1. kolo
21.08.2010 15:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - 1. FC Norimberk 1:1

Ačkoliv byl Mönchengladbach na domácím stadionu proti Norimberku aktivnější, měl více ze hry, nedokázal z utkání s adeptem na sestup vydoloval více než bod.

Norimberk rozhodně nebude chtít, aby se opakovala loňská sezona, kdy frankský klub musel do baráže a vše proto dělal už od úvodních minut. Ve druhé minutě Wolfův průnik zarazil až ve chvíli nejvyšší nouze Nilsson. Iniciativu pak sice na chvíli převzal domácí Gladbach, nicméně v patnácté minutě už mohli slavit Bavoři. Judtův kvalitný centr minul Brouwers a pro Hegelera nebyl problém hlavičkou do protipohybu Baillyho poprvé rozvlnit síť v Borussia Parku.

Mönchengladbach najednou musel zpřesnit svou hru, což se mu povedlo. První výraznější šancí z hříbat měl na svědomí Idrissou, kterého na šedesát metrů vysunul Dante, ale na poslední chvíli novou posilu z Freiburgu zastavil důrazný hostující obránce Wolf.

Střeleckému tahounovi Freiburgu z loňské sezony se ale zadařilo po půlhodině hry. Reus jej vyzval přihrávkou a kamerunský útočník ze třinácti metrů překonal Schäfera, o jehož startu do utkání se rozhodlo až na poslední chvíli, neboť zkušeného brankáře FCN trápily před zápasem bolesti zad.

Do konce poločasu už ani jeden z týmů branku nepřidal, za zmínku stojí jen Bradleyho rána z devatenácti metrů, která proletěla těsně nad břevnem.

Ve druhé půli měli domácí opět větší procento držení míče, nicméně střílení branek pro ně bylo překvapivě problémem. Až v 55. minutě měli znovu po dlouhé době blízko k brance, před skvělým Idrissou ale odvrátil Judt. Na další akci museli příznivci Borussie čekat dalších deset minut. Bobadilla byl ale v blízkosti soupeřovi branky sám překvapen, že se k němu dostal míč a proto jej neposunul do branky.

Nápor Gladbachu se stupňoval. Na hodinách svítila 70. minuta, když Bradley z dobrých pětadvaceti metrů pořádně provětral Schäfera, jenž se musel pořádně natáhnout, aby ránu amerického reprezentanta na mistrovství světa vyrazil pěstmi ven z prostoru tří tyčí.

Norimberk na Bradleyho krásnou střelou odpověděl za tři minutky, jenomže Bunjaku v těsně blízkosti Baillyho překonat nedokázal.

Osud zápasu mohl zvrátit v samotném závěru střídající Hermann, nicméně jeho ránu s vypětím všech sil na roh vyrazil Schäfer. Mönchengladbach tak sezonu zahájil bodem z utkání s Norimberkem.

Autor: Daniel Polách / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele