Bundesliga - souhrn 10. kola

21.10.2011, 22:27, aktualizováno 23.10.2011, 19:30
Komentáře a souhrny
Hannover našel recept na Bayern. Schalke vyhrálo v Leverkusenu a poskočilo na třetí místo. Dortmund v lize válí a přesvědčit se o tom mohl i 1. FC Köln, který inkasoval pět branek. Hoffenheim porazil jedinou brankou Gladbach, stejný výsledek se zrodil i v Kaiserslauternu, kde hostoval Freiburg. V dalších čtyřech zápasech si soupeři body rozdělili...

Hannover 96 - Bayern Mnichov 2:1

23.10.2011 17:30

Góly: 22. Mohammed Abdellaoue (pen.), 50. Christian Pander - 83. David Alaba

Historie se opakuje. Hannover stejně jako v minulé sezóně dokázal v AWD-Areně zaskočit Bayern a zadělal tak svěřencům Juppa Heynckese na nečekané problémy. Mnichované totiž mají na druhý Dortmund již pouze tříbodový náskok, v závětří navíc čeká další početná smečka pronásledovatelů.

Hannover začal, jak se na domácí tým sluší a patří hodně aktivně a chtěl tak Bayernu ukázat, že v AWD-Areně nedostane rozhodně nic zadarmo. Na úvodní příležitost jsme si museli počkat až do dvanácté minuty. Pander vyslal do úniku Abdellaoueho, ten ihned vypálil na zadní tyč, ale trefil právě jen konstrukci branky.

Bayern odpověděl hned o dvě minuty později. Ribéry nacentroval před branku, kde se přes Pogatetze prosadil k hlavičce Gómez, Zieler však jeho pokus z bezprostřední blízkosti zpacifikoval. Další střelu si připsal sám Ribéry, ani on ale nedokázal domácího strážce svatyně překonat. Pěkná fotbalová akce potom byla k vidění ve 20. minutě. Kroos proběhl středem pole, utaženou ranou ovšem napálil pouze břevno Zielerovy branky.

Za pár minut se ve vápně odehrál souboj kapitánů, kdy Lahm zbytečně přišlápl Cherundola a sudí Gräfe neměl jinou možnost, než ukázat na penaltový puntík. Míč si na značku postavil Abdellaoue a přízemní střelou k levé tyči překonal Neuera - 1:0. Reprezentační brankář tak inkasoval poprvé od úvodního kola, kdy ho překonal de Camargo z Gladbachu.

Nečekané zvraty byly k vidění i nadále. Rafinha těsně před půlhodinou hry fauloval Pinta, z následné potyčky potom vyšel nejhůře Boateng, který si musel zblízka prohlédnout červenou kartu a jeho tým tak absolvoval více než hodinu v oslabení. Početní převahu mohl téměř okamžitě zužitkovat Pander, ale podobně jako v poslední minutě první půle Stindl úspěch neslavil.

Po přestávce začal bavorský celek i přes početní oslabení hodně odvážně. Srovnat krok mohl Gómez, z úhlu ovšem na Zielera recept nenašel. Ten samý hráč měl další možnost hned vzápětí, ale ani tentokrát na už reprezentačního brankáře nevyzrál. Další těžký direkt potom pro Bayern přišel v 50. minutě. Rausch přihrál Panderovi, a ten s pomocí Gustavovi teče zvýšil na 2:0.

Za čtyři minuty mohlo být již definitivně rozhodnuto. Cherundolo našel v pokutovém území Stindla, ten však z ideální pozice nedokázal zamířit přesně. Krátce po hodině hry se síly vyrovnaly. Cherundolo poslal k zemi Ribéryho a protože už hrál se žlutou kartou, tak mu nezbývalo nic jiného, než napodobit Boatenga a hřiště opustit.

Mnichovský velkoklub tak měl ještě dostatek času se zápasem něco udělat. To se snažil okamžitě vyslyšet po Gustavově sklepnutí Gómez, z vápna ovšem branku přestřelil. A když už se zdálo, že si 96ky průběžný stav udrží až do konce, tak hosté udeřili. Lahm poslal na střídajícího Alabu skvělý pas, ten byl rychlejší než Stindl a přízemní střelou k levé tyči překonal Zielera - 2:1. V závěru už si Hannover těsné vedení udržel.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - Schalke 04 0:1

23.10.2011 15:30

Góly: 82. Jefferson Farfán

Schalke nakonec dokázalo zúročit svou aktivitu a po parádní individuální akci Farfána si z BayAreny odváží velice cenné tři body. Königsblauen tak Leverkusenu oplatili loňské porážky a posunují se na třetí příčku, o bod za největšího rivala BVB.

Úvod utkání nám nabídl poměrně slušné tempo, oba celky hrály s velkým nasazením, avšak na nějaké výraznější šance jsme si museli počkat. Jako první o sobě dalo vědět Schalke, konkrétně Farfán, jeho střela z hranice vápna si však cestu mezi tři tyče nenašla. Domácí odpověděli stejnou mincí. Z dálky napřáhl Kadlec, slabší pravou nohou si ale na Unnerstalla nepřišel.

A i nadále to byly především střely ze střední vzdálenosti, kdo přinesl alespoň trochu vzruchu. Další pokus vyslal Huntelaar, Leno byl ovšem u tyče včas. Ve čtrnácté minutě si nerozuměli Rolfes s Ballackem, míče se tak chopil Holtby, jenž následně našel v ideální střelecké pozici Farfána, peruánský křídelník však nedokázal nadějnou možnost využít.

V dalším průběhu se hrálo hlavně ve středu hřiště a nic nenasvědčovalo tomu, že by se to mělo do konce prvního dějství změnit. A přesto se tak stalo. První vlaštovka přišla ve 40. minutě. Na Fuchsův roh si na přední tyči naběhl Höwedes, jeho pokus si ale Leno pohlídal. Byl to však Bayer, kdo mohl otevřít skóre. Sam ale pálil nepřesně a Ballacka pro změnu vychytal Unnerstall.

V nastoupeném trendu se pokračovalo i po přestávce, akorát s tím rozdílem, že zajímavé příležitosti si vytvářeli výhradně hosté. Nejprve našel Farfán přesným pasem na malém vápně Raúla, ten však z úhlu branku netrefil. Po hodině hry vyzval mladíček Draxler od brankové čáry téměř neviditelného Huntelaara, ten ale na pohotového Lena recept nenašel.

Probudil se i Bayer. Jako první se do odraženého míče opřel z úctyhodné vzdálenosti Bender, jeho polovysoká střela ale skončila pouze v náručí Unnerstalla. Velkou příležitost si potom domácí vybojovali v 71. minutě. Standardní situaci rozehrál v poslední době obvyklý exekutor z této strany Schwaab, na centr se nejvýše vyšrouboval Kießling, hlavičkoval ale těsně nad branku.

Osm minut před koncem neuspěl Schürrle v souboji jeden na jednoho s Unnerstallem, a jak se vzápětí ukázalo, tak se jednalo o rozhodující moment. Po rohovém kopu se k odraženému míči dostal u vlastní šestnáctky Farfán, jenž s míčem následně přesprintoval za dohledu Kadlece celé hřiště a parádní křižnou ranou otevřel skóre - 0:1. Bayer už se na odpověď nezmohl.

Více informací k zápasu

Hamburger SV - VfL Wolfsburg 1:1

22.10.2011 18:30

Góly: 56. Mladen Petrić - 2. Mario Mandžukić

Thorsten Fink začal na lavičce HSV úspěšně. Domácí sice museli již od druhé minuty dotahovat, konečnou remízu však po změně stran zařídil Petrić. Hamburk se tak dokázal odlepit ode dna, aktuálně mu patří s osmi body předposlední příčka.

Vlci začali v Imtech Areně skvěle. Již ve druhé minutě zahrál nedůrazně Aogo, toho využil Ochs, který následně odcentroval do pokutového území, kde se z bezprostřední blízkosti prosadil Mandžukić - 0:1. Chorvatský útočník tak znovu potvrdil formu z posledních zápasů. O dvě minuty později však mohlo být srovnáno, Thoelke ale naštěstí pro hosty hlavičkoval nad branku.

HSV se začínalo postupně rozjíždět. Rincón parádní přihrávkou vyslal do úniku Guerrera, toho ale obtěžoval Schäfer, a tak nedokázal peruánský střelec zakončit přesně. Příležitost měl po rohovém kopu i Petrić, ovšem ani on nedokázal nasměrovat balón mezi tři tyče. Na opačné straně potom ve 25. minutě z dálky napřáhl Dejagah a Drobný se musel pořádně ohánět.

Za domácí zahrozil opět Petrić, pozorný Benaglio si však poradil. Těsně před půlhodinou hry potom vyslal Mandžukić do úniku Ochse, před ním ale včas zasáhl Drobný a balón odklidil do bezpečí. V závěru prvního dějství už měli svěřenci Thorstena Finka jasně navrch. Nejprve byl v úniku Guerrero, ale on, ani po něm Petrić nedokázali hostujícího brankáře překonat.

Druhá půle začala v podobném duchu, ve kterém končila ta první. Snahu Hamburku mohl zúročit Jansen, ten však ještě na Benaglia recept nenašel. Domácí ale přece jen srovnali, jejich radost mohla naplno propuknout v 56. minutě. Po akci Kačara s Guerrerem se do míče opřel Petrić a ukázkovou střelou srovnal na 1:1.

Hned vzápětí mohl navíc utkání zcela otočit Jansen, agilní křídelník ale ani tentokrát neuspěl. Že ještě nemají domácí nic jistého, jim dal navíc po půlhodině důrazně na vědomí Mandžukić, proti jehož parádní střele směřující do pravé šibenice musel Drobný ukázat hodně ze svého arzenálu. Vlci se naskytnuté možnosti okamžitě chopili.

Byli to právě zelenobílí, kdo mohl v 71. minutě utkání nasměrovat na svoji stranu. Schäfer poslal na zadní tyč parádní centr, do kterého se položil Kyrgiakos, Drobný si ale s jeho zakončením poradil, následná střela Träsche potom mířila vysoko nad branku. Poslední příležitost měl dvě minuty před koncem Aogo, ani jemu se však už na konečné remíze 1:1 nic změnit nepodařilo.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - 1. FC Köln 5:0

22.10.2011 15:30

Góly: 7. Shinji Kagawa, 25. Marcel Schmelzer, 44. Robert Lewandowski, 50. Robert Lewandowski, 66. Sebastian Kehl

Borussia Dortmund si naprosto s přehledem poradila s Kölnem, který po skvělém výkonu rozstřílela 5:0. Žlutočerní si tak pojistili druhou příčku, na které mají tříbodové manko na vedoucí Bayern, ten má však k dobru ještě zítřejší utkání v Hannoveru.

Domácí byli od začátku aktivnější, hráli s míčem na svých kopačkách a trpělivě hledali cestičku v defenzivě Kölnu. Netrvalo dlouho a ta se skutečně dostavila. Hummels našel parádním pasem z hloubi pole rozběhnutého Großkreutze, ten balón zpracoval a od brankové čáry ho vrátil zpět do ohně na Kagawu, pro kterého už nebyl problém zakončit - 1:0.

V patnácté minutě poslal Götze balón do nohy Kehlovi, ten neváhal a hned z první vypálil, parádní ránou k bližší tyči Rensinga pořádně zaměstnal. Ten samý hráč byl v permanenci i o tři minuty později, tentokrát ale branku přestřelil. A do třetice napřáhl domácí kapitán ke střele zpoza vápna, ani tentokrát ovšem nedokázal zacílit mezi tři tyče.

Kozli se ani v dalším průběhu nezmohli na odpor, bylo tak pouze otázkou času, kdy BVB jejich pasivitu potrestá. To se stalo ve 25. minutě. Kagawa poslal balón do strany Götzemu, ten obešel Eichnera a míč se potom přes Bendera dostal do druhé vlny ke Schmelzerovi, který tvrdou ranou pod břevno zvýšil na 2:0.

Další příležitost navýšit skóre měl i Lewandowski, z dobré pozice ovšem branku netrefil. Po akci Hummelse s Kagawou potom pálil z hranice vápna Großkreutz, jeho pokus ale Rensing dokázal zpacifikovat. To se mu ovšem nepovedlo minutu před přestávkou. Piszczek potáhl míč, ten se přes Bendera dostal k Lewandowskimu, jenž se z malého vápna nemýlil - 3:0.

V nastoupeném trendu se pokračovalo i po změně stran. Na trávníku se místo Götzeho objevil Kuba, který si nedávno postěžoval na nedostatek herních příležitostí, a tak se ihned po svém nástupu snažil ukázat, že si místo v základu zaslouží. A byl to právě polský středopolař, kdo vysunul Großkreutze, ten hlavou posunul Lewandowskimu, jenž z hranice penalty zamířil přesně - 4:0.

Žlutočerní nechtěli ani na chvíli polevit, výsledkem toho byly střelecké pokusy Kuby s Kehlem, ani jeden z nich však nedokázal zacílit do prostoru ohraničeného třemi tyčemi. Z dálky to zkusil i střídající mladíček Leitner, jeho přízemní pokus však skončil v náručí Rensinga. Svěřenci Stale Solbakkena byli naprosto neškodní, utkání tak začínalo mít exhibiční nádech.

To ještě více podpořila 66. minuta. Hummels další dalekonosnou nabídkou oslovil Kubu, ten poslal do pokutového území pěkný centr, na který si naběhl Kehl a přesnou hlavičkou zvýšil již na 5:0. Ikona BVB se tak po několika promarněných pokusech konečně dočkala. Čtyři minuty před koncem měl šanci i Köln, ale Podolski na Weidenfellera nevyzrál.

Více informací k zápasu

1. FC Norimberk - VfB Stuttgart 2:2

22.10.2011 15:30

Góly: 9. Timmy Simons, 70. Philipp Wollscheid - 61. Zdravko Kuzmanović (pen.), 84. Francisco Rodríguez

Norimberk se v souboji se Stuttgartem dostal hned dvakrát do vedení, ale nadějný stav nedokázal udržet, a tak si nakonec oba celky rozdělily po bodu. Frankové tím protáhli své čekání na výhru již na pět utkání.

Po opatrném začátku o sobě jako první dali v sedmé minutě vědět hosté. Volný přímý kop rozehrál Kuzmanovič, do zakončení se natlačil Harnik, v tísni ale nedokázal zamířit přesně. Byli to ale Frankové, kdo diktoval tempo hry. Do zakončení se prodral agilní Mak a Ulreich měl s jeho pokusem plné ruce a nohy práce, aby ho zneškodnil.

Tlak FCN pokračoval i po následném rohovém kopu, kdy hlavičkoval Pekhart, jeho pokus ale hostující obrana ještě dokázala zblokovat. To už však neplatilo o minutu později. Po dalším rohu se do zakončení dostal skvělý hlavičkář Wollscheid, jehož pokus sice ještě Harnik na brankové čáře zastavil, Tasci potom ale balón odvrátil jen k Simonsovi, který se z podobných pozic nemýlí - 1:0.

Švábi se z inkasované branky otřepali až ve 25. minutě. Po spolupráci Boky s Harnikem nacentroval druhý jmenovaný do vápna, kde hlavičkoval Okazaki, mezi tři tyče se mu však balón umístit nepodařilo. Hra postrádala tempo, do poločasu už jsme se tak dočkali pouze jedné zajímavé šance. Volný přímý kop Hegelera však Ulreich zneškodnil.

Ve druhé půli, jakoby se na trávníku objevilo jiné VfB. První varování vyslal Kuzmanović, jeho pokus ale ještě mířil nad branku. V 59. minutě potom Wollscheid nešťastně zastavil Harnikovu střelu rukou a sudí Wingenbach se nerozpakoval a ukázal na pokutový kop. Míč si na značku postavil Kuzmanović a s přehledem poslal Stephana na opačnou stranu - 1:1.

Netrvalo však dlouho a domácí měli vedení zpátky. Plattenhardt poslal do pokutového území vysoký centr, na který se nejvýše vyšrouboval Wollscheid a hlavičkou k levé tyči překonal bezmocného Ulreicha - 2:1. V závěru se hrálo hodně ofenzivně, ale i přes nesmírnou snahu Norimberku se nakonec mohli radovat hosté, kteří si zásluhou Mazovy hlavičky odvážejí z Bavorska cenný bod - 2:2.

Více informací k zápasu

1. FC Kaiserslautern - SC Freiburg 1:0

22.10.2011 15:30

Góly: 75. Itay Shechter

Kaiserslautern dokázal především zásluhou skvělého Shechtera porazit Freiburg a připsal si na své konto nesmírně cenné tři body. Bádenský celek se naopak o skóre propadl na poslední místo.

Freiburgští začali na Betzenbergu bez zbytečné bázně a od úvodu měli více ze hry. Byli to však paradoxně domácí, kdo mohl jako první otevřít skóre. Amedick nacentroval do vápna, kde se k hlavičce protlačil Shechter, nadějnou příležitost ale využít nedokázal.

Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat. Po kombinaci Cissého s Makiadim našel druhý jmenovaný za obranou Putsilu, ten ale v tísni nezamířil do černého. V dalším průběhu tempo hry povážlivě upadalo, oběma celkům jakoby průběžný stav vyhovoval. To se po půlhodině hry snažil změnit Schuster, jeho střelu si ale pozorný Trapp pohlídal.

Byl to ovšem Lautern, kdo mohl ve 39. minutě z ničeho nic udeřit. Po rohovém kopu Tifferta se k hlavičce protlačil Amedick, balón směřující do sítě však na brankové čáře zastavil pohotový Makiadi. Vzápětí se na druhé straně ocitl v tutovce Cissé, jeho pokus ale zblokoval pohotový Bugera, následná dorážka senegalského kanonýra si potom cestu mezi tři tyče nenašla.

Stejný obraz hry byl k vidění i ve druhé půli. Do střelecké pozice se znovu dostal Putsila, jeho rána ale ani tentokrát Trappa nevylekala, neboť se jí do cesty postavil obětavý Abel. Na opačné straně to zase pro změnu zpoza vápna zkoušel Kirch, ani jemu se ale nepodařilo zamířit přesně.

Po hodině hry začali získávat mírně navrch přece jen domácí. Stoprocentní příležitost měl Shechter, který se najednou ocitl sám před Baumannem, ten ale vytáhl parádní reflex a jeho ránu za svá záda nepustil. Izraelský šikula byl jako obvykle při chuti. Ani jeho další pokus však v síti neskončil, tentokrát se o to postaral dobře pozičně postavený Krmaš.

Rudí ďáblové se ale nakonec v 75. minutě dočkali. Další Amedickům centr si ve vápně našel, kdo jiný, než Shechter a přesnou hlavičkou otevřel skóre - 1:0. Neuběhla ani minuta a mohlo to být rázem o dvě branky. Baumann srazil v souboji Shechtera a sudí Hartmann nařídil penaltu. K té se postavil Tiffert, mladý brankář ovšem své zaváhání napravil a pokutový kop chytil.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - Borussia Mönchengladbach 1:0

22.10.2011 15:30

Góly: 56. Vedad Ibišević

Hoffenheimu se v posledních zápasech příliš nedařilo, a proto si chtěl dnes spravit náladu v domácím duelu proti Borussii Mönchengladbach. To se mu nakonec také povedlo. O výhru 1:0 se gólově postaral Vedad Ibišević.

Úvodní minuty utkání mnoho vzruchu nenabídly. Hosté se dostali sice hned dvakrát ke střele, ale Reus i Arango mířili vedle. Následně měl Hoffenheim mnohem častěji míč na svých kopačkách, dlouhou dobu toho ale nedokázal nikterak využít. Až v 18. minutě poprvé vážně zahrozil. Babel prchl po levé straně Jantschkemu, v šestnáctce se snažil přihrávkou najít lepé postavené spoluhráče, nakonec ale celou situaci vyřešil gólman ter Stegen.

Hned vzápětí dal o sobě vědět také kanonýr Vedad Ibišević, který ovšem nejprve nemířil přesně, o malou chvíli později jej naopak vychytal ter Stegen. V 36. minutě došlo ke konfrontaci těch dvou borců znovu. Tentokrát Ibišević výborně vyzrál nad hostující ofsajdovou pastí, jenže se střelou z úhlu neuspěl. Na druhé straně barikády zkoušel své štěstí krátce na to Arango, jeho pokus byl však sražen na roh. I proto se tedy šlo do kabin za nerozhodného stavu.

Po změně mohl jít Gladbach hned ve druhé minutě do vedení. Wendt poslal míč ke kopačkám Herrmanna, který se zjevil ve výborné šanci, recept na gólmana Haase ale nenašel. I nadále se však pokračovalo ve vysokém tempu a nebezpečně začal hrozit především Hoffenheim, který se pak v 56. minutě ujal vedení. K zakončení se po obrovské chybě obránců dostal opět Ibišević a v tomto případě byl již úspěšný.

Hosté se pochopitelně snažili na nepříznivý stav co nejrychleji odpovědět, nebylo jim však přáno. Vedení naopak mohl pojistit Roberto Firmino, jenže nemířil přesně. Závěr zápasu se už nesl v poklidném duchu. Mönchengladbach si nějaký tlak vypracovat nedokázal, a tak Hoffenheim příznivý stav utkání v poklidu kontroval. Dokonce mohl přidat i druhou branku, s výbornou střelou Sigurdssona z přímého kopu si ale ter Stegen poradil.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - 1. FSV Mainz 05 0:0

22.10.2011 15:30

Góly: -

Hertha nenavázala na poslední domácí vystoupení s Kölnem, ve kterém doslova excelovala a po matném výkonu se s Mainzem rozešla bezbrankovou remízou. Hosté si tak z posledních sedmi duelů připsali pouhopouhé dva body.

Po úvodních deseti minutách, ve kterých jakoby se oba celky navzájem seznamovaly, o sobě jako první dali vědět domácí. Rychlý protiútok do rozevřené obrany zakončoval Raffael, Müller si však věděl rady a svůj tým podržel. Kdo by řekl, že tento moment Herthu nakopne, tak byl na omylu.

Iniciativy se naopak ujali svěřenci Thomase Tuchela. Dobrou možnost měl na kontě Allagui, jeho zakončení ale Kraft za svá záda nepustil. Téměř vzápětí měl stoprocentní příležitost i Ivanschitz, ten ovšem pro změnu pálil nepřesně. I v dalším průběhu prvního dějství pokračoval tlak Mainzu, který si však ke své vlastní škodě nedokázal vypracovat pořádnou šanci.

To se snažil změnit Soto, který napřáhl z velké dálky, ani jeho pokus však Krafta z míry nevyvedl. Kdo si počká, ten se dočká, tak tohle rčení by v případě hostujícího celku platilo, nebýt skvělého Krafta. Čtyři minuty před odchodem do kabin se Ivanschitz se Sotem prokombinovali obranou Staré dámy, druhý jmenovaný byl sám před Kraftem, ten ale vytáhl skvělý reflex a balón vyrazil na roh.

Domácí fanoušci museli být z výkonu svých miláčků zklamáni i po přestávce, kdy se obraz hry v podstatě nezměnil. Mainz byl aktivní, měl více ze hry, ale narážel na vlastní neschopnost v zakončení, tak jako v 58. minutě. Pospěch nacentroval do vápna, kde míč nedůrazně odvrátil Kobiašvili, ovšem Ivanschitze znovu rozesmutněl Kraft.

Po hodině hry se v obou táborech objevilo na trávníku hned několik čerstvých hráčů, ani to však výraznou změnu v projevu obou zúčastněných celků neznamenalo, ba naopak. Svěřenci Markuse Babbela se nakonec přece jen probrali. Volný přímý kop Eberta však před Hubníkem odvrátil Kirchoff, minutu před koncem potom pálil Raffael, jeho pokus ale pro změnu zastavil Bungert.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - Werder Brémy 1:1

21.10.2011 20:30

Góly: 49. Axel Bellinghausen - 68. Claudio Pizarro

Werder i přes nespočet šancí nedokázal uspět v Augsburgu a připisuje si tak další ztrátu. Svěřenci Thomase Schaafa měli od počátku navrch, po změně stran ale z ničeho nic poslal domácí do vedení Bellinghausen, za Brémy už pouze srovnal Pizarro.

Od začátku se hrálo ve vysokém tempu. Jako první se do zajímavé příležitosti tlačil Schmitz, jenž si poradil s Reinhardtem, následný centr ovšem odvrátil Langkamp. Další šance na sebe nenechala dlouho čekat. Pizarro nabil Ignjovskimu, jehož pichlavá tečovaná rána skončila těsně vedle branky. Z následného rohu potom branku přestřelil Rosenberg.

Potom o sobě dali poprvé výrazněji vědět i domácí. Aktivní Gogia z kroku vypálil, jeho střelu ale na Wieseho nepustil Fritz. Velkou příležitost k otevření skóre měl Werder ve 21. minutě. Standardku rozehrál Hunt, zády k brance se do míče hlavou opřel Rosenberg, Jentzsch sice jeho pokus ztlumil, ale i tak míč ještě zaťukal na břevno domácí svatyně.

O chvíli později byl v hlavní roli opět Hunt, tentokrát parádně zatočil volný přímý kop a Jentzsch měl zase plné ruce práce, aby na balón dosáhl. Hra měla rychlý spád, střídaly se zajímavé okamžiky před oběma brankami. Nejprve Mölders skvěle uvolnil Bellinghausena, ten ale na skvělého Wieseho nevyzrál. Z následného rohu hlavičkoval nepřesně Callsen-Bracker.

Ve třicáté osmé minutě měli hráči Augsburgu možnost rozehrávat volný přímý kop z ideální pozice, k balónu se postavil Callsen-Bracker, trefil však pouze obětavého Marina. Těsně před odchodem do kabin potom Huntův centr posunul Pizarro patičkou k nabíhajícímu Rosenbergovi, ten ale z vápna branku přestřelil.

Po obrátce přišel pro hosty nečekaný šok. Wolf nedokázal trefit jednoduchý balón, čehož využil Mölders, který následně oslovil Bellinghausena, a ten střelou na vzdálenější tyč otevřel skóre - 1:0. Potom se dlouhou dobu nic zajímavého nedělo, Brémy se sice snažily hrát, ale pozorná domácí defenziva jim takřka nic nedovolila.

To platilo až do 68. minuty. Ekiciho rohový kop prodloužil Wolf a na zadní tyči stojící Pizarro již balón dopravil na místo určení - 1:1. Werder se poté na chvíli zatáhl a nechal hrát domácí, ale netrvalo dlouho a byl opět ve hře. Rosenberg našel na hranici penalty Pizarra, ten však nedokázal skvěle reagujícího Jentzsche překonat.

V osmdesáté první minutě Möhrle tak napůl zastavil pronikajícího Ignjovskiho, výsledkem toho byla stoprocentní příležitost pro Pizarra, ten ale tváří v tvář nedokázal domácího strážce svatyně překonat, dorážka Wagnera potom mířila vysoko nad branku. Ten samý hráč pak měl v závěru i další šanci, ovšem ani tentokrát nedokázal zamířit mezi tři tyče.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bayern Mnichov1071226:322
2.Borussia Dortmund1061320:719
3.Schalke 041060419:1518
4.Hannover 961053213:1318
5.VfB Stuttgart1052316:817
6.Werder Brémy1052317:1317
7.Borussia Mönchengladbach1052311:717
8.TSG Hoffenheim1051413:916
9.Bayer Leverkusen1042412:1414
10.Hertha BSC1034312:1313
11.VfL Wolfsburg1041512:1713
12.1. FC Köln1041515:2313
13.1. FC Norimberk1033412:1412
14.1. FC Kaiserslautern103258:1311
15.1. FSV Mainz 051023512:199
16.FC Augsburg101548:178
17.Hamburger SV1022612:228
18.SC Freiburg1021714:257

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (94)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Pizarro zase prokázal svoji extratridu.

Reagovat
smazaný uživatel

ten je fakt skvely kanonier

Reagovat
stas87

prokaucovany zapas stratene body...proste nemam slov,tento zapas si vylozene pytal ekiciho pritomnost v zakladu ale schaaf ho tam da az na druhy polcas...ignjovski nezahral zle,dozadu dobry ale boji sa hrat viacej dopredu,wolfa netreba komentovat,v zavere takmer ponukol druhy gol domacim...som nastvany ze to skoncilo len remizou

Reagovat
jv

No, mě se ta sestava, jak už jsem psal líbila, i když bych střídal určitě dřív... Marin nebyl vůbec vidět, Ekiciho bych tam šoupnul klidně o půli, na druhou stranu to zase hodně tahal Hunt, ten byl dneska skvělej a měl i výborný standardky. Wagner se taky snažil, i když zbytečně sobčil, tak místo tý ukvapený střely, kdyby to dal Huntovi, tak mohlo být všechno jinak...

Reagovat
stas87

jj,suhlas s marinom,na zaciatku tam mal dva ci tri dobre rohy ale potom nebol vobec vidiet,na hunta by som zabudol,postupom casu sa vytracal aj rosenberg,ignjovski o 100% lepsi ako s hannoverom,konecne hral na pozici ktora je mu vlastna,len by mal byt trosku odvaznejsi smerom dopredu,hre pomohlo aj striedanie sokratisa,tomu sa dneska moc nedarilo

Reagovat
jv

To u něj přijde postupem času, o to bych se nebál... Potřebuje hrát, je mladej.

Reagovat
jv

Ještě, že má Werder toho Pizu...

Tahle ztráta může Brémy hodně mrzet a přitom stačilo využít ještě jednu z tý kupy šancí a mohlo být hned líp. Ta obrana je pořád nemastná neslaná, Naldo to sice zvednul (jak tak zastavil v první půlce Bellinghausena, to bylo parádní), ale Wolf dneska zase perlil... V závěru tam měl ještě jeden zkrat, to už by asi Schaaf nevydržel.

No, ale na druhou stranu, z našeho pohledu je tenhle výsledek vítanej...

Reagovat
stas87

jentsch,belinghausen a molders zvysok domacich spatny,od nas skvelo pizza,ekici a dobre momenty mal naldo

Reagovat
jv

Z Augsburgu bych vyzdvihnul jednoznačně Jentzsche, ten co pochytá, to je neskutečný... No a ofenzivu dělal skoro jenom dvojka Mölders - Bellinghausen, kterýmu to tam Sascha pěkně posílal.

Na druhý straně jednoznačně Piza, to je prostě Pan hráč. Hned zaním bych volil Hunta, dneska na něm spolu s Pizarrem stála celá ofenziva, k tomu skvěle rozehrával standardky, dneska mi zase připomínal toho hráče z před dvou let... Ekici to zvednul, ale za tu chvíli bych ho nehodnotil, i když byl vidět víc, než Marin za celou první půli. Dobře se jevil i Rosenberg, kterýho bych viděl po boku Pizarra radši, než toho rozmazlenýho Rakušana...

Reagovat
smazaný uživatel

žlutá u Jentzsche byla za zdržování?

Reagovat
jv

Podle mě jo.

Reagovat
stas87

jj,kircher nastavoval dve minuty,jentzsch neodkopol od branky po trestnaku ekiciho minimalne pol minuty,tu pol minutku ten chmulo mohol nechat ale ukoncil to v case 2:08 on zdrzoval od 75 minuty stale

Reagovat
jv

Tak, kdo by to na jeho místě a v situaci Augsburgu nedělal?

Reagovat
stas87

jasne,len proste stve ma ta strata augsburg hral az do golu pizzara sympaticky,potom to bol hnus a len cakanie na gol ktory neprisiel,bohuzial preskocite nas v tabulke

Reagovat
jv

No, jen to prosimtě nezakřikni...

Reagovat
JozkokozleJ

Dnes to sice z ich strany nebolo az take skvele, no z Augsburgu sa mi tiez velmi pacia este Baier (ten ma paradnu rozohravku) a Hosogai (za to aka je fredka).

Ten Bellinghausen sa ale vypracoval na peknu oporu.

Reagovat
smazaný uživatel

Schmelzer

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Error

Müllera nepřekoná Gomez, ale Lewa

Reagovat
smazaný uživatel

To by byl slušnej error v matrixu, u obou.

Reagovat
CubONE

Robert

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mr.Jindros

Dortmund je zpět? Může prohnat Bayern nebo je to letos unreal?

Reagovat
smazaný uživatel

Nic neni unreal, kamo!

Reagovat
smazaný uživatel

To ne, ale snad se to nestane.

Reagovat
jv

To si piš, že může. I když si to podle mě Bayern pohlídá...

Reagovat
raduinho

Hertha zase ztráta

Reagovat
smazaný uživatel

Pochopitelně...průměr až podprůměr BL.

Reagovat
smazaný uživatel

To Mainz nyní taky.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jv

Podprůměr jsi ty, tak se uklidni.

Reagovat
smazaný uživatel

fanda Herthy.

Reagovat
smazaný uživatel

tady jsi hodně mimo Krlešu, on je fanoušek Dortmundu...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak proč tak supí?

Reagovat
smazaný uživatel

protože, nic proti ale tak krapet tu píšeš blbosti

Reagovat
smazaný uživatel

Blbosti? Nechápu? Jako že pro mně je Hertha tým?

Reagovat
jv

Protože tady furt prudíš.

Reagovat
smazaný uživatel

pochopil.

Reagovat
j_mrazik

Lewandovski, to je střelec.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Dortmund chytá formu v lize Akorát LM už nezvládne

Reagovat
jv

Máš věšteckou kouli nebo co?

Reagovat
Godwinson

Ani ji mít nemusí, to je dosti pravděpodobné.

Reagovat
jv

No tak doma máme ještě Marseille a Olympiakos, takže to třetí místo je pořád hodně reálný... A nikdo neřekl, že jako úspěch se bude hodnotit jenom postup ze skupiny, což by si nikdo po losu ani netroufal. Úspěchem bude i ta EL.

Reagovat
Godwinson

Tak řeč byla o LM, nic z toho, co píšeš, on výše nenaznačil. EL budiž, ta Dortmundu s velkou pravděpodobností vyjde a bude to úspěch.

Reagovat
jv

Tak možnost tam taky pořád ještě je... I když ne moc velká.

Reagovat
smazaný uživatel

Mandžukič sa rozstrieľaľ

Reagovat
smazaný uživatel

Hamburk už musí vyhrát sakra!

Reagovat
REPLIKATOR

A nevyhráli

Reagovat
smazaný uživatel

škoda, hráli lépe, jen trochu polevili potom, co dali vyrovnávací gól

Reagovat
jv

No, ale nakonec mohli brát tři body i Vlci, takže je remíza asi zasloužená, i když HSV mělo šancí víc.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: manažer Augsburgu prý chce na hostování zlákat pár hráčů z Bayernu, na seznamu jsou: David Alaba, Daniel Pranjić a Takashi Usami...

...jak můžou dostat Usamiho, když je u nás na hostování?

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že to jde .. u nás(LFC) taky odešel Pacecho na hostování do Atletica a ti ho někam poslali hned na další hostování

Reagovat
smazaný uživatel

Pranjič už hraje za FC Los Zewlos důkaz místo slibů http://loszewlos.webzdarma.cz/pranjic.html

Reagovat
smazaný uživatel

tenhle mi tolik nepřipomíná Leprikona

Reagovat
jv

Reagovat
Arne

http://www.youtube.com/watch?v=ZeEQVmZ4Qx4 Komentář roku...

Remízu beru, zvlášť když jsme měli spíš prohrát... Asi lepší, že jsem to neviděl, prakticky jediná šance a prý to dalo zavzpomínat na Funkelovy časy. Jsem ale zvědav na Babbela, podle něj tři až čtyři hráči na to srali, hráli letargicky, tak třeba udělá nějaký změny. Už start Lustiho od začátku překvapil, třeba přijde něco dalšího.

Ostatní výsledky až na Gladbach výborný, Dortmund v lize pěkně jede... Třeba by ten boj o titul mohl být nakonec i zajímavej. Moc se mi líbila ta kombinace před třetím gólem, akorát teda pan střelec Lewa měl kliku, že to z metru neposlal vedle.

Reagovat
smazaný uživatel

tak to poslal už asi minutu předtím nad, tak už se trefit musel

Reagovat
jv

No, oni i na kickeru hodnotili ten bod jako zisk, takže to asi vážně moc dobrý nebylo... V závěru sice dvě velký šance, ale to by zase vzhledem k těm možnostem Mainzu bylo nespravedlivý... Podle všeho byl nejlepší jednoznačně Kraft , kterej tam chytil několik šancí a z ofenzivních hráčů asi Raffael. Jinak můj osobní tip je, že u Vlků začne Franz, ať už místo Kobiho nebo Mijatoviče a potom možná i Janker dostane možnost...

Ohledně nás, tak dneska to bylo vážně po všech stránkách skvělý. Takhle dobrej výkon už jsem dlouho neviděl, ale zase je to třeba brát s rezervou... Kölnu chybělo plno opor a hlavně Riether v záloze. Matuschyk navíc dostal už na začátku žlutou musel se hlídat a ve dvojici s Jajalem to byl strašnej průchodák... A ofenziva taky neudělala nic, akorát Poldi na konci nebezpečně střílel.

Každopádně naše sestava se mi od začátku líbila. A po dnešním zápase si asi Gündogan moc nekopne, protože Kehl byl od nás jeden z nejlepších, měl tam snad pět střel z dálky a potom tu hlavičku, navíc to dobře odebíral. Konečně přesvědčil i Kagawa a Kevin, takže paráda, akorát mám zatím takovej smíšenej ocit z těch posil...

Jo a vypadá to, že s Lewy se začíná konečně stávat kanonýr...

Reagovat
smazaný uživatel

pravdu povediac cakal som tak 8:0

Reagovat
Dubov

Dortmund

Reagovat
smazaný uživatel

skore Bayernu

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska bude ještě lepší.

Reagovat
smazaný uživatel

To je.

Reagovat
stas87

ehm,ehm,este niekto tu pochybuje o tom ze lewa nema na zaklad? aj ked do vykonov v dresu lechu mu este nieco chyba

Reagovat
smazaný uživatel

No on bude hrat uz iba lepsie , potom co strelil par golov media nanho nebudu tlacit a spoluhraci mu tiez viac doveruju

Reagovat
danny47

krásně Schalke

Reagovat
jv

Farfán je neuvěřitelnej, dneska zase ukázal svou extratřídu... Tohle je hráč, kterej současnýmu Bayeru chybí, když teda neberu zraněnýho Augusta nebo v budoucnu možná Schürrleho.

Každopádně Schalke se letos jeví zajímavě, zatímco Bayer může úspěch v LM stát evropský poháry pro příští sezónu...

Reagovat
smazaný uživatel

Alaba aspoň něco

(jinak co sudí? prý to nějak dojebal?)

Reagovat
smazaný uživatel

totálně, Boateng strčil do hrudi Schultzovi = červená, a ještě plno situací na žlutou který neodpískal Hannoveru

Reagovat
jv

No Gräfe nejdřív skvěle odpíská penaltu, ale potom naprosto nepochopitelně vyloučil Boatenga... Nejdřív tam Rafinha lehce kontaktoval Pinta, ten to přisimuloval, přiřítil se Schulz, kterej vyprovokoval strkanici a Boateng to nakonec odnesl...

Reagovat
honziss

No pěkně... Bayern vynášený do nebes, Dortmund zase kritizovaný. A stačily dva týdny a dělí je od sebe jen tři body.

Bundesliga.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
godwood

Reagovat
jv

Jj, snad se to ještě zdramatizuje...

Reagovat
Dubov

kéžby

Reagovat
smazaný uživatel

Hannover dobře prosím pěkně

Reagovat
jv

Parádně.

Reagovat
skteel

Farfán

Reagovat
smazaný uživatel

to ze rozhodca ovplyvnil zapas o tom nemoze byt pochýb...pískal strašne ale aj tak si Bayern dokazal vypracovat dostatok šancíí...dnes chybalo kusisko štastia

Reagovat
smazaný uživatel

Neveril by som, že toto niekedy poviem, ale dnes sa ukázalo ako obrana Bayernu potrebuje Van Buytena.

Reagovat
smazaný uživatel

Pander

Reagovat
herbage

Hannover

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole tak to jsem nečekal.Bayern měl dost šancí ale prostě smůla co dodat

Reagovat
Arne

Moc pěkný, ty dnešní výsledky...

Reagovat
jv

Hlavně Bayern potěšil.

Reagovat
smazaný uživatel

Co dodat ... muselo to přijít, naštěstí ne po špatným výkonu, ale sešlo se to tak nějak najednou. Penalta jasná, o tom není pochyb, ale vystřelení do vzduchu po přišlápnutí nohy mi přišlo docela srandovní :D Strkanice, ze které vyšel nejhůře Boateng ... rozhodčího zkrat č.1 aneb když dva dělají totéž, není to totéž. Strčení do Kroose vs strčení Boatenga - žlutá x červená, bravo. Loket v obličeji Ribéryho sudí jakoby neviděl a tak se pakoval Cherundolo až docela pozdě. Až jsem se divil, jak snadno procházejí tvrdé zákroky hráčům se žlutou po předchozím průběhu. Nástup do druhé půle famózní, škoda Mária, ale bohužel nás pohřbila povedená střela k tyči, jak napsal zdejší redaktor Nevím to, asi povedená střela k levé tyči, kterou by Manuel měl a ještě se skoro stihl přesunout i k levé tyči Ale za bojovnost jednoznačně palec nahoru, na konci při tyčce i při přímáku chyběly centimetry. Raděj prohrát a vyhrát než dvakrát remizovat

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak ještě obdivuju Juppovu odvahu stáhnout hru na jednoho obránce

Reagovat
smazaný uživatel

Jo já ten report ani nečet, ale teĎ už na to koukam, povedená střela k tyči . Tak by mě zajímalo odkud toi kopíroval nebo překládal, protože zápas určitě neviděl..

Reagovat
jv

Chtěl bych vidět, odkud bys to kopíroval, když nikdo jinej reporty z BL nedělá.

Reagovat
jv

Na zápas jsem koukal, ale ve druhý půli mi spadnul stream, a tak jsem tohle zrovna neviděl... Z překladu jsem to psal hned, a tam v tu chvíli zmínka o Gustavovi nebyla, moje chyba, měl jsem to ještě zkontrolovat. Ale frustrace je velká, to chápu.

Reagovat
smazaný uživatel

Vyzní to spíš vtipně, dkyž si představim, co to bylo za střelu

Reagovat
smazaný uživatel

Tak dneska pohár. Dortmund proti SGD

Reagovat
jv

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele