Bundesliga - preview 7. kola

05.10.2018, 08:50, aktualizováno 07.10.2018, 09:29
Previews
RB Lipsko hraje doma s Norimberkem a v případě výhry se dostane před Bayern Mnichov. Leverkusen se pokusí uspět ve Freiburgu, v souboji dvou pohárových zástupců si to rozdají Hoffenheim a Frankfurt...
SC Freiburg - Bayer Leverkusen  (neděle 13:30)
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.56 - 3.58 - 2.15
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
TSG Hoffenheim - Eintracht Frankfurt  (neděle 15:30)
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.78 - 4.08 - 4.56
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
RB Lipsko - 1. FC Norimberk  (neděle 18:00)
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.44 - 4.97 - 7.58
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Borussia Dortmund - FC Augsburg  (sobota 15:30)
Dortmund má skvělou formu a proti Augsburgu je jasným favoritem. Zastavit ho však může únava a návrat skvělého Finnbogasona.

Právě faktory únavy a uzdravení nejdůležitějšího hráče Alfreda Finnbogasona by mohly Dortmundu zkomplikovat cestu za třemi body. Na druhou stranu má Dortmund skvělou formu a výhru nad bavorským týmem by si měl pohlídat. Poslední setkání obou celků však skončilo letos v únoru překvapivou remízou 1:1.

Borussia ještě v letošní sezóně neprohrála jediný soutěžní zápas a nachází se se čtrnácti body na prvním bundesligovém místě, o bod před jinak suverénním Bayernem. V pátém kole vyhrál Dortmund nad nováčkem z Norimberku 7:0, o tři dny později si pak přivezl výhru 4:2 z nedalekého Leverkusenu.

Ve středu hrál Dortmund svůj zápas Ligy mistrů proti AS Monaco a díky gólům Larsena, Paca a Reuse zvítězil 3:0, přičemž Paco ještě v 69. minutě neproměnil pokutový kop ve prospěch dortmundského celku. Otázkou je, zda se velká zápasová vytíženost neprojeví právě v zápase proti outsiderovi z Augsburgu.

Dalším důležitým faktorem je návrat islandského útočníka Augsburgu Alfreda Finnbogasona po zranění. Finnbogason vstřelil loni v bundeslize celkem dvanáct gólů a pro Augsburg je tedy velmi důležitý. Celý začátek sezóny byl však zraněný a do zápasu poprvé naskočil minulou neděli a hned tu stálo za to.

Augsburg zvítězil nad Freiburgem 4:1, Finnbogason odehrál devadesát minut a v zápase se prezentoval hattrickem. Jinak však forma Augsburgu příliš dobrá není. V půlce září prohrál 2:1 na půdě Mainzu, o týden později 3:2 doma s Brémami, poté však překvapivě remizoval 1:1 na půdě Bayernu Mnichov, jenž nesmyslně vypustil závěr zápasu.

Domácím budou chybět zranění Kagawa, Schmelzer a Pulisic, za hosty ze stejných důvodů do zápasu určitě nenastoupí Stafylidis, Jakob, Korejec Ji a Schieber. Hlavním rozhodčím zápasu bude pětačtyřicetiletý Markus Schmidt ze Stuttgartu.
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Bürki - Piszczek, Akanji, Zagadou, Diallo - Witsel, Delaney - Sancho, Reus, Bruun Larsen - Paco Alcacer
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Luthe - Gouweleeuw, Khedira, Hinteregger - Schmid, Max - Baier - Hahn, Gregoritsch, Caiuby - Finnbogason
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.57 - 4.42 - 6.08
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hannover 96 - VfB Stuttgart  (sobota 15:30)
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.51 - 3.47 - 2.96
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
1. FSV Mainz 05 - Hertha BSC  (sobota 15:30)
Hertha bude zajíždět k vyrovnanému zápasu sedmého bundesligového kola na půdu Mainzu. Lepší formou se můžou pyšnit hosté, Mainzu však může pomoct výhoda domácího prostředí.

Berlínská Hertha se nachází v dobré formě, černou kaňkou je pro ní především zaváhání z konce září, kdy prohrála 3:1 v Brémách. O tři dny později však svěřenci trenéra Dárdaie dokázali zvítězit 2:0 nad Bayernem Mnichov. V zápase se navíc jedním gólem prezentoval Slovák Duda, který je v tuto chvíli nejlepším střelcem soutěže.

To Mainz datuje svou poslední výhru do půlky září. Tehdy dokázal tým z Hesenska zvítězit 2:1 nad Augsburgem, když obrátil vývoj skóre v posledních pěti minutách góly Ujaha a Maxima. Od té doby je to však ze strany Mainzu jedna velká bída.

Po prohře v Leverkusenu přišla bezbranková remíza s Wolfsburgem a minulou sobotu padl Mainz na půdě Schalke. V ani jednom ze těchto třech zápasů nedokázal Mainz vstřelit gól. Problémem ale není proměňování šancí, ale vůbec jejich vytváření, prolomit by se tato forma mohla právě v domácím prostřední proti berlínské Hertě.

Proti Hertě hraje také zajímavá statistika poslední bilance. Mainz vyhrál všechny tři poslední zápasy proti Hertě Berlín a navíc v nich neinkasoval ani gól. Naposledy vyhrál Mainz nad Herthou letos v únoru u ní na stadionu 2:0, tehdy rozhodl dvěma góly Quaison, který by měl podle posledních zpráv německých médií začít zápas pouze na lavičce.

Dalšími domácími hráči, kteří do zápasu nezasáhnou, ale ze zdravotních důvodů, jsou brankář Adler, Brosinski, Bungert, Hack, Holtmann, Latza a Berggreen. Marodka hostů je o poznání rozsáhlejší, čítá jména jako Darida, Grujić, Gersbeck, Pekarík, Torunarigha, Friede, nebo Köpke.
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Müller - Mwene, Bell, Niakhaté, Aaron - Kunde - Gbamin, Baku - Öztunali, Burkardt - Mateta
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Jarstein - Lazaro, Stark, Rekik, Plattenhardt - Skjelbred, Maier - Kalou, Duda, Dilrosun - Ibišević
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.72 - 3.41 - 2.75
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Fortuna Düsseldorf - Schalke 04  (sobota 15:30)
Düsseldorf se v rámci regionálního derby postaví nenáviděnému Schalke 04. Naposledy se oba týmy potkaly v roce 2013, tehdy zvítězilo Schalke 2:1.

Schalke je na půdě nováčka favoritem, ačkoliv zažilo katastrofální vstup do sezóny a stále se ocitá v sestupovém pásmu. Düsseldorf se vrátil do bundesligy po pěti letech a z šesti zápasů dokázal vyhrát pouze doma proti Hoffenheimu.

Minulou středu podlehla Fortuna doma Leverkusenu, v sobotu pak podlehla jinému nováčkovi, a sice prohrála 3:0 v Norimberku. S pěti body okupuje patnáctou bundesligovou příčku a podle předsezónních očekávání německých médií bojuje o udržení se mezi německou elitou.

Ještě hůře je na tom však po parádní loňské sezóně Schalke. Tým z Gelsenkirchenu prohrál úvodních pět bundesligových duelů této sezóny a nacházel se na beznadějně posledním místě, minulou sobotu byla však tato série prolomena a Schalke doma vyhrálo nad Mainzem 1:0, přičemž jediný gól zápasu vstřelil Schöpf.

Ve středu navíc Schalke hrálo zápas Ligy mistrů v Moskvě proti tamnímu Lokomotivu, který vyhrálo rovněž 1:0, tentokrát se však trefil americký talent Weston McKennie. Právě únava ze středečního zápasu a cestování do dalekého Ruska mohou být jedním z faktorů, hrajících v neprospěch Schalke.

Schalke budou ze zdravotních důvodů v zápase v Düsseldorfu chybět Harit, Oczipka, Skrzybski a Stambouli. Za Fortunu do zápasu ze stejných důvodů nenastoupí Wolf, Contento, Hoffmann a Fink. Po reprezentační pauze čeká Schalke zápas s Brémami, Düsseldorf bude hrát ve Frankfurtu.
Fortuna Düsseldorf - pravděpodobná sestava:
Rensing - Zimmermann, Ayhan, Kaminski, Gießelmann - Sobottka - Zimmer, Bodzek, Morales, Usami - Hennings
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Fährmann - Caligiuri, Naldo, Nastašić, Mendyl - Rudy - Embolo, Serdar, Konoplyanka - Teuchert, Burgstaller
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.88 - 3.53 - 2.06
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Bayern Mnichov - Borussia Mönchengladbach  (sobota 18:30)
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.15 - 9.14 - 19.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Werder Brémy - VfL Wolfsburg  (pátek 20:30)
Brémy budou v zápase s Wolfsburgem usilovat o navázání na solidní vstup do sezóny. V horní polovině tabulky se však ocitají i hosté.

V předehrávce sedmého bundesligového kola se utkají dva týmy z horní poloviny tabulky, a sice Werder Brémy a Wolfsburg. Brémy se po šesti odehraných zápasech nachází s jedenácti body na šestém místě. O dvě místa níže se s devíti body ocitají právě "Vlci" z Wolfsburgu.

Brémský Werder zažil nadstandardní vstup do sezóny. Po remíze s Hannoverem z prvního kola přišla výhra ve Frankfurtu po skvělém výkonu. V půlce září přišla další domácí remíza, tentokrát s nováčkem z Norimberku. O týden později už ale Brémy přivezly tři body z Augsburgu a měli opravdu dobrou výchozí pozici.

Tu umocnili ve vloženém pátém kole, v němž porazili berlínskou Herthu 3:1 po gólech Harnika, Veljkoviće a Kruseho. Menší pád na zem však přišel minulou sobotu, kdy Brémy poprvé v sezóně v soutěžním zápase prohrály, a sice 2:1 na půdě podceňovaného Stuttgartu, který se i po výhře dál pohybuje v sestupovém pásmu.

To Wolfsburg navázal na loňskou sezónu a i nadále na něj sedí trefná přezdívka německých médií - "remízový král". V prvních dvou kolech Wolfsburg vyhrál nad Schalke a v Leverkusenu. Poté však přišla remíza 2:2 s Herthou Berlín, nepochopitelná domácí prohra s Freiburgem a zmiňované dvě remízy v Mainzu a s Mönchengladbachem.

Domácím budou v zápase s Wolfsburgem ze zdravotních důvodů chybět Kapino, Zetterer, Bartels, Harnik, Johannsson a Petsos. Z důvodu limitu žlutých karet pak nebude moci do zápasu naskočit opora Veljković. Hostům budou kvůli zranění chybět Azzaoui, Guillavogui, Klaus a Mehmedi.
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Pavlenka - Gebre Selassie, Langkamp, Moisander, Augustinsson - Bargfrede - Eggestein, Klaassen - Osako, Kainz - Kruse
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Casteels - William, Knoche, Brooks, Roussillon - Camacho - Arnold, Malli - Steffen, Brekalo - Weghorst
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.09 - 3.58 - 3.74
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Borussia Dortmund642019:514
2.Bayern Mnichov641112:513
3.Hertha BSC641112:713
4.Borussia Mönchengladbach632112:911
5.Werder Brémy632111:811
6.RB Lipsko632110:911
7.VfL Wolfsburg623110:99
8.FC Augsburg622211:98
9.1. FSV Mainz 0562224:48
10.1. FC Norimberk62227:108
11.Eintracht Frankfurt621310:107
 TSG Hoffenheim621310:107
13.SC Freiburg62139:137
14.Bayer Leverkusen62047:136
15.Fortuna Düsseldorf61235:95
16.VfB Stuttgart61235:105
17.Schalke 0461053:93
18.Hannover 9660245:132

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (163)

Přidat komentář
vladino10

Kabína je vraj nespokojná- najmä s rotáciou..resp nie s tým, že sa rotuje, ale s tým ako- hraci by chceli nejakú férovú rotáciu, teraz je to tak, že niekto zahrá dobre a zápas na to sedí, hráči by chceli rotovať podľa výkonov..James opustil štadión bez slova 10 minút po záverečnom hvizde proti ajaxu, kovacovi mal povedať, že uz netrénuje frankfurt..

Ďalším problémom má byť to, že Niko, Robert a Hasan sa medzi sebou aj pred ostatnými rozprávajú chorvátsky- s tým je nespokojný napríklad aj Peter Hermann..

Takisto toho vraj Kovac neponúka veľa smerom dopredu- v analýzach sa venuje na 90% obrannej činnosti..

Reagovat
db18

Primadony

Akorát to, že i mezi sebou mluví chorvatsky před ostatními je blbý.

Reagovat
Bastaron

To se nedivím Jamesovi, když ví, že místo něho hraje někdo jako Müller.

Reagovat
db18

Reagovat
Bastaron

Wow, vlastně Muller toho umí hodně kromě přihrávky a občasné střely.

Reagovat
db18

a) vůbec nevíc, v čem jsou jeho přednosti

b) James nikdy nešel na hřiště místo Müllera, ani naopak a asi až na jeden zápas byl James na hřišti vždy s Thomasem... tak nevím, kdo mu zabírá místo...

Reagovat
stas87

Ze ti vobec tento jouda stoji za reakciu. To je strata casu, s nim vies debatu.

Reagovat
Bastaron

To víš, když jste zaslepení a pak někdo to vidí reálně třeba.

Reagovat
vladino10

Tak taký stas bayernu nefandi a môže mu byť v zásade jedno či je alebo nie je Muller v Mníchove srdciar atď

Reagovat
db18

Reagovat
Bastaron

Vážně? Vždyť oba jsou AMC, tak kdo jiný ze zálohy by mu zabíral místo.

Reagovat
db18

Tak se podívej, jak se hrálo...

Reagovat
Bastaron

Ale já neřeším jeden zápas.

Reagovat
db18

Tak se podívej na všechny zápasy pod Nikem...

Reagovat
Bastaron

Ano viděl jsem každý zápas.

Reagovat
Rudnevs

Ja zápasy Bayernu moc nesledujem, tak sa spýtam - je problém skutočne v Kovacovi, že to nespravodlivo rotuje alebo to len hovoria hráči, ktorí nedokážu pochopiť, že hrať ich môže len jedenásť?

Reagovat
vladino10

Tak vieš, čo znamená nespravodlivá rotácia?..na začiatku sezóny keď sa darilo, tak tam mohol hrať naozaj ktokoľvek a Bayern valcovala..

Áno, bola pravda, že tam James mal dobry zápas proti schalke a hneď následne sedel, takisto sule v niektorých prípadoch..ale v zásade bol ten herný čas rozdelený rovnomerne, každý dostával tak nejak rovnako príležitostí a vo výkonoch nebol až taký rozdiel, keďže sme naozaj vyhrávali v kazdej zostave...takže si nemyslím, že v tejto fáze by sa niekto mohol cítiť nejako ukrivdeny..

Napríklad taký Robben je podľa mňa proste iba idiot, ide dole v 60. minute, v rozhodnutom zápase a má problém, že zaňho dostane tých 30 minút aj Gnabry..nechápem ako z neho dokázal urobiť heynckes v tej sezóne 12/13 lavickara bez toho aby boli problemy..

No a tá druhá fáza, od zápasu s augsburgom- po tom, čo predviedol Boateng s Herthou bolo neuveriteľné, že hrá proti ajaxu on a nie Sule.. ale inak mi tam fakt nenapadá nejaká veľká nespravodlivosť..

Proste sme nastúpili cez víkend a kovac to bez ohľadu na výkon cez týždeň na LM prerotoval a hrali iní hráči..

Pravdou je však aj to, že iné tímy majú viac menej jednu základnú zostavu- ak by dnes hral finále LM real, tak základnú zostavu trafis na 95% už pred zápasom..to Bayern nemá momentálne žiadnu základnú zostavu- všetci sú náhradníci a zároveň sú všetci hráčmi základu..proste všade sú hráči čo odohrajú 2/3 zápasov a náhradníci odohrajú tu zvyšnú 1/3..u nás hra každý 1/2 zápasov..vždy bude niekto nespokojný, lenže teraz sú zrejme nespokojní všetci .

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Robert je kdo? Nika a Hasana znám...

Reagovat
vladino10

Robert Kovac

Reagovat
Jardman

Bratr nika, už spolu trénovali i Chorvatsko

Reagovat
db18

MAtS, Neuer, Trapp

Boateng, Ginter, Hector, Hummels, Kehrer, Süle, Schulz, Rüdiger

Brandt, Draxler, Goretzka, Havertz, Kimmich, Kroos, Müller, Reus, Rudy, Sané, Uth, Werner

Zase bez Maxe

Reagovat
vladino10

Uth a Rudy v topforme

Reagovat
stas87

Ktoreho myslis? Kruseho alebo Meyera? Alebo este tretia moznost je hrac FCA.

Reagovat
db18

FCA Ale teď už tam je aspoň Hector no...

Reagovat
Rudnevs

Uth je dobrý hráč a za minulé sezóny by si tú nomínaciu zaslúžil, je ale zaujímavé, že je nominovaný zrovna v dobe, keď sa mu nedarí a nemá formu... Prial som si, aby povolal i Teroddeho (hoci som v to moc neveril), ten má teraz neskutočnú formu a pri problémoch na tejto pozícii by to minimálne stálo za pokus, o reprezentácii v súvislosti s ním hovoril i Toni Schumacher.

Rudy v Schalke zatiaľ tiež moc nepresvedčil a rovnako ako Uth je bez formy... No uvidíme, trebárs ho má Löw ako takú defenzívnejšiu variantu do zálohy, podobne ako na WM.

Boateng by ale možno potreboval krátku pauzu, pretože v poslednej dobe tiež nemá zrovna formu, proti Herthe hral hrozne... Pocit, že nemá všetko úplne isté, by ho možno nakopol.

Reagovat
db18

Rudyho podle mne bere i jako alternativu na RB... jinak já bych si přál nominaci Füllkruga, ale tomu to teď taky už nepálí tolik jak v minulé sezoně.

Jo, s Boatengem souhlasím, a doufám, že ho brzy posadí i Kovac, který má sice výhrady k Hummelsovi, ale Boateng je zatím šílený.

Reagovat
bayern987

Terodde v 7 zápasech 12 gólů. Tomu Jogimu už vážně jebe.

Reagovat
db18

Tak Simon je skoro vyloženě druholigový hráč. Ale v současný situaci by za zkoušku asi stál...

Reagovat
bayern987

Byl by lepší volba než Uth. Jinak koukám, že už mu bylo taky 30 takže žádný terno to taky není.

Reagovat
db18

Plno hráčů je zraněných, teď není moc kde brát... další alternativou by byl asi až Luca Waldschmidt...

Reagovat
vladino10

Tak Terrode hra hlavne za asi najkvalitnejší tím v lige s podporou spoluhráčov, z ktorých ešte pred rokom mnohí hrali EL..skúsiť sa môže všetko, ale podľa mňa ten podnet nie je pre trénera až taký silný..ale zas keď sa na to pozrieme z pohľadu, že tam je Uth ktorý túto sezónu odohral jeden dajme tomu že dobrý zápas (aj ten bez gólu)..

Reagovat
Rudnevs

Túto sezónu sa mu to zišlo parádne, on sám má neskutočný gólový čuch (kráľom strelcov v 2. BL sa už dvakrát stal) a navyše hrá za najhodnotnejší káder druholigovej histórie, čiže je dosť možné, že tie jeho čísla na konci sezóny budú proste šialené...

Asi by som vyslovene nepovedal, že Jogimu j***, predsa len, sám som moc nečakal, že Teroddeho povolá, neni to od Jogiho žiaden vyložený lapsus, ale myslím, že všetci sa zhodneme na tom, že za skúšku by to stálo (takto to ostatne formuloval i Toni Schumacher). A kto vie, trebárs sa ho v reprezentácii ešte dočkáme, nebol by prvým hráčom, ktorý by sa k debutu v reprezentácii dostal z druhej ligy (pred ním to zvládli F. Keller, Freier, Helmes a Marin).

Reagovat
smazaný uživatel

V pohári, pri výhre 1:9 nad BFC Dynamo, dal štyri. (8 zápasov - 16 gólov)

Reagovat
smazaný uživatel

Ahoj, pokusil jsem se rozebrat zápas Hoffenheim - Manchester City. Pokud si to někdo přečtete, budu rád za zpětnou vazbu. Díky.

https://bielsistablog.blogspot.com/2018/10/hoffenheim-manchester-city-12.html

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrý rozbor a taky ten článek o Schickovi.

Jen si myslím, že rozbory zápasů můžou být pro některé příliš hutné, zrovna BL sekci by to neměl byt problém.

Reagovat
smazaný uživatel

Díky Teprve začínám, tak musím odhadnout správnou délku, ale přijde mi, že pokud to chci napsat trochu hlouběji a ne jenom povrchně, tak to kratší moc nejde Je mi jasné, že to může některé odradit, že tam je až příliš informací a nemusí to být úplně čtivé.

Reagovat
stas87

Celkom slusny polcas z nasej strany. Zaciatok patril vlkom, v istych momentoch posobila defenziva pasivne a nechavala im dost priestoru. Oni trafili zrd a to bolo posledne varovanie pre defenzivu. Od tej doby sme pridali na aktivite, nabehoch a hlavne agresivite. Myslim si, ze aj ten zapas chceme viac vyhrat ako hostia. U toho golu sa az privela hracov Wolfsburgu dostalo k ciare a nikto si tak nevsimal nebehu Klaassena, pretoze on uz to mal velmi jednoduche. Neviem ktory hrac to bol presne, ale uplne ten suboj vypustil a vyklusaval. Dost lacny gol a nasa reakcia po tom gole bola dost dobra. Ziadne uspokojenie sa po veducom gole ale snaha pridat dalsi. Langkamp posobi isto, sice tam bola jedna taka tazsia mala domov ale nase IV nemaju problem. Weghorst to ma tazke, poriadnu loptu nedostal a asi sa do toho ani nedostane, pokial sa nezlepsi hra smerom dopredu. Snad neustupime od toho, ako sme hrali po tej zrdi a postrazime si tri body.

Reagovat
smazaný uživatel

důležitý je to teďkom ukopat, proti týmům jako je Wolfsburg výhru přeji i vám

Reagovat
Rudnevs

Čo máš proti Werderu?

Reagovat
smazaný uživatel

Celkově ten klub nemusím... na severozápadě je pro mě prioritou HSV Severovýchod je zas srdcovka Hansa

Reagovat
Rudnevs

Však práve preto sa pýtam, lebo si pamätám, ako si písal, že fandíš “Norden und Nordosten” futbalu, tak som myslel, že to zahrňa i ten Werder (a mimochodom do tej kategórie zapadá i ten Wolfsburg, ale tam je to pochopiteľné, to je komerčný klub).

Hansu mám taktiež celkom rád (z Nordostdeutschland mám inak najradšej asi Union alebo Dynamo), už by to i chcelo, aby postúpili aspoň do tej 2. BL... Uvidíme, túto sezónu na to majú podľa mňa šancu, ale je to tam dosť natrieskané a tých klubov, ktoré na to majú šancu, je veľa.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo pamatuješ dobře, ale zrovna Werder a Wolfsburg mi nikdy nebyli po chuti (i když ten Werder je aspoň tradiční mančaft). Celkově je vidět ten nepoměr mezi bohatým západem, jihem a chudším severem, východem... Union se snad dá dokupy a nějak tu BL uválčí už tento rok, berlínský derby by bylo pro atraktivitu soutěže to nejlepší. V regionálce mě akorát nasral sestup Altony, za to sestup Chemie jsem výrazně oslavil. Do budoucna bych chtěl v BL za ráz Magdeburg, Dynamo, Union i Hansu, atmosférou by to soutěži výrazně pomohlo.

Reagovat
Rudnevs

Ja to mám podobne, mne je tiež sympatická väčšina tých klubov zo severu (HSV, Hannover, St. Pauli, Hansa, Kiel a časom by som prial postup vyššie i tomu Flensburgu), ale Braunschweig, Werder a Wolfsburg nijak zvlášť nemusím. Súhlas taktiež, že by to tieto tradičné kluby oživili, okrem tých tebou vypísaných ešte určite Lautern a potom St. Pauli, TSV 1860 München a mnohé ďalšie (najlepšie miesto koncernov) a po stránke sympatii by to bola paráda.

Union sa nepotrebuje dať dokopy, oni to majú pospájané dobre a za posledných x rokov napredujú, v pláne je i rekonštrukcia štadióna, tá sa má stihnúť do roku 2020 (na 100. výročie štadióna), ten štadión bude po rekonštrukcii vyzerať parádne, nestratí nič zo svojho čara, dokonca tam bude i naďalej väčšina miest na státie. Podľa mňa sa skôr či neskôr do BL dostanú, tento rok vyzerajú veľmi dobre, ale najmä vďaka prítomnosti HSV a FC to budú mať neskutočne ťažké.

Tie rozdiely medzi západom a bývalou DDR sú vidieť mimochodom nie len vo futbale, ale i celkovo v životnej úrovni, nedávno som pozeral na ČT nejaky dokument o Nemecku a tam hovorili okrem iného i o tomto. Ľudia sa vraj dosť sťahujú na zápas a v bývalej DDR ostávajú prázdne a schátrané také tie socialistické paneláky. Hovorili i konkrétne o Magdeburgu, ktorý bol kedysi socialistickou výkladnou skriňou a dnes je to v niektorých častiach mesto duchov.

Reagovat
smazaný uživatel

Minulý týden (28.9.) jsem byl ve Frankfurtu a tam při městských slavnostech přišel někdo s DFB Pokalem na balkón radnice na Römeru - https://ibb.co/jfMd9K . Nevíte o koho se jedná?

Reagovat
smazaný uživatel

Peter Fisher prezident Eintrachtu

Reagovat
Han střelil první

Pizarro

Reagovat
Bayern +

No som zvedavý na dnešok, ak to Niko doma nedá, bude ešte sranda do Vianoc.

Reagovat
db18

A zrovna s Gladbachem se nám moc nedaří...

Ale dost tu situaci kolem něj nechápu, akorát z toho mám pocit, že máme neuvěřitelně psychicky nevyspělý a labilní tým, což je při počtu důchodců v týmu docela neuvěřitelný.

Reagovat
Bayern +

Alebo naopak, podobne ako v prípade Carla tam má až moc veľké slovo kabína a okrem starých gárd typu R+R, Thomas a Mats sa k nim pripája už aj taký James Môj názor, no...

Ja som za krízu rád, mňa tie naše zápasy kedy nebolo o čo hrať už vôbec nebavili, aspoň sa pohnú ľady a určite to prospeje ako celej BL tak podľa mňa aj repre, súvis by to malo.

A CHL stejne nevyhráme, či bude kríza alebo BL zvalcujeme...

Reagovat
db18

Já nevim, mne Mats přijde v pohodě... zatim... ale Nico by se měl vysrat na udobřování se s Boatengem a soustředit se na Matse hlavně... Ale do toho by měl zakročit i Uli a další a nebát se někoho na chvíli vyřadit, než jim spadne hřebínek... I když u Jamese je to horší, když nám pořád ještě nepatří.

Reagovat
vladino10

Ja som dnes dokonca čítal, že Mats chce odísť, lebo nie je základným stavebným kameňom zostavy..

Reagovat
smazaný uživatel

nevíte nekdo,budou ješte preview k dnešním zápasum?

Reagovat
Kily

jestli to Walpurgis s tímhle fotbalem venku myslí vážně, tak to moc velkou budoucnost asi mít nebude, vzhledem k té šílenosti bod pořád zisk...

Reagovat
Arne

Co konkrétně, moc otevřený?

Reagovat
Kily

od první minuty do prvního inkasovaného gólu kromě těch dvou gólů naprosto nulová aktivita, jenom si stoupli na vlastní půlku, v klidu nechali hrát soupeře, čekal a dopřávali mu prostor v klidu zpracovat míč a otočit se s ním, rychle přicházeli o míče, případně je jen bezduše odkopávali. Totálně vyklizený střed hřiště, defenzivní záložník se stáhl mezi stopery a Aosman s Ebertem jsou směrem dozadu k ničemu, k tomu pravidelná přečíslení na krajích a hromada volných centrů z křídel soupeře. Když tohle předvedli venku ve druhém poločase před dvěma týdny, tak se dalo mluvit o nějaké únavě, včera už to bylo úplně mimo. Hříšník tedy nakonec Koné vzhledem k těm dvěma šancím, kterými mohl rozhodnout, ale celkově vzhledem k výkonu bod ještě hodně dobrý

Reagovat
vladino10

Inak, keď už BVB na hrote hráva Philipp- neskúšala tam BVB v príprave Gotzeho? Veď v Bayerne istý čas robil backup Lewovi, tiež na MS14 hral na hrote..nebola to nejaká výkonnostná paráda, ale výber miesta aj zakončenie mal skvelé a aj dával celkom dosť gólov..

Reagovat
andrew96

Zagadou příšerný.

Reagovat
smazaný uživatel

My prostě neumíme hrát za stavu 0:0. Musíme buď dát na začátku rychlý gol ať hrajeme uvolněně.. nebo jako první inkasovat, abychom se probudili a začali i ve předu trochu riskovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč tam není video?

Reagovat
andrew96

Dortmund může být rád že se nepískala penalta za některý ze Zagadouových kiksů. Jinak je to ale hrozně ospalé, do plných to zase nejde. Líbí se mi ale repressing, jen z toho něco vytěžit.

Jinak z Augsburgu se stal dle sympatií nový Darmstadt?

Reagovat
Rudnevs

Nový Darmstadt - ako je to myslené?

Reagovat
andrew96

Když hráli Lillien 1.BL, tak tu na ně hodně lidí nadávalo, kvůli způsobu, jakým hrají. Dnes mi to od FCA přišlo obdobné. Hráli jak prasata, diskutovali s rozhodčím. Snad to byla jen výjimka, protože dřív jsem je měl rád.

Reagovat
Rudnevs

Úprimne ten ich spôsob nedokážem posúdiť (dnes som pozeral Konferenz, z toho sa to posúdiť moc nedá), ale keď sa už pýtaš na miestne sympatie, tak to sa s tým, čo tu bolo za čias Darmstadtu, nedá zrovnávať. Tento tvoj príspevok je tuším dokonca vôbec prvý, ktorý na túto záležitosť v podaní Augsburgu poukázal. Minulé kolo sme tu Augsburg riešili a tie vyjadrenia boli z väčšiny sympatické.

Inak Lillien síce hrali sviňsky, ale dokopy môžem povedať, že tých pozitív bolo na Darmstadte jednoznačne viac než negatív... Vtedy počas tej prvej sezóny som ich mal veľmi rád.

Reagovat
andrew96

Jako já doufám, že to byla výjimka a už se to opakovat nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

No já jsem spíš nechápal Marka Reuse,který po faulu před prvním gólem skoro vůbec neprotestoval,zato po naprosto čistém zákroku si nesmyslně vysloužil žlutou kartu.Včera to vůbec nezvládal.Při ruce Gouweleewa ve vápně jsem zase viděl jasný faul na něj

Naopak Augsburg měl ještě další tři gólovky a Finnbogason nastřelil břevno.

Reagovat
andrew96

Jo, včera byl až moc podrážděný. Většinou si frustraci vylévá na spoluhráčích, včera vyjel i po sudím.

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě nechtěl penaltu, ale roh. Tak jako tak od něj nesmysl.

Reagovat
Spalovač šancí

BVB hruza v mezihře. Jak mohou být tak nahoře?

Reagovat
andrew96

Witsel skvěle. A Paco chce hodně do základu.

Reagovat
smazaný uživatel

Witsel je famózní od začátku sezony. O level převyšuje ostatní střeďáky v BVB

Reagovat
andrew96

Delaney je taky skvělý. Ale Witsel hraje vážně dobře, kor dnes v kontrastu s Weiglem.

Reagovat
Frantszek

A to sem se docela bál, že to bude provar. Byla možnost dostat zpět Mikyho, ale nebylo to nakonec učiněno zle, koukám

Reagovat
smazaný uživatel

Ta obrana je neska šílená. Chtělo by to Dialla naklonovat

Reagovat
FCSL

BVB To jsou fakt komici

Reagovat
FCSL

Poslední zápas na tiketu tvl, to je moc

Reagovat
smazaný uživatel

Borussia bude letos mazec

Reagovat
smazaný uživatel

Super fotbal...

Reagovat
smazaný uživatel

gol Dortmund

Reagovat
smazaný uživatel

Paco hat trick

Reagovat
andrew96

PACOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Neuvěřitelný

Reagovat
Kucka

Paco dobrej blázen, hattrick z lavičky

Reagovat
vladino10

Reagovat
smazaný uživatel

Paco tam jen hostuje ,že?

Reagovat
smazaný uživatel

ale s opcí

Reagovat
vladino10

Opcia, 23 mega

Reagovat
smazaný uživatel

WHAT A MATCH

Reagovat
smazaný uživatel

A teď si představte, kdyby hráli Sancho a Paco každej zápas od začátku...

Reagovat
smazaný uživatel

Pacooooooooooooooooooooooooooooooooo

Ty kráávo. Nemám slov. NEUVĚŘITELNÝ zápas!!!!!!!

Kdy už konečně bude hrát v základu místo Phillipa? Ten rozdíl je GIGANTICKÝ!

Takže dnešní fazit:

Potvrdilo se, že neumíme první poločasy.

Potvrdilo se, že umíme druhé polocačasy.

Favre opět skvěle zareagoval na utkání střídáním. Všechny 4 goly vsítili náhradníci.

Mám takovou euforii, že se mi snad ani nechce kritizovat defenzvní chování (a že by bylo co kritizovat po dnešku).. ale tým ukázal neuvěřitelnou sílu a chuť vyhrát. Jsem hrdý na svůj tým

Spitzenreiter, Spitzenreiter..hey! hey!!

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Frantszek

Reagovat
Centrofixka

Reagovat
Jardman

Neuer - Kimmich, Mats, Süle, Alaba, Thiago, Goretzka, James, Robben , Müller, Lewa

Reagovat
bayern987

ale jooo ta se dá.

Reagovat
smazaný uživatel

Až na Robbena super sestava.

Reagovat
ADM

Co Arjen uz nestiha?

Reagovat
smazaný uživatel

Paco za 80 minut v Bundeslize 6 branek a je nejlepším střelcem soutěže

Reagovat
Jardman

Reagovat
Jardman

Kdo by to bývával byl řek, že lavička Barci bude pálit ostrejma

Reagovat
Gazdo

Ja paco nie je zly nikdy nebol. Len nedostal nikdy doveru. Vzdy dostal nejaky zapas potom styri zapasy sedel bez co i len jednej sekundy a potom zas dostal 20 min a kazdy cakal zazraky. To je jasne ze sa to neda. To iste sa u nas momentalne deje asi s celou lavickou a nasemu trenerovi to vyhovuje lebo ti hraci logicky nezahraju nic lebo su nerozohrati a nezohrati. A potom si moze zase tocit tu svoju zostavu. To iste s rafinhom. Ked hostoval minulu sezonu v interi a dostal doveru tak vylozene lietal. U nas sedi zahra si kazdy stvrty zapas a stoji to za hovno logicky. Ale keby odisiel on aj denis tak verim ze by valcovali tak ako paco

Reagovat
Frantszek

what a game. Paco je normálně bůh. BvB znad vyhovuje uplně každému útočníkovi, co tam přijde. Tahle sezona bude žlutočerná.

Reagovat
Frantszek

snad

Reagovat
smazaný uživatel

Směrem dopředu to umí BVB sestavit skvěle, ale dozadu je to bída.

Reagovat
andrew96

Ramos a Immobile nesouhlasí.

Reagovat
Frantszek

Za Immobileho mluví jméno a Ramos určitě tak špatný nebyl.

Reagovat
andrew96

Cirovy statistiky z Lazia říkají něco jiného.

A Ramos byl bojovník, ale nikoliv střelec, který by mohl táhnout tým kvality BVB.

Reagovat
Frantszek

Tak jasné, jsem rýpnul, ale kolik italských útočníků se chytlo v zahraničí?

Nespočítáš na prstech jedné ruky. Nebavil jsem se o tahounech. A co vím, tak Ramos prakticky nidky nehrál na jeho pozici, na kterou byl zvyklý.To je jedno :) Rozjeli jsme zbytečné vláko.

Doufejme společně, že hvězdy tenhle rok přejí BvB.

Reagovat
Rudnevs

Rozhodne to nie je nejake pravidlo... Ďalej trebárs Schieber, ten síce neprichádzal ako prvá voľba na hrot, ale dá sa povedať, že moc v BVB nepresvedčil, pretože na tú úroveň asi nemal, podobne ako Ramos.

Napadá má ešte Victor Ikpeba (samozrejme viem, že to bolo už dávno a preto to ani nechcem použiť ako argument, ale skôr je to iba taká moja asociácia, proste ma to napadlo v súvisloti s témou...), to bol veľký flop, bolo to i na DSF v rebríčku Bundesliga Hits - Top 10 Fehleinkäufe na štvrtom mieste, Ikpeba prišiel ako obrovská hviezda za 12 mio. DM z AS Monaco a vôbec sa nepresadil, jemu zomrela manželka a v Dortmunde ostal úplne sám, bol izolovaný a sťažoval sa na klub, že ho nechal padnúť, následne sa do starej formy už nikdy nedostal.

Reagovat
vladino10

na posrateho aj hajzel spadne

Reagovat
blackhawk88

Reagovat
OVi.77

Tady to byl hajzl i kabinka evidentně..

Reagovat
Bayern +

Hummels

Reagovat
smazaný uživatel

To tam mají všichni na párku... Další odstřel?

Reagovat
smazaný uživatel

Chudák Jupp bude muset trénovat do smrti.

Reagovat
Kixi Syhimour

Ehmm, tak teď vážně. BVB titul?

Reagovat
Frantszek

není třeba ehm. Ano´. Bayern je na rozklad. 50 let věkový průměr a nejužsí kádr musí být znát.

Reagovat
20fredy20

vobec nechyba Vidal uplne vobec

Reagovat
20fredy20

ten by sa to snazil vyhecovat isiel by naplno, kto povedal ze nechyba je asi na hlavu

Reagovat
Bayern +

A to ešte počkaj keď nabehne hviezda Sanches, to bude srandy...

Reagovat
smazaný uživatel

Chybí trenér.

Reagovat
Kixi Syhimour

Osobně si myslím, že je spíš chyba v hráčích. Kováč je kvalitní trenér, už pod Ancelottim dělali bordel v kabině Robben možná Ribery. Robben chce pořád hrát, hnus co je tam

Reagovat
20fredy20

bordel robi James, kolko su robbery v bayerne a neboli problemy

Reagovat
Kixi Syhimour

V tom přehled nemám, ale jde mi to, že problém je v kabině a Kováč ho nedělá.

Reagovat
20fredy20

James uz v Reale rozbijal kabinu stale sa vyjadroval ze malo hra, to ze Robbery pri striedani su nasrati to hadam kazdy hrac ked ide dole je nespokojny

Reagovat
vladino10

Jedna vec je to, že je normálne byť nasratý a druhá je to vypustiť hneď na prvého novinára ktorého po ceste stretnem..a potom to už ide- palcové titulky o tom ako nič nefunguje atď..tam už potom nastáva otázka, či si niekto nemysli, že je viac ako klub alebo že je nedotknuteľný..

Reagovat
db18

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Vzdyt tohle neni vubec o nejaky letargii. Ten tym chce vyhrat, hraci behaj, snaha videt je. Prvni gol patri do kategorie nebranitelnejch. A vzapeti prijde individualni chyba, kde to souper vyhodnoti dokonale.. spis ten utok je hrozne sterilni. Vwtsina pokusu konci u centru do vapna uz od prvni sekundy..

Reagovat
vladino10

mne stále nechýba

Reagovat
db18

Reagovat
vladino10

Však ako dobre, smeješ sa názorom ostatnych- tak skús byť raz taký múdry a napísať ten svoj názor, čo podľa teba urobiť aby to bolo lepšie..

Lebo ako sorry- chceš mi tvrdiť, že ak by dnes hral vidal, tak by to nebolo 0:2? Keď hrá nahovno 8 hráčov, tak jeden to veľmi ťažko zvráti aj keby to bol Messi..

Skús v druhom polčase sledovať koľko hráčov z ofenzívy vyhrá súboj jeden na jedného- Robben to skúsil raz a vypichli mu loptu, James je na krídlo pomaly, Muller jeden na jedného nevedel nikdy a keď hráme takto mizerne tak nie je ten typ hráča čo by nás vytrhol, lewa to isté..

Celej tej ofenzíve chýba nápad, niečo nečakané, kľudne dobrý driving popri čiare..ale z týchto nepripravených centrov gól padne ťažko

Reagovat
20fredy20

Ja sa nesmejem nazoru ostatnych , ale vy si myslite ze ked tu napisete sloh tak musite mat hned pravdu a iny nazor ostatnych je hlupost, ako to bolo s pepom dobre nebol vam sympaticky ale hadzat na neho uplne spinu zaco vobec nemohol to iste viac hracov ale to nejdem rozoberat. K teme co si napisal tu mozno by to bolo aj 0:3, ale vidis ten prejav zdochnuty hracov, proste Vidal je ten typ ze by to stale hecoval makal by proste na 110%. Dnes zostava neni zla a fakt neviem co je zle , keby som vedel tak to tu nepisem z mobilu ale sedim na lavicke Bayernu.

Reagovat
Jardman

Mě nechybí, nemyslím si, že by to zrovna on vytrhnul, mě spíš chybí Kroos, Schweiny

Reagovat
20fredy20

Kroos nikdy viac, zradca. Najviac oslavoval goly proti Bayernu v Reale.

Reagovat
db18

Reagovat
db18

Reagovat
20fredy20

slohari dajte este ze zato mozu ribery robben

Reagovat
Frantszek

A Bayern v pitchi. Tahle sezona bude zábavná. Ještě Italská liga by mohla najít takové drama a svět bude zase v rovnováze.

Reagovat
smazaný uživatel

To si pekne vystihol. Verím, že to tak bude.

Reagovat
blackhawk88

trosku predcasne hodnotit, i minulu sezonu malo bvb naskok a vieme ako to cele dopadlo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Frantszek

Nojo, ale teď je rozdíl v tom, že jste uplně prosr.ali přestupák. Máte starý ka úzký kádr a nemáte formu. Nebude to rozhodně stejné jako minulou sezonu. Jasný je začátek...ale pokud něco neprovedete v zimě s kádrem, kdo ví, jak to s Bayernem dopadne.

Reagovat
blackhawk88

hlavne nech je ta za bundesliga zaujimavejsia a nech sa bojuje o titul co najdlhsie

Reagovat
andrew96

Se to tady nějak moc rozjelo. Lidi brzo zapomínají. Navíc ani výkony BVB nejsou nějak dominantní.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

No snad teď hráči Gladbachu vědí,co znamená Csaplárova past

Reagovat
smazaný uživatel

Na Bayern hold padla krize. Přece si nemyslíte, že kdyby tam 10 let trénoval Jupp, tak za 10 let nic podobnýho nepřihodí.. Jedinej problém vidím v tom, že tam ani není kdo by to rozhýbal. Coman okamžitě zraněnej, Gnabry se zatím moc nepředved a Robbery už jsou výkonností hrozně nevyrovnaní.

Reagovat
vladino10

Gnabry to proti ajaxu celkom dobre rozhýbal, ja som ho dnes čakal v základe..poslal by som tam riberyho/gnabryho, buď za mullera alebo Jamesa..skôr za mullera..

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

James nezvladajko

Reagovat
andrew96

Ty vole, Mats je úplně v prdeli.

Reagovat
Bayern +

Nabudúce snáď miesto neho v základe Boateng

Reagovat
db18

Reagovat
Bayern +

Ty môj kvet... to je ešte oveľa horšie ako vlani pod Carlom v Paríži, tam nasadil Béčko. Dnes sme sa roztopili v plnej zostave a nedá sa na to pozerat už asi piaty zápas. Podľa mna Niko Vianoc nedožije, ale s takým kádrom som to už asi 10 krát predpokladal.

Ale aspoň bude sranda, viac ma to baví keď sa doťahuje strata na prvého.

Reagovat
db18

Akorát mne štve, že to odsere Niko... kdyby to byl třeba Naggelsmann nebo jiný trenér, který nemá k Bayernu vztah, tak budiž... i když bylo jasné, že to jednou nastane...

Reagovat
20fredy20

Naggelsmann nema vzrah k Bayernu? inak perlis , vsak je to jeho sen trenovat Bayern, ale tak urcite ty vies lepsie ako on o tom nepochybujem, oproti tebe mozu ist franz,uli , rumennnige do ... ty ich schovas

Reagovat
db18

Je odchovancem TSV1860, z minulosti ten vztah rozhodně nemá... na rozdíl od Nika s Robertem, kteří za Bayern hráli.

Reagovat
db18

...překlikl jsem se, na konci měl být tenhle smajlík:

Reagovat
smazaný uživatel

NFL OT:

Pardon fanouškům čutaný za spam. Jen kdyby tu byl někdo, kdo sleduje americkou NFL a neví o tom, na EF je docela živá NFL komunita, ve který se o tom sportu dá dobře pokecat. Rozhodně lépe jak na nfl.cz. Je taky spojena s hraním fantasy na yahoo. Bohužel o sobě ta komunita moc nedává vědět, tak málokdy zavítá někdo nový.

A co je fajn, netrpí to standardníma EF nemocema, takže tam může zavítat i někdo, kdo to sleduje krátce/chce zkusit/sleduje svátečně. Je tam hodně lidí ochotných poradit a vysvětlit.

http://www.eurofotbal.cz/clanky/barnetta-se-pripravuje-s-philadelphii-300154/?forum=1#forum

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes sa možno rozhodne o osude Herrlicha v Leverkusene. Po prehre bude zrejme odvolaný. Špekuluje sa, že Bayer už kontaktoval Hasenhuttla, čo by bola fantázia, toho by som bral všetkými desiatimi. Tak som zvedavý. Bol by som za tú výmenu veľmi rád, pretože Herrlichovi dlhodobo neverím a ak to aj dnes zvládne, nemyslím si, že sa tým niečo zmení, akurát sa jeho padák bude odkladať a Ralpha môže medzitým niekto vyfuknúť...

Reagovat
Jeňa

Der Club zase takový výprask

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele