10. kolo
22.10.2011 18:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Hamburger SV - VfL Wolfsburg 1:1

Thorsten Fink začal na lavičce HSV úspěšně. Domácí sice museli již od druhé minuty dotahovat, konečnou remízu však po změně stran zařídil Petrić. Hamburk se tak dokázal odlepit ode dna, aktuálně mu patří s osmi body předposlední příčka.

Vlci začali v Imtech Areně skvěle. Již ve druhé minutě zahrál nedůrazně Aogo, toho využil Ochs, který následně odcentroval do pokutového území, kde se z bezprostřední blízkosti prosadil Mandžukić - 0:1. Chorvatský útočník tak znovu potvrdil formu z posledních zápasů. O dvě minuty později však mohlo být srovnáno, Thoelke ale naštěstí pro hosty hlavičkoval nad branku.

HSV se začínalo postupně rozjíždět. Rincón parádní přihrávkou vyslal do úniku Guerrera, toho ale obtěžoval Schäfer, a tak nedokázal peruánský střelec zakončit přesně. Příležitost měl po rohovém kopu i Petrić, ovšem ani on nedokázal nasměrovat balón mezi tři tyče. Na opačné straně potom ve 25. minutě z dálky napřáhl Dejagah a Drobný se musel pořádně ohánět.

Za domácí zahrozil opět Petrić, pozorný Benaglio si však poradil. Těsně před půlhodinou hry potom vyslal Mandžukić do úniku Ochse, před ním ale včas zasáhl Drobný a balón odklidil do bezpečí. V závěru prvního dějství už měli svěřenci Thorstena Finka jasně navrch. Nejprve byl v úniku Guerrero, ale on, ani po něm Petrić nedokázali hostujícího brankáře překonat.

Druhá půle začala v podobném duchu, ve kterém končila ta první. Snahu Hamburku mohl zúročit Jansen, ten však ještě na Benaglia recept nenašel. Domácí ale přece jen srovnali, jejich radost mohla naplno propuknout v 56. minutě. Po akci Kačara s Guerrerem se do míče opřel Petrić a ukázkovou střelou srovnal na 1:1.

Hned vzápětí mohl navíc utkání zcela otočit Jansen, agilní křídelník ale ani tentokrát neuspěl. Že ještě nemají domácí nic jistého, jim dal navíc po půlhodině důrazně na vědomí Mandžukić, proti jehož parádní střele směřující do pravé šibenice musel Drobný ukázat hodně ze svého arzenálu. Vlci se naskytnuté možnosti okamžitě chopili.

Byli to právě zelenobílí, kdo mohl v 71. minutě utkání nasměrovat na svoji stranu. Schäfer poslal na zadní tyč parádní centr, do kterého se položil Kyrgiakos, Drobný si ale s jeho zakončením poradil, následná střela Träsche potom mířila vysoko nad branku. Poslední příležitost měl dvě minuty před koncem Aogo, ani jemu se však už na konečné remíze 1:1 nic změnit nepodařilo.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

0-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele