11. kolo
12.11.2023 17:30 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Ole Werner (© AFP)

Brémy neudržely pohodlný náskok. Návrat Frankfurtu do zápasu iniciovali muži ze zadních řad

Brémy remizovaly v 11. kole Bundesligy na domácí půdě s Frankfurtem 2:2. Gól Raffaela Borrého z 50. minuty je přitom poslal už do dvoubrankového vedení, jenže poté se do zápasu vložili nečekaní střelci z tábora hostů. Nejprve snížil defenzivní záložník Ellyes Skhiri, na jehož zásah následně navázal Hrvoje Smolčič. Chorvatský stoper svým prvním ligovým zásahem v dresu Eintrachtu udržel při životě sérii neporazitelnosti Orlů, kteří nepadli již v sedmém soutěžním klání v řadě. Jiří Pavlenka do utkání nezasáhl z důvodu zranění.

Die Adler se v poslední době začali dotahovat na příčky zaručující evropské poháry, k čemuž jim pomohla již šestizápasová série bez porážky v rámci všech soutěží. Na té měl naprosto klíčový podíl egyptský útočník Omar Marmoush, jenž v posledních pěti duelech za svůj tým nastřílel úctyhodných šest branek. Ve Werderu si o podobných sériích mohli nechat jen zdát, i domácí ovšem zaznamenali mírný výkonnostní růst. Dvakrát v řadě neprohráli a dokonce se jim podařilo ukořistit výhru nad Unionem Berlín.

V úvodu utkání se kontroly nad zápasem podle očekávání ujali Orli, kteří podnikali početné nálety do vápna zelenobílých. Werder si pro sebe s postupem času uzurpoval větší porci držení balonu, nicméně kvalitně organizovaná obrana hostí mu nedovolovala více než kombinaci kolem pokutového území. Ve 35. minutě obdržel Leonardo Bittencourt parádní průnikovou přihrávku od Mitchella Weisera. Jeho následný obstřel na zadní tyč ale pouze prosvištěl kolem branky. V nastavení první půle se domácím naskytla obrovská příležitost v podobě pokutového kopu, kterou chladnokrevně využil střelou do pravého spodního růžku Marvin Ducksch.

Die Werderaner na povedený závěr úvodního dějství navázali krátce po změně stran, když si Bittencourtův nadýchaný centr ve vápně našel Borré, který hlavou i s přispěním tyče dopravil balon až do sítě. Orli nicméně ztrátu stáhli v 65. minutě, kdy za vápnem nastartoval svůj projektil Skhiri a přízemní ranou k levé tyči dostal míč za záda gólmana. Střeleckou formou oplývající Marmoush se u této branky zhostil role asistenta. Po 10 minutách si ve vápně našel balon Tuta, který ho hlavou poslal Smolčičovi, jehož sklepnutí míče do brány znamenalo pro hosty vyrovnání.

Brémy tedy na svého mírně favorizovaného soupeře nevyzrály a slavit mohou jen bod. Jejich prvním soupeřem po reprezentační pauze bude 25. listopadu kometa sezony z Leverkusenu. Frankfurt ve stejný den vyzve Stuttgart.

Autor: Livesport.cz / Daniel Kos

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele