Bundesliga - preview 30. kola

21.04.2017, 08:50, aktualizováno 23.04.2017, 08:55
Previews
Bayern v sobotu opět ztratil a pokud Lipsko zvítězí na hřišti Schalke, vrátí se do boje o mistrovský titul. Freiburg překvapivě bojuje o evropské poháry a případný triumf nad Leverkusenem ho posune na šestou pozici...
SC Freiburg - Bayer Leverkusen  (neděle 15:30)
Předposlední utkání třicátého bundesligového kola nabízí souboj mezi Freiburgem, jemuž v tabulce patří devátá příčka a Leverkusenem, který je i přes silné zázemí a ambice překvapivě až dvanáctý. Freiburg se však v případě výhry může posunout dokonce na šesté místo, které by mu zajišťovalo evropské poháry na příští sezonu.

Musel by však předvést o poznání lepší představení než před týdnem. To svěřenci Christiana Streicha, jenž je mimochodem nejdéle sloužícím bundesligovým trenérem, dorazili do Lipska, kde jim v Red Bull Areně domácí celek uštědřil výprask 4:0.

Leverkusen zase vybojoval bod za domácí bezgólovou remízu s Bayernem Mnichov. Výkony Werkself se však ale ani pod novým trenérem Tayfunem Korkutem nezlepšily a Bayer má na barážovou šestnáctou příčku náskok pouhých čtyř bodů.

Co se však může příznivce hostí těšit, je to, že se do sestavy vrací jejich nejzářivější hvězda - mexický útočník Javier Hernandez. Populárního Chicharita v ofenzivě doplní Karim Bellarabi a Kevin Volland a Julian Brandt - dá se tedy čekat, že se nějakých gólů od Leverkusenu dočkáme.

Mimo hru jsou naopak ze zdravotních důvodů obránce Jedvaj a středopolař Bender, Freiburgu bude chybět kanonýr Vincenzo Grifo, jenž má zraněné koleno.
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Schwolow - Kübler, Söyüncü, Kempf, Ignjovski - Höfler, Abrashi - Frantz, Haberer - Petersen, Niederlechner
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Leno - Hilbert, Toprak, Dragovic, Wendell - Baumgartlinger, Kampl - Bellarabi, Volland, Brandt - Chicharito
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.53 - 3.47 - 2.13
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Schalke 04 - RB Lipsko  (neděle 17:30)
Zajímavý souboj mezi dvěma ambiciózními německými celky nabízí poslední bundesligové utkání třicátého kola. Domácí Schalke, jenž vypadlo z Evropské ligy s Ajaxem a v tabulce je až na jedenáctém místě, přivítá ve Veltins Areně Lipsko. Mladý tým kouče Ralpha Hasenhüttla má ještě šanci na mistrovský titul, neboť Bayern včera v Allianz Areně zaváhal a získal v souboji s Mohučí pouze bod. V případě výhry v Gelsenkirchenu tedy může být náskok Die Roten v tabulce po dnešku jen šestibodový.

Schalke má rozhodně co napravovat. V posledním ligovém utkání totiž Kőnigsblauen ostudně padli na hřišti posledního Darmstadtu, kterému tím dali naději na záchranu v nejvyšší soutěži. V duelu, v němž prohráli gólu až v nastaveném čase, navíc přišli o Kehrera - mladý bek Schalke dostal v osmdesáté první minutě červenou kartu a v utkání proti Rudým býkům bude svému celku chybět.

Dalšími absentéry na straně celku z Vestfálska jsou ze zdravotních důvodů Baba, jehož trápí zraněné koleno, Naldo, jenž marodí s lýtkem a Choupo-Moting, jenž stejně jako Baba nenaskočí do utkání kvůli kolenu. Lipsko bude postrádat pouze Lukase Klostermanna, zbytek kádru má Hasenhüttl na dnešní utkání ve Veltins Areně plně k dispozici.
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Fährmann - Coke, Höwedes, Nastasic, Aogo - Goretzka, Bentaleb - Schöpf, Meyer, Caligiuri - Burgstaller
RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Gulacsi - Bernardo, Orban, Compper, Halstenberg - Keita, Demme - Sabitzer, Forsberg - Werner, Poulsen
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.97 - 3.50 - 2.37
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bayern Mnichov - 1. FSV Mainz 05  (sobota 15:30)
Bayern má na čele Bundesligy osmibodový náskok před druhým Lipskem a v sobotu ho čeká v Allianz Areně utkání s o záchranou bojující Mohučí. Svěřenci Carla Ancelottiho si budou chtít spravit náladu po nevydařené odvetě v Madridu, kde sice utkání s obhájcem trofeje Realem dotáhli do prodloužení, ve kterém však dvěma góly z ofsajdu rozhodl španělský celek o svém postupu.

Bayern však i nadále má o co hrát, neboť ho čeká šest utkání v ligové soutěži a hlavně semifinále národního poháru s Borussií Dortmund. Ve všech těchto duelech se ovšem Die Roten budou muset obejít bez služeb kapitána německé reprezentace a své jednoznačné brankářské jedničky - Manuel Neuer totiž dochytal střetnutí s Realem se zlomenou nohou a to si pochopitelně vyžádá určitou dobu rekonvalescence.

Až do konce sezony se tak v brankovišti mnichovského klubu bude objevovat Sven Ulreich, který si tuto roli už vyzkoušel při utkáních v lize s Dortmundem, Augsburgem a Hoffenheimem. Druhým marodem mezi hráči Bayernu je pak Javi Martínez. Španělský stoper či defenzivní středopolař, jenž kvůli červené kartě z prvního zápasu vynechal odvetu v Madridu si z tréninku odnesl svalové zranění a na hřišti se neobjeví.

To Mohuči, která je momentálně v tabulce na patnáctém místě a jen lepší skóre oproti Augsburgu je drží od šestnácté barážové pozice, bude scházet v utkání v Allianz Areně trojice hráčů. Zraněný sval do hry nepustí Müllera, do tréninku se po zranění teprve vrací Bussman a to samé platí i pro Bergreena.
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Ulreich - Rafinha, Hummels, Alaba, Juan Bernat - Kimmich, Vidal - Robben, Thiago, Coman - Müller
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Huth - Donati, Balogun, Bell, Hack, Brosinski - Frei, Latza - Öztunali, Quaison - Cordoba
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.17 - 8.30 - 16.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hertha BSC - VfL Wolfsburg  (sobota 15:30)
Hertha podává v poslední době dosti nepřesvědčivé výkony. Důkazem buď prohra v Mohuči. Naopak Vlci předvedli proti Ingolstadtu hodně dobrý výkon, na který chtějí navázat.

Trenér Pál Dárdai hodlá nadále stavět na Vedadu Ibiševićovi. Útočník z Bosny a Herzegoviny zatím vsítil jedenáct branek a na další čtyři přihrál. V týdnu si přivodil lehčí zranění, ale podle nejnovějších zpráv by se nemělo jednat o nic, co by mu mělo zabránit odehrát celých devadesát minut. Za ním by měl nastoupit mladíček Julius Kade, ačkoliv je otázka, jestli nakonec nedá maďarský lodivod přenost zkušenostem. V takovém případě by totiž za Ibiševićem stál Genki Haraguchi.

Dárdai bude znovu moci spoléhat i na Vladímira Daridu, který si odpykal karetní trest. Fabian Lustenberger, Sinan Kurt, Julian Schieber, Niklas Stark, Mitchell Weiser a Valentin Stocker zůstávají mezi zraněnými. Nicméně to by neměl být nijak velký problém. V domácím prostředí totiž Stará dáma vyhrává pravidelně i bez kompletního kádru.

Vlci tedy moc dobře vědí, že je v hlavním městě Německa nečeká vůbec nic snadného. V minulém utkání se však prezentovali velice dobrým výkonem, přičemž chválu si vysloužil především střelec druhé branky Yunus Malli. "Už dva týdny všechny upozorňuju na jeho výborný přístup k tréninkům i k zápasům. Věřím, že v něm bude nadále pokračovat," řekl kouč Andries Jonker.

Malli by tedy měl nastoupit na levém křídle, zatímco Daniel Didavi patrně usedne na lavičku náhradníků. Přeci jen v týdnu ho trápily svalové potíže. Co se obrany týče, na krajích si má holandský trenér z čeho vybírat. Ale jinak nemůže spoléhat na Ismaila Azzaouiho, Victora Osimhena, Askhana Dejagaha, Jeffreyho Brumu, Paul-Georgese Ntepa, Ricarda Rodrígueze a Diega Benaglia. Hertha by tenhle duel měla zvládnout.
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Jarstein - Pekarik, S. Langkamp, Brooks, Plattenhardt - Skjelbred, Darida - Esswein, Kade, Kalou - Ibisevic
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Casteels - Blaszczykowski, Knoche, Luiz Gustavo, Gerhardt - Bazoer, Guilavogui - Vieirinha, Arnold, Malli - Gomez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.70 - 3.23 - 2.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hamburger SV - SV Darmstadt  (sobota 15:30)
Byť se už s Darmstadtem počítá jako s jistým sestupujícím, jisté to není. Hrobníkovi z lopaty utekli svěřenci Torstena Fringse před týdnem proti Schalke, které nečekaně porazili 2:1, když brzy v zápase vedli, pak se Königsblauen podařilo srovnat, ale v nastaveném čase Lilien znovu přiklonili vítězství na svoji stranu.

Tentokrát míří nejslabší bundesligový celek na hřiště Hamburku, který se jako již tradičně potýká se sestupovými starostmi. Momentálně patří mužstvu, jenž trénuje Markus Gisdol, s třiatřiceti body čtrnáctá příčka, a pouhý bod tak dělí přístavní celek od nepopulární baráže s třetím nejlepším týmem druhé ligy.

HSV ovšem může těšit, že se po karetním trestu do sestavy vrací spolehlivý a na obránce poměrně gólový stoper Kyriakos Papadoupulos, který se tak představí ve stoperské dvojici s Mavrajem. Stejně tak připraven by měl být i americký forvard Bobby Wood, jemuž vypjaté utkání proti Werderu Brémy, jenž Hamburk prohrál, uteklo kvůli zranění kolene.

Hostům z Darmstadtu bude kvůli zranění achillovky zcela jistě chybět Niemeyer, ohrožen pak je start Terrence Boyda, jehož místo na hrotu darmstadské ofenzivy tak nejspíše znovu zaujme Felix Platte. Teoreticky by se mohl coby forvard hostí na hřišti objevit i Sven Schipplock, jenž dříve hrával právě v přístavu.
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Mathenia - Diekmeier, Papadopoulos, Mavraj, Ostrzolek - Sakai, Jung - Kostic, Holtby, Hunt - Wood
SV Darmstadt - pravděpodobná sestava:
Esser - Sirigu, Banggaard, Sulu, Holland - Hamit Altintop, Gondorf - Sam, Vrancic, Heller - Platte
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.33 - 5.45 - 9.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Ingolstadt 04 - Werder Brémy  (sobota 15:30)
Werder Brémy od poloviny února neprohrál a svou sérii bude chtít prodloužit v utkání proti Ingolstadtu. Kdyby se podařilo zvítězit, mohl by se klub Theodora Gebre Selassieho klidně vyšplhat až na pohárové příčky.

Tým Alexandera Nouriho v minulém kole porazil Hamburk. A i když hráči (konkrétně Max Kruse a Florian Kainz) vstřelili jenom dva góly, pořád platí, že v celé bundeslize jsou pouze čtyři celky, které vstítili více branek. Vskutku pozoruhodná bilance. Vlastně svým způsobem i s ohledem na to, že ingolstadtská obrana patří k těm nejhorším.

V hanzovním městě se v týdnu mimo jiné řešilo setrvání Zlatka Junuzoviće, který údajně nemá o nabídky nouzi. Jak trenér, tak vedení jsou s jeho výkony velmi spokojení. Rakouský reprezentant však do duelu proti die Schänzer nebude moci nastoupit kvůli žlutým kartám. Jeho post zřejmě zastane Max Kruse a do útoku se patrně vrátí Serge Gnabri.

Ingolstadt má v kádru hned tři hráče, kteří nebudou moci nastoupit z disciplinárních důvodů, přičemž se jedná o ty zkušenější. Jmenovitě o Romaina Brégerieho, Marvina Matipa a Markuse Suttnera. Mimo zůstává i Moritz Hartmann. Do obrany tedy Maik Walpurgis zřejmě pošle Anthonyho Junga a Rogera. O ofenzivu by se měla starat čtveřice Leckie, Gross, Kittel a Lezcano.

"V týdnu jsme hodně intenzivně pracovali, takže před dalším zápasem zůstáváme optimističtí," nechal se slyšet Maik Walpurgis. Pro jeho tým byla hodně bolestivá porážka s Wolfsburgem, jelikož předtím se die Schanzer třikrát radovali z výhry proti největším konkurentům. Duel s Brémami bude ale zřejmě ještě těžší.
FC Ingolstadt 04 - pravděpodobná sestava:
Hansen - Hadergjonaj, Roger, Tisserand, A. Jung - Cohen, Morales - Kittel, P. Groß, Leckie - Lezcano
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Wiedwald - Veljkovic, L. Sané, Moisander - Gebre Selassie, Grillitsch, M. Eggestein, Ro. Bauer - M. Kruse - Gnabry, Bartels
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.27 - 3.50 - 3.14
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Eintracht Frankfurt - FC Augsburg  (sobota 15:30)
Eintracht Frankfurt by rád ukončil sérii zápasů bez výhry, kvůli čemuž se tým Nika Kovaće propadnul až mimo pohárové příčky. Ale není všem dnům konec. Přeci jen do konce sezony stále zbývá odehrát pět duelů.

To je důležité i pro Augsburg, protože stačí dvě zaváhání a můžou z toho být velké nepříjemnosti. Klub má od pádu do druhé ligy uchránit trenér Manuel Baum. Spoléhat bude pochopitelně i na kapitána Paula Verhaegha, jenž za bavorský celek nastupuje už od roku 2010, přičemž za tu dobu začil jedinou sezonu ve 2. Bundeslize.

"Vítězství nad Kölnem pro nás bylo nesmírně důležité a pomohlo nám zvýšit sebevědomí. Vůbec poslední týden jsme hodně řešili psychickou přípravu. Hodně jsme spolu mluvili a na další zápasy jsme plně koncentrovaní. Vzhledem k počtu zraněných je dobře, že máme široký kádr a každý hráč je jinak schopen výborně odehrát celých devadesát minut."

Pro střetnutí s Eintrachtem budou mimo hru Jan-Ingwer Callsen-Bracker, Caiuby, Raphael Framberger, Jeffrey Gouweleeuw, vykartovaní Dominik Kohr, Koo Ja-Cheol a Alfred Finnbogason. Otazníky visí nad Raúlem Bobadillou, Gojkem Kačarem a Janem Morávkem, který chyběl poslední dvě klání.

Ve Frankfurtu určitě vládne zklamání. Na druhou stranu, Orli by se letos měli baráži vyhnout. Přeci jen kandidáty na boj o udržení je třeba hledat jinde, ačkoliv ona zmiňovaná série jest vskutku nezáviděníhodná. Vždyť celek z Commerzbank-Areny naposledy vyhrál na začátku února nad Darmstadtem!

"Uděláme všechno pro to, abychom bodovali," prohlásil odhodlaně chorvatský trenér. Jenže v jeho plánech pro nejbližší duel nefigurují Anderson, Yanni Regäsel, Slobodan Medojević, Alexander Meier, Makoto Hasebe a Jesús Vallejo. Všichni jsou totiž zranění. K tréninku už se ale vrátil Omar Mascarell a Branimir Hrgota je na tom už údajně tak dobře, že by se mohl objevit v základní sestavě. Očekává se, že hodně vyrovnaný duel.
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Hradecky - Chandler, Abraham, Vallejo, Oczipka - Mascarell, Gacinovic - M. Wolf, Fabian, Rebic - Hrgota
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Hitz - Verhaegh, Danso, Hinteregger, Max - D. Baier - Schmid, Halil Altintop, Leitner, Usami - Ji
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.84 - 3.45 - 4.80
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Borussia Mönchengladbach - Borussia Dortmund  (sobota 18:30)
Šlágrem devětadvacátého bundesligového víkendu je podvečerní souboj v Borussia-Parku. Domácí Gladbach tu přivítá ambiciózní Dortmund, pro nějž ve středu definitivně skončila letošní evropská mise, po prohře na hřišti Monaka.

Hříbata si stále dělají zálusk na účast v evropských pohárech pro příští sezonu, jelikož na šesté, respektive sedmé místo, které budou s největší pravděpodobností na Evropskou ligu stačit, jim schází jen dva body.

To Dortmund je v tabulce čtvrtý a jeho cíl je jasný - skončit na bronzové příčce a vyhnout se tak nevyzpytatelnému playoff o Ligu mistrů, to však musí svěřenci Thomase Tuchela přeskočit Hoffenheim, k čemuž jim v rámci tohoto hracího dne pomůže jen výhra.

Utkání bude zajímavé pro jednoho hráče Die Fohlen. Je to pochopitelně Mahmoud Dahoud. Talentovaný středopolař a mládežnický německý reprezentant má totiž již podepsanou smlouvu s Dortmundem a je tak vedle stopera Leverkusenu Ömera Topraka další z avizovaných letních posil BVB.

Hostům z Vestfálska bude chybět pochopitelně Marc Bartra, zraněný při bombovém útoku na žlutočerný autobus. Dalšími absentéry jsou Götze, Durm a Schürrle. Dietru Heckingovi bude scházet Kramer, jenž má zraněné koleno, zraněný sval nepustí do hry obránce Jantschkeho a kvůli kolenu jsou mimo hru i dvě ofenzivní hvězdy Fohlen, Hazard a Raffael.
Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Elvedi, Christensen, Vestergaard, Wendt - Hofmann, Dahoud, Strobl, Herrmann - Stindl, Drmic
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Bürki - Piszczek, Ginter, Sokratis, Schmelzer - Weigl - Dembele, Castro, Kagawa, Reus - Aubameyang
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.43 - 3.85 - 2.04
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
1. FC Köln - TSG Hoffenheim  (pátek 20:30)
Bundesliga se chýlí ke konci a situace ohledně týmů na špici i i u dna tabulky se začíná vyjasňovat. Odpověď však stále neznáme na dvě zajímavé otázky - kdo z dvojice Hoffenheim - Borussia Dortmund si prostřednictvím bronzové příčky zajistí přímý postup do základní skupiny Champions League a kdo o ní bude muset bojovat v playoff, a který z týmů okolo pátého až dvanáctého místa se probojuje do Evropské ligy.

A právě ambiciózní celek Juliana Nagelsmanna, za který po návratu z marodky opět hraje i český bek Pavel Kadeřábek, přivítá v rámci páteční předehrávky nejvyšší německé soutěže Kolínské kozly. Ti jsou v současnosti sedmí a na šestý Freiburg ztrácejí jedíný bod. I sedmé místo však může v případě výhry Bayernu či Dortmundu v národním poháru znamenat postup do pohárů, na to se však svěřenci Petera Stögera jistě spoléhat nechtějí.

Zatímco poslední utkání TSG nabídlo přestřelku 5:3, se šťastným koncem pro fanoušky Wagnera a spol., mužstvo kolem Anthony Modestea muselo zkousnout hořkou porážku 1:2 na hřišti o záchranu bojujícího Augsburgu. Kozlové se proti Hitzovi nedokázali gólově prosadit a jedinou jejich branku si tak musel Augsburg dát prostřednictvím Maxe sám.

Co se týče marodky, bude Stöger postrádat Risseho, jenž se vrací po zranění a Guirassyho se Zollerem, které oba shodně trápí svalové potíže. To Nagelsmann nemůže využít pouze služeb Hübnera, jehož do utkání nepustí karetní trest.
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Horn - Olkowski, Subotic, Heintz, Hector - Höger, Lehmann - Clemens, Bittencourt - Modeste, Osako
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Süle, Vogt, Bicakcic - Toljan, Zuber - Rudy - Demirbay, Kramaric - Wagner, Szalai
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.90 - 3.40 - 2.35
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov29216271:1569
2.RB Lipsko29194655:3061
3.TSG Hoffenheim291412356:3154
4.Borussia Dortmund29158662:3353
5.Hertha BSC291341237:3543
6.SC Freiburg291251236:5141
7.1. FC Köln291010942:3640
8.Werder Brémy291161246:4939
9.Borussia Mönchengladbach291161237:4139
10.Eintracht Frankfurt291081129:3338
11.Schalke 04291071238:3437
12.Bayer Leverkusen291061342:4436
13.VfL Wolfsburg29961430:4233
14.Hamburger SV29961429:5333
15.1. FSV Mainz 0529951537:4732
16.FC Augsburg29881328:4632
17.FC Ingolstadt 0429841731:5028
18.SV Darmstadt29532121:5718
Přehled vysílání zápasů Bundesligy na české verzi Eurosportu 2
pátek 20:301. FC Köln - TSG Hoffenheim
sobota 15:30Bayern Mnichov - 1. FSV Mainz 05
sobota 18:30Borussia Mönchengladbach - Borussia Dortmund
neděle 15:30SC Freiburg - Bayer Leverkusen
neděle 17:30Schalke 04 - RB Lipsko

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (99)

Přidat komentář
cologneFC

2-0

Reagovat
smazaný uživatel

Teba som hladal pocuj ta sutaz na cesko-slovenskom FB Kolina o tie nalepky ci nieco take za spravne uhadnuty vysledok ...nieco blizsie ku tomu?

Reagovat
cologneFC

Natipuj vysledok do komentara. Ak uhadnes, vyhras nalepku

Reagovat
smazaný uživatel

Ok, idem na to.Snad trafim

Reagovat
cologneFC

Drzim palce

Reagovat
smazaný uživatel

Trafil som vysledok som tomu nejako do poslednej chvile neveril

Reagovat
cologneFC

Co se týče marodky, bude Nagelsmann postrádat Risseho, jenž se vrací po zranění a Guirassyho se Zollerem, které oba shodně trápí svalové potíže. To Stöger nemůže využít pouze služeb Hübnera, jehož do utkání nepustí karetní trest.

Reagovat
andrew96

Kluci asi něco tají.

Reagovat
Bayernista18

2 : 4.

Reagovat
smazaný uživatel

Bud remiza (asi 1:1) alebo dostaneme narezane.

Reagovat
smazaný uživatel

0-0. Ale nuda nebude

Reagovat
Rudnevs

Zaujímavý bude aj zápas druhej Bundesligy Kaiserslautern - TSV 1860 München. Dnes je to presne 5 rokov od doby, čo Lautern posledný krát vyhral Bundesligový zápas - 2:1 proti Herthe, tak snáď tri body ostanú na Betzenbergu.

Reagovat
OnderCZ

Teď jsem to sem chtěl zrovna napsat, že jako předkrm se dnes hraje tento zajímavý druholigový zápas. Nezapomeň na kicktipp, vypadá to na boj o 7. - 10. místo, tak ať to má grády se vším všudy.

Reagovat
OnderCZ

Hodně důležitá výhra pro Lautern První poločas z obou stran nic extra, nebylo to moc záživné, K'Lautern měl jednu pořádnou šanci, TSV 1860 dvě. Druhý poločas už to mělo větší grády, bylo vidět, že se hraje o hodně. Nakonec to rozhodl pěkně umístěný vlastní gól. Poctivě vybojované body.

Reagovat
Rudnevs

Paráda! Pre Pollersbecka už 13. nula v sezóne a spolu s Hannoverským Tschnauerom je na prvom mieste v tejto štatistike. V lete by Lautern mohol priviesť nejakeho poriadneho útočníka, Zoua a Osawe hrajú skôr z krídla a Przybylkovi toto angažmá nesadlo... Trebárs dnes sa o zakončovanie staral stopér Heubach, alebo útočník hosťov Gytkjaer.

Pre 1860 ale škoda, posledné zápasy nemajú zrovna formu a ex-kapitán Aigner pri striedaní rozkopával tímové pitie. Smutný pohľad. Aj keď v tom klube robia zle snáď všetko, tak záchranu im prajem, taký klub patrí aspoň do 2.BL.

Inak ďakujem za pripomenutie Kicktippu, takmer som na to zabudol.

Reagovat
smazaný uživatel

Lvů je mi líto,jak to tam vedou do kopru,ale v boji o záchranu musí sentiment stranou.Tady jde o holé přežití a ty tři dnešní body jsou nesmírně důležitý!

Reagovat
OnderCZ

Tak tak. Ale záchranu Mnichova 1860 bych si přál taky, tak doufám, že to dopadne dobře pro oba nakonec.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky doufám,že se nakonec zachrání oba.Myslím,že dokonce existuje i nějaká družba mezi fans FCK a Sechzig.

Reagovat
Rudnevs

Máš pravdu. Táto družba bola najmä v 90-tych rokoch, ale ani teraz neni úplne zabudnutá. V sezóne 2007/08 mali spoločné choreo a aj včera mali vo fanshopoch Lauternu špeciálny šál. Počas zápasu som si všimol, že ho mali fanúšikovia oboch tímov.

https://pbs-h2.twimg.com/media/C97WFjHXgAQP0gO.jpg

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nejako to ukopu

Reagovat
stas87

Videl niekto SpVgg vs SGD? Vyhrali domaci zasluzene?

Reagovat
Kily

já dneska koukal na hokej a fotbal sledoval jenom po očku a vím, že někdy v 60. minutě to na střely bylo 12:0...

Reagovat
smazaný uživatel

Naprosto příšernej zápas zatím...

Reagovat
smazaný uživatel

Ha, konečně něco.

Reagovat
smazaný uživatel

Hoffenheim dnes neskutečně špatný v kombinaci...

Reagovat
smazaný uživatel

Skoda ze sa vecer hraje semifinale FA Cupu Chelsea - Spurs a prekriva sa to s Borussen derby takto suboj dvoch Borussi musim dat do archivu a pozriet vecer

Reagovat
db18

OT: Neví se už, jak to bude na českém území s právy na Bundesligu pro příští sezonu?

Reagovat
smazaný uživatel

ES uz prislo o prava na polskom uzemi, co trochu naznacuje ze BL na ES je vo velkom ohrozeni aj v CR, resp. SR

Reagovat
OnderCZ

Pustil jsem si dnes po obědě zápas Aue - Hannover a musím říct, že v prvním poločase k tomu Hannover přistoupil hodně profesorsky. Sice hned na začátku vstřelil gól Anton po přímém kopu, ale jinak tedy spíše hrají lepší zápas domací. Je od nich vidět více snahy, zapálení do utkání a i když možná kvalita není na jejich straně, tak je vidět, že se favorita vůbec nebojí. S trochou štěstí mohli i po poločase vést 2:1, kdyby Köpke proměnil i první stoprocentní šanci.

Reagovat
smazaný uživatel

Aue rozhodne zatial hraje sympaticky futbal. Trosku mi to pripomina pondelkovu dohravku minuleho kola Bielefeld - Stuttgart. Tam tiez Arminia bojovala, bila sa o loptu,prehrala preto lebo kvalita bola jasne na strane supera.

Reagovat
smazaný uživatel

3 body proti Ingolstadtu a sezónu už len v kľude dohrať a tešiť sa zo záchrany.

Reagovat
smazaný uživatel

Wiedwald - Veljkovic, Sane, Moisander - Bauer, Gebre Selassie, Grillitsch, M-Eggestein, Kainz, Bartels - Kruse

Reagovat
vladino10

Ulreich- Rafinha, Hummels, Alaba, Bernat- Vidal, Thiago- Robben, Muller, Ribery- Lewa

Snáď teda aspoň v priebehu zápasu dostanú šancu kimmich a renato..

Reagovat
vladino10

..a ak už nie je v zaklade ani po pohárovom týždni costa miesto 34 ročného francka, tak je ten odchod podľa mňa už takmer istý..

Aj keď síce iba v prípade, že by som sa v tom snažil hľadať logiku, lebo ani ten Rafinha na pravej obrane..vklude tam mohol lahmovi kryt chrbát kimmich..

Reagovat
smazaný uživatel

To, že je Costa na odchodu, je vidět i z jeho výkonů v celý sezoně..

Reagovat
Jardman

Což mi vůbec nevadí.

Reagovat
vladino10

Veď ani mne, za tohto stavu nech si len ide..miesto toho aby sa snažil vyhnať zo základu ribéryho čo by podľa mňa vôbec nebolo nemožné ak by sa vrátil k vykonom z prvej sezóny tak to v podstate zabalil v konkurencii 34 ročného hráča..

Snáď ale príde nejaké poriadne krídlo čo začne ribéryho vytláčať z toho základu, do budúcej sezóny by sme to už asi nemali na ňom stavať..

Reagovat
PavlíčeQ

Alonso na lavičce, to je překvapení

Reagovat
OnderCZ

Wau, Nazarov Aue

Reagovat
smazaný uživatel

Aue zasluzene vyrovnanie, domaci dreli bojovali...no Hannover bude mat este co robit aby postupil a v lete budu musiet kus pouvazovat a cosi pozmenit, pri vsetkej ucte ale s tymto by mali v BL dost problem sa udrzat

Reagovat
stas87

Ak by sa dnes podarilo vyhrat, tak uz sme na 100% zachraneny a baraz sa nam vyhne. Takze za mna spokojnost, nakoniec to je z mojho pohladu vydarena sezona. A ako bonus k nej je to, ze Nouri veri Eggesteinovi aj nadalej, on vo svojom veku potrebuje hlavne hrat a to sa mu dari.

Asi to dnes bude hlavne o bojovnosti a nebude to pohladny zapas. Verim ze minimalne jeden gol dame a budeme bodovat. FCI hra na jar dobry futbal, tak by ani neprekvapilo, ak by dokazali dnes vyhrat.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Rafinha + Vidal

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
PavlíčeQ

To je začátek

Reagovat
smazaný uživatel

Arturo, wir lieben dich!!

Reagovat
20fredy20

Ten stary sedivy smejd ancelotii chce ako kimmicha uplne vyhnat z bayernu kto tvrdi ze je to zmena oproti pepovik lepsiemu je totalne na hlavu alebo nerozumie futbalu

Reagovat
db18

Asi mu to teď někdo vysvětlil.

Reagovat
blackhawk88

alaba bol osetrovany, cize najskor nejake zranenie ale som rad, ze hra Kimmich, zatial s velkym prehladom hra vzadu, naskocil vyborne do zapasu

Reagovat
blackhawk88

prechvalil som ho

Reagovat
smazaný uživatel

Jen drží slovo, když přišel, tak tvrdil, že se toho moc nezmění a nezměnilo se.

Reagovat
db18

Reagovat
vladino10

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Zatiaľ príšerný výkon

Reagovat
Bastaron

Reagovat
PavlíčeQ

Joshua

Reagovat
smazaný uživatel

to je skvělý zápas

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to "zázračné" uzdravenie Boatenga až také zázračné asi nebolo

Reagovat
Bastaron

Jak to myslíš?

Reagovat
vladino10

Podľa mňa si ho pomýlil s hummelsom

Reagovat
smazaný uživatel

Nie vladino. Myslel som Boatenga, keďže sa dal rýchlo dokopy na zápas Realom aj s Matsom a teraz zasa Boateng chýba. Ale klobúk dole, že zvládli 120 min. v LM po zranení, hoci v predĺžení toho mali už viditeľne dosť

Reagovat
vladino10

Tak hummelsove uzdravenie bolo zázračné, ten sa vyjadril, ze v sobotu bolo ešte nepredstaviteľné aby v utorok hral a v nedeľu sa dal dokopy..

O boatengovi sa žiadne zvesti o zázraku nechyrovali, povedalo sa ze bude moct hrat a vzhľadom na to ze mame troch stoperov a z toho jeden mal trest tak aj hrať musel..

Samozrejme ale že ani jedno z tých vyliečení nebolo zázračné a podľa mňa do toho vsetci šli nedolieceni, práve preto sme asi nemohli striedať vidala ktorý si šiel po červenú od začiatku zápasu spolu s casemirom

Reagovat
smazaný uživatel

Tú zálohu treba prerobiť. Grilitsch dole, Bargfrede hore. Ingolstadt nás jasne prehral v prvom polčase, to čo hrali oni by som čakal od nás smerom dopredu. Kruse ukázal akým dôležitým hráčom sa pre nás stáva. Neskutočne ako našiel Kainza a penalta si myslím jasná, aj keď mám horší stream to musel vidieť každý že tam kontakt na Bartelsa bol. A Kruse nekompromisne tento rok premieňa tie pokutové kopy.

Reagovat
stas87

Hmmm, vela otaznikov a dost rozpacity dojem z toho mam. Pokial dokazeme zakombinovat a hraci idu do nabehu, tak sa domacim to branenie rozpada, pretoze defenzivne je to z ich strany taky detsky futbal...kde je lopta, tam su aj hraci a behaju za nou. Ale ak maju loptu na kopackach oni, tak si vypomozu jednoduchym nakopom na Lezcana..a ten udrzi vsetky balony. To je hanba Saneho ale aj zvysku stoperov, ze im tie lopty Lezcano posbiera a oproti Sanemu je o hlavu mensi. Hlavny rozdiel ale je v ponuke hracov bez lopty, tam oni polhodinu dominovali. Chceli hrat, chceli loptu a isli do nabehov, to u nas len Fin a obcas Max, preto to vyzeralo, ze ani neutocime. Ich gol velmi pekny, povodne som krical abseits!! ale z opakovacky sa zabudol na prave strane Veljkovic a Tisserand nadhernym centrom nasiel Lezcana a ten to skusene upratal k zrdke. Nasa penalta uplne jasna, tam nechapem Cohena co chcel reklamovat, kedze Tisserand loptu mozno malicko zasiahol ale jasne Bartelsa podkopol. Namiesto toho aby hraci domacich pokojne odisli prec, tak sa vsetci hadaju. A Schmidt to zvlada dobre na obe strany, pustil tam na zaciatku par subojov ale nezvrhlo sa mu to a drzi to pevne vo svojich rukach. Takze za polcasovu remizu mozme byt radi, chce to pridat v utocnej aktivite, pretoze Tisseranda lopta dvakrat nepocuva a cez jeho stranu to pojde, nechava tam diery. Musime ale aj stred zalohy viac upchat, kedze oni si v tom priestore pomerne lahko kombinuju a potom loptu rozhodi do stran, odkial posielaju nebezpecne centre. Gebre x Bauer, tak tu ho Gebre valcuje. Bauer je uplne vypojeny, hra nedorazne a dost chybuje..to je pre mna osobne sklamanim, cakal by som od neho proti byvalemu klubu lepsi vykon. Ak posilnime utok, tak verim ze vyhrame. Nechcem vidiet branenie remizy ale nas tlak, my musime chciet vyhrat. Zatial to ale vyzera naopak, oni chcu viac.

Reagovat
smazaný uživatel

hovorím si či Bauerovi na jeho strane nezavadzia Kainz, dosť ho ťahá na tú stranu...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak hráči Ingolstadtu sa už nehádajú len s rozhodcom ale aj medzi sebou

Reagovat
stas87

Tak ako som pochvalil rozhodcu, tak teraz si zasluzi kritiku. Cohen zahral nechutne divadlo a peknu sracku. Bolo vidiet, ze Moisander ucukol v posldnej chvili a bohvie ci ho vobec trafil.

Reagovat
smazaný uživatel

Kez by ten wolfsburg spadl. Mrdky jedny smatlave

Reagovat
vladino10

Xabi to otočí

Reagovat
PavlíčeQ

Thiagooo

Reagovat
smazaný uživatel

dobří pokrytci... Bayern celou dobu hraje, když Lewa leží na zemi a když míč ztratí, tak začnou pískat na Mainz ať zakopnou míč

Reagovat
db18

Reagovat
blackhawk88

ten rozhodca je kkt

Reagovat
PavlíčeQ

jasná penalta a rozhodčí v klidu

Reagovat
smazaný uživatel

KRUSEEEEEE

Reagovat
smazaný uživatel

KRUUUUUUUUSEEEEEEEEEE

Reagovat
smazaný uživatel

Kruse je blázen

Reagovat
smazaný uživatel

Donati.. jak to zkoušel

Reagovat
smazaný uživatel

KRUUUUUUUUUUUSEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

Reagovat
db18

Kruse

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern

Reagovat
Bastaron

Sparta

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern a Sparta

Reagovat
Bastaron

Reagovat
smazaný uživatel

pre vyhru Freiburgu a ukoncenie nadeji Leverkusenu na zakladnu skupinu EL a vyhru Schalke

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
OnderCZ

Ještě malé okénko k 2. BL, tento víkend se jí věnuji i docela víc než té první, jak koukám. Není to asi úplně pravděpodobné, ale přál bych si, aby Karlsruhe dnes vyhrálo v Sandhausenu. Ani ne proto, aby KSC ještě mělo naději, spíš proto, aby Sandhausen zůstal namočen v boji o záchranu. V dalším zápase přeji výhru Nürnbergu. Celkově ten boj o záchranu bude ještě zajímavý a může dopadnout všelijak. Mým přáním je, aby Würzburger klesl ještě o místo níž, tudíž přímý sestup by padl na Karlsruhe a právě na Würzburger Kickers. Do baráže by mohl jít Sandhausen, jestli se zachrání nebo spadne, to by mi bylo už jedno, případně ať je na barážové příčce Arminia, která by se nakonec mohla zachránit.

Braunschweig má dnes možnost se po zaváhání Hannoveru na něj bodově dotáhnout, tak uvidíme zda to zvládne. Osobně to vidím, že by vyhrát mohl, případně Bochum vybojuje bod, pět zápasů v řadě už neprohrála, z toho čtyřikrát to byla remíza. Tak, že by dnes další? Na prvních třech místech si přeji Stuttgart, Union a asi spíš nakonec Hannover než Braunschweig. V jakém pořadí ty týmy nakonec budou, to sám nedokáži odhadnout.

Reagovat
OnderCZ

Ještě jeden malý dotaz - kde sledujete Konferenz, pokud nesledujete samotný zápas?

Reagovat
Rudnevs

Ide to na SKY Sport Bundesliga 1. Ale napríklad ja taký kanál nemám a tak to sledujem cez sport365.live.

K 2.Bundeslige: Rozhodne súhlasím! Keby spadlo Karlsruhe, Würzburger Kickers a Sandhausen, tak by to vôbec nebolelo.

Sandhausen ma zaujal jednou vecou - prednedávnom podpísali zmluvu so sponzorom BWT, po ktorom je pomenovaný štadión a od budúcej sezóny ich budú mať na rukávoch dresov (prvý nemecký tím so sponzorom na rukávoch. No a zaujímavé je to preto, lebo firme BWT sa zatiaľ všade (Formula1, DTM) podarilo presadiť zmenu tímových farieb na rúžovú. Je mi jasné, že v Sandhausene sa im to nepodarí úplne, ale som zvedavý či sa zmení aspoň niečo. Inak je to ale nezaujímavý tím a zostup im prajem dlhšiu dobu.

Würzburger Kickers mi trocha primomínajú Paderborn v Bundeslige, tiež prišli s najmenším rozpočtom a začali atakovať predné priečky, ale potom v Rückrunde prišiel postupný pád a nakoniec spadli. Dúfam, že sa tá paralela dokončí a spadne aj Würzburger.

V poslednej dobe sa mi zdá ako zaujímavý tím Fürth. Pod trénerom Radokim sa zdvihli a hrajú celkom dobre. V prípade, že by vhodne posilnili, tak trebárs môžu ísť budúcu sezónu na postup. Keďže asi zostupí Darmstadt, tak to budú mať terajšie druholigové tímy jednoduchšie, lebo nie som si istý, či Darmstadt má na to hneď bojovať o návrat ... ale tieto úvahy sú samozrejme o ničom, ešte je skoro.

Reagovat
vrabejka

Dnes snad výhra na Gelsenkirchenu a trošku poškádlení Bayernu.

Pome Lipsko

Reagovat
smazaný uživatel

Ahoj všichni, mohli byste mi prosím pomoci a vyplnit krátký dotazník k mé bakalářské práci? Zabere Vám to 2 minuty, mockrát díky předem, samozřejmě se to týká fotbalu

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdUQN44Hb3AzUgQc7mOykfattOAv7RARXKw7Ah5bTsXg01sMQ/viewform?c=0&w=1

Reagovat
Rudnevs

Freiburg Inak na Dreisamstadione dobrá atmosféra a to nemyslím len fanúšikov, to prostredie v lese je úžasné a ten malý štadión tiež - má to svoje čaro.

Reagovat
smazaný uživatel

A dokonce je to ještě zároveň napůl v klidné obytné zóně! Měl jsem to štěstí zažít tam jeden zápas v rámci EL,supr lidi ve městě,nesmírně přátelští a v pohodě, parádní zážitek.Mám na památku oldschool šálu SCF,kterou jsem si vyměnil s jedním fandou před zápasem.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
OnderCZ

Dvacet minut a Schalke předvádí zatím strašidelný výkon v obraně. Takhle to nepůjde.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele