Bundesliga - preview 1. kola

20.08.2010, 08:45, aktualizováno 22.08.2010, 08:57
Previews
Dvěma nedělními duely pokračuje první kolo německé bundesligy. Na Westfalenstadionu v Dortmundu bude k vidění prestižní zápas místní Borussie s Bayerem Leverkusen. Oba celky se netají velkými ambicemi v nové sezoně. O něco skromnější plány má Mainz, který doma hostí VfB Stuttgart.
1. FSV Mainz 05 - VfB Stuttgart  (neděle 15:30)
Stuttgart po loňském skvělém jaru opět hlásí návrat do bojů o poháry a na rozjezd si nemohl přát lepšího soupeře. S Mainzem totiž v bundesligové historii ještě ani jednou neprohrál, naopak třikrát remizoval a pětkrát odešel jako vítěz.

Pro Stuttgart zápasem u soutoku Rýna s Mohanem opět začíná něco nového. Zatímco 13. prosince minulého roku tam začal svou doposavad úspěšnou misi Christian Gross, letos pro Šváby může začít sezona snů. Pokud totiž zopakuje loňské jaro a vyvaruje se chybám z předešlého podzimu, může atakovat i ty nejvyšší příčky. Naopak Mainz na tom bude zřejmě trochu jinak - loni to byl suverénně největší favorit na sestup, nakonec se ale v klidu zachránil a umístil na devátém místě. Letos se však u něj očekává výkonnostní propad a pokud neuhájí pověst pátého nejlepšího týmu v domácím prostředí, mohou pro něj nastat krušné časy bojů o záchranu.

"V neděli o půl čtvrté budeme připraveni a konkurenceschopní," prohlásil na předzápasové tiskové konferenci trenér Mainzu Thomas Tuchel, jenž drží také jedno nej. Žádný jiný tým totiž nemá v týmu hráče staršího, než je jeho vlastní trenér - právě takovým případem je Mainz, kde osmatřicetiletý brankář Heinzi Müller je o dva roky starší než právě Tuchel. "Proti Stuttgartu chceme předvést jak vypadá motivace, srdce a bojovnost. Dobře jsme se připravili a chceme se znovu nechat nést publikem. Samozřejmě, že VfB je velmi těžký soupeř, ale my se jej nebojíme."

"Jsou na nás kladeny vysoké nároky. Přesto mám z této sezony dobrý pocit, tým zůstal z velké části spolu," liboval si trenér, který musel přes léto hospodařit s nejmenším rozpočtem v lize. "Pokud prohrajeme, nic se nestane. Nesmíme házet flintu do žita. Sezona není jako sprint na sto metrů, ale jako marathón," pokračoval charismatický Tuchel, jehož tým se na vyprodaném Bruchwegu bude muset obejít bez již zmiňovaného Heinze Müllera a Haruny Babangidy - oba jsou zranění.

"Doufám, že budeme vystupovat stejně kompaktně a stejně sebejistě jako v Bratislavě. Nechceme prošvihnout začátek sezony, naopak chceme od začátku útočit na nejvyšší příčky," připomněl Christian Gross na předzápasové tiskovce důležitou výhru Stuttgartu na bratislavských Pasienkach, kterou v rámci 1. zápasu 4. předkola jedinou brankou utkání zařídil Martin Harnik. Rakouský mladík se ale i přes tuto důležitou trefu zřejmě do základní sestavy nepodívá, podobně jako Stefano Celozzi a Matthieu Delpierre, u nichž není ale překážkou konkurence na jejich postech, nýbrž zranění.

"Máme velké štěstí, že pokud uděláme změnu sestavě, nijak to kvalitu našeho týmu neohrozí," pokračoval kouč, jenž i díky skvělému výkonu v Bratislavě jmenoval novou jedničkou za Jense Lehmanna Svena Ulreicha. "Jsem za něj velmi rád. Na Slovensku chytal skvěle a v Mainzu ještě více vynikne." Švýcarský autoritativní kouč se také při zápase u našich východních sousedů utvrdil ve stoperské dvojici, kterou by měl tvořit Khalid Boulahrouz s Georgem Niedermeierem. "Nedávno jsem měl schůzku se Serdarem Tascim. Považuji za nešťastné, aby hrál na stoperu. Navíc Khalid s Georgem si získali mou důvěru v posledním utkání."
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Wetklo - Zabavnik, Svensson, Noveski, Fuchs - Karhan, Polanski - Holtby, Šimák, Ivanschitz - Allagui
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Ulreich - Degen, Boulahrouz, Niedermeier, Molinaro - Träsch, Gentner, Kuzmanović, Gebhart - Cacau, Pogrebňak
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.10 - 3.30 - 2.20
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen  (neděle 17:30)
První bundesligové kolo svůj program zakončí v neděli večer jedním ze tří šlágrů. Do Dortmundu totiž přijede loňský soused Borussie v tabulce z Leverkusenu.

Když se naposledy oba soupeři střetli, bylo z toho pořádné haló. Leverkusen tou dobou začínal ztrácet dech, naopak Dortmund progresivně postupoval tabulkou a zvítězil poměrně přesvědčivě 3:0. Ačkoliv má na svém kontě více výher ze vzájemných duelů porýnský celek, dá se tvrdit, že pro Dortmund je Werkself oblíbeným soupeřem. Vždyť Leverkusen Dortmund porazil naposledy před třemi lety, jeho poslední triumf ve Vestfálsku je ještě fousatější - Signal-Iduna Park prohru svých včeliček s farmaceutiky zažil naposledy 17. prosince 2006.

Sezona ještě ani pořádně nezačala a klubový lékař Markus Braun už Jürgenu Kloppovi oznámil zprávu, kterou nerad slyší každý trenér. Jakub Blaszczykowski si v zápase 4. předkola Evropské ligy proti týmu Qarabagh Agdam přivodil zranění pravého stehenního svalu a bude mimo hru dva týdny, díky čemuž nestihne nejenom utkání s Leverkusenem, ale také odvetu v Baku a druhé kolo ve Stuttgartu - zpět by měl být pro domácí zápas s Wolfsburgem. Jako alternativy se pro Kloppa jeví hned trojlístek hráčů - Mario Götze, posila Robert Lewandowski a Tamas Hajnal. "Toto místo bude důležité dobře obsadit, o to ale strach nemám, tým mám velmi kvalitní a určitě si poradíme tak, aby nás to nelimitovalo směrem dopředu," řekl na předzápasové tiskové konferenci k celé situaci sám Klopp.

"Je výborné, že se opět vracíme do hry. Každý se moc těší na to, až si zase zahraje před našimi skvělými fanoušky," pokračoval dále Klopp, jehož natěšení je na místě. Sice se nepředpokládá, že by stadion byl vyprodán, pokladny budou otevřeny až do jedné hodiny odpolední v neděli, přesto se už v pátek prodalo 71 500 vstupenek. "Leverkusen hraje skvělý fotbal a má skvělý tým, který musí být brán v potaz. My ale chceme odstartovat co nejlépe. Michael Ballack bude vždy dominantní osobností a někoho takového Leverkusen dlouho postrádal. Já mám zase velkou radost ze Shinjiho Kagawy - ten splnil všechna má očekávání a těším se na spolupráci s ním."

Daleko větší potíže se zraněnými má Jupp Heynckes. Na tři týdny je mimo hru útočník Patrick Helmes, Lars Bender proti Simferopolu utrpěl na těle zhmožděniny a nejistota panuje i kolem Sidneyho Sama se Samim Hyppiou, který proti Simferopolu ani nehrál. "Sezona ještě nezačala a už mám tři zraněné hráče, pokud nepočítám Samiho. To je důvod, proč jsme si tak rozvrhli předsezónní přípravu. Obzvláště škoda to je hlavně u Patricka, protože celou přípravu dřel a byl velmi motivovaný. Načasování tohoto zranění je pro něj i pro nás velmi, velmi nepříjemné," řekl Jupp Heynckes, který tak vepředu bude nucen vsadit na osvědčenou dvojici Kiessling - Derdiyok.

"Dortmund podává v poslední době velmi přesvědčivé výkony. Je to dobrý tým s odlišnou mentalitou než je ta naše. Máme k nim sice blízko, ale nebudeme chtít nic jiného než vyhrát. Hrát by měl i Michael Ballack, který mě svým výkonem proti Simferopolu potěšil. Nemůžeme od něj očekávat zázraky, ale dobře se do týmu začlenil. V Dortmundu se naši i soupeři fanoušci mají na co těšit, protože tam jedeme ukázat nejen dobrý fotbal, ale hlavně vyhrát - ostatně jako vždy," zakončil Heynckes, který se prý ještě nerozhodl, zda na levý kraj obrany postav í Gonzalo Castra či Michala Kadlece, jenž právě proti Tavrii Simferopol vstřelil dvě branky a hattrick mu odepřel až Michael Ballack svou proměněnou penaltou.
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Weidenfeller - Owomoyela, Subotić, Hummels, Schmelzer - Sahin, Kehl - Götze, Kagawa, Großkreutz - Barrios
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Adler - Schwaab, Friedrich, Reinartz, Castro - Renato Augusto, Vidal, Bender, Sam - Kießling, Derdiyok
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.35 - 3.30 - 2.85
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
SC Freiburg - FC St. Pauli  (sobota 15:30)
Po takřka dvou letech se spolu opět střetnou Freiburg se St. Pauli. A oba týmy budou chtít vyhrát nejen kvůli dobrému vstupu do sezony, ale i díky tomu, že v zápasech s takovými soupeři budou muset sbírat co nejvíce bodů.

Devět let bundesliga žila bez klubu ze zábavní hamburské čtvrti. Teď když se konečně St. Pauli vrátilo do nejvyšší německé soutěže, budou muset jeho věrní fanoušci ihned cestovat napříč celým Německem do 630 kilometrů vzdáleného Freiburgu. Tam jej ale proti týmu vyznávajícímu podobně ofenzivní styl nečeká nic lehkého.

Tři a půl měsíce dlouhá letní přestávka skončila i pro bádenské fanoušky. Tým, jenž se přes léto spíše oslabil navíc vyrazí do bojů značně oslaben. Mimo hru je na začátek sezony již tradičně Ömer Toprak, Johanes Flum a Zvonko Pamić. Trenér Robin Dutt si navíc nemůže být jistý ani zdravotním stavem Papisse Cissého (infekce), Heika Butschera (bolesti krku) a hannoverské posily Jana Rosenthala (přitahovač). "Nejsme si zatím jisti, zda budou moci hrát. Pokud nebude moci nastoupit Cissé, do útoku postavím Bechmanna s Reisingerem," řekl na tiskové konference ke zraněným Robin Dutt, pro nějž je jedinou alternativou za zraněného stopera Butschera český obránce Pavel Krmaš. Jeden z nejjistějších bundesligových trenérů si mohl ještě v týdnu ulevit, neboť dlouhou dobu to vypadalo, že bude moci do boje vyrazit bez Makiadiho, Caligiuriho a Jägera. Ti sice neprodělali optimální přípravu na zápas, jejich start by už ale nic ohrozit nemělo.

"Vždycky se těším na takového soupeře," řekl trenér jihoněmeckého celku na adresu svého sobotního soupeře. A aby také ne! Vždyť když v předloňské sezoně oba soupeři střetli ještě ve 2. Bundeslize, obě utkání vyzněli pro skromný bádenský klub s konečným skóre 4:1. "V druhé lize to byl skvělý soupeř. Má podobnou filozofii jako my, hraje vášnivě a jeho základem je dobrá organizace. Na začátek sezony nám los přál, stejně jako St. Pauli chceme o všechny body obrat i Norimberk a nechat oba soupeře za námi na konci sezony."

"Chceme, aby se prosadil náš styl a žádný jiný. Rádi bychom, abychom byli v letošní sezoně opět tak útočně ladění jako v loňské sezoně a stříleli neméně branek. Máme velkou víru v naše schopnosti a naši hru a také si věříme, že bychom mohli vyhrát. V každém zápase budeme outsideři, nikdo nám v ničem nevěří. Může to být naše výhoda a chceme jí využít!" pravil na tiskové konferenci rozvášněně, odhodlaně a sebevědomě trenér St. Pauli Holger Stanislawski.

Ten nebude moci počítat s Charlesem Takyiem, u nějž stále přetrvávají bolesti kolene. "Měl velké bolesti při běhu v oblasti kolena. Příští týden už ale bude připraven na 100 procent, což je pro nás důležitější," dodal Stanislawski. Ten se kromě Takyie ještě bude muset obejít bez Thomase Kesslera a Geralda Asamoaha, kteří kvůli svým zraněním zůstali v Hamburku. Nejistý je také start další posily Moritze Volze. O největší motivaci má ale zřejmě postaráno Florian Bruns, jenž v den zápasu oslaví třicáté narozeniny na stadionu, kde před jedenácti lety s bundesligou začal.

Z hlediska aktuální formy v soutěžních utkání na tom je lépe domácí tým. Ten sice nezahrál v Oberneulandu příliš přesvědčivě, ale po hubené výhře 1:0 nakonec postoupil do druhého kola DFB-Pokalu. To St. Pauli mělo daleko větší potíže a na hřišti Chemnitzu prohrálo 1:0. Kiezclub to navíc v Breisgau bude mít o to těžší, že Freiburg neprohrál posledních pět utkání v řadě, což jej zřejmě zachránilo v nejvyšší německé soutěži. Tým z Hamburku by se mohl také o jednu statistiku opřít - loni získal ve venkovních zápasech rovných třicet bodů, jenomže to bylo ve druhé lize.
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Pouplin - Mujdža, Barth, Butscher, Bastians - Schuster - Caligiuri, Makiadi, Jäger - Bechmann, Reisinger
FC St. Pauli - pravděpodobná sestava:
Hain - Rothenbach, Morena, Zambrano, Oczipka - Boll, Lehmann - Bruns, Hennings, Naki - Ebbers
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 3.30 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Hannover 96 - Eintracht Frankfurt  (sobota 15:30)
Lepšího soupeře si snad na začátek soutěže ani Hannover přát nemohl. Vloni na poslední chvíli zachráněný tým Mirka Slomky totiž ve svém prvním letošním utkání přivítá v AWD-Areně Frankfurt, který na domácí půdě 96ky už osm a půl let nevyhrál.

Ale pozor. Proti klubu vyznávajícímu zelenou barvu hraje jeden podstatný fakt. Za posledních šest let nashromáždil ze svých úvodních zápasů do nových ročníků pouze jeden bod. To Frankfurt má svou bilanci vyváženější: dvě výhry, dvě remízy a dvě porážky.

"Je příjemné, když se zase vrátíte k fotbalu," řekl na tiskové konferenci Mirko Slomka. "Naším jediným cílem je vyhrát a přivést co nejvíce fanoušků do hlediště," doplnil svého kolegu sportovní ředitel Jörg Schmadtke. "Nikdy nevíte, co vás na začátku sezony potká. Je to takový krok do tmy. Musíme jít do zápasu tak, abychom v něm zvítězili a pokud se nám to povede, nechme na hřišti aspoň takový výkon, aby lidé, co se na nás přijdou podívat, měli pocit, že jsme pro ně udělali vše," burcoval své svěřence před utkáním Mirko Slomka.

Rodák z Hildesheimu v Hannoveru působí teprve od letošního ledna a už přesto se mu povedl větší zázrak. Jeho tým se totiž potácel v krizi, Slomka navíc vytvořil rekord v počtu nevyhraných utkání od svého nástupu, přesto se mu povedlo klub zachránit mezi německou elitou po mohutném závěru, kdy doma Mönchengladbachu 96ka nastřílela šest branek a o týden později v Bochumi přejela domácí VfL třemi góly. Letos by dolnosaský klub podobnou tragédii nerad opakoval, nicméně do bojů bude muset vyrazit podobně jako většina týmů oslaben - kromě stabilně zraněných Laly a Andreasena je mimo Mario Eggimann (operace kyčelního kloubu) a nejistý je start u Carlitose a také u norského kanonýra Mohammeda Abdellaoueho.

Českého fanouška bude vzhledem k blížící se kvalifikaci o EURO 2012 zřejmě nejvíce zajímat stav útočníka české reprezentace Martina Fenina. Teplický objev si v přípravném utkání proti Lotyšsku poranil záda a vynechá čtrnáct dní. Trenér Eintrachtu Michael Skibbe by mohl do zápasu počítat s každým kromě Fenina, nicméně jak sám prohlásil, nechá ještě pro jistotu odpočívat Chrise a není si jist plnozápasovým zatížením Maika Franze a Patrika Ochse.

"Každým rokem se více utvrzuji v tom, že čím ambicióznější soupeř na začátek, tím lépe. Na začátku sezony jsou na tom totiž všichni stejně. Hannover bude silný i přes vypadnutí z DFB-Pokalu," narážel Skibbe během tiskové konference na vypadnutí Slomkovců z národního poháru po prohře v Elversbergu. To Frankfurt na tom byl jinak - pohodlným vítězstvím 4:0 ve Wilhelmshavenu si zajistil postup do druhého kola. "Oproti utkání ve Wilhelmshavenu zřejmě udělám pár změn. Každé místo sestavy je ještě otevřené, rozhodnu se až v poslední možný moment," zakončil Skibbe.
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Fromlowitz - Cherundolo, Haggui, Pogatetz, Schulz - Stindl, Pinto - Carlitos, Ya Konan, Rausch - Abdellaoue
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Nikolov - Jung, Franz, Russ, Tzavellas - Ochs, Schwegler, Meier, Köhler - Altintop, Amanatidis
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.65 - 3.30 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Borussia Mönchengladbach - 1. FC Norimberk  (sobota 15:30)
I Norimberku zavál osud v prvním kole osmačtyřicáté bundesligové sezony do cesty příjemného soupeře. Žádný jiný klub než Mönchengladbach totiž der Club nedokázal vícekrát v nejvyšší německé soutěži porazit.

Teď to bude ale mít o něco těžší už jen kvůli statistice z posledních pěti zápasů. Ta praví, že domácí tým v těchto soubojích neprohrává. Podle aktuální formy navíc posuzovat těžko, jak Gladbach v Aue tak Norimberk v Trieru totiž své povinnosti splnily a do druhého kola DFB-Pokalu proklouzly.

"Do zápasu můžeme jít s pozitivním pocitem. Měli jsme dobrou přípravu a tým získal hodně důvěry," řekl na předzápasové tiskovce trenér Borussie Michael Frontzeck. "První kolo je vždy něčím výjimečným. Nevíš na čem jsi a co od sebe čekat. Ale všichni se po dlouhé přestávce už velmi těšíme a děláme si naděje na úspěšné zahájení sezony," pokračoval rodák z Mönchengladbachu, pro nějž bude jednou velkou neznámou zřejmě až do posledních chvílí zdravotní stav brankáře Logana Baillyho a útočníka Raula Bobadilly. Jednička týmu by pro zápas připravena být měla v případě, že se v noci neozvou nějaké nežádané bolesti. Podobně je na tom i Bobadilla.

Frontzeck se ale nebude moci spolehnout na služby s kotníkem marodícího Igora de Camarga. K dispozici nebude ani Beghard Janeczek a Christian Dorda. Přesto si hříbata na frankský klub věří. "Norimberk má své silné stránky. Musí hrát kompaktně v obraně a pak se budou těžko porážet. V poháru jsme hráli dobře, ale při vší úctě k Aue, Norimberk je jiný kalibr. Chceme vyhrát, nic jiného než výhru ani na začátku sezony očekávat nemůžeme," zakončil Frontzeck.

Nechybělo málo a místo s Norimberkem mohl Gladbach zahajovat sezonu proti Augsburgu. To by ale musel druhý ročník obnovené baráže vypadat trochu jinak. Norimberk totiž po znovuzavedení baráže o nejvyšší německou soutěž ze dvou možností ani jednou nechyběl a i tentokrát byl úspěšný. Augsburgu zabouchnul dveře mezi smetánku a sám si zajistil prvoligovou příslušnosti i pro další rok. "Moc se těšíme na první zápas v nové sezoně. Proti Gladbachu budeme chtít produkovat útočný fotbal, protože s takovým týmem nám jen obrana vítězství nezajistí," hlásal na tiskové konferenci kouč hostí Dieter Hecking.

Bývalý německý reprezentant do jednadvaceti let si navíc může lebedit ve zdraví svých hráčů. Raphael Schäfer sice vynechal čtvrteční trénink kvůli problémům s pravým kolenem, nicméně pro zápas by měl být připraven. S výjimkou Isaaca Boakyeho tak může rodák z Castrop-Rauxelu počítat se všemi svými hráči. Pro samotného Heckinga bude toto utkání pikantnější o to, že v Gladbachu začínal, po dvou letech se ale neprosadil a kariéru odešel dělat do týmu Hessen Kassel, Mannheimu, Lipska či Hannoveru. "Je vždy příjemné začínat novou sezonu. My ji chceme začít co nejlépe. Sice jsme v pohár postoupili dále, nicméně poháry jsou o jednom zápasu, kdežto v lize jich čeká co nejvíc. Jediným přáním tak je, abychom to první ze 34 utkání vyhráli," zakončil pětačtyřicetiletý lodivod bavorské celku.
M'gladbach - pravděpodobná sestava:
Bailly - Levels, Brouwers, Dante, Daems - Reus, Bradley, Marx, Arango - Matmour, Idrissou
1. FC Norimberk - pravděpodobná sestava:
Schäfer - Judt, Wolf, Nilsson, Pinola - Simons, Gündogan - Eigler, Ekici, Bunjaku - Schieber
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.90 - 3.30 - 3.95
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
1. FC Köln - 1. FC Kaiserslautern  (sobota 15:30)
Po dlouhých pěti letech se Köln a Kaiserslautern opět setkají v nejvyšší soutěži. Domácí tým kolem hvězdného Podolského i nováček soutěže z Falcka však i přes tradici a výborné fanoušky budou patřit spíš do dolní poloviny tabulky a úspěšné vykročení do nového ročníku si přejí víc než cokoliv jiného.

Když se tyto celky naposledy střetly ve druhé lize, psal se 18. květen 2008 a důvod k oslavě byl na obou stranách. 1. FC mělo již zajištěný postup a tak ho ani nemrzelo, že v Lauternu prohrálo 0:3 a svým bezzubým výkonem pomohlo klub uchránit před pádem do třetí ligy. V té samé sezóně Kozlové svého soupeře doma porazili, což ovšem byla jejich jediná výhra ve vzájemném utkání za posledních dvacet let!

Kolínští by nyní výhru potřebovali jako sůl, zvlášť když se jim v uplynulé sezóně před vlastním publikem vedlo velice bídně. "Těším se na plný stadion v Kölnu. Našim fanouškům jsme z posledních dvou sezón něco dlužní, protože jsme doma vyhrávali málo. Proto musíme hrát nyní více zapáleně, abychom se zlepšili a skvělým fanouškům zplatili to, co si zaslouží," prohlásil slovinský útočník Milivoje Novaković.

Porýnský tým první krok udělal, pohárové utkání v Meuselwitzu zvládl a vyhrál 2:0. "Dobře jsme do utkání vstoupili a skórovali jsme v pravý čas. Do startu ligy ovšem musíme ještě pracovat na koncovce, ta se mi nelíbila," uvedl trenér Zvonimir Soldo. Tomu bude chybět především stoper Geromel, který se stejně jako Schorch a Chihi dostává po zranění do kondice.

Do druhého kola DFB-Pokalu proklouzl i Kaiserslautern, jak už ale je z předešlého slovesa patrné, měl hodně namále. Na hřišti Osnabrücku prohrával ještě ve třetí minutě nastavení, pak ale vyrovnal Lakić a v prodloužení rozhodl o výhře 3:2 dvěma góly Hoffer. Na Beztzenbergu však tohle klání už hodili za hlavu, čeká je totiž návrat mezi elitu. "Dlouho jsme na to makali, nyní se všichni těšíme na start. Je samozřejmě znát i nervozita, ale to k tomu patří," prohlásil obránce Florian Dick.

Trenéra Marca Kurze může těšit fakt, že na marodce má pouze trojici Petsos, de Wit, Walch, z nichž ani jeden v současnosti nepatří do základní sestavy ani k prvním volbám na lavičce. "Musíme po 90 minut předvést stabilní výkon a nesmíme hrát tak ustrašeně, jako v první půli v Osnabrücku. Jdeme do zápasu s tím, že chceme být lepším mužstvem, tento cíl si na sebe klademe sami," pronesl Kurz.
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Mondragón - Brečko, Mohamad, McKenna, Andrézinho - Petit - Lanig, Jajalo - Yalcin - Novaković, Podolski
1. FC Kaiserslautern - pravděpodobná sestava:
Sippel - Dick, Amedick, Rodnei, Bugera - Kirch, Bílek, Tiffert, Iličević - Lakić, Hoffer
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 3.25 - 3.25
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
TSG Hoffenheim - Werder Brémy  (sobota 15:30)
Dva týmy vyznávající útočný fotbal se v prvním kole střetnou v sinsheimské Rhein-Neckar Areně. Domácí Hoffenheim vstoupí do sezóny s cílem vylepšit šedivý loňský ročník, oproti tomu Werder by měl hrát opět nahoře, což potvrdil hned ve svém prvním ostrém zápase.

Svoji druhou sezónu mezi elitou TSG 1899 bez potíží přežilo, opět hrubě nevydařené jaro a z toho resultující jedenácté místo ale v bohatém vesnickém klubu nikoho nenadchlo. V létě však proběhly v týmu úpravy spíše kosmetické, pokud tedy nepočítáme rošádu na brankařském postu, kde Hildebranda nahradil Tom Starke. Měnil se i kapitán, v hiearchii se až nahoru dostal Andreas Beck a v třiadvaceti letech se stal nejmladším mužem s páskou v celé lize.

"Nechceme proklamovat žádné cíle. Minulá sezóna ukázala, že šance přičichnout k pohárům je zhruba stejná jako riziko sesunu do boje o záchranu," prohlásil moudře Beck. Jeho tým generálku na ligu zvládl, na hřišti čerstvě třetiligové Hansy Rostock si během první půle vypracoval náskok 4:0 a ten pak již pohodlně udržel až do konce. "Tři ze čtyř branek vyplynuly z presingu a na všech čtyřech se podíleli naši tři útočníci," mnul si spokojeně ruce trenér Ralf Rangnick.

Svého soupeře má samozřejmě dobře napozorovaného Thomas Schaaf. "Rychlý přechod, rychlá kombinační hra, rychlé zapojení ofenzivy většinou s třemi útočníky - to jsou oni," pronesl brémský kouč. I ten ale může být v dobré náladě, v poháru na hřišti Aalenu vyhrál jeho tým taktéž 4:0 a navíc si poté vedl dobře i v kvalifikaci o Ligu mistrů, kdy 3:1 porazil Sampdorii a před odvedou na italské půdě má poměrně dobrou výchozí pozici.

Vše mohlo být ještě lepší, kdyby si Werder nenechal vstřelit branku oslabeným soupeřem v poslední minutě, výkon navíc nebyl ideální. "Tenhle gól udělal z vynikajícího výsledku pouze dobrý výsledek, možná nás ale také udrží v ostražitosti. Uvědomili jsme si určité věci. Víme, jaká je cesta k úspěchu, ale musíme po ní také jít," uvedl Schaaf, který mohl být relativně spokojen s tím, jak si jeho tým poradil se ztrátou Mesuta Özila - ten den před zápasem odešel do Realu Madrid.

Schaaf proto naordinoval zpevněný střed a taktovku v ofenzivě převzal Aaron Hunt, což by mělo zůstat stejné i pro tento zápas. Stejný je i stav na marodce, chybějí stoper Naldo a náhradní brankář Vander. Na druhé straně jsou zdravotně indisponováni Jaissle a Obasi, oproti pohárovému zápasu by ale už měl hrát Carlos Eduardo. Brazilský špílmachr, který oproti očekáváním v Kraichgau setrval minimálně na další sezónu, minulý víkend nehrál kvůli náročné cestě z reprezentačního utkání.
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Starke - Beck, Vorsah, Šimunić, Compper - Weis, Luiz Gustavo, Salihović - Carlos Eduardo, Ibišević, Ba
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Wiese - Fritz, Mertesacker, Prödl, Pasanen - Bargfrede, Frings, Borowski - Hunt - Pizarro, Hugo Almeida
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.65 - 3.30 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Hamburger SV - Schalke 04  (sobota 18:30)
Největší šlágr si Bundesliga schovala na sobotní odpoledne. Dva zvučné týmy, které budou jistojistě chtít okupovat nejpřednější pozice, se utkání v HSH Nordbank Areně. Hamburk přivítá Schalke.

V loňské sezoně si ani jeden z obou celků ze vzájemných zápasů příliš bodové radosti neužil. Obě utkání skončili remízou, ale že by to byla nuda, to se rozhodně říct nedá. První říjnové utkání v Gelsenkirchenu vidělo šest branek, to březnové v Hamburku zase čtyři. Nezaujatý fanoušek by se podobné gólparádě určitě nebránil ani na rozjezd nového ročníku. Záruka branek je navíc na každé straně - poprvé se v bundeslize potkají dva bývalí spoluhráči z Realu Madrid, na straně domácího HSV Ruud van Nistelrooy a na straně Schalke Raúl Gonzáles.

Návštěva by na tomto lákadle kola snad nemohla být ani já. V Hamburku se očekává plný dům, už jen kvůli tomu, že den před zápasem na pokladnách zbylo pouhých osm set vstupenek. Na vstup obou týmů ale nejsou natěšeni jen fanoušci, nýbrž i samotní hráči a realizační tým. "Jsme všichni moc rádi, že se konečně zase dostaneme do hry. Příprava je sice fajn, ale trvala jako vždy moc dlouho. Každý fotbalista chce hrát ostré zápasy. Pro přípravu na ně je ale nezbytná právě ona příprava," řekl na předzápasové tiskové konferenci od letošní sezony nový kouč týmu z přístavního města Armin Veh.

Ten ale více než minuty do startu nové sezony sčítá zranění. Hrát nemůžou Aogo (problém se sedacím nervem), Diekmeier (natrhlé vazivo), Castelen (chrupavka), Štěpánek (koleno), Son (zlomený nárt) a Torun (koleno), příliš brzo je také na návrat Piotra Trochowskiho. Na trávník se tak dostane alespoň jeden ze tří Čechů v Hamburku, bývalý kapitán David Jarolím, který by společně se Zé Robertem měl utvořit defenzivní štít. Podle vícero informací je navíc Jarolím na odchodu z klubu, čímž by měl vyvážit částku, kterou investor Klaus-Michael Kühne do přestupů vrazil.

"Hamburk a Schalke jsou dva tradiční kluby, které, na rozdíl od umístění v loňské sezoně, trochu scházejí z očí. Skutečnost, že hrajeme v sobotu večer, jen ilustruje důležitost utkání. Je to absolutní top zápas kola. Schalke je jedním z největších favoritů na titul, možná by ještě o dva hráče měli posílit, nicméně já chci vyhrát každý zápas a nejinak tomu bude i tento víkend," pravil dále Veh, jehož doplnil nový kapitán HSV Heiko Westermann. "Hrajeme první zápas, doma a navíc po dlouhé přípravě. Jsme rádi, že sezona konečně začíná. Samozřejmě, že chceme v domácím prostředí získat tři body. Osobně se těším na spolupráci s klubem, novým týmem a věřím v úspěšnou sezonu," zakončila posila právě ze Schalke za 7,5 milionu eur.

Jestli v něčem mají Königsblauen výhodu do večerního střetnutí, tak je to menší počet zraněných hráčů základní sestavy. Nezahrají si Hoogland (koleno), Pander (svalové problémy), Kenia (kotník) a pro nespecifikované zranění Gavranović. Nejvíce však Royal Blues budou zvědavi na výkon hvězdy přestupového léta Raúla. Ten by měl být pro toto utkání připraven, neboť vynechal 1. kolo DFB-Pokalu v Aalenu, odkud si Schalke, na rozdíl od HSV, jež v Torgelow vyhrálo přesvědčivě 5:1, odvezlo neoslnivou výhru 2:1.

"Jsem rád, že čekání na bundesligu je u konce," doplnil dlouhou řadu nadšenců z nového ročníku i trenér Schalke Felix Magath. "Myslím si, že máme dobré šance. Jsme dobře připraveni. Hamburk stejně jako my tým trochu změnil. HSV mělo problémy s koordinací a to hlavně v obraně, čehož musíme využít. Nevěřím, že jim to bude fungovat teď, na začátku sezony, kdy nejsou rozehraní, když jim to nefungovalo na závěr sezony. My také nejsme úplně ideálně sehraní, ale to vše by mělo přijít."

Jak již bylo zmíněno, poslední dvě utkání týmů vyznávajících modrou barvu skončilo remízou. Že by tomu nemělo být jinak nahrává i fakt, že oba týmy začaly posledních pět sezony vždy neprohrou. Proti Hamburku ale hovoří nadále dva fakty, které však samotný zápas nevyhrají - naposledy ve vzájemné konfrontaci obou týmů triumfoval domácí tým v říjnu 2005, Armin Veh při deseti střetnutích s Felixem Magathem v rámci Bundesligy zvítězil jen dvakrát, zatímco trophymaker pětkrát.
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Rost - Demel, Westermann, Mathijsen, Jansen - Jarolím, Zé Roberto - Pitroipa, Petrić, Elia - van Nistelrooy
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Neuer - Uchida, Höwedes, Metzelder, Schmitz - Farfán, Jones, Rakitić, Hao - Raúl, Edu
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 3.30 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Bayern Mnichov - VfL Wolfsburg  (pátek 20:30)
Přesně 104 dny poté, co Bayern po výhře v Berlíně získal pojednadvacáté "Meisterschale", se bundesligový kolotoč rozbíhá nanovo a podeváté v řadě právě zápasem na půdě obhájce titulu. Los do Mnichova nasměroval Wolfsburg, tedy ambiciózní celek a mistra předminulé sezóny.

Domácí tým půjde nejen do tohoto zápasu, ale do celé sezóny v roli velkého favorita. To je ostatně každý rok stejné, loňský úspěšný ročník to ovšem ještě zvýraznil - Bavoři opanovali obě domácí soutěže a navrch přidali jízdu Ligou mistrů, kde narazili až ve finále na milánský Inter. Zároveň je ale všem jasné, že navázat na tento úspěch bude složité. "Není snadné tento počin zopakovat. Ale pracujeme na tom," ujistil trenér Louis van Gaal.

"Nejsem tak arogantní, abych řekl, že se staneme mistry. Budeme ale o to bojovat a myslím, že máme dobrou šanci," dodal nizozemský kouč tónem, který na mnichovské poměry příliš sebevědomím neoplývá. Bayern každopádně již má jednu trofej v kapse, před týdnem totiž v Augsburgu porazil Schalke 2:0 a získal německý superpohár, který se tentokrát po dlouhé době hrál coby oficiální soutěž.

Problémy bavorský tým neměl ani v poháru, kde hladce postoupil přes Windeck do druhého kola, vrásky proto van Gaalovi dělají spíš zranění Ivicy Oliće a Arjena Robbena, z nichž druhý jmenovaný by měl chybět až dva měsíce. Přes drobné zdravotní potíže se naopak přenesli kapitán van Bommel a stoper van Buyten, na kterého čeká 100. ligový zápas v bavorském dresu. I přes nekompletní sestavu má Louis van Gaal jasno: "Budeme útočit a Wolfsburg bránit."

Mistra ze sezóny 2008/2009 však není radno podceňovat, zvlášť když na rozdíl od Bayernu v létě investoval a za více než dvacet milionů eur přivedl Friedricha, Kjaera, Mandžukiće či Cícera. Důvod k tomu ovšem byl zřetelný - po historickém úspěchu zažil Wolfsburg citelný propad a umístění až na osmé příčce. Takto špatného mistra měla bundesliga naposledy před pětadvaceti lety, tehdy Stuttgart skončil dokonce o dvě místa hůře.

Změna proběhla i na trenérském postu, z úspěšné mise v Twente přišel Steve McClaren, aby se stal prvním anglickým koučem v německém fotbalovém prostředí. "Je to pro mě čest," uvedl holandský mistr, který je s losem úvodního kola spokojen. "Není žádný lepší zápas, kterým bychom mohli sezónu odstartovat. Potom budeme vědět, jak na tom jsme."

Dolnosasové, kteří na přestupovém poli dost možná ještě neřekli poslední slovo, budou chtít v Mnichově uspět po dlouhé době - z dosud třinácti zápasů v bavorské metropoli uhráli jediný bod a to navíc již před devíti lety. Dobrou zprávou pro ně ale je, že nikdo není zraněn. Otazník visí pouze nad startem Benaglia, jehož manželka očekává prvního potomka, pouze na lavičce by pak mohl zůstat Zvjezdan Misimović - bosenský špílmachr vyhořel v pohárovém utkání v Münsteru, kde VfL horko těžko vyhrálo 2:1, a na jeho místo se tlačí Cícero.
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Butt - Lahm, van Buyten, Badstuber, Contento - van Bommel, Schweinsteiger - T. Müller, Kroos, Ribéry - Klose
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Benaglio - Riether, Kjaer, A. Friedrich, M. Schäfer - Hasebe, Josué - Grafite, Misimović, Mandžukić - Džeko
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.45 - 4.20 - 6.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FC St. Pauli00000:00
 VfB Stuttgart00000:00
 Schalke 0400000:00
 Eintracht Frankfurt00000:00
 1. FC Norimberk00000:00
 Werder Brémy00000:00
 VfL Wolfsburg00000:00
 1. FC Kaiserslautern00000:00
 Bayer Leverkusen00000:00
 TSG Hoffenheim00000:00
 SC Freiburg00000:00
 1. FSV Mainz 0500000:00
 Hamburger SV00000:00
 Hannover 9600000:00
 Borussia Mönchengladbach00000:00
 Bayern Mnichov00000:00
 1. FC Köln00000:00
 Borussia Dortmund00000:00

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (162)

Přidat komentář
mike.84

1. pro ligu kterou bych chtěl sledovat když není PL

Reagovat
smazaný uživatel

Načo máš net?

Reagovat
smazaný uživatel

na Bundesligu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mike.84

Reagovat
mike.84

net není to samé co uhlopříčka 90 a digiobraz. navím u kompu musím sedět

Reagovat
Kovi81

presne, tez mi vadi to sledovat na netu... sere me, ze upc nema eurosport 2 bundesliga

Reagovat
smazaný uživatel

Jaktoze ne?

Reagovat
smazaný uživatel

upc má eurosport bundesliga 2, najdi si eurosport 2 a jestli ho máš v češtině, tak je to ono

Reagovat
mike.84

ty vole fakt. ted na to čumím.. eurosport 2 je teda asi eurosport bundesliga. tak aspon něco.. no ale ti komentaoři.. kreteni kteří moderují snooker

Reagovat
smazaný uživatel

Prepnout na anglicky zvuk.

Reagovat
Kovi81

nemam ho v cestine a ani zvuk se neda prepnout

Reagovat
mike.84

na csfd

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

aspoň ten pátek, co vždy dávali na čt4 byl dobrej....

Reagovat
smazaný uživatel

jojo přesně tak alespoň ten pátek mohli nechat

Reagovat
Losinho

Reagovat
mike.84

Reagovat
smazaný uživatel

Otevřu si radka,pustím eurosport,příjemný páteční večer...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Wolfsburg , majster tejto sezóny a dúfam, že sa opäť predvedú svojim ofenzívnym futbalom ako predchádzajúce roky.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Losinho

Reagovat
smazaný uživatel

Nejnesympatičtější klub v BL

Reagovat
Losinho

Reagovat
Kovi81

v bundeslize nejsou nesympaticke kluby

Reagovat
smazaný uživatel

Vlci jo

Reagovat
smazaný uživatel

Vlci jo

Reagovat
Arne

18.00, 40 tisíc lidí na Oberhausen... Už se těším.

Reagovat
smazaný uživatel

jestli vám ta návštěva vydrží aspoň taková po celou sezonu tak

jinak to asi v TV nebude co?

Reagovat
mike.84

e e

Reagovat
Arne

Je srovnatelná s prvními zápasy první ligy, snad to zůstane... Jinak bude to v TV - ten Eurosport to dává. Jinak bwin jako vždy.

Reagovat
mike.84

ale není eurosport jako eurosport. eurosport 1,2 to nedavá, dava to eurosport bundesliga a to já třeba nemám, ikdyž mám rozšířenou nabídku

Reagovat
Carrick

Jak to vidíš dneska? Vyhraje Hertha? Jak moc bezpečné je na ni vsadit?

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
mike.84

to byly časy jak sem eště sledoval na dsf bundesliga pur a tam st.pauli (a nebo ty zimní halove turnaje, kde jeden myslím st.pauli pořádalo)

Reagovat
mike.84

jinak drezy pěkné, ale až moc vytuněná je ta fotka co se grafiky týče.

Reagovat
smazaný uživatel

Fc Bayern deutsche majster

Reagovat
Shevchenko

Četl jsem, že Eurosport 2 Bundesliga letos bude na UPC, co je na tom pravdy?

Reagovat
smazaný uživatel

grr, to mě brzo donutí, abych si pořídil UPC

Reagovat
smazaný uživatel

Uz je.

Reagovat
mike.84

neřek bych. možná přes satelit. upc co se týče sportu má EU 1,2 sport 1,2,5 pak nějakej extreme. eurosport bundesliga tam nevidim. jestli je pod jinym nazvem nevím.

Reagovat
smazaný uživatel

Já ho teda nemám. Hlavně, že mi nacpali asi 10 druhů nějakých Discovery nebo co to je

Reagovat
smazaný uživatel

dobry den panove, prosim vas neznáte nějakou kvalitni internetovou starnku na sledovani fotbalu ze sveta? Diky

Reagovat
mike.84

znam(e)

Reagovat
mike.84

fromsport, myp2p, adthe

Reagovat
Liquid

co to ta Hertha zase předvádí

Reagovat
smazaný uživatel

dávají to na eurosport 2 :)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

OT: na Kickeru je fantasy BL

Reagovat
FuckT

Pekarik asi neni v zostave,ze ?

Reagovat
smazaný uživatel

Je.

Reagovat
smazaný uživatel

dokonce je v základu jinak Friedrich (zraněn), Misimović (prý to fláká ) a Grafite nehrajou...

Reagovat
smazaný uživatel

Grafite už trochu stagnuje se mi zdá, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

u Grafiteho nevim, ale Misimović to fláka, protože chce pryč

Reagovat
smazaný uživatel

Tak misto koho by sis Grafika predstavoval?

Reagovat
smazaný uživatel

v kádru místo Riethera/Zianiho a hrálo by se na dva hroty

jinak kapitánem je Džeko... to je dle mne už první věc, kterou trenér prokoučoval...

Reagovat
FuckT

ale ked sa friedrych da dokopy,asi si nezakope,ne ??sorry za moc otazok,len nemam info teraz ...kazdopadne som rad,ze teraz dostane sancu ukazat sa Stevovi a dufam,ze nesklame :)

Reagovat
FuckT

dufam teda,ze Friedrich je krajny obranca :D:D lebo ked ne tak som napisal peknu blbost XD

Reagovat
smazaný uživatel

spíše stoper

Reagovat
FuckT

tak potom vlastne posadil konkurenciu ? :P teda ked Mismovic neni krajny obranca ...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
FuckT

myslim,ze som sa hore jasne vyjadril,ze jedine co viem o Wolfsburgu je to,ze tam hra Pekarik :P tak please,,calm down :)

Reagovat
smazaný uživatel

jestli to myslíš tak, že Pekárik posadil konkurenci tak asi jo, ikdyž teď nevim, jak to je na marodce u vlků

Reagovat
FuckT

to ani ja :) ale dufam,ze su vsetci zdravy :D

Reagovat
smazaný uživatel

a Pekárik už je venku

Reagovat
FuckT

jj co uz :D

Reagovat
smazaný uživatel

Fakt to dávajú dneska na E2?

Reagovat
smazaný uživatel

hmm, tak Demichelis není v kádru, protože se prý urazil, že nebyl v sestavě

jinak Arne, můžeš potom nějak popsat výkon Herthy? zajímal by mne především brankář, Lell, Hubňa...

...a pak ještě, kdo je ten Djuricin?

Reagovat
smazaný uživatel

Džeko kapitán

Reagovat
smazaný uživatel

dle mého spíše je to zabití gólového útočníka...

Reagovat
smazaný uživatel

Proč není Josué?

Reagovat
smazaný uživatel

asi snaha udržet Džeka

Reagovat
Bakary3

Dát mladýmu hráči všechno, co to jde- ztráta motivace- takhle ho opravdu neudržej.. (viz CR)

Reagovat
smazaný uživatel

Tak pri hymne bolo vidiet ktorý klub ma viac Nemcov

Reagovat
smazaný uživatel

Ten obrázek k tomuhle článku odpovídá Muller

Reagovat
FuckT

pekne ten stredny obranca :P

Reagovat
smazaný uživatel

Müller a Kroos se taky pěkně začlenil

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

van Bommel potrestán za to, co prošlo Zianimu

Reagovat
FuckT

suhlas ...asi to bolo kvoli Van Bommelovej povesti ...a k tomu bolo moc vidiet,ze to bola od Bommela odplata...

Reagovat
smazaný uživatel

asi jo...

...jinak je škoda, že rohy z leva kope Kroos, v Leverkusenu se mi líbila varianta, kdy Hyypia sklepl balon mimo vápno a Kroos pak poslal ránu na bránu

Reagovat
FuckT

jj ...ked sa v 2 polcase nepokusi Wolfsburg trochu zautocit,dostanu dalsi gol ...ubranit Bayern sa skoro neda ...

Reagovat
smazaný uživatel

po tomhle to vidím na 2:2 s tím, že Bayern vyrovná z penalty

Reagovat
smazaný uživatel

a tu jedničku bych nechal vyřadit... to už neni možný

Reagovat
smazaný uživatel

Otazka casu ten gol.

Reagovat
smazaný uživatel

Butt jistej jako vždycky Wolsfburg už hraje mnohem líp po poločase.Mohli by vyhrát.

Reagovat
smazaný uživatel

Misimoviča pred tým gólom pekne vychytal.

Reagovat
smazaný uživatel

myslíš Mandzukiče?

Reagovat
smazaný uživatel

právě že chyboval po dlouhý době... jinak nám tam vepředu prostě chybí Gómez

Reagovat
smazaný uživatel

Já vim,ale pořád mi příjde,že na velkoklub typu Bayernu je to slabota.něco jako Almunia v AFC

Reagovat
smazaný uživatel

nn, Butt je ideální přechodná jednička, která připraví na ligu Krafta

Reagovat
smazaný uživatel

...ikdyž hráč (tzn. Lahm) nestál u přední tyče na žádost Butta

Reagovat
smazaný uživatel

Náhodou Edina teď pěkně vytáh..

Reagovat
smazaný uživatel

Jak ho trefil do huby...

Reagovat
smazaný uživatel

vymyšlený to měl Pranjić pěkně, škoda, že z toho nevytěžil roh

Reagovat
smazaný uživatel

Jak já nemám rád Bayern.Za ten druhej poločas si vyhrát nezasloužili.

Reagovat
smazaný uživatel

stejně tak si Wolfsburg nezasloužil vyhrát za první poločas + Bayern v druhém poločase ukázal více než vlci v prvním...

Reagovat
smazaný uživatel

Jo to je asi pravda.Přece jenom ty hlavní šance Vlků byly po Buttovo chybách.

Reagovat
smazaný uživatel

Mandžukić 6 faulů a je bez karty

Reagovat
smazaný uživatel

To jsem nemel videt.

Reagovat
smazaný uživatel

FC BAYERN

Reagovat
Liquid

Freiburg - St.Pauli 4:4

Hannover - Frankfurt 2:1

Gladbach - Norimberk 3:1

Köln - Kaiser 1:0

Hoffenheim - Brémy 2:3

HSV - Schalke 0:0

Mohuč - Stuttgart 0:2

Dortmund - Never 1:1

Reagovat
FuckT

hra jeden z dvojice Mak,Nemec ?:D

Reagovat
smazaný uživatel

nehrajou

Reagovat
FuckT

:)

Reagovat
smazaný uživatel

Šimůnek nehraje, ale Morávek a Bílek jsou spolu ve středu zálohy

a Mehmet Ekici je taky v základu

Reagovat
osobnostx

Morávek s každým utkáním hodně poroste...věřím tomu....

Reagovat
smazaný uživatel

zatim se mi líbí jenom červená pro Kolín a vedení Hannoveru doufám, že to FCK ještě otočí

Reagovat
smazaný uživatel

paráda, Köhler na 1:1 tak už nic

Reagovat
smazaný uživatel

Paráda, K'lautern obrat, teď už jen udržet!

Reagovat
smazaný uživatel

A už je tam třetí. 1. FCK titul!

Reagovat
smazaný uživatel

Tag BD mi dneska 100% vyšla .... Snad to bude pokračovat.

Reagovat
mike.84

aspon se mrknu na toho talenta z bvb goetzeho

Reagovat
Losinho

BVB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
slovaňáák

Reagovat
smazaný uživatel

BVB Barrios v dobré formě, snad to dnes potvrdí

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Ribéry v prepočte cez 200 000 € týždenne...

Reagovat
smazaný uživatel

bohužel už normální v dnešním fotbale

Reagovat
smazaný uživatel

opravdu je Kuzma na CM a Träsch na křídle - nebo to zase nevychytali na BL.de?

jinak Mainz

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, hraji tak.

No, nevim, co se ti na Mainzu tolik libi. Nezahodit Cacau tu penaltu, tak mohl Stuttgart z toho tlaku pridat jeste dva goly a bylo hotovo. Me se teda hlavne libi Zabavnik, naopak byt Tuchelem tak stahnu Fuchse, ten snad krome par malickosti nic neudelal spravne a je zraly na vylouceni. Zrejme prebral roli po Bancem.

Reagovat
smazaný uživatel

Mj. nevis co je se Schurrlem? Ten ma dobre naslapnuto, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

líbí se mi to, že VfB prohrává jinak mně Fuchs příjde jako hráč, který se hodí spíše do zálohy no... a má dobrý standartky, takže jestli odejde z pole tak místo něj přileze asi Šimák

jinak Schurrle není ani na lavičce tak nevím co s nim je...

Reagovat
smazaný uživatel

No on Mainz hraje ten svuj domaci standard - cekat na chybu soupere, precislit a treba to tam spadne. Body se z Bruchwegu budou zase vozit tezko. Toho Schurrleho je mi lito, jestli by jej meli posadit Szalai, Rasmussen a Allagui - nevim, jestli je lepsi nez ty tri, ale za lonskou sezonu by ty prilezitosti dostavat mel.

Reagovat
smazaný uživatel

no, tak teď už chybí jenom to, aby se po střídání trefil Szalai a Schurrle může utřít nos...

Reagovat
smazaný uživatel

Moje smrt. To by uz i pro VfB bylo moc tvrde na zacatek sezony. I po tom vysledku na Pasienkach jsem cekal neco mnohem lepsiho, nez toto. Snad je nemuze polozit nepromenena penalta.

Reagovat
smazaný uživatel

Szalai břevno jinak Holtby hraje zatím dobře

Reagovat
smazaný uživatel

Presne to jsem chtel napsat. Na te reakci potom bylo jasne videt, ze je to Madar.

Reagovat
Shevchenko

Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen a zaplněný Westfalenstadion, už se nemůžu dočkat.

Reagovat
smazaný uživatel

Vidim to na vyhru BVB 2:0.

Reagovat
smazaný uživatel

jj - asi si na netu najdu i toto utkání těším se na to, že Kagawa rozebere Ballacka

Reagovat
smazaný uživatel

Schwaab na lavicce, Kadlec v zakladu.

Reagovat
smazaný uživatel

Káca si to zasloužil za ty dva góly

Reagovat
smazaný uživatel

A Castro si pravou stranu na ukor Schwaaba zaslouzil za co?

Reagovat
smazaný uživatel

to nevim, ale Jupp ví co dělá (kromě Ballacka v základu)

Reagovat
smazaný uživatel

tak to je asi kvůli odpočinku, aby byl fit na EL atp.

Reagovat
smazaný uživatel

Michal by mel taky odpocivat, protoze dnes ho bude Dortmund hodne vetrat a mam pocit, ze to, co z hracu BVB uvidi, budou jen cisla na jejich zadech.

Reagovat
smazaný uživatel

BvB: Götze (L) - Kagawa - Großkreutz (P) to vypadá zajímavě

...akorát nevim, kdo je v Leverkusenu vedle Ballacka BL.de píše Vidal a Kicker tam má napsanýho Domagoje Vidu

Reagovat
smazaný uživatel

Vidal, zadny Domagoj nehraje.

Reagovat
smazaný uživatel

j, tak už jsem Artura postřehl taky...

Reagovat
smazaný uživatel

Nejsem si jist, ale neodesel Vida na hostovani? Ci to byl jiny jihoslovan?

Reagovat
smazaný uživatel

Vida je v Bayeru... ty myslíš asi Zvonka Pamiće, který je na hostování ve Freiburgu

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, toho, dik...

Reagovat
smazaný uživatel

Kagawa se s tim nemazli od zacatku - skoro gol, skoro zluta...

Reagovat
smazaný uživatel

Pekna pracicka.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ten gol Dortmundu mel platit.

Reagovat
smazaný uživatel

tak Klopp teď musí řádit... místo 1:1 to je 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Ten gol klidně uznat mohli

Reagovat
smazaný uživatel

právě... ale tam to asi z pohledu sudího vypadalo, že se Kagawa zapojil aktivně, ale stejně jinak Renato Augusto s Barnettou ukázali pěkný kousky...

Reagovat
smazaný uživatel

No ona ta obrana Dotmundu taky žádný zázrak. Třeba Schmetzler mě nikdy nějak moc nepřesvědčil (i když občas má dobré výpady dopředu)

Reagovat
smazaný uživatel

tak on je vlastně takový dlouhodobý záskok za Dédého

Reagovat
smazaný uživatel

...paráda, už druhý komentátor, který by cpal Dortmund do M´gladbachu

Reagovat
smazaný uživatel

Coze, kde to sledujes?

Reagovat
smazaný uživatel

atdhe.net ... je tam stream který má přenos ze sky

a komentátor mluvil o Signal Iduna Parku jako o Borussen Parku, a Borussia Park je stadion Gladbachu - a není to poprvé, jak hrálo BvB s Karabachem tak to komentátor taky řekl

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tak, teď jde na plac Robert

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, že mi vypadl ten polský eurosport

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele