11. kolo
11.11.2023 15:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Serhou Guirassy (© AFP)

Navrátilec Guirassy ukázal spoluhráčům, jak kopat penalty. BVB zlomil vaz neukázněný gólman

Stuttgart v souboji týmů z vrchních pater tabulky vyzrál na Dortmund, který v rámci 11. kola Bundesligy porazil na vlastní půdě 2:1. Smolařem hostů se stal brankář Gregor Kobel, jenž svými fauly dopřál domácím hned dvě penalty. Tu první sice neproměnil Chris Führich, po změně stran se však na hřiště dostal obvyklý exekutor Serhou Guirassy, který svou šancí z bílého bodu v 83. minutě nepohrdl. Kometa aktuálního ročníku nejvyšší německé soutěže si tak ihned po návratu z marodky připsala vítěznou branku sledovaného šlágru.

Hosté z Vestfálska po čtyřgólovém výprasku od Bayernu sice stále cítili jistou pachuť, v týdnu si ale výrazně spravili náladu. V Lize mistrů totiž podruhé za sebou zdolali Newcastle a v tabulce velmi obtížné skupiny se po nepovedeném začátku nečekaně posunuli na první příčku. Nyní navíc Borussia přijížděla do Švábska, kde ji čekal celek, jenž od vypadnutí svého klíčového muže Guirassyho prohrál oba poslední ligové duely. VfB tak mohlo těšit, že se guinejský útočník po kratší absenci vrátil na soupisku.

Začínal však pouze na lavičce, což se projevilo už v 11. minutě, kdy domácí zahrávali penaltu po faulu Kobela. Gólman BVB totiž svou chybu napravil a vychytal náhradního exekutora Führicha. Stuttgart celou první půli dominoval, jenže přízemní pokus Enza Millota ani ránu z úhlu úplně volného Jamieho Lewelinga Kobel za svá záda nepustil. Ve 36. minutě se tak ze své vůbec první střely v zápase ujal vedení Dortmund. Křižný pas Juliana Ryersona prošel až na zadní tyč, kde ho bez problémů doklepl do prázdné brány Niclas Füllkrug. V závěru úvodního dějství ovšem Schwaben překvapili soupeře rychlou akcí na dvě přihrávky, na jejímž konci byl skórující Deniz Undav.

Zběsilé tempo první půle po změně stran sice výrazně opadlo, přesto se ale v 54. minutě připomněl Führich, který tváří v tvář Kobelovi zaváhal a vůbec netrefil bránu. Ještě blíže přesnému zásahu byl po hodině hry Marcel Sabitzer. Rakušanovu pohotovou ránu z voleje však zastavila levá tyč. V 83. minutě přišla velká chvíle střídajícího Guirassyho. Ten byl v šestnáctce faulován švýcarským gólmanem a vybojovaný pokutový kop bezpečně proměnil.

Stuttgart tak silného soupeře zdolal a v tabulce se mu vzdálil na rozdíl tří bodů. Švábové se po reprezentační pauze utkají 25. listopadu s Frankfurtem, zatímco BVB změří síly s Gladbachem.

Autor: Livesport.cz / Adam Pivoňka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele