Bundesliga - souhrn 26. kola

09.03.2018, 22:33, aktualizováno 12.03.2018, 22:25
Komentáře a souhrny
Pondělní dohrávka nabídla výhru Brém nad Kölnem. Dortmund v úžasné přestřelce nakonec skolil Frankfurt, Stuttgart se tentokráte rozešel bez branek s RB Lipsko. Bayern nadělil Hamburku šest branek a už brzy bude slavit další obhajobu titulu. Schalke vyhrálo počtvrté v řadě a nadále mu patří druhá příčka tabulky. Leverkusen přehrál Gladbach a Hoffenheim přesvědčivě porazil Wolfsburg...

Werder Brémy - 1. FC Köln 3:1

12.03.2018 20:30

Góly: 33. Miloš Veljković, 58. Milot Rashica, 90. Maximilian Eggestein - 53. Yuya Osako

Důležitý souboj o záchranu zvládl v pondělní dohrávce 26. kola Werder Brémy, který zdolal poslední Kolín v poměru 3:1 a výrazně snížil jeho šance na záchranu. Domácí celek se naopak přiblížil k získání prvoligové licence, v tabulce se posunul na třináctou pozici se třiceti body a na šestnáctou barážovou příčku Mohuče má pětibodový náskok. V domácím dresu znovu odehráli celý zápas český brankář Jiří Pavlenka a obránce Theodor Gebre Selassie.

Duel se rozbíhal podle předpokladů v opatrném duchu a na hřišti byla znát mírná nervozita z obou táborů. Ledy se prolomily ve 33. minutě, kdy Werder dostal do vedení Miloš Veljković. Dvaadvacetiletý srbský obránce se po rohovém kopu Januzoviče z pravé strany ocitl nikým nehlídán u zadní tyče a střelou z voleje z dvanácti metrů napálil balón do sítě kolem brankáře Horna, který zareagoval příliš pozdě.

Domácí mohli navýšit svůj náskok v předposlední minutě úvodního dějství. V jasné pozici na levé straně šestnáctky se zjevil pozdější hrdina Milot Rašica, ale v tomto případě mu zakončení vůbec nesedlo a míč poslal vysoko nad horní tyčku. Hosté z ničeho nic udeřili v 53. minutě a vrátili se do hry o vítězství. Po krásné kolmici od Pizarra si udělal místo mezi dvěma protihráči Juja Osako a parádně zavěsil pod břevno Pavlenkovy branky.

Jenže letos trápící se Kolín neměl radost ani pět minut, klub z Brém totiž dostal opět do vedení již zmiňovaný Rašica. Po krásné kolmici za obranu od Kainze přelstil ofsajdovou past a poté hodně nečekaným obstřelem po zemi zakončil kolem vyběhnutého Horna do branky, tato nenápadná trefa nakonec byla rozhodující. 1. FC mohl podruhé srovnat krok v 77. minutě, kdy byl blízko ke skórování Pizarro.

Devětatřicetiletý peruánský veterán, který právě ve Werderu strávil podstatnou část své kariéry a ještě v loňském ročníku oblékal jeho barvy, hlavičkoval po pasu z pravého křídla a z deseti metrů minul pravou konstrukci jen o centimetry. Definitivní tečku za utkáním udělal Maximilian Eggestein, jenž v 90. minutě pojistil vedení svého týmu. Po rychlém brejku přetlačil v osobním souboji bránícího Merého a přízemním pokusem překonal zoufalého Horna.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - Eintracht Frankfurt 3:2

11.03.2018 18:00

Góly: 12. Marco Russ (vl.), 77. Michy Batshuayi, 90+4. Michy Batshuayi - 75. Luka Jović, 90+1. Danny Blum

Dortmund po dramatickém závěru zvítězil nad Frankfurtem. Během posledních dvaceti minut padly čtyři góly a Frankfurtu se podařilo dvakrát vyrovnat, o výhře Dortmundu však rozhodl ve čtvrté minutě nastaveného času Batshuayi.

Do první velké šance se Dortmund dostal již v 10. minutě. Tehdy si na dobrý centr naběhl Schürrle, následně však hlavičkoval pouze vedle. O dvě minuty později už se skóre zápasu skutečně měnilo. Christian Pulišič centroval do vápna Frankfurtu, kde si srazil míč do vlastní brány Marco Russ.

Na další velkou šanci jsme museli po nudném zbytku prvního poločasu čekat až do 49. minuty, kdy Boateng překvapil Bürkiho patičkou, dortmundský gólman si však nakonec s celou situací poradil.

V 75. minutě se podařilo Frankfurtu poprvé vyrovnat, a to po centru de Guzmána z volného přímého kopu a následné hlavičce Luky Joviče. Ani ne o dvě minuty později šel však Dortmund znovu do vedení, tentokrát se trefil po chytré přihrávce Pulišiče Batshuayi.

Když už si hráči Dortmundu mysleli, že mají tři body kapse, tak se v první minutě nastaveného času dostal k míči před prázdnou bránou frankfurtský Danny Blum, v klíčový okamžik se nemýlil a vstřelil vyrovnávací branku.

Ani to ale ještě nebylo vše. V 94. minutě nahrával skvěle do vápna Gonzalo Castro, v pokutovém území střílel po dobrém zpracování Batshuayi přímo do šibenice.

Dortmund se díky výhře posunul na třetí místo tabulky. Za odvěkým rivalem v podobě Schalke je však stále o jeden bod. O další bod za Dortmundem se pak nachází Leverkusen, o tři body právě Frankfurt, který v současnosti okupuje pátou bundesligovou příčku a stále má naději na účast v Lize mistrů.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - RB Lipsko 0:0

11.03.2018 15:30

Góly: -

Stuttgart hrál bez branek s Lipskem a s remízou je určitě spokojenější. Pro hosty znamená plichta ztrátu kontaktu s Ligou mistrů, která je pro ně nyní vzdálená už čtyři body.

Stuttgart se nyní v tabulce nachází na desáté příčce se čtyřiatřiceti body a na Lipsko ztrácí šest bodů. Lipsko je se čtyřiceti body šesté a i přes remízu se tedy drží na pozicích, které by mu na konci sezóny zajistily účast v evropských pohárech. Cílem pro Lipsko je však v letošní sezóně právě opětovný postup do Champions League.

Do první větší šance utkání se dostali ve 25. minutě domácí. Balón se sice dostal do těsné blízkosti Gulácsiho brány, v síti však neskončil. Ve 31. minutě pronikl do pokutového území Stuttgartu Keita a jeho následnou střelu musel Zieler vyrážet na roh doslova heroickým zákrokem. V úplném závěru první půle mělo Lipsko další šanci, tentokrát nedokázal Zielera prostřelit Werner.

Ve 47. minutě zamotal hlavu domácím obráncům Keita, který pomocí dvou rychlých kliček znovu pronikl do dobré příležitosti. Střela se mu však nevydařila a stav zůstal i po této příležitosti bezbrankový. V 62. minutě se do první velké šance druhého poločasu dostali také domácí, jejichž dvě střely na bránu byly zblokovány. Hráči i fanoušci Stuttgartu sice reklamovali ruku a dožadovali se pokutového kopu, sudí Stieler však nepískal.

Přibližně deset minut před koncem zápasu jsme byli svědky tří velkých šancí v krátkém časovém sledu. Nejdřív mohl rozhodnout po centru Insúy Gómez, poté se mezi tři tyče nedokázal trefit Keita a nakonec hlavičkoval nad bránu Orban. Do konce zápasu se již nic zásadního nestalo a utkání tedy skončilo 0:0.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - Borussia Mönchengladbach 2:0

10.03.2018 18:30

Góly: 39. Lucas Alario, 90. Julian Brandt

Bayer Leverkusen si poradil s Gladbachem a čeká, jak dopadne vzájemný duel mezi Dortmundem a Frankfurtem. Hříbata však zůstávají i přes jedenáctou porážku na dohled pohárovým příčkám.

Že by byl Heckingův tým v BayAreně nějak hodně nebezpečný, se určitě napsat nedá. Během úvodního dějství se osmělil akorát Vincenzo Grifo. Akce přes Kramera a Zakariu domácí snadno přečetli. Bobadilla prohrával hlavičkové souboje, Stindl se zaplétal do vlastních kliček a Hazard na všechno sám nestačil.

Za Leverkusen to v 5. minutě jako první zkusil Lars Bender. Pak se čím dál častěji osměloval Bailey, Volland i Alario, až se ucho utrhlo. První jmenovaný zatáhl po pravé straně balon do vápna, aby mohl centrovat na zadní tyč. Nejprve to trochu vypadalo na ztracený míč, ale Volland jej dokázal hlavou posunout zpět před bránu, kde číhal osamocený Lucas Alario.

Pro argentinského forvarda to byla sedmá trefa v sezoně, přičemž se dá směle tvrdit, že byla ze všech nejsnadnější - 1:0. Zároveň se Herrlichův celek po dvouzápasovém půstu prosadil před vlastními příznivci. Do druhé půli mohli jít die Werkself s dvoubrankovým vedení, kdyby si Alario s Vollandem počínali o malinko přesněji.

Rodák z patnáctitisícového města Tostado se připomenul zase po změně stran. Bohužel pro Leverkusen chyběly jeho hlavičce centimetry. V 63. minutě Volland opět našel svého jihoamerického kamaráda, nicméně ten ztroskotal na Yannu Sommerovi. Borussia sice zaostávala, nicméně jedna povedená akce mohla všechno změnit.

Málem se uskutečnila v 82. minutě, kdy Hofmannův centr dopadl na hlavu Josipa Drmiće, který hlavičkoval vedle Lenovy svatyně. Domácí jedničku už do konce utkání vyděsil akorát lehce zmatený Wendell. Naopak ještě jednou udeřilo na druhé straně hřiště. Míč za obranu sebral na křídle Alario, aby jej mohl obloučkem vnější stranou nártu naservírovat před bránu osamocenému Julianu Brandtovi, který si míč zpracoval a s naprostým přehledem uklidil za záda švýcarského brankáře - 2:0.

Bayer Leverkusen má na kontě čtyřiačtyřicet bodů a může se pyšnit třetím nejlepším útokem v Bundeslize. Gólovou produktivitu bude chtít Herrlichova skvadra potvrdit i za týden, kdy se v dalším derby střetne s o záchranu bojujícím Kölnem. Gladbach přivítá v Borussia-Parku sebevědomý Hoffenheim.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - Hamburger SV 6:0

10.03.2018 15:30

Góly: 8. Franck Ribéry, 12. Robert Lewandowski, 19. Robert Lewandowski, 55. Arjen Robben, 81. Franck Ribéry, 90. Robert Lewandowski (pen.)

Když hraje Bayern s Hamburkem, padají góly. To se potvrdilo i v sobotním utkání. Domácí šli do vedení už v osmé minutě, kdy se po spolupráci s Arjenem Robbenem a Thomasem Müllerem prosadil Franck Ribéry. Druhý gól vzápětí hlavičkou přidal Robert Lewandowski, kterého vybídl ke skórování Joshua Kimmich.

Už na 3:0 pro mnichovské zvyšoval v 19. minutě znovu Lewandowski, tentokrát polskému kanonýrovi nabídl balon David Alaba. Pak gólový ohňostroj Bayernu na chvíli utichl a až do poločasu zůstalo skóre nezměněno. I přesto bylo jasné, že si Die Roten kráčejí pro další suverénní vítězství. Ostatně, poslední ligové utkání těchto dvou soupeřů v Allianz Areně skončilo 8:0 a Robert Lewandowski dal hattrick. Zda se tří branek polský ostrostřelec dočká i v tomto utkání, měl ukázat druhý poločas.

Nejprve branku na 4:0 vstřelil Arjen Robben, když v 56. minutě předvedl svou klasickou parádu po lehkém přihrání míče od Corentina Tolissa. Pak se Bayern znovu na více než dvacet minut odmlčel, než se rozhodl HSV nadělit pověstného búra. Zásah č. 5 přidal ten, kdo gólový účet zápasu otevřel, tedy Franck Ribéry, po krásném průniku pokutovým územím.

Pak došlo k bizarní situaci. V průběhu posledních minut byly odpískány ve prospěch Bayernu hned dvě penalty. Tu první, v 86. minutě, ještě Lewandowski neproměnil, o pár minut později byl už ale úspěšný a v 90. minutě završil hattrick.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - VfL Wolfsburg 3:0

10.03.2018 15:30

Góly: 18. Nico Schulz, 77. Serge Gnabry, 80. Josuha Guilavogui (vl.)

Hoffenheimští Vlkům z Wolfsburgu jasně ukázali, kdo je ve Wirsol Rhein-Neckar-Areně pánem. A soupeři na cestu domů do Dolního Saska přibalili hned tři fíky.

Nagelsmannův tým šel tentokrát evidentně za vítězstvím už od původní minuty. Po Kadeřábkovi neuspěl Gnabry, načež Paul Verhaeg pořádně vyděsil vlastního brankáře. Další akce už byla gólová. Běžela 18. minuta, když Serge Gnabry poslal přihrávku za obranu, kam si nasprintoval Florian Grillitsch. Jeho pobídku před branku vyrazil Koen Casteels. Bohužel pro sebe i pro celý Wolfsburg jenom k levačce Nico Schulze, pro něhož vůbec nebylo složité skórovat - 1:0.

Přispěchat s odpovědí se nepovedlo, neboť celek Bruna Labbadii se musel mít na pozoru před aktivní trojicí ve složení Pavel Kadeřábek-Serge Gnabry- Andrej Kramarić, kteří zaměstnávali hostující jedničku. První jmenovaný především centry a přihrávkami, druzí dva pak stříleli. Do konce úvodního dějství se ale skóre už nepohnulo.

Druhý poločas začal svým odvážným sólem Josip Brekalo. Chorvatský útočník neprožil povedené minuty. Na hřiště přišel ve 42. minutě a ve čtyřiapadesáté už musel zase po srážce s Eugenem Polanskim střídat. Wolfsburg pak držel více balon na kopačkách, jenže na dostřel Baumannovi se nikdo z hráčů nedostal.

Naopak Hoffenheim hrozil z protiútoků. Jako v 65. minutě, kdy míč po ose Gnabry-Rupp doputoval ke Kramarićovi a Jeffrey Bruma zabránil téměř jistému gólů. V 71. minutě mířil Didavi do boční sítě. Následně neměl daleko k vsítění své páté trefy v sezoně Yunus Malli. Jenže se neprosadil, a tak přišly chvíle TSG.

Nejprve našel Uth na hraně šestnáctky Gnabryho, jenž si udělal prostor a po zemi to trefil přesně do protipohybu Koena Casteelse - 2:0. Za tři minutky to bylo pro Vlky ještě neveselejší, jelikož Robin Knoche napálil ve snaze odkopnout balon akorát svého spoluhráče Josuhu Guilavoguie, od něhož se odrazil rovnou za brankovou čáru. Pro Hoffenheim to bylo rozhodně zasloužené vítězství, v probíhajícím ročníku jubilejní desáté.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - SC Freiburg 0:0

10.03.2018 15:30

Góly: -

Olympijský stadion v Berlíně v zápase mezi domácí Herthou a Freiburgem branku neviděl. Dárdaiův tým tak může být rád, že zaváhali i další soupeři ze spodní poloviny tabulky. Totéž samozřejmě platí i pro SC, který má na kontě ještě o dva body méně.

Výraznější příležitosti byly k vidění až okolo dvacáté minuty. Mitchell Weiser nejprve přinutil Schwolowa k vynikajícímu zákroku, a poté jeho branku jen o kousíček minul. Následně Lazaro obral o balon Söyüncüa, načež se kulatý předmět dostal k Vedadu Ibiševićovi, jenž si ovšem počínal stejně, jako jeho německý kolega o chvíli předtím při své druhé střele.

Weiser i jeho bosenský spoluhráč byli velmi aktivní i nadále. Další jejich kombinaci musel v šestadvacáté minutě likvidovat Schwolow. V závěru úvodní třetiny utkání se po souboji s Ibiševićem zranil Abrashi a na jeho místo přišel Nicolas Höfler. S něčím takovým Christian Streich evidentně vůbec nepočítal, přesto si jeho svěřenci vytvořili do konce poločasu prostřednictvím Janika Haberera dvě dobré příležitosti.

Po změně stran neměl daleko ke gólu Ibišević. Možná ještě o něco blíže první trefě tohoto střetnutí byl v 50. minutě Christian Günter, jehož dalekonosná rána se o kousíček mezi tři tyče nevešla. V 66. minutě se na hřiště dostal i Vladimír Darida. Že by ale z bezprostřední blízkosti mohl sledovat nějakou jó velkou šanci, tak to se napsat nedá.

Stará dáma připisuje v letošním roce už třetí bezbrankovou remízu. Poprvé to bylo v duelu s Brémami, podruhé byl soupeřem Bayern Mnichov. Za týden je na programu klání s Hamburkem. Freiburg, jenž tedy "vylepšil" venkovní statistiku na devět bodů, má před sebou poměrně důležitý zápas se Stuttgartem.

Více informací k zápasu

Hannover 96 - FC Augsburg 1:3

10.03.2018 15:30

Góly: 37. Salif Sané - 26. Michael Gregoritsch, 45+2. Gojko Kačar, 83. Michael Gregoritsch

Augsburg vyhrál v Hannoveru a posunul se na osmou bundesligovou příčku. Na šesté Lipsko, které však ještě svůj zápas šestadvacátého kola neodehrálo, už nyní ztrácí pouhé čtyři body.

Před Hannover se dostala Hertha, nebo například právě Augsburg. Hannover, který je nováčkem soutěže, se nyní nachází na dvanácté místě s dvaatřiceti body, na šestnáctý Mainz, který by za těchto okolností šel do baráže, má Hannover náskok sedmi bodů.

Do první velké šance zápasu se dostali v 11. minutě domácí. Po dobré práci domácích na levé straně se k slibné střele dostal Fossum, míč však dokázal brankář Hitz vyrazit na roh. Ve 23. minutě si první větší šanci vypracoval také Augsburg, konkrétně když se k odraženému míči v bezprostřední blízkosti domácího brankáře dostal Gregoritsch, který ho však v pádu nedokázal překonat.

Ve 26. minutě využil prostoru na levé straně hřiště hostující Caiuby a pohotově odcentroval míč do pokutového území Hannoveru, kde si ho hlavou našel Gregoritsch a usměrnil ho do brány Tschaunera. Na další velkou šanci nemusel Augsburg čekat ani pět minut, protože ve 30. minutě volného Koa pouze zázrakem vychytal Tschauner.

Ve 37. minutě se podařilo Hannoveru z ničeho nic vyrovnat. Po volném přímém kopu domácích se míč odrazil na Salifa Saného, který míč prudkou ranou z hranice vápna trefil ke vzdálenější tyči. Do kabin se k poločasové přestávce ale přece jenom nešlo za vyrovnaného stavu. V úplném závěru první půle totiž vybojoval míč Caiuby, odcentroval před bránu a tam si míč hlavou našel Kačar, který vrátil Augsburgu vedení.

V 58. minutě mohl Hannover znovu vyrovnat, ale Fossum se střelou v dobré pozici příliš váhal a míč mu nakonec vypíchl Kačar. V 83. minutě Augsburg definitivně potvrdil, že z tohoto zápasu si poveze body domů on. Max po líbivé kombinaci s Caiubym nahrával na Gregoritsche, který z bezprostřední blízkosti Tschaunerovy brány nezaváhal. Do konce zápasu se již nic zásadního nestalo a tři body si veze domů tým z Bavorska.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - Schalke 04 0:1

09.03.2018 20:30

Góly: 55. Daniel Caligiuri

Předehrávka dalšího bundesligového kola měla favorita zcela jasného. Schalke se v letošní sezoně daří, tým pod novým koučem Domenicem Tedescem možná až nečekaně šlape a mužstvo z Gelsenkirchenu opět útočí na pohárové příčky. Naopak Mohuč je momentálně na barážové pozici a musí sbírat body, pokud se chce nevyzpytatelné prolínací soutěži na konci sezony vyhnout.

První třetina zápasu příliš dobrého a zajímavého fotbalu nenabídla. Na první lepší šanci si tak diváci v Opel Areně museli počkat až do dvacáté osmé minuty. Postaral se o to Robin Quaison, jenž se dostal do poměrně zajímavé pozice v pokutovém území. Netrefil ovšem míč přesně a v brance jeho střela z otočky neskončil, gólman a kapitán Schalke v jedné osobě Ralph Fährmann tedy zasahovat nemusel.

Na první branku si diváci počkali až do druhého poločasu a k nelibosti domácích příznivců se prosadilo Schalke. Daniel Caligiuri si udělal z beků Mohuče dobrý den a po fantastickém průniku zavěsil míč výstavně do sítě. Okamžitě se tak přihlásil do soutěže o gól týdne a možná i celého března. Zhruba o jedenáct minut později mohl srovnat krok razantní střelou Serdar, Fährmann byl ale v pohotovsti a Königsblauen nadále vedli 1:0.

O dvě minuty později pálil znovu ten stejný hráč a znovu si s jeho pokusem Fährmann poradil. Brankář Schalke v zápase neinkasoval a díky tomu tak svěřenci Domenica Tedesca odvezli z Mohuče hubené, ale cenné vítězství 1:0 a tím pádem i tři body. Mohuč zůstává na barážové příčce.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov26213265:1866
2.Schalke 0426137640:3046
3.Borussia Dortmund26129553:3345
4.Bayer Leverkusen26128647:3344
5.Eintracht Frankfurt26126835:3042
6.RB Lipsko26117838:3440
7.TSG Hoffenheim26108843:3838
8.FC Augsburg2698936:3335
9.Borussia Mönchengladbach261051133:3935
10.VfB Stuttgart261041223:2934
11.Hertha BSC26711830:3132
12.Hannover 9626881033:3832
13.Werder Brémy26791027:3130
14.SC Freiburg26612825:4230
15.VfL Wolfsburg26413928:3625
16.1. FSV Mainz 0526671329:4325
17.Hamburger SV26461618:4118
18.1. FC Köln26451725:4917

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (73)

Přidat komentář
monty25

Schalke jede! Ale nevíte, co je s Haritem, že dneska nebyl ani na střídačce?

Reagovat
smazaný uživatel

Netuším, ale snad by to letiš mohlo být 2 místo, Tadesco největší překvapení letošní BL a celkově jeden z objevů letošní sezóny.

Reagovat
vladino10

Tak už minulý týždeň tedesco hovoril, že ho nenasadil proti herthe lebo je príliš mladý a treba na to brať ohľad..nejakú novšiu info som nezachytil, ale je to celkom čudné, ktovie či sa medzi nimi niečo nestalo..

Inak, ako som vás dnes sledoval, to vždy hráte takého "zanďoura" keď sa vyhrava? Lebo dnes vás to aj mohlo stať body..ako mne sa páči takéto taktické prepnutie za priaznivého výsledku, akurát pokiaľ sa ten tím nevie oslobodiť protiutokom alebo podržať loptu, iba odkopnúť niekam preč tak si potom celkom koleduje..či to iba dnes tak vyšlo?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ono to není lehký víš co, když ty hráči mají v hlavě, že po letech by opravdu reálné mohli skončit na úplně skvělé 2 pozici a hrát na půdě soupeře, kde bys měl jednoznačně vyhrát, ten tým je poměrně mladý o když se zkušenějšími borci a Tadesco to zatím skvělé technický zvládá.

Reagovat
monty25

Je to divný, protože předtím hrál pravidelně základ, pak byl na střídačce a teď ani tam...

No, asi je to častější. Taky už se to Schalke párkrát nevyplatilo a v některých zápasech přišlo o výhru v posledních minutách...

Reagovat
Bayern +

Druhú mal brať Ribéry

Reagovat
20fredy20

To som napísal v preview

Lewandowski nie je tímový hráč, presne ako Penaldo sa aj hodí do Realu , ak by sme prehrali 3:7 a on da hattrick tak je spokojný

Reagovat
db18

Lewandowskimu šlo o 100. bundesligový gól v dresu Bayernu...

...určitě měli nějakou dohodu, jinak by se tam Ribéry k té druhé hned cpal.

Reagovat
Rudnevs

OT: Tak dnes je to 20 rokov...

https://youtu.be/OCFj9lf8IQE

Reagovat
smazaný uživatel

Dobré výročí

Ve hře hattrick.org se dokonce jeden z úspěchů jmenuje v němčině Ich habe fertig

Reagovat
Rudnevs

Celá tá PK je v Nemecku legendárna, hlášky zľudoveli a za tých 20 rokov nezostarli!

Tú sezónu 97/98 si z toho robil srandu vtedajší taliansky tréner Dortmundu Nevio Scala, keď nejaku tlačovú konferenciu tiež zakončil “Ich habe fertig”. Lautern potom vyhral titul a fanúšikovia mali tričká a transparenty “Lautern immer Flasche voll” a “FCK haben fertig”.

A používa sa to stále, napr. to, čo spomínaš ty... Taktiež som to “Flasche leer” pomerne nedávno videl ako nadpis nejakeho článku na Bilde, asi to bolo k HSV, na ich výkon by sa to hodilo i dnes...

Reagovat
smazaný uživatel

Celkem dost jsem se divil, že česká (a taky ruská) Wiki se o tom vůbec nezminuje, což mi přišlo že to je škoda. Zřejmě mimo Německo se o tom moc neví.

Tak jsem to napravil: https://cs.wikipedia.org/wiki/Giovanni_Trapattoni

Reagovat
Rudnevs

Inak ako to funguje? To tam môže pridávať kto chce čo chce?

Trebárs nedávno som tam tuším u Václava Procházku našiel “Současný klub: Eurofotbal.cz”...

Reagovat
smazaný uživatel

Může tam editovat kdo chce, jen u některých článků můžou editovat jen zavedení uživatelé nebo jsou editace blokovány (v české Wiki to byl, možná i je článek o Jágrovi, v anglické i článek o Lize Mistrů), to kvůli útoku vandalů nebo vtipálků.

Ohledně Procházky - není to tak probíraný hráč, tam je šance šotka větší...

Reagovat
smazaný uživatel

Jo a díky za další postřehy, je dobré se něco dozvědět mimo mainstreamové informace, v tvém případě hlavně o Lauternu a Unionu.

Jinak bych chtěl zajít na zápas Bundesligy (ještě jsem nikdy na fotbale nebyl) a napadlo mě zajít do Berlína na Herthu (lístky jsou dostupné a město je taky zajímavé), na Bayern snad prodávají jen překupníci.

Přemýšlel jsem, jestli tam bude dobře vidět na hřiště přes tu dráhu (jestli to bude lepší z vyšších nebo nižších sektorů) a jestli tam si nemám dávat pozor na to, abych někoho nevyprovokoval. Nevěděl bys něco?

Arne je místní Herthaner, jenže jsem ho tu dlouho neviděl...

Reagovat
Rudnevs

Neni začo, naopak ja ďakujem za info ohľadom tej Wikipedie - tiež som to teda skúsil, ale nakoniec sa mi s tým nechcelo babrať...

Ohľadom tých provokácii a podobne - podľa mňa určite nemáš dôvod niečoho takého sa obávať a po bezpečnostnej stránke nič nehrozí. Inak ja som teda na Herthe tiež nebol, čiže ohľadom dráhy neviem nič povedať.

Arne sem ešte občas chodí, trebárs si to tu nájde a poradí ti... Pokiaľ nie, tak myslím, že sú tu ešte i iní uživatelia, od ktorých som tu čítal, že boli na Herthe. A pokiaľ ani tí ti neporadia, tak si to daj jednoducho do efsearchu.

Reagovat
Arne

Doporučoval bych koupit lístek na vršek prvního prstence, nebo do prvních řad toho druhého... Vidět tam celkem je, ale samozřejmě s fotbalovými stadiony je to nesrovnatelný, to si nebudeme nic nalhávat.

Pozor si dávat nemusíš, v Berlíně ti nic nehrozí, resp. nevím, co bys musel vyvádět, aby hrozilo... Tam chodí i fanoušci v oblečení soupeře do bezprostřední blízkosti Ostkurve a konflikt za ta léta jsem tam zažil snad jen jednou, kdy se před derby venku postrkovali nějaký ožralové.

Lístky v pohodě seženeš, jak jsi psal... Letos nebylo vyprodáno vlastně ani na Bayern a Dortmund, což se poslední skoro dekádu nestalo. Můžeš koupit na místě nebo přes net - já vždy kupoval přes net a vyzvedával si je na pokladně, ale teď prý zavedli i print-at-home, takže tohle je další možnost. Jinak na Bayern se taky dá sehnat, třeba přes hostující kluby, které sektor nevyprodají, resp. lístky neskoupí členové klubu dřív, než to jde do volného prodeje.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

Díky za radu.

Takže jsou nejlepší místa v prostředku stadionu, nikoli níže? Chtěl bych koupit lístky spíš blíž ke kraji stadionu, abych viděl lépe na branku.

Tak to jsem rád, že tam nebývají konflikty (třeba kvůli národnosti, prostě na cizince).

Díval jsem se na net a lístky bývají kolem 30 - 50€. Pokud to dobře chápu, tak platí i jako jízdenka v MHD před a po zápase.

Ohledně Bayernu - dívám se že tam mají 2 kategorie prodeje - přímý prodej a rezervace i na další sezónu, kde se lístky rozdělují jako v loterii (jeden člověk, který dělal v callcenteru Bayernu mi psal, že prý 200k lidí žádá o 20k lístků).

Co se týká lístků od např. Werksvereine - nerad bych provokoval fans hostů při gólech Bayernu, i když zrovna fans třeba Hoffenheimu to by možná moc neřešili.

Nechápu jednu věc - jak může být Allianz Arena vždy vyprodaná, jestliže fans hostů neobsadí celý sektor?

Reagovat
Rudnevs

Ja som bol takto v Allianz Arene na Hannoveri a tam boli v celom tom sektore hostí (v tom na sedenie) prezlečení fanúšikovia Bayernu, ktorí oslavovali góly Bayernu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tuhle sezónu asi jít na Bayern do sektoru hostů už nevyjde, hraje se proti Borussii Dortmund i Gladbach, Eintrachtu a Stuttgartu.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevíš jak to je teď s nevolí proti Lipsku? Nerad bych celý zápas poslouchal pokřiky typu "Scheiß Red Bull".

Taky to je poslední kolo, tak nevím zda tam nebude větší napětí.

Reagovat
Rudnevs

Minulý rok tam mali proti RB nejake transparenty, na ktorých bolo, že RB sú hrobári nemeckého futbalu, uvidíme, čo vymyslia tento rok (ak vôbec niečo)... Každopádne rozhodne by to nemalo byť nič, čo by ťa počas zápasu obťažovalo alebo narušilo tvoju bezpečnosť.

Každopádne to posledné kolo vyzerá lákavo, zvlášť keď tam sa to dá pekne spojiť s 2. BL zápasom Dynamo Dresden - Union Berlin, to sú dva pekné duely východných klubov v priebehu dvoch dní.

Reagovat
Arne

No vida, to by se dalo spojit...

Akorát tedy nevím, jestli by mě lákalo jet do Berlína, pokud by o nic nešlo... Loni jsem tam byl na poslední kolo s Leverkusenem a to bylo šílený. Šlo o přímý postup do EL a přišlo asi 35 tisíc, hrozný. Plus atmosféra nic, ale zase při tom výsledku asi nešlo čekat nic jiného.

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápu moc, proč není lákavý zápas, kde jde o postup do EL... Jako že fans to vzdali rovnou? A jak to bylo s nasazením hráčů?

Jinak jak to je s fans Dynama? Vím, že v Drážďanech je to trochu veselejší, ale taky jsem na FB viděl fotku jednoho Ostraváka s šálou SGD a s zřejmě hráči Drážďan.

Reagovat
Arne

Nevím, nechápu to... Sobota 15:30, počasí nádherný, a návštěva o ničem. Asi jim bylo jedno, jestli to bude přímo EL nebo předkolo... Já jsem to měl ještě zpestřený, že jsem byl ve VIPu, a to bylo taky naposledy. Jídlo a zadarmo vstup fajn, ale i tak radši kotel, hopsat a řvát celý zápas, než se tady usmívat a vést nucený rozhovory.

Reagovat
Arne

Co myslíš konkrétně ohledně toho Dynama? Atmosféra super, kotel top na německý i, troufnu si tvrdit, evropský poměry, ale představoval bych si, aby se ostatní strany přidávali víc... Ohledně toho Ostraváka nevím, o co šlo, jestli to náhodou nebyl "Ostravák" Trevor.

Reagovat
smazaný uživatel

Mám na mysli potyčky hools. Rád bych se jim vyhnul, nerad bych se setkal s agresory.

Ne ne, ten Ostravák není trevor, teda aspoň o tom nevím.

Reagovat
smazaný uživatel

Čau. Hertha naprosto v pohodě, chodí se kolem stadionu, žádný ploty, klece, kordóny. Na RB seženeš lístek v pohodě. Útoky na cizince určitě ne :-). Ale zrovna na tom zápase si myslim, že Scheiss Redbull určitě zazní, protože tohle zazní uplně na každym zápase, ať už ty špíny hrajou doma nebo venku. Ale teď už to neni nic extrémního. S tim Bayernem - jak píše někdo nade mnou - byl jsem tam asi 3x na Werderu a v sektoru hostů se běžně pohybujou fanoušci Bayernu… Podle mě maj lístky třeba i od cestovek, protože jsem dokonce viděl nabídku jedný cestovky s lístkama do Gästeblock. Ale na Bayern nejezdi, tam stojí atmosféra za hovno. Po Hoffenheimu druhá nejhorší v lize. Za mě TOP 3 - Köln, Schalke, Frankfurt. Brémy nehodnotim, tam jsem neobjektivní. V tom Berlíně jak je míň než 45 tisíc, tak je to taky nic moc. Stadion fotbalovej neni, ale je to nádherná stavba a mně se fakt líbí, mám to tam rád.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud bys chtěl ještě nějaký info, klidně se ptej, projel jsem bez 3 stadionů celou BL, tak můžu s něčim pomoct

Reagovat
smazaný uživatel

Jelikož jsem z Ostravy, tak v úvahu připadají tato města:

Berlín

- Hertha se tu řešila, nejsnadnější získání lístků, nevýhodou může být výhled, Arne mi radil vybrat si místo v polovině výšky stadionu (Doporučoval bych koupit lístek na vršek prvního prstence, nebo do prvních řad toho druhého... )

- Union taky se dají sehnat lístky, nicméně nevím jak to je s online prodejem a výběr míst není moc velký, navíc předprodej začíná celkem pozdě

Drážďany

-Jsou nejblíž, lístky by měly být sehnatelné, předprodej ale mají jen 2 týdny před zápasem. Taky nevím jak je to s hools a jak moc rizikový je zápas s Unionem.

Lipsko

-předprodej 2-4 týdny před zápasem. Nevím, zda je tu nějaká výhoda oproti Berlínu.

Mnichov

- díval jsem se na web Gladbachu, Eintrachtu i VfB a lístky na výjezd na Bayern se buď nepropagují nebo jsou vyprodané.

Co bys na to řekl?

Díky předem za odpověď.

Reagovat
smazaný uživatel

Na Bayern nejezdi, tam to fakt nestojí za to. Hertha je uplně v pohodě, souhlasim i s radou koupit lístek na vršek spodního prstence. Union zkušenost nemám. Zápas Drážďan s Unionem svym způsobem asi rizikovej bude, ale pokud nebudeš provokovat, případně půjdeš bez označení, tak to bude v pohodě. Tyhle rizikový famnoušky voděj v podstatě od nádraží až ke stadionu. Lipsko taky nedoporučuju. Stadion sice neni špatnej, atmosféra lepší než třeba na Hoffenheimu, ale žádná sláva. Na druhou stranu, já mám k tomuhle "klubu" strašnou averzi a ta atmosféra se blbě hodnotí ze sektoru hostů. Z těch možností, který si vypsal, bych doporučoval tu Herthu, případně Drážďany

Reagovat
Rudnevs

Ten Union by tiež nemusel byť zlý. Prepojenie medzi fanúšikmi a klubom je obrovské, väčšinu súčasného štadiónu stavali dobrovoľníci z radu fanúšikov, nadšencov a dokonca i hráčov. Väčšinu štadiónu tvoria miesta na státie, počas zápasov tam panuje neskutočná atmosféra. Taktiež po architektonickej stránke je to podľa mňa jeden z najkrajších štadiónov. Osobné skúsenosti tiež nemám, ale o ten klub sa celkom zaujímam a je to jeden zo štadiónov, kam by som sa niekedy rád pozrel.

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak v článku o zápase Plzeň - Sporting někdo začal projekt ohledně výjezdů na fotbal. První článek je ohledně Lisabonu. Viz http://zahranicivapna.blogspot.cz/, tam by se hodil i tvůj report.

Reagovat
smazaný uživatel

Zapomněl jsem dodat, že se ptám kvůli zápasu Hertha - Leipzig.

Reagovat
smazaný uživatel

V tom bych taky neviděl problém, kromě pár nadávek by se nemělo dít nic závažnýho.

Reagovat
Arne

Nejlepší je roh u Ostkurve, kde máš blízko kotli a vidíš dobře na hřiště... Kvůli národnosti už vůbec ne, je to Berlín. Poblíž stadionu na Theodor-Heuss-Platz mám oblíbený Kebab, kde když hoši zjistí, že jsi z ČR, tak se snaží vypotit pár slov česky.

Jj, jako jízdenka to platí - tuším 4 hodiny před zápasem do nějakých 3-4:00 následujícího dne... Na Bayern přes standardní prodej bych si nedělal naděje, to je fakt bez šance... Před lety jsem byl párkrát na pivku v jedné fan-kneipě na východě Bavorska a tam mi říkali, že i když jsou oficiálním fanklubem, tak se na stadion dostanou zhruba jednou za rok.

Jak píše Rudnevs, nějakých problémů bych se v AA nebál... Ten hostující sektor je rozdělený do dvou částí, na stání a sezení, a v té části na sezení je domácích fanoušků často víc než těch hostujících... A vyprodáno je vždy, protože co neskoupí fandové hostů, tak ve volném prodeji dokoupí tihle fanoušci Bayernu.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak. Navíc je to ale snad nejhorší sektor hostů v Evropě, protože je tak blbě umístěnej a tak roztaženej, že se tam nedá udělat pořádná atmosféra.

Reagovat
db18

Reagovat
stas87

Ake plany ma Bayern s Wintzheimerom? Pojde v lete s ackom na nejaky zajazd ci mu budete hladat hostovacku?

Reagovat
db18

Vůbec netuším, ale myslím, že na jedno soustředění by asi jet mohl, i kdyby měl následně odejít hostovat... ono to ale taky do jisté míry bude ovlivněno nadcházejícím MS, kam nám možná odjedou všichni dva útočníci, ale taky nám zůstane poměrně dost hráčů v Mnichově... takže nějaké "menší" soustředění s pár exhibičními zápasy asi proběhne.

Reagovat
stas87

Druhu sezonu mu to striela. Snad z neho casom bude utocnik aspon pre 2.BL. Prial by som mu to, kedze presadit sa z juniorky do acka konkretne u vas je velmi tazke.

Reagovat
db18

Reagovat
andrew96

Reagovat
smazaný uživatel

legendarni

Reagovat
smazaný uživatel

masakr,,,

Reagovat
Heresy

strasne odevzdany souper ...

Reagovat
REPLIKATOR

i ve znaku mají, že jsou to p*če

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Realita

No tak já myslím, že hodiny na HSV stadionu pomalu odbíjejí sestup...

Reagovat
smazaný uživatel

pápá HSV

Reagovat
stas87

Plogmann dostal profesionální smlouvu

Svoji první profesionální smlouvu podepsal Luca Plogmann. Teprve 18letý brankář podepsal s Brémami blíže neupřesněný kontrakt.

Vyborne. Luca sa mi velmi pacil na U17 v lete, tak snad si niekedy v buducnu zachyta v BL za Werder. Podobne som hypoval Frommanna a ten zatial chyta Regionalligu za rezervu SCF. Snad sa casom posune v ramci klubu alebo zamieri na hostovacku do 3.ligy.

Reagovat
OnderCZ

Jen taková zajímavost - líbí se mi, jak v kicktippu skoro všichni věděli dopředu, že HSV dostane na Bayernu výprask. V podstatě šlo jen o to trefit kolik, nakonec to zvádl stas

Reagovat
bayern987

Zrovna já dement si nějak neuvědomil, že je to HSV.

Reagovat
Rudnevs

Ja som minulý rok trafil výsledok 8:0.

Reagovat
Kincl

Pitomci z Lipska fakt bez golu, snad bude Bayern vyhrávat ligu o dvacet bodů pravidelně

Reagovat
vladino10

koľko?

Reagovat
smazaný uživatel

HSV mě taky sere...

Reagovat
smazaný uživatel

HSV mě taky sere...

Reagovat
Gedofrey

Michy

Reagovat
REPLIKATOR

Dortmund Hamburg ať už spadne konečně.

Reagovat
HSV1887

At uz jde celej HSV do prdele, jako porazku od Bayernu jsem cekal, ale po ani ne 20 minutach uz 2:0..a to hral Bayern v treninkovem tempu. Prekvapili me Fans Bayernu, kteri mi rikali, ze s nama maj soucit a ze chtej, at se udrzime. Jenze my jsme neschopny, my bychom neporazili ani FC Neumime kopnout do balonu.. Nedivim se ultras, ze vyvesuji transparenty a krize. Hollerbach prej konci, coz je dobre, ziskal jen dva body. Na Bundesligu podle me nema, ma to prevzit trener U23, ktera vali v Regionallize.. Jeste 8 zapasu, ale ja uz po nevyhre s Mainzem prestal verit v zachranu.. sance tam jeste furt je, ale kdyz vidim ty vykony.. Hruza, by me fakt zajimalo, co se tem primadonam honi v hlave... tzt. NUR DER HSV !!!

Reagovat
HSV1887

3:0 statt 2:0*

Reagovat
ttopi

Ten Batshuayi

Reagovat
stas87

Dneskom sme Köln asi uz definitvne poslali do 2.BL. A to ma mrzi a to fakt neprehanam. Dneska by mi ani pripadna prehra nevadila...skoda ze maju taku stratu, pretoze Wolfsburg do konca ligy uz vyrazne viac bodov nenahra a podla mna si baraz zahraju oni a nie FSV.

Vyhrali sme podla mna zasluzene, pretoze kozli mali prve vaznejsie ohrozenie branky az v 75.minute pri hlavicke Pizarra. Nastastie isla lopta kusok vedla, ist to do branky, tak sa Pavlenka len pozera. Oslnivy futbal to veru nebol, uz sa nasli v BL aj lepsie zapasy. Malo to ale slusne tempo, takze sa clovek nenudil. Eggestein okrem golu dost nevyazny v tej hre, dnes to skratka nebol jeho zapas. Musim ale naopak vyzdvihnut Zlatka. Jeho pristup potom, co zapas v Gladbachu presedel na lavicke a po spekulaciach ktore po tomto zapase prisli, ze s nim Kohfeldt prestal ratat. tak to odmakal, odbehal a odbranil fakt skvelo.

Ruthenbeck dobre sledoval nasu hru a dneska Riise a Hector uplne vymazali Augustinssona a Gebreho. Ti si dneska prilis nekopli smerom dopredu, pretoze Köln tie strany skratka zavrel. Ale v tom strede sme zacali lepsie a hlavne rychlejsie kombinovat a to sa casom prejavilo. A vypomohol v tomto smere aj Kruse, ktory sa do toho stredu casto stahoval a pomohol tak urobit tu pocetnu presilu. Ked sa to dokazalo vykombinovat, tak potom prisla lopta okamzite na Rashicu alebo Kainza a ti dalej pokracovali v akcii.

Co ma trosku desi a bude aj v buducnu desit je to, ze nemame nahradu za oboch wingbackov. Na lavicke je Bauer, ktory sice odohra zapas na oboch stranach, ale on uplne vypadol z planov Kohfeldta a chce v lete odist. Keby nam na dlhsi cas vypadol Gebre alebo Augustinsson, tak mame problemy. Je tam sice Friedl ale ja by som si nechal rad oboch. A Kohfeldt sa musi naucit viac rotovat zo zostavou, pretoze hraci na lavicke casom vyjadri nespokojnost a to moze viest k napätiu a hadkam, preco stale hraju ti isti hraci.

Do nasledujucej sezony by som si prial, aby sme konecne mali dobru jesen a nemuseli zasa na jar utekat zo zostupoveho pasma. Fakt ma to nebavi, pretoze sa akurat mrhra potencialom toho timu, pretoze podla mna mame kvalitu na to, skoncit v prvej desiatke uplne v klude. A to myslim fakt vazne a neprecenujem silu toho timu. V lete uz asi tazko udrzime Delanyeho, ten zaujem z PL asi pretrva a on podla mna uz bude chciet odist do Anglicka. Snad odolame ponukam na Kruseho, pretoze tam to mozu skusit ti troubove z Ciny a on si mozno bude chciet vyjednat poslednu lukrativu zmluvu v kariere. Navyse ma zmluvu do 30.6.2019 a je otazne, ci bude chciet podpisat novu kontrakt.

Reagovat
smazaný uživatel

Po nějaký době jsem byl opět na Werderu a azse jsem něco sepsal:

WERDER BREMEN – 1.FC KÖLN

O víkendu se znovu vydáváme za Werderem, tentokrát konečně do Brém na domácí zápas proti 1.FC Köln. Tenhle zápas mám v plánu už dlouho, protože chci ještě jednou vidět naší legendu Claudia Pizarra na Weserstadionu a taky mám kamaráda z tábora soupeře. Bohužel nám to trochu kazí vedení ligy, který určí jako termín zkurvený pondělí večer… Ale náš výjezd to neruší. Z důvodu účasti fanouška hostů beru lístky někam k půlce hřiště a ne do kotle. V neděli vyrážíme v sestavě 1 ks FC, 2 ks Werder a 1 ks neutrální. Po příjezdu jako první navštívíme Paddy’s Pit, což je irská hospoda (jak jinak), kde dáme několik piv, ve dvou se pak vydáváme na prohlídku nočních Brém a dva jdou pro únavu a opilost spát. V pondělí vyrazíme obdivovat krásy Brém už všichni. Na náměstí potkáváme fanatika, kterej 1700x obíhá sochu Rolanda, prej kvůli Werderu… Několik lidí se nás vyptává na zápas, někteří se divěj tomu, odkuď jsme přijeli a že jsou mezi náma fans obou soupeřů. Jen jedna ženská, vizáží připomínala matku Roco Dylana z Bláznivý střely, se nás ptá, jaktože nejsme v práci. Procházíme tradiční místa jako Bötscherstrasse, Brémský muzikanty, sochu Rolanda a čtvrť Schnoor, všude dáme nějaký to pivo a odmítáme žádost o rozhovor od jedný z místních TV. To ještě nevíme, že tohle neděláme naposledy. Po krátkym odpočinku a přeparkování auta vyrazíme do hospody na tradiční kolínský pivo Kölsch. Asi neni náhoda, že zrovna v týhle hospodě točej Kölsch, protože je plná fanoušků FC Köln. Pak už se vydáváme podle vody ke stadionu. Tam proběhne krátká návštěva fanshopu, vyzvednutí lístků a další dvě odmítnutý žádosti o rozhovor. Byli jsme pro místní nějaký populární, protože navíc dostanu kořalku od náhodnýho kolemjdoucího. Následuje přesun na stadion. Hned na první pohled je vidět že kvůli pondělnímu termínu zápas bojkotujou aktivní fanoušci obou klubů… Při rozcvičce proběhne menší přivítání Claudia Pizarra. Tady je poprvé znát, že ultras obou klubů na zápase nejsou, protože tohle přivítání mohlo a mělo bejt mnohem lepší. Škoda. Těsně před výkopem přijde konec světa a jelikož sedíme v první řadě, spadne na nás asi 5 hektolitrů vody. Svojí nepromokavou bundu mám v tu chvíli hozenou přes zábradlí a uvědomim si to až ve chvíli, kdy ten slejvák pomalu končí. No nic, nejsme z cukru.

V zápase jsme od začátku aktivnější a asi ve 32.minutě nás po rohu Zlatka Junuzoviče posílá do vedení Miloš Vejlkovič. Po poločase ale zůstáváme myšlenkama v kabině trochu dýl a Köln vyrovnává. Claudio posílá do šance Osaka, ten zavěšuje nekompromisně pod břevno a vyrovnává. „Effzeh“ se dostane do laufu, probuděj se i hostující fans. My naopak vypadáme, že spíme a hrozí to otočenim výsledku. Naštěstí asi po pěti minutách posílá krásnou přihrávkou Florian Kainz do šance Milota Rashicu a ten podle Horna zakončí přesně a znovu vedem. Pár minut před koncem má za hosty obrovskou šanci Pizarro, ale zachová se jako pravej Brémák a posílá míč těsně vedle. V poslední minutě pak po další excelentní přihrávce, tentokrát od Zlatka Junuzoviče, potvrzuje naší výhru Maxi Eggestein. Ten mimochodem dává teprve svuj druhej gól v týhle sezoně. První dal v Dortmundu, kde jsme s druhym fanouškem Werderu byli taky, asi mu teda přinášíme štěstí. Vyhráváme 3:1 a je to důležitá výhra, protože jsme vlastně poprvé v sezoně vypluli nějak dál ze sestupovejch vod. Na druhou stranu mě mrzí, že jsme tam ještě víc potopili zrovna Köln, protože ten tým mám rád. Líbí se mi město, stadion i fanoušci, bohužel už to teďka pro ně bude hodně těžký. Na stadionu je sice asi bez tisícovky diváků skroro vyprodáno, ale atmosféra je na zápase na německý poměry dost bídná. Je to jednoznačně tim, že nepřišli aktivní fans. Zápas je bez vlajek a v podstatě i bez kotlů a chorálů. Za tohle můžeme poděkovat DFL, že kvůli příjmům nebo bůhví čemu dala zápas na pondělí. A doufám, že se nad tim konečně zamyslí ten debil, kterej tohle vymyslel a to zasraný pondělí uložej co nejdřív k ledu… Večer už probíhá ve znamení dopíjení piva a koukání na tradiční výjezdový filmy. To nám narušej jen tři nějaký absolutně cizí lidi v šálách FC Köln, který si vysmátý spletou byt a po půlnoci vpadnou suverénně do našeho.

Podival jsem se znovu do svýho milovanýho města a utvrdil se v tom, že se mi tam líbí. Navíc je to prostě zápas doma. Mám spoustu zápasů venku, takže doma je to pro mě vždycky takový svátečnější. Už abych tam zase jel nejradši znova. V neposlední řadě musim timto udělit pochvalu řidiči, kterej odjel celou cestu ze Slovenska až do Brém a zpátky (cca 12 hodin) a ani jednou nechtěl vystřídat.

Reagovat
smazaný uživatel

za příběh

Nevíš proč chtěla s vámi mluvit TV? Aby se zeptali na názor na pondělní termín?

Reagovat
smazaný uživatel

K tématu rozhovoru jsme ani nedošli. Naše němčina ani u jednoho neni taková, abysme byli schopný dát rozhovor, což jsme jim oznámili hned na začátku . Určitě to ale bylo něco kolem Werderu. Jeden štáb nás potkal ve městě a všiml si nás kvůli šálám a další dva pak v okolí stadionu.

Reagovat
stas87

Hlavne ze sa vyhralo, bol bojkot a snad s tym DFL prestane otravovat. Zazil si niekedy zapas, ktory skoncil 0-0? Ja nastastie nikdy, len raz to bolo na hrane, ked Ramos trafil vyhru na Oly proti VfB myslim v 86. minute.

Reagovat
smazaný uživatel

Já 0:0 zažil. Teď si z hlavy vzpomenu, že určitě na Bayernu, rok cca 2010 (to nevim přesně, ale asi v 5.minutě dával tehdy Prödl tyč) . Ale zase musim říct, že tehdy to byl i přes výsledek hodně zajímavej zápas . Pak ještě přátelák v Chemnitzu, ale to ani nepočítám.

Reagovat
smazaný uživatel

Ramos na Oly proti VfB? Jak je to mysleno ?

Reagovat
smazaný uživatel

Jo už to chápu, Hertha-VfB. Já jezdim jen na Werder, proto mě to zmátlo . Ještě vlastně bylo 0:0 kdysi v Hoffenheimu, v tom zápase tehdy padly snad 4 tyče, rok tak 2009 . A jednou tam Pizarro dával na 0:1 asi v 80.minutě.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele