1. kolo
21.08.2010 15:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Hannover 96 - Eintracht Frankfurt 2:1

Přestože byl Frankfurt v Hannoveru dost možná lepším týmem, nakonec odjel s prázdnou. 96ka si tak zajistila skvělý vstup do soutěže, který by určitě nerada stejně jako loni promarnila a nakonec měla starosti se sestupem.

Domácí měli už od začátku utkání očividné starosti s přechodem do útoku a nebezpečnější tak byl jejich soupeř. Prvně se v jedenácté minutě nepodařilo Amanatidisovi usměrnit hlavou do brány Tzavellasův volný kop, o osm minut později se pak musel činit Fromlowitz proti spolupráci Ochse s Gekasem.

Bylo pak ironií osudu, že se po jednadvaceti minutách hry do vedení dostali domácí. Frankfurt nebyl schopen vyvézt míč z vlastní poloviny, Ya Konan našel Rauschem, ten dostal až moc volného prostoru a tak neváhal, vystřelil a Nikolov se ke své pravé tyči natahoval marně.

Za pět minut už ale bylo všechno jinak. Ochsův centr přizvedl Köhler, míč se dvakrát podrážel od břevna, ale vždy za brankovou čáru. Nadšení Hannoveru tak vystřídalo brzké vystřízlivění. Do konce poločasu se musel ještě jednou vyznamenat Nikolov, nicméně stav zůstal nezměněn.

Pořádné věci se začaly dít až po změně stran. Na Fromlowitzovi ztroskotali Gekas i Tzavellas. Prvně jmenovaný se v 55. minutě dokonce dožadoval penalty poté, co Ya Konan zahrál v šestnáctce rukou, sudí Deniz Aytekin ale po vůli řeckému útočníkovi nebyl.

O to trpnější pak pro Gekase a celý Frankfurt byla situace ze začátku poslední čtvrthodinky zápasu. Eintracht si znovu nepočínal příliš důsledně, Pinto si svou šikovností poradil u rohového praporku, odcentroval do ohně, kam se natlačil jako buldozer Ya Konan, předskočil Nikolova a rozhodl o výhře domácích 2:1.

Autor: Daniel Polách / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele