11. kolo
12.11.2023 19:30 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Xavi Simons (© AFP)

Lipsko využilo zaváhání Dortmundu a je v nejlepší čtyřce. V Red Bull Areně znovu pálil Openda

Hráči Lipska zvítězili v 11. kole Bundesligy nad Freiburgem 3:1. Domácí se ujali vedení krátce po úvodním hvizdu, kdy se ranou z dálky prosadil Xavi Simons. Bádenský celek však v nastavení první půle srovnal, a tak rozhodnutí přinesla až penalta Loïse Opendy ze 78. minuty. Vycházející hvězda belgického fotbalu se prosadila ve všech dosavadních ligových duelech hraných v Red Bull Areně s výjimkou bezbrankové remízy s Bochumí. Býci ziskem všech bodů zareagovali na sobotní zaváhání Dortmundu a reprezentační přestávku stráví na čtvrté příčce.

Hráči Lipska si po vypadnutí ze druhého kola německého poháru a ligové prohře s Mohučí spravili chuť na evropské scéně, když těsně porazili Crvenu zvezdu a zajistili si postup do jarní fáze Ligy mistrů. V podobném duchu si v posledních týdnech vedl také Freiburg, jelikož ani on nadále nefiguruje v DFB Pokalu a v lize uspěl pouze v jednom z posledních čtyř duelů. Výhra v Evropské lize jej tak před utkáním s Býky, které bádenský celek v lize neporazil již sedmkrát v řadě, musela povzbudit.

V Red Bull Areně nemuseli fanoušci na gól čekat příliš dlouho. Svou brilantní techniku znovu předvedl Xavi Simons, jenž skrytou přízemní střelou zpoza vápna překonal mladého brankáře Noaha Atubolua. Ten málem lovil míč ze sítě podruhé o chvíli později, hlavička Benjamina Šeška ovšem prosvištěla těsně vedle pravé tyče. Slovinec o pár minut později skvěle sklepl míč Loïsovi Opendovi, avšak jeho ránu z dálky vytáhl Atubolu. První branka Freiburgu sice kvůli ofsajdu neplatila, naopak ta druhá po fantastickém sóle Merlina Röhla už znamenala vyrovnání.

Krátce po přestávce byli v euforii příznivci hostů, když jejich útočník Lucas Höler dostal míč za záda Janise Blaswicha. Radost však dlouho nevydržela, gól německého útočníka totiž kvůli ofsajdu neplatil. Do dobré příležitosti se dostali i svěřenci Marca Roseho, když Simons rychlou průnikovkou vyslal Opendu, nicméně Belgičanova střela se nedostala přes blokujícího obránce. Kdo ale rozhodně neměl svůj den, byl kapitán Freiburgu Vincenzo Grifo, italský záložník totiž v závěru zápasu způsobil penaltu. Devátou branku v Bundeslize si tak připsal velmi aktivní Openda. Freiburg poté kapituloval ještě jednou, tentokrát se mezi střelce zapsal střídající Christoph Baumgartner, jenž v létě do Saska přišel z Hoffenheimu.

Lipsko tak využilo výhodu domácího prostředí a zvítězilo. V příštím kole se po reprezentační přestávce 25. listopadu představí ve Wolfsburgu. Freiburg ve stejný den přivítá Darmstadt.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele