1. kolo
21.08.2010 15:30 CET
1 : 3
(1:0)

Reportáž

1. FC Köln - 1. FC Kaiserslautern 1:3

Brzké vyloučení a dva góly v posledních deseti minutách. Utkání Kölnu se staronovým Kaiserslauternem by se z pohledu domácích dalo shrnout do jediné věty.

Kapitán Kölnu Youssuf Mohamad by klidně na knižní trh mohl uvézt nový titul s názvem "Jak špatně začít sezonu". Stoper rýnského celku se totiž ze zápasu s Kaiserslauternem poroučel už po devadesáti dvou sekundách hry. Hoffer si jej totiž skvěle obhodil, uháněl na branku a domácí obránce jej s velkou těžkostí fauloval tak důsledně, že jej sudí Brych poslal předčasně do sprch.

Köln to ale na lopatky nesrazilo a dostal se do vedení. Po volném kopu Petita posunul míč na branku McKenna, Sippel lehký míč neudržel ve své moci a Milivoje Novaković neměl problém míč doklepnout do branky.

Od té doby bylo pořádné vzrušení v Rhein-Energie-Stadion nedostatkovým zbožím. Až v jednatřicáté minutě poslal Petit svou standardku ze třiceti metrů metr vedle levé Sippelovy tyče. Stejný hráč byl i u další šance. Ve 35. minutě musel Sippel na jeho ránu dosáhl jen díky konečkům prstům a zakročil na roh.

První půle skončila vítězstvím domácích, na což hostující trenér Kurz zareagoval dvojím střídáním. Až do sedmdesáté minuty ale tyto změny nebyly ani vidět, pak ale převzal iniciativu navrátilec do nejvyšší německé soutěže, Rodnei vybídl ke skórování Lakiće a ten svou ránou ze sedmnácti metrů jako by označil Mondragona za bezmocného.

Pak se navíc stalo něco neuvěřitelného a skvělého pro hosty. V 84. minutě Ilicević předvedl úchvatné sólo, na jehož konci předal míč Lakićovi, který střelou do levého dolního rohu překonal Mondragona. Rýnští se mohli ještě více hněvat na svého kapitána v 88. minutě. Ilicević opět udělal z hráčů Kölnu statisty a rozhodl o výborné výhře Lauternu v Kölnu.

Autor: Daniel Polách / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele