Bundesliga - preview 26. kola

09.03.2018, 08:59, aktualizováno 12.03.2018, 08:37
Previews
1. FC Köln stále živí naději na záchranu v 1. Bundeslize a dnes se může jeho ztráta snížit na hratelných pět bodů. K tomu ovšem potřebuje vyhrát v Brémách...
Werder Brémy - 1. FC Köln  (pondělí 20:30)
Velmi zajímavý výlet dnes čeká na Claudia Pizarra. Zkušený kanonýr spojil svou dlouhou kariéru se dvěma kluby - s Bayernem Mnichov a Werderem Brémy. A právě proti druhému jmenovanému dnes večer nastoupí v dresu Kolína. Na velké emoce ale není prostor, Kolín má totiž úplně jiné starosti - i po výměně trenéra se krčí u dna ligové tabulky a na šestnáctou příčku, která znamená alespoň baráž, ztrácí v tuhle chvíli osm bodů.

V posledním domácím utkání proti Stuttgartu právě Pizarro otevřel skóre, když Kolín poslal v sedmé minutě do vedení. Na výhru to ale nakonec nestačilo a Kozli padli 2:3. Všechny body odevzdali nováčkovi, který se drží v klidném středu tabulky.

To Brémy jsou na rozdíl od svého dnešního soupeři v klidu, do sestupového pásma jim přebývá pohodlných devět bodů. I přesto budou chtít proti poslednímu Kolínu zvítězit. Už proto, aby navázaly na povedené utkání v Mönchengladbachu. V Borussia-Parku sice prohrávali Pavlenka a spol. 0:2, zápas se jim ale podařilo vyrovnat a odvezli si cenný bod.

Dobrý výkon coby střídající hráč v duelu předvedl Aron Johansson, když gólem na 2:2 přihrál svému týmu bod. Dá se tedy čekat, že dnes proti Kolínu nastoupí v základu. K dispozici je i Zlatko Junuzovič. Kapitán týmu se do utkání naposledy jako nevyužitý náhradník nedostal, dnes pravděpodobně jeho chvíle přijde.

Kozli zřejmě v základní sestavě nastoupí s Milošem Jojičem, který proti VfB jen v závěru střídal. Naopak mimo hru je Sehrou Guirassy, který v týdnu podstoupil chirurgický zákrok kvůli zraněnému kotníku. Po nachlazení je opět k dispozici Jannes Horn.
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Pavlenka - Gebre Selassie, Veljkovic, Moisander, Augustinsson - Bargfrede - M. Eggestein, Delaney - Johannsson, Junuzovic - M. Kruse.
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
T. Horn - Sörensen, Jorge Meré, Heintz - Risse, J. Hector - Höger, Koziello - Osako, Bittencourt - Terodde.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.95 - 3.71 - 4.12
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
VfB Stuttgart - RB Lipsko  (neděle 15:30)
Stuttgart se utká s Lipskem a těžit může především z výhody v podobě faktu, že Lipsko hrálo ve čtvrtek Evropskou ligu a jeho hráčům by tedy měly dříve dojít síly. V případě výhry se Lipsko vzdálí sedmému Hoffenheimu na rozdíl čtyř bodů.

Stuttgart se nyní nachází se třiatřiceti body na desátém místě a na přímý sestup má náskok pohodlných patnácti bodů. O dva body před Stuttgartem se nachází Augsburg, před který se v případě výhry tým z Bádenska-Württemberska dostane.

Lipsko se již delší časový úsek pohybuje na hranici evropských pohárů. Nyní se konkrétně nachází na šestém místě s devětatřiceti body. Pátý Frankfurt se sice nachází pouhé tři body před Lipskem, gólový rozdíl je však příliš velký a i v případě výhry zůstane Lipsko s největší pravděpodobností na šesté příčce.

Stuttgart si navíc do zápasu s Lipskem nese doslova snovou formu. Z posledních pěti bundesligových zápasů Stuttgart čtyřikrát vyhrál a jednou remizoval. Série výher začala v půlce února, kdy doma Stuttgart zvítězil nad Mönchengladbachem, poté přišla výhra v Augsburgu, domácí skalp Frankfurtu a naposledy, minulou neděli, výhra 3:2 v Kolíně nad Rýnem, který se nyní nachází na posledním místě tabulky.

To Lipsko se tak dobrou formou pyšnit nemůže, z posledních pěti zápasů tři prohrálo, v jednom remizovalo a pouze v jednom vyhrálo. Nutno však dodat, že Lipsko se na jaře potýká s velice náročným programem, který obsahuje časté zápasy vyřazovací fáze Evropské ligy. Na konci února vyřadilo Lipsko z evropských pohárů italskou Neapol, ve čtvrtek doma vyhrálo v prvním zápase osmifinále nad Zenitem Petrohrad. V posledním bundesligovém zápase remizovalo Lipsko minulou sobotu s Dortmundem 1:1.
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Zieler - Beck, Baumgartl, Pavard, Insua - Badstuber - Ascacibar - Gentner, Thommy - Gomez, Ginczek
RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Gulacsi - Klostermann, Orban, Upamecano, Bernardo - Demme, Kampl - Sabitzer, Bruma - Poulsen, Werner
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.17 - 3.38 - 2.42
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Borussia Dortmund - Eintracht Frankfurt  (neděle 18:00)
O přímý postup do Ligy mistrů se v německé lize pere hned několik týmů a hodně důležitý v tomto ohledu bude souboj mezi Dortmundem a Frankfurtem. Oba celky do této chvíle posbíraly 42 bodů a sousedí spolu v tabulce...

Borussia po skvělém vstupu do sezony nakonec prožila hodně nepovedený podzim, po němž následuje další ligová série bez porážky. Ta začala nástupem kouče Petera Stögera a trvá už deset zápasů, přesto ve Vestfálsku nepanuje zcela ideální nálada. Z posledních dvou duelů BVB vydolovalo jen dva body a čelí vyřazení v Evropské lize, ve čtvrtek totiž doma prohrálo 1:2 se Salzburgem.

"Nemohl jsem po porážce se Salzburgem spát. Prohlédl jsem si zápas a následně si promluvil s nějakými hráči," řekl po pohárovém nezdaru Stöger.

"Do utkání s Frankfurtem nemáme moc času, budu však od svých hráčů požadovat, aby ukázali charakter. Čeká nás hodně bojovné střetnutí," dodal.

Fanoušky Dortmundu tak alespoň potěšil Marco Reus. Ofenzivní německý reprezentant je po zranění znovu fit a navíc bude pokračovat v Borussii, jelikož se s vedením dohodl na prodloužení kontraktu do června 2023. Sám přitom před několika měsíci připouštěl, že letos v létě může mít poslední šanci na velký přestup do zahraničí, které ho lákalo.

Frankfurt na podzim remizoval s Dortmundem 2:2, jinak se mu ovšem na tohoto soupeře úplně nedaří, alespoň co se týče utkání ve Vestfálsku - Eintracht zde naposledy bodoval 7. února 2010, od výhry 3:2 si domů pravidelně odváží porážky. Hodně pak mrzí ta poslední ve finále loňského ročníku Německého poháru.

Frankfurt před dvěma týdny padl ve Stuttgartu, body ovšem ve velkém sbírá pravidelně a má možnost pomýšlet na miliony z Ligy mistrů. Naposledy se o jeho kvalitě mohl přesvědčit Hannover.

Dortmundu opět nepomůže Durm a na marodce zůstává i Jarmolenko, vedle nich jsou mimo hru rovněž Kagawa s Rodem a kondici teprve nabírá Guerreiro. Kompletní není ani Frankfurt, ten postrádá Omara a Regäsela.
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Bürki - Piszczek, Sokratis, Akanji, Schmelzer - Weigl, Dahoud - Reus, M. Götze, Philipp - Batshuayi.
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Hradecky - Abraham, Hasebe, Falette - Chandler, G. Fernandes, K.-P. Boateng, M. Wolf - Gacinovic - Haller, Rebic
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.91 - 3.62 - 4.42
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bayern Mnichov - Hamburger SV  (sobota 15:30)
Asi pro mnichovský Bayern neexistuje moc oblíbenějších soupeřů než nebohý Hamburk. Klub z přístavního města dostane výprask téměř pokaždé, když do Allianz Areny přijede - více než dobrým důkazem o tom budiž zatím poslední ligový zápas těchto dvou soupeřů, který se na mnichovském stadionu odehrál. Bayern v něm svého soka zničil osmi góly a Manuel Neuer nepustil za svá záda jediný míč. Výhra 8:0 a jedna velká exhibice, na které se hattrickem podílel i polský ostrostřelec Robert Lewandowski, byla na světě.

Bayern navíc v ofenzivě prošel od té doby lehkým upgradem. V útoku se již Bavoři nemusejí spoléhat jen na osamoceného Lewandowského. Velký kanonýr dostal k sobě během zimní přestávky posilu, která za něj může čas od času zaskočit. Je jím Sandro Wagner, který přestoupil z Hoffenheimu a už v několika zápasech za Bayern stihl ukázat, že šlo rozhodně ze strany mnichovského velkoklubu o velmi dobrou investici.

To Hamburk má naopak se střílením gólů problémy. Vlastně na tom žádný jiný bundesligový celek není hůř. V pětadvaceti zápasech se HSV zmohlo jen na 18 branek. Naopak Die Roten rozvlnili síť v této sezoně už devětapadesátkrát, druhá Borussia Dortmund si dosud připsal o devět gólů méně.

Nadvláda Bayernu nad Hamburkem navíc není věcí posledních sezon. Jasnou záležitostí byly i vůbec první bundesligové duely těchto dvou celků, které se odehrály v ročníku 1965/66. Oba zápasy Bayern vyhrál a v obou i udržel nulu. V Hamburku si připsal vítězství 4:0, na domácí půdě zaznamenal o jeden vstřelený gól méně.

Dnes odpoledne mohou svěřenci Juppa Heynckese přidat další očekávané vítězství na cestě za pátým bundesligovým titulem v řadě.
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Ulreich - Kimmich, J. Boateng, Hummels, Alaba - Javi Martinez - T. Müller, Vidal - Robben, F. Ribery - Lewandowski
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Mathenia - G. Sakai, K. Papadopoulos, van Drongelen - Diekmeier, Jung, Walace, Douglas Santos - Jatta, Kostic - Schipplock
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.14 - 9.23 - 22.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
TSG Hoffenheim - VfL Wolfsburg  (sobota 15:30)
Hoffenheim dokázal před týdnem zabrat, díky čemuž si odvezl všechny bodu z Augsburgu. Wolfsburg bude naopak chtít odčinit prohru s Leverkusenem, kvůli které zůstává jen o skóre nad barážovou příčkou.

Kouč Bruno Labbadia nutně potřebuje, aby se útočníci začali prosazovat. V minulé sezóně se o góly staral především Mario Gómez. Jenže ten už nastupuje za Stuttgart. Tíha odpovědnosti tedy padá na Divocka Origiho a ten se s ní zatím nesrovnal. Labbadia, který jakožto forvard nasázel za dob aktivní kariéry v Bundeslize ve 328 utkáních 103 branek, zůstává trpělivý. "Na Divockovi je vidět, že hodně chce, i když se zrovna nedaří. Z Liverpoolu ho velmi pozorně sledují. A také by rád naskočil zpátky do belgické reprezentace. Věci holt někdy nefungují podle představ, takže hledat z jeho strany nějaký úmysl je holý nesmysl. Musí zkrátka získat zpět sebevědomí, což je u útočníka nesmírně důležité."

Origimu bude opět patřit post v útoku. Za ním však bude muset dojít ke změnám, protože do utkání nebude podle všeho moci zasáhnout hned sedm hráčů. Respektive možná osm, neboť o Josuhovi Guilavoguiovi se rozhodne teprve na poslední chvíli před zápasem. Vlci rozhodně budou muset podat bojovný, pracovitý výkon, pokud budou chtít ve Wirsol Rhein-Neckar-Areně něco uhrát.

Domácí tady totiž zatím nebodovali pouze dvakrát. Jednou nestačili na Mönchengladbach, podruhé na Leverkusen. V uplynulých dnech se hodně mluvilo o možných roztržkách mezi Nadiemem Amirim a trenérem Julianem Nagelsmannem. Kouč je však jasně popřel.

"Od hráče takového formátu, jakým chce sám Nadiem být, musíte očekávat jistou úroveň. V jeho případě je vyrovnanost výkonů velké téma. Na jednu stranu zakládá výjimečné akce nebo se do nich zapojuje, ale na tu druhou bývá dost často nevýrazný, tak jako při porážce 1:2 proti Schalke. Není to souboj Nagelsmann versus Amiri. Oba máme stejný cíl, aby se z něho stal výborný fotbalista. Jenže aby jednou mohl nastupovat za ještě větší klub, bude na sobě muset dále pracovat," řekl Malý Mourinho, jak Nagelsmannovi přezdívají.

Při neúčasti Kerema Demirbaye a Stefana Posche dostane v záložní řadě asi příležitost Lukas Rupp. I když mladý trenér připustil i možnost stáhnout do středové řady Andreje Kramariće. Na první pohled se to nezdá býti dobrým řešením, ale talentovaný kormidelník jistě ví, co dělá. V takovém případě by se o branky starala dvojice Ádám Szalai-Serge Gnabry, eventuálně Mark Uth místo jednoho z nich.
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Akpoguma, Vogt, B. Hübner - Kadeřábek, N. Schulz - Grillitsch - Kramaric, Geiger - Szalai, Gnabry
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Casteels - Verhaegh, Bruma, Knoche, G. Itter - Guilavogui, Arnold - Brekalo, Didavi, Mehmedi - Origi
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.73 - 3.93 - 5.16
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hertha BSC - SC Freiburg  (sobota 15:30)
Hertha hodlá ukončit třízápasovou sérii bez zisku tří bodů. Proti bude Freiburg, který by případnou výhrou celek z hlavního města v tabulce přeskočil.

Stará dáma těsně nestačila v minulém kole na Schalke a není divu, že to maďarského kouče Pála Dardaie hodně mrzelo. "Rozhodně jsme si zasloužili alespoň bod. Nemyslím si, že bychom změny v sestavě udělali pozdě. Spíše jde o to, že jsme si nevytvořili žádnou převahu a nedostali soupeře pod tlak. Takový je holt fotbal, i když je to dost nepříjemné," prohlásil.

V útoku bude spoléhat na Vedada Ibiševiće, neboť se mu velice zamlouvá jeho práce na trénincích. Podobně dobře se prezentuje i Davie Selke, nicméně proti SC bude muset zřejmě začít na lavičce náhradníků. Pro Vladimíra Daridu, který znovu laboroval s kolenem, bude s velkou pravděpodobností na návrat ještě brzy. Pokud chce Hertha do pohárové Evropy, bude muset ve zbývajících devíti kolech pořádně zabrat.

Freiburg je jedním z týmů, které budou spokojené s umístěním daleko od sestupových vod. O kouči Christianu Streichovi se navíc spekuluje v souvislosti s Bayernem Mnichov. Právě bavorský gigant zavítal v minulém kole na Schawarzwald-Stadion a domácím nadělil hned čtyři branky. Trenér přitom před zápasem poukazoval na fakt, že jeho tým dokázal už několikrát obrat o body papírově silnější týmy. Tentokrát to ale nebyl ten případ.

Třebaže šlo o čtyřgólový rozdíl, nemělo by být pro hráče Freiburgu složité na tuto porážkou zapomenout. Přeci jen dobré výsledky se proti Heynckesovým svěřencům neuhrávají každý den. Pro duel s Herthou budou scházet jen Florian Niederlechner a Mike Frantz. V útoku dostane vedle v této sezoně gólového Nilse Petersena patrně opět příležitost Lucas Höler, který přišel v lednu z druholigového Sandhausenu.
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Jarstein - Pekarik, Stark, Rekik, Plattenhardt - Maier, Lustenberger - Weiser, Duda, Lazaro - Ibisevic
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Schwolow - Lienhart, Gulde, Söyüncü - P. Stenzel, Höfler, R. Koch, C. Günter - Höler, Haberer - Petersen
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.31 - 3.10 - 3.71
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Hannover 96 - FC Augsburg  (sobota 15:30)
Hannover se utká s Augsburgem v přímém souboji o desáté místo. Oba soupeři mají nyní na kontě stejně bodů a paradoxně mají oba stejně daleko k sestupu, jako k evropským pohárům.

Ve vyrovnaném souboji by měla výhoda domácího hřiště pomoci domácím, kteří však poslední domácí bundesligový zápas prohráli s Borussií Mönchengladbach. Augsburgu se v poslední době nedaří ani doma, ani venku, kde naposledy v soutěžním zápase vyhrál v loňském kalendářním roce.

Augsburgu nejvíc škodí absence jeho nejlepšího útočníka, tedy Islanďana Alfreda Finnbogasona. Jeho důležitost pro tým dokládá i fakt, že Finnbogason kvůli zranění nehraje již od začátku února a i přesto se nachází na čtvrtém místě tabulky střelců bundesligy, hned za Lewandowskim, Aubameyangem (který v lednu odešel do Arsenalu) a Petersenem z Freiburgu.

Dobrou poslední bilancí se však nemůže chlubit ani jeden z týmů, neboť Hannover, který je nováčkem soutěže, prohrál dva poslední zápasy a především poslední prohra ve Frankfurtu ho hodně mrzela, jelikož ve druhém poločase hodně sahal po vyrovnávacím gólů.

Augsburg naposledy vyhrál na začátku února, a to právě proti Frankfurtu, který porazil 3:0 po gólech Koo Ja-Cheola, Gregoritsche a Richtera. Venkovní bundesligový zápas pak naposledy Augsburg vyhrál na začátku prosince loňského roku, kdy si přivezl výhru 3:1 z Mainzu.
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Tschauner - Anton, Sané, Felipe - Korb, Ostrzolek - Fossum, Schwegler - Klaus, Bebou - Füllkrug
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Hitz - Schmid, Kacar, Hinteregger, Max - Baier, Khedira - Heller, Koo, Caiuby - Gregoritsch
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.32 - 3.40 - 3.33
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Bayer Leverkusen - Borussia Mönchengladbach  (sobota 18:30)
Bayer Leverkusen to má hodně dobře rozjeté, i když hráči vědí, že Borussia Mönchengladbach je velice nevyzpytatelným soupeřem. V domácí BayAreně se navíc dosud nedařilo tolik jako venku.

Tři body tu die Werkself naposledy uhráli na konci ledna. Od té doby dvakrát prohráli. Před týdnem se však podařilo vyhrát ve Wolfsburgu, což Jonathana Taha vyprovokovalo k sebevědomému prohlášení: "Prostě si myslím, že je možné, abych jednou s Bayerem vyhrál titul. Ten vývoj, jak můj osobní, tak vývoj celého klubu, jde evidentně správným směrem."

"Teď máme před sebou zápas s Gladbachem, který určitě nebude snadný. Potřebují bodovat, aby si nenechali příliš utéct konkurenci v boji o poháry. Mají dobrý mančaft, ale my hrajeme doma a do toho utkání rozhodně půjdeme s velkým odhodláním. Předchozí dva vítězné vzájemné zápasy si na první dobrou z hlavy nevybavuju, ale pamatuju si, že vítězství 5:1 bylo v jistém smyslu i komické, když jsme ještě o poločase prohrávali," dodal dvaadvacetiletý obránce, který si věří na možnou další nominaci do národního týmu.

Vedle Larse Bendera nebude chybět ani tentokrát. Neznámá visí pouze nad startem Tina Jedvaje, jinak má trenérHeiko Herrlich k dispozici kompletní kádr. Svalové problémy pominuly u Leona Baileyho a trest za karty už si odseděl Panagiotis Retsos. Leverkusen se tváří býti v dobré pohodě, takže do tohoto střetnutí vstupuje jako favorit.

To Hříbata v minulém kole už vedla nad Brémami 2:0, nicméně o setrvání v Bundeslize bojující celek zabral a nakonec z toho byla remíza. "Neustále musíme improvizovat. A je třeba si přiznat, že v současné době nemáme formu na to, abychom s týmy před námi dokázali udržet krok," uznal sebekriticky trenér Gladbachu Dieter Hecking.

Na šestou příčku jeho skvadra ztrácí čtyři body. Ovšem vzhledem k obsazení semifinále DFB-Pokalu se dá očekávat, že do pohárů půjde i sedmý bundesligový klub. Šance na Evropu tedy pořád žije, i když ji komplikuje fakt, že počet zraněných hráčů, kteří obvykle nastupují v základu, se po každém kole rozšiřuje. Pak není divu, že Borussii chybí stabilita i kreativita.
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Leno - L. Bender, Tah, S. Bender, Wendell - Baumgartlinger, Aranguiz - Brandt, Havertz, Bailey - Alario
Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Elvedi, Ginter, Vestergaard, Jantschke - Kramer, Zakaria - Hofmann, T. Hazard - Stindl, Bobadilla
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.69 - 4.19 - 5.10
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
1. FSV Mainz 05 - Schalke 04  (pátek 20:30)
Mohuč bojující o záchranu, Schalke zase o poháry. Favorit pátečního zápasu je jasný, Die Nullfünfer se ale budou snažit využít domácího prostředí Opel Areny a nasbírat proti Schalke cenné body.

Mohuč v posledním utkání bodovala na hřišti Hamburku, když uhrála bezbrankovou remízu 0:0. To především zásluhou gólmana Floriana Müllera, jenž za svá záda nepustil jediný míč. I proto mladý brankář zaujme své místo v brankovišti i dnes, jak potvrdil trenér Mohuče Sandro Schwarz. Na lavičku tak usedne zkušený Rene Adler, kterého trápila viróza a mladík ho více než dobře nahradil. Namísto Leona Baloguna, který si odpočine kvůli červené kartě z minulého kola, se z lavičky do defenzivy posune Alexander Hack, naopak k dispozici kouč Schwarz ještě nemá útočníka Emila Berggreena, který marodí s chřipkou.

Schalke si naposledy připsalo tři body za výhru 1:0 nad berlínskou Herthou a čtvrtou výhrou v řadě tak dalo jasně najevo své ambice v boji o místo v Lize mistrů pro příští sezonu. Otazník se vznášel nad startem hvězdného středopolaře Leona Goretzky, kterého trápilo zranění chodidla, budoucí hráč Bayernu je ale už v pohodě a do duelu na hřišti FSV by měl zasáhnout. Pokud by se tak nestalo, mohou ho ve středu zálohy nahradit Nabil Bentaleb či Weston McKennie, jenž se vrací po zranění.

K dispozici má trenér Domenico Tedesco i obránce Thilo Kehrera, jehož trápilo nachlazení, a útočníka Guido Burgstallera. Bývalý hráč Norimberku vynechal poslední zápas kvůli karetnímu trestu. Nyní ho už kouč využít může, je ale otázkou, jestli místo něj nedostane přednost ve výborné formě hrající Marko Pjaca.
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Müller - Diallo, Bell, Hack - Donati, Serdar, Gbamin, Latza, Holtmann - Quaison, Muto
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Fährmann - Stambouli, Naldo, Nastasic - Caligiuri, Meyer, Bentaleb, Oczipka - Embolo, Burgstaller, Pjaca
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.42 - 3.33 - 2.31
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov25203259:1863
2.Schalke 0425127639:3043
3.Borussia Dortmund25119550:3142
4.Eintracht Frankfurt25126733:2742
5.Bayer Leverkusen25118645:3341
6.RB Lipsko25116838:3439
7.TSG Hoffenheim2598840:3835
8.Borussia Mönchengladbach251051033:3735
9.VfB Stuttgart251031223:2933
10.FC Augsburg2588933:3232
11.Hannover 962588932:3532
12.Hertha BSC25710830:3131
13.SC Freiburg25611825:4229
14.Werder Brémy25691024:3027
15.VfL Wolfsburg25413828:3325
16.1. FSV Mainz 0525671229:4225
17.Hamburger SV25461518:3518
18.1. FC Köln25451624:4617

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (51)

Přidat komentář
HSV1887

To zas bude nakladacka.. podruhy jedu na Bayern - HSV, posledne to bylo 9:2 a podobny vysledek cekam i zitra.

Reagovat
stas87

Dost zvlastna zostava od Tedesca. Bez Goretzku im neverim, skor to vidim na remizu. Ta pomoze hlavne FSV, pretoze nacas mozu opustit barazove miesto a prenechat ho tak Wolfsburgu. Hra Bentaleb a nehra Stambouli...to by som fakt necakal. Domaci posbierali nejake body a udrzeli si odstup od HSV. Nejako neverim tomu, ze by ich Schalke malo porazit. A Schalke vonku dokaze stratit body, napriklad v Hannoveri.

Tip: 1-1.

Reagovat
monty25

Caligiuri parádně!

Reagovat
vladino10

Reagovat
Heresy

hadam ze si bayern dneska zastrili .. tip 8:0

Reagovat
stas87

To by bolo, aby Greuther prave dnes prehral ci remizoval. Podla mna su uz z toho boja o zachranu vonku. Videl som len druhy polcas a prilis pekny futbal to nebol. Wittek narozdiel od Hilberta aspon vie kopnut roh. Nemozem vystat simulanta Borrella a aj vdaka nemu som rad, ze Lautern nema ani bod a pojde domov s nulou na konte. Len skoda, ze nevyhrala ani Bochum.

Reagovat
db18

Vidal Jde do toho pozdě a ještě se diví...

Reagovat
smazaný uživatel

Franck

Reagovat
smazaný uživatel

Hamburk classic

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Kimmich je novy Lahm.

Reagovat
smazaný uživatel

No, nerad bych předbíhal, ale timhle tempem má Kimmich nakročeno k tomu být ještě lepší

Reagovat
db18

Hlavně, aby mu nejeblo jak Alabovi a právě Lahmovi...

Reagovat
smazaný uživatel

Lahmovi jeblo s tym, ked viedol reci o tom aky je DM a ako toje jeho vysnivany post?

Reagovat
db18

Reagovat
20fredy20

Robbery

Reagovat
20fredy20

Robbena s Kimmichom brániť

Reagovat
smazaný uživatel

No tak to je ale nádhera tohle

Reagovat
smazaný uživatel

Mmm Diekmeier dole. Tak ze by bol stale v nemilosti?

Reagovat
db18

Alaba

Reagovat
Jardman

HSV slabučký

Reagovat
smazaný uživatel

Libi se mi jejich prodivackej pristup. Ví, že z toho zápasu body nekapnou, tak se aspoň prisluhujou o to, aby to byla oku lahodící demolice.

Reagovat
vladino10

Toto sledovať, to je za trest nielen pre fans HSV, ale už aj pre mňa..

Reagovat
db18

Ale jsou tam dobrý kurzy, který vychází... třeba domácí a padne +3,5g s kursem 2,12. Tutovka.

Reagovat
20fredy20

Tolisso hra fakt dobre

Reagovat
Pipo123

Hertha - Freiburg to je proste paródia na futbal, obrovská nuda

Reagovat
Arne

Hrozný...

Reagovat
Pipo123

Nechápal som hru Herthy, pritom toľko kvalitných hráčov smerom dopredu, no nakoniec si najviac zahral brankár a stopérska dvojica ktorá si to tam tuakala, už aj fanúšikovia ich vypískali.

Reagovat
Arne

Nevím, z čeho jsou tak posraní, že to aspoň doma neotevřou... Mít z devíti zápasů šest, kdy nedáš gól, to je ostuda.

Ale je to asi dlouhodobější jev, že ten tým se do ofenzivy moc nikam neposouvá, jako kdyby Pálko už tomu neměl co dát. Co jsem fanouškem, tak se mi ještě nestalo, aby mě naše zápasy takhle nebavily.

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
20fredy20

Frankieeeee

Reagovat
bayern987

Krásně tam zamotal asi 4 hráče...

Reagovat
20fredy20

Lewandowski nie je tímový hráč, presne ako Penaldo sa aj hodí do Realu , ak by sme prehrali 3:7 a on da hattrick tak je spokojný.

Reagovat
stas87

Bailley. Druhy brejk po sebe, co uplne zayebal. Najprv sa vyhnal k ciare a tam prehral so Zakariom suboj a teraz po rohu isiel do sprintu, jedneho supera prekonal a keby dvihol hlavu, tak Aranguiz bol uplne volny a otvoril by skor. A on z dialky posle strelu sest metrov nad.

Reagovat
andrew96

Dnes už by to zase chtělo vyhrát, další remíza by zase nic neřešila a prohra by byla průser. Nejpravděpodobněji ale vidím bohužel plichtu, Frankfurt to na BVB moc neumí, ale současná hra Dortmundu jde od desíti pěti. Sice se vrátil Marco, chválu zaslouží i Schuerrle, ale zbytek jakoby šel zároveň dolů.

Snad nastoupí Akanji, protože Toprak cosi "zesokratisovatěl (zbartrovatěl, z ginterovatěl)". Hlavně penalea proti Salcburku byla slušný trapas. Což mě vede k přání, aby hráči zlepšili chovaní, ale to je asi bláhová představa. Za Kloppa byli ti plejeři větší sympaťáci.

Reagovat
stas87

Za Kloppa hlavne mali ovela, ovela väcsie sebavedomie. Takze sa nepotrebovali uchylit k faulom tak ako Toprak vo stvrtok. Sucasny Dortmund na mna posobi dost neisto a bezradne v poslednej tretine ihriska, kedy ma prist center alebo strela. Prechod do utoku maju stale celkom dobry, do zavretej obrany su ale casto jalovi. A ruku v ruke s tym ide to, ze zaloha uz tolko nepomaha obrane a Dortmund inkasuje viackrat z brejkov ako v minulosti. Napriklad ked hral u vas Werder, tak tam bolo mnozstvo brejkov, ktore ale hraci Werderu nedokazali vyuzit, pretoze si zle prihrali ci poslali nepresny center. A dost timov sa na ten brejkovy styl futbalu pripravilo a tu hru tak neotvori. Cize BVB straca tu svoju vyhodu, ktoru malo v minulosti. Skratka sa na nich superi naucili hrat a ta hra vyzera ako zaseknuty gramofon...stale dokola to iste. Individualne to vytrhne snad len Pulisic a Reus, zvysok sa o to ani nepokusa a ked ano, tak to nema potrebnu kvalitu. Mozno je to z mojej strany az krute, tak to ale vidim ja.

Reagovat
andrew96

Víceméně souhlas. Finální fáze je často hra na náhodu a spoléhá se na individuality. K těm by měl patřit i Götze, ale ten je většinou vidět jednou za tři zápasy. Naopak bych k Reusovi a Americovi přidal Batshuaye, který zatím vypadá, že je koncový podobně jako Auba. Sice není tak rychlý, ale zase je silnější v soubojích a dokáže podržet míč.

Reagovat
vladino10

Reagovat
smazaný uživatel

Je to tak

Reagovat
Frony

BVB dneska na digi

Reagovat
vladino10

Reagovat
Minister

Wow... skvelý záver

Reagovat
Bastaron

Omg Frankfurt

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda...tenhle zápas sme si bod zasloužili....jedeme dál SGE!!!

Reagovat
flamengo

Veľká škoda. Po včerajšom nerváku, čo dobre dopadlo, som to dnes nezvládol, nechal som po polčase manželku surfovať po iných programoch, asi by ma šľak trafil. Dúfam,že Eintracht to 4. miesto uhrá

Reagovat
vladino10

Sleduje niekto trošku viac Stuttgart?

Čo to tam s nimi Tajfún porobil?

Teraz som si spätne čítal príspevky pod článkom o jeho vymenovani- chalan si nás zatiaľ celkom povodil..

Reagovat
stas87

https://www.facebook.com/FCKoeln/photos/a.112300892130764.13417.107902162570637/2182890918405074/?type=3&theater

https://www.facebook.com/werderbremenEN/photos/a.792466587473539.1073741828.778104032243128/1629690880417768/?type=3

Som zvedavy na Mereho a Koziella. Köln som videl len proti nam ked hrali doma. Inak zopar HL a cely zapas ziadny. Skoda ze namiesto Kainza nehra Aron.

Reagovat
stas87

Ako presne oravidla riesi to, co sme pouzili v Gladbachu a aj dnes? Pri rohu nas hrac sa postavi do cesty superovi a ten tak nemoze branit svojho hraca? Nas hrac mu len telom zabrani v pohybe, nestrci do neho rukami a ani ho nedrzi za dres.

Reagovat
vladino10

Podľa mňa to je v poriadku- ono to je celkom častá taktika.. Napríklad góly Sergia Ramosa často pramenia z niečoho podobného, na YouTube sú aj celkom pekne analýzy, nezvykne sa to piskat..

Btw ten kosovcan dnes vyzerá veľmi dobre, na to koľko toho v bl (ne)odohral..

Reagovat
stas87

Dik, prave som nevedel, ci to brat ako utocny faul a tym padom rozhodca ak to zbada, tak automaticky prerusi hru a je po sanci. Real nepozeram, tak neviem ci to skusa az tak casto.

Bude to mat ale tazke, pretoze Fin podla mna nevypadne zo zostavy ked sa vrati na ihrisko. Pretoze jeho workrate je uplne inde ako u Kainza a dost mozno aj u Rashicu. On je cisto podla skillu horsi hrac ako ti dvaja, ale je zohraty s Maxom a aj so zvyskom timu a zalohy hlavne. Podla mna si ho Kohfeldt pripravuje na novu sezonu a do konca jari uz toho vela neodohra a bude chodit z lavicky. Podobne to mal aj Kainz, ktory behom minulej sezony odohral len 345 minut v BL ale v tejto ma 1544 zatial. Kazdopadne tu kvalitu na kridlach mame a to je dobre. Skusal ale aj simulovat a rad pada na zem. To u ziadneho hraca vidiet nechcem a kritizoval som za to v minulosti celkom dost Zlatka.

Reagovat
stas87

Vyhravame, ale vobec sa mi to nepaci. Sme dost bezradni, sami sa vytlacame z pozicie, odkial sa da odcentrovat alebo vystrelit. A ked uz sa hrac co posobi na kridle dostane k centri, tak je to pre hracov kozlov jednoduche na to, aby tu loptu odkopli. Center ide po zemi, kde nasi hraci nie su alebo je prilis vysoky a nikto tak Horna neohrozi. Zaciatok dobry, prvych 7-8 minut bolo v potrebnom tempe, potom to islo vyrazne dole. Mame sice viac loptu pod kontrolou ale nie v nebezpecnych priestoroch pre supera. Chcei sme dve penalty, ani jedna ale nebola podla mna. Rashica ukazuje, ze je na lopte sikovny, svojou rychlostou vie narobit superovi problemy ale niekedy dokaze prevahat spravny moment pre prihravku a loptu tak jednoducho strati. A bohuzial pre nas, on ani Kainz nie su typy hracov, co daju vsetko smerom dozadu ako Bartels. Ak pridame na kvalite pri centroch alebo strelach, tak vyhrame. Köln mal strasne fehlpassov, az abnormalne moc. A utoci len v malom pocte hracov, takzo to zatial stihame pokryt.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele