácí dočkali vyrovnání, když se fantastickou individuální akcí dostal k zakončení kapitán Demirovič, jehož střele do branky pomohla jemná teč obrany. Poté rozhodčí na několik minut přerušil hru pro nepokoje hostujících fanoušků na tribuně. Když se hra zase rozběhla, měl v 82. minutě příležitost stát se hrdinou hostů znovu Demirovič. Ten po rohovém kopu vystřelil pod břevno, nicméně Oliver Baumann stihl zakročit. Ani devět nastavených minut nestačilo, aby celky převážily výhru na svou stranu.

Augsburg tak počtvrté v řadě neprohrál a doma získal alespoň bod. V příštím kole se 25. listopadu střetne s Unionem Berlín, Hoffenheim změří o den později síly s Mohučí.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - 1. FC Heidenheim 4:2

11.11.2023 15:30

Góly: 14. Harry Kane, 44. Harry Kane, 72. Raphaël Guerreiro, 85. Eric Choupo-Moting - 67. Tim Kleindienst, 71. Jan-Niklas Beste

Bayern si před domácími diváky poradil v utkání 11. kola Bundesligy s Heidenheimem. Na vítězství 4:2 měl značný podíl Harry Kane, který se gólově podepsal pod posledních pět výher Bavorů. Anglický reprezentant dosáhl mety 17 branek, což se dosud nikomu v úvodních 11 bundesligových duelech nepodařilo, a zároveň po odehrání necelé třetiny aktuálního ročníku překonal počin nejlepších střelců minulé sezony Niclase Füllkruga a Christophera Nkunkua. Nováček soutěže po změně stran zabral a během tří minut dokonce senzačně vyrovnal. Poslední slovo ovšem měli přece jen Bavoři, kteří přidali další dvě trefy.

Úřadující mistr nabyl po kanonádě do sítě Dortmundu sebevědomí, rychle o něj však zase mohl přijít v Lize mistrů proti Galatasarayi. Turecký celek byl Bavorům až nečekaně vyrovnaným soupeřem, jehož favorit zdolal až díky dvěma pozdním trefám Kanea. V domácí soutěži se ale čekal návrat k ofenzivnímu koncertu, který měl odskákat nováček z Heidenheimu. Naposledy se totiž v Allianz Areně představil jiný čerstvě postoupivší celek a Darmstadt inkasoval drtivých osm branek.

Domácí celek vstoupil do utkání dle očekávání aktivněji. Po několika nepřesných zakončeních vzal na sebe zodpovědnost ve 14. minutě Kane a naplnil pověst kanonýra. Ve vápně převzal míč od pronikajícího Leroye Saného, otočil se kolem obránce, a nechytatelně vypálil k pravé tyči. Outsider se postupně vzpamatovával a několikrát vyrazil do útoku, jeho snahu však srážela přílišná zbrklost. V zakončení sice selhávali i Mnichovští, těm ale znovu vypomohl jejich nejlepší střelec. Kane si naskočil na rohový kop Saného a umístěnou hlavičkou nedal gólmanovi šanci.

Totožná dvojice nahrávače a zakončovatele se o slovo přihlásila i po změně stran. Proti dalšímu pokusu anglického střelce po necelé hodině hry byl však již brankář Kevin Müller úspěšný. Následovala šílená pětiminutovka, když v 67. minutě Tim Kleindienst po tečovaném centru Erena Dinkciho snižoval a vzápětí Jan-Niklas Beste po zaváhání obrany obhájce titulu díky šťastnému odrazu vyrovnával. Expresní reakce přišla z levačky Raphaëla Guerreira, který z druhé vlny dorazil neúspěšný pokus Erica Maxima Choupo-Motinga. Kamerunský útočník se nakonec také prosadil, když v 85. minutě hlavou pojistil tříbodový zisk týmu kouče Thomase Tuchela.

Bavorský gigant tak na svém stadionu porazil po Darmstadtu druhého nováčka v řadě. V příštím kole se 24. listopadu představí v Kolíně nad Rýnem, Heidenheim o dva dny později přivítá Bochum.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - VfL Wolfsburg 4:0

10.11.2023 20:30

Góly: 16. Tomáš Čvančara, 42. Rocco Reitz, 64. Franck Honorat, 71. Alassane Pléa

Hráči Mönchengladbachu porazili v 11. kole Bundesligy na vlastním hřišti Wolfsburg 4:0. Úvodní branku si připsal Tomáš Čvančara, který přitom chybí v aktuální nominaci na klíčová dvojutkání české reprezentace. Hostům, v jejichž dresu odehrál závěrečnou čtvrtinu duelu Václav Černý, tak nepomohl ani návrat kapitána Maximiliana Arnolda. Zkušený záložník naposledy v základní sestavě scházel, kvůli čemuž zelenobílí nastoupili poprvé v bundesligové historii bez jediného německého hráče. Vlci zároveň padli již v pátém venkovním střetnutí za sebou.

Do obou klubů přišli před sezonou čeští reprezentanti, jejichž formy se zatím příliš nescházely. Domácí Čvančara vlétl do nového angažmá famózním výkonem proti Augsburgu. V posledních týdnech sice paběrkoval, tentokrát však dostal po delší době šanci v základu. V barvách Vlků se dlouho hledal křídelník Černý, právě jeho gól ale vyřadil z DFB Pokalu Lipsko, na což navíc odchovanec Příbrami navázal trefou proti Brémám.

Borussia se v úvodu zatáhla na obrannou polovinu a trpělivě čekala na svou příležitost. Ta přišla v 16. minutě po kombinaci na pravé straně hřiště. Franck Honorat naservíroval míč na hranu malého vápna a Čvančara jej usměrnil k levé tyči. Vzápětí mohl zvýšit vedení domácích Alassane Pléa, jehož obstřel zpoza vápna vyrazil Koen Casteels jen konečky prstů. Hráči Wolfsburgu se postupem času osmělovali, ve 36. minutě se ocitl v dobré střelecké pozici Jonas Wind, bránu však netrefil. Závěr první půle patřil opět domácím, když Rocco Reitz vystihl nepřesnou rozehrávku gólmana a doručil balon do sítě.

Vlci zahrozili krátce po změně stran, když pálil zpoza vápna Aster Vranckx a Moritz Nicolas měl co dělat, aby jeho pokus vyrazil alespoň na roh. Čvančara se znovu připomněl v 50. minutě, kdy si naběhl na pas za obranu, chyběla mu ovšem potřebná rychlost, a šance tak byla zažehnána hostující obranou. Na druhé straně držel gólmana Hříbat v permanenci především Wind, jenž vyslal na bránu hned dvě zajímavé pumelice, ani jednou však nedokázal dostatečně seštelovat mířidla. Definitivní pojistku pro Borussii přidal v 64. minutě Honorat, který si našel odražený míč a ranou zpoza vápna prostřelil Casteelse. Francouzský útočník si tak připsal první bundesligový gól. Domácí neměli dost a na 4:0 zvyšoval utaženou střelou z hranice vápna Pléa.

Wolfsburg tak nevyhrál už pátý ligový zápas v řadě a čtvrtý z nich dokonce prohrál. V příštím kole 25. listopadu přivítá Lipsko, Gladbach bude hrát tentýž den v Dortmundu.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Bayer Leverkusen
11
10
1
0
34 : 10
31
2
Bayern Mnichov
11
9
2
0
42 : 9
29
3
VfB Stuttgart
11
8
0
3
29 : 14
24
4
RB Lipsko
11
7
2
2
28 : 10
23
5
Borussia Dortmund
11
6
3
2
21 : 17
21
6
TSG Hoffenheim
11
6
1
4
23 : 20
19
7
Eintracht Frankfurt
11
4
6
1
17 : 11
18
8
SC Freiburg
11
4
2
5
14 : 22
14
9
Borussia Mönchengladbach
11
3
4
4
23 : 23
13
10
FC Augsburg
11
3
4
4
20 : 23
13
11
VfL Wolfsburg
11
4
1
6
15 : 20
13
12
Werder Brémy
11
3
2
6
18 : 22
11
13
1. FC Heidenheim
11
3
1
7
17 : 26
10
14
VfL Bochum
11
1
6
4
11 : 25
9
15
SV Darmstadt
11
2
2
7
14 : 32
8
16
1. FSV Mainz 05
11
1
4
6
11 : 24
7
17
1. FC Köln
11
1
3
7
9 : 23
6
18
Union Berlín
11
2
0
9
11 : 26
6

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (59)

Přidat komentář
Salfovic

Hříbatům pomohl, ale volům už nepomůže.

Reagovat
$$CaptainKokotko

Reagovat
Elmas

Reagovat
pytlerLFC

Situaci monitorujeme, s Tomášem je v plánu schůzka která je po jeho výkonu určitě na místě, ale momentálně na to není prostor a uvidí se v další reprezentační pauze, teď se soustředíme především na zápas s Moldavskem, tedy Polskem samozřejmě.

Reagovat
$$CaptainKokotko

Reagovat
doshcz

Reagovat
Pablos

Reagovat
vladino10

To je real? Vy ste ho nepovolali?

Reagovat
Salfovic

Když jsme u toho, proč u vás nehraje ten stoper co pravidelně hraje za Mallorcu ?

Reagovat
vladino10

Tréner tvrdí, že bol zranený, médiá tvrdia, že až tak zranený nebol a zo strany hráča prišlo jedine vyjadrenie tu: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0zuTqWdET7wY1JRr9pUT9k5J5YUAz9nEP9y8Qdzwq9c4YH1gBw3U9EP6JLastLyXLl&id=1035156950

No a keďže stopérov máme na naše pomery dosť kvalitných, tak sa v tom médiá až tak nevrtaju ako by sa vŕtali keby šlo o ofenzívneho hráča...

Reagovat
vladino10

Takže v skratke - ani srnky netušia

Reagovat
Salfovic

No, nevím, nechce se mi věřit, že by byl horší než takovej Vavro.

Reagovat
vladino10

No nikto to u nás nerieši. Akoby sa naňho zabudlo. Naopak o takom weissovi (ktorého nepovolavaniu úplne rozumiem) sa zas hovorí až príliš.

Reagovat
Greny

No nepovolali, nepotřebujeme jede Kuchta, Chorý ti mají v lize podle mě o něco horší čísla dohromady než Cvancara v Německu

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
Hyrax

Reagovat
$$CaptainKokotko

Jako on má podle minut 6zápasů a 6+2. Byl zraněný. Díky tomuhle jsou Šilhavý a Pešír ještě větší kokoti a ten tlak bude ještě větší

Reagovat
Kily

celé to odůvodnění je na palici, Král byl ve West Hamu rád za místo na lavičce a pozvánky vesele dostával. Hložek od posledního reprezentačního srazu chodí na hřiště s výjimkou jednoho pohárového zápasu maximálně na poslední minutu a pozvánku stejně dostal

Reagovat
$$CaptainKokotko

Jj, je to hrůza

Reagovat
doshcz

tak takhle jezdil furt i Zima, ted jeste Lingr.. proste jak se jim to hodi no

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
Kaspar

A kdyz ted Zima v klubu zacal hrat, tak pozvanku nema

Reagovat
dave30

Už ji má. Ale kdy začal hrát? Hrál v poháru, kde hráli náhradníci a zahrál si poločas, když se drobně zranil Rodriguez. Další zápas opět lavička. A to je ještě zraněný Djidji, jinak by byl stoper č.5...

Reagovat
Greny

Jenže ti neposlali Šilhavýho beztak do hajzlu

Reagovat
Firkraag

*chodí po hřišti

Reagovat
Pablos

Lepší titulek Livesportu… Čvančara poslal Šilhavému jasný vzkaz

Reagovat
fabec1222

Pešir doma rozkopal televizi

Reagovat
smazaný uživatel

Pochybuju, že se díval. To už bych spíš tipoval, že hráli se Šilhavým Fifu a připravovali se na zápas s Polskem.

Reagovat
Bakary3

Se Silhavym tak cvrnkaci fotbálek s tou olověnou kuličkou

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vladino10

To boli krásne časy

Reagovat
Rudnevs

Ja som to nikdy nevedel hrat

Reagovat
Front hell

Reagovat
naheCZ

Reagovat
Pablos

nebyl čas, vyřizoval za Jardu hovor s jeho manželkou

Reagovat
oli9

Ještě že hraje v BL...... A nemusíme ho mít v BL

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Losinho

Gladbach zatím docela nad očekávání

Reagovat
Rudnevs

Praveže zacali celkom zle, ale posledné zápasy sa dostávajú konečne do formy. Proti Wolfsburgu by som takýto výsledok vôbec nečakal. Tým naopak forma nejak trochu odchádza.

Reagovat
Losinho

Reagovat
Martin9719

Teď tam určitě ve VFL nebude nejlepší atmosféra. Arnold měl potřebu jít že Kovačem že takhle ne pokud ho nezačne stavět. Na to řekl Kovač že tady musí každý o své místo bojovat a že ho nějaký dlouholetý kapitán vlastně nezajímá. Stejně ho v Borrusia parku postavil, tak se v tom vyznej. Kovač včera při tom zápase působil dost odevzdaným dojmem. To, že SVW uhraje nějaké body minulý týden jsem taky nečekal.

Reagovat
Hyrax

Reagovat
Bayern +

VFB a Guirassy dokonale

Inak ako vyzeral dnes náš zápas? Zasa sme presrali vedenie 2:0, či skôr náhoda zo strany Heidenheimu?

Reagovat
Nickname 9

Oba góly Heidenheimu po našich zbytečných ztrátách. Především jejich druhý gól padl po velké chybě Kima. Ale předvedli jsme super reakci a Guerreiro první gól

Reagovat
Martin9719

Očekávané góly Bochum 1,9 - Köln 0,2. Köln je opět úplně mrtvý. Jedna střela Waldschmidta a to bylo všechno. Na polovině soupeře nejsou schopni udělat souvislejší kombinaci, dostat se do poslední třetiny vůbec.

Reagovat
Werkrider

Ale tak snad aspoň měli transparent, že je Köln větší město než Bochum, mebo něco podobného.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Martin9719

Schwäbe

Reagovat
Werkrider

Byl perfektní. Pokud je v Kölnu něco dobrýho tak je to právě on.

Ono vlastně na papíru podle mne ten tým nevypadá špatně celkově. Nebudu předstírat, že bych měl jakékoliv sympatie k Baumgartovi, nebo Kölnu, ale kdyby měli trenéra který by se trochu méně stěžoval a hledal vinu všude kolem ...

Na jedné straně vidět Baumgarta táhnout Köln ke dnu a fanoušky se ho ještě zastávat mi nevadí, na druhé straně by jim snad výměna pomohla a pozvedla je. Ti kluci (a myslím tím tým i fanoušky) by si to zasloužili.

Reagovat
Martin9719

Jistý potenciál kvality tam je (Selke, Waldschmidt, Kainz, Chabot, Ljubičič např.). Ale pořád je to tým který je kádrem papírově v Bundeslize hodně dole a bohužel se obávám že si budou muset druhou ligu taky zkusit. Je teď spíš otázka pro ně, zda chtějí pokračovat s Baumgartem ve druhé lize aby postavil tým pro první nebo už s jiným trenérem. Za mě je ten tým prostě zoufalej, odchody opor (Hector, Skhiri) nenahradil a těžko to podle mě zachrání zimní přestupové obdodí. Jako nevím ale pokud se má zachránit Mainz nebo třeba Union (jakože tomu většina věří) tak někdo spadnout musí a to budou min. 2 týmy. Kdo jiný než nejhůře střílející Köln bez výraznějších hvězd nebo tahounů by tam měl být? Dost možná s nimi půjde Darmstadt který po slibném začátku kdy doma nadělil 2 čtyřky (Die Fohlen + SVW) tak teď odešlo nováčkovské nadšení a jsou bezzubí. Bochum stále hraje obstojně na svoji kvalitu a ukázali že umí vyhrát i venku. Další týmy co by se měli motat kolem sestupového pásma jdou teď lehce nahoru (Augsburg, Werder). Před Vánoci ale přijdou záchranářské boje, takže se může vše otočit jinak.

Reagovat
Rudnevs

Pridal by som do zoznamu Bochum, síce dokážu o body obrať hocikoho a hrá sa tam nepríjemne, ale ten kvalitatívny rozdiel sa asi obcas aj tak prejavuje. To iste plati o Heidenheime.

Reagovat
Martin9719

Určitě jo, klidně můžou dojet na střeleckou nemohoucnost. Hlavně mohli být už malinko jinde vyhrát poslední 2 vyhrané střetnutí doma (Mainz + Köln).

Reagovat
Werkrider

Já se raději predikcí vzdám, před dvěma týdny jsem měl skoro jasno i na favority 2. ligy a teď si člověk nemůže být jistý ničím.

Reagovat
Martin9719

Tak tam ti favoriti jsou pořád jasní. HSV a Pauli jsou stále nahoře, ale min. u HSV ty výsledky jsou prapodivný. Popravdě kdyby postoupili tak nevím zda ten kádr má na to aby se udržel v Bundeslize. Mě jen nasraly poslední 2 výsledky Herthy. Konečně jsem si myslel, že bychom mohli trochu zatlačit na čelo (vzhledem ke ztrátám ostatních) ale ztráta úplně zbytečných 4 bodů už mi asi definitivně sebrala naděje. Včera jinak krásná atmosféra se spřátelenými fanoušky KSC.

Reagovat
Werkrider

To cos napsal o Herthě ale vlastně platí poslední zápasy pro všechny.

Reagovat
Martin9719

Jako jo, ale rozdíl je v tom že my měli KSC na barážové pozici a pouze betonující Hansu která má asi o bod víc. Na druhou stranu HSV taky prdlo v Osnabrücku, ale to už je nějaký týden.

Reagovat
Rotbull

Dnes výkon nic moc, naštěstí správně nařízená penalta to prolomila a hlavně se využilo zaváhání Dortmundu

Snad si Simonse PSG nestáhne už v zimě

Reagovat
Rudnevs

Vitaj na eurofotbale.. no kazdopadne zaujimavy vyber klubu

Reagovat
Rotbull

Jednoduchý, nejkratší vzdálenost a nejdostupnější vstupenky na Bundesligu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele