11. kolo
11.11.2023 15:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Duel v Darmstadtu se stal obžalobou tristních útoků. Mohuč na výhru nad Lipskem nenavázala

Darmstadt v duelu 11. kola Bundesligy remizoval s Mohučí 0:0 a v přímém souboji týmů na hraně sestupového pásma si udržel vyšší pozici v tabulce. Na hostech nebylo znát zvýšené sebevědomí poté, co si v minulém klání vyšlápli na silné Lipsko, a na útočné polovině hřiště se výrazně trápili. Totéž se však dalo říct o Die Lilien, v jejichž největší šanci pálil Oscar Vilhelmsson nad břevno. I kvůli tomu diváci čekali na první zakončení mezi tři tyče až do 88. minuty.

Sobotní utkání na jihu Hesenska svedlo k bitvě dva trápící se celky nejvyšší německé soutěže. Domácí Darmstadt vstupoval do duelu se sérií tří proher v řadě, přičemž celkově nasbíral pouze sedm bodů. Ještě o trochu hůře na tom byla tápající Mohuč, která se již nacházela v sestupovém pásmu. V minulém utkání ovšem posbírala veškeré své síly a díky skvělému výkonu porazila doma Lipsko 2:0, což pro ni bylo vůbec první vítězství v letošní sezoně.

Do úvodní vyložené příležitosti se dostal hostující celek. Konkrétně to byl Leandro Barreiro, který se díky většímu důrazu v osobním souboji probojoval do velké šance, když střelu z voleje poslal jen těsně vedle levé tyče. Byla to však jediná pořádná možnost první půle, ve které se oba celky převážně soustředily na poctivou obranu s minimem střel na jedné či druhé straně. Hráči Darmstadtu i Mohuče dobře zahušťovali střed pole, tudíž se hra omezila na velké množství soubojů daleko od pokutového území.

Utkání se rozproudilo až po změně stran. Nejprve se nebezpečnou střelou těsně vedle po vyhraném osobním souboji prezentoval Danny da Costa. Na druhé straně se z ničeho nic dostal k zakončení Vilhelmsson, jehož projektil z krátké vzdálenosti jen přeletěl bránu Robina Zentnera. Záživnou dvouminutovku zakončil da Costa nebezpečným centrem na zadní tyč, kterým málem našel neobsazeného Barreira. V nastavení mohl o triumfu pro domácí rozhodnout Fraser Hornby, ale Zentner byl připraven. Žádný ze střelců však střelecké boty neobul a diváci nakonec branku neviděli.

Darmstadt tak ukončil sérii tří proher v řadě a doma získal alespoň bod. V příštím kole se 26. listopadu střetne s Hoffenheimem, Die Lilien změří o den dříve síly s Freiburgem.

Autor: Livesport.cz / Šimon Juračka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele