Bundesliga - preview 18. kola

22.01.2016, 08:41, aktualizováno 24.01.2016, 08:35
Previews
Poslední čtyři celky dnes odstartují druhou polovinu sezony 1. Bundesligy. Wolfsburg je až na sedmém místě a polepšit si může duelem na půdě Frankfurtu, Schalke se zase poměří s Werderem...
Eintracht Frankfurt - VfL Wolfsburg  (neděle 15:30)
Sedmý Wolfsburg přijíždí do Frankfurtu s jediným cílem: získat všechny tři body. Po trochu vachrlaté první polovině sezony, v níž si Vlci sice udrželi kontakt se špičkou, rozhodně ale nenavázali na impozantní jarní výkony, mají nyní za cíl ustálit formu a zabojovat o přímý postup do Ligy mistrů. Jejich dnešní soupeř je na pokraji sestupové zóny..

Kouč Dieter Hecking může ve Frankfurtu postavit takřka ideální tým; chybí mu pouze dva borci. Bohužel pro něj se zrovna jedná o důležité útočné opory - playmakera Maxe Arnolda a především Base Dosta, obávaného kanonýra a vlčí volbu na hrot číslo jedna. Nizozemský šutér bude chybět ještě alespoň šest týdnů, a jedním z hráčů, kteří by v jeho nepřítomnosti měli tým táhnout, je úřadující mistr světa André Schürrle.

Ten v rozhovoru pro Kicker potvrdil, že jeho cílem je vejít se na německou soupisku pro Euro; to ovšem znamená hrát na jaře mnohem lépe než na podzim. Zejména pak efektivněji: v průběhu Hinrunde zaznamenal Schürrle pouhé dvě branky a pět asistencí ve 23 zápasech. Slušné číslo na nějakého mladíka či nováčka, nedostačující pro vysoce ceněného reprezentanta. Z těchto dvou gólů navíc jeden padl v Lize mistrů a jeden v poháru, takže na první ligový zásah odchovanec Mainzu stále čeká.

"Poslední měsíc a půl se mi docela dařilo, viditelně jsem se zlepšoval," těší Schürrleho. "Musím si zachovat chladnou hlavu, jsem schopen dokázat velké věci." Je však třeba postupovat krok po kroku: nejprve porazit Frankfurt a přerušit současnou sérii čtyř zápasů bez výhry. Nebude to jednoduché. V prvním kole Eintracht přímo na půdě Vlků sahal po bodech, nakonec se favorit na výhru 2:1 hodně nadřel.

Statistika je však v tomto případě na straně VfL, a to poměrně jasně. Zaprvé je tu samotná tabulková pozice: Eintracht je až patnáctý, pouhé tři body nad sestupovou zónou. Zadruhé, s Vlky vyhrál pouze čtyři z dosavadních sedmadvaceti historických bundesligových startů, a kouč Armin Veh jim podlehl nyní čtyřikrát v řadě. Obránce Naldo nasázel frankfurtské obraně už pět gólů. A domácí navíc trápí i početnější marodka: mimo hru jsou Anderson, Flum, Reinartz a Castaignos.
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Hradecky - Ignjovski, Zambrano, Abraham, Oczipka - Stendera, Russ, Hasebe, Huszti - Meier, Seferović
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Benaglio - Vieirinha, Naldo, Dante, Rodriguez - Träsch, Guilavogui - Draxler, Caligiuri - Kruse - Schürrle
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.50 - 3.50 - 2.10
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Schalke 04 - Werder Brémy  (neděle 17:30)
Podzim v podání Schalke nebyl špatný; nový kouč André Breitenreiter dokázal tým zase okysličit a i v tabulce se Königsblauen drží na dostřel vysněnému cíli, tedy postupu do Ligy mistrů. Dnes budou doma proti trápícím se Brémám jasným favoritem..

Vzhledem ke ztrátám Gladbachu a Leverkusenu mají domácí jedinečnou šanci: pokud zvítězí, zakončí víkend na čtvrté příčce. To by nemusel být problém. Historie vzájemných střetnutí těchto dvou týmů totiž hovoří jasně. Schalke proti Werderu neprohrálo už jedenáctkrát v řadě a z toho pouze třikrát remizovalo. V lize pro něj neexistuje oblíbenější soupeř - v těchto jedenácti duelech nastřílelo celkem 28 gólů (a skórovalo v každém zápase), což je o pět více, než se mu nyní povedlo za celý ligový podzim.

Ve skutečnosti je bilance 23 půlročních branek nejnižším číslem za posledních deset let, což je trochu překvapivé vzhledem k tomu, že Breitenreiterův fotbal je mnohem aktivnější než u jeho předchůdců Kellera s Di Matteem. V prvním vzájemném zápase nicméně nový kouč rychle naskočil do rozjetého vlaku a rozstřílel Brémy na jejich půdě 3:0. Jde o největší výhru Königsblauen od začátku sezony.

Werder zahájil nový ročník poměrně slibně, brzy ale přišla ztráta formy a pozvolný pád se nakonec zastavil těsně nad propastí. Konkrétně na barážové šestnácté příčce a pouhých patnácti bodech, což je nejnižší číslo od sezony 1974/75. Pro kouče Viktora Skripnika poměrně tristní vizitka - a nevypadá to, že by se dnes měly věci změnit k lepšímu. Schalke totiž odehrálo velmi slibnou přípravu, v níž zazářila i nová posila Younes Belhanda, a navíc má v kádru i ex-brémského šutéra Franka di Santa.

Na druhé straně si svůj debut nejspíš odbude senegalský pořízek Papy Mison Djilobodji, který přišel na hostování z Chelsea; jeho úkolem bude pomoci hostům uhájit co nejpříznivější výsledek. Skripnikovi však chybí Wolf, Bargfrede, Yildirim a Johansson. Také Königsblauen hlásí čtyři absence: mimo hru jsou pro tento zápas Höwedes, Uchida, Höger a Nastasić.
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Fährmann - Caicara, J. Matip, Neustädter, Aogo - L. Sane, Goretzka, Geis, Choupo-Moting - di Santo, Huntelaar
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Wiedwald - Gebre Selassie, Vestergaard, Djilobodji, S. Garcia - Fritz, Bargfrede - Öztunali, Junuzovic, Grillitsch - Ujah
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.67 - 4.00 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
1. FC Köln - VfB Stuttgart  (sobota 15:30)
Stuttgart přezimoval na patnácté pozici jenom díky lepšímu skóre. Proto se chce už proti Kölnu odrazit k dalším lepším výsledkům a bezproblémovější druhé polovině sezony. Kozli se však na podzim prezentovali dobrým fotbalem, jenže domácí prostředí jim spíše svazovalo nohy.

Celek z města nad řekou Rýn si v týdnu pojistil služby kouče Petera Stögera, který by tak měl zůstat ve funkci od léta 2013 do stejného ročního období roku 2020. Devětačtyřicetiletý trenér dostal hned při své první sezoně 1. FC zpět mezi německou elitu a sportovní ředitel Jörg Schamadke se nechal slyšet, že "Stöger je pro klub ideálním koučem".

"Naše spolupráce je výborná. A rozhodně chceme, aby pokračovala jak s Peterem, tak s dalšími členy realizačního týmu. Nejenže mu věříme, ale navíc je ve městě a mezi fanoušky velmi populární," dodal. A co na to sám trenér? "Všechno je tu boží. Takže nebyl důvod si dlouho rozmýšlet, jestli nabídku přijmout. Cítím se tu skvěle a to, že mi vedení věří, je pro mě motivací. Zatím máme na kontě 24 bodů, což je po první polovině sezony dobré vysvědčení."

VfB má zatím na kontě bodů patnáct a k dalším by měl pomoci mistr světa Kevin Grosskreutz. Sedmadvacetiletý fotbalista se neprosadil v tureckém Galatasaray Istanbul a nyní bude pomáhat klubu z města automobilů k záchraně. "Už se nemůžu dočkat, že znovu nastoupím v soutěži, která je spolu s Premier League nejlepší na světě."

Spolu s Grosskreutzem přišel také ukrajinský útočník Artem Kravets, jehož však s největší pravděpodobností posadí Jürgen Kramny na lavičku, byť pro zranění nemohou nastoupit Daniel Ginczek a Martin Harnik. To Peter Stöger má k dispozici kompletní kádr, ačkoliv to ještě neznamená, že by byl Köln jasným favoritem tohoto duelu.
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Horn - Olkowski, Maroh, Heintz, Hector - Risse, M. Lehmann, Gerhardt, Bittencourt - Osako, Modeste
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Tyton - Klein, Schwaab, Niedermeier, Insua - Serey Dié, Gentner - Rupp, Didavi, Kostic - Timo Werner
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.00 - 3.40 - 3.80
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Hannover 96 - SV Darmstadt  (sobota 15:30)
Hannover 96 má v Bundeslize zachránit zkušený Thomas Schaaf, jenž naposledy vedl Eintracht Frankfurt. I Darmstadt chce v německé nejvyšší soutěži zůstat, takže tenhle střet by teoreticky mohl ledacos napovědět.

"Rozhodně budeme muset udělat několik změn," prohlásil čtyřiapadesátiletý trenér, který ví, že jej rozhodně nečeká snadná práce. "Věřím tomu, že hráči pokaždé nechají na hřišti všechno," přidal. Hannover skončil po podzimu předposlední, o bod za Werderem Brémy. Tedy za klubem, ve kterém strávil Schaaf v roli hlavního kouče předlouhých čtrnáct roků.

Mohlo by se tedy stát, že by jakožto lodivod Hannoveru odsoudil milované Brémy k sestupu do 2. Bundesligy. "Takhle já nepřemýšlím, tak přemýšlíte vy," vzkázal novinářům. Při svém prvním zápase na lavičce severoněmeckého klubu nebude moci využít služeb Hiroshiho Kiyotakeho, Leona Andreasena, Uffeho Becha, Charlisona Benschopa a Mariuse Wolfa. Naopak na hřiště by mohly vyběhnout obě nové akvizice - z Hoffenheimu hostující Ádám Szálai a portugalský útočník Hugo Almeida (doposud nastupující za Machačkalu), jehož už Schaaf v minulosti vedl.

Protějšek Dirk Schuster strávil se svým týmem v rámci předsezonní přípravy deset dní v turecké Antalyy, jinak se Darmstadští připravovali v Německu, kde svedli tři přátelská utkání. Porazili však pouze třetiligový Chemnitzer. S Kasimpasou uhráli remízu a nakonec byl nad jejich síly druholigový Norimberk.

Prvoligový nováček neřeší žádná zranění. K dispozici bude i Peter Niemeyer, jenž byl na podzim jedním z klíčových hráčů. Die Lilien v první polovině sezony lépe zvládali venkovní zápasy, zatímco Hannover doma celkem pravidelně propadal. V HDI-Areně se určitě schyluje k hodně zajímavému zápasu.
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Zieler - H. Sakai, Marcelo, C. Schulz, Sorg - Hoffmann - S. Sané, Prib - Schmiedebach - Hugo Almeida, Szalai
SV Darmstadt - pravděpodobná sestava:
Mathenia - Garics, Sulu, Rajkovic, Caldirola - Niemeyer, Gondorf - Heller, Rausch - Rosenthal - Wagner
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.30 - 3.25 - 3.25
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Hertha BSC - FC Augsburg  (sobota 15:30)
Hertha Berlín má za sebou mimořádně povedenou první polovinu sezony, která vynesla poctivě pracující družinu Pála Dárdaie až na třetí místo! Potvrdit, že se na této pozici nenachází náhodou, budou chtít hráči v zápase s Augsburgem, jenž ztrácí třináct bodů.

Stejně jako čtyři další bundesligové kluby zamířil i ten z hlavního města za přípravou do Turecka. V přátelských utkáních kupříkladu porazil Hannover, remizoval s Borussií Mönchengladbach, avšak na závěr přišla znepokojující porážka 1:4 od VfL Bochum. Starou dámu také posílil talentovaný mladíček Sinan Kurt, který se podle očekávání výrazněji neprosadil v nabitém kádru Bayernu Mnichov.

Ze země půlměsíce si přivezl zranění stehna Sebastian Langkamp a v obranné řadě jej proto s největší pravděpodobností nahradí Niklas Stark. Ani zimní pauza nepomohla Samimu Allaguimu, Julianu Schieberovi a Saschovi Burchertovi k tomu, aby se dali dohromady. Hertha však i přes četné absence dokázala vyhrát hned pět z posledních šesti zápasů, a proto se očekává, že bude bodovat i proti Augsburgu.

Ten vyhrál všechny tři poslední venkovní zápasy, jenže na Olympijský stadion se obvykle bodovat nejezdí. Augsburgští však přesto ke druhé polovině sezony hledí s optimismem. Ke konci roku se vyhrabali ze sestupových pozic, kvalifikovali se do jarních bojů Evropské ligy, kde čeká FC Liverpool, a ke všemu vyrazili za přípravou na slunné Costa del Sol.

V přípravě se svěřenci Markuse Weinzierla utkali s Dynamem Drážďany a Basilejí, přičemž obě utkání zvládli s čistým kontem. A to nejsou k dispozici všichni hráči. Mimo zůstávají kupříkladu Shawn Parker nebo Koo Ja-Cheol, kterého by mohl nahradit Jan Morávek. "Věříme, že letošní sezonu opět zakončíme umístěním v horní polovině tabulky," prohlásil odhodlaně přímý nadřízený českého záložníka.
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Jarstein - Weiser, S. Langkamp, Brooks, Plattenhardt - Lustenberger, Skjelbred - Haraguchi, Darida, Kalou - Ibisevic
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Hitz - Verhaegh, Hong, Klavan, Max - Kohr, Baier - Esswein, Moravek, Caiuby - Bobadilla
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.05 - 3.40 - 3.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
TSG Hoffenheim - Bayer Leverkusen  (sobota 15:30)
Poslední Hoffenheim má rozhodně v jarní části sezony co napravovat. Hned na úvod však bude čelit Bayeru Leverkusen, který dvěma výhrami v posledních dvou podzimních kolech poskočil na páté místo.

Vzhledem k nelichotivému postavení se klubu z Wirsol Rhein-Neckar-Areny podařil docela majstrštyk, neboť se z Leicesteru, který v Premier League bojuje o titul, přestěhoval do Německa na půlroční hostování Andrej Kramarić. "Velice se těším na bundesligové zápasy. Rozhodně udělám všechno proto, abychom se mezi elitou udrželi," nechal se slyšet chorvatský reprezentant.

"Některé duely Hoffenheim jsem měl možnost vidět a musím říct, že nechápu, jak je možné, že se nachází až na posledním místě. Přicházím s cílem dávat góly, ale kdybych jich mnoho nedal, a týmu se bude stejně dařit, budu spokojený," dodal. V kabině se tedy potká s Pavlem Kadeřábkem, potencionálním soupeřem v základní skupině EURA (za předpokladu, že Chorvat bude nominovaný, u českého pravého obránce se totiž nominace jeví býti zcela jasnou záležitostí).

Naopak na setkání s Herdlingem, Elyounoussim a Schweglerem si Kramarić bude muset ještě nějakou dobu počkat. Roger Schmidt, protějšek Huuba Steevense, nebude moci využít služeb Charlese Áranguize, Larse Bendera, Roberto Hilberta a Sebastiana Boenische. Je tedy velká šance, že se v základní sestavě objeví Tin Jedvaj i Stefan Kiessling.

Leverkusenští zamířili za přípravou až do Spojených států amerických, kde v rámci 2016 Florida Cupu obsadili celkové druhé místo. Nejužitečnějším hráčem tohoto turnaje, na kterém nechyběly ani kolumbijské a brazilské celky, byl vyhlášen Javier "Chicharito" Hernández, který by měl cenu převzít v nejbližších dnech.

Teď ale všechny zajímá jenom Hoffenheim. "Sice jsme v posledním přípravném zápase nestačili na Bochum, nicméně ten výsledek 1:2 pro mě není až tak důležitý, protože jsem chtěl vyzkoušet nějaké nové varianty. Hráči jinak pracují podle mých představ a už se nemohou dočkat odvetných bundesligových zápasů," řekl Roger Schmidt, jehož svěřenci půjdou do zápasu s TSG jako kandidáti na výhru.
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Kadeřábek, Schär, Süle, J.-S. Kim - Strobl, Rudy - Schmid, Volland, Zuber - E. Vargas
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Leno - Jedvaj, Toprak, Tah, Wendell - Kampl, Kramer - Bellarabi, Calhanoglu - Kießling, Chicharito
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 5.00 - 3.80 - 1.70
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Ingolstadt 04 - 1. FSV Mainz 05  (sobota 15:30)
Souboj dvou týmů ze středu tabulky uvidí publikum v Ingolstadtu: domácí nováček je s dvaceti body jedenáctý, hosté mají o čtyři body více a z osmého místa nesměle pokukují po pohárových příčkách. Vše nasvědčuje tomu, že můžeme očekávat velice vyrovnaný duel..

Pro celek z automobilového města je domácí stadion zatím spíše prokletím: jestliže venku se Ingolstadtu daří více než slušně, před vlastním publikem je to spíše bída. Osm podzimních duelů přineslo pouze osm bodů. Svěřenci Ralpha Hasenhüttla navíc po skvělém úvodu sezony značně polevili; v prvních osmi kolech získali skvělých čtrnáct bodů, v následujících devíti pouze šest. Podaří se jim dnes vrátit se zpět na úspěšnou vlnu?

Na Mainz mají krásné vzpomínky - v prvním kole na jeho půdě vyhráli 1:0. Byl to jejich historicky vůbec první bundesligový zápas. Jediný gól tehdy dával v 66. minutě Lukas Hinterseer, který se od té doby mimochodem netrefil ani jednou. V posledních měsících se mohučští poměrně výrazně zlepšili, zatímco Ingolstadt naopak své kouzlo pomalu ztrácí.

Klíčovými postavami hostujícího týmu je útočné trio: Yunus Malli, Yoshinori Muto a Jairo Sampeiro dohromadli nasázeli 18 gólů z celkových 23. Malli navíc dosavadními osmi brankami už teď překonal svůj sezonní rekord, zatímco Muto (sedm zásahů) je druhou nejproduktivnější letní posilou celé ligy, hned po Javieru Hernándezovi.

Sportovní ředitel Mainzu Christian Heidel nicméně nečeká nic jednoduchého. "Počítám, že to bude velice těžký, bojovný zápas," citoval jeho slova oficiální twitter FSV. "Bude to pro nás opravdu hodně náročná zkouška."

Na obou stranách jsou kádry prakticky kompletní - domácím chybí pouze dva borci, Tobias Levels (kotník) a Markus Suttner (chodidlo). Na druhé straně registruje kouč Martin Schmidt jediného absentéra, kterým je rekonvalescent Elkin Soto.
FC Ingolstadt 04 - pravděpodobná sestava:
Özcan - da Costa, Matip, Hübner, Bauer - Groß, Roger, Christiansen - Hartmann, Lezcano, Kachunga
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Karius - Brosinski, Bell, Hack, Bengtsson - Baumgartlinger - Malli, Latza - Onisiwo, Cordoba, Muto
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.30 - 3.20 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Borussia Mönchengladbach - Borussia Dortmund  (sobota 18:30)
Zlatým hřebem prvního jarního bundesligového kola bude bezpochyby ostře sledované Borussenderby. Aktuálně čtvrtý Mönchengladbach přivítá na svém stadionu Dortmund, který má nejspíš jako jediný klub šanci ještě ohrozit Bayern na prvním místě. Domácí se mohou v případě výhry dotáhnout na "bednu"..

Gladbach má na kontě 29 bodů, což je o tři méně než třetí Hertha; na druhé straně nicméně číhá smečka pronásledovatelů v čele s Leverkusenem, Schalke a Wolfsburgem. Naopak Dortmund se s 38 body pohodlně vyhřívá na stříbrné příčce, 8 bodů za Bayernem a 6 před Herthou. Je tedy jasné, že ať dnešní zápas dopadne jakkoliv, zůstanou Tuchelovi svěřenci druzí; přesto však o motivaci nebudou mít nouzi.

"První polovinu sezony jsme odehráli velice dobře. Lidé nás hodně chválili, teď to ale musíme potvrdit i na jaře," uvědomuje si Tuchel. "Ještě jsme nic nedokázali. Jsme připraveni pokračovat ve stejném tempu. Chceme se rychle dostat zpátky do rytmu."

Hostům by určitě nevadilo zopakovat první vzájemný zápas, v němž porazili Gladbach doma jasně 4:0; od té doby se ale Hříbata výrazně zlepšila. Od příchodu nového kouče Andrého Schuberta nasbírala ve dvanácti zápasech skvělých 29 bodů, což v tomto časovém období znamená druhou nejlepší formu v Bundeslize - pouze suverénní Bayern je na tom lépe (31). Dortmund za tutéž dobu nastřádal 23 korálků.

Přesto však hosté prožili nejúspěšnější podzim po pěti letech, a fanoušci se tak mohou těšit na souboj dvou aspirantů na stříbro ve skvělé formě. Statistika říká, že poslední bezbrankový zápas mezi oběma kluby se odehrál v dubnu 1994. Gladbach porazil Dortmund před vlastními tribunami dvakrát v řadě, což se mu povedlo poprvé od sedmdesátých let.

Schubert se na zápas vyloženě těší. "Hrajeme proti týmu, který má top kvalitu. Bát se ale nemusíme," prohlásil odhodlaně. "Bude to souboj mezi dvěma celky, jejichž posláním je střílet góly. Uvědomujeme si, že nás čeká těžký úkol, ale přijímáme tuto výzvu. Přizpůsobíme se tak, abychom uspěli."

Domácí se nicméně budou muset obejít bez distancovaného Granita Xhaky a zraněného kvarteta Álvaro Domínguez (záda), Tony Jantschke, Nico Schulz (oba přetržené vazy) a André Hahn (holeň). Na druhé straně chybí Erik Durm (koleno), Sven Bender (šlacha), Marcel Schmelzer (svalové problémy) a Nuri Sahin (přitahovač).
Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Korb, Christensen, Hinteregger, Wendt - Dahoud, Nordtveit - Traore, Johnson - Raffael, Stindl
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Bürki - Piszczek, Sokratis, Hummels, Park - Gündogan, Weigl, Castro - Mchitarjan, Aubameyang, Reus
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 6.50 - 4.75 - 1.45
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hamburger SV - Bayern Mnichov  (pátek 20:30)
Dlouho očekávaný návrat na bundesligová kolbiště je konečně tu! V páteční předehrávce 18. kola se střetnou dvě těžké váhy: domácí Hamburk patří k historicky největším klubům Německa, což ovšem pochopitelně platí i pro hostující Bayern. Impozantnější úvod do jarní části si fanoušci mohli přát jen stěží..

Je to skutečný souboj titánů, i když v případě HSV sedí toto označení spíše historicky. Přístavní celek v posledních letech paběrkuje a dvakrát ho musela zachraňovat až baráž; stále si však zachovává status jediného zakládajícího bundesligového týmu, který nikdy v dějinách nesestoupil z nejvyšší soutěže. Bayern je pak samozřejmě nejúspěšnějším týmem země, suverénním rekordmanem v počtu titulů, lídrem aktuální tabulky a úřadujícím šampionem.

Na první pohled to vypadá jako jednoznačný duel - kvalitativní rozdíl mezi oběma týmy je v posledních letech skutečně markantní. Hamburku se však letos nebývale daří a po dlouhém období sucha zase bojuje o poháry, i když zatím trochu nesměle. Průběžná desátá příčka a osmibodový náskok na zónu ponoru je každopádně vítaným vysvobozením ze záchranářské reality. Bayern je ovšem první, ničí jednoho soupeře za druhým a neohroženě kráčí za dalším titulem.

Pro katalánského kouče Pepa Guardiolu je zisk co největšího počtu trofejí velkou výzvou; v létě totiž v bavorském klubu končí. Jeho cesty povedou dle jeho vlastních vyjádření nejspíše do Anglie, zatímco v Bayernu jej nahradí Carlo Ancelotti. Tato trenérská sága byla v posledních týdnech oblíbenou zábavou komentátorů i fanoušků, teď, když je ale Bundesliga zpátky, soustředí se Guardiola opět na fotbal. "Jsem rád, že konečně hrajeme ostrý zápas. Čekali jsme hrozně dlouho, byla to nuda," prohlásil.

Podzimní vzájemný zápas přineslo hned první hrací kolo; Bayern v něm rozprášil netušícího soupeře 5:0. Dvěma brankami se prosadil Thomas Müller, skóre pak doplňovali Mehdi Benatia, Robert Lewandowski a muž zápasu Douglas Costa. Pep však varuje: "Současný Hamburk je velice agresivní ve hře směrem dopředu. Je to úplně jiný tým než ten, proti kterému jsme hráli na podzim."

Přesto je však jasné, kdo je papírovým favoritem. Bayern nasbíral za první polovinu sezony šílených 46 bodů, což je druhý nejvyšší počet v historii; za svým vlastním rekordem ze sezony 2013/14 zaostal pouze o bod. Pod Guardiolou vyhrál 69 z celkových 85 ligových zápasů. Přímo proti HSV pak neprohrál dvanáctkrát v řadě, a jen samotní Müller s Lewandowskim letos zatím nastříleli o 10 branek více než celý hamburský tým. Přidejte k tomu fakt, že seveřané jsou letos mnohem lepší venku než doma, a výsledek je nasnadě.

Na druhou stranu - HSV dokázalo loni doma s Bayernem uhrát bezbrankovou remízu, a to mělo tehdy mnohem horší formu. Dnes může těžit i z poměrně početné soupeřovy marodky: Guardiolovi hned zkraje jara chybí Ulreich (vazy), Benatia (hamstring), Götze (přitahovač), Ribéry (stehno) a Bernat (svalové potíže). Naopak domácí hlásí pouze tři absence, a to Albina Ekdala (kotník), Philippa Müllera (rameno) a Emira Spahiće (žaludeční potíže).
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Adler - Diekmeier, Djourou, Cleber, Ostrzolek - Kaćar, Holtby - N. Müller, Hunt, Iličević - Lasogga
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Lahm, Martinez, Boateng, Alaba - Alonso, Vidal - Robben, T. Müller, Costa - Lewandowski
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 15.00 - 7.00 - 1.20
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov17151146:846
2.Borussia Dortmund17122347:2338
3.Hertha BSC17102526:1832
4.Borussia Mönchengladbach1792634:3029
5.Bayer Leverkusen1783625:2027
6.Schalke 041783623:2327
7.VfL Wolfsburg1775526:2126
8.1. FSV Mainz 051773723:2324
9.1. FC Köln1766518:2124
10.Hamburger SV1764719:2322
11.FC Ingolstadt 041755711:1820
12.FC Augsburg1754821:2619
13.SV Darmstadt1746717:2618
14.Eintracht Frankfurt1745821:2817
15.VfB Stuttgart17431022:3715
16.Werder Brémy17431017:3215
17.Hannover 9617421118:2914
18.TSG Hoffenheim1727817:2513
Přehled vysílání zápasů Bundesligy na české verzi Eurosportu 2
pátek 20:30Hamburger SV - Bayern Mnichov
sobota 15:30TSG Hoffenheim - Bayer Leverkusen
sobota 18:30Borussia Mönchengladbach - Borussia Dortmund
neděle 15:30Eintracht Frankfurt - VfL Wolfsburg
neděle 17:30Schalke 04 - Werder Brémy

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (248)

Přidat komentář
smazaný uživatel

OT: Čekám na poslední zápas na tiketu, že Hamburg dnes nedá Bayernu gól. Mám si to už nechat vyplatit, nebo to vyjde? Díky všem expertům

Reagovat
smazaný uživatel

moj názor je, že to dnes kanonáda zo strany Bayernu nebude , ak to znovu bude len o obliehaní bránky súpera tipujem 0:2 nanajvýš 0:3

Reagovat
db18

Jestli nastoupí Kačar, tak doufam, že to bude jen těsná výhra... (naše)

Reagovat
nemanja

vyplatiť

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
ZB 07

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
REPLIKATOR

Hamburg góla nedal, takže kolik jsi vyhrál?

Reagovat
smazaný uživatel

Bundesliga ist zurück Tak doufejme, že se nebude jednat o tradiční páteční hnus

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak sestava jaká by se mi líbila (a nebude) Neuer-Lahm,Boateng, Badstuber, Alaba- JaviMar, Thiago - Coman, Muller, Costa - Lewa

Reagovat
db18

Akorát místo Badstubera bude Xabi, jinak je to pravděpodobná sestava...

Reagovat
smazaný uživatel

Připomínám všem Kicktipp!

Reagovat
andrew96

To je nějaká tipovacka? Já chci taky.

Reagovat
smazaný uživatel

Tipujeme každé kolo od začiatku sezóny a počítajú sa za to body a vytvára sa rebríček.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
andrew96

Aha, takže už asi pozdě, co?

Reagovat
smazaný uživatel

Noo Zapojíš sa na začiatku budúcej sezóny ak budeme pokračovať. Ja som tiež začal až túto sezónu. Je to fajn nezáväzná zábavka. Tipujú sa tam pred začiatkom sezóny aj také špecialitky za viac bodov ako napr. tím, z ktorého bude najlepší strelec, potom jesenný majster, samozrejme celkový majster, tím prvého vyhodeného trénera, zostupujúce tímy.

Reagovat
andrew96

tak mně na to prosím příště někdo upozorněte, zní to lákavě.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Arne

Četl jsem a nevěřím, že tohle mohl napsat náš fanoušek... Ano, ten klub má za sebou tolik špatného, že si za většinu problémů může opravdu sám, ale tohle bylo neskutečný kydání hnoje opepřených několika kravinami bulvárního ražení.

Reagovat
smazaný uživatel

Co jsou ty kraviny?

Reagovat
Arne

Utkvěly mi v hlavě dvě věci - že jsme v 1965 podpláceli soupeřovy hráče (nucený sestup) a že máme image looserů a podvodníků + jedny z nejproblémovějších fanoušků. Ale je tam toho víc, možná když budu mít v neděli chuť, tak to rychle ještě projdu a doplním, ale nevím.

Reagovat
smazaný uživatel

Ok, to nevim, ale ten fakt jako takovej, že Berlín jako jeden z mála haupstadtů nedisponuje špičkovým fotbalovým mužstvem, mi přijde fakt zajímavej.

Reagovat
smazaný uživatel

Bol aj tu na EF o tom blog celkom nedávno. Tuším od fantomasa

Reagovat
Arne

Tak zajímavý to je, o tom žádná, a spousta důvodů je tam správně jmenovaných... Ale šlo to napsat trochu jinak, ne takhle witch-huntovsky. Třeba jako tady od Fantíka...

http://www.eurofotbal.cz/clanky/berlin-a-jeho-nekonecne-patrani-po-fotbalove-identite-304969/

Reagovat
db18

Připomínám fantu.

Reagovat
Neuminho92

Já si myslím, že je Bayern rozpráší :) prakticky vždy dává HSV pěkný příděl a vrací se Douglas + domácí bez Spahiče. http://tipforum.cz/viewtopic.php?f=6&t=13664&p=64045#p64045 no sepsal jsem i něco.

Reagovat
Kepy_FCB

hezky dnes na ARD

Reagovat
smazaný uživatel

Konečněěě

Reagovat
smazaný uživatel

A dnes na ARD v rámci Sportschau po skončení zápasu (zhruba 22.45) rozhovor s Watzkem

Reagovat
smazaný uživatel

zas bude nadávat na PL

Reagovat
blackhawk88

Aleluja Bundesliga je spat

Reagovat
Rudnevs

Najlepšia liga na svete je späť Dnes Hamburg prakticky bez šance, škoda že stále chýba Ekdal... Na druhú stranu je fajn že je späť Hunt, a na striedačku by si teoreticky mohol sadnúť aj Rudnevs ktorý po rodinných a zdravotných problémoch dal gól proti Young Boys Bern. Myslím že by zostava mohla vyzerať podobne ako v článku, trochu ma desí ten počet stoperov keď je tam kapitán Djourou, nie veľmi dobrý Cleber a naladovy Spahic...

Reagovat
smazaný uživatel

@FCBayernEN: First #FCBayern #BL line-up of 2016: Neuer - Thiago, Lewandowski, Costa, Alonso, Boateng, Lahm (C), Müller, Alaba, Badstuber, Coman.

Reagovat
Rudnevs

Badstuber A zostava HSV by nebola ? Pls.

Reagovat
smazaný uživatel

Hamburg XI vs #FCBayern: Adler, Diekmeier, Djourou, Cleber, Ostrzolek, Kacar, Holtby, Müller, Hunt, Ilicevic, Lasogga.

Reagovat
Rudnevs

Diki uz som ale medzi časom našiel. A Rudnevs na lavičke

Reagovat
ZB 07

No hurá..tahle liga mi o víkendech hodně chyběla, čekání na SL už bude o dost kratší

Reagovat
smazaný uživatel

Šlágr vikendu náš čeká zítra... a jestli tétéčko nasadí Pisczeka na úkor Gintera, tak ať si mě nepřeje

Reagovat
Rudnevs

Ginter je asi lepší a je Nemec ale Piszczek bude skúsenejší a ako náhradníka je ho škoda. A inak čo s AMC/R/L príde niekto?

Reagovat
smazaný uživatel

Mathias měl nevídaný podzim, po kterém je nesmysl nechávat ho na lavičce. Nevim, věřim že někdo na křídlo ještě dorazí. Spekuluje se nejvíc asi o Mallim z Mainzu, toho bych moc nechtěl

Reagovat
smazaný uživatel

nasadí

Reagovat
smazaný uživatel

Najúžasnejší futbal je proste opäť tu škoda, že 2.BL až o 2 týždne

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem zvědav, jestli to Lipsko zvládne a jak na něj budou případně reagovat lidi

Reagovat
Rudnevs

Ja som Lipsko najprv neznášal potom som si ho strašne obľúbil a teraz mi nevedia... Radšej by som ale v BL videl niekoho iného. Ale je fajn že tam je kopa mladých Nemcov a Rakúšanov a že majú pekný Stadion.

Reagovat
Rudnevs

2. BL super by bolo keby St. Pauli a Bochum postúpili ale teraz to vyzerá na dvojicu RB a Freiburg

Reagovat
smazaný uživatel

RB proste skôr či neskôr, to už je istota. To bude strašné haló v budúcej sezóne keď postúpia, ja len verím, že nebudú v zápasoch proti nim bojkotovať kotly, to by bolo proti nemeckému futbalu...i keď som čítal niečo v zmysle, že sa budú bojkotovať výjazdy

Reagovat
Rudnevs

Už som to spomínal dole čo sa kvôli prestupu do RB stalo Ivanschitzovi v repre. Nie je to úplne fajn ( RB ) ale myslím že kampaň proti ním je prehnaná.

Reagovat
Neuminho92

jn Už by to chtělo i Freiburg :(

Reagovat
Neuminho92

Freiburg pujde snad zpět rozhodně na to mají, předváděná hra je supr Grifo a Petersen skvělé výkony, Max Phillip jde taky nahoru no snad pak tyhle opory udrží. V obraně třeba Gunter, skvělý tým :)

Reagovat
smazaný uživatel

Petersena tam musia milovať, že ostal. Je to gólostroj a potreboval klub presne ako Freiburg. Mám ho rád. A Grifa som si moc obľúbil v tejto sezóne, hraje fantasticky a má úžasne štandartky.

Reagovat
Rudnevs

Petersen ukazuje formu z Energie alebo zo sezóny 2012/13. O Grifovi som vedel že bude hviezda už v FSV Frankfurt ale nejako som si ho zatiaľ neobľúbil. Naopak veľa čakám od Nielsena

Reagovat
Rudnevs

Freiburg teraz je celkom sympatický - získali Nielsena a majú jedného z naj. Nemeckých útočníkov Petersena + ďalší zaujímavý hráči ako trebárs Mats Møller Dæhli.

Reagovat
db18

Konečně si zas budu moci vydělat na výkonech Freiburgu...

Reagovat
smazaný uživatel

Hm tak Schmelle ještě zítra ne

Reagovat
db18

Ty dresy jsou příšerný

Reagovat
smazaný uživatel

Proč jste se vlastně vyprdli na ty barevný co jste měli jako domácí loni? Mně se líbily.

Reagovat
db18

Nová móda - každý rok nové dresy... (a proti HSV asi vždy nastupujeme v třetí sadě dresů...)

Reagovat
smazaný uživatel

Na druhou stranu, docela vám klubový barvy závidím. Já nemůžu mít žádný merchandise, mně žlutá ani černá nesluší.

Reagovat
db18

...to s tou černou jde?

Reagovat
smazaný uživatel

No jako samotná černá jo, ale ta žlutá na tom hrozně svítí a prostě to nevypadá hezky.

Reagovat
smazaný uživatel

A jo, to neni špatný. Ale zase nejsem takový kunďák jako Ilkay, tak nevím.

Reagovat
db18

To bylo první na co jsem narazil - dál jak za ty zimní slevy jsem to proklikávat nechtěl...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak já si vybírat klub podle dresů (jak to k mému velkému překvapení dělá hrozně moc lidí), tak fandím asi Interu Milán z přelomu století nebo Juventusu. Nebo Dynamu.

Reagovat
Pospovič

Me přijdou super

Reagovat
db18

Lahm jde na DM a hned nám ho tam HSV málem pošle

Reagovat
smazaný uživatel

A dokonce hráč, kterej se nikdy netrefil.

Reagovat
smazaný uživatel

Lahm je v tom středu prostě na facku

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Hele ten Šabounek je jako váš nejlepší corner taker?

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Coman je takové torpédo?

Reagovat
smazaný uživatel

Adler je retard

Reagovat
smazaný uživatel

Adler dement Dejte tam Jardu

Reagovat
smazaný uživatel

jak se Adler ještě diví

Reagovat
Rudnevs

Choďte do riti s Drobným ! Adler je lepší !

Reagovat
smazaný uživatel

No při té penaltě se zrovna moc nevycajchnoval.

Reagovat
Rudnevs

Tak jasné ale tu nejde len o to, Adler je celkovo lepší... To je ako keby som chcel nejaký Slovák hral len preto že je Slovák...

Reagovat
smazaný uživatel

Neni to v Mnichově náhodou 1.Thomas, 2.Arjen? Nebo tady chce někdo nahánět Pierra na čele tabulky střelců?

Reagovat
Kily

Müller byl faulovaný a Robben je na lavičce

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to není žádné zlaté pravidlo fotbalu, že ten na koho je faul nemůže jít kopat.A že je Robben na lavičce vím.

Reagovat
Kily

no není, ale je celkem běžné, že se faulovaný hráč k penaltě nežene, navíc mám pocit, že Müller na podzim nějakou tu pecku nedal

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, to máš pravdu. Já už jsem to celkem dlouho neviděl, spíš jsem viděl v poslední době různé Vidaly, Ronaldy, atd., kteří na tohle moc nehrajou.

Reagovat
blackhawk88

faulovany nezvykne kopat :)

Reagovat
Rudnevs

Jasné ved je to Bayern ! Musia byť 1. vo všetkom.

Reagovat
db18

Ein schuss, ein tor

Reagovat
smazaný uživatel

Ein Pičus, Ein Tor.

Reagovat
smazaný uživatel

to byla první střela?

Reagovat
db18

První, která prošla na bránu... 2 šly mimo, jedna byla zblokovaná.

Reagovat
smazaný uživatel

Muller

Reagovat
smazaný uživatel

Müller

Reagovat
db18

Ta hra tělem byla v pořádku, ale dole do něj ještě kopl, ne? (nicméně padl dost teatrálně)

Reagovat
Kily

jj, kontakt nohama tam byl, ale nic hrozného

Reagovat
smazaný uživatel

úplně malinký..ne na takový pád a grimasu

Reagovat
smazaný uživatel

A když už jsme u těch penalt, tak mám nejspíš asi na db dotaz - v nějaké nejnovější fifě nebo tak v něčem je v Bayernu jako nejlepší hráč na penalty označen Alaba, tak by mě zajímalo, jestli někdy nějakou vůbec kopal?

Reagovat
smazaný uživatel

kopal jich dost a kope je nekonpromisně

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, tak to jo. Že teda taky nedostane prostor.

Reagovat
db18

Jo, myslím, že po té hrůznosti ve finále LM proti Chelsea je začal kopat pravidelně, pak ale asi taky pár penalt neproměnil, tak se to zase změnilo.

Reagovat
smazaný uživatel

Sakra zase s penaltou, Adler je hňup, nemal tam hlavne vôbec ísť. HSV sa výborne drží, je to síce proti kráse hry, ale Bayern takmer k ničomu nepustil. Moja stávka na remízu nevyzerá až tak šialene.

Reagovat
smazaný uživatel

může být ještě rád za žlutou

já mám 0:2

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

hm..

Reagovat
Neuminho92

Bude to HSV ještě hrát fotbal nebo bude hrát celý zápas v 11 na své půlce a bude jen faulovat a stále protestovat na rozhodčí ? kteří ovšem nemůžou za to, že hrají obludný shit...

Reagovat
Neuminho92

Jinak doufám, že dostane Kačar redku za to co předvedl na Comana zasranej chcípák.

Reagovat
Rudnevs

Gooooooool

Reagovat
blackhawk88

Pisat Pep out uz nema zmysel

Reagovat
smazaný uživatel

proto tu je tak málo komentářů

Reagovat
Rudnevs

Parádny výsledok, len teraz sa obávam že tam Bruno miesto Rudnevsa da obrancov.

Reagovat
smazaný uživatel

Dotkl se toho ještě Lasogga?

Reagovat
jiriczeQ

myslím, že ne

Reagovat
db18

Ne, možná ještě Xabi, ale asi taky ne...

Reagovat
Rudnevs

Nie. Je to Huntov prvý gól za HSV. Paradoxne pred týmto gólom bol Huntov posledný gól práve do siete HSV.

Reagovat
smazaný uživatel

necakane ozivenie do tej futbalej uspavanky :D snad sa este hsv zmôze na nejaku dalsiu golovu sancu...

Reagovat
blackhawk88

Pep aky zahladeny do zeme bol

Reagovat
db18

RIP Dr. Volker Braun

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kily

co se stalo Boatengovi?

Reagovat
blackhawk88

Tipujem ze bud stehenny sval alebo triesla

Reagovat
db18

Po obrannym zákroku dopadl na zem a hned jak se zvedal, tak signalizoval, že musí střídat...

...vypadalo to na nějaké zranění v oblasti třísel.

Reagovat
Kily

dík oba můžete PJovi poslat fakturu za podíl na expres zprávě

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
db18

Ale oficálně už je potvrzené, že jde o zraněný přitahovač nebo odtahovač... (nevím, jestlí říkal "abduktoren-" nebo "adduktoren-" )

Reagovat
db18

Lewa

Reagovat
Rudnevs

Späť na nohy proste Bayernu tam padne gól aj z úplneho hovna.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

No, už se těším na Carletta.

Reagovat
Pospovič

Doufám, ze Carlo toho Alonsa nebude taky fůrt dávat do základu

Reagovat
smazaný uživatel

Aj ja Konečne Borussia do čela a po titul ... Tam som si istý, že Dortmund si Carlettov Bayern povodí ...

Reagovat
blackhawk88

Coman dnes

Reagovat
smazaný uživatel

nejlepší bavor.. z hsv se mi klasicky nejvíce líbil holtby

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tie nožičky prehadzuje rýchlejšie jak náš domový zajac Ale Costa je odolnejší a futbalovejší.

Reagovat
blackhawk88

Co ale na ihrisku este robi Alonso, nechapem

Reagovat
jiriczeQ

Rudnevs..docela jsi to oživil

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

Coman Xabi Jinak klasická páteční nuda..snad to zítra bude lepší

Reagovat
smazaný uživatel

Od 15:30 dáva E2 Hoffe - Leverkusen. Skôr som čakal, že vyberú kométu Herthu proti Augsburgu. Ale zaujímavejší zápas čo sa týka atraktivity hry by mohol byť v Sinsheime.

Reagovat
Rudnevs

Ja by som si osobne rád kukol Hannover : Darmstadt

Reagovat
smazaný uživatel

Ja aj Kolín -Stuttgart....pred rokmi by to bola tutovka do TV.

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

já se určitě budu dívat na herthu

Reagovat
Bayern +

K tým penaltám: Poslednú sme kopali pred Vianocami na Olympiakose a Muller ju nedal, preto včera kopal Lewa.

Reagovat
Rudnevs

K tej zostave Darmstadtu, tak tam je nejaká chyba. Či? Hore je napísané že nikto nie je zranený a pod tým je obrana v zložený Garics, Rajkovič, Sulu, Caldirola. Pritom Caldirola je primárne stopér a na krídlo je tam Diaz a Holland.

Reagovat
smazaný uživatel

Super pozerám, že už aj Ivana by mal byť pripravený do zápasu. Odohral niečo v príprave nevieš?

Reagovat
Rudnevs

Pravdupovediac Nwm

Reagovat
smazaný uživatel

Jedna zajímavost - Gonzala Castra dneska čeká jeho 300. Bundesligový zápas. Pokud by zápas skončil vítězstvím BVB, slavil by své 150. vítěství v Bundeslize

Reagovat
db18

Od 14:00 bude na MDR zápas RW Erfurt - SGD

https://pbs.twimg.com/media/CZZY7U7WAAAdMUw.jpg:large

Pokud to teda ještě neodloží, ale vypadá to, že je vše připravené (zrušen už byl zápas Chemnitzeru s Energií)

Reagovat
Kily

vůbec by mi nevadilo odložení zápasu, už na konci podzimu si soupeři zalezli na vlastní vápno a dobývat bránu ještě na promrzlém terénu nezní moc lákavě

Reagovat
smazaný uživatel

Pekne im to tam rastie v Erfurte. Už som tu o tom štadióne písal, tie tribúny zo starého štadióna za bránou sú neskutočne ďaleko . Tam by sa snáď zmestilo ešte jedno ihrisko ty vole.

Reagovat
db18
Reagovat
Rudnevs

Tak to je aj v Zentralstadione ( RB )

Reagovat
smazaný uživatel

Pekne to urobili, pre ľudí to je plus, sú bližšie k ploche a viac môžu tlačiť na hráčov a proste celkovo inak vnímaš zápas. V Neapole sú tiež strašne ďaleko tribúny. Inak podobne to vyriešili aj v Almerii tuším....a 1 takáto tribúnka je aj v Hradci za bránou.

Reagovat
Rudnevs

Kuknem to... Mne sa s týchto timov z 3. Ligy alebo Regionalligy najviac páči Magdeburg/RWE.

Reagovat
smazaný uživatel

Včera inak pekne vyhorela Hansa....

Reagovat
Rudnevs

hansa ... Škoda.

Reagovat
smazaný uživatel

Horn, Hector, Maroh,Heintz, Olkowski, Lehmann, Vogt, Leo, Osako, Risse, Modeste

Reagovat
smazaný uživatel

Švento ani na lavičke, zvláštne.

Reagovat
smazaný uživatel

Tyton, Insua, Schwaab, Niedermeyer, Rupp, Didavi, Grosskreutz, Kostic, Werner, Dié

Reagovat
db18

Nechybí tam někdo?

Reagovat
smazaný uživatel

Gentner

Reagovat
db18

Hannover - Darmstadt: https://pbs.twimg.com/media/CZaIZ3vWwAEuBoS.jpg:large

Jinak TSG nastoupí s Kadeřábkem v základu

Reagovat
smazaný uživatel

Jedvaj konečne späť v zostave Leverkusenu. https://pbs.twimg.com/media/CZaJAWZWAAIq3FM.jpg

Reagovat
smazaný uživatel

jj.. za něj jsem hrozně rád, snad naváže na svoje výkony předtím

Reagovat
smazaný uživatel

a ten Hamad za Hoffe to čo je?

Reagovat
smazaný uživatel

Hej ja som pozeral profil hneď, len som ho ešte asi nevidel hrať nikdy doteraz tak preto som sa pýtal hehe

Reagovat
smazaný uživatel

teď dal gol

Reagovat
smazaný uživatel

Almeida

Reagovat
db18

Reagovat
db18

Modeste

Reagovat
smazaný uživatel

zbytečná pentle..

Reagovat
db18

...snad Darmstadt sežene někoho do útoku, aby nemusel hrát ten šašek.

Reagovat
smazaný uživatel

co zase udělal?

Reagovat
db18

V hlavičkovém souboji dal soupeři loktem do obličeje, tak se nejdřív rozčiloval, že to rozhodčí písknul a když šel sudí za nim, tak se otočil a odcházel, jakoby nic... a ještě dostal kartu, tak se naopak otočil k rozhodčímu a chtěl na něj pomalu vystartovat, že ho tam musel uklidňovat spoluhráč...

Reagovat
smazaný uživatel

to je takový idiot... a ještě teď dal gol

Reagovat
db18

Teď dorážel na stopera Hannoveru, který chtěl hodit aut... ještě něco a sudí ho vyhodí - v 38. minutě skvělý.

Reagovat
smazaný uživatel

Werner!! na kicktippu mám 1:2

Reagovat
db18

Leno

Reagovat
smazaný uživatel

Ne oni ti zmrdi vesnický nesestoupí...

Reagovat
db18

Hannover dneska brání fakt tragicky Snad jenom Hoffmann to tak nějak zvládá... ostatní se drží dva metry od protihráče...

Reagovat
cologneFC

Klasika pokracuje. My vyhravame v Stuttgarte a oni u nas. Uz 19 zapasov nevyhralo domace muzstvo.

Reagovat
smazaný uživatel

Stuttgart - skvěle otočili. Věřím, že teď nastartují šňůru vítězství

Reagovat
Centrofixka

Reagovat
smazaný uživatel

Bürki, Park, Gündogan, Mkhitaryan, Reus, Hummels, Aubameyang, Sokratis, Piszczek, Castro, Weigl

očekávaná.. ale ti krajní beci mi dělají starost

Reagovat
smazaný uživatel

Sommer - Wendt, Elvedi, Christensen, Korb - Dahoud, Nordtveit - Johnon, Traore - Raffael - Stindl

Reagovat
smazaný uživatel

Uvidíme čo ten Park teda. Nie som tiež nadšený z neho ale nevadí poďme nato

Reagovat
slovaňáák

Vzhledem k tomu, že jsou dva beci out, tak to není úplně nejhorší... To, že dostává na RB přednost hůře hrající Piszczek, je zase jiná písnička.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Piszczek hraje fantaticky dnes, ako z majstrovských sezón Park v pohodičke zatiaľ.

Reagovat
smazaný uživatel

Park v prvních 10 minutách snad 3x pokazil přihrávku.. ale zatím oba dva nic důležitého nepohnojili, tak snad to zůstane

Reagovat
smazaný uživatel

Tie pokazené prihrávky som nejak prehliadol resp to asi nebolo nič veľké lebo sa mi to neuložilo v pamäti. Skôr mám v pamäti ako párkrát výborne vybojoval loptu a aktívne si pýtal lopty do čiary smerom do ofenzívy.

Reagovat
smazaný uživatel

to jsem si zase neuložil v paměti já

Reagovat
smazaný uživatel

Zaujímavé od oboch hehe

Reagovat
smazaný uživatel

Ikay škoda

Reagovat
smazaný uživatel

Marcooooooooooooooooooooooooooooooo

Reagovat
smazaný uživatel

Marcooooo..a ta Ilkayova přihrávka

Reagovat
smazaný uživatel

teda

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

nádherná přihrávka od Maestra

Reagovat
smazaný uživatel

Reus nádhera nechytateľné zakončenie. Piszczek hraje fantasticky. Fajn zápasik od našich, v strede Gladbach trošku prepadáva, celkovo som od domácich čakal viac.

Reagovat
C-M@ster

200. pro Premier League

Reagovat
smazaný uživatel

Popletl sis sekci, tady je liga zábavy, napětí a skvělého fotbalu

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

Typický odpad koment z PL sekcie

Reagovat
db18

Hláška roku.

Reagovat
C-M@ster

Tak sory kluci, dal jsem refresh hlavní stránky a vidím 1599 u PL a 199 tady, tak jsem je dal obě.

Jako omluvu tady máte pár odkazů s pěknýma gólmana, napříč fotbalovýma ligama, co se ocitly v diskuzi PL

https://streamable.com/7js9

https://vine.co/v/iiBztILI0QY

https://twitter.com/dalpsg/status/690945159173906432

https://gfycat.com/FlatDecimalAsiaticmouflon

Reagovat
Arne

Ta kvantitativní nadvláda nad diskusemi je to poslední, co vám zbylo...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Teď jsem přišel, takže zatim fajn? Jestli hraje Lukasz dobře tak mám radost, když už ho tam místo Mathiase dal Jinak velká radost z vítězstvi Stuttgartu

Reagovat
smazaný uživatel

Pohodička áno, Gladbach moc nehrozí, v strede to má pod kontrolou trojka Castro, Gudogan, Weigl. Gladbach zmätkuje. Naši mali tak 2-3 výborne šance + Gundogan napálil brvno krásnou strelou spoza vápna. Gladbach dal brvno po rohu

Reagovat
smazaný uživatel

Ano viděl jsem highlighty. Kdyby tak Bayern ještě neco ztratil, aby to bylo zajímavější...

Reagovat
smazaný uživatel

To áno. Bayern má ale na jar vonku Leverkusen, Dortmund aj Wolfsburg. Takže by to mohlo vyjsť. Hraje aj na Herthe. Doma ma akurát Schalke z tých tímov hore. Najbližšie o 2 týždne v Leverkusene.

Reagovat
smazaný uživatel

Komentátor na E2 po minúte hry 2.polčasu: Trošku je to holomajzna v 2.polčase

Reagovat
smazaný uživatel

Neskutečný zákrok Matse!!! nádherně Marco...

Reagovat
smazaný uživatel

Luxus kluci

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby nechrtil, ty si vocas, byl v ideální pozici, tak co by nestřílel? Jinak akce super a velká pochvala Matsovi za skvělý skluz

Reagovat
smazaný uživatel

No ale ten Park se mi nezdá we want Schmelle back!

Reagovat
smazaný uživatel

2.polčas už mu strašne neišlo

Reagovat
smazaný uživatel

Park

Reagovat
slovaňáák

Park

Reagovat
smazaný uživatel

To je teda střídání

Reagovat
slovaňáák

Zajímavé střídání.

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle teď nějak vystihuje Parkův impotentní výkon

Reagovat
smazaný uživatel

Maestroooooooo

Reagovat
smazaný uživatel

Ilkay

Reagovat
smazaný uživatel

Micky, Marco a Ilkay všichni tři mají 1+1

Reagovat
smazaný uživatel

Weigl zkazil přihrávku

Reagovat
smazaný uživatel

Super super som rád, že to Gladbach v 2.polčase oživil. Malo to grády a celkom som to dnes prežíval

Reagovat
db18

Na mdr běží Halle - Magdeburg (i když to asi už nemá moc smysl "reklamovat", když za chvilku poběží Frankfurt )

Reagovat
db18

SGE: Hradecky - Hasebe, Abraham, Zambrano, Oczipka - Aigner, Stendera, Russ, Huszti - Seferovic, Meier

VfL: Benaglio - Vieirinha, Naldo, Dante, Rodriguez - Träsch, Guilavogui - Caligiuri, Draxler, Schürrle - Kruse

Reagovat
db18

Alex

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Fabianovi se povedla snad první akce v zápase (nebo se k první odvážil), ale jaká

A Alex potřetí

Reagovat
smazaný uživatel

to je neskutečná legenda!!

Reagovat
db18

Bargfrede v základu.

Reagovat
Arne

A Juno na lavičce... Kdo by to byl řekl tak před rokem, kdy byl jedním z nejlepších záložníků v lize.

Reagovat
db18

Zlatko je koukám teprve 11 dnů v tréninkovém zápřahu, po tom, co už před dovolenou kvůli zranění nehrál. Tak asi ještě není stoprocentně fit. Ale v průběhu druhého poločasu jeho nasazení očekávám.

Reagovat
Arne

Aha, tak to beru zpět... Já myslel, že to je celkově tím, že nemá až tak dobrou sezónu.

Reagovat
smazaný uživatel

Hunter dobrý solista.. už by taky někdy mohl nahrát

Reagovat
smazaný uživatel

Tak on tam není od nahrávání, ale mohl by začít aspoň proměňovat šance. Ta jeho forma je celkem zoufalá. A nevím jestli se to ještě zlepší

Reagovat
smazaný uživatel

wow... S04 druhý poločas neskutečně trapní... absolutně vůbec si neví rady

Reagovat
smazaný uživatel

to som si vravel na hru Werderu niekedy v 30.minúte a hľa 1:3 neskutočné hehe

Reagovat
smazaný uživatel

Fritz muž zápasu, výborný výkon. U nás opět rozhodla nedůraznost a neorganizovanost obrany s neschopností proměňovat šance. Plus to psychické rozhození co vždycky přijde po obdrženém golu, to je vždycky hrozná frustrace

Reagovat
smazaný uživatel

Nebude toho Fritza škoda na dôchodku od leta? Fantastický vyriešil dnes všetky gólove situácie Werderu. Ani neviem povedať či bol tak výborný počas zbytku hry, ale tie gólovky boli geniálne proste

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele