Bundesliga - souhrn 1. kola

20.08.2010, 22:33, aktualizováno 22.08.2010, 19:23
Komentáře a souhrny
Mainz v neděli před vlastním publikem přehrál Stuttgart 2:0, Dortmund naopak podlehl Leverkusenu. Bayern už v pátek porazil Wolfsburg, v sobotu pak úřadovali oba nováčci. Hoffenheim porazil vysoko Werder a Gladbach si rozdělil body s Norimberkem. Šlágr mezi Hamburkem a Schalke rozhodl dvěma góly domácí Van Nistelrooy.

Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen 0:2

22.08.2010 17:30

Góly: 19. Tranquillo Barnetta, 22. Renato Augusto

Dva slepené góly Barnetty a Augusta v prvním poločase rozhodly o výhře Leverkusenu v Signal-Iduna Parku.

Úvodní pomalejší část ukončil až v deváté minutě Kagawa, který využil zaváhání Hyypii a ke skórování mu chybělo jen lépe zvládnout zakončení. Leverkusenu odpověď trvala pouhé čtyři minuty a byla mnohem důslednější - Derdiyok na první pohled prováhal možnost k přihrávce Kiesslingovi do běhu, pak ale z dobrých pětadvaceti metrů napřáhl a za přispění Hummelsovi teče orazítkoval za Weidenfellerem pravou tyč dortmundské branky.

To vše bylo ale pouze předzvěstí události z 20. minuty. Leverkusen udržel míč v rohu, odtud jej vyvezl Arturo Vidal, předal jej Tranquillovi Barnettovi, švýcarský záložník se s ním natočil na branku a díky nedůslednému bránění hráčů ve žlutém překonal Weidenfellera.

Dortmundské včeličky ani zdaleka nebyli tak skvělé v bránění svého úlu jako v loňské sezoně. Renato Augusto si narazil s Erenem Derdiyokem, zamířil k brance a skvěle umístěnou střelou na zadní tyč nechal Weidenfellera podruhé v rozmezí dvou minut kapitulovat.

Borussii pravděpodobně nejvíce uškodilo, že gól padl ihned po špatném posouzení pomezního rozhodčího, který gól Kevina Grosskreutze neuznal pro neexistující ofsajd. Ani tak se ale Dortmund nevzdával, jenomže většina jeho příležitostí končila na Adlerovi, například jako ta Götzeho po půlhodině hry.

Fanoušci v Signal-Iduna Parku se mohli přesvědčit i o současné chuti Michala Kadlece do fotbalu. Český obránce povětšinu zápasu byl tam, kde měl být a dělal minimum chyb. Ve 37. minutě se navíc snažil rozpomenout na utkání se Simferopolem, ale jeho pokus ze třiceti metrů Romanu Weidenfellerovi moc potíží nenadělal.

Žlutí do druhé půle vstoupili s podobnou aktivitou jako do té první, akorát to bylo méně vidět. První příležitost měl totiž až v 56. minutě Sahin, jehož ránu z přímého kopu jen s těžkostmi vytlačil z prostoru tří tyčí Adler. Od té doby ale jako kdyby přestaly být střely na bránu vítány. Jedinou výjimkou byla 80. minuta, kdy se konečně ke střele Schmelzer, jenomže s jeho ránou neměl brankář porýnského celku sebemenších potíží.

Leverkusen nikam nespěchal, Dortmund se zase do ničeho nedostal a tak jedinou zajímavostí posledních minut byl debut Hanna Balitscha, jenž se ukázal jako vítězný - Leverkusen opět do podzimu skvěle odstartoval, Dortmund bude muset odstranit chyby v defenzivě.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - VfB Stuttgart 2:0

22.08.2010 15:30

Góly: 26. Sami Allagui, 47. Morten Rasmussen

Stuttgartu se vstup do letošní sezony podobně jako do té loňské nevydařil. Svěřenci Christiana Grosse zahodili hned v úvodu penaltu a nakonec dvakrát inkasovali.

Diváky z rozpačitého pohledu na první minuty vyrušila až osmnáctá minuta. Noveski v pokutovém území fauloval Maricu a sudí Manuel Grafe nařídil penaltu. K té se nemohl postavit nikdo jiný než Cacau, avšak německý reprezentant ve své první letošní gólovce selhal - Wetklo vystihl směr jeho střely a levou rukou míč vyrazil na roh.

Stuttgart i po neproměněné penaltě pokračoval v tlaku, nicméně Mainz jej za pohrdnutí potrestal. Sami Allagui dostal od Holtbyho skvělý míč za obranu hostí, se zpracováním měl sice trošku potíže, nicméně nakonec dokázal kulatý nesmysl ve skluzu nasměrovat na zadní tyč a překonat Ulreicha.

Domácí útočník mohl ve 33. minutě skóre ještě navýšit, to by ale Fuchsův centr nesměl hlavou posunout metr vedle pravé Ulreichovy tyče. Nechybělo málo a tuniská posila týmu z Bruchwegu si za chviličku mohl připadat podobně jako Cacau před okamžiky. Na Wetkla se totiž řítil sám Marica, jenomže ztratil rychlost a už to vypadalo, že se zamotá do kliček, rumunský sniper místo toho ale ještě vystřelil, překonal Wetkla, toho ale zastoupil na brankové čáře Rado Zabavník.

Stuttgart mohl i podruhé inkasovat díky vlastní chybě. Fuchsův centr před Ulreichem totiž nepříjemně skočil, žádný z hráčů Mainzu, kteří byli na blízku, se ale k dorážce nedostali. Více už se ale do poločasu nestihlo.

Druhá část začala pro Šváby velmi špatně. Morten Rasmussen ve 47. minutě si pohodlně naskočil na centr Svenssona a navýšil vedení hlavičkou napříč celým pokutovým územím k protější tyči.

Mainzu to ale nestačilo. V 54. minutě se poprvé výrazněji vyznamenal Ulreich, když vytáhl parádní technickou střelu Holtbyho. Přesto se domácí fotbalem bavili a bavili hlavně i fanoušky. Po hodině hry Allaguiově střele po krásné přihrávce Rasmussena chybělo jen pár centimetrů.

O tom, že se i mistr tesař utne se přesvědčili diváci u soutoku Rýna s Mohanem v 71. minutě, kdy Allagui z malého vápna trestuhodně přestřelil branku. Blízko úspěchu byl o tři minutky později i třetí útočník Mainzu v zápase Szalai, jenž vystřídal střelce druhé branky Rasmussena - střela maďarského mladíka ale orazítkovala pouze břevno.

Christian Wetklo si na pořádnější prověření ve druhé půli musel počkat až do její 43. minuty, kdy musel vyrazit teč Fuchse na vlastní bránu. Stuttgart ale za celý zápas vystřelil jen dvakrát na branku, a proto odjíždí bez bodu.

Více informací k zápasu

Hamburger SV - Schalke 04 2:1

21.08.2010 18:30

Góly: 46. Ruud van Nistelrooy, 83. Ruud van Nistelrooy - 80. Jefferson Farfán

Po první bezbrankové půli se hráči v HSD Nordbank Areně rozjeli a nabídli fanouškům drama, jehož hlavním hrdinou byl dvougólový Ruud van Nistelrooy.

Jen zápas začal, bylo před brankou Manu Neuera pořádně horko. Ve druhé minutě se totiž po lajně uvolnil Demel a odcentroval na malé vápno, kde moc nescházelo, aby si Jones srazil míč do vlastní branky, naštěstí pro záložníka Schalke ale míč putoval na rohový kop. Hosté si na první vážnější šanci museli počkat do 18. minuty, Rakitićova rána ale mířila dva metry vedle.

I další ohrožování branek měli na svědomí povětšinou jen hráči Schalke. Ti, ale stejně jako ve 25. minutě Farfán, ve svých šancích většinou selhávali. O deset minut později se uvedl ve svém novém dresu i Christoph Metzelder, jeho hlavička po centru Rakitiće ale o dvacet centimetrů břevno přeletěla.

Hamburk se k další střele dostal až dvě minuty před koncem poločasu. Aktivní Pitroipa opět zamotal hlavu obránců Schalke, předložil míč Petričovi, ten si míč srovnal a jen díky teči v chumlu těl před ním neskončil míč v brance.

Ještě větší horko v obraně Königsblauen bylo v první nadstavené minutě. Van Nistelrooy orazítkoval z přímého kopu břevno a dorážku Elii vychytal jen rozpětím paží Neuer. První poločas tak skončil bez branek.

Vstup do druhého poločasu byl pro Hamburk doslova raketový. Uběhlo něco málo přes dvacet sekund, Elia odcentroval do pokutového území, Metzelder míč minul, Hao jej nezajistil a Ruud van Nisterlooy neměl už se zakončením potíž. V 56. minutě mohl nizozemský kanonýr slavit podruhé, ze dvou obránců si udělal dobrý den, pak ale z malého vápna poslal míč pánu Bohu do oken.

V 72. minutě se kolem koncové čáry prodral Demel, předložil ideální míč pod sebe na van Nistelrooye, ale proti tomu se zaskvěl na čáře skvělý Neuer.

Přestože byl Hamburk v druhém poločase i díky vyloučení Benedikta Höwedese aktivnější, musel v 80. minutě sklonit hlavu před uměním Jeffersona Farfána, který nezvyklým způsobem po volném kopu Rakitiće potrestal Westermannovo zaváhání při vybíhání.

Jenomže to netrvalo ani dvě minuty a van Nisterlooy vrátil vedení na stranu domácích. Zé Roberto zkušeně využil volného prostoru, který se před ním otevřel, přihrál na malé vápno a rozkvetlý tulipán z Hamburku neměl sebemenších potíží.

V závěru zápasu se ještě vytáhl Rost proti Uchidově střele, následně mohl dorazit japonskou střelu Schmitz, ale mladík ze Schalke branku netrefil. Hamburk tak vítězství uhájil.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - FC St. Pauli 1:3

21.08.2010 15:30

Góly: 78. Papiss Cissé - 83. Fabian Boll, 89. Richard Sukuta-Pasu, 90. Fin Bartels

Podobný zázrak jako Kaiserslautern se povedl i druhému nováčkovi - St. Pauli. To na rozdíl od loňského vítěze druhé bundesligy ale rozhodlo o svém vítězství v posledních dvou minutách, ačkoliv ještě v 78. minutě to vypadalo na výhru domácích.

Dravost a zapálenost, to byly hlavní nástroje St. Pauli na svého soupeře ve Freiburg. Bundesligový staronováček poprvé výrazněji zahrozil v sedmé minutě, Ebbersův centr našel v pokutovém území Brunse, ten po problémech se zpracováním nechal vyniknout Pouplina, jenž vyrazil míč k Henningsovi, ale i s dorážkou křídelníka hamburského týmu si jednička Freiburgu poradila.

I u další příležitosti namotivovaných hostí byl jediný hrot Ebbers, který si při závaru v pokutovém území zpracoval míč na prsa a akrobaticky vystřelil metr vedle levé Pouplinovy tyčky.

Hostující brankář Hain se tak zapotil jen pět minut před koncem první půle, kdy jej ze šestnácti metrů pořádně provětral Felix Bastians.

První bezgólový poločas hráči vynahradili fanouškům v závěru poločasu. Běžela 78. minuta, Rosenthal odvrátil míč zpátky k brance hostí, i pro něj samotného překvapivě tak dobře, že posunul do běhu Makiadiho, ten společně s Papissem Cissém postupoval sám na Haina, Makiadi ještě předal míč před bránu volnému Cissému, jenž se snad ani nemohl mýlit.

Už za pět minut ale přišlo vyrovnání. Míč sice proskákal všelimožně mezi nohama hráčů St. Pauli, pak ale přišla Bollova nekompromisní rána pod břevno z hranice velkého vápna a velká radost fanoušků, kteří vážili dlouho cestu až na jih Německa.

Jakoby toho ale nebylo málo. V 89. minutě přistála zdeformovaná rána Bartelse na nohou Sukuta-Pasy, jenž s velkou lehkostí vstřelil druhý šokující gól St. Pauli. Samotný Bartels si vše vynahradil za dvě minuty, kdy mu míč jako na zlatém podnose připravil Sukuta-Pasu a St. Pauli mohlo oslavit svůj mohutný comeback na bundesligovou scénu.

Více informací k zápasu

Hannover 96 - Eintracht Frankfurt 2:1

21.08.2010 15:30

Góly: 21. Konstantin Rausch, 75. Didier Ya Konan - 27. Benjamin Köhler

Přestože byl Frankfurt v Hannoveru dost možná lepším týmem, nakonec odjel s prázdnou. 96ka si tak zajistila skvělý vstup do soutěže, který by určitě nerada stejně jako loni promarnila a nakonec měla starosti se sestupem.

Domácí měli už od začátku utkání očividné starosti s přechodem do útoku a nebezpečnější tak byl jejich soupeř. Prvně se v jedenácté minutě nepodařilo Amanatidisovi usměrnit hlavou do brány Tzavellasův volný kop, o osm minut později se pak musel činit Fromlowitz proti spolupráci Ochse s Gekasem.

Bylo pak ironií osudu, že se po jednadvaceti minutách hry do vedení dostali domácí. Frankfurt nebyl schopen vyvézt míč z vlastní poloviny, Ya Konan našel Rauschem, ten dostal až moc volného prostoru a tak neváhal, vystřelil a Nikolov se ke své pravé tyči natahoval marně.

Za pět minut už ale bylo všechno jinak. Ochsův centr přizvedl Köhler, míč se dvakrát podrážel od břevna, ale vždy za brankovou čáru. Nadšení Hannoveru tak vystřídalo brzké vystřízlivění. Do konce poločasu se musel ještě jednou vyznamenat Nikolov, nicméně stav zůstal nezměněn.

Pořádné věci se začaly dít až po změně stran. Na Fromlowitzovi ztroskotali Gekas i Tzavellas. Prvně jmenovaný se v 55. minutě dokonce dožadoval penalty poté, co Ya Konan zahrál v šestnáctce rukou, sudí Deniz Aytekin ale po vůli řeckému útočníkovi nebyl.

O to trpnější pak pro Gekase a celý Frankfurt byla situace ze začátku poslední čtvrthodinky zápasu. Eintracht si znovu nepočínal příliš důsledně, Pinto si svou šikovností poradil u rohového praporku, odcentroval do ohně, kam se natlačil jako buldozer Ya Konan, předskočil Nikolova a rozhodl o výhře domácích 2:1.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - 1. FC Norimberk 1:1

21.08.2010 15:30

Góly: 31. Mohammadou Idrissou - 15. Jens Hegeler

Ačkoliv byl Mönchengladbach na domácím stadionu proti Norimberku aktivnější, měl více ze hry, nedokázal z utkání s adeptem na sestup vydoloval více než bod.

Norimberk rozhodně nebude chtít, aby se opakovala loňská sezona, kdy frankský klub musel do baráže a vše proto dělal už od úvodních minut. Ve druhé minutě Wolfův průnik zarazil až ve chvíli nejvyšší nouze Nilsson. Iniciativu pak sice na chvíli převzal domácí Gladbach, nicméně v patnácté minutě už mohli slavit Bavoři. Judtův kvalitný centr minul Brouwers a pro Hegelera nebyl problém hlavičkou do protipohybu Baillyho poprvé rozvlnit síť v Borussia Parku.

Mönchengladbach najednou musel zpřesnit svou hru, což se mu povedlo. První výraznější šancí z hříbat měl na svědomí Idrissou, kterého na šedesát metrů vysunul Dante, ale na poslední chvíli novou posilu z Freiburgu zastavil důrazný hostující obránce Wolf.

Střeleckému tahounovi Freiburgu z loňské sezony se ale zadařilo po půlhodině hry. Reus jej vyzval přihrávkou a kamerunský útočník ze třinácti metrů překonal Schäfera, o jehož startu do utkání se rozhodlo až na poslední chvíli, neboť zkušeného brankáře FCN trápily před zápasem bolesti zad.

Do konce poločasu už ani jeden z týmů branku nepřidal, za zmínku stojí jen Bradleyho rána z devatenácti metrů, která proletěla těsně nad břevnem.

Ve druhé půli měli domácí opět větší procento držení míče, nicméně střílení branek pro ně bylo překvapivě problémem. Až v 55. minutě měli znovu po dlouhé době blízko k brance, před skvělým Idrissou ale odvrátil Judt. Na další akci museli příznivci Borussie čekat dalších deset minut. Bobadilla byl ale v blízkosti soupeřovi branky sám překvapen, že se k němu dostal míč a proto jej neposunul do branky.

Nápor Gladbachu se stupňoval. Na hodinách svítila 70. minuta, když Bradley z dobrých pětadvaceti metrů pořádně provětral Schäfera, jenž se musel pořádně natáhnout, aby ránu amerického reprezentanta na mistrovství světa vyrazil pěstmi ven z prostoru tří tyčí.

Norimberk na Bradleyho krásnou střelou odpověděl za tři minutky, jenomže Bunjaku v těsně blízkosti Baillyho překonat nedokázal.

Osud zápasu mohl zvrátit v samotném závěru střídající Hermann, nicméně jeho ránu s vypětím všech sil na roh vyrazil Schäfer. Mönchengladbach tak sezonu zahájil bodem z utkání s Norimberkem.

Více informací k zápasu

1. FC Köln - 1. FC Kaiserslautern 1:3

21.08.2010 15:30

Góly: 8. Milivoje Novakovič - 70. Srđan Lakić, 84. Srđan Lakić, 88. Ivo Iličević

Brzké vyloučení a dva góly v posledních deseti minutách. Utkání Kölnu se staronovým Kaiserslauternem by se z pohledu domácích dalo shrnout do jediné věty.

Kapitán Kölnu Youssuf Mohamad by klidně na knižní trh mohl uvézt nový titul s názvem "Jak špatně začít sezonu". Stoper rýnského celku se totiž ze zápasu s Kaiserslauternem poroučel už po devadesáti dvou sekundách hry. Hoffer si jej totiž skvěle obhodil, uháněl na branku a domácí obránce jej s velkou těžkostí fauloval tak důsledně, že jej sudí Brych poslal předčasně do sprch.

Köln to ale na lopatky nesrazilo a dostal se do vedení. Po volném kopu Petita posunul míč na branku McKenna, Sippel lehký míč neudržel ve své moci a Milivoje Novaković neměl problém míč doklepnout do branky.

Od té doby bylo pořádné vzrušení v Rhein-Energie-Stadion nedostatkovým zbožím. Až v jednatřicáté minutě poslal Petit svou standardku ze třiceti metrů metr vedle levé Sippelovy tyče. Stejný hráč byl i u další šance. Ve 35. minutě musel Sippel na jeho ránu dosáhl jen díky konečkům prstům a zakročil na roh.

První půle skončila vítězstvím domácích, na což hostující trenér Kurz zareagoval dvojím střídáním. Až do sedmdesáté minuty ale tyto změny nebyly ani vidět, pak ale převzal iniciativu navrátilec do nejvyšší německé soutěže, Rodnei vybídl ke skórování Lakiće a ten svou ránou ze sedmnácti metrů jako by označil Mondragona za bezmocného.

Pak se navíc stalo něco neuvěřitelného a skvělého pro hosty. V 84. minutě Ilicević předvedl úchvatné sólo, na jehož konci předal míč Lakićovi, který střelou do levého dolního rohu překonal Mondragona. Rýnští se mohli ještě více hněvat na svého kapitána v 88. minutě. Ilicević opět udělal z hráčů Kölnu statisty a rozhodl o výborné výhře Lauternu v Kölnu.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - Werder Brémy 4:1

21.08.2010 15:30

Góly: 20. Demba Ba, 37. Peniel Mlapa, 41. Vedad Ibišević, 43. Sejad Salihović - 3. Torsten Frings (pen.)

První vyhrání z kapsy vyhání - o tom se přesvědčili svěřenci Thomase Schaafa, kteří od třetí minuty sice vedli v Rhein-Neckar Areně díky proměněné penaltě Torstena Fringse, nakonec však odjeli se čtyřmi góly.

Na zajímavé situace nemuseli fanoušci v Hoffenheimu čekat dlouho. Běžela teprve druhá minuta a Marvin Compper zahrál ve vlastním pokutovém území rukou, sudí Günter Perl neváhal a ukázal na značku pokutového kopu. Míč z jedenácti metrů před brankou uvedl do pohybu zkušený Torsten Frings a přestože brankář Hoffenheimu Starke směr jeho rány vystihl, Brémy mohly už po třech minutách nové sezony slavit svou první branku.

Na hřišti se již od prvních minut jiskřilo a využít toho mohl Hoffenheim. Rozehrál nakrátko, Beck poslal ostrý míč do šestnáctky soupeře a Ibisevićovu hlavičku jen se štěstím vyrazil Wiese. Jihoněmecký tým ve svém náporu neúnavně pokračoval a kolikrát musel proklínat všechny svaté, že v brance Werderu stál výborný Tim Wiese.

Vyrovnání se svěřenci Ralfa Rangnicka přeci jen dočkali. Ve dvacáté minutě pronikl kolem Petriho Pasanena Vedad Ibisević, na malém vápně hledal Peniela Mlapu, před ním ale odvrátil Clemens Fritz, naneštěstí pro něj tak nešťastně, že pro Demba Bu nebyl problém dorazit míč pohodlně do branky.

Hoffenheim se ale ani s jedním gólem nespokojil. Ve 37. minutě dostal nesmrtelnou přihrávku za obranu Peniel Mlapa a zakončil podél Wieseho přesně do pravého dolního růžku. Trvalo to jen tři další minuty a Rhein-Neckar Arena se opět ohýbala v základech. Torsten Frings ztratil míč, Luiz Gustavo skvěle načasoval přihrávku na Vedada Ibiseviće, pro nějž stejně jako pro Mlapu před chvílí nebyl problém zakončit do Wieseho sítě.

Nejinak tomu bylo i o dvě minutky později. Torsten Frings zbytečně fauloval Vedada Ibisoviće, k míči se postavili Andreas Beck se Sejadem Salihovićem a druhý jmenovaný perfektně zakroutil míč za Wieseho záda.

Kdo čekal, že ofenzivní hody budou pokračovat i po změně stran, ten se mýlil. Tým z Kraichgau měl zápas jasně ve své režii a soupeři prakticky nic nedovolil. Střídající Arnautović měl na hřišti problém obejít svůj stín a vystřelil jen jednou. Jeho kolega Pizarro pak nepřipravenou a špatnou ránou vedle jen poukázal na špatný výkon hostí.

Ti tak v Sinsheimu dostali čtverku a do příštího týdne, kdy hrají odvetu 4. předkola Ligy mistrů v Janově s tamní Sampdorií se budou muset v obranné fázi velmi polepšit.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - VfL Wolfsburg 2:1

20.08.2010 20:30

Góly: 9. Thomas Müller, 90. Bastian Schweinsteiger - 55. Edin Džeko

Obhájce titulu Bayern Mnichov vstoupil do nové sezony výhrou. Na svém trávníku vedl od začátku střetnutí, výhru mu přesto zajistil až v první nadstavené minutě Schweinsteiger.

Osmačtyřicátý bundesligový ročník pomalu ještě ani nezačal a úřadující mistr už slavil premiérový gól nové sezony. Pohlednou technickou akci měli na svědomí dva mladíci. Thomas Müller vzduchem elegantně narazil míč Tonimu Kroosovi, jenž mu míč vrátil, nejlepší střelec mistrovství světa udělal z posily Vlků Simona Kjaera statistu a podél zkoprnělého Diega Benaglia levou nohou poslal míč do sítě.

V 18. minutě mohlo být v Allianz Areně ještě veseleji, van Bommel skvěle vysunul za nesehranou obranu Wolfsburgu Kloseho, jenomže ten si nechal míč moc utéct a jeho zpětné vrácení míče pod sebe na Müllera už odvrátil Barzagli. Pořádně horko před Benagliem bylo opět o osm minut později, Ribéry se s lehkostí sobě vlastní zbavil Pekaríka, po zemi odcentroval do pokutového území, Kjaer s Klosem ale míč minuli a z druhé vlny dobíhající Müller zase minul branku.

Následující minuty až do čtyřicáté první se odehrávali v režii Bayernu, který Wolfsburg prakticky do ničeho nepustil. Benagliovu bdělost až pak prověřil po Ribéryho přirážce Contento, nicméně švýcarský brankář míč dokázal vyrazit na roh. První poločas by se tedy dal shrnout jen tím, že Bayern měl velkou převahu, více držel míč, ale ze všeho vytěžil jen jeden gól.

Druhý poločas začal ostřeji Wolfsburg. Hned ve druhé minutě druhé půle nechal Lahm vystřelit Mandzukiće a mohl být rád, že střela chorvatské posily VfL orazítkovala za Buttovými zády tyč. Netrvalo to ani minutu a Wolfsburg opět uvědomil Bayern, že druhé dějství už začalo. Džeko dostal zády k brance míč od Mandzukiće, dokázal si ale poradit a bohužel pro předloňského mistra vystřelit vedle.

Bayern se svou odpovědí spěchal a přišel s ní už za minutu po Džekově pokusu - Ribéryho ránu zpoza obránců ale dokázal Benaglio vytlačit z prostoru tří tyčí. Za malinkou chviličku ale znovu hrozili Vlci. Van Buyten zbytečně pouštěl míč Buttovi, ten ale z čáry vysprintoval později, než by potřeboval a nakonec byl velice rád, že stihl ještě zakročit proti Džekově střele.

Ofenzivní hody i nadále pokračovali, Lahmův centr od středové čáry mohl do branky hlavou posunout Klose, jenomže na míč nedosáhl a ošemetnou situaci na roh vyrazil Benaglio. Prakticky z další situace se musel činit i Benagliův protivník Butt, jenž zmenšením úhlu Misimovićovi po svém špatném odkopu zmařil šancí hostí na rohový kop. K tomu si ale stoupl sám Zvjezdan Misimović, Butt si nepostavil nikoho na přední tyč, bosenský záložník našel svým centrem od rohového praporku Edina Džeka, jenž hlavou umístil míč právě do volného prostoru v brance Hanse-Jörga Butta.

Od vyrovnávající branky se hra přelévala z jedné strany na druhou s tím, že Bayern měl o něco málo více šancí. Gólu se ale Mnichované dočkali až v samotném nadstavení. Nakrátko rozehraný roh nakonec Franck Ribéry poslal na zadní tyč, kde našel nikým nehlídaného Bastiana Schweinsteigera, jenž ve skluzu poslal míč za nešťastného Benaglia a rozhodl o výhře Bayernu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.TSG Hoffenheim11004:13
2.FC St. Pauli11003:13
 1. FC Kaiserslautern11003:13
4.Bayer Leverkusen11002:03
 1. FSV Mainz 0511002:03
6.Bayern Mnichov11002:13
 Hannover 9611002:13
 Hamburger SV11002:13
9.Borussia Mönchengladbach10101:11
 1. FC Norimberk10101:11
11.VfL Wolfsburg10011:20
 Schalke 0410011:20
 Eintracht Frankfurt10011:20
14.1. FC Köln10011:30
 SC Freiburg10011:30
16.VfB Stuttgart10010:20
 Borussia Dortmund10010:20
18.Werder Brémy10011:40

Autor: Daniel Polách

Komentáře (126)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Trošku štěstíčko ale vítězství je doma. FC BAYERN!

Reagovat
smazaný uživatel

myslim ze si to absolutne Bayern nezaslusil, sice dobijal, ale nic moc, bez sanci, ten posledny uplna nahoda

Reagovat
smazaný uživatel

bez šancí?? asi sme oba sledovali jinej zápas...

Reagovat
smazaný uživatel

trošku "bayerndusel" ale tři body jsou tři body jinak doufám, že po dnešku bude v základu už Mario...

Reagovat
smazaný uživatel

Já doufám že nebude

Reagovat
smazaný uživatel

musí... Miro moc nepředvedl a asi dvakrát se dostal do situace, kde musel dopravit balon ze strany do vápna, což mu moc nejde - a v tom má své kvality zase Gómez, který takhle založil gólvku, po které Ribéry ale neuspěl...

Reagovat
smazaný uživatel

prečo by nemal ? Na tohto Kloseho sa fakt nedá pozerať a iná varianta nie je

Reagovat
smazaný uživatel

Oba jsou tragický, doufám v brzké uzdravení Ivici

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně...není co dodat

Reagovat
smazaný uživatel

po dnešku nemôžeš označiť Maria za tragéda, Mira bohužiaľ áno

Reagovat
smazaný uživatel

Ale tak zas nemůžem soudit po prvnim zápase Ivicovi se nevyrovná ani jeden ani druhej

Reagovat
smazaný uživatel

No Mario mě překvapil, i když nedostal dost času, ale i za tu chvilku jsem si všiml, že maká. Měl jsem z toho dvojitého štřídání celkem strach, ale nakonec dobrý. Ale ještě bych s tim Mariem do základu nespěchal...

Reagovat
smazaný uživatel

v čom má Klose navrch ? keď hovoríš, že by si sa neponáhlal..

Reagovat
smazaný uživatel

...no snad jedině v tom, že více běhá...ten Gómez je něco jako Luca Toni...ale já jsem chtěl spíše říci, že pro mě je pozice Ivici neochvějná

Reagovat
smazaný uživatel

Klose víc běhá - ale běhá do míst, ze kterých s euž nedostane, protože neumí centrovat od postraní čáry - narozdíl od Maria... a i Gómez tam byl častěji u kombinační hry než Miro...

Reagovat
smazaný uživatel

práve naopak, Gomez je oproti Tonimu dosť rozdiel, v predu bojuje, zakladá akcie, mimo vápna, hlavne v rohoch ihriska je veľmi platný, naopak Klose mi v našom drese pripadá ako Toni v druhej sezóne - plantavý, nezakombinuje, platný vo vápne aj to len na náhodu, proste ...

Reagovat
smazaný uživatel

unluck pro Džeka a spol

Reagovat
smazaný uživatel

Misimovič to na konci "predribloval"

Reagovat
vitasrp

Ale ty tři protihráče vykoupal neskutečně..

Reagovat
smazaný uživatel

To je všechno stejná verbež, United, Bayern atd. ... góly v posledních minutách

Reagovat
smazaný uživatel

Proto že jsme dali gola v poslední minutě jsme verbež?

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, v nastaveni je zakazane davat gol v pozicii favorita

Reagovat
smazaný uživatel

Je mi to jasný

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tzn. udržení koncentrace do konce zápasu, výdrž až do konce...

Reagovat
madridcan

OT:Neskutocny Voskamp

Reagovat
smazaný uživatel

A pak si všichni stěžují že Sparta nemá kanonýra

Reagovat
smazaný uživatel

V 2.holadnské lize je myslím taly zakázaný bránit. A po 3 autech se hraje bez golmana zase tak neskutečný to není. Třeba Afonso Alves došel do anglie a hovno.

Reagovat
smazaný uživatel

Brutalni..

Reagovat
vitasrp

Docela pěkný zápas, bavil mě.. Ale nejúžasnější byla ta proměna Wolfsburgu po přestávce, příchod Misimovice hru nehorázně oživil, rozhýbal, díky němu se do hry dostal i osamocený hrot Džeko a kvůli tomu bylo těch prvních 15 minut 2. poločasu neskutečných.. To se hrál parádní fotbal nahoru dolů, během kterých si vypracovali 5 velmi slušných šancí.. Škoda, že se jim podařilo jen vyrovnat..

Reagovat
Darren Fletcher

najnesympatickejsi tim najnesympatickejsej ligy vyhral nad jednym z mala sympatickych timov najnesympatickejsej ligy (po corgon lige a druhej holandskej, lebo tu neviem tipovat)

Reagovat
smazaný uživatel

Pre mna je Bundesliga po PL najatraktivnejsia liga v Europe

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Darren Fletcher

pre mna serie a

potom vsetko ostatne

a potom primera a bundes spolu dole:D

Reagovat
smazaný uživatel

pán nemá rád útočný fotbal

Reagovat
Darren Fletcher

tu su skor antipatie ku vsetkemu nemeckemu co ma nieco spolocne s futbalom..co uz

Reagovat
smazaný uživatel

Serie A sa u mna potáca kusok pred Corgon ligou

Reagovat
smazaný uživatel

ty si ale ko_ _ _

Reagovat
smazaný uživatel

najnesympatickejší užívateľ s najnesympatickejším nickom vložil nesympatický príspevok do jednej z mála sympatických diskusii na EF

Reagovat
madridcan

k tebe by sa dalo napisat to iste

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Darren Fletcher

esteze tam mas to udinese, to ta zachranuje

Reagovat
smazaný uživatel

právě že jeden z nejnesympatičtějších celků nejsympatičtější ligy nejsympatičtějšího sportu byl poražen

Reagovat
madridcan

nic v zlom,ale druhu holandsku nevie tipovat len debil

Reagovat
smazaný uživatel

Co je na tom týmu tak nesymptacikýho mi řekni?? Snad možná bommel může někomu připadat nesymptacikej, ale ty určitě ni nevíš jak polovina těch hráčů vypadá... polovina sou mladíci naprostý pohodáři... pak tu máme ribériho, kterej ten zažívá osobní peklo a to neudělal zas tak hroznou věc... a sou to všechno dříči... nesympatickej mi je tak možná demichelis a pak ty když napíšeš takovou krávovinu... a k tomu přihodíš že je nejatraktivnější serie A to už mam chuť na to ani nereagovat...

Reagovat
Darren Fletcher

to s bayernom sa u mna taha odmlada.. minule som to niekam pisal...era konca 90-tych rokov na cele s elberom, linkem, effenbergom, kahnom, schollom zanechala vo mne trvale stopy nechuti k bayernu :(

ano muller a najma schweinsteiger su mi velmi sympaticki a boli aj deisler a zickler, ale inak ee

vam bommel este prekvapujuco fpoho aj ribery ci lahm

ale neznasam robbena napriek jeho futbalovej genialite a znacku bayern ako taku to najma

Reagovat
smazaný uživatel

nechápu Elbera a Scholla

Reagovat
smazaný uživatel

spadol mi METEORIT zo srdca

Reagovat
smazaný uživatel

Muller je vazne neskutecny borec.. Na to, ze mu je teprve dvacet, dava dulezite goly s zeleznou pravidelnosti.

Reagovat
smazaný uživatel

Contento? Dnes ledově klidný a sebejistý...jen tak dál

Reagovat
smazaný uživatel

za to zbytek obrany byl mimo - občas i Lahm

Reagovat
smazaný uživatel

Tak o Lahmovu formu se do příštích zápasů nebojím...spíše jsem rád, že se konečně odhodlali sundat Demichelise...po tom jeho dávném zranění už se prostě nechytá.

Reagovat
smazaný uživatel

jen by to chtělo někoho novýho, protože když se zraní někdo při hře tak tam nemáme koho dát, když Micho nechce sedět na lavičce

Reagovat
smazaný uživatel

Bude breno a pokud se chytí tak by to bylo skvělí...

Reagovat
smazaný uživatel

bude, ale tři stopeři - to je docela málo...

Reagovat
smazaný uživatel

...vlastně je tam ještě Haas

Reagovat
smazaný uživatel

Haas může v nouzi zaskočit... a třeba badstuber je mladej a neni to typ hráče, kterej by byl náchylnej na zranění... u brena už to je otázka když je teď půl roku na marodce :)

Reagovat
smazaný uživatel

spíš bych viděl problém na pravý straně... nebo nevíš kde hrál altintop na euru 2006 v obraně?? já si myslim že na pravo ne... pokud jo tak by tam moch krásně zaskočit kdyby se něco lahmovi stalo... jinak nevim kdo by ho moch nahradit... snad schweiny jako nouze :)

Reagovat
smazaný uživatel

Jüllich tam odehrál proti Ronaldovi skvělý zápas, takže prvním kandidátem by byl on... jinak by tam zaskočil asi Altintop

Reagovat
smazaný uživatel

stoperská dvojice breno badstuber je nesmírnej příslib do budoucnosti... ale jak řikam breno se musí chytit

Reagovat
smazaný uživatel

To už bylo jasný dávno, že demi pude dolu... badstuber na postu stpera podává výborný výkony...contento dnes taky skvělé... bayern vyhrál trochu šťastně a i přes chyby zaslouženě... wolfsburg si sám moc akcí nevypracoval... někdo tam psal, že bayern neměl žádný akce a nic moc... za prví se špatně dobíjí když vfl nehíří aktiviou aspoň tou útočnou a pak měl bayern možná 4 gólovky a dalších 5 slušnejch šancí...

Reagovat
smazaný uživatel

OT : O Robinha se zajima Besiktas, nabidka 25 mil. liber a udajne se uz dohodli na 4-lety smlouve ,,,

Chci hrat za Santos

Reagovat
Bakary3

Jen 3 cizinci v sestavě Bayernu A ty mladíčci jako Contento, Kroos, Muller, Badstuber, těm držim palce

Reagovat
smazaný uživatel

Trošku moj pohlad nato...system 4-5-1 nemam velmi rad..Proste nemam rad hru na jedneho utočnika..ALe včera to vychadzalo fantasticky,hlavne prvy polčas a v zavere druheho..3ja stredovy Schweini,Kroos,Van Bommel fantasticky v strede ovladli stred pola.šetky odrazene lopty zbierali,vždy sa jeden zasuval dozadu 2ja boli hore..toto sa mi strašne pačilo..Po polčase nevim čo sa stalo,asi naši hrači ostali myslou v šatni..to bola hroziva 15 minutovka..šanca za šancou a ako tradične šance prežijeme a dostaneme gol z rohu smilies/sad.gif no ale nakonec sme zaslužene strelili gol,a kto iny ako naš srdciar ho mohol datsmilies/wink.gif takže dobry vstup do sezony... FC BAYERN

Reagovat
jv

Lautern , Lakič , Ilicevic

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

K´lautern, St. Pauli, Hannover

jinak to vypadá, že Morávek odehrál dobrý zápas, jen do obrany by to mohlo být lepší... (to samé Ekici)

Reagovat
smazaný uživatel

Defenzívy má asi z Schalke plné kecky

Reagovat
smazaný uživatel

nj, ale 50% vyhraných soubojů je přecijen dost málo, proti týmu jako je Köln...

Reagovat
smazaný uživatel

Co to zase Magath sestavil?

Reagovat
smazaný uživatel

no, koukam nechápu proč nehraje Uchida, ten se jevil dobře, narozdíl od těch hráčů na druhé straně... no a nalevo je Junmin no a stopera postaví vedle Jonese do zálohy a koukam, že Petrić hraje nakonec přece jen spíše podhrota

Reagovat
smazaný uživatel

Toho Uchidu nechápu nejvíc, to by mohl hrát vedle Jonese Matip, který se podle mě na křídlo vůbec nehodí. S tím Papadopoulosem na DM takový problém nebude, hrál tam i v přípravě, ale mohl tam hrát lepší Matip.

Reagovat
smazaný uživatel

St. Pauli Sukuta-Pasu, je to ten dravej, mladej útočník? Sem myslel, že hraje v Anglii či kde to hrál. A Ibiševič začal svůj další (doufám) střelecký koncert

Reagovat
smazaný uživatel

trošku si ho pleteš s tím druhým "opáleným" co tu řádil za U17 Sukuta-Pasu je celou dobu v Německu a dneska to pěkně oživil, přišel - a hned se postaral o tři góly, jinak Boll to trefil fakt pěkně

jinak ten druhý je Savio Nsereko, ale ten už je z Anglie myslím taky pryč...

Reagovat
smazaný uživatel

ja ja, tihle dva tu tehdy řádili za juniorku NSR, když tu bylo nějaké to mistroství, proto si je pamatuju

Reagovat
Tigerinho

U19

Reagovat
jv

Jj, v St. Pauli je na dlouhodobou hostovačku z Leverkusenu, kde by to teď momentálně měl těžký, ale časem až se mu tam uvolní místo, tak jim bude ohromně platnej, přesně tohle na rozehrání potřeboval, budoucí hvězda repre...

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle mi nedělejte, takové nervy

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes to vidím na infarkt

Reagovat
smazaný uživatel

Hao dozadu neskutečně hoří, nechápu proč nevystřídal jeho

Reagovat
smazaný uživatel

Paráda a Magath vystřídal oba potencionální stopery

Reagovat
smazaný uživatel

hoffenhaim vyhral na bremama 4 -1

Reagovat
smazaný uživatel

Metzelder dělá nějak moc chyb na to, že to má být opora v obraně

Reagovat
smazaný uživatel

Ruud (a koukám, že akci před druhým gólem si založil sám )

Reagovat
smazaný uživatel

....ze vobec niekoho moze prekvapit Ruudov vykon ... ja som vzdy hovoril ze je to borec ..... len tak dalej Ruudo

Reagovat
smazaný uživatel

Jeho výkon snad nikoho nepřekvapil, to už spíš Raúlův, který pokazil na co sáhl

Reagovat
Godwinson

Pěkně Lautern a Hoffenheim

Reagovat
kubys

Ruud

Reagovat
smazaný uživatel

Neskutecny borec.

Reagovat
kubys

Mohl by se stát nejlepším střelcem i v BL a pokud zdraví vydrží viděl bych to možná i reálně. Nejlepší zakončovatel poslední dekády.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Van Gol, Ronaldo, Makaay, moje top 3.

Reagovat
REPLIKATOR

Voskamp

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

21:13 Carlos Eduardo míří do Kazaně

Brazilec Carlos Eduardo je na odchodu z Hoffenheimu a míří do ruské Kazaně. Přestup by se mělo dotáhnout příští týden.

...na transfermarktu ma koukam cenu skoro 15 milionu. Co to je za gigahvezdu? Koukam asi slusna posila pro Kazan

Reagovat
smazaný uživatel

gigahvězda je přepísknutý... spíše ještě taková hvězdička...

...patřil ale do širšího kádru Brazílie na MS, jinak si myslím, že je to pro Hoffenheim škoda... spíše se měli zbavit Luize Gustava...

Reagovat
jv

To by musel mít o Luize taky někdo zájem...

Reagovat
smazaný uživatel

to že nemá ale neznamená že musí hrát základ

Reagovat
smazaný uživatel

tj, Carlos bude chybět, tenhle další je tam navíc, takovej německej Zeher

Reagovat
smazaný uživatel

OT: v druhém kole poháru DFB se Bayern střetne s Werderem jinak koukám, že se to bude hrát už tento týden... tak snad Werder postoupí do LM - ale zároveň nenabere příliš jistoty

Reagovat
terry

Já chtěl zase až finále. Jak je to možný, že se takhle potkaj?

Reagovat
smazaný uživatel

náhoda

Reagovat
smazaný uživatel

tvl no tak to je síla...

Reagovat
Kovi81

tolik skody... jak je mozne, ze se bundesligove mannschafty potkaji uz ve druhem kole?

Reagovat
smazaný uživatel

Frankfurt má zase doma HSV, se kterým teď bude hrát v lize

a Gladbach má Leverkusen (také 2. kolo ligy )

Reagovat
smazaný uživatel

já jsem tupec... jak jsem si mohl splést Oktober a August... samozřejmě se to hraje v říjnu (mně to přišlo divný )

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

100. pro Bayern

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

van nisterloy válí ale s schalke to vypada špatně raul už asi neni tak dobrej ja nisterloy

Reagovat
smazaný uživatel

van nisterloy válí ale s schalke to vypada špatně raul už asi neni tak dobrej ja nisterloy

Reagovat
Rssa

Dortmund s Leverkusenem, parádní zápas zatím

Reagovat
Radin

Zatím mi prognóza vychází.Werder dostal čočku :-)

Reagovat
domingo

Má Leverkusen na titul?

Reagovat
Arne

Má.

Reagovat
smazaný uživatel

Má...už 15 rokov.

Reagovat
jv

Letos by mu to mohlo vyjít...

Reagovat
Arne

Tak nám to začalo... Trošku mě mrzí, že hned takhle na první kolo vyšly tři až čtyři zápasy, který bych normálně musel za každou cenu vidět, ale výjezd do Sinsheimu stál za to už jen kvůli zakoupené šále "Scheiss Hoppenheim - verpisst euch, keiner vermisst euch"

Výsledek špatný, jak řekl Allofs, Werder po gólu přestal hrát, zhruba od desáté minuty to vyrovnáním smrdělo a ani po něm se nic nezměnilo. Ta smršť na konci půle byla šílená, ale stane se.

Vidláci hráli ale dobře, hodně se mi líbil Mlapa, který nahradil Eduarda, ten tam takovýmu Pasanenovi dával čočku. Pochválím i fanoušky TSG - svým "fanděním" mě sice příjemně nepřekvapili, ale po těch posledních dvou kolech minulý sezóny jsem očekával vuvuzely a tyto obavy se naštěstí nenaplnily.

Sestřih ostatního jsem zatím neviděl, takže jen dle výsledků... FCK , jinak ostatní výsledky žádná sláva. Leverkusen teda ok, akorát že to bylo nad BVB.

K pátku, na který se mě v preview ptá tuším willi... Návštěva 48 tisíc fantazie, na Oberhausen jsem čekal tak polovinu (a rozhodně to není tím, že by to bylo první zápas - když to srovnám z minulýma bundesligovýma sezónama). Hra žádná sláva, Raffael chyběl. Výhra určitě zasloužená, oni dali dva góly z ničeho, i když je pravda, že my šance na tři trefy také neměly. Djurićin parádní debut, Ronny s geniální přihrávkou na 3:2 také. Výsledek sice těsný, ale já s tím tak nějak počítal (tip 2:1), za týden v pondělí hrajeme v Düsseldorfu, to napoví víc.

Reagovat
smazaný uživatel

uff, pondělí je 30. takže mám šanci to vidět

...jinak jsem byl překvapen z toho, co DSF dalo do sestřihu (tušim že právě u Freiburgu)

Reagovat
Arne

Co tam dalo?

Reagovat
smazaný uživatel

jelikož byl stav o poločase 0:0, tak tam šoupli na chvíli "plážovej"volejbal ve Freiburgu s komentářem, že je u toho více pohybu...

Reagovat
smazaný uživatel

to sa mi páčilo.

Reagovat
jv

Tak zápas s Bayerem jsem neviděl, tak jsem musel počkat až na sestřihy...Co k tomu zápasu napsat, Bayer asi vyhrál zaslouženě, i když nám nebyl za stavu 0 : 1 uznanej regulérní gól Kevina... Ale to naivní bránění, kdy při prvním gólu se Vidal uvolní přes dva hráče a přihraje do vápna volnýmu Barnettovi, to snad není možný, no a ten druhej gól to byla taková trma, vrma, jinak jsme toho moc nepředvedli ani dopředu, a když už, tak to pochytal Adler.Uvidíme příští týden ve Stuttgartu, tam to bude taky těžkej zápas, do toho ještě EL, no ten začátek sezóny máme našlapanej...

Jinak letos jsem na Bayer zvědavej, oproti loňsku mají i velmi kvalitní lavičku, což jim loni srazilo vaz, ta LM by jim letos mohla vyjít.

Reagovat
smazaný uživatel

Bayeeern!Deutsche meister!Paráda kluci,jen tak dál!

Reagovat
smazaný uživatel

achjo, čekat zase týden

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele