11. kolo
12.11.2023 15:30 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Nathan Tella (© AFP)

Střetnutí dvou světů překvapení nepřineslo. Neškodný Union gólově deptali obránci Bayeru

Fotbalisté Leverkusenu porazili v 11. kole Bundesligy berlínský Union přesvědčivě 4:0. Pod další zářez suveréna letošního ročníku se podepsali zejména obránci, kteří vsítili hned tři branky Farmaceutů. K triumfu domácích zavelel v první půli Alejandro Grimaldo, pro nějž se jednalo o čtvrtý přesný zásah v sezoně zpoza vápna, což se nikomu jinému v rámci nejlepších evropských lig nepodařilo. Po přestávce navázali na trefu španělské letní posily jeho dva kolegové z defenzivy, čemuž nezabránil ani Alex Král, který odehrál v dresu Die Eisernen celý zápas. Adam Hložek se na hřišti ocitl až v 87. minutě.

Forma obou celků nemohla být rozdílnější. Zatímco Leverkusen prožíval naprosto snovou sezonu s jedinou ztrátou za remízu s Bayernem, Union po úvodních dvou výhrách ani jednou nebodoval. To samé dlouho platilo i na evropské scéně, když si až ve čtvrtém kole skupiny Ligy mistrů rozdělil body s Neapolí. Ještě smutnější byl ale pohled na statistiku vstřelených branek, Berlíňané se totiž v posledních osmi ligových utkáních prosadili jen třikrát.

Diváci si v Leverkusenu museli na první rozruch na hřišti počkat až do 16. minuty, kdy hlavní sudí Timo Gerach řešil společně s videorozhodčím potenciální penaltu pro Bayer, po vzájemné dohodě ji ale nenařídili. Domácí to však dlouho mrzet nemuselo, protože o sedm minut později vyslal Grimaldo krásnou střelu pod břevno, na kterou Frederik Rönnow neměl sebemenší nárok. Po půlhodině hry mohlo být pro celek z východního Berlína ještě hůře, Victor Boniface ovšem z bezprostřední blízkosti hlavou nedokázal míč nasměrovat jinam než do brankáře hostů.

Po změně stran poslal Leverkusen do dvoubrankového vedení sváteční střelec Odilon Kossounou, který si naskočil na centr Jonase Hofmanna a nedal gólmanovi šanci. O 10 minut později se po hezké individuální akci mohl prosadit Florian Wirtz, Rönnow ovšem mladého záložníka výtečně vychytal. Třetí gól Bayeru přidal po rohovém kopu Jonathan Tah, který se ve vápně nejlépe zorientoval a pohotově poslal míč do sítě. Další branku přidal střídající Nathan Tella, přičemž pro anglického křídelníka se jednalo o první trefu v Bundeslize, která také upravila skóre na rozdíl čtyř zásahů.

Leverkusen tedy potvrdil papírové předpoklady a připsal si povinné tři body. Navázat na ně bude chtít 25. listopadu proti Brémám, Union ve stejný den vyzve Augsburg.

Autor: Livesport.cz / David Pěchouček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele