Bundesliga - preview 23. kola

27.02.2015, 08:21, aktualizováno 01.03.2015, 08:43
Previews
Borussia Mönchengladbach po sobotním programu vydržela na třetím místě a to si může pojistit v souboji s Paderbornem. Těžší úkol čeká na Wolfsburg, ten cestuje na trávník na jaře dobře hrajícího Werderu...
Borussia Mönchengladbach - SC Paderborn  (neděle 15:30)
Borussia Mönchengladbach se nyní může stoprocentně soustředit na to, aby se zvládla umístit v Bundeslize v první čtveřici. Po čtvrteční domácí prohře se španělskou Sevillou (obhájcem titulu), musela totiž udělat Evropské lize "pápá".

"Teď už zkrátka nebudeme hrát v týdnu tolik zápasů, díky čemuž budeme mít více času na přípravu na Bundesligu. Ze všeho je třeba si vzít něco dobrého," prohlásil německý mistr světa Christoph Kramer. "Nyní už se můžeme soustředit jen na Bundesligu a pohár, což je asi dobře, protože díky tomu máme větší šanci, že udržíme post zaručující Ligu mistrů," dodal Kramerův spoluhráč Álvaro Domínguez.

Do Borussia-Parku v rámci třiadvacátého kola nejvyšší německé soutěže zavítá ligový novic z Paderbornu, který na podzim udivoval celou fotbalovou Evropu. V úvodu aktuálního ročníku dokonce chvíli vedl tabulku, jenže po zimní pauze tým Andrého Breitenreitera stále ne a ne najít podzimní formu. Pouhé čtyři získané body z pěti posledních utkání zapříčinily sesun až na šestnácté místo!

"Pokaždé, když Gladbach sehrál zápas v Evropské lize, pak v následujícím Bundesligovém střetu nevyhrál. To nám samozřejmě sice samo o sobě ještě nezaručuje body, nicméně je to statistika, o kterou se chceme opřít. Více si budeme věřit, a také budeme sebevědomější," nechal se slyšet kouč Breitenreiter.

I pro jeho tým platí jedna zajímavost. Prozatím má na kontě devět porážek, jenže žádnou z nich si nepřipsal při nedělním střetu. Mladý trenér sice nemá k dispozici kompletní kádr, ovšem i jeho protějšek možná bude chtít pošetřit některé hráče. Přeci jen program měla Borussia Mönchengladbach v uplynulých týdnech opravdu náročný. Hosté tedy rozhodně nebudou bez šance na solidní výsledek.
M'gladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Korb, Stranzl, Jantschke, Alvaro Dominguez - Kramer, G. Xhaka - Hahn, Traoré - Raffael, Hrgota
SC Paderborn - pravděpodobná sestava:
L. Kruse - Strohdiek, Ziegler, Hünemeier, Brückner - Rupp - Koc, Bakalorz, Vrancic, Meha - Kachunga
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.57 - 4.20 - 5.75
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Werder Brémy - VfL Wolfsburg  (neděle 17:30)
V neděli odpoledne se na Weserstadionu v Brémách utkají dva týmy, které si už přes měsíc drží více než solidní formu. Domácí Werder vyzve VfL Wolfsburg.

Svěřenci Viktora Skrypnyka v novém roce z pěti zápasů hned čtyři vyhráli. Teprve minulý víkend ztratili dva body, když pouze remizovali v Gelsenkirchenu s tamním Schalke 04. Po delší době se tedy podívali do horní poloviny tabulky. V ní jsou Vlci z města slavné automobilky jako doma, neboť stále neotřesitelně okupují druhé místo.

Ve druhé polovině sezony si připsali na konto stejný počet bodů jako nejbližší soupeř, tudíž se dá směle tvrdit, že půjde o nesmírně zajímavé utkání. To platí dvojnásob pro Klause Allofse, jenž v hanzovním městě strávil v pozici sportovního ředitele přes deset let. Nyní sice kope za Wolfsburg, ovšem přesto jej těší pokrok, který Werder za poslední dva měsíce udělal.

"Je to opravdu pozoruhodné, jak se v Brémách dokázali pozvednout. Skutečně tím na mě udělali velký dojem. Obzvláště potěšen jsem výbornou prací trenéra Skrypnyka a jeho asistentů Thorstena Fringse a Christiana Vandera, kteří byli dlouhou dobu mými spolupracovníky," prohlásil Allofs, jenž si jako hráč zahrál mimo jiné finále na mistrovství světa v roce 1986 v Mexiku.

Výsledky jeho bývalého zaměstnavatele však netěší jen jeho, ale i brazilského obránce Nalda, jenž za Werder zastupoval sedm let: "Opravdu se už neobávám, že by mohli spadnout do druhé ligy a velmi mě to těší. Nicméně teď působím ve Wolfsburgu a na Weserstadionu chci vyhrát!" Ano, jedině tak bude možné udržet na vedoucí Bayern Mnichov, který už má svůj (vítězný) zápas třiadvacétého kola za sebou, osmibodovou ztrátu.

Nicméně pro Dietera Heckinga a spol. je pro letošní sezonu prioritou udržet místo zaručující účast v Lize mistrů, což by se vzhledem k desetibodovému náskoku na nejbližší pronásledovatele mělo podařit. Ovšem ani Evropská liga nezůstává stranou veškerého zájmu. V následujících týdnech v ní čekají na klub z Volkswagen-Areny dva osmifinálové duely s Interem Milán.

"Wolfsburg má v kádru spoustu fotbalistů světové extratřídy. Možná, že budou trochu unavení, když hráli i ve čtvrtek, ale na to se nemůžeme spoléhat. V současné době se jim daří opravdu skvěle, a proto víme, že náš vzájemný zápas nebude snadný. Ovšem zároveň jsem přesvědčený o tom, že se bude hrát pro diváky atraktivní fotbal," prohlásil ukrajinský kouč domácího celku. No řekněte, mohl vůbec přijít s lepší pozvánkou ke sledování tohoto bundesligového mače?
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Wolf - Gebre Selassie, Prödl, Vestergaard, Garcia - F. Kroos - Fritz, Junuzovic - Öztunali - di Santo, Selke
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Benaglio - Träsch, Naldo, Knoche, Rodriguez - Guilavogui, Luiz Gustavo - Vieirinha, De Bruyne, Schürrle - Dost
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 4.20 - 3.75 - 1.85
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Hertha BSC - FC Augsburg  (sobota 15:30)
Fotbalisté berlínské Herthy mají v letošním ročníku velké starosti se záchranou a pokud chtějí mít v závěru sezóny klid, tak musejí začít pravidelně bodovat. Nyní v domácím prostředí přivítají velké překvapení z Augsburgu, který se nachází na páté pozici s pětatřiceti body a v současnosti bojuje o Ligu mistrů. Domácímu výběru se po zimní přestávce příliš nedaří, z pěti utkání jen jednou zvítězil a hned čtyřikrát prohrál.

Velké problémy má hlavně v ofenzívě, v pěti duelech dokázal vsítit pouhé tři góly. Nejprve prohrál 0:2 v Brémách, poté doma nestačil na Leverkusen v poměru 0:1. V dalším zápase sice vyhrál v Mainzu 2:0, ale pak podlehl doma 0:2 v důležitém souboji o záchranu konkurenčnímu Freiburgu a naposledy padl na půdě silného Wolfsburgu 1:2. Hertha se v tabulce propadla na sedmnáctou pozici s jednadvaceti body, na patnáctý Paderborn ztrácí body dva.

Augsburg začal v roce 2015 naprosto famózně a po výhře 3:1 nad Hoffenheimem senzačně vyhrál na půdě silného Dortmundu 1:0. Avšak od této chvíle třikrát v řadě nezvítězil a vybojoval pouze dva body. Po domácí remíze 2:2 s Frankfurtem následně prohrál 2:3 v Brémách a minule uhrál nerozhodný výsledek 2:2 se silným Leverkusenem. Na podzim doma zdolal Herthu 1:0, nyní jsou šance obou výběrů na vítězství naprosto vyrovnané.

Hertha se bude muset obejít bez švýcarského záložníka Stockera, který si musí odpykat trest za pět žlutých karet, kvůli zranění nebudou k dispozici Gersbeck, Jarstein, Baumjohann a Cigerci. "Bohužel stále máme velké problémy se střílením branek a tento fakt musíme změnit. Augsburg předvádí velmi atraktivní fotbal, snaží se útočit a dobrá defenzivní práce není jeho prioritou. Pokusíme se toho využit, ale v obraně si musíme dávat velký pozor," uvedl maďarský trenér Pal Dardai.

Jeho protějšek Markus Weinzierl je před sobotním duelem pozitivně naladěn. "V takto silné konkurenci je velmi těžké vyhrávat každý zápas. Nyní jsme v menším útlumu, ovšem výkonnostně jsme dolů nešli a výhry podle mého názoru brzy přijdou. Hertha hraje o holé přežití a takovou situaci velmi dobře známe. Víme, čeho je soupeř v této složité situaci schopný a utkání nesmíme v žádném případě podcenit, očekávám velmi vyrovnaný souboj."

Weinzierl se stále musí ohlížet na početnou marodku, na ní se nacházejí zranění Hong, Reinhardt, Verhaegh, Esswein, dlouhodobě také český záložník Morávek, důležitý útočník Matavž a i Mölders. Domácí tým si bude muset dávat velký pozor na žluté karty, v ohrožení trestu je totiž hned pět hráčů.
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Kraft - Pekarik, Hegeler, Brooks, Plattenhardt - Lustenberger, Skjelbred - M. Ndjeng, N. Schulz - Kalou, Schieber
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Hitz - Kohr, Callsen-Bracker, Klavan, Baba - Baier - Caiuby, Höjbjerg, Halil Altintop, To. Werner - Bobadilla
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.75 - 3.30 - 2.63
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Hannover 96 - VfB Stuttgart  (sobota 15:30)
Stuttgartu začíná pomalu zvonit hrana; v následujících zápasech potřebuje nutně posbírat nějaké body, jinak se hrozba sestupu z Bundesligy může snadno stát realitou. Kouč Huub Stevens je pod velkým tlakem a mluví se i o jeho odvolání, on sám však nabádá především ke klidu..

Podle něj nebude mít výsledek zápasu v Hannoveru fatální vliv - prohra neznamená sestup, výhra nezaručuje záchranu. Situace je však vážná. Stuttgart sice v zimní přípravě válel, v roce 2015 však nezískal zatím jedinou výhru a momentálně to vypadá, že příští rok bude nastupovat k zápasům ve druhé lize. Nizozemský kouč navíc nemá podporu vedení; sportovní kouč Robin Dutt po domácí prohře s Dortmundem prohlásil, že si nemůže být ničím jistý.

Stevense samotného to příliš neznepokojuje; není to koneckonců žádný zelenáč. "Tohle není můj první bundesligový zápas," prohlásil jednašedesátiletý kouč na předzápasové tiskové konferenci. "Vím, co je potřeba udělat, a vím, co nás čeká."

Pokud by Stuttgart nicméně prohrál i v Hannoveru, možná dojde k další změně na trenérské lavici - už druhé v probíhající sezoně. Stevens nahradil neúspěšného Armina Veha loni v listopadu, od jeho nástupu však hrdý klub vyhrál pouze dva ligové zápasy. Nad vodou jej (relativně) drží pouze solidní venkovní forma, na kterou bude spoléhat i dnes.

Vlastně není příliš odvážné předpokládat, že by hosté v Hannoveru uspěli - domácí se totiž sami potýkají s velkými problémy, a jejich kouč Tayfun Korkut také rozhodně nemá nic jisté. Die Roten v posledních sezonách útočili na poháry, momentálně se jich však týká spíše boj o záchranu.

Vyhráli totiž pouze jednou z posledních 11 pokusů a na sestupovou zónu mají náskok pouze čtyři body. "Tento tlak nás motivuje," tvrdí Korkut. "Vidím to na každém tréninku. Hráči chtějí obrátit tuto neúspěšnou sérii a začít opět vyhrávat."
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Zieler - Sakai, Marcelo, Sané, Albornoz - Gülselam, Hirsch - Briand, Stindl, Kiyotake - Joselu
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Ulreich - Klein, Niedermeier, Baumgartl, Sakai - Dié, Romeu - Harnik, Gentner, Werner - Ginczek
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.10 - 3.50 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
TSG Hoffenheim - 1. FSV Mainz 05  (sobota 15:30)
Hoffenheim by rád ještě zaútočil na poháry, k tomu ale potřebuje vyhrávat - zejména doma proti slabším soupeřům. Zápas proti Mainzu do této kategorie patří, i když kouč Markus Gisdol přiznává, že pořádně neví, co od protivníka čekat..

Mainz totiž po špatném startu do roku 2015 propustil kouče Kaspera Hjulmanda a úkolem zachránit klub v Bundeslize byl pověřen Martin Schmidt, který hned při své premiéře oslavil důležitou výhru 3:1 nad rivalem z Frankfurtu. Nyní jej čeká první venkovní zkouška, a podle Gisdola se může na hřišti stát prakticky cokoliv.

"Tohle bude úplně jiný Mainz," podotýká domácí stratég. "Překvapilo mě, že změnili kouče. O Martinu Schmidtovi toho moc nevím, příliš ho neznám, takže je těžké analyzovat jeho styl hry. Viděli jsme jejich zápas s Frankfurtem a samozřejmě z něj budeme vycházet, ale venkovní utkání bývají jiná než domácí. Protože nevíme, s čím soupeř přijede, musíme se o to více soustředit na vlastní hru," dodal Gisdol.

To by mohla být dobrá strategie - Hoffenheim šel v uplynulých týdnech nahoru, z posledních dvou zápasů vydoloval čtyři body a na první šestku už ztrácí pouze tři. "Začátek roku 2015 byl z naší strany průměrný, ale teď už jsme na tom lépe. Dáváme do zápasů vše a morálka v týmu je dobrá. O to se chceme opírat i do budoucna," zakončil trenér.

Schmidt svému kolegovi příliš nepomáhá; také pro něj je výjezd do Rhein-Neckar Areny novou zkušeností a bude se snažit vycházet zejména z vyhraného derby. "Mí (trenérští) kolegové zápas s Frankfurtem pečlivě analyzovali z různých úhlů. To je pro nás nesmírně užitečné. Pracujeme na tom celý týden a snažíme se získané poznatky aplikovat v tréninku," prohlásil.

Hostující kouč se bude moct opřít i o služby navrátilců Jonase Hofmanna a Juníora Díaze; oba borci se v týdnu vrátili do tréninkového procesu a mohli by být připraveni nastoupit. Naopak Julian Baumgartlinger možná dostane volno, ačkoliv podle magazínu Kicker by se měl opět objevit v základu.
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Beck, Abraham, Bičakčić, Kim - Rudy, Polanski - Volland, Firmino, Elyounoussi - Szálai
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Karius - Brosinski, Bungert, Bell, Bengtsson - Geis, Baumgartlinger - de Blasis, Malli, Clemens - Okazaki
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.91 - 3.75 - 3.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bayer Leverkusen - SC Freiburg  (sobota 15:30)
Bayer Leverkusen v týdnu vyhrál první osmifinálový duel proti Atlétiku Madrid, ovšem trenér Roger Schmidt tvrdí, že na ten zápas už teď nikdo nemyslí a všechni se koncentrují na bundesligový střet s o udržení bojujícím Freiburgem.

Tým úřadujícího španělského mistra se s tím, který má k dispozici Christian Strech samozřejmě nedá srovnávat, nicméně to ještě neznamená, že sobotní utkání v Bay Areně bude pro domácí jednoznačnou záležitostí. Ví to i Lars Bender: "Určitě je vynikající, že se nám proti Atlétiku podařilo vyhrát. Přeci jen poslední tři týdny nebyly z naší strany úplně nejlepší. Rozhodně to pomůže se sebevědomím a snad nám to dodá motivaci do nejbližších zápasů."

Bayer přezimoval na třetím místě v tabulce, ale v novém roce si připsal na konto jen jedno jediné vítězství nad Herthou. Kvůli tomu se propadl až na šestou pozici se čtyřbodovou ztrátou na tu třetí. "Všichni víme, že to v Bundeslize z naší strany nebylo v poslední době ono. V Lize mistrů jsme si však vyzkoušeli, co je zapotřebí, když chcete vyhrát důležité zápasy. A to teď hodláme zopakovat i proti Freiburgu," dodal Bender.

Freiburg v posledních dvou střetnutích bodoval, díky čemuž má stále na dohled týmy na prvních nesestupových příčkách. "To, že Leverkusen hrál v týdnu Ligu mistrů, by nám určitě mohlo pomoci. Ačkoliv je naprosto jasné, že pro naše vzájemné utkání zvolí zcela jinou taktiku. Mají několik vynikajících fotbalistů, kteří dokážou sami rozhodovat zápasy. Pokud proti nim nebudeme hrát všichni naplno, troufám si tvrdit, že neuhrajeme žádné body," prohlásil Felix Klaus.

Jeho tým pak v týdnu čeká DFB-Pokal a s ním osmifinálová výzva s názvem 1. FC Köln. "Samozřejmě, že se těšíme na oba dva zápasy, ale Bundesliga je pro nás v tuto chvíli prioritou. Pokud uhrajeme solidní výsledek, jistě zvládneme i to pohárové utkání," dodal spoluhráč Pavla Krmaše a Vladimíra Daridy. Jenom pro doplnění, Leverkusen se o postup do čtvrtfinále popere s druholigovým Kaiserslauternem.
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Leno - Castro, Toprak, Spahic, Wendell - L. Bender, Rolfes - Bellarabi, Calhanoglu, Son - Drmic
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Bürki - Riether, Krmas, Höhn, C. Günter - Darida, Sorg - Klaus, Schmid - Philipp, Mehmedi
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.36 - 4.75 - 9.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Borussia Dortmund - Schalke 04  (sobota 15:30)
Jednoznačným magnetem sobotního programu německé nejvyšší soutěže bude utkání na hřišti Borussie Dortmund, kam zavítá konkurenční Schalke. Dokáže BVB potvrdit zlepšenou formu i v derby?

Borussia zažívá hodně špatnou sezónu, pod vedením Jürgena Kloppa vůbec nejhorší, po podzimu se vestfálský celek pohyboval dokonce uprostřed sestupového pásma. Přitom v Lize mistrů to byla ze strany Dortmundu docela jiná písnička, avšak série zranění a mnoha dalších okolností způsobila, že žlutočerná družina místo tradičního boje o poháry usiluje spíše o záchranu.

Ve druhé polovině ligového ročníku se svěřenci Jürgena Kloppa přece jen zlepšili, momentálně drží sérii tří vyhraných duelů za sebou, načež se v tabulce posunuli do klidnějších vod.

Z historie vzájemných zápasů se Schalke však vyplývá, že na tabulkovém postavení vůbec nezáleží, zkrátka Revierderby jako obvykle nemá favorita. "Schalke se zaměří na pevnou defenzivu. Je to jejich způsob hry," uvědomuje si Klopp. "Musíme být trpěliví," dodal.

O poznání úspěšnější sezóna je na druhém konci barikády: Königsblauen si sice neodpustí občasná zaváhání, ovšem vcelku spolehlivými výkony se drží na čtvrté příčce, čímž by si hornický klub zajistil opětovnou šanci na proniknutí do Ligy mistrů. To je pro letošek hlavní cíl Schalke.

Na své první derby se z hostujícího tábora chystá kouč Roberto di Matteo, jenž však podobně vypjaté zápasy zažil při svých působeních v Římě a Londýně. "Sice jde o mé první derby proti Dortmundu, ale vím, co mám očekávat. Podobné zápasy jsem zažil v Římě i Londýně," řekl Di Matteo. "Pro takové zápasy je nejdůležitější, abychom byli dobře připravení," uvědomuje si.

Borussen se musejí obejít bez zraněného Lukasze Piszczeka, jenž si z osmifinálového utkání Champions League na hřišti Juventusu odnesl zraněný kotník. Stále k dispozici pak nebude ani dvojice Großkreutz - Durm. Pozici pravého beka tak nejspíše obsadí stoper Sokratis.

Ještě o poznání horší situace panuje na druhé straně: Fährmann je na marodce se zraněným ramenem, hrát nemůže ani náhradní brankář Giefer (třísla), chytat tak opět bude Wellenreuter. Chybět budou rovněž Kirchhoff, Kolasinać, Matip, Uchida, Draxler, Goretzka, Farfán a Obasi.
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Weidenfeller - Sokratis, Subotić, Hummels, Schmelzer - Gündogan, Şahin - Blaszczykowski, Kagawa, Reus - Aubameyang
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Wellenreuther - Höwedes, Neustädter, Nastasić - Barnetta, Fuchs - Aogo - Höger, K.-P. Boateng - Choupo-Moting, Huntelaar
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.53 - 4.33 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Eintracht Frankfurt - Hamburger SV  (sobota 18:30)
Důležitý záchranářský souboj sehrají Frankfurt s Hamburkem. Domácí naposledy nezvládli zápas na půdě Mainzu, kde prohráli 1:3, kouč Thomas Schaaf však odmítá jakékoliv zvěsti o problémech v kabině..

Ty se měly týkat především formy Alexandra Meiera. Útočník Eintrachtu ještě v polovině sezony vládl tabulce bundesligových střelců, v novém roce však zamířil přesně pouze jednou a vysloužil si tak slova kritiky. "Když Meier nevstřelí gól, ani si nevšimnete, že je na hřišti," přilil olej do ohně sportovní ředitel klubu Bruno Hübner.

Schaaf sice souhlasí s tím, že jeho elitní forvard nepředvedl v Mainzu zrovna ideální představení, jinak ale svého svěřence brání. "Harmonie v kabině a atmosféra v týmu jsou v pořádku," prohlásil zkušený kouč na tiskové konferenci. Na Meiera bude velký tlak kladen i dnes; Haris Seferović je totiž suspendován poté, co si naposledy vysloužil pátou žlutou kartu.

Hosté mohou přivítat zpět v sestavě Valona Behramiho; kouč Josef Zinnbauer služby švýcarského reprezentanta jistě uvítá, i proto, že jeho cílem je získat na Waldstadionu minimálně bod. "Valon trénuje bez problémů, takže uvažujeme o jeho nasazení," prohlásil Zinnbauer. "Ačkoliv nesmíme zapomínat, že je čerstvě po operaci."

Hamburk před dvěma týdny utrpěl šílený debakl s Bayernem, který jej rozstřílel 8:0; hned v dalším kole však získal cenný bod s Borussií Mönchengladbach, která se v tabulce vyhřívá na třetím místě. "Hráli jsme jako tým," pochvaloval si český záložník Petr Jiráček. "O tom fotbal ostatně je - všech 11 hráčů musí táhnout za jeden provaz. To se nám povedlo, a teď to chceme zopakovat i proti Frankfurtu," dodal.
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Trapp - Chandler, Russ, Anderson, Oczipka - Hasebe, Stendera - Aigner, Inui, Piazon - Meier
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Drobný - Diekmeier, Djourou, Rajković, Ostrzolek - Kačar, Jiráček - Müller, Stieber, Gouaida - Rudněvs
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.95 - 3.60 - 3.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bayern Mnichov - 1. FC Köln  (pátek 20:30)
Mistrovský Bayern Mnichov sice neměl úplně nejlepší vstup do nového roku, ovšem v posledních dvou ligových duelech jasně ukázal, že má obrovskou kvalitu a Hamburk s Paderbornem zdecimoval s celkovým skóre 14:0. Teď si hodlá smlsnout na nováčkovi z Kolína.

Bavoři v tuto chvíli vedou v německé Bundeslize o osm bodů před dotírajícím Wolfsburgem. V dnešním duelu jsou považováni za jasného favorita. 1. FC Köln se totiž nachází ve spodních patrech tabulky, na třinácté pozici pouze čtyři body od přímého sestupového místa Herthy.

Mnichovský výběr po úvodní vysoké porážce s Wolfsburgem remizoval doma se Schalke, pak se ale vrátil na podzimní vítěznou vlnu. Nejprve přivezl body ze Stuttgartu (2:0), následně šokoval Hamburk potupnou porážkou 8:0 a nijak nešetřil ani před týdnem Paderborn, kterému na jeho hřišti nasázel šest kousků a opět neinkasoval. Mezitím si ještě stačil zaletět na Ukrajinu k úvodnímu osmifinále Ligy mistrů se Šachtarem Doněck, kde hrál více než půl hodiny v oslabení a vytvořil si slušnou pozici do odvety bezbrankovou remízou.

Köln v pěti utkáních v roce 2015 prohrál pouze jednou, a to 0:1 na půdě silného Gladbachu, jinak hrál nerozhodně s konkurenčním Stuttgartem i Paderbornem a remízu 1:1 uhrál naposledy s Hannoverem. Jediné vítězství si připsal hned v úvodním klání po zimní přestávce, když přehrál Hamburk na jeho půdě 2:0.

Domácí kouč Pep Guardiola opět nebude mít k dispozici trio Lahm - Thiago - Javi Martinez, kteří se ještě teprve dostávají do plného tréninku, připraven nebude ani Benatia kvůli svalovým problémům. V ohrožení karetního trestu je Xabi Alonso, který má na kontě čtyři žluté karty. Oproti poslednímu utkání by se v základní sestavě měli objevit Schweinsteiger s Götzem, Badstuber by i tentokráte měl zaujmout místo ve středu obrany místo Danteho.

"Pochopitelně se zdá být tento zápas jasnou záležitostí, nicméně Köln hraje velmi houževnatě, spoléhá na dobrou týmovou práci a navíc umí využívat rychlých protiútoků. My chceme navázat na dobré výkony proti Hamburku s Paderbornem a pevně doufám, že před zápasem se Šachtarem budeme v dobrém rozpoložení," uvedl čtyřiačtyřicetiletý španělský trenér.

Hosté z Kölnu nemohou počítat se zraněnými Gerhardtem a Helmesem. "V tuto chvíli jsme byli spokojeni s defenzivní činností a pokud nyní chceme myslet na bodový zisk, tak musíme být ještě tak třikrát obezřetnější. Sílu našeho soupeře netřeba komentovat, pro každý celek německé ligy je svátek hrát proti takovému výběru a moc se na něj těšíme. Pro porážku si rozhodně nejdeme, jsme dobře připraveni," řekl rakouský stratég hostujícího týmu Peter Stöger.
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Rafinha, J. Boateng, Badstuber, Juan Bernat - Schweinsteiger - M. Götze, Alaba - Robben, Lewandowski, Ribéry
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Horn - Olkowski, Maroh, Wimmer, Hector - Vogt, M. Lehmann, Matusčikk - Risse, Švento - Ujah
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.10 - 10.00 - 26.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov22174159:955
2.VfL Wolfsburg22145348:2447
3.Borussia Mönchengladbach22107529:1837
4.Schalke 0422105732:2435
5.FC Augsburg22112932:2935
6.Bayer Leverkusen2289536:2933
7.TSG Hoffenheim2286834:3530
8.Werder Brémy2286836:4430
9.Eintracht Frankfurt2277840:4428
10.Hannover 9622751025:3326
11.1. FSV Mainz 0522510730:3125
12.Borussia Dortmund22741128:3125
13.1. FC Köln2267920:2525
14.Hamburger SV22661015:3124
15.SC Paderborn2258923:4123
16.SC Freiburg22410824:3122
17.Hertha BSC22631327:4221
18.VfB Stuttgart22461223:4018
Přehled vysílání zápasů Bundesligy na české verzi Eurosportu 2
pátek 20:30Bayern Mnichov - 1. FC Köln
sobota 15:30Borussia Dortmund - Schalke 04
sobota 18:30Eintracht Frankfurt - Hamburger SV
neděle 15:30Borussia Mönchengladbach - SC Paderborn
neděle 17:30Werder Brémy - VfL Wolfsburg

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (273)

Přidat komentář
smazaný uživatel

No, ja teda chapu, ze hazet flintu do zita se verejne neslusi, ale Stogerovo vyjadreni, ze si nejedou pro porazku a jsou dobre pripraveni mi zejmena po poslednim vykonu zni skoro jako pokus o cerny humor...

Reagovat
Arne

Tak Stöger se svoji defenzivou se reálně může pokusit nějak tu remízu uhrát, navíc to vyjádření mi nepřijde nějak moc ofenzivní... To Zinnbauer hlásil, že Bayern nemá formu a je k poražení, a pak tam dostal osmičku.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, obrana funguje, ale ten posledni zapas, to byla tragedie o 2 dejstvich. Na zaklade tohoto bych ukoncila sve vyjadreni slovy, ze je svatkem hrat proti takovemu muzstvu

Reagovat
smazaný uživatel

* ukoncila vyjadreni (myslela jsem jenom to Stogerovo :-) )

Reagovat
Arne

Tak tragédie je to herně, ale tahle složka dnes nebude potřeba... Podle mě to nebude žádná exhibice, i když Horn si asi zachytá pořádně.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
dextroza_m

Bayern opět minimálně 5 golů

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně dávají ten Bayern v pátek, nesnáším, když v sobotu jsou zápasy jako Leverkusen : Wolfsburg a oni tam raději dají Bayern s nějakýma srabama..

Reagovat
db18

Teď si kopnul do citlivého místa, za chvíli se na tebe sesypou fanoušci klubu, jehož jméno nesmíme vyslovit.

Reagovat
smazaný uživatel

Už to bylo řečený stokrát, je tu kvůli siemkaPL retardům. A derby by snad dávali i na úkor Bayernu.

Reagovat
Bayernista18

3 : 0.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak prianie je výsledkovo vyrovnaný priebeh, na remízku by to pri súhre viacerých faktorov mohlo vyjsť, Kolín nie je až tak tragické mužstvo ako sa to môže zdať z posledných zápasov. Dnes bude dôležitá hlavne obrana a od 5.miesta tabuľky má Kolín jednoznačne najlepšiu obranu, lebo prvé štyri mančafty inkasovali menej gólov. A čo som videl zostrihy z tých posledných tragických výkonov Kolínu, tak aj tam si vytvorili slušné množstvo šancí alebo náznakov, pri ktorých chýbalo presnejšie zakončenie alebo finálna prihrávka.

Reagovat
smazaný uživatel

Stalo sa 27.februára pred 115 rokmi:

Po hádke s funkcionármi futbalového klubu MTV Mníchov 1879 odišlo jedenásť hráčov mužstva a založili Bayern Mníchov.

Reagovat
bayern987

Reagovat
andrew96

Snad k tomu bude nějaké pěkné choreo.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsme jednoznační favoriti. Ale člověk nikdy neví.

sestava-FCB: Neuer - Ribéry, Lewandowski, Robben, Rafinha, Boateng, Götze, Müller, Alaba, Badstuber, Schweinsteiger

Je to asi to nejlepší co může být. Snad se nikdo nezraní kvůli odvetě.

Reagovat
db18

Alaba na LB

Reagovat
smazaný uživatel

Ak to bude na 3 obrancov tak ani nie, alebo už Pep ostane v hre na 4 obrancov?

Reagovat
db18

Ty tři obránce tam pořádně dohromady nedáme...

Rafinha, Boateng, Badstuber, Alaba

Reagovat
bayern987

Musí zůstat u 4!

Reagovat
bayern987

Reagovat
blackhawk88

Bernat nehra ?

Reagovat
bayern987

Reagovat
bayern987

Reagovat
smazaný uživatel

Startelf: Horn - Brecko, Maroh, Wimmer, Olkowski - Vogt, Lehmann, Hector - Osako, Peszko - Ujah

Zunächst auf der Bank: Kessler, Mavraj, Matuschyk, Nagasawa, Halfar, Risse, Deyverson

Reagovat
bayern987

GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL

Reagovat
db18

Se musel vrátit Basti, aby padl gól z rohu

Reagovat
blackhawk88

Alaba + Ribery .. konecne stara dvojka, radost kukat na ich kombinacie :)

Reagovat
db18

Reagovat
bayern987

to je paráááááááááááda!

Reagovat
blackhawk88

Reagovat
db18

Rozjeto na 18:0

Reagovat
bayern987

Reagovat
bayern987

Reagovat
smazaný uživatel

Tyjo ten Köln je totálně v ha*zlu. Tohle může skončit šíleným výsledkem. Ačkoli se mi to obvykle nevyplácí, začíná mi jich být líto. Už mohl být kolikátý gól.

Reagovat
blackhawk88

Iba hnup da hrat Bernata ked moze mat na lavej strane riberyho podporovaneho Alabom..radost na nich pozerat ako si rozumeju

Reagovat
smazaný uživatel

Paneboze, jeste ze jsem v praci a nevidim to... v 11. minute 2:0, to vypada na nejaky vysledkovy rekord

Reagovat
Willy Wonka

To je Pep vždycky takhle náročný? 2:0 po deseti minutách a on rozčíleně debatuje na lávce

Reagovat
smazaný uživatel

Zase jsem po dlouhé době jednou politoval soupeře, takže očekávám výsledek 2:2.

Reagovat
db18

Lewa je na pěsť

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 po poločase. Je hezké vést. Úvod byl super a brzký gól pomohl. ´Druhý přidal na pohodě. Na druhé straně mi chybí rychlost. V některých momentech místo centru přihrávka do strany anebo centr na druhou stranu a ne před bránu. Zbytečně se akce zpomalují anebo když je brejk tak ve 3. Počítám, že Köln porazíme, ale co Liga mistrů? Obrana je kapitola. Boateng a jeho malá domů A gól? osobně bych asi Alabu doprostřed vápna nestavě.

Reagovat
smazaný uživatel

To co si nechali Němci udělat z Bayernu je jejich obrovská ostuda. Z mašiny, která naháněla strach, hrála ofenzivní dynamický fotbal, ukazovala typickou německou zarputilost je tohle...ťuk, ťuk, ťuk, ťuk... Hrůza a děs. Někdo by si měl uvědomit, že s tím mančaftem co mají, by se nemělo hrát jen na držení míče (i když Xavi by samozřejmě namítl, že držení míče je nejdůležitější měřítko),....

Reagovat
smazaný uživatel

naprosto souhlasím!!! Když si vzpomenu na Juppa Jen doufám, že skončí smlouva a pryč a příchod někoho německého třeba Favreho.

Reagovat
bayern987

Reagovat
db18

Favre je Švýcar

Reagovat
smazaný uživatel

To máš pravdu. Ale jen mi jde o směr a řekněme styl.

Opravuji třeba Švýcar Favre

Reagovat
bayern987

Ještě k tomu.

Reagovat
Pipo123

Reagovat
bayern987

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť má pravdu. Na tu hru se nedá dívat a absolutně týmu nesedí. Stačí tým, který je trochu lepší a má rychlé hráče a je hotovo.

Reagovat
bayern987

Není, pokud hrajeme v obraně ve 4, tak je to o něčem jiném. Náhodná branka do šatny je na prd.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak proč hrajeme 4-1-4-1? Proč se nehraje 4-2-3-1 jak jsme hráli předtím? Proč si to ťukají jak v Barce? Proč místo centru do vápna přijde přihrávka na střed?

Reagovat
bayern987

4-1-4-1 je úplně v pohodě. Centr do vápna nemůžeš chtít pokaždý.

Reagovat
smazaný uživatel

Proti Kölnu ano, ale proti silnějším moc ne.

Reagovat
bayern987

Ale ano, uvidíš a to že teď hrajeme 4-1-4-1 ještě neznamená, že to budeme hrát i v dalších zápasech.

Reagovat
db18

Ale z rohu by mohl...

Reagovat
bayern987

To je jasné, to chci i já.

Reagovat
bayern987

Uvidíš že ve druhé půli ještě nějaký góly přidáme.

Reagovat
smazaný uživatel

O výhře snad nikdo nepochybuje...

Ale prostě, Bayern naprosto ztratil svou tvář... Guardiola by měl táhnout s tím svým systémem odkud přišel...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Já o tý výhře docela pochybuju... začíná to být šíleně překombinovaný a hrajeme, jako kdyby se měl Köln porazit sám... nulové úsilí Sammer, který není nikdy spokojený, z toho musí být na větvi...

Reagovat
db18

...no, už to vypadá, že se to začíná lepšit - ale vzadu pořád příšerná laxnost...

Reagovat
bayern987

Ještě že Neuer.

Reagovat
db18

Ten by měl taky sledovat hru a nezvedat pracku při každý šanci soupeře a doufat, že mu to sudí sežere

Reagovat
smazaný uživatel

badstuber spatnej, ale co, potrebuj praxi

Reagovat
smazaný uživatel

Už som chcel napísať že Kolín za polčas nič schopného nevymyslel, ten roh ale zahrali šikovne a zaujímavo, konečne nejaká myšlienka, čož určite nestačí na nejaké uspokojenie.

Reagovat
Arne

V pozadí slyším furt jenom "C'mon FC"... To tam hosti fakt tak vládnou, nebo to je nastavením mikrofonů?

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím. Možná mikrofony. Atmosféra na Allianz není dobrá. Na olympijském byla o 100% lepší.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak z TV ťažko hodnotiť, ja som hostí počul dosť málo a nevýrazne, domácich výraznejšie len občas keď spievali chorál k 115 výročiu klubu, zhodnotil by som to ako podpriemernú atmosféru na nemecké pomery. Ale ja som to pozeral dokonca cez stream takže tam je zvuk ešte menej výrazný...

Reagovat
Pipo123

Chápem že v Barce sa kopali rohy na krátko, bo tam mali všetci výšku 1,70, ale v Bayerne ?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Pipo123

Reagovat
bayern987

Robben.... Toto se musí dávat.

Reagovat
blackhawk88

Pep uz nech ide kade lahsie. zo zaciatku to vyzera, ze to bude super vykon a po 15. min to preslo do tragedie. Otrasna a nudna hra. Ti hraci maju zakazane strielat spoza 16tky..vsetko kombinuju az do prazdnej brany. Koho taky futbal bavi. Dufam, ze Pep pojde v lete do Premier league, ked sa uz o tom tolko keca

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
bayern987

Gooool

Reagovat
smazaný uživatel

ARJENNNNNNNNN

Reagovat
db18

ještě sundej Robbena, ať to můžu rovnou vypnout

Reagovat
smazaný uživatel

To je zas hnus...před zápasem sem si říkal: paráda, konečně dobrá sestava, Alaba na kraji, to bude jízda. Ale co to zas Pep vymyslel proboha? Krajní obránci místo aby se vysouvali dopředu po lajnách, tak se stahujou dostředu k Bastimu, tím pádem je většinu času za balonem minimálně 5 hráčů Bayernu

Poslední dobou mě dost štvou styly, co do BL zavádijou zahraniční trenéři a to především Di Matteo a Pep.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
blackhawk88

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Mně se to naopak včera zas docela líbilo, vytvořili jsme si dost šancí a směrem dopředu jsme byli dost aktivní, konec poločasu a hlavně začátek 2. poločasu jsme vypadli z rytmu zápasu a skoro jsme na to doplatili, ještě že Neuer předved 2 skvělý zákroky.

Reagovat
bayern987

4!

Reagovat
smazaný uživatel

Lewwwwaaaaa!!4:1..... konečně něco přímočarého

Reagovat
bayern987

Robben má životní formu.

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Robben = víno

Reagovat
bayern987

Škodaaaa

Reagovat
bayern987

Horn Robben už mohl mít 3

Reagovat
blackhawk88

4 :)

Reagovat
bayern987

Reagovat
smazaný uživatel

Derby Spieltach

Tak ako čakáte že to Kloppo postaví v tej obrane namiesto Lukasza? Viacmenej to všetky média majú so Sokratisom na jeho pozícií, ale tak ešte včera sa na webe BVB písalo, že Sokratis (aj Kampl) sú otázny pre dnešný zápas. Ak by nebol schopný Sokratis, napadá mi, Kuba?

Reagovat
smazaný uživatel

Na fb BVB tam včera mali dokonca Kircha v possible line-ups

Reagovat
smazaný uživatel

No other fixture in German football exerts a rivalry in the same breath as the Revierderby. The 85 games in the Bundesliga between the Black n Yellows and the Royal Blues have attracted a total attendance of more than 4.8 million fans so far, and every meeting in Dortmund since 1987 has been a sell-out!

Reagovat
smazaný uživatel

Tip pro všechny. Under na Schalke pod 2,5 @2,2 pod 3,5 @1,5. Nemá kam. Matteo zase postaví autobus s maximálně 2 hráčama dopředu. A nejlepší je, že on nezmění tuto taktiku ani když se nějakým zázrakem podaří BVB dat gola. Já do toho du za barák.

Reagovat
cristiano.K.

100. pro BVB

Reagovat
smazaný uživatel

Derby, vyhra o gol. nebo remiza, vic jak 2 goly nepadnou, maximalne 3 ale pres tenhle autobus projde malokdo.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten kurz na schalke to je silenost, uplne hrich to nedat.

Reagovat
smazaný uživatel

Šak hrajou naprosto tragicky.

Reagovat
Marv

Reagovat
smazaný uživatel

X2 tiež paráda

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund vyhraje...Marco vystřelí výhru 10min před koncem!!! BVB!!!

Reagovat
Kepy_FCB

Průměrná odchylka byla: 37.30 kmCelková: 1417Nejlepší odhad: Düsseldorf(568,900) 2.486Nejhorší odhad: Osnabrück(164,000) 195.31): Düsseldorf 2.4862): Saarbrücken 6.2893): Erfurt 6.6704): Rostock 9.4665): Bielefeld 9.9446): Augsburg 11.007): Dresden 11.688): Nürnberg 12.609): Bochum 15.2610): Chemnitz 15.7211): Freiburg 16.5212): Wuppertal 16.9313): Bonn 18.0814): Karlsruhe 20.7515): Mannheim 21.2216): Frankfurt 23.2217): Braunschweig 23.4518): Berlin 23.9419): Münster 25.7520): Essen 27.7921): München 27.91

http://geography.okhelp.cz/germany/index.php

Reagovat
db18

Dneska na mdr tuším Halle - Hansa

Reagovat
Kepy_FCB

dobrej mač, než začne Baník budu koukat

Reagovat
db18

A teda průměrnou jsem měl 94 a celkovou 3500

Reagovat
stas87

Průměrná: 421.1

Celková: 12635

Nejlepší odhad: St. Catharines–Niagara (390,317) 17.85

Nejhorší odhad: Windsor (323,342) 1301

Kanada a potom hadzaj smutny smajl

Reagovat
db18

Ta nějak těžká neni

Průměrná odchylka byla: 256.4 km

Celková: 7693

Nejlepší odhad: Guelph (127,009) 7.985

Nejhorší odhad: Abbotsford (159,02) 918.3

Vancouver, Saskatoon a Quebec (ten byl asi 2x) jsem ťuknul přesně, zbytek jsem flákal kolem velkých jezer...

Reagovat
stas87

daj Rusko a ukaz ramena

Reagovat
stas87

Nejlepší odhad: Stuttgart(581,100) 4.782

Nejhorší odhad: Braunschweig(243,700) 202.6

1): Stuttgart 4.782

2): Wiesbaden 6.762 km

3): Dresden 7.031 km

4): Kiel 13.75 km

5): Nürnberg 19.12 km

6): Lübeck 21.74 km

7): Berlin 22.96 km

8): Köln 24.06 km

9): München 27.88 km

10): Osnabrück 31.01 km

Průměrná: 61.71

Celková: 2345

ten Braunschweig mi dost uletel az kym som klikol na mapu mi doslo ze maju derby s vlkmi :)))

Reagovat
andrew96

Nejlepší odhad: Osnabrück(164,000) 7.900

Nejhorší odhad: Bielefeld(320,900) 204.6

1): Osnabrück 7.900

2): Freiburg 8.207

3): Nürnberg 9.466

4): Duisburg 10.54

5): Wiesbaden 12.70

6): Bremen 13.01

7): Saarbrücken 13.01

8): Essen 13.08

9): Dresden 13.93

10): Bonn 17.31

11): Köln 17.82

12): Kiel 21.47

13): Bochum 24.37

14): Düsseldorf 25.95

15): Frankfurt 26.41

16): Braunschweig 30.67

17): Rostock 31.65

18): Magdeburg 32.83

19): Stuttgart 34.70

20): Karlsruhe 34.92

21): Dortmund 35.33

Celková: 1714

Průměrná odchylka byla: 45.11 km

Dortmund až 21. a nyní už vím že Bielefeld není Rostock

Reagovat
placa

Nejlepší odhad: Dresden(473,300) 1.572

Nejhorší odhad: Mannheim(306,100) 119.7

1): Dresden 1.572

2): Berlin 3.144

3): München 7.031

4): Essen 11.79

5): Chemnitz 13.43

6): Erfurt 14.23

7): Kassel 18.15

8): Köln 18.23

9): Hannover 18.68

10): Duisburg 19.27

Celková: 1622

Průměrná odchylka byla: 42.69 km

Reagovat
stas87

Ja si myslim ze derby moze rozhodnut prvy gol,ak ho da BVB tak Schalke neverim vobec,s tym co hraju a co budu mat k dispozici dnes,tak tam nevidim kvalitu na to otocit zapas,plichta ale vylucena nie je.Ak ale da prvy gol Schalke tak Borussia moze mat slusne problemy s tym vyrovnat,uz minuly tyzden v Stuttgarte mi prisla hra BVB celkom dobre odhadnutelna a naivna,Schalke ale ma defenzivu na podstatne vyssom levelu takze v suhrne prilis golov necakam,bodovy rozdiel neznamena takmer nic.

Reagovat
smazaný uživatel

Naprosty souhlas.

Reagovat
smazaný uživatel

Weidenfeller - Kirch, Subotic, Hummels, Schmelzer - Sahin, Gündogan - Mkhitaryan, Kagawa, Reus - Aubameyang

Kirch, Subotic, Micky

Reagovat
Ángel di María 22

Ale co, dobrý, neřikej mi, že neporazíme Schalke..

Reagovat
smazaný uživatel

no musíme!! aspoň, že hraje Shinji

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nakoniec Kirch fúú, tretí štart za BVB v tejto sezóne BL, v základe bol len raz - v Brémach.

Reagovat
smazaný uživatel

Kampl nebol fit celý týždeň, tak asi preto Micky.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak mohl hrát Kuba..o Kamplov samozřejmě vím.

Reagovat
stas87
Reagovat
stas87

Die #Bayer04-Startelf: Leno - Hilbert, Toprak, Spahic, Wendell - Bender, Rolfes - Bellarabi, Calhanoglu, Son - Kießling. #B04SCF

takze Drmic zasa sedi

1 Ulreich – 2 Sakai, 3 Schwaab, 6 Niedermeier, 7 Harnik, 16 Klein, 19 Werner, 20 Gentner, 26 Serey Dié, 33 Ginczek, 44 Maxim. #H96VfB

Maxim Ginczek

Reagovat
stas87

https://pbs.twimg.com/media/B-73ksgWsAA0muR.jpg

sleduje niekto Clemensa?minule gol,dnes zasa v zaklade,no snad sa pekne rozohra a v Schalke bude dalej napredovat

Reagovat
db18

Nehrál on tam i posledně, když naskočil v průběhu zápasu?

A konečně bez Jiho

Reagovat
stas87

to neviem

no Ji sa stale neadaptoval,mi pride ze je dost osamoteny a nevie sa so spoluhracmi zohrat

Reagovat
smazaný uživatel

Sprav vycuc do 3 viet, lebo nemčina.

Reagovat
stas87

od piatka je policia v Bremach v pohotovosti,Islamisti maju nejaky pochod v Bremach a zvysil sa tak pocet policistov v uliciach,dnes je na programe zapas v basketbale a zajtra hra Werder,v Braunschweigu zrusili dokonca karneval..ohrozene su sportove zapasy ale vsade by sa malo nakonie hrat,aspon v to dufam

Reagovat
smazaný uživatel

ty kks, diki, tí Islamisti chcú zničiť Európu či čo sa to deje.

Reagovat
smazaný uživatel

Kraft - Pekarik, Langkamp, Brooks, Plattenhardt - Lusty, Niemeyer, Schelle - Beerens, Schulz - Kalou

Teď opravdu nevím, jaké rozestavení očekávat. Nabízí se něco jako 4-3-3, ale taky defenzivnější hra v 4-5-1...

Reagovat
stas87

takze Skjellbred vyssie? to je dobra varianta,len neviem k comu Niemeyer,zaloha Augsburgu je dost pohybliva a variabilna,ostry kontrast oproti Niemeyerovej hre

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně, taky mě jeho nasazení zarazilo, spíš jsem čekal Hegelera. No jsem na to zvědavý. Sice uvidím jen první poločas, ale asi to bude stačit

Reagovat
stas87

https://pbs.twimg.com/media/B-78NVJVAAAh8ar.jpg

toto dufam nie a hra zasa Boateng

Reagovat
db18

To už mohl hrát Aogo místo Fuchse

Ale tak, Juventus hrál stejně a vyšlo jim to, ne?

Reagovat
stas87

akoze nechcem vidiet co spravi s Aogom ta trojka a Auba,ked to takto vidim tak oni ho rozcupuju na kusky lenze kvalita stredovej rady Juventusu je inde,tam jediny kto nesklame podla mna,je Höger

Reagovat
db18

Schalke má zas lepší stopery... a Fuchs už je na přesdržku

Reagovat
stas87

mno a za 16 minut v podstate kazda lopta,ci uz po zemi alebo nakop smrdi golom a Sahin si s Gündoganom ovladaju stred naprosto v pohode,Aogovi Boateng prilis nepomaha a Höger by si rad zautocil ale nema k tomu moznost..nezohratost tej trojky vzadu bude podla mna smrtiaca..ale tak mame pred sebou este nejakych 75 minut

Reagovat
db18

místo Prince snad přijde Max... jinak by na středu byl lepší Ayhan než Kevin... (možná by to byla i lepší varianta, než Aogo uprostřed a Fuchs na kraji...)

A úplně mi uteklo, že se Kolašinać vrátil do tréninku

Reagovat
stas87

Matteo to ale nema ako inak poskladat,to na jeho obranu musim napisat :))) Absolutne nerozumiem tomu,preco si vlastne vyradi Uchidu a Fuchsa Schalke dneska zlobit nebude a oni by mali viac pomahat obrane ako utocit,navyse maju strasne daleko od seba kraje obrany od stoperov a Aogo s Högerom su permanentne pod tlakom,mali by ihrisko zhustit..akoze uz hraju polhodinu a nevsimol som si ze by Matteo nejak zareagoval na priebeh zapasu..Keller styl

Reagovat
Ángel di María 22

Já si vždycky řikal, z čeho jsem tak vyrostl, že mam 190 cm. Teď už vim, že to bylo z neproměňování šancí BVB.

Reagovat
smazaný uživatel

Týjo... už to mělo být 3:0 a po zápase..

Reagovat
db18

Nastasic

Reagovat
smazaný uživatel

Auba děláš si prdel?

Reagovat
slovaňáák

Aby nás tohle zahazování šancí zase nemrzelo...

Reagovat
smazaný uživatel

NESKUTEČNÉ

Reagovat
smazaný uživatel

To nedokaze ani Arsenal v "nejlepsi" forme..

Reagovat
smazaný uživatel

Marco

Reagovat
Heisenberg

Tohle smrdí Di Matteovinou za Chelsea, takže 1:0 pro Schalke golem ze standartky. Schalke ani nebetonuje, vůbec neví, co se děje na hřišti.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jako v zahazování šancí jsme už vždycky byli mistři, ale dneska je to naprosto šílené

Střely 15:2, na branku 6:0

Už když Auba asi v 5. minutě byl sám před Wellenreutherem to mělo být 1:0 a vše by bylo ok. Obávám se, že to neproměňování teď bude v 2. poločase pokračovat ještě dlouho a v letošní sezoně bylo tradicí, že jsme takovéhle zápasy ještě dokonce prohráli..

Reagovat
stas87

sme fakt v roku 2015? to co hralo Schalke prvy polcas,tak sa prezntoval v uvode sezony Werder,ten ale bol v prvych zapasoch produktivny,takze mal tri remizy

z mojho pohladu naprosto spatne rozostavenie od trenera hostov Höwedes by mal byt v tej obrane co nastupila lidrom ale aj on chybuje,vsetko Schalke trva dlho,ked ziskaju loptu tak naprosto nevedia co hrat..

nikto sa neponuka,nikto nechce hrat,ked uz sa lopta dostane na polovicu Dortmundu tak zvysok timu nedoplni Choupa a Huntelaara,Kirch nie je hracom zakladu,za 45 minut naprosto zatienil Fuchsa,nikto nespravi krok navyse,nejde do suboja,nejde do sklzu a ked uz ano,tak je to s faulom(Höger),Boteng naprosto desivy..jasny adept na vystriedanie..moc nechapem nasadenie Huntelaara,ten kludne mohol sediet a hrat mohol Platte,taky priebeh sa dal ocakavat a Hunter je zbytocny,ak di Matteo nespravi vobec nic tak prehraju a o gol to nebude,velmi pochybujem ze vobec daju gol,Dortmund tie situacie vzadu riesi naprosto v klude,ziadny chaos

Reagovat
smazaný uživatel

To ani nie je možné čo dnes Dortmund zahadzuje, šialené, šialenéé tutovky. Schalke hraje neskutočne hovno, bez Matipa to tam horí viac ako som čakal.

Reagovat
stas87

a co vlastne Wellenreuther zamyslal s tym vybehnutim?sa nechal poblaznit Neuerom? naprosto sialena hrubka

Reagovat
smazaný uživatel

on si vôbec nebol istý či má isť ďalej alebo späť a nakoniec to tak aj dopadlo - jeho upadnutím

Reagovat
stas87

jasne,je mlady,nema skusenosti..ale tak sakra viem aku rychlost ma Reus ci Aubameyang,nie?nastastie ho nepotrestali,mal stastie

Reagovat
smazaný uživatel

máš pravdu.. ale kromě toho chytá životní zápas

Reagovat
db18

Na ostatních stadionech koukám taky samá kanonáda...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Tomu říkám gólové hody

Reagovat
smazaný uživatel

nevieme dat gol ale toto je najlepsi dortmund v tejto sezone hrame skvele

Reagovat
smazaný uživatel

Aubaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Reagovat
smazaný uživatel

Díky bohu!!

Reagovat
Ángel di María 22

Haha to jsou dementi Gooooool!!

Reagovat
smazaný uživatel

batmaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan

Reagovat
slovaňáák

No huráá

Reagovat
smazaný uživatel

Mikiy eeeeeeeeeej

Reagovat
db18

Mchitarjan bych čekal, že to ještě přestřelí

Reagovat
smazaný uživatel

Jen do nich

Reagovat
smazaný uživatel

mongol ty si ho tam dal neveriiiiiiiiim

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Mickyho 1. bod v sezoně

Reagovat
vrabejka

Bayer hlavně to neposerte jak s Augsburgem!! Udržet!!

Reagovat
smazaný uživatel

Schalke 0 střel na bránu, Di Matteo football genius

Reagovat
smazaný uživatel

aby dali prvni gol tak se musi prevleknout za superhrdinu...

Reagovat
smazaný uživatel

Ilkay zápas od zápasu se vrací ke své staré formě

Reagovat
smazaný uživatel

Sahin tiež

Reagovat
smazaný uživatel

marco

Reagovat
smazaný uživatel

To už je válec

Reagovat
smazaný uživatel

to je nádhera

Reagovat
slovaňáák

Reagovat
smazaný uživatel

Marco

Reagovat
db18

Takhle posrat skvěle odchytaný zápas (nicméně gól zasloužený)

Reagovat
smazaný uživatel

Hertha

Reagovat
JozkokozleJ

Inak, 23b. na teba, 26b na HSV

Reagovat
smazaný uživatel

Vidím..vypadá to beznadějně

Reagovat
JozkokozleJ

11. kol ponuka este dost priestoru.

Reagovat
Arne

Reagovat
vrabejka

Leverkusen!! Konečně i výhra v BL!. A jsme na místech zaručující LM!

Reagovat
andrew96

Super!!!!!! Jde se chlastat!

Reagovat
smazaný uživatel

31-3 na střely. K tomu snad jen jedno...Di Matteo tahni do haj...

Reagovat
smazaný uživatel

Dlho sa tam neohreje, on je hlavou asi v sezóne 2011/12, s takým futbalom môže isť do L1 alebo SA.

Reagovat
andycek1

To bylo tak S04 slabučke alebo BvB tak silne?? Dufam ze my sa naladime tez v pondelek

Reagovat
smazaný uživatel

asi obojí... ale hlavně to první

Reagovat
smazaný uživatel

Borussia ich ničila celý zápas, tutovka za tutovkou, hráči Schalke sa nestíhali obracať

Reagovat
stas87

zasa daju gol z naprosteho hovna,okrem Rudnevsovej sance sa len brani a Trapp sa nudi..ten hore asi nechce aby konecne spadli a dali pokoj,aspon na rok kiezby take stastie mala pravidelne Hertha,VfB ci Paderborn

Reagovat
smazaný uživatel

Proti Gladbachu nehrali zle, nato že narazilii na jeden z najlepších tímov BL.

Reagovat
stas87

tam som videl len prvy polcas,v 5.minute malo byt 0:2 nakoniec Hrgota zachranil aspon bod,dneska je to zasa spatne z ich strany,nechcu hrat dopredu vobec

Reagovat
smazaný uživatel

Včera som nevidel, pozriem si dnes zostrihy na Sport1 aspoň, horšie ako Schalke to byť nemohlo

Reagovat
bayern987

Meier zase jede, měl by se uklidnit nebo ještě Arjena předežene.

Reagovat
smazaný uživatel

Nedal ešte penaltu v nadstavenom čase

Reagovat
Bayernista18

To jsem ani nepostřeh, i tak věřim, že to vyhraje Arjen.

Reagovat
Kily

no, na úterý se strašně těším, ale po těch posledních týdnech se toho začínám čím dál tím víc děsit, snad Klopp zkusí šetřit hráče a nechá na lavičce minimálně Reuse

Reagovat
smazaný uživatel

jj urcite budeme v takejto pokazenej sezone setrit hracov jedina trofej ktora sa da lahko ziskat zostava bude rovnaka ako teraz si myslim

Reagovat
smazaný uživatel

Rovnaka možno ani nie, ale určite bude v daný deň pre Kloppa najlepšia.

Reagovat
stas87

dnes by nemal nasupit Vestergaard,ma svalove problemy podobne problemy mal aj Franco a nejaky cas sme hrali bez neho,Skripnik sam povedal ze radsej nepostavi Jannika na dva zapasy ako keby ho mal stratit na dva mesiace takze v zostave cakam dvojicu Prödl-Lukimya,dalej nenastupi Bartels kvoli piatej zltej karte,tu dostal v Gelsenkirchene,take asi Öztunali v zaklade ked spolu hrali priatelak acko a becko tak acko vyhralo 7:1,mlady usiak Ëggestein dal tri goly a Skripnikovi sa dost zapacil,nie len kvoli tym trom golom,sleduje ho uz dlhsi cias,nie je vylucene ze ho da hned do zakladu vraj je to vsetko otvorene,no som zvedavy ako sa to nakoniec posklada bolo by fajn neprehrat,remizu by som dnes bral aj ked tam niekde vzadu si prajem vyhru,to uz by znamenalo ze na Weser sa nechodi pre body stale sa pozeram cez rameno na spodok,nejake pohare ma vobec nezaujimaju..lenze sme este v Pokale a keby sa podarilo postupit do finale trebars s Bayernom tak si tu EL zahrame

Reagovat
stas87

na lavicke by dnes mal byt pripraveny okrem Eggesteina aj 20 rocny Lukas Fröde,to je DM,naskocit moze aj na IV ci RM,je to taky kolohnat,ma 192 cm,nikdy som ho hrat nevidel tak neviem co pripadne cakat ak naskoci,dnes si bude musiet davat pozor aj di Santo-ma 4 zlte a ak dnes dostane dalsiu tak stoji,teraz neviem ako je to v Nemecku,ak by ju dostal tak bude stat v Pokalu ci vo Freiburgu?

Reagovat
db18
Reagovat
smazaný uživatel

Si vezmi že európske poháre sú prestíž a peniaze, fandíš Brémam a odmietaš EL to je ako keby si bol majiteĽ a odmietol sponzora s pekným balíkom bez dôvodu...

Reagovat
stas87

pozri ako EL zamavala s Freiburgom ci Frankfurtom a to obaja maju lepsich hracov na lavicke ako ma Werder,nie je lahke hrat nedela-stvrtok-nedela ked na to hraci nie su zvyknuty,ak by ale lavicka bola siroka a dobre pokryta tak sa da o tom uvazovat,v sucasnosti ale k takemu stavu mame daleko,zober si ako by vyzerala nasa hra bez Vestergaarda,Junuzovica a di Santa,to by bola tragedia bez myslienky a strely na branku

Reagovat
smazaný uživatel

Počuj, sám vieš že Werder historicky patrí nie do EL, ale do LM. A neide o nejakú históriu vzdialenú, ale je to pár rokov späť čo ste pravidelne boli v boji o prvé priečky. Ako chceš aby si hráči zvykli? Asi tak, že to okúsia. EL bude dobrá skúška, hráči si zvyknú, klub zarobí na TV právach, vypredanom štadióne, zvýši sa mu prestíž, prinúti ho to nielen doplniť káder ale kvalitne doplniť káder. Hráči naberú skúsenosti, zvýši sa im trhová cena. Že to má riziká? Futbal o tom predsa je. Ty by si mal veriť vedeniu a hráčom tvojho klubu a nepozerať sa na Freiburg či Frankfurt.

Reagovat
db18

Když měl naposled HSV nějakou lepší formu a "hrozila" Evropa, tak snad i potvrdili, že by na EL vydělali až v případě, že by se jim povedlo dosáhnout semifinále

Reagovat
smazaný uživatel

Nezvýšili sa odvtedy príjmy v EL za zápasy a za TV práva?

Reagovat
smazaný uživatel

A pritom ako financuje HSV by som povedal že sa v tých výpočtoch aj sekli

Reagovat
db18

Ono je ale taky možný, že předtím přivedli někoho, za koho by museli platit ještě bonusy bývalému klubu...

Reagovat
stas87

hraci si zvyknu rychlo,nutnost ale je siroka lavicka ktora dokaze nahradit zaklad,pozri si nasu laviku a povedz mi-vidis tam kvalitu?ja moc nie,mozno na defenzivnych poziciach ano,smerom dopredu?bez formy hrajuci Hajrovic?ci mladik Yldirim?alebo dalsi mladas Ayicicek?ci 18 rocny Eggestein?a co sa tyka dovery vedenia..Eichin dotiahol Caldirolu,Makiadiho,Hajrovica..co su hraci,co nenaplnili ocakavania a bohvie ci ich naplni,di Santo,Vestergaard ci Galvez su ale dobre posily,ak by bolo viac peniazi tak Eichinovi prilis neverim ze by dotiahol kvalitu,nepresvedcil ma..a Vestergaarda chcel hlavne Viktor

Reagovat
smazaný uživatel

To áno, aktuálne to na nejaké výraznejšie prerazenie v EL možno nie je, ale v lete sa dá doplniť káder a Skripnik vyzerá že nemá problém zapracovať hráčov za pár mesiacov. A začínali by ste v predkole, takže ak by nato tím nebol pripravený, tak nemusel by prejsť ani predkolami, viď Stuttgart či Mainz v poslednych rokoch.

Ale možno aj dosť podceňuješ vašich mladíkov, neznamená že mladý no name nemusí byť prínosom pre tím

Reagovat
smazaný uživatel

Teď jsem se díval na highlights z ostatních zápasů..a ta penalta Frankfurtu byl slušný fail teda Tohle jestli je zákrok na penaltu, tak teda nevím..

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíš prvú alebo druhú penaltu? Prvá nebolo nič a druhá tiež neviem neviem....ťažké situácie pre sudiho moc.

Reagovat
smazaný uživatel

Moje chyba... myslel jsem první. To byl fakt vtip..

Reagovat
smazaný uživatel

A obidva "zavinil" chudák Djourou

Reagovat
goodbay

Myslite, ze dnes Gladbach vyhraje?

Reagovat
bayern987

Tipnu si že ne, a bude remízka 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Vidím to na výhru min. o 2 góly

Reagovat
Hyrax

ne

Reagovat
Bayernista18

Jo.

Reagovat
smazaný uživatel

Zvláštní bezpečnostní opatření si vyžádá dnešní zápas německé ligy mezi Werderem a Wolfsburgem. Důvodem je možný teroristický útok, o všem informovala policie v Brémách. (teamtalk.com)

Reagovat
smazaný uživatel

Unsere #Fohlenelf zum Spiel #BMGSCP: Sommer - Korb, Stranzl, Jantschke, Wendt - Nordtveit, Xhaka - Johnson, Traoré - Raffael, Hrgota

Reagovat
smazaný uživatel

Favre to rozumne točí na EL a BL, veľmi rozumne. Hlavne nato má káder.

Reagovat
Hyrax

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hyrax

dobře, že sedí Kruse

Reagovat
stas87

je z formy ako Stefan,co?

Reagovat
Hyrax

Tak tak, bohužel za něj není adekvátní náhrada...

Reagovat
stas87

mozno ze nebol dobry napad pustat Mlapu,keby ostal tak by to aj Hrgotu donutilo makat viac

Reagovat
Hyrax

Mlapa na to podle mě neměl, ale Hrgota by nějakou motivaci potřeboval, o tom žádná.

Reagovat
smazaný uživatel

Die Startelf gegen @borussia! Kruse - Brückner, Hünemeier, Ziegler, Heinloth - Stoppelkamp, Rupp, Bakalorz, Meha - Lakic, Kachunga

Reagovat
Hyrax

rozhodčí

Reagovat
stas87

Aufstellung für #svwwob: Wolf - Gebre Selassie, Prödl, Vestergaard, Sternberg - Kroos, Fritz, Junuzovic, Öztunali - Selke, Di Santo. #werder

Öztunali no snad ma prekvapi,Sterneberg SVW

Reagovat
smazaný uživatel

Wau, Sternberga by som dnes nečakal.

Vestegaard nie je doliečený si vravel nie?

Reagovat
stas87

cely tyzden myslim netrenoval,Skripnik sa bal ze by si to mohol zhorsit a uvazoval ze ho nepostavi

Reagovat
db18

...už má dvě asistence

Reagovat
smazaný uživatel

Trošku OT: Kupujete tu niekto pravidelne Hattrick a ProFootball?

Ja som verný ProFootballu už niekoľko rokov, občas ale prelistujem Hattrick v trafike. Hattrick často vyzerá bohatší - počtom strán, bohatší rozsahom tém, ale často tam vidím také, ako by som to povedal, bulvárnejšie témy (?)...Hattrick je aj o niečo drahší.

Ako by ste teda porovnali prínos jednotlivých magazínov pre človeka ktorý má trošku širší rozhľad a zaujíma sa o širšie spektrum líg, klubov a hráčov. Ja som s ProFootballom celkom spokojný, ale príde mi trošku málo profesionálny v zmysle že neide moc do hĺbky (napr.často zbytočne moc obrázkov, namiesto textu ktorý sa tam pýta)

Reagovat
smazaný uživatel

Hattrick sem svého času kupoval každý měsíc asi 5 let v kuse..Než tam začali srát i cizí sporty.

Pro fotbal mě nějak nevzal, liché informace, které jsi už beztak věděl.

Kde jsou časy týdeníku Gól...

Reagovat
smazaný uživatel

Vďaka za reakciu , moc odozvy som sa nedočkal

Reagovat
smazaný uživatel

Inak tiež som si všimol, že tam dosť píšu o ďalších športoch, ja mám doma jeden Hattrick, asi 10 rokov starý a tiež tam bolo toho dosť o hokeji...

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

zlomenina vraj však?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Vlci tiež nechali dosť hráčov základu na lavičke, podobne ako Gladbach. U Wolfsburgu som až takýto počet zmien nečakal.

Reagovat
smazaný uživatel

Die VfL-Startelf für #SVWWOB: Benaglio - Vieirinha, Naldo, Klose, Schäfer - Luiz Gustavo, Guilavogui - Caligiuri, De Bruyne, Arnold - Dost

Die VfL-Bank: Grün - Bendtner, Träsch, Schürrle, Jung, Knoche, Rodriguez.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Hyrax

Skvěle Brémy!

Reagovat
Pipo123

Fanúšikovia Werderu by mali postaviť trénerovi obrovskú sochu

Reagovat
db18

No nestíhám se divit - čekal bych defenzivnější výkon Brém a ono už to je 3:2

Reagovat
smazaný uživatel

Za půl hodiny 5 golu? Wow..

Reagovat
smazaný uživatel

Fenomenálny zápas, kam sa hrabu nejaké zápasy Super Sunday v PL.....tss. Zápasy Wolfsburgu neskutočne bavia, by som povedal že najatraktívnejšie zápasy minimálne v BL

Reagovat
Willy Wonka

Zápasy Wolfsburgu

Reagovat
smazaný uživatel

TOP

Reagovat
kubys

Ten Wolfsburg, to je něco nereálnýho.

Reagovat
frankiefcb

poslední dobou ta jejich hra je daleko lepší než od Bayernu.

Reagovat
smazaný uživatel

minimálne viac baví

Reagovat
db18

Kromě zápasu s Herthou

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
db18

takhle si během 7 minut posrat zápas...

Dost Čekal bych, že to zkusí sám

Reagovat
smazaný uživatel

Ahoj všem fandům,

omlouvám se za nevhodný příspěvek. Máme možnost získat dotaci na rozšíření lezecké stěny v Kolíně. Prosím o podporu projektu "NA NOVÝ MOST PO LANĚ" na níže uvedených webových stránkách.

http://www.tpca.cz/tpca-pro-kolinsko/projekty-hlasovani/3-tpca-pro-kolinsko-2015/

Díky.

M.

Reagovat
stas87

co to je?

Reagovat
stas87

Eggestein snad sa ukaze a prosim,nezabalme ten zapas,skusme znizit

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele