11. kolo
11.11.2023 15:30 CET
4 : 2
(2:0)

Reportáž

Harry Kane (© AFP)

Nezastavitelný Kane zdolává jeden rekord za druhým. Nováček snil o bodu z Mnichova jen chvíli

Bayern si před domácími diváky poradil v utkání 11. kola Bundesligy s Heidenheimem. Na vítězství 4:2 měl značný podíl Harry Kane, který se gólově podepsal pod posledních pět výher Bavorů. Anglický reprezentant dosáhl mety 17 branek, což se dosud nikomu v úvodních 11 bundesligových duelech nepodařilo, a zároveň po odehrání necelé třetiny aktuálního ročníku překonal počin nejlepších střelců minulé sezony Niclase Füllkruga a Christophera Nkunkua. Nováček soutěže po změně stran zabral a během tří minut dokonce senzačně vyrovnal. Poslední slovo ovšem měli přece jen Bavoři, kteří přidali další dvě trefy.

Úřadující mistr nabyl po kanonádě do sítě Dortmundu sebevědomí, rychle o něj však zase mohl přijít v Lize mistrů proti Galatasarayi. Turecký celek byl Bavorům až nečekaně vyrovnaným soupeřem, jehož favorit zdolal až díky dvěma pozdním trefám Kanea. V domácí soutěži se ale čekal návrat k ofenzivnímu koncertu, který měl odskákat nováček z Heidenheimu. Naposledy se totiž v Allianz Areně představil jiný čerstvě postoupivší celek a Darmstadt inkasoval drtivých osm branek.

Domácí celek vstoupil do utkání dle očekávání aktivněji. Po několika nepřesných zakončeních vzal na sebe zodpovědnost ve 14. minutě Kane a naplnil pověst kanonýra. Ve vápně převzal míč od pronikajícího Leroye Saného, otočil se kolem obránce, a nechytatelně vypálil k pravé tyči. Outsider se postupně vzpamatovával a několikrát vyrazil do útoku, jeho snahu však srážela přílišná zbrklost. V zakončení sice selhávali i Mnichovští, těm ale znovu vypomohl jejich nejlepší střelec. Kane si naskočil na rohový kop Saného a umístěnou hlavičkou nedal gólmanovi šanci.

Totožná dvojice nahrávače a zakončovatele se o slovo přihlásila i po změně stran. Proti dalšímu pokusu anglického střelce po necelé hodině hry byl však již brankář Kevin Müller úspěšný. Následovala šílená pětiminutovka, když v 67. minutě Tim Kleindienst po tečovaném centru Erena Dinkciho snižoval a vzápětí Jan-Niklas Beste po zaváhání obrany obhájce titulu díky šťastnému odrazu vyrovnával. Expresní reakce přišla z levačky Raphaëla Guerreira, který z druhé vlny dorazil neúspěšný pokus Erica Maxima Choupo-Motinga. Kamerunský útočník se nakonec také prosadil, když v 85. minutě hlavou pojistil tříbodový zisk týmu kouče Thomase Tuchela.

Bavorský gigant tak na svém stadionu porazil po Darmstadtu druhého nováčka v řadě. V příštím kole se 24. listopadu představí v Kolíně nad Rýnem, Heidenheim o dva dny později přivítá Bochum.

Autor: Livesport.cz / Kryštof Burger

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele