10. kolo
23.10.2011 15:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Bayer Leverkusen - Schalke 04 0:1

Schalke nakonec dokázalo zúročit svou aktivitu a po parádní individuální akci Farfána si z BayAreny odváží velice cenné tři body. Königsblauen tak Leverkusenu oplatili loňské porážky a posunují se na třetí příčku, o bod za největšího rivala BVB.

Úvod utkání nám nabídl poměrně slušné tempo, oba celky hrály s velkým nasazením, avšak na nějaké výraznější šance jsme si museli počkat. Jako první o sobě dalo vědět Schalke, konkrétně Farfán, jeho střela z hranice vápna si však cestu mezi tři tyče nenašla. Domácí odpověděli stejnou mincí. Z dálky napřáhl Kadlec, slabší pravou nohou si ale na Unnerstalla nepřišel.

A i nadále to byly především střely ze střední vzdálenosti, kdo přinesl alespoň trochu vzruchu. Další pokus vyslal Huntelaar, Leno byl ovšem u tyče včas. Ve čtrnácté minutě si nerozuměli Rolfes s Ballackem, míče se tak chopil Holtby, jenž následně našel v ideální střelecké pozici Farfána, peruánský křídelník však nedokázal nadějnou možnost využít.

V dalším průběhu se hrálo hlavně ve středu hřiště a nic nenasvědčovalo tomu, že by se to mělo do konce prvního dějství změnit. A přesto se tak stalo. První vlaštovka přišla ve 40. minutě. Na Fuchsův roh si na přední tyči naběhl Höwedes, jeho pokus si ale Leno pohlídal. Byl to však Bayer, kdo mohl otevřít skóre. Sam ale pálil nepřesně a Ballacka pro změnu vychytal Unnerstall.

V nastoupeném trendu se pokračovalo i po přestávce, akorát s tím rozdílem, že zajímavé příležitosti si vytvářeli výhradně hosté. Nejprve našel Farfán přesným pasem na malém vápně Raúla, ten však z úhlu branku netrefil. Po hodině hry vyzval mladíček Draxler od brankové čáry téměř neviditelného Huntelaara, ten ale na pohotového Lena recept nenašel.

Probudil se i Bayer. Jako první se do odraženého míče opřel z úctyhodné vzdálenosti Bender, jeho polovysoká střela ale skončila pouze v náručí Unnerstalla. Velkou příležitost si potom domácí vybojovali v 71. minutě. Standardní situaci rozehrál v poslední době obvyklý exekutor z této strany Schwaab, na centr se nejvýše vyšrouboval Kießling, hlavičkoval ale těsně nad branku.

Osm minut před koncem neuspěl Schürrle v souboji jeden na jednoho s Unnerstallem, a jak se vzápětí ukázalo, tak se jednalo o rozhodující moment. Po rohovém kopu se k odraženému míči dostal u vlastní šestnáctky Farfán, jenž s míčem následně přesprintoval za dohledu Kadlece celé hřiště a parádní křižnou ranou otevřel skóre - 0:1. Bayer už se na odpověď nezmohl.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele