1. kolo
21.08.2010 15:30 CET
4 : 1
(4:1)

Reportáž

TSG Hoffenheim - Werder Brémy 4:1

První vyhrání z kapsy vyhání - o tom se přesvědčili svěřenci Thomase Schaafa, kteří od třetí minuty sice vedli v Rhein-Neckar Areně díky proměněné penaltě Torstena Fringse, nakonec však odjeli se čtyřmi góly.

Na zajímavé situace nemuseli fanoušci v Hoffenheimu čekat dlouho. Běžela teprve druhá minuta a Marvin Compper zahrál ve vlastním pokutovém území rukou, sudí Günter Perl neváhal a ukázal na značku pokutového kopu. Míč z jedenácti metrů před brankou uvedl do pohybu zkušený Torsten Frings a přestože brankář Hoffenheimu Starke směr jeho rány vystihl, Brémy mohly už po třech minutách nové sezony slavit svou první branku.

Na hřišti se již od prvních minut jiskřilo a využít toho mohl Hoffenheim. Rozehrál nakrátko, Beck poslal ostrý míč do šestnáctky soupeře a Ibisevićovu hlavičku jen se štěstím vyrazil Wiese. Jihoněmecký tým ve svém náporu neúnavně pokračoval a kolikrát musel proklínat všechny svaté, že v brance Werderu stál výborný Tim Wiese.

Vyrovnání se svěřenci Ralfa Rangnicka přeci jen dočkali. Ve dvacáté minutě pronikl kolem Petriho Pasanena Vedad Ibisević, na malém vápně hledal Peniela Mlapu, před ním ale odvrátil Clemens Fritz, naneštěstí pro něj tak nešťastně, že pro Demba Bu nebyl problém dorazit míč pohodlně do branky.

Hoffenheim se ale ani s jedním gólem nespokojil. Ve 37. minutě dostal nesmrtelnou přihrávku za obranu Peniel Mlapa a zakončil podél Wieseho přesně do pravého dolního růžku. Trvalo to jen tři další minuty a Rhein-Neckar Arena se opět ohýbala v základech. Torsten Frings ztratil míč, Luiz Gustavo skvěle načasoval přihrávku na Vedada Ibiseviće, pro nějž stejně jako pro Mlapu před chvílí nebyl problém zakončit do Wieseho sítě.

Nejinak tomu bylo i o dvě minutky později. Torsten Frings zbytečně fauloval Vedada Ibisoviće, k míči se postavili Andreas Beck se Sejadem Salihovićem a druhý jmenovaný perfektně zakroutil míč za Wieseho záda.

Kdo čekal, že ofenzivní hody budou pokračovat i po změně stran, ten se mýlil. Tým z Kraichgau měl zápas jasně ve své režii a soupeři prakticky nic nedovolil. Střídající Arnautović měl na hřišti problém obejít svůj stín a vystřelil jen jednou. Jeho kolega Pizarro pak nepřipravenou a špatnou ránou vedle jen poukázal na špatný výkon hostí.

Ti tak v Sinsheimu dostali čtverku a do příštího týdne, kdy hrají odvetu 4. předkola Ligy mistrů v Janově s tamní Sampdorií se budou muset v obranné fázi velmi polepšit.

Autor: Daniel Polách

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

jeeeeee dobre tsg!!!!tsg4ever!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

super!jen doufám,že jim to vydrží aŤ je na konci sezóny to nejlepší umístění

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele